Találatok a következő kifejezésre: 5,5 éves a vírusokkal (10 db)

5, 5 éves kisfiamnak a vírusokkal szemben nincs védekezőképessége. Oviba 3-4napot tud járni, aztán jön a hasfájás, hányás, majd az infuzió a korházban. Oviba kerülésével ez folyamatos. Vírusokkal szembeni immunerősítőt tud -e valaki ajállani?

Legjobb válasz: Nekünk jó volt a grapefruitmag csepp. Ne az alkoholban oldottat válaszd, mert az keserû és gyereknek nem jó, hanem a glicerineset. Adagolása: testsúlykg-ént 1 csepp. Voltatok immunvizsgálaton is, és ott állapították meg, hogy a vírusokkal szembeni védekezõképessége gyengébb? A legnagyobb fiam is állandóan beteg volt az oviban 2-3 hetente. Kivetettük az orrmanduláját 5 és fél évesen, majd a garat manduláit 8 évesen. Most 9 éves és alig beteg (lekopogom...). Ha vérvétele volt állandóan kimutatták a vashiányt, Maltofer tablettát is szedett, az is használt valamit. Most a Nutrilite rágótabletta (Amway)gyerek vitaminját szedi, és szerintem nagyon hatásos. Bocs, hogy feltételezem, de nem lehet, hogy utálja az ovit és emiatt betegszik meg?

Nekünk jó volt a grapefruitmag csepp. Ne az alkoholban oldottat válaszd, mert az keserû és gyereknek nem jó, hanem a glicerineset. Adagolása: testsúlykg-ént 1 csepp. Voltatok immunvizsgálaton is, és ott állapították meg, hogy a vírusokkal szembeni védekezõképessége gyengébb? A legnagyobb fiam is állandóan beteg volt az oviban 2-3 hetente. Kivetettük az orrmanduláját 5 és fél évesen, majd a garat manduláit 8 évesen. Most 9 éves és alig beteg (lekopogom...). Ha vérvétele volt állandóan kimutatták a vashiányt, Maltofer tablettát is szedett, az is használt valamit. Most a Nutrilite rágótabletta (Amway)gyerek vitaminját szedi, és szerintem nagyon hatásos. Bocs, hogy feltételezem, de nem lehet, hogy utálja az ovit és emiatt betegszik meg?
FLP-s aloe verás termékek. Nem vagyok forgalmazó, nem a reklám miatt, de tényleg nagyon jók fõleg az immunerõsitõ termékei!
Szia! Biztos nem azzal van a gond, hogy utálja az ovit? Én most 20 éves vagyok, de úgy emlékszem, mintha tegnap történt volna... én is minden nap hánytam akkoriban, fájt a hasam, a fejem, és senki sem tudta miért van, és meg nem mertem elmondani otthon, hogy az oviban rohadtul éreztem magam, kikészített az egyik óvónõ, és sokszor volt, hogy meg is tömtek, annak ellenére, hogy nem akartam enni. Ez így volt majdnem 2 évig, a végén pszihológushoz vittek, aki kiszedte belõlem azt, ami miatt két évig minden nap folyamatosan hánytam. Az eset után kirúgták az óvónõt, de szerintem ez is segített abban, hogy ne legyek normális:) Szóval ne hagyatkozz annyira, hogy majd kinövi a gyerek, mert ennek oka van. Állandó vírusos fertõzés meg nem hiszem, hogy lehet a dologban, akinek meg gyenge az immunrendszere, nem hány folyamatosan.
A kérdező hozzászólása: Grefuit cseppet próbáltuk, és sok más immunerõsítõt is az alora verrát is többek közöt .Sajnos változás nemkövetkezet be egyik használatánál sem.Oviba szeret járni nemhiszem , hogy az a probléma bár ami igaz az igaz streszes, teljesen más az oviba mint ithol nem tud felóldódni ott. A mandula kivételt még nemjavasolta viszont senki számára.Ezért vagyok elkeseredve mert sokmindent próbálunk és eredménytelen.Majd kinövi ezt mondják. Üi:köszönöm a válaszokat.

Mit csinaljak, hogy 1, 5 eves kisfiam ne kapja el tolem a virust?

Tegnap ota szo szerint hanyos, hasmenos virusban szenvedek. Egesznap magas lazam van es elegge rosszul is erzem magam. Sajnos mivel kulfoldon elunk, senkit nem tudok megkerni, hogy vigyazzon addig a kisfiamra ameg en meggyogyulok. Tudnatok valami modszert, praktikat vagy megoldast mondani arra, hogy mit csinaljak, hogy o ne kapja el tolem a betegseget? Nagyon aggodom, hogy o is beteg lesz....

Legjobb válasz: szia, amikor nekem volt hasmenõs vírusom a babám még csak négy hetes volt, rettenetesen aggódtam, hogy nehogy elkapja, a gyógyszertárban mondták, hogy ha megbetegszem, akár én akár apuka, azonnal szájmaszkot tegyünk fel, szellõztessünk sokat, és kézmosás minden mennyiségben, ez sem garancia, de mindenképpen ér valamit, nekem szerencsém volt, anyukám át tudott jönni arra a két napra, míg jobban lettem, mielõbbi gyógyulást kívánok!

szia, amikor nekem volt hasmenõs vírusom a babám még csak négy hetes volt, rettenetesen aggódtam, hogy nehogy elkapja, a gyógyszertárban mondták, hogy ha megbetegszem, akár én akár apuka, azonnal szájmaszkot tegyünk fel, szellõztessünk sokat, és kézmosás minden mennyiségben, ez sem garancia, de mindenképpen ér valamit, nekem szerencsém volt, anyukám át tudott jönni arra a két napra, míg jobban lettem, mielõbbi gyógyulást kívánok!
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen a valaszodat. Igen en is gondoltam a szajmaszkra, el is kuldom a ferjem agyogyszertarba ha hazaer!

3 éves kisfiamnál 1 hete múlt el a láz, nem evett bágyadt volt, doki azt mondta valami vírus. Most megint lázas 38.5 most jó a kedve és eszik is, elvittem dokihoz, nem mondott semmit, csak, hogy a nagy meleg miatt és igyon sokat. Másnál volt ilyen?

Legjobb válasz: Negyedik napja tart a fiamnál. Az elsõ három napon közel 40 fokos volt a láza, hányt. Aztán a hányást felváltotta az erõs hasmenés. Enni nem eszik semmit szinte. Inni iszogat. 1 napja láztalan, bár most estére ismét 38 fokos a hõje. Gyógyszert nem kapott, mivel ez vírus, csupán a lázat kell csillapítani, sokat kell inni, ha lehet akkor kortyonként jéghidegen, a hasmenésre pedig Normaflore-t kell szedni.

Negyedik napja tart a fiamnál. Az elsõ három napon közel 40 fokos volt a láza, hányt. Aztán a hányást felváltotta az erõs hasmenés. Enni nem eszik semmit szinte. Inni iszogat. 1 napja láztalan, bár most estére ismét 38 fokos a hõje. Gyógyszert nem kapott, mivel ez vírus, csupán a lázat kell csillapítani, sokat kell inni, ha lehet akkor kortyonként jéghidegen, a hasmenésre pedig Normaflore-t kell szedni.
A kérdező hozzászólása: Nincs neki se hányás, se hasmenés, most jöttünk az ügyeletrõl, vírus.csak az aggaszt, hogy most múlt el.


Mitől lehetett 40 fok feletti láza és iszonyú hasmenése 5 napig (a láz csillapodott az első nap után) ha nincs se vírus se baktérium a 2 éves kicsim székletében?

Legjobb válasz: Hasonló volt a kisfiamnál is. Akkor 1 éves volt. Már 3 napja lázas volt, amit csak csillapítani lehetett. 38,5 körül megállt. A 3. nap 39,7 lett a láza. Bekerültünk a kórházba. Kapott infúziót és a láza aznap el is múlt. Viszont utána brutál hasmenése lett. Naponta többször és teljesen át kellett öltöztetni mindig, mert akárhogy tettem rá a pelust, az kevés volt. Csináltak széklettenyésztést rotára, de nem az volt. Végig csak találgattak, végül azt mondták, bélfertõzése volt. De nem tûntek túl meggyõzõnek. Inkább csak azért, hogy mondjanak valamit. A mai napig nem tudom pontosan, mi volt akkor a baja. A hasmenés nagyon nehezen mút el. 4 napig voltunk kórházban, de utána még kb. 2 hét kellett, hogy teljesen rendbe jöjjön.

Hasonló volt a kisfiamnál is. Akkor 1 éves volt. Már 3 napja lázas volt, amit csak csillapítani lehetett. 38, 5 körül megállt. A 3. nap 39, 7 lett a láza. Bekerültünk a kórházba. Kapott infúziót és a láza aznap el is múlt. Viszont utána brutál hasmenése lett. Naponta többször és teljesen át kellett öltöztetni mindig, mert akárhogy tettem rá a pelust, az kevés volt. Csináltak széklettenyésztést rotára, de nem az volt. Végig csak találgattak, végül azt mondták, bélfertõzése volt. De nem tûntek túl meggyõzõnek. Inkább csak azért, hogy mondjanak valamit. A mai napig nem tudom pontosan, mi volt akkor a baja. A hasmenés nagyon nehezen mút el. 4 napig voltunk kórházban, de utána még kb. 2 hét kellett, hogy teljesen rendbe jöjjön.
A kérdező hozzászólása: Uhh, bélfertõzés? Az mitõl alakul ki? Én is nagyon féltem a kórháztól. Itattam, és itattam, mellé a Smecta, Sodioral ionpótló, Enterol, szintén ionpótló, Protexin, bélflóra helyreállító, és mára javult egy kicsit a helyzet, de még mindig megy a hasa. Hát nem tudom. Érdekes, biztos voltam benne, hogy valamilyen baktérium vagy vírs, de negítv mindkettõ. Köszönöm a válaszod!
Nincs mit. Nem tudom, mitõl alakult ki. Nem nagyon tudtak egyértelmû választ adni a kérdéseimre.:-( Õ kapott Normaflort, a Smectát sugárban kihányta. Még kapott naponta szerintem antibiotikumot a branülbe, de már nem tudom, mit. Ez 2 éve volt, de borzalmas emlék. Jobbulást kívánok!
Mi 6!!! hétig küzdöttünk ezzel. Majdnem 1 hétig 39 fokos láz körüli hõmérséklet, dupla lázcsillapító és ülõfürdõ sem vitte lejjebb, kicsit a borogatás segített. Ez átment torokgyulladásba, orrfolyásba, majd egy nagyon hosszú hasmenéses vírusba. A dokinéni elõszõr azt mondta, hogy rota, de arra megkapta az ellenszérumot, így valami más vírus lehetett. A hasmenés április elején kezdõdött, és azt kell, hogy mondjam, még mindig nem rendezõdött. Próbálom mindenre fogni, antibiotikum, fogzás (15 hós), de valószínû tényleg a bélfeltõrzés utáni hosszú gyógyulási folyamat tart még mindig. ( a doktornõ is azt mondta, hogy valószínû vírusos bélfeltõrzés) Kitartás, kívánom, hogy hamarabb meggyógyuljatok mint mi!

Keresztfiam (2, 5 éves) elkapta a rota vírust. Bizonyítottan! Befektették, 3 éjjel tartották kórházban. Infúziót kapott. Ma hazaengedték de a hasmenés maradt és szinte semmit nem eszik. Regeteget fogyott. Valaki tapasztalat?

Ez így a normális?Meddig normális,hogy megy a hasa?

Legjobb válasz: Szia!Mindkét gyermekemnek volt leírom,hogy zajlott.Még szerencse,hogy a lányomnál mindent vezettem naplóban.Sokat visszanézem,hátha segít.Anno a nagylányommal 9 éve kiszáradva (semmit nem fogadott el inni)utalta csak be a gyerekorvos kórházba.3 napig infúziót kapott majd amikor már magától is ivott haza engedtek.Hányni nem hányt viszont a hasa végig ment még otthon is 4 napig .Lassan rendezõdött a széklete.Azután két hét szünet és újra elölrõl.Ismét 2 nap kórház ,infúzió.Miután hazajöttünk még 3 napig hasmenés és utána végleg elmúlt.Soha többé nem volt rotás.Ekkor 3,5 éves volt.A pici fiam kb. 1 hónapja esett át rajta (22 hónapos).Nála hajnali hányással és óriási ijedtséggel kezdõdött(még sosem hányt ,és nagyon félt).Kb óránként hányt 1 napig.Kortyonként itattam Õ mindent elfogadott.Estére kezdõdött a hasmenése.Az orvosunk azt mondta amíg iszik és nincs kiszáradva kezeljem itthon.Sajnos a kórházban is csak a folyadékot és az elektrolitokat tudják pótolni.Oki terápia nincs,csak tüneti.Õ 8 napig folyamatosan kakilt.Elõször nyákosat,majd 3 nap múlva már csak nagyon híg vizeset.A 7.-8. napon kezdett le formált széklete lenni.Enni 3 napig csak kekszet és ropit fogadott el.Késõbb adtam neki párolt répát.Pici cukorral ,sóval.Ha hány akkor csak hideg folyadékot szabad adni,meleget nem.Ezt biztos tudod.Érdemes a kedvenc ételeivel próbálkozni,olyat adni neki amit szívesen fogyaszt,de ami a legfontosabb rengeteg folyadékot.Bármit amit szeret!!!Nyugodtan kaphat ilyenkor cukros italokat gyümölcsleveket is ,hiszen ha nem eszik a vércukor szintje alacsony lehet.Figyeljétek a leheletét ha aceton szagú lenne,az az alacsony vércukorszínt jele!Remélem segítettem.Jobbulást kívánok!!!!

Szia!Mindkét gyermekemnek volt leírom, hogy zajlott.Még szerencse, hogy a lányomnál mindent vezettem naplóban.Sokat visszanézem, hátha segít.Anno a nagylányommal 9 éve kiszáradva (semmit nem fogadott el inni)utalta csak be a gyerekorvos kórházba.3 napig infúziót kapott majd amikor már magától is ivott haza engedtek.Hányni nem hányt viszont a hasa végig ment még otthon is 4 napig .Lassan rendezõdött a széklete.Azután két hét szünet és újra elölrõl.Ismét 2 nap kórház , infúzió.Miután hazajöttünk még 3 napig hasmenés és utána végleg elmúlt.Soha többé nem volt rotás.Ekkor 3, 5 éves volt.A pici fiam kb. 1 hónapja esett át rajta (22 hónapos).Nála hajnali hányással és óriási ijedtséggel kezdõdött(még sosem hányt , és nagyon félt).Kb óránként hányt 1 napig.Kortyonként itattam Õ mindent elfogadott.Estére kezdõdött a hasmenése.Az orvosunk azt mondta amíg iszik és nincs kiszáradva kezeljem itthon.Sajnos a kórházban is csak a folyadékot és az elektrolitokat tudják pótolni.Oki terápia nincs, csak tüneti.Õ 8 napig folyamatosan kakilt.Elõször nyákosat, majd 3 nap múlva már csak nagyon híg vizeset.A 7.-8. napon kezdett le formált széklete lenni.Enni 3 napig csak kekszet és ropit fogadott el.Késõbb adtam neki párolt répát.Pici cukorral , sóval.Ha hány akkor csak hideg folyadékot szabad adni, meleget nem.Ezt biztos tudod.Érdemes a kedvenc ételeivel próbálkozni, olyat adni neki amit szívesen fogyaszt, de ami a legfontosabb rengeteg folyadékot.Bármit amit szeret!!!Nyugodtan kaphat ilyenkor cukros italokat gyümölcsleveket is , hiszen ha nem eszik a vércukor szintje alacsony lehet.Figyeljétek a leheletét ha aceton szagú lenne, az az alacsony vércukorszínt jele!Remélem segítettem.Jobbulást kívánok!!!!
A kérdező hozzászólása: A lényeg:Konkrétan aki volt kórházban azt milyen állapotban engedték haza?Mikor evett?Hányt e még utána?Ment e még a hasa?Ha igen akkor hány napig?

Hasmenéses vírusa van 3, 5 éves lányomnak. Sokat panaszkodik, hogy fáj a hasa. Tudok vele valamit kezdeni?

Ha mondjuk adok neki nurpohent, segít? Vagy felesleges?

Legjobb válasz: Arra görcsoldó hatna, de szerintem ilyen kicsi nem kaphat No-Spat... Cataflam csepp-receptre

Arra görcsoldó hatna, de szerintem ilyen kicsi nem kaphat No-Spat... Cataflam csepp-receptre
Széntabletta napi 2-3 x1

3.5 éves kislányom lázas köhög orvos szerint virus. Hány napig normális egy virusnál a lázas állapot? Mikor kell az antibiotikum?

Legjobb válasz: Antibiotikum bakteriális fertõzésnél kell. Vírusnál a szervezet saját maga gyõzi le a "betolakodót", a szervezetet lehet erõsíteni vitaminokkal. Léteznek ma már ún. antivirális szerek, de ha van lehetõség vitaminra és amúgy is erõs a szervezet, semmi szükség ezekre. A vírusos megbetegedésbõl elõfordulhat bakteriális felülfertõzés, ekkor lehet szedni antibiotikumot. Könnyû felismerni pl. arról, hogy vírusos betegségnél átlátszó váladék ürül az orrból, bakteriálisnál már sárgás-zöldes.

Antibiotikum bakteriális fertõzésnél kell. Vírusnál a szervezet saját maga gyõzi le a "betolakodót", a szervezetet lehet erõsíteni vitaminokkal. Léteznek ma már ún. antivirális szerek, de ha van lehetõség vitaminra és amúgy is erõs a szervezet, semmi szükség ezekre. A vírusos megbetegedésbõl elõfordulhat bakteriális felülfertõzés, ekkor lehet szedni antibiotikumot. Könnyû felismerni pl. arról, hogy vírusos betegségnél átlátszó váladék ürül az orrból, bakteriálisnál már sárgás-zöldes.
Antibiotikum a bakteriális felülfertõzés megakadályozására kell.Ha megtörténik akkor már késõ.
2., ne írj már hülyeséget, ha nem vagy jártas az egészségügyben! Ez a baj, hogy túl sok ember szed feleslegesen antibiotikumot, aztán csodálkoznak, hogy egyre többet betegednek meg.
Szintén eüs vagyok, elsõ válaszoló tökéletesen írta le! Egyébként 3 napig "fér bele" a láz, ha utána is fennáll, akkor beszélj az orvosotokkal.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a hasznos válaszokat az elsõ és utolsó válaszolónak.átlátszó a váladék ugyhogy akkor tuti virus 2. nap a mai ugyhogy akkor ez is belefér köszönöm a megnyugtatást!
Nálunk 2 hete 5 napig tartott a lázas állapot vírusfertõzés miatt, 5-6 nap pedig már fülgyulladás is volt, arra kaptunk már antibiotikumot.

El kapta a 2 éves fiam ezt a hányásos, hasmenéses vírust.4-5 ször megy a hasa vasárnap óta! Voltunk korházban is kapott infúziót is! De még mindig megy neki! 2 foga is jön az is közre játszik?

Meddig tart ez a hasmenés? Már fél smekta port is adtam neki de most zöldesen megy a hasa! Már nem tudom mit adjak neki

Legjobb válasz: Add neki a smectat folymatosan, meg fõtt krumplit, háztartási kekszet, ilyenket. Cukor nélküli teát is ha elfogadja. Nekünk mellé a probinul vált be, kell a bélflóráknak. Pár nap és elmúlik, de a folyadékbevitelre nagyon figyelj. Jobbulást neki!!!

Add neki a smectat folymatosan, meg fõtt krumplit, háztartási kekszet, ilyenket. Cukor nélküli teát is ha elfogadja. Nekünk mellé a probinul vált be, kell a bélflóráknak. Pár nap és elmúlik, de a folyadékbevitelre nagyon figyelj. Jobbulást neki!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ.Közben, még kapja a Normaflórt is.
Mi is most estünk át rajta. Kisfiam 1, 5 éves. Nálunk pont 6 nap volt az elsõ tünettõl az utolsó hasmenésig. Kapott napi 1 Normaflore-t és Normolyt port az innivalójába keverve. Keveset evett a szokásos krumpli, rizs, keksz stb..-bõl, de legalább iszogatott. Mióts jól van, állandóan eszik, pótolja a kiesett 1 hetet. Jobbulást!
rota...?
Bocsi, elõbb elküldtem. Most esett rajta át éppen a kisfiam. Három napig lázas volt, most elõjöttek a kiütések. Testszerte apró kis piros pöttyök. Ma délelõtt már csak hõemelkedése volt.
A három napos láz hivatalos vírusneve: ROSEOLA.
A kérdező hozzászólása: szia! Felhívtuk fél órája a gyerekügyeletet, azt mondta a doki, hogy nincs káros hatással a magzatra! Ha a 4. napon még kiütéses a baba, akkor gyanakodhatnak rubeolára és az bizony veszélyes a magzatra! :S Most izgulhatok, hogy nehogy rubeola legyen, mivel arra csak 15. hónapos korban kapja majd csak meg az oltást:S
Megint 1. vagyok. Ezt találtam. Szerinted???? Tisztelt Doktor Úr! 32 hetes terhes vagyok jelenleg. Múlt héten kislányomnak 40 fokos folyamatos lázzal, majd kiütéssel járó ún. "háromnapos láz" nevû betegsége volt. Szeretném megtudni, hogy ez a betegség okozhat-e kárt a pocaklakómban, hiszen végülis ez is valami vírusos, lappangós betegség. Köszönöm válaszát Dia Kedves Dia! A méhlepényen a vírus hála Istennek nem jut át. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc
Én vagyok az 1. linkes. Én is rosszul lettem, mert én is kismama vagyok. Ha kérdezel orvost, akkor írd légyszi le, hogy mit mondott a kismamákra vonatkozóan. Köszi
3 napos láznak hívják.mi épp most vagyunk benne.semmi más tünet nincs csak láz és utána kiütés.nálunk a láz meg volt, pici hányinger és még nincs kiütés.bizony kérdezz rá a dokinál, mert ez a betegség fertõz.kisbabák közelébe nem jó menni, de nem tudom a felnõttekre és a magzatra hogy hat.
A kérdező hozzászólása: hát nagyon remélem hogy nem az elsõ link:S:S:S:S:S 1 éves babám beteg, én meg 27 hetes terhes vagyok és nagyon rosszakat írnak, hogy milyen veszélyei vannak egy magzatra:((((( hát most nem vagyok nyugodt:( Köszi a linket és a tippeket!!
3 napos láz a neve tudtomal:D exanthema subitum
A kérdező hozzászólása: igen, köszi, ezt a roseola-t mondta a dokink is

Ha a nagytesó már beteg, érdemes még a picit elkülöníteni? 3 éves lányom nagyon lázas, lehet, hogy valami vírus, a kistesó 2.5 hónapos.

Azon gondolkoztam, hogy érdemes-e még a kistesót elkülöníteni valamennyire t?le vagy ha vírus, akkor már úgy is átadta neki a n?vére, amikor még lappangott?

Legjobb válasz: Sose különítettem el, de nem is kapta el mindig. mikor, hogy.

Sose különítettem el, de nem is kapta el mindig. mikor, hogy.
Azt mondják érdemes, de hogyan különíted el? Eleve te is elkaphatod, és veled mind a kettõnek muszáj érintkeznie.
Szoptatod még? Mert ha igen, jobbak az esélyei.
A kérdező hozzászólása: Sajnos csak kb. 1 hétig tudtam szoptatni. Múltkor átment a családon egy torokfájós vírus, a kistesónál elhúzodott 3 hétig és 7 hetesen antibiotikum lett a vége. Teljesen nem tudnám elkülöníteni õket, mert a lányom imádja a kicsit, csakhogy esetleg érdemes-e megkérni még, hogy ne puszilgassa, simizze.
Én fölöslegesnek találom. A legfõbb bacitanya Te vagy. Rád ragad a nagytesóról és adod át a kicsinek. Erre mondja azt a mi Gyerekorvosunk, hogy ez ellen nem sok mindent tudsz tenni, viszont a kicsi mire közösségbe megy iszonyat erõs immunrendszerrel fog rendelkezni. Aki kérdezte, hogy szoptatsz-e még


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!