Találatok a következő kifejezésre: 5,5 éves a (2775 db)

Miért 5, 5 éves a biológia tanári mesterszak és miárt 5 éves a sima biológusi képzés?

Elvégzek bioszt bscn, ami 3 éves, aztán megyek két szakosra mesterképzésre pl biosz-földrajz, a biológus képzés a 3 év után pedig csak 2 éves. Miért ilyen ez, tiszta bonyolult?

Legjobb válasz: Biztos hogy senki ne menjen tanárnak, mert a következõ évtized az iskolabezárásokról fog szólni, és úgysem kapnának állást a végzõsök.

Biztos hogy senki ne menjen tanárnak, mert a következõ évtized az iskolabezárásokról fog szólni, és úgysem kapnának állást a végzõsök.

Egy kicsit aggódom a kislányom 5.5 éves! A súlya 19-20kg között mozog a magassága 118cm! Normálisnak mondható ezek az arányok?

Azt hozzá kell tennem nagyon válogatós ami a fogára való azt eszi!De még is nagyon keveset eszik,mit tudnék csinálni?

Legjobb válasz: Az én lányom 7 éves, 16kg és 112 centi. A gyerekorvos azt mondta, megfelelõ a súlya is, magyassága is.

Az én lányom 7 éves, 16kg és 112 centi. A gyerekorvos azt mondta, megfelelõ a súlya is, magyassága is.
Már nincs se magasság, se súlyhatár az iskolába kerüléshez, kedves 08:12. Amint azt írtam, a lányom 112cm, 16kg és elsõs. Van nála egy fejjel kisebb és vékonyabb gyerek is az iskolában, nem is egy. Alkat kérdése az egész.
en irtam a 3 eves kislany 12 kilo, blabla, dehogy talalom soknak, pont azt akartam ezzel irni, hogy szerintem normalis. Mert en is aggodtam az enyemnel, hogy keves, ezert a 3 eves kontrollnal rakerdeztem, es azt mondtak, hogy az atlagnal lejjebb van, de meg böven a normalis hataron belül, es amig jol eszik, es nem fogy, addig ne izguljak.
Már bölcsödében is normális a 14 kilós gyerek. A szülõk testalkatától is függ.magas, igy nem duci sztem a kislányod.
Én úgy értettem, hogy sokallja a kérdezõ. Szerintem nem túl sok, pont jó.
Mikor olvastam a kérdésed, úgy éreztem kevesled a súlyát. A válaszokból meg úgy érzem soknak találják. Szerintem teljesen normális. 18 kiló a minimum, amivel iskolába mehet egy gyerek.
Manapság egy középsõs akkora, mint régen egy harmadikos. Tudom, eltettük a ruháimat. Most csak a kiscsoportosokra jók. Pedig elõl álltam a tornasorban. Az iskolába lépés (6 év) feltétele hogy legalább 20 kiló legyen a gyerek. Én 22 voltam. A tied is eléri ezt, mire megy suliba. Egyik oszt. társam kétszer járta a nagycsoportot, mert csak 18 kg volt. Utána is a doki csalt, hogy mehessen.
vagyis a magyar gyerekek 50-75%-a esik ebbe a súly tartományba, ebben a korban és magasságban.
Ez egy hülyeség, mi értelme van eféléket terjeszteni, az iskolaérettségnek nem feltétele minimum súly és minimum magasság. Csak gondolom anyukák szégyenlik, hogy rosszul teljesít a gyerek a teszten, hiszen ez azért kudarc, így ilyen hanta szövegekkel indokolják. Soha nem is volt, én talán 100 centi és 15 kiló voltam és júliusban születtem és kezdtem a sulit, de a barátnõm augusztus 31-én született és szept elsején iskolás volt. Jó ez a 80-as évek, de akkor sem volt ilyen feltétel.
Testtömegindex: 15.9 Percentilis: 50-75 között A gyermek normál testsúlyú.
Nem sovány, inkább súlyosabb egy kicsit. Talán a formája olyan vékony: a csontjai olyan formájúak, de jó kis tömött húsa van. Lehet, hogy valamelyik nagyszülõ csontozatát örökölte. Ne aggódj, és ne foglalkozz az étkezésével, mert azzal csak rontod az étvágyát! Egy felnõtthöz viszonyítva egy gyereknek nagyon kevés is elég. Talán eszik valamit két étkezés közt is. Ne hízlald, mert 8 év múlva itt lesz a "Fogyókúrák" anorexiás tinédzserei között. Vidd sokat a friss levegõre, napi több órát, és ott futkosson! Akkor biztosan jó étvággyal fog enni.
A kérdező hozzászólása: Igen keveslem a súlyát, nagyon vékonyka!A védõnõ szerint normális a súlya a magasságán nem aggódom mert én sem vagyok alacsony meg a párom sem!Válaszra várok még a többieknek meg köszönöm!
Az enyem csak 3 eves, 105 centi es 12 kilo, az orvos azt mondta, hogy minden oke, mondjuk eszik is rendesen.
nem hülyeseg, bar most nem magyar ovodaban dolgozom, de regebben (ertsd: par eve), meg biztos, hogy neztek. Az mas kerdes, hogy nem minden suliba vettek fel. De gy rokonnal pl csalt az orvos, hogy felvegyek a kislanyt a suliba...

5, 5 éves a kisfiam, és alig eszik meg néhány féle ételt. Mit tegyek?

Konkrétan alig 5-6 féle ételt eszik meg. Semmi zöldség, semmi gyümölcs. Még a hideg ételek nem is akkora katasztrófa, de azokból is csak a lekváros zsemle, párizsis zsemle, téliszalámis zsemle, esetleg vajas pirítós, semmi más. A legnagyobb gond, hogy főtt ételt csak a spenótot eszi meg, azt is csak üresen, se krumpli, se tojás, meg a húslevesnek a levét, és a sült krumplit. Ezen kívül még almát nagy ritkán. Ráadásul semmi édességet nem szeret, se csoki, se puding, semmi, inni is csak vizet hajlandó. Teljesen el vagyok keseredve. Ráadásul ez régen nem így volt, mindent megevett, amit elé raktam, kb másfél éve kezdődött ez a kálvária. Voltunk kivizsgáltatni, semmi szervi baja nincs. Mit tegyek? Már a kétségbeesés végső határán vagyok! :(

Legjobb válasz: Cukorra és finomított szénhidtrátra nincs szüksége, csak a már elrontott táplálkozásúaknak. Nem kell túllihegni a problémát, minél többet foglalkozol vele, annál rosszabb lesz. Rá kell hagyni, és kiforrja magát a dlog. Türelem, semmi baja nem lesz.

Cukorra és finomított szénhidtrátra nincs szüksége, csak a már elrontott táplálkozásúaknak. Nem kell túllihegni a problémát, minél többet foglalkozol vele, annál rosszabb lesz. Rá kell hagyni, és kiforrja magát a dlog. Türelem, semmi baja nem lesz.
nem lehet hogy az oviban rontották el az étvágyát?
A kérdező hozzászólása: Sajnos semmilyen cukrot nem eszik meg, tényleg csak amit felsoroltam, semmi mást. Béres cseppet adok neki, hogy legalább valami kis vitamin legyen a szervezetében, de azt is úgy kell belevarázsolnom a vízbe, mert ha meglátja, akkor képes rá, és órákig nem iszik. Fogalmam sincs mi történt. Igazság szerint az óvoda kezdés elõtti nyáron kezdõdött. Az is megfordult már a fejemben, hogy így tiltakozik a változások miatt. Tényleg nem tudom mi lehet. Nyilván én rontottam el valamit, hogy az egyik héten még szinte mindent megevett, a másik héten meg semmit sem jóformán. A legnagyobb baj az, hogy nem hajlandó megkóstolni sem semmit ezeken kívül, hanem egybõl elkezd sírni, hogy õ ezt nem szereti. Képes órákon át zokogni az asztalnál, de egy falatot sem eszik. Attól félek, hogy beteg lesz... :( :(
Az orvos mit mond?Olvasom az írásodat, és nem egyedi eset, hidd el.De viszont azt nem akarom elhinni, hogy ez normális(most nem konkrétan rád értem)Ha egy gyerek ennyire nem eszik semmit, akkor mégis mitõl fejlõdik?Honnan kerül a szervezetébe vitamin, fehérje, ásványi anyagok, stb.Én csak azt tudom mondani, hogy ne add fel, próbálkozz és ne törõdj bele.Esetleg csinálhatnád, hogy "kiéhezteted"na, nem szó szerint, vagy ne kínálgasd, akkor lehet magától elveszi az ételt.
Mondd neki, hogy nincs más mikor például valamit fõzöl. Tegyél el elõle minden ételt. Ha nem kell neki akkor mondjad nincs más akkor menj aludni. Ha éhes akkor meg fogja enni.
A kérdező hozzászólása: Az "éheztetést" próbáltuk, sajnos nagyon nem jött be, képes volt egy teljes napig semmit sem enni, akkor adtam fel... :( Az orvos nem mond semmit, mert nem alultáplált, csak finnyás (ezek az õ szavai). Az az igazság, hogy abból, amit szeret, sokat eszik, tehát nem az étel mennyiségével, hanem a variációk számával van gond. Én is azt gondoltam, hogy majd kinövi, de hát másfél éve ez megy, és az nagyon nem jó, hogy fõtt ételt szinte semmit nem eszik. Meg aztán gondoljatok bele, milyen unalmas minden hétvégén spenótot enni, mert a gyerek csak azt eszi meg... :( Mindegy, próbálkozom tovább, egyszer csak megtörik a jég... :)
Nekem 1 éves volt a fiam mikor elkezdte a nem evést... az üres kenyérhéján és a háztartási kekszen kívül semmit nem evett meg.Egyik nap még evett mindent, kivéve a borsólevest a másik nap meg már semmit.Nem is erõltettem az evést, de mikor mi ettünk mindig megkínáltam.Persze sosem fogadta el.Egyszer-kétszer azért a szájába nyomtam, hogy legalább kóstolja meg, mert nagyon szerette korábban azt az ételt, de öklendezett és kirázta a hideg.Szóltam a védõnõnek, hogy mi a helyzet nálunk.Azt tanácsolta hogy adjak neki fõtt ételt és ne adjak helyette semmi mást.Hát mondanom se kell, hogy egész nap nem evett semmit.Nagy nehezen elkezdte enni a májkrémes kenyeret, aztán a párizsit és a virslit, de azt is csak hidegen a hûtõbõl.Fõtt ételt egyáltalán nem evett.Aztán nem is foglalkoztam az evésével.A súlya gyarapodott és rendesen fejlõdött.Most már 2 éves, de már eljutottunk oda, hogy 2-3 fõzeléket megeszik.Ez is úgy jött, hogy látta ahogy mi eszünk, de már nem kínáltam semmivel, leültünk enni mi a párommal és a nagyobbik fiunkkal fõtt ételt a kicsi meg szendvicset.És õ kérte magától az ennivalót, de ahogy nyújtottam felé a kanalat elszaladt és nevetett.Aztán már hiába kért nem adtam neki, mondtam hogy ez anyáé.És egyszer megkóstolta, magától belenyúlt a tányéromba.Azóta megeszi, de erõszakkal kell az elsõ falatot a szájába tolni, megérzi hogy mit adok neki és egybõl eszi.Én nem aggódok miatta, addig amíg fejlõdik testileg és szellemileg is szépen szerintem felesleges aggódni miatta.A nagy fiamnak is volt egy ilyen korszaka.Csak a májkrémes kenyeret és a spagettit ette meg.Õ ekkor volt kb. 5 éves.Közöltem vele, hogy nem vagyok hajlandó egyfolytában spagettit enni.Inkább sírt az asztalnál minthogy evett volna mást is.Egyszer kérdezte, hogy mit fõzõk.Mondtam, hogy székelykáposztát, de õ azt úgysem szereti, úgyhogy telesen mindegy, hogy mit fõzök.Azt mondta, hogy de megkóstolja majd, mert lehet, hogy mégis szereti ( persze, hogy szereti, az elõtt imádta!!!).Mondtam, hogy nem adok belõle, mert az én fõztömre senki ne mondja azt, hogy nem finom.Leültünk enni és kérte õ is.Adtam neki, meg is ette és onnantól kezdve mindig megkérdezte, hogy mit fõzõk és hogy õ azt szereti-e.Már 7 éves és már mindent megeszik.Én csak azt tudom tanácsolni, hogy ne erõltesd semmiképp és vond be a fõzésbe.Hozzon ezt-azt mert ettõl lesz még finomabb, esetleg amit õ is meg tud csinálni azt bízd rá.Hátha megakarja majd kóstolni azt amibe õ is segített, de ne erõltesd.


Ezt hogy kell megoldani? Egy 29 éves anyukának 5 éves a fia. Hány év múlva lesz éppen kétszer annyi idős mint a fiú.

és 8.-os vagyok

Legjobb válasz: Egyenletet kell írni hozzá. Az anyuka 29 éves. Vmennyi év múlva (erre vagyunk ugye kíváncsiak, ezt nevezzük x-nek) 29+x éves lesz. A fiú most 5, x év múlva 5+x éves lesz. És az a kérdés, hogy a 29+x mikor lesz kétszer annyi, mint az 5+x. Tehát: 29+x=2*(5+x). Ezt az egyenletet kell megoldani.

Egyenletet kell írni hozzá. Az anyuka 29 éves. Vmennyi év múlva (erre vagyunk ugye kíváncsiak, ezt nevezzük x-nek) 29+x éves lesz. A fiú most 5, x év múlva 5+x éves lesz. És az a kérdés, hogy a 29+x mikor lesz kétszer annyi, mint az 5+x. Tehát: 29+x=2*(5+x). Ezt az egyenletet kell megoldani.
A kérdező hozzászólása: köszi :)
Én úgy csináltam , hogy : Ha az anya most X éves , akkor a fia X-24 az egyenlet amibõl kiderül , hogy az anya hány éves lesz , amikor 2x annyi idõs lesz mint a fia pedig : x=2*(x-24) , ebbõl kijön , hogy 48 éves lesz. 29 éves volt , most meg 48 éves , tehát 19 év telt el közben.
nekem is pont ez kellene és az eredményt tudom:anya:48 fiu:14

1, 5-5 éves gyerekeitek futkároznak a lakásba, házba?

Legjobb válasz: hogyne, nem gyõzök rájuk szólni, mert társasban lakunk. mindig kergetõznek 3 és 5 évesek

hogyne, nem gyõzök rájuk szólni, mert társasban lakunk. mindig kergetõznek 3 és 5 évesek
Hogy fut-e?!Nem kicsit.Aztán meg koppan a falon(21 hónapos)mert persze soha nem elõre néz.Várom már a jó idõt, hogy a kertben randalírozhasson.
A kérdező hozzászólása: Nálunk sokszor van sírás és púp az esések miatt és a Párom nem akarja neki engedni, hogy futkosson. :( de sztem ez normális :) csak ne essen nagyot...de, hogy ne essen nagyot?
Sokat rohangászik az alsó szomszédaink legnagyobb örömére. ja, és általában nem szokott nekimenni semminek, de sokszor elesik.
A második vagyok, jaaaa akkor nem baj szerintem, már úgy értem hogy ha azt játssza hogy kergetitek az egy felfokozott állapot, akkor jóhogy nekifut ennek annak:) )Nagyon cuki lehet amúgy:) ) Én fiam is szokott "menekülni" imádom fõleg fürdés elõtt ahogy a kis pipaszár lábait szedi rohanás közben:) ))
off bocsi, nem bírtam ki, akkorát nevettem a kérdezõ babóján :D:D::D hahahahhaaa, de aranyos, egyemmeg :) :) :) :)
Rengeteget. 22 hónapos fiú. Csak az a baj, hogy sokszor ész nélkül rohan és ilyenkor õ is nekirohan ennek-annak, mert bolondozik, hátratartja a fejét, becsukja a szemét is.
A kérdező hozzászólása: 20 hónapos. Azért megy neki, mert nagyon gyorsan rohan és közben visít és nézi, hogy utolérjük-e. Pedig, nem kergetjük, csak vagy játszik, vagy menekül a pelusozás elõl, amit utál.
Hány éves? Olyan kicsi a tér vagy miért? Az én fiam 2 múlt de egyfolytában rohangál fel alá, csak akkor megy neki valaminek ha pl. mással foglalkozik közben (macit szorongat és magyaráz neki stb.) és fáradt is már. Egyébként nem fut neki már semminek, ha valami váratlanul "szembejön" pl. kutyánk vagy másik gyerek, akkor nagyon gyorsan módosít az irányon és nem megy neki!
A kérdező hozzászólása: Nálunk meg sokszor nekifut az ajtófélfának, radiátornak, szekrénynek. :(
Csak ha alszik vagy eszik akkor nem, amúgy meg sem áll, ugrál, rohan, próbál bukfencezni, felmászik mindenre, egyensúlyoz, de már nem nagyon esik el, csak direkt és akkor mondja, hogy jaajj.Ha nem reagálunk addig mondja, hogy jajjj, amíg valaki meg nem puszilja, utána rohan, de sosem sír már esés miatt.

5, 5 éves kisfiamnak a vírusokkal szemben nincs védekezőképessége. Oviba 3-4napot tud járni, aztán jön a hasfájás, hányás, majd az infuzió a korházban. Oviba kerülésével ez folyamatos. Vírusokkal szembeni immunerősítőt tud -e valaki ajállani?

Legjobb válasz: Nekünk jó volt a grapefruitmag csepp. Ne az alkoholban oldottat válaszd, mert az keserû és gyereknek nem jó, hanem a glicerineset. Adagolása: testsúlykg-ént 1 csepp. Voltatok immunvizsgálaton is, és ott állapították meg, hogy a vírusokkal szembeni védekezõképessége gyengébb? A legnagyobb fiam is állandóan beteg volt az oviban 2-3 hetente. Kivetettük az orrmanduláját 5 és fél évesen, majd a garat manduláit 8 évesen. Most 9 éves és alig beteg (lekopogom...). Ha vérvétele volt állandóan kimutatták a vashiányt, Maltofer tablettát is szedett, az is használt valamit. Most a Nutrilite rágótabletta (Amway)gyerek vitaminját szedi, és szerintem nagyon hatásos. Bocs, hogy feltételezem, de nem lehet, hogy utálja az ovit és emiatt betegszik meg?

Nekünk jó volt a grapefruitmag csepp. Ne az alkoholban oldottat válaszd, mert az keserû és gyereknek nem jó, hanem a glicerineset. Adagolása: testsúlykg-ént 1 csepp. Voltatok immunvizsgálaton is, és ott állapították meg, hogy a vírusokkal szembeni védekezõképessége gyengébb? A legnagyobb fiam is állandóan beteg volt az oviban 2-3 hetente. Kivetettük az orrmanduláját 5 és fél évesen, majd a garat manduláit 8 évesen. Most 9 éves és alig beteg (lekopogom...). Ha vérvétele volt állandóan kimutatták a vashiányt, Maltofer tablettát is szedett, az is használt valamit. Most a Nutrilite rágótabletta (Amway)gyerek vitaminját szedi, és szerintem nagyon hatásos. Bocs, hogy feltételezem, de nem lehet, hogy utálja az ovit és emiatt betegszik meg?
FLP-s aloe verás termékek. Nem vagyok forgalmazó, nem a reklám miatt, de tényleg nagyon jók fõleg az immunerõsitõ termékei!
Szia! Biztos nem azzal van a gond, hogy utálja az ovit? Én most 20 éves vagyok, de úgy emlékszem, mintha tegnap történt volna... én is minden nap hánytam akkoriban, fájt a hasam, a fejem, és senki sem tudta miért van, és meg nem mertem elmondani otthon, hogy az oviban rohadtul éreztem magam, kikészített az egyik óvónõ, és sokszor volt, hogy meg is tömtek, annak ellenére, hogy nem akartam enni. Ez így volt majdnem 2 évig, a végén pszihológushoz vittek, aki kiszedte belõlem azt, ami miatt két évig minden nap folyamatosan hánytam. Az eset után kirúgták az óvónõt, de szerintem ez is segített abban, hogy ne legyek normális:) Szóval ne hagyatkozz annyira, hogy majd kinövi a gyerek, mert ennek oka van. Állandó vírusos fertõzés meg nem hiszem, hogy lehet a dologban, akinek meg gyenge az immunrendszere, nem hány folyamatosan.
A kérdező hozzászólása: Grefuit cseppet próbáltuk, és sok más immunerõsítõt is az alora verrát is többek közöt .Sajnos változás nemkövetkezet be egyik használatánál sem.Oviba szeret járni nemhiszem , hogy az a probléma bár ami igaz az igaz streszes, teljesen más az oviba mint ithol nem tud felóldódni ott. A mandula kivételt még nemjavasolta viszont senki számára.Ezért vagyok elkeseredve mert sokmindent próbálunk és eredménytelen.Majd kinövi ezt mondják. Üi:köszönöm a válaszokat.

2, 5 éves a fiam. És most kezdtünk el oviba járni. Nálatok meddig tartott az üvöltős korszak? Tudom nem mindegyik gyerek sir. MEnnyire viselt meg? Mikor kezdett el beszokni?

Annyira sajnálom szegényt. Próbálok nyugodt maradni de nehezen megy:( Olyan keservesen sirt ma reggel is, és kapaszkodott a szekrénybe hogy ő nem akar bemenni:(

Legjobb válasz: 2,5 évesen ovi? Bölcsibe nem tudod vinni? Messze nem érett az ovira ha ez van.

2, 5 évesen ovi? Bölcsibe nem tudod vinni? Messze nem érett az ovira ha ez van.
2-es vagyok. Még valami eszembe jutott: Nekem azt mondta a gondozónõ, hogy ez a normális reakció náluk. Ha nem sírna, és jól érezné magát, akkor az nagyon elgondolkodtató lenne számukra!! Sokan hencegnek azzal, hogy az "õ gyerekük soha nem sírt + délután haza sem akar menni" blablabla - én ezzel nem dicsekednék... Kérdeztem azt is a bölcsiben, hogy mennyi idõ - átlagosan - amíg beszoknak. 1 hónapot mondtak. Kegyetlenül hangzik, de betörnek, mint egy kiscsikó - csak idõ kell hozzá Kitartást!

Mekkora egy 3 és egy 5 évesnek a méretei? és hányas cipő?

Ha még esetleg tudjátok h 6 és egy 10 évesnek?

Legjobb válasz: Hát minden gyerek más. Az én 5 évesem 110-116-os ruhákat hord, és 28-29-es cipõket. A 3 évesem 22-24-es cipõ, és 92-98-as ruha. Nagyobbam nincsen. :)

Hát minden gyerek más. Az én 5 évesem 110-116-os ruhákat hord, és 28-29-es cipõket. A 3 évesem 22-24-es cipõ, és 92-98-as ruha. Nagyobbam nincsen. :)
3 évesem van "csak". 103 cm magas 104-110 méretû ruhákat és 25-ös cipõt hord.
4, 5 éves lányaim 107 és 108 centisek, 110-es ruhákat hordanak többnyire. (van olyan rövid nadrágjuk, amibe 6-9 hó van írva, de olyan felsõjük is, amibe 122.) a lábuk 27-28-as.
A fiam ugyan még csak 2 és fél, de télre biztos 98-104-es ruhákat és 25-ös cipõt fog hordani. A lányom 6 és fél, most 30-as cipõt, 134-140 ruhákat hord. 5 évesen 29-es cipõt, 128-as ruhát hordott.
3 éves lesz a fiam.nadrágból 92-98, felsõbõl 98-104.a lába 24-es 13, 5 kiló, 97 centi annyira el vannak méretezve a ruhák, hogy van amelyik márkából ugyanaz a méret hatalmas, vagy kicsi.nagyon durva, de van olyan rövidnadrágja, ami 6-9 hónapos gyerekre való, és tökéletes rajta.atlétából is van amibõl jó a 92-es, de a másikból 98-as kell, a harmadik márkából 104-est hord.tegnap turiztam neki egy 122-es rövidgatyát, ami elvileg 5-6 évesre való és tökéletes, meg az ugyanakkora atléta is. szóval méret és méret között is hatalmas a különbség.pl a tescós f&f rucik dagibb gyerekekre, a scamp vékonyabbakra és hosszabbakra jó.a [email protected] és a c&a-nak van kétfajta kollekciója, így ott találok a vékonyabb fiamra is.ha meg állítható a dereka, az a legjobb
Fiam 5 éves. 110-116-os ruhákat hord és 31-32-es cipõket. Nagy lábon él a drágám :)
3 évesem van. 104-110-es ruhákat hord. 3 éves státuszon volt 18 kg és 104 cm. A lába 28-as, de õsszel már 29-es kell ahogy látom.
A lányom 3 évesen 101 cm magas volt (104-110-es ruhaméret), a lábára ár nem emlékszem. Most 6 éves, 120 cm körül van, a lába 32-es.
Kislányom 27 hós, lába 22-es, 89 cm magas. Nagylányom 4 éves, 25-ös a lába és 101 cm. Valóban minden gyerek más. Keresztlányom 1 évvel idõsbb nagylányomnál de nem nagyon tudjuk hordani a kinõtt ruháit, mert egy szezonnal késõbb jó csak (tehát az õ nyári ruhái télen jók az én lányomra, pedig mindkettõ nyári születésü) 6 éves keresztlányomnak 116-124-es ruha kell.
3, 5 éves múlt a lányom, õ pici termet, 92 cm és 12, 5 kg, 92-es nadrágokat hord, és 92-98-as felsõket. Lába 23-as.

Mit csináljak? 5, 5 éves lányom nem akar érteni a szóból!

Bármit mondok, bármire kérném,, egyből nem a válasz. Esetleg, ha jó kedve van, akkor rábólint. Az öccsét nyúzza állandóan, pedig már sír (1,5 éves) és 3x-4x is rá kell szólnom, hogy engedd el, hagyd békén, ne csináld stb. Ez naponta többször. Mintha nem is neki beszélnék. Mindent megkérdez, hogy pl. szabad-e felnyitnia az ágyunkat és ugrálni benne. válaszom: nem. erre bepöccenik, akkor minek kérdi meg, ha nem fogadja el a választ és bemegy a szobába és azért is felnyitja. Ez csak pár pl. volt, de minden más esetben ez van. Kérdez, nem a válaszom erre ő, de akkor is megcsinálom. Mit csináljak, hogy ez rendeződjön?

Legjobb válasz: Már most el van kanászosodva. Tudja, hogy megteheti, így meg is teszi. Nem egy 5,5 évesnek kell megmondani, hogy ki mikor mit csinál, mert Tõled függ az élete és a jövõje. Inkább most tudja meg, hogy a "NEM!" az "NEM!", nem pedig "Na jó, de csak kicsit." (még ha ezt ki sem mondod, de a testbeszéded, jelzéseid ezt mutatják.) Ha most nem jön rá, hogy nem az van, amit Õ akar, akkor késõbb nagyobb pofont kap az élettõl. Legyél vele határozott és magabiztosan jelentsd ki amit szeretnél tõle. (Még a Te fejedben sem forduljon meg, hogy "Úgy sem fogja megcsinálni...", mert ezt megérzi és akkor persze, hogy nem csinálja meg.) Sok sikert és kitartást!!

Már most el van kanászosodva. Tudja, hogy megteheti, így meg is teszi. Nem egy 5, 5 évesnek kell megmondani, hogy ki mikor mit csinál, mert Tõled függ az élete és a jövõje. Inkább most tudja meg, hogy a "NEM!" az "NEM!", nem pedig "Na jó, de csak kicsit." (még ha ezt ki sem mondod, de a testbeszéded, jelzéseid ezt mutatják.) Ha most nem jön rá, hogy nem az van, amit Õ akar, akkor késõbb nagyobb pofont kap az élettõl. Legyél vele határozott és magabiztosan jelentsd ki amit szeretnél tõle. (Még a Te fejedben sem forduljon meg, hogy "Úgy sem fogja megcsinálni...", mert ezt megérzi és akkor persze, hogy nem csinálja meg.) Sok sikert és kitartást!!
Ha nagyon kerge, nyugodtan rácsaphatsz nagyritkán a fenekére, semmi baja nem lesz, csak tudja már meg, hogy hány kiló. Nme engedheted ilyen fegyelmnezetlenül iskolába. Meg kell szoknia, hogy szabályt követ. (De ne riaogasd persze az isivel, csak neked mondom, hogy addig mindenképp meg kell tanítanod. A visszabeszélés nagy gond, nagyobb, mint a rosszalkodás) És mond, valóban azt vesz a boltban, amit akar?
Égesd le egyszer a boltban. Vigye apénztárhoz, amit akar, de ne fizesd ki! Még ha neked is égõ, neki százszor annyira az. Érezze, hoyg tõled függ. Tõled függ az élete, végülis.
Ha nem fogad szót, le kell ülnie ugyanarra a bizonyos helyre, és öt percig nem állhat fel, nézd az órát! Kiabálj rá haragosan!
tudod üss rá a szájára vagy vigyél be vesszõt nyugi az helyreteszi a barátnõmnek sikerült
Mivel szoktad büntetni?
Kertvárosi gettó, nagypapa:, , Próbálta már kipi*ázni?"-az segít
jó, csak tarts ki! Szüksége van a kislányodnak arra a nyugalomra, amit a fegyelmezéssel biztosítassz neki! Nme olyan nagy õ még, csak a pici mellett tûnik!
A kérdező hozzászólása: Megpróbálom ezeket betartani. Már mondtam neki, hogy mihez tartsa magát. Majd meglátjuk mi lesz...köszi mindenkinek.
ha jó volt. most vidd el a boltba, és acsokik mellett mondd el, hogy most azért nem veszel, mert nem fogadott otthon szót.
A kérdező hozzászólása: Nem azt kap, amit õ akar, szinte soha. Elõtte mondom neki, hogy kb. mit kaphat. Én választom ki, hogy melyik pudingot vagy joghurtot kapja. Nem veszem meg azt, amit õ akar, mert kapásból a 2-3-500 ft-os pudingokat nézi ki. Meg ha õ választana csokit, az kindertojás lenne. Ezért olyan csokit eszik, amilyet kap (egy kicsit).
Igen, ha valmit kimondtál, akkor azt vidd is keresztül, bármi visítás árán is. Így megtanulja, hogy kár vitázni, úgyis úgy van, ahogy anya mondja. Ha elõre tudod, hogy képtelen arra, amit kérsz, akkor meg ki se mondd , mer t csak rontod a tekintélyedet.
A kérdező hozzászólása: Általában azt mondom neki, hogy semmit nem kérhet a boltban, de erre a válasz az , hogy de. Azt veszel , amit én akarok. Kiabálás sajnos megy nálunk, mert amikor 3x szólsz és semmi, akkor már csak meg kell emelni a hangomat. Egyébként nem lenne vele baj, mert már nagyon önálló. Fürdés, öltözés megy egyedül neki. Van, amikor még a szendvicset is megcsinálja magának, de 60 %-ban kerge, amikor akar valamit én pedig tudom, hogyha megengedem, akkor megszokja a hülyeséget és késõbb elkanászkodik, ezért nemet mondok, ami neki nem tetszik.
"Legyél vele határozott és magabiztosan jelentsd ki amit szeretnél tõle. (Még a Te fejedben sem forduljon meg, hogy "Úgy sem fogja megcsinálni...", mert ezt megérzi és akkor persze, hogy nem csinálja meg.) " Ez így van, nagyon jól fogalmaztad meg kedves hozzászóló, a szülõ döntse el magában, hogy márpedig eléri a gyermeknél, hogy az rá hallgasson, mert ha bizonytalankodást vél felfedezni a gyermek, a szülõ kész alkudozásra, akkor azt a gyermek maximálisan kihasználja majd.

Meddig fürödhetnek majd együtt? Most 2.5 éves a lányom és 1 éves a fiam.

Hatalmasakat pancsolnak, nagyon nagy muri az együttfürdés nekik. De meddig engedjem? Nálatok hogy van/volt?

Legjobb válasz: anyám 10 éves koromig együtt fürösztött a 2 évvel kisebb öcsémmel sztem olyan 5-6 éves korig elmegy...én utána már nem szerettem a tesómmal fürdeni

anyám 10 éves koromig együtt fürösztött a 2 évvel kisebb öcsémmel sztem olyan 5-6 éves korig elmegy...én utána már nem szerettem a tesómmal fürdeni
Szerintem ha a nagy olyan 4-5 éves, akkor már fürödjön egyedül. de talán még utána is egyszer-egyszer belefér, hogy együtt pancsoljanak :)
A lányom 7 éves, a fiam 3 és együtt fürdenek. Szeretik, én meg nem látok rosszat benne.
Amíg õk akarják! Úgyis szólnak, ha már zavarja õket.
11 éves fiam és 2 éves lányom fürdik együtt.
Nekem a fiam 7 éves , a lányom öt, kezdttõl fügva együtt fürdenek. Sosem panaszkodnak, nagyon jókat játszanak. A lányom egyébként az apja elõtt szégyenlõs, elõtte nem vetközik le, de a tesóval semmi probléma. Majd ha mondja, hogy most már nem , akkor majd külön fürdenek.
5 éves lányom és 2 éves fiam mindig együtt fürdenek.Nincs ebben semmi rossz szerintem, játéknak tekintik az együtt fürdést, fõzöcskéznek, lelocsolják egymást, másikat behabozzák, nevetnek nagyokat:) Majd, ha a lányom igényli az egyedül fürdést akkor külön pancsi lesz.
lányom 5 éve, fiam 3. amikor 4 éves lett a lányom, kijelentette, h egyedül akar fürdeni. mi ezt meg is adtuk neki. de ha nem kérte volna, akkor is 4-5 éves korig engedtem volna. nem csak a nemiség miatt. a lányom nyugisan szeret feküdni a kádban, semmit nem csinál közben, csak kikapcsol. a fiam ezzel ellentétben telerakja a kádat játékokkal, pancsikol. meg amúgy sem férnének már el kényelmesen.
Szerintem ha megérteted velük, hogy õk csak testvérek, és annyi, akkor ameddig jó nekik.De amúgy érdemes minnél hamarabb leszoktatni õket, mivel nem nagyon értik, hogy miért ne szabadna nekik mást is..(késõbb)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!