Találatok a következő kifejezésre: 5,5 hós csak (169 db)

Lehetséges ez? Kislányom 5, 5 hós, az alsó 2 foga már kint van, most készülődik a felső 2. Az alsókat szinte észre sem vettük, most meg egyszerűen mint akit kicseréltek. Nagyon nyűgös, semmi nem érdekli, sokat sír, szinte csak kézben van el.

Korábban nem ilyen volt, nagyon aggódom. Tényleg csak a foga miatt?

Legjobb válasz: masodik vagyok, mi is csak este adjuk, de nem tudom, miröl beszelsz, netan problema, hogy a 2,5 eves fiunk minden egyes alkalommal közli, amikor a kislany gyogyszert kap, hogy ö is ker, mert beteg :) :) ?

masodik vagyok, mi is csak este adjuk, de nem tudom, miröl beszelsz, netan problema, hogy a 2, 5 eves fiunk minden egyes alkalommal közli, amikor a kislany gyogyszert kap, hogy ö is ker, mert beteg :) :) ?
A felsõk jobban fájnak. Az, hogy még mi miatt... Melege van? Új kaja? Idõjárás? Szoptatod még?
nalunk is igy van a kislany, ugyanezt csinalta. Nelunk a foga volt, azt mondta a doki, hogy, ha elkezd nyügösködni, es kivedtünk minden lehetseges dolgot (nem a faradtsag, ehseg, diszkomfort erzes miatt van), akkor adjunk neki Nurofent, nalunk ugy-ahogy bevalt!
A kérdező hozzászólása: már nem szopizik, tápszert meg mellé mást is, amit ilyenkor ehet, de nem most kezdtük, és újat nem is kapott mostanában.Én is kizártam minden lehetséges okot. Doktor bácsi azt mondta, kicsit piros a torka, láza volt, de már az sincs. remélem tényleg csak a foga, de nagyon megszenvedi, az biztos
Elsõ vagyok, nálunk is a nurofen vált be, de én csak estére adtam be... túlságosan rákapott :O)
A kérdező hozzászólása: édes lehet a fiad...:) mi is próbáltuk a Nurofent, este el is alszik gond nélkül, fel-felsír éjszaka, de nappal nem jó semmi..

Glutén bevezetésére a Milumil 7 gabonapépet szeretném használni. Jó úgy, hogy a gyümölcsbe (alma-őszibarack vagy alma-szilva) teszek csak úgy 1 kiskanállal belőle? 5, 5 hós a babám.

Vagy vízben kell áztatni el?tte? Rá van írva a dobozra, hogy felbontás után 3 hétig lehet felhasználni. Ezt mennyire tarjátok be szigorúan? Mikortól lehet 1 kiskanálnál többet tenni a gyümölcsbe?

Legjobb válasz: Úgy korrekt, ha bemásolom a Milumil összetételét is: 99,5% gabona(rizs, árpa, kukorica, teljes kiõrlésû gabonák (búza, zab, köles, rozs, glutént tartalmaz), kalcium-karbonát, vitaminok (C, Niacin, E, Pantoténsav, A, B1, B6, Folsav, D3, K, Biotin, B12), vas-.pirofoszfát, kálium-jodid. Tehát a gabonán kívül vitamin és ásványi anyagok vannak csak benne.

Úgy korrekt, ha bemásolom a Milumil összetételét is: 99, 5% gabona(rizs, árpa, kukorica, teljes kiõrlésû gabonák (búza, zab, köles, rozs, glutént tartalmaz), kalcium-karbonát, vitaminok (C, Niacin, E, Pantoténsav, A, B1, B6, Folsav, D3, K, Biotin, B12), vas-.pirofoszfát, kálium-jodid. Tehát a gabonán kívül vitamin és ásványi anyagok vannak csak benne.
1 hónapig én csak 1 kiskanállal adtam minden nap, sima lisztet, 5 hós korában.6 hónaposan kezdtem növelni az adagot, de akkor már nem napi szinten kapott. (Igaz, én anyatej mellett csináltam így, amikor még gyümölcsöt sem nagyon evett, csak a tejhez kevertem. Ha tápszeres a baba, elképzelhetõ, hogy rövidebb idõ után is lehet már növelni az adagot.)Nálunk kifejezetten így tanácsolta a gyerekorvos-védõnõ, mert sajnos nagyon súlyos lisztérzékenység van a családban.
Én sem tanácsolom, hogy ezzel vezesd be neki.Nem tudod annyira figyelemmel kísérni a mennyiségét a keksznek. Mezei háztartási kekszet törj össze/darálj le; legelõször csak 1 db-ot.Aztán pár napig tartsd ezt az adagot, hogy lásd nem okoz-e gondot a picinél.Aztán fokozatosan emeld a kekszek darabszámát.Így tudod a legmegfelelõbben bevezetni neki. Én sem használtam és használnék ilyen mû vackot, fõleg ne egy olyan fontos dolognál, mint a glutén bevezetése. :(
Ne ilyen mûételt tegyél a gyümölcsbe, hanem kekszet. Az egészségesebb.

Altatási tippeket irjatok! 5, 5 hós a babám és csak kézben alszik el! Mit tegyek?

Legjobb válasz: Ringatsd nyugodtan. Még nagyon picike, igényli a közelségedet. Az én lányom 19 hónapos és még mindig csak kézben alszik el vagy az autóban. Ha beteszem az ágyba nincs semmi gond, szépen alszik tovább. 3-5 perc ringatás után elalszik, szóval nem fárasztó még így sem hogy a második babát várjuk közben. Majd megtanul úgyis egyedül elaludni ne félj.

Ringatsd nyugodtan. Még nagyon picike, igényli a közelségedet. Az én lányom 19 hónapos és még mindig csak kézben alszik el vagy az autóban. Ha beteszem az ágyba nincs semmi gond, szépen alszik tovább. 3-5 perc ringatás után elalszik, szóval nem fárasztó még így sem hogy a második babát várjuk közben. Majd megtanul úgyis egyedül elaludni ne félj.
Cumi, babakocsi, ringatás. Mit kellene tenni?!
Én az elsõ 2 gyerekemnél úgyanigy jártam...még több éves korukban is cipelhettem a feneküket ha éjjel felriadtak vagy csak úgy aludtak el :S Most a fiam 1 éves, de kezdettõl fogva a kiságyában alszik el. Nem mondom, hogy könnyû volt az elején, sokat sirt ez miatt, de sosem hagytam egyedül. Ez fontos! Rakd be az ágyába elalvás elött , simogasd meg és hagyd magára. Ha nagyon sir menj be és ülj mellé, közben nyugodtan beszélj hozzá. Nehéz lesz pár napig, de ha nem fáj semmije akkor megfogja szokni. ha beteg vagy valami baja van, akkor nem javaslom.
Az én kisfiam ilyen korban tanult meg egyedül elaludni. Én is mindíg ölben altattam el, de öt hónapos kortól tettük át a saját szobájába és mindíg mellé tettem a kedvenc zenélõ kistehenét. Ott áltam, ültem az ágya mellett, néha odaadtam a cumit amikor kieset... a zenére megnyugodott, majd elkezdte altatni magát, némi kis mormogással.:) )) Nem volt könnyû hozzászoktatni, legalább egy hónapig ezt csináltam, de most már teljesen egyedül alszik el, ha jön az álommanó, én csak beteszem a kiságyba és õ pár perc alatt felveszi az alvó pózt és szundizik. Szerintem egy próbát megér...:) Sok szerencsét.


Normális, hogy 5, 5 hós babám 600-700 ml tápszert eszik csak meg?

Tudom, hogy a baba tudja, hogy mennyi kaja kell neki, de szerintem ez irtó kevés.

Legjobb válasz: Nem szabad ennyire méricskélni, hogy mennyit eszik a babád! Hidd el, az elsõ gyerekenél még én is így voltam, de attól nem evett jobban, csak én készültem ki idegileg. Szerintem nem kevés ez a tápszermennyiség. Egyébként reggel mikor ébred, akkor nem azt szokott enni? És mivel már 5 hónapos, szerintem a déli tápszert váltsd ki egy fõzelékre(sütõtök, alma-krumpli, sárgarépa püré stb). Az én gyerekeim is tápszeresek, és ennyi idõsen már ették ezeket a kajákat, én mindíg bébiételt vettem(de persze fõzhetsz is neki, ha neked úgy jobb). Sok sikert, és minden jót! 2 gyerekes anyuka.

Nem szabad ennyire méricskélni, hogy mennyit eszik a babád! Hidd el, az elsõ gyerekenél még én is így voltam, de attól nem evett jobban, csak én készültem ki idegileg. Szerintem nem kevés ez a tápszermennyiség. Egyébként reggel mikor ébred, akkor nem azt szokott enni? És mivel már 5 hónapos, szerintem a déli tápszert váltsd ki egy fõzelékre(sütõtök, alma-krumpli, sárgarépa püré stb). Az én gyerekeim is tápszeresek, és ennyi idõsen már ették ezeket a kajákat, én mindíg bébiételt vettem(de persze fõzhetsz is neki, ha neked úgy jobb). Sok sikert, és minden jót! 2 gyerekes anyuka.
nekem a dokim mondta, hogy annál a babánál akinél elkezdik a hozzátáplálást, annak a babának napi 600 ml-t meg kell enni tápszerbõl 24 óra alatt. Na az nektek megvan. Ne izgulj , nincs semmi baja. Adjál neki naponta többször fõzelékfélét, délben igen váltsd ki a tápszert fõzelékkel, adj neki inni többször és nem lesz gond. Jól csinálod ne félj. 5 hós kisfiú anyukája
Nekem 6 hós a kisfiam, és csak reggel meg este eszik tápit.Reggel a tejpépet tápszerrel kavarom meg neki(kb 150 ml), délben fõzelék, 4 körül egy nagy üveg gyümölcs, este tápszerrel tejpép(milupa jó éjszakát pép)az is kb 150 ml.Mondtam a dokinõnek, meg a védõnõnek is, azt mondták ha nem megy több akkor ne eröltessem.Ja és a cumis üvegtõl öklendezik.Hát ez van.Ha jol fejlõdik akkor sztem ne izgasd magad.

5, 5 hós babámat csak cicin tudom elaltatni. Mit tehetnék, hogy ne csak a cicimen aludjon el?

Napközben kb 1-2 órát ha alszik. Hiába teszem le, hiába fáradt, nem alszik, csak ny?gl?dik. Próbáltam már tele pocakkal, hogy lefekszem mellé a nagy ágyon, de úgy sem, csak emelgeti magát forog, gurul, rám nevet, mosolyog, aztán sírdogál, küszködik, mert nem bír aludni. A cicmen elalszik utána 2 perc alatt. Este van mikor egyedül elzsongja magát az ágyában, ha már nem jó sehol, se cici, se a karomban. Az ágyban egy kis fejforgatás, dünnyögés után elalszik. Van mikor nem. De napközben egyáltalán nem birom altatni, csak cicivel.

Legjobb válasz: Tudom, most itt mindenki meg fog vetni, de ha esetleg van cumija, megpróbálhatnád azt adni neki, mikor már merülne bele az álomba.

Tudom, most itt mindenki meg fog vetni, de ha esetleg van cumija, megpróbálhatnád azt adni neki, mikor már merülne bele az álomba.
Amikor dilis napja van a lányomnak, akkor én is a szájába szoktam rakni a culit, és elég gyakran álombacumizza magát, amikor fáradt.Van amikor már nem bírom, és berakom a kiságyba had nyekeregjen ott egy kicsit, és most is elaludt 10 perc után.Igazából õ sem tudta mi a baja. Meg ma próbáltuk ki elõször a hordozókendõt, és nagyon bejött neki.Kb 2 perc után úgy bealudt dokitól hazafelé, hogy csak na, pedig már idõszerû volt egy szopi.Igaz kell hozzá izomzat, meg egy kicsit megterheli a hátat.Nekem még a folyamatos hátsimi is bevált.
A kérdező hozzászólása: A cumival nem lehet becsapni, iszonyatosan sír, ha elveszem a cicimet, pedig csak dudlizza már. Hordozókendõ? Lehet ki kéne próbálni, de attól tartok úgy sose lesz el egyedül, és az sem lehet, hogy abban altassam. Köszi csajok. Várok még segítséget.
szia, Sajna megnyugtatni nem tudlak, hogy hamarosan elalszik majd cici nélkül is. Az én csajszim 10 hónapos és a mai napig cicivel alszik el. Van néha kivétel amikor már annyira teleeszi magát tejjel, hogy már cicin sem jó, akkor jön apa. Mivel van hely a mellkasán egy jó szunyára, egy kis ringatás, füles mackó éneklés és már alszik is. Irigyellek ám, hogy magától is elalszik! Az én bébim addig sírdogál, könyörgõ szemekkel, míg fel nem veszem aludni. Persze nem hagyom sírni azt én nem tudnám megtenni vele, hogy sírva aludjon el.

5, 5 hós kisfiam még nem forog, csak oldalra fordul?

probéma ez? 2 hónapja voltunk gyógytornásznál megnézetni, azt mondta 6 hós koráig van idõnk, utána kezelni kell. Mondjatok valami biztatót! Kinek mikor fordult meg a babája? emlékeztek rá?

Legjobb válasz: 2 hét ilyenkor még rengeteget számít.

2 hét ilyenkor még rengeteget számít.
20 hetes a kisfiam, tehát tölti mindjart az 5 hónapot és nem akar forogni. Hasról hátra néha csak, de hasról csupán oldalra forog. Nekem azt mondták, 7-8 hónapos koráig ez nem gond.
A kérdező hozzászólása: huh de jó…:)
Az én kisfiam 6 hónaposan kezdett el forogni, addig csak oldalra fordult. Aztán 7 és fél hónaposan, felállt, 8 hónaposan mászott (kúszás kimaradt), 9 és fél hónapos korától pedig megy. Most másfél éves, gyorsabban fut mint én meg az apja, látszik is, csupa kék-zöld folt, meg seb... :) Ne aggódj! Nem sieti el most még.
Ma voltunk épp neurológushoz. Kérdezte, hogy forog e (ma) 7 hónapos babám hasra és vissza. Mondtam, hogy oldalra fordul oly annyira, hogy szinte már hason van, de nem tudja kezét kihúzni, így visszafordul. Azt mondta, hogy nem gond, megtanulj. Ebbõl azt szûrtem le, hogy még nem baj ha nem forgolódik.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat
Ugyanez a kerdes merult fel bennem nemreg. Kislanyom 5 es fel honapos volt es nem forgott csak oldalra fordult. Mar kezdtem bepanikolni, pedig tenyleg eros baba, tartja magat hason szepen , nyult a jatekert, de forogni nem akart. Felhivtam a vedonot eljott megnezni, mert en mar gyogytornaszhoz akartam vinni. Mondta hogy semmi baja es en honnan veszem hogy mar forogni kellenne , meg 6 honapos sincs. De mondom mar nemsokara annyi. Azt mondta o is hogy az meg 2 het!!! Es egyebkent kis eros meg aktiv baba. Erre mikor elment a vedono, meg aznap atfordult hatrol hasra:) ) ugyhogy tenyleg egyik naprol a masikra tortenik nem kell panikolni. ( bocsi csak nincs ekezetem)
A kérdező hozzászólása: köszi szépen

Csak rossz szokás? 4, 5 hós, csak anyatejes, még 9-szer eszik

8 hónapra, 2,9 kg-mal született, az els? két hónapban háromóránként evett, rengeteget gyarapodott. Ekkortól 20 és 7 között csak egyszer ébredt, nappal többet kért enni, kétóránként. Azt gondoltam az éjszakai alvás miatt próbálja pótolni a kimaradt evést. Aztán a növekedési ugrásra fogtam. Most 4,5 hós és még mindig másfél-kétóránként eszik. Nincs mérlegem, nem tudom mennyit szopizik, de néha az az ézrésem, hogy nem sokat. Viszont ha próbálom húzni az id?t, óriási patáliát csap és mohón kezd enni. Rengeteg a tejem, egy cicib?l is jóllakik. Csak rossz szokás, vagy tényleg éhes? Hogyan szoktassam le? Ha majd elkezdjük a hozzátáplálást, milyen étkezést váltunk ki, hiszen az egész napunk egy nonstop szopizás? :(

Legjobb válasz: Szerintem nem eszik eleget a babád, nem lakik jól, azért kéri másfél-két óránként. Csak anyatejes babának is azért 3 óráig legalább bírnia kellene. Amit esetleg tehetsz (mivel írod, hogy rengeteg tejed van, mérleged viszont nincs), hogy lefejed a tejet, és megnézed cumisüvegbõl etetve, hogy mennyit eszik. Szerintem elõbb a szopikat kellene egy kicsit ritkítani, és csak utána, ha rendezõdött a dolog, akkor elgondolkodni a hozzátápláláson. Elõször úgyis csak a kóstoltatás lesz, aztán késõbb fogsz kiváltani vele étkezést. (Amíg bõven van tejed, nem is szükséges kiváltani). (B)

Szerintem nem eszik eleget a babád, nem lakik jól, azért kéri másfél-két óránként. Csak anyatejes babának is azért 3 óráig legalább bírnia kellene. Amit esetleg tehetsz (mivel írod, hogy rengeteg tejed van, mérleged viszont nincs), hogy lefejed a tejet, és megnézed cumisüvegbõl etetve, hogy mennyit eszik. Szerintem elõbb a szopikat kellene egy kicsit ritkítani, és csak utána, ha rendezõdött a dolog, akkor elgondolkodni a hozzátápláláson. Elõször úgyis csak a kóstoltatás lesz, aztán késõbb fogsz kiváltani vele étkezést. (Amíg bõven van tejed, nem is szükséges kiváltani). (B)
Elõzõ vagyok, szerintem ne méricskélj. Az is lehet, hogy nem éhes, csak a közelségedre vágyik, hiszen még pici baba. :) Amíg megfelelõen növekszik, nincs gond!
Nálunk is így volt, 10 hónapos koráig a mellemre volt tapadva kb. :D Másfél-kétóránként evett. A hozzátáplálás se változtatott sokat eleinte az egészen. És olyan 10 hónapos korára lecsökkent a szopik száma 8-ra, aztán 11 hónaposan 4-re, és onnantól minden hónapban eggyel csökkent, 14 hónaposan leszokott a cicirõl teljesen önállóan. Szerintem hagyd, próbálj alkalmazkodni az igényeihez. Tuti, hogy el fog múlni ez az idõszak, mert elõbb-utóbb rájön, milyen jó kaják vannak a tejcsin kívül. :) (Akkor meg majd az lesz a baj, hogy ó, de megnõtt, bezzeg régen, amikor egész nap szopizott. :) ))
Hogyan próbálkoztál kitolni, mennyi többletidõvel kezdted? Azért kérdezem, mert nekem normál idõre született babám van és 3 hónaposan ugyanezzel szembesültem, de annyira nem vettem zokon, örültem, hogy szopizik, sok anyuka megirigyelné! Nekem úgy sikerükt 3 órára kitolni, hogy mindennap hozzácsaltam 5-10 perceket, de nem feltétlenül erõltettem, ha nagyon éhes volt maradtunk a 2 óránál, ÕT figyeltem, tudja õ mire van szüksége! A fiam a pelenkázószekrényen nagyon szeret játszani, akkor is ha hisztisebb, itt toltam az idõt amikor engedte.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Kedves utolsó, hogyan ment nálatok a hozzátáplálás elkezdése? Változott a helyzet?
Az én kisfiam is kétóránként szopott napközben, éjjel 1-2x kelt ennyi idõsen. Eleinte furcsa volt, mert a nagyobbik fiam 3 óránként evett, de ha a kicsi 2óránként kérte, akkor nem tudtam mit csinálni. Aztán olyan 6 hónapos kora körül már nem kérte olyan sûrûn, most is ritkán eszik keveset! Szerintem nem kell a mérleg. Azzal csak azt tudod meg, hogy mennyit evett, de azzal nem fogja még kibírni a 3 órát. Szerintem várj türelemmel, hamarosan ritkulnak az étkezései, teletömni pedig nem tudod! Nálunk az volt a rossz, hogy nehéz volt elmenni bárhová is, mert tuti, hogy 1-2 szopi beleesett.
A kérdező hozzászólása: A gyarapodása rendben van, 1500, 1200, 1000 grammot hízott havonta, az utolsóban 530-at, talán azért, mert elkezdett jönni a foga és többet kakil. Megpróbálom a vizet. Amúgy hogyan toljam ki legalább 3 órára az etetések közötti idõt? Alig lehet elterelni a figyelmét olyankor. Max kenguruval, azt nagyon szereti. De nem akarom, hogy egész nap ölben legyen. Amíg házimunkát végzek, jól elvan egyedül, kár lenne leszoktatni errõl.
Hát nekem ugyanez volt a fiammal. Tápszert nem akartam adni neki, kihúztuk 5 hós 1 hetes koráig igy hogy 9szer evett (volt hogy 10-12szer is!!!) majd elkezdtem a hozzátápit. Onnantól hogy rákapott a kaja ízére, már ritkultak az evések és végre az éjszakát is átaludta 7 hós korától. Nem tudom azóta se miért csinálta, volt tejem , én még méregettem is és sokszor evett keveset, és ha megette a kis adagját, nem kért többet viszont 2 óra múlva újból "jelentkezett" szopiért. Most a lányom újsz. korától 4 óránként szopik és már rég átalussza az éjjelt, pedig semmit se csinálok másképp..Szerintem baba függõ.
szerintem meg ne mérlegelj, fõleg ilyenkor már fölösleges! az csak az elsõ 1-2 hónapban érdekes. Ha szépen gyarapszik, akkor nincs gond. Gondolom jártok havonta tanácsadásra, ott úgy is mérik, és csak mondja a doki, ha nem gyarapszik rendesen. Azért is baromság, mert leméred, és lehet, hogy csak 60 ml-t mutat a mérleg, te pedig majd kétségbe fogsz esni, pedig lehet, neki elég, mert zsírdús tápláló tejed van. De az is lehet, hogy 120-at mutat, és megnyugszol, de 2 óra múlva mégis éhes, mert hiába 120, ha mondjuk nem tápláló a tejed. Volt ilyen ismerõsöm, ömlött belõle a tej, csak éppen nem gyarapodott tõle a baba. Az én kisfiam mindig is megelégedett 80-120 ml-vel, vagy akár 60-al és még mindig szopizik, nem is érdekli se a gyümölcs, se a zöldség és gyönyörûen fejlõdik az anyatejtõl, pedig már 7 hónapos. Próbálj két szopi között egy kis babavizet, pl kiskanállal, ha nem akarsz cumisüveget adni, lehet, csak szomjas!
Azért, mert egyszer megpróbálod, nem történik semmi, ráadásul teljesen babafüggõ a dolog (kisfiam pl. tápszert is kapott, de ugyanúgy elfogadta a cicit is, soha nem volt ebbõl bajunk). De természetesen tégy úgy, ahogy jónak látod. Szerintem valahogy mindenképpen meg kellene tudnod, hogy mennyiket eszik egyszerre. Én is jártam úgy, hogy amikor hatalmasakat szívott-nyelt, azt hittem, milyen jól bekajált, és mikor lemértem, szinte semmi nem volt a mennyiség. De úgy is jártam, hogy csak nyammogott rajta, és lemérve mégis sok volt a mennyiség a szokásoshoz képest. Nem tudsz valakitõl kölcsön kérni mérleget? Vagy bérelhetsz is esetleg. (B)
A kérdező hozzászólása: Lehet hogy beszerzek egy mérleget. Nem szeretném cumisüvegbõl etetni. Sok rossz tapasztalatról olvasni.
A kérdező hozzászólása: Szerintem jóllakik. Nem hajlandó többet enni és sír, ha erõltetem. Köszönöm a választ. Minden ötletet szívesen veszek!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Megpróbálom játékkal húzni a szopik között az idõt, de alapvetõen maradunk a gyakori etetésnél. Tegnap volt, hogy majdnem 3 óráig bírta, persze utána maradt a 2 órás idõköz. :)

5 hós csak anyatejes kisbabám, néha elég sokat bukik, ami mindig sűrű túrós. Illetve ha sok vizet iszik, a felesleg is visszajön. Honnan fogom tudni, h nem bukik, hanem hányt?

mivel 4 éves lányom hasmenésben van, doki mondta h el fogja kapni.nagyon ideges vagyok emiatt, gondolom ha hányna v hasmenése lenne, azonnal kórház.

Legjobb válasz: Sugárban és rengeteg fog jönni.Nagyon gyakran érkezik a többi. Mi is elkaptuk a hasmenéses hányást,9 hónapos babával. Én is tanácstalan voltam,de amikor beteritett és elötte nem akkart inni egyáltalán,ellökte a kezemet. Még is ivott egy kicsit és elkezdödött a hányás. A 4-5 hányás után már az epe érkezik ami sárga,az nem volt nagy de ez tuti hányás.

Sugárban és rengeteg fog jönni.Nagyon gyakran érkezik a többi. Mi is elkaptuk a hasmenéses hányást, 9 hónapos babával. Én is tanácstalan voltam, de amikor beteritett és elötte nem akkart inni egyáltalán, ellökte a kezemet. Még is ivott egy kicsit és elkezdödött a hányás. A 4-5 hányás után már az epe érkezik ami sárga, az nem volt nagy de ez tuti hányás.

4-5 hós csak anyatejes babátok, hányszor szopik 24 óra alatt?

Az én 4,5 hós fiam egy nap alatt (24 óra) kb 8x szopik...

Legjobb válasz: Reggel 6-tól este 8-ig 5-6 alkalommal, éjjel alszik(mi 12hetesek vagyunk). Szomszédoméknál 4hós a baba és Õ is annyit eszik mint mi,éjjel nem kel fel.

Reggel 6-tól este 8-ig 5-6 alkalommal, éjjel alszik(mi 12hetesek vagyunk). Szomszédoméknál 4hós a baba és Õ is annyit eszik mint mi, éjjel nem kel fel.
Szia, 5 hónapos a babám, reggel 8-tól este 8-ig 7-8 alkalommal szopik, éjjel alszik.
Az enyém 7x-8x, ebbõl minimum 1 éjszaka, de néha 2x is.
a kislanyom egy het mulva lesz 5 honapos, csak anyatejes es mar tobb mint egy honapja beallt a rendszer h 5x szopizik naponta. kiveteles alkalmakkor 6x(ha nagyon nyugos, vagy ehes gyakrabban stb ).
16 hetesek vagyunk, napi 6 szopi, ebbõl 1 éjszaka (3-4 körül)

Holnap adok először csibe husit 5, 5 hós babámnak. Hogyan kell elkészíteni? Főzzem meg sós vízben és turmixoljam össze? Saját levével kell? Mennyit főzzek elsőre? Muszály turmixolni vagy lehet csak villával összetörni? Mennyi ideig főzzem?

Legjobb válasz: Vágd kisebb darabokra a húst, úgy hamar megfõ. Max.fél óra. Sztem még só sem kell bele. Aztán turmixold össze a fõtt répával, krumplival. ha sûrû, higítsd fel a zöldség fõzõlevével.ha villával nyomod szét, nem olyan jó, gondolom, még nincs foga a babádnak, inkább turmixold. Ha többet készítesz, másnapra is megvan az ebéd:)) Jó étvágyat!

Vágd kisebb darabokra a húst, úgy hamar megfõ. Max.fél óra. Sztem még só sem kell bele. Aztán turmixold össze a fõtt répával, krumplival. ha sûrû, higítsd fel a zöldség fõzõlevével.ha villával nyomod szét, nem olyan jó, gondolom, még nincs foga a babádnak, inkább turmixold. Ha többet készítesz, másnapra is megvan az ebéd:) ) Jó étvágyat!
sima vízben fõzd meg, puhára, aztán gondolom nem csak magában eszi, hozzá a zöldség, aztán a turmixgép.
Ha hétvégén csináld húslevest akkor abból vedd ki a melle husát és ami a levesben fõtt répa azzal turmixoldd és a leves levével higíthatod. Imádni fogja.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!