Találatok a következő kifejezésre: 5 és hónapos (1312 db)

Nem koraiak ezek még 5 és fél hónaposan?

A kisfiam 5.5 hós,és már fel akar ülni.Ha félülőhelyzetbe teszem,már fel is tud ülni egyedül,de még nem tudja magát megtartani.De már akkor is próbál felülni ha fekszik.Már nagyon nem szeret feküdni. A másik dolog pedig az,hogy ha hasra fordul,akkor már nagyon szeretne négykézláb mászni.A lábait húzza be maga alá,csak a kezével nem tudja még,hogy mit kell csinálni,ezért nem halad előre,és elkezd sírni,mert nem sikerül neki,de nem adja fel,minden egyes hasra fordulás után gyakorol. Nem koraiak ezek a dolgok még??8 hós gyerekek szoktak ülni meg négykézláb mászni,nem tudom mit akar még 5 és fél hósan?!Vagy ez normális dolog?

Legjobb válasz: enyém 5,5 hónaposan már kúszott mint a villám, rá egy hétre mászott, szabályosan, rá egy hétre, tehát kereken 6 hónaposan felült magától és meg is tartotta magát vagy fél órán keresztül.

enyém 5, 5 hónaposan már kúszott mint a villám, rá egy hétre mászott, szabályosan, rá egy hétre, tehát kereken 6 hónaposan felült magától és meg is tartotta magát vagy fél órán keresztül.
:) Ahogy írod a te kisfiad még nem is ül, és nem is mászik , tehát teljesen normális ahol most tart, ügyeskedik, fejlõdik-gyakorol... Az, hogy emelgeti a kis fejecskéjét, és próbálkozik felülni még nagyon messze van attól, hogy egyedül felül, s megtartja magát stabilan, ehhez még pont kell 2-3 hónap, ne aggódj!
Az én kisfiam is kb így haladt, mint a tied :) Kerek 6 hónaposan mászott, 2 hét múlva egyedül ült, majd még 2 hét múlva felállt. Most 11 hónapos, még nem megy, csak 2-3at lép, majd mászva folytatja :)
Mindegyik babának meg van a saját üteme. Lányom 5 hónaposan kutyázott, kerek 6 hónaposan mászott, de 7 hónapos elmúlt mire egyedül ült. Kisfiam mindenben jóval késõbbi, õ is 2-3 hónaposan húzta fel magát ülésbe, aztán mikor a kúszásba belejött az ülés nem volt már olyan fontos neki:) Ne erõltess semmit, késõbb se tedd kompba stb, ha magától csinálja amit, akkor baja nem lehet:)
Szia! Köszi a dícséretet! 4-es vagyok. Ne aggódj, ügyes Õ nagyon. A lényeg, hogy akarja csinálni. Hasról meg nehezebb átfordulni, legalábbis nálunk így volt. És rosszul írtam, a fiam 7 hósan kezdett forogni, nem 6. Decemberben volt 7 hónapos, januárig adtam neki idõt, akkor már vittem volna valahova, hogy ez nem normális. nem szólt a doki sem, meg a védõnõ sem, hogy nem forog félévesen. Forgattam egész nap, hogy gyakoroljon. De õ nem is akarta, jó volt neki háton feküdni. :)
A kérdező hozzászólása: Én nem pontoztam le senkit sem, én mindenkinek zöld kezet nyomtam!!!! Természetesen tudom, hogy minden baba másképp fejlõdik.Köszönöm a 10-es válaszolónak, így már tudom mi a kúszás és a mászás :) Elnézést a tudatlanságom miatt, elsõ babám :) ) Akkor tulajdonképpen úgy fejlõdik a kisfiam, ahogyan kell..nem fog semmit sem kihagyni, mindent szépen egymás után fog csinálni, mint ahogyan a nagykönyvben meg van írva?!Az jó lenne, nem szeretném, ha bármit is elkapkodna.Van ideje bõven, és haladjon csak azon a létrán szépen fokról-fokra :) Köszönöm mindenkinek a válaszát :)
7-8 vagyok :D bocs a 8. "válaszért", így hagytam a gépet és a nagyfiam is gyakorizott kicsit :D a 7. válaszomra meg nem nagyon értem a lepontozást, megírtam, hogy nálunk hogy alakult a mozgásfejlõdés, tehát nem kell aggódnod szerintem, mert vannak babák akik kicsit gyorsabban haladnak ebben a korban, erre ez nem hasznos? :)
Azért abból, amit írtál, még nincs olyan közel sem az ülés sem a mászás. Félülõ helyzetbõl ebben a korban minden baba húzza fel magát, de ez nem ülés és a lábfelhúzás is inkább a kúszás elõfutára, nem a mászásé. Valószínûleg elõbb kúszni fog, meg visszafordulni hátra, utána jön csak az ülés és a mászás.
A kúszás azt jelenti, hogy úgy halad, hogy a hasa lent van a földön. Pont úgy mint a kommandósok bevetéskor. :) Mászásnál már nincs lent a hasa, hanem négykézláb közlekedik.
A kérdező hozzászólása: ??????
A kérdező hozzászólása: Egyébként mi a különbség a kúszás és a mászás között??Kérdeztem anyukámat, de nem tudta megmondani :/ Nem azt jelenti mind a két kifejezés, hogy négykézláb mászik?
A kérdező hozzászólása: Az igen kedves utolsó, nagyon ügyes a kislányod :) :) Igen, én is azt mondtam a páromnak, hogy szerintem hamarabb fog elindulni mint 1.év. :) Viszont nekem még nem akar visszafordulni.Hasra nagyon jól tudja vágni magát, pillanatok alatt átfordul a hasára(legelõször 3 hósan fordult át hátról hasra)a hátáról, viszont hasról vissza hátra még nem fordul.Eszébe sincs.Ha az oldalán fekszik akkor vissza tudja magát lökni a hátára, de teljesen a hasáról még nem fordul vissza..emiatt aggódom is egy kicsit, mert , , elméletileg, , 6 hós korára már forognia kellene.
Szia! Nálunk is így volt, én is csak lestem a lányom, hogy mit akar még... :) 6 hónaposan kúszott ( a fiam ekkor kezdett tudatosan forogni... ), 7 hónaposan mászott, 10 hós korára stabilan járt. Most 11 hónapos, és csak lesek én is. Nagyon ügyes a kisfiad, biztos hamar megindul majd. Az én kislányom is még nem tudott ülni, de a babakocsiban fél évesen felhúzta magát, és támaszkodás nélkül ült a sétáknál a karfába kapaszkodva. Kérdezgettem a dokit, védõnõt, hogy nem baj- e, de azt mondták, ha megtartja magát, akkor nem lesz gond.
A kérdező hozzászólása: *ölemben
A kérdező hozzászólása: Akkor jó :) Gondoltam, hogy nem pár nap lesz mire megtanulja, csak féltem attól, hogy nem-e korai, mert úgy gondolom, hogy egy 5 és fél hósnak még nem elég erõs a gerince.Amikor az ölemen ül, akkor nyílván megtámasztom a gerincét, mert nekem dõl, csak kicsit korainak tartottam, de ha nem az, akkor megnyugodtam :) Viszont egyébként örülök is neki hogy ilyen ügyes, nagyon jó látni, hogy ilyen szépen fejlõdik :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenki válaszát :)

Ha 5 és fél hónaposan 74-es a mérete a kisfiamnak, az azt jelenti, hogy nagy baba?

Legjobb válasz: Én lányom is ezt a méretet hordta 5-6 hónaposan, és õt mindenki nagynak mondta. Mondjuk az is volt, 6 hónaposan több mint 9 kiló volt (3,5 kilóval született).

Én lányom is ezt a méretet hordta 5-6 hónaposan, és õt mindenki nagynak mondta. Mondjuk az is volt, 6 hónaposan több mint 9 kiló volt (3, 5 kilóval született).
a fiam 6 hósan 80-as ruhát és 18-as cipõt hord (közel 9 kilós). ezek kb egyéves kori méretek, mindenki rá is csodálkozik, hogy még csak 6 hós?!?!?. õ is arányos, nem hurkás, nem duci. irtó erõs és olyan temperamnetuma van mint egy kis buddhának. a lányom 2 éves múlt tegnap, õ 92-es ruhát hord és még nincs 11 kiló. õ meg ilyen kis tücsökcombú alkat, mindig is vékonyka és kecses volt. és nagyonm pörgõs személyiség, lobbanékony minitornádó. szóval pont ellentét a két gyerek minden tekintetben :) elég vicces, hogy egyforma méretû pelust hordanak, és sok nadrág mindkettõre jó, bár a nagynak halászgatya míg a kicsinek még rendes bokanadrág...
Az én kisfiam 8 hetes de van kabátbol 68-s kell neki, nacibol meg 62-s most 5600 gr, de 3120-al született. és már 3-s pelenka kell neki.
A kérdező hozzászólása: Azta!!! Mekkora különbségek! 3 hónapos és 15 hónapos :) )
A kérdező hozzászólása: Az én babám se duci, inkább hosszú, ezért szépen eloszlik rajta a súly.
IGEN! Nekem 9.5 hós a kislányom és 74-es méretû ruhákat hord. Pedig õ sem kicsi.
Az én kisfiam fél évesen 75 cm és 8500 g. Ekkor 80-86os ruhákat hordott. Most 9 hónaposan 98as bodykat hord, mert a felsõ teste iszonyat hosszú, akkora, mint a 2.5 éves tesójáé...
A kérdező hozzászólása: Ja , és a genetika.. Én 1, 72 m vagyok, a párom pedig csak 3 centivel nagyobb nálam.Tehát férfiban nem mondhatnám magasnak.Se a nagypapákat.
Szia!Nálunk is így van.Kisfiam Most 6 hós és 74-80 ruha kell, a kislányomnak annó szintén 1, 5 évesen kellett ekkora!A kisfiam kerek 3kg-val és 50cm-vel született, most(2hete mérték)8, 5kg és 66cm!Ja és a 4+-os pelenka szorítja a combikáját.Mindenki mondja nagyon nagy baba, de nem kövér, szerintem a csontozaton is sok múlik.Jó babázást mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: Persze, nem is hasonlítgatni szeretném a babákat! Csak mindig azt mondják, mikor meglátják a fiamat, hogy : Milyen nagy baba!! Ezért voltam kíváncsi, hogy vajon tényleg annak számít-e? :)
a kisfiam 5 hónaposan 66 cm volt és kereken 7 kiló (50 cm-el és 3280 grammal született) hozzá képest nagy a babád. De ugye nem érdemes a gyerekeket ilyen szempontból hasonlítgatni:) . Gondolom, ti is magasak vagytok, így tehát a dolognak genetikai oka lehet.
A lányom 15 hós és 74-80as ruhákat hord. 9kg :)
az én kisfiam három hónapos és ez a mérete, 7, 5 kiló.
A kérdező hozzászólása: Az én kisfiam 3120 gr-mal, és 50 cm-rel született. Az öt hónapos mérésnél 70 cm, és 7920 gramm volt.
az én fiam meg 4hós, és 2-es pelust hord, és még jópár 56os ruha is jó neki- de már kezdünk áttérni a 62-sre. :-) Nincs két egyforma baba. és ez a is genetika milyen? nálunk csak barna hajú -szemû van a családban nagyon távoli dédipapák-testvérei kékszemûek- de a fiam kék szemû lett! :-) mi meg apával elég magasak-nagydarabok vagyunk, a gyerek meg tökpicike! :-) de láttam már kb 150-160cm-s anyukát olyan nagy bébivel, hogy alig hittem a szememnek. :-) Olyan érdekes dolgok ezek szerintem. :-) jó babázást mindenkinek!

5 es fel honapos baba miert nincs el egyedul 10 percnel tovabb?

A babam 10 perc utan nyuglodik,pedig korbe van rakva jatekokkal,ha nincs korulotte annyi dolog akkor is. Hagyjam nyuglodni kicsit? A ti babatok mennyi ideig volt el magaban?

Legjobb válasz: 5 és fél hónaposan? semeddig, max 5-10 percig, de az semmi. 1,5-2 évesen szoktak (általában, ez sem igaz mindenkire) hosszabb idõt egyedül eljátszani. õ még nagyon kicsi, ne várd tõle, hogy egyedül is elfoglalja magát, még szüksége van a közelségedre, a társaságodra.

5 és fél hónaposan? semeddig, max 5-10 percig, de az semmi. 1, 5-2 évesen szoktak (általában, ez sem igaz mindenkire) hosszabb idõt egyedül eljátszani. õ még nagyon kicsi, ne várd tõle, hogy egyedül is elfoglalja magát, még szüksége van a közelségedre, a társaságodra.
az enyém soha egyetlen percet sem volt el magában, ha nem volt mellette valaki azonnal ordított és ez most is így van!11 hónapos
Nekem csak azota van el egyedul amiota megtanult maszni. Addig meg 5 percet sem volt el egyedul, sehogy sem volt jo neki. Amikor elkezdett maszni akkor egyik jatektol maszott a masik jatekig es mindig valami olyan jatekot szemelt ki ami a szoba masik sarkaban volt. :) Igy addig maszott egyik helyrol a masikra amig belefaradt es elaludt. Tettem vettem a konyhaba es ralattam a szobaba de onnan nem tudott kijonni mert racsos kaput szereltunk a nappali ajtajara. Mikor egyszercsak nagy csond volt akkor tudtam, hogy elaludt a nagy mozgasba. :) Azota nincs gond vele, most 15 honapos. De azelott sosem volt el egyedul.
5-6 hónaposan nekem is csak 3-5 percet volt el a játékaival(ha jó kedve volt, pihent volt és a csillagok állása is jó volt)


Baj ha 5 és fél hónapos fiam nem fordul hátról hasra? Ugyan a 35. hétre született, de nem látom sehol, hogy ez megmutatkozna.

Néha úgy látom, hogy ? egyáltalán nem motivált abban, hogy hasra forduljon. Nem szeret hason lenni, mivel elég bukós,és ha hason fekszik gyakran még több tejcit bukik vissza. Oldalra tud fordulni, és ha onnan nem engedem neki, hogy visszaforduljon, akkor meg tud fordulni hasra. Hason fekve viszont csak rövid ideig emeli fel a fejét, pedig ha vmi olyan látnivaló van, akkor képes tovább megtartani. Hasról már többször sikerült neki visszafordulnia egyedül is. Sztetek kéne aggódnom?

Legjobb válasz: Szerintem nem kell aggódnod, idõben van még, elvileg 6 hónapos korig "elvárás" de vannak lustább babák. Enyém mindjárt 5 hónapos, és õ sem tud még a hátáról hasra, sõt hasról hátra is csak 1-2x sikerült neki. Próbáld többször hasratenni, enyém is bukós, mindig úgy csinálom, hogy evés elõtt, mikor még nem annyira nyûgös, akkor teszem hasra és a fejénél beszélek neki, meg odateszek játékokat, hogy azt nézze. Az enyém már megszerette a hasalást.

Szerintem nem kell aggódnod, idõben van még, elvileg 6 hónapos korig "elvárás" de vannak lustább babák. Enyém mindjárt 5 hónapos, és õ sem tud még a hátáról hasra, sõt hasról hátra is csak 1-2x sikerült neki. Próbáld többször hasratenni, enyém is bukós, mindig úgy csinálom, hogy evés elõtt, mikor még nem annyira nyûgös, akkor teszem hasra és a fejénél beszélek neki, meg odateszek játékokat, hogy azt nézze. Az enyém már megszerette a hasalást.
Sztem se aggódj. Az én kislányom 5 hónapos és 1 hetes és csak hasról fordul hátra, visszafelé még nem megy neki.
Ne aggodj, raer meg.Az en babam ugyan hatrol-hasra mar 5 honapos kora ota fordul, de hasrol-hatra, most 8 honaposan kezdett csak, kuszni is csak hatrafele kuszik, ulni meg nincs szandekaban, ugy latom..

Kisfiam 5 és fél hónapos, eddig csak szoptattam, szépen gyarapodott. 4 hónaposan 6420 g volt, legnagyobb meglepetésemre 5 hónaposan is ugyanennyi lett.Mit csinálok rosszul? Mi lehet a baj?

elküldtek minket vérvételre, kicsit vérszegény. kaptunk aktiferrin cseppet és megkezdtük a hozzátáplálást. most egy 7 alatt hízott közel 40 dekát. tehát azt kell gondolnom, kevés volt neki az anyatej. furdal a lelkiismeret hogy éhen halasztottam majdnem, minden okoskodót leépítettem, hogy nem kell neki még semmi más. bezzeg most jönnek az Ugye megmondtam kezdet? mondatok. fáradt vagyok, kimerült, lefogytam 16 kilót szülés óta, már ugyanolyan csont vagyok, mint voltam, de tejem van b?ven. azt vallom, hogy nincsen nem tápláló, vizes anyatej. de a gyakorlat mégis megcáfolja ezt, hiszen nem hizott a kisfiam. vagy mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Szia.11-hos baba anyukája vagyok.Ha jol érzi magát a baba,boldognak és vidámnak néz ki,akkor semmi baja.Nem minden honapban gyarapszik ugyan annyit.Fontos,hogy sok fehérje dus kaját egyél-igyál.Rossz anya tej nincs,én 6honapig csak szoptattam.A doki mit mondott?

Szia.11-hos baba anyukája vagyok.Ha jol érzi magát a baba, boldognak és vidámnak néz ki, akkor semmi baja.Nem minden honapban gyarapszik ugyan annyit.Fontos, hogy sok fehérje dus kaját egyél-igyál.Rossz anya tej nincs, én 6honapig csak szoptattam.A doki mit mondott?
szia. szerintem nyugodj meg, nincs gond. az én kislányom 5 hónapos és már a második ilyenen esünk túl. volt idáig kétszer 3 hét amikor nem hizott szinte semmit. ennek ellenére mosolygos, jó kedvû, egészséges volt. aztán egyik napról a másikra megindult és csak úgy kúsztak fel rá a dekák. s
Ne aggódj! Egy rokonom kislánya ugyanígy járt (szopizott, degeszre ette magát - mégsem látszott a súlyán), a vashiány volt az oka, hogy nem hízott. Nem a te hibád! Az anyatejednek semmi baja, ha van bõven, akkor nem éhezik! Szedjétek a cseppeket, és szépen gyarapodni fog megint (ne ijedj meg, ha már nem olyan mértékben fog, mint eddig, de innentõl már amúgy sem szoktak ennyire sokat hízni a babák!!) Fel a fejjel! Ja, és ne hagyd, hogy BÁRKI beleszóljon! Õ a Te gyereked! Sok sikert!
Ha nem vetted észre, h éhes az valószínûleg attól volt, mert tényleg nem az.A vashiány okozhatja, h nem gyarapodott. Az ugye megmondtamozók, meg a kedvenc ismerõseim.Én 1-1 csípõs megjegyzéssel le szoktam szerelni a támadásaikat. Viszont neked is nagy a tanulság, vagyis, nem kell mindent készpénznek venni, amit a nagy könyvek írnak. A lányom lassan 7 hónapos lesz.Még mindig a fõ tápláléka az anyatej, de ha nem enne naponta mást is 4 hónapos kora óta, akkor bizony nagyon éhes lenne. Fél éves koruk környékén még jobban belassul a súlygyarapodás, így ne lepõdj meg, ha a mérleg nem hozza a fél kilós átlagokat.
A kérdező hozzászólása: orvosunk azt mondta nincs baj, kicsit vérszegény, de el kéne kezdeni hozzátáplálni. szegény kisfiamon nem vettem észre semmit. õ olyan nyugodt és mosolygós mindíg, bár mióta tele a poci még nyugodtabb. talán egyetlen jele az volt, hogy sokkal több teát kért. viszont éjjel ugyanúgy egyszer kelt szopni, ahogy eddig. én egész nap zabálok, de szó szerint, minél többet eszem, annál jobban fogyok szoptatás alatt. anno 7 éve is ugyanigy jártam a lányommal.

5 és fél hónapos babám szinte egész nap nyafog ha nem vagyok mellette és nem foglalkozom vele. Mit csináljak? Ha hagyom a nyafiból sírás majd ordítás lesz. Nem lehetek egész nap vele, nekem is van dolgom.

Legjobb válasz: Egy cipõben járunk, az enyém is 5,5 hónapos és folyton igényelné a vele való foglalkozást de ahogy írod vannak teendõk amiket meg kell csinálnunk. Nos, ahol épp dolgom van odaviszem az autósülésbe teszem így látja mit csinálok, nem tûntem el a látóterébõl, közben beszélek hozzá h mit csinálok. Pl most épp varrom a kabátgombat stb. odaadok egy olyan tárgyat a mi nem veszélyeztetei azok közül amivel épp dolgozom és ismerkedik vele. Nekünk a nappalok így beváltak.

Egy cipõben járunk, az enyém is 5, 5 hónapos és folyton igényelné a vele való foglalkozást de ahogy írod vannak teendõk amiket meg kell csinálnunk. Nos, ahol épp dolgom van odaviszem az autósülésbe teszem így látja mit csinálok, nem tûntem el a látóterébõl, közben beszélek hozzá h mit csinálok. Pl most épp varrom a kabátgombat stb. odaadok egy olyan tárgyat a mi nem veszélyeztetei azok közül amivel épp dolgozom és ismerkedik vele. Nekünk a nappalok így beváltak.
5 honaposan kezdte ezt az én fiam is, néha még most is vannak ilyen napjaink. En is vittem magammal mindenhova az autosulésben, most hogy már kinotte, van a konyhában felállítva utazoságy, abba teszem vagy az etetoszékbe kicsit. hosszú ideig sehol sem marad meg. Nálunk gond volt még az is, hogy unatkozott, ezért gyakran változtattam a "táborhelyét" - a nappaliban, a konyhában, gyerekszobában - mindnehol elvolt egy kicsit maga is (igaz, a lakásban minden egy folyosorol nyilik, tehát hallottam mindig, mit csinál, és ráláttam).
Szia! Ez nálunk is így megy. Ha fözök akkor kiviszem magamal a konyhába most hat hónapos és már szépen ül az etetõszékbe. Adok játékot a kezébe , beszélek hozzá énekelek neki. Tudja hogy ott vagyok mellette és eljátszik magában. Ha jókedvû van hogy lerakom a nagyágyra körbe játékokkal és elvan 1-1.5 órát is. Persze azért be szoktam nézni rá.

El van késve 5 és fél hónapos kislányom, hogy még nem forog?

Egy csomó helyen olvasom, hogy az ilyen korú babák már ide-oda biztonsággal forognak, sőt némelyik már kúszik is. Az enyém csak az oldalára fordul és játszik a csörgőivel. Mit csináljak, hogy forduljon?

Legjobb válasz: Nem hiszem hogy el lenne késve.Az én babám is 5,5 hónapos. Õ már forog minden irányba hasról hátra és vissza. Kúszik is,sõt már négykézlábra áll és kutyázik. De minden gyerek másképp fejlõdik,nem érdemes összehasonlítani õket!

Nem hiszem hogy el lenne késve.Az én babám is 5, 5 hónapos. Õ már forog minden irányba hasról hátra és vissza. Kúszik is, sõt már négykézlábra áll és kutyázik. De minden gyerek másképp fejlõdik, nem érdemes összehasonlítani õket!
http://www.kismamablog.hu/mozgasfejlodes/a-csecsemo-mozgasfe.. Az enyém pont 4 hósan egy nap 3x átfordult - persze mindig csak akkor, ha kimentem -, aztán 2 hónapig nem csinálta többet. (Ma már 3 éves, semmi baj nem volt a mozgásával.) Ösztönzõnek szokták javasolni azt a játékot, hogy lefekteted egy takaróra és megemeled lassan, óvatosan a takaró két csücskét, hogy átguruljon.
Az én fiam 7 hónaposan fordult át elõször. 8 hónaposan kutyázott és felült. 9 hónaposan kezdett kúszni. A hét végén lesz 10 hónapos, de még nem tud mászni, csak 1-2 lépést tesz négykézláb, utána átvált kúszásra, és úgy folytatja az útját. Nincs elkésve egyáltalán a lányod.
Nincs elkésve. Az én lányom egyik napról a másikra csinálta a forgást. A szó szoros értelmében. Egyik nap még semmi, a másik nap meg hoppá, átfordult. Csak néztem!!! :) Ja és 6 hónaposan fordult csak hasról hátra. A doki azt mondta, hogy ez teljesen normális. Egyébként meg a gyógytornászok azt mondják, hogy a korábban született babák mozgásfejlõdésénél számít, hogy mennyivel jöttek ki hamarabb. Azaz a korukból le kell vonni azt az idõt, és ennek megfelelõen "kell" elvárni tõlük a mozgásformákat. Nem született a babád picit hamarabb esetleg?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat! 10 nappal jött korábban a babám, az azért nem annyira sok idõ. Remélem már hamarosan elkezd forogni. Mi az a legkésõbbi idõ, amikor már forogniuk kell?

5-6 hónapos babád mennyit alszik napközben, hol, és hogyan?

Legjobb válasz: Szia ! 5-6 hónaposan napi 2x, 3x aludt, illetve most 7 hónaposan is még tartja ezt. Ha tudunk menni sétálni, akkor a babakocsiban, ha nem, akkor a pihenõszékében, esetleg a járókájában alszik.

Szia ! 5-6 hónaposan napi 2x, 3x aludt, illetve most 7 hónaposan is még tartja ezt. Ha tudunk menni sétálni, akkor a babakocsiban, ha nem, akkor a pihenõszékében, esetleg a járókájában alszik.
A kérdező hozzászólása: És mennyi idõt alszik egy alváskor?
Szia! 5 és fél hós a kislányom, háromszor alszik. Reggel kel fél7-7kor, majd 9körül elkéredzkedik aludni, alszik 1-1, 5órát majd séta közben alszik 13óra körül 1órát és 17óra elõtt valamikor még egy órát. Van amikor némelyik fél órára sikerül, sõt volt olyan idõszak, ott az 5. hónap elején, hogy mindig csak fél órákat aludt, de percre pontosan :) Mindig a kiságyában alszik, én úgy szoktattam elejétõl kezdve. Elõtte kicsit szeretgetem, játszunk picit, elköszönünk a napocskától és leteszem az ágyába. Kb 2-3szor kell visszamenni hozzá pár pillanatra, megsímogatni és a cumiját visszatenni a szájába, mert az a dumálás közben kiesik.Kb 10percig dumcsizik, játszik a felhúzós játékával, felhúzza magának és elalszik.
3 óránként talán 20 percet, esetleg 30-at a kiságyában, valamikor kaja után elalszik, vmikor küszködik az alvással és én altatom el.A babakocsiban nem alszik, sõt nem is szereti, mert örökmozgó, ülni sem szeret már benne.Most 6 hós, de egy 2 hete kapaszkodva feláll, mászik, és mióta rájött hogy ilyet is tud, egyszerûen nem marad meg a babakocsiban. Úgy örülnék, ha õ is olyan jót aludna benne, mint más gyerekek, és nagyokat lehetne sétálni, pláne amióta megjött a jó idõ...... Viszont éjjel még 1x kel fel enni, és alszik mint a bunda.
5, 5 hós kislányom reggel 7 fél 8 körül kel, utána 9-kor alszik 1 órát. Ebéd után alszik a levegõn 3 órát. És még délután 5 körül alszik fél órát. 18:30-kor fürcsi és alszik reggelig. Mindig a kiságyában alszik, kivéve a déli alvást akkor babakocsiban van az erkélyen.
Az enyém kint alszik az erkélyen. Ma reggel 8-kor tettem ki és fél1-kor kelt... Aztán háromkor is kitettem és aludt 5-ig, azóta fent van :) De amúgy 3-szor alszik még nappal. Egyszer alszik reggel 8-10 között egy olyan másfél órányit. Ezt a hálószobában a franciaágyon, aztán lemegyünk a játszótérre a nagytesó miatt, fél12 körül szokott elaludni a kocsiban. Felhozom babakocsistul, kiteszem az erkélyre és olyan fél4-ig alszik, aztán ebédel, majd délután 5-6 körül még lemegyünk játszózni ilyenkor szintén alszik még úgy 5 és 7 között egy olyan 40 percnyit. Így kibírja az eszi fürdetésig és 9-fél10 körül alszik. Éjjel egyszer ébred, hajnali 3-4 körül enni.
21:17-es vagyok. Fél 1-kor (!!!) :-))) Sokszor alszik egybe még 4-5 órákat! :) )))

5-6 hónapos kislányodnak mekkora a súlya és a hossza? Mit eszik egy nap?

Jöv? héten lesz 6 hónapos a kislányom. Ma voltunk tanácsadáson és megmérték. 67 cm és 8120 g. A doki azt mondta, hogy dagi és ezért naponta 2* adjak neki tápszert és 3* gyümölcsöt vagy f?zeléket. Jó ez így szerintetek? Eddig csak egy étkezést váltottam ki. Mi a véleményetek?

Legjobb válasz: Igaz nekem kisfiam van, 5 és fél hónapos, ma voltunk tanácsadáson 8080g, 67,5 cm, és nem dagi. Bár Õ eddig még csak anyatejet kapott. Úgyhogy ne foglalkozz vele, ha éhes szerintem adj neki.

Igaz nekem kisfiam van, 5 és fél hónapos, ma voltunk tanácsadáson 8080g, 67, 5 cm, és nem dagi. Bár Õ eddig még csak anyatejet kapott. Úgyhogy ne foglalkozz vele, ha éhes szerintem adj neki.
19-én múlt 6 hónapos. A státuszvizsgálaton 8370 g és 68 cm volt. Nem mondták, hogy dagi. Kis hurkás kislányom van. Reggel szopizik, 10 óra körül gyümölcs, vagy tejpép, 13 óra körül fõzelék, bébiételt 1 üveggel megeszik a kis drága :-)), délután gyümölcs 1 alma+1 banán+babakeksz, vagy valami más gyümölcs babakeksszel vagy rizzsel. Ritkán uzsira üveges desszertet kap, de jobban szeretem magam csinálni. Este szopizik+tápszer kiegészítésként 120 ml. Ja, napközben is szokott szopizni, nem iszik meg sem vizet, sem teát, sem gyümölcslevet csak a cicibõl hajlandó! Én már több étkezést kiváltottam, de mindenki maga dönti el, én a védõnõnk tanácsát kikértem és úgy csináltam.
Az én lányom is a jövõ héten lesz 7 hónapos, de a 6 hónapos státusz vizsgálaton volt 8940g és 69 cm. Érdekes! Nekem-nekünk nem mondta a gyerekorvosunk, hogy dagi! Egyébként meg annyit mozog a leányzó, hogy szerintem amit megeszik, azt le is tornássza magáról. Egyébként meg ha gyümölcsöt kap, (nálunk ez a tapasztalat) hamarabb éhezik meg. További jó babázást :)
5 hónapos pont (kisfiú), 65 cm és 6200 gr. Csak anyatejet kap egyelõre, 2900 gr-mal született.
Az én lányom 66 cm és 7300g. 5 hós múlt. szopizik, tápszert kap és kóstolgatunk gyümit és fõzelékeket, de nem nagy sikerrel szóval jóformán csak táp és szopi. Jó kis hurkás a sonkája de nem dagi.
szerintem jad lemozodja, ha már mászik, jobban ficereg. folytasd a hozzátáplálást a aját ütemetekben, mondjuk, nyugodtan adhatsz neki tízóraira gyümit, és kezdd el kiváltani a második étkezéseteket. azért kicsit drasztikusnak tartom, hogy kapásból 3 étkezésre gyümi meg fõzelék, és csak 2x tápszer. ha éhes lesz, akkor meg úgyis szólni fog, ha máskor nem éjjel meg fog ébredni, met nappal nam kapott annyit, mint amire szüksége van.
6 hónaposan 67 cm és 6600 g volt a kislányom. Akkor kezdte a fõzelékeket. Napi 3-szor tápszert kapott, ebédre fõzeléket és tízóraira gyümölcsöt. A fõzelékek csak fél adagok voltak, tápszert kapott pótlásnak.
ja, elsõ vagyok, a kérdésedre válaszolva: 74 cm és 7400g ( de nekünk volt egy hónap súlymegállás betegség miatt, ezt is bele kell kalkulálni) 5x eszik, reggel és uzsira tápszert 180ml körül átlagosan étkezésenként, tízóraira sinlacos gyümit ez is kb 180 g( ezt most váltom ki, hogy egyre több gyümi legyen vagy csak gyümi), ebédre fõzelék kb. 200 g-ot eszik meg, husit jövõ héttõl gondoltam bevezetni, vacsira csak sinlac hígabban, cumisüvegbõl, ilyenkor 240ml körül eszik. kb 2-2, 5 dl folyadékot iszik még meg egy nap.
5 hónapos, 7 kg, 64 cm. naponta kb 800ml tápszert iszik, kap néha Sinlacot is, és egyszer gyümit, de csak keveset, mert még nem tud megenni egy egész adagot (kb egy fél bébiételes üvegnyit).
jad= majd :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megnyugodtam. Egyébként én sem látom a lányomat daginak, csak most a frászt hozta rám a gyerekorvos. Azt mondta, le fog lassulni a mozgásfejlõdése a nagy súly miatt. Köszi a válaszokat

Ki mit főz az 5-6 hónapos babájának és, hogy?

Legjobb válasz: Egyelõre semmit. 5,5 hónapos kapott almát répát körtét eddig. Üvegest, mert úgyse eszik sokat. Fõzni majd késõbb fogok neki.

Egyelõre semmit. 5, 5 hónapos kapott almát répát körtét eddig. Üvegest, mert úgyse eszik sokat. Fõzni majd késõbb fogok neki.
Leggyakrabban én is kész bébiételt adok neki.De almát az reszelek, fõzök krumpli-répa, krumpli-sóska, krumpli-alma...egyébként ezek nem nagyon tetszenek neki...holnap cukkini lesz, de valóban az a mennyiség, amit elfogyaszt jobb bébiételbõl...szerintem.De sok mindent lehet már fõzni neki.:)
Fõleg még üvegest eszik, de csináltam már neki alma-banánt keksszel, sütõtök-alma, sütõtök-alma-csirkemell! Almát üvegreszelõn reszelem, majd hozzárakom a banánt és botmixerrel turmixolom! Sütõtököt vettem télen, megsütöttem, turmixoltam, fagyasztottam, most kiolvasztom összefõzöm a lereszelt almával és turmix!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!