Találatok a következő kifejezésre: 4hónapos kisfiamon hogy (11 db)

4hónapos kisfiam napközben csak negyed órákat alszik. Mit tegyek, hogy többet aludjon?

Éjszakát sem alussza végig,pedig eleinte jó alvó volt.

Legjobb válasz: Nekem a doki azt mondta, amikor a babák alszanak az elsö 20-30perc az éber alvás. amikor átmennek a mély alvásba, vannak olyan babák, akik erre felébrednek, és nem tudnak visszaaludni. Na az én kisfiam ilyen. Nálunk is nappal 2-3x 20-30perc alvás van.

Én is olvastam valahol, hogy az igazi mély alvás 20-3
Nekem a doki azt mondta, amikor a babák alszanak az elsö 20-30perc az éber alvás. amikor átmennek a mély alvásba, vannak olyan babák, akik erre felébrednek, és nem tudnak visszaaludni. Na az én kisfiam ilyen. Nálunk is nappal 2-3x 20-30perc alvás van.
Nem éhes? Nincs esetleg melege?
es kb 7 honapos koraig csak babakocsiban aludt igazan nagyokat, es persze jarkalas kozben. Ha megalltam felebredt. Most kozel 10 honaposan mar nem alszik a babakocsiban 30 percnel tobbet.
21:26 koszi a valaszt most mar tudom miert ebed meg a babam olyan orapontossaggal 30 perc mulva ahogy elaludt elmondhatom hogy amig pici volt 15-20 perceket aludt nappal vagy 5x. most 9 hos es 1-2 orat is alszik nappal 2x. Ejjel 9-max 10 orat alszik es meg most is felebred inni/szopni. Magatol allt igy at, de mar volt olyan hogy csak 1x aludt 1 orat...na akkor az nagyon gaz volt.
30 perc után kezdõdik és ezen a ponton nehéz átlépni, ha a babát fogfájás zavarja :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
A mi kis fiúnk most 4 és fél hónapos. Naponta 4-szer alszik félórákat, de pl. este 6 után már egyáltalán nem, így 8 körül a fáradtságtól ájultan sír, mégse alszik el 9 vagy 1/2 10 elõtt. Megemlítettem a doktornõnek, de csak mosolygott: vannak ilyen gyerekek. Remélem, már csak az õ érdekében is, hogy késõbb jobb lesz. Ja, éjjel kétszer eszik, sõt mióta hasrafordul, többször is megébred, mivel visszafelé nem megy neki, de így meg nem tud aludni. Kitartást nekünk. :-)
A kérdező hozzászólása: Nagyon jól eszik, még többet is, mint kellene és mindig nézem, nincs-e melege vagy nem-e fázik, mert olyan hülye idõ van mostanában!!!Szóval...nem tudom, de szerintem ez nem oka a problémának. Köszi!
Az én kislányom is ilyen. Csak akkor alszik hosszan, ha mellette fekszem. Néha a cicimen cumizik közben, úgy alszik el. Néha elég, ha a kezét fogom. Orvosnõnk mondta, hogy vannak olyan babák, akik állandóan kontaktusra vágynak.
Lehet, hogy a foga jön...
Az én kislányomnál is ez van, most 4, 5 hós. Elõször éjjel is felkelt 3 óránként, cserébe nappal is majdnem csak aludt. Aztán teljesen fokozatosan alakult úgy, hogy nappal egyre kevesebbszer egyre kevesebbet aludt, és éjjel is ritkábban ébredt. Kb 2, 5 hós korától az éjszakát végigalussza, de nappal viszont alig alszik. Sokat játszik, nézelõdik, magyaráz babanyelven, és közben néha elszundít egy negyed órára, de nem több. Esetleg egyszer alszik egy nap a 3. etetés után nagyobbat 1, 5-2 órát. De szerintem ez nem baj. Magától alakította így a napi dolgait, és soha nem tuszakoltam aludni, ahogy szintén soha nem keltegettem csak azért mert pl 1 perce ennie kellett volna...

4hónapos kisfiamon észrevettem, hogy egyre többet hisztizik. Nem szeret egyedül lenni! Mit tegyek? Legyek állandóan vele, vagy hagyjam sirni?

Nem szeretném ha késöbbiekben hisztis baba lenne.

Legjobb válasz: Szia egy kis sirás sosem árt szokták mondani,de én ugy oldottam meg a dolgot hogy oda raktam ahol látott.Igy vele is voltam meg nem is.Remélem érted mire gondolok? Most hogy már nagy(4és fél éves),nem okoz gondot a hiszti nem igen szokott:)

Szia egy kis sirás sosem árt szokták mondani, de én ugy oldottam meg a dolgot hogy oda raktam ahol látott.Igy vele is voltam meg nem is.Remélem érted mire gondolok? Most hogy már nagy(4és fél éves), nem okoz gondot a hiszti nem igen szokott:)
Hogyan is szerethetne egyedül lenni eg ilyen pici baba? Ez tök normális. Kislányom 6 hónapos, Õ sem szeret. Én is viszem oda, ahol éppen dolgom van. Nem szeret, hát nem is hagyom egyedül. Majd "leráznak" késõbb, pl., ha megtanulnak mászni.

4hónapos kisfiamnak 3napja hasmenése van. Nem fáj neki sehol. Lehet attól, hogy jön a foga? Mit adjak neki, hogy elmuljon?

Legjobb válasz: lehet a fogzástól, mi is ttõl kínlódunk. Én sárgarépát adtam neki megfõve, összeturmikszolva. Az megfogja a székletet. Mi is ezerrel fogzunk, az lején még ez a sárgarépás dolog bvállt, de most sajnos már nem, mert már folyamatában 3 hete hasmenésünk van napi kétszer, hiába adok neki bármit. jön a 5-6. fogacska. Egy 7,5 hós manó anyukája

lehet a fogzástól, mi is ttõl kínlódunk. Én sárgarépát adtam neki megfõve, összeturmikszolva. Az megfogja a székletet. Mi is ezerrel fogzunk, az lején még ez a sárgarépás dolog bvállt, de most sajnos már nem, mert már folyamatában 3 hete hasmenésünk van napi kétszer, hiába adok neki bármit. jön a 5-6. fogacska. Egy 7, 5 hós manó anyukája
napi 10 pelenka már gond!
szia! szerintem inkább egy kisebb bélhurut az oka a dolognak. az én 4 és fél hónapos fiam a közelmúltban kétszer is átesett hasonlón. nincs semmi más tünet, csak a hígabb, gyakoribb széklet, nem nyûgös, max. gyenge hõemelkedés. én normafloret adtam neki napi kettõt. más teendõd nincs, amíg nincs más gond.ha a 4., 5. napon nem múlik, vidd orvoshoz! általában addigra túlesnek rajta. ja! legutóbb én adtam viburcol kúpot is és 2 nap múlva semmi baja nem volt. nem tudom az segített-e, de tehetsz egy próbát :)


Mit csináljak? 4hónapos kisfiam 3óránként eszik. Ha evés után nemtud elaludni (ez ritka, jó 40preceket azért minden evés után alszik) mire letellne a 3óra, olyan fáradt, hogy nagyon sír, alig ezik valamennyit és el is alszik.

szóval 3óra még nagyon sok neki, hogy ébren legyen elfárad.de hogy altassam el ha nem akar aludni?

Legjobb válasz: elõszõr evés után játszás volt.de ha nagyon felpörgeti magát akkor meg azért nem alszik.ha meg ébredés után kell enni akkor meg az evés nem megy.nem lehet egy kaptafára "nevelni" a gyerekeket, minden ember máshogy "mûködik".ezt a híres nevezetes suttogó írója is tudhatná. köszönöm a válaszokat

A kérdező hozzászólása: elõszõr evés után játszás volt.de ha nagyon felpörgeti magát akkor meg azért nem alszik.ha meg ébredés után kell enni akkor meg az evés nem megy.nem lehet egy kaptafára "nevelni" a gyerekeket, minden ember máshogy "mûködik".ezt a híres nevezetes suttogó írója is tudhatná. köszönöm a válaszokat
Szia! Az én kisfiam is 4 hónapos, és igen ismerõs a problémád! Mi 5-ször eszünk egy nap (7-10-13-16-19), de õs sem bírja ki a két etetési idõ közötti 3 órát ébren. Én azt csinálom, hogy ha már nagyon nyüglõdik beteszem a kiságyba a hátára (amúgy éjszaka hason alszik) és cumisüvegbõl vizet adok neki. Õ elsõ perctõl vizet kapott, soha nem teát. Azért adom neki a kiságyba, mert így nekem hamarabb elalszik, mint ölben. De van mikor ölben itatom. A lényeg: nem kaját kap, hanem vizet ilyenkor. Próbáltam ezt simán csak cumival, de ha rájön, hogy nem jön belõle semmi (3-4 szívás) kiköpi. Remélem tudtam segíteni. Egy próbát megér. Jóegészséget és jó babázát.
A víz után is büfiztetni kell.
A helyes sorrend az evés, ébrenlét, alvás. Nem szabad teli pocakkal altatni, mégha megszokta már, akkor is érdemes átállni, mert sajnos így teljesen rossz. A Suttogó titkai c. könyvben errõl bõvebben is olvashattok, de a gyakorlatban is igazolt. Többek között nálunk is.
Azt írod, hogy ritka ha evés után nem alszik, most meg azt hogy elõször evés után játék volt. A kisbaba csak a rendszerességre tud építni. A könyv mellesleg nem kaptafára nevel, csak segít megérteni a helyes utat, mert nem minden anyuka tudja, hogy azzal, ha a babát tele pocakkal altatja, azzal nem tesz neki jót. A rendszerességet érti a baba, mert okos, ha összevissza kisérletezel vele, mihez tartsa magát? Egyszer így egyszer úgy. Mellesleg a "híres nevezetes könyv" nálam már rég rendet tett, nálad meg még gondok vannak....
A kérdező hozzászólása: köszi. mint írtam ritka, hogy nem tud elaludni evés után, mert így szokta meg.kb.egy hét volt az evés utáni játszás, az evés utáni alvás jobban bejött. szóval vagy a 12órai , vagy a 15órai etetés utáni alvást szeretné kihagyni mostanában, de nemtud fenn maradni 3órát.akkor az a vége hogy mire jönne a köv.etetés olyan álmos, hogy eszik vagy 50ml-t (150helyett) és bealszik. nem kísérletezek ám vele, mióta itthon vagyunk (1hét kivételével)pontos napirendünk van, evés alvás , séta, mindennek megvan az ideje. nem akartam bántó lenni. de kérdezhetek valamit? esti etetés után, netán éjszakai etetés után is játszik a babád?
A kérdező hozzászólása: köszi. de nálunk tényleg nem mûködik a játszás utáni alvás.meg sokszor elalszik evés közben.szerencsére a végére, mikor mind megette. és 6kor, 9kor, 18kor, 21kor el is alszik egyedül evés után, csak 12órakor vagy 15órakor nem akar.az egyiket kihagyná.de 3órát meg nem bír ébren.

Vasárnap lesz 4hónapos a kisfiam! És az apjával külön mentünk mikor kiderült, hogy terhes vagyok! Elmúlt 18éves és most el ment nappalira tanúlni az érettségit! Mit tudok tenni, hogy fizessen gyerektartást?

Szülei kijelentették,hogy nem fizetnek semmit!

Legjobb válasz: Bemész a gyámügyre és elmondod mi a problémád.Biztosan van valami pozitív megoldás erre.Nem elég hogy magadra hagyott a gyerekével a hasadba még gondoskodni sem akar róla.A szülei is gyönyörûek lehetnek mert nem érdekli õket hogy van-e mit ennetek stb.

Bemész a gyámügyre és elmondod mi a problémád.Biztosan van valami pozitív megoldás erre.Nem elég hogy magadra hagyott a gyerekével a hasadba még gondoskodni sem akar róla.A szülei is gyönyörûek lehetnek mert nem érdekli õket hogy van-e mit ennetek stb.
Kedves Utolsó! Sajnálom nagyon, hogy ilyen procedúrán kell keresztülmenned. Én úgy hallottam, ha a bíróság megállapította a gyerektartás összegét, és az apa nem fizet, akkor a rendõrségen kell feljelentést tenni, majd ezzel a papírral a gyámügyre, ahol kérvényezheted a gyerektartás megelõlegzését. Ez max. 3-4 hónap. Kérlek, nézz utána mégegyszer, szerintem nagyon félreinformáltak. A végrehajtós buli az már csak akkor szokott lenni, amikor az állambácsi követeli vissza a pénzét. Nekem a barátnõm volt hasonló helyzetben, õ a rendõrségre ment, késõbb a volt párját le is csukták emiatt, mert annyival tartozott az államnak, és nem tudott fizetnei. Üdv.
Sziasztok! Elõzõhöz hozzáfûzve:6 hónapra visszamenõleg, és legfeljebb 3 évíg fizetik. Kicsit jobban belepiszkálva, sajnos tényleg végrehajtói igazolás szükséges. http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/egeszseg/gyerta.. Ezen az oldalon részletesen le van írva az egész procedúra. Tehát mielõbb a bírósághoz kell fordulni a megállapításért. Viszont, ha a gyermek nincs a nevén, elõbb az apaság kérdését kell tisztázni, ami megint csak hosszadalmas, és drága. Sajnálom, hogy félrevezettelek Titeket a rendõrségi dologgal, a barátnõmnél még így volt, nemegyszer kísértem el én is ügyet intézni. Sajnos a jogszabályok megváltoztak, így mostmár jó, ha sikerül az embernek 1 év alatt elintézni, de rossz esetben bizony akár több évíg is húzódhat a bürokrácia miatt. Üdv.
bocsánat az off-ért, de az én kislányom is vasárnap lesz 4 hónapos:) kitartást Neked ehhez a procedurához!
Szia! Egyszerû! Gyámügy! Valószínû nappalira is azért ment, hogy ne kelljen fizetnie. Gyermektartás igenis minden gyereknek jár! Valószínûsítem, nem úszod meg bíróság nélkül. Amennyiben a nagyszülõk nem fizetnek, a bíróság megállapít egy minimális gyerektartást, amit az állam megelõlegez, és ha a gyerek apja elmegy dolgozni, majd az államnak kell visszafizetnie, plusz még ugye az aktuális gyerektartást is természetesen, Neked. Ésszerû lenne leülni, és megbeszélni/persze, ha egyáltalán beszélnek Veled./, mert urambocsá 4 évi gyerektartás visszamnõleg, kamatokkal , plusz a neked járó összeg elviszi akár a majdani fizetése 50%-át is. Tehát mindenkinek az lenne a legjobb, ha már most, mindenféle hivatalos cécó nélkül, önként fzetnének. Természetesen a bíróságot így sem lehet kihagyni a késõbbi félreértések, kellemetlenségek miatt, mert minden kilépõ papíron fel lesz majd tüntetve a 20% gyerektartás, így nem tud kibújni a felelõsség alól a késõbbiekben sem, még ha külföldön dolgozik, akkor sem. Hajrá, indítsd be az ügyet, a gyereknek van apja, igenis vállalja a felelõsséget Õ is. Üdv.
Igen, irány a gyámügy, és minél hamarabb! A bíróság megítéli majd a gyerektartást, mindegy, hogy ki mit jelent ki, felelõs a gyerekért. Elismerte a babát vagy eleve apaságival kell kezdened majd? Nem irigyellek, de jobb lesz így Nektek nélküle, ha ilyen és a családja is minõsíthetetlen :P Pénzt pedig fogtok kapni, nyugi, hajrá!
Utolsó, köszi szépen :) Nekem az ügyvédem mondta így, hogy ez a menete a dolognak, de lehet persze, hogy a rendõrségen keresztül egyszerûbb lenne a dolog. Meg fogom ezt is próbálni, hátha így mostmár hamarabb jutok hozzá a pénzemhez. Csak nekem a gyámügyön is azt mondták, hogy kell egy végrehajtói jegyzõkönyv arról, hogy sikertelen volt a behajtás. Meg szerintem azért is nyúlt ez ilyen hosszúra, mert a végrehatjó cég KÉT HÓNAP után jött rá, hogy az ügy nem hozzájuk tartozik, hanem egy másik városra, mert ott van az apa bejelentett lakcíme (amit fel is tüntettem az igénylõlapon, szóval valószínûleg ilyen lassan tudnak csak olvasni). De köszi az infót, akkor a rendõrségen is meg fogok próbálkozni.
Annak idején apámnak 600, - Ft-ot kellett volna fizetnie, de nem tette. Volt feljelentés, de sem a rendõrség, sem a biróság nem találta (nem volt bejelentett munkahelye, sem lakcime, de anyu tudta, hol lakik), igy anyu nem kapott semmit, az állam sem elõlegezte meg, nem tudom, azóta változott-e ez valamit.
Sziasztok.Én még annyival egészíteném ki, hogy 6 hónapra visszamenõleg lehet gytartást igényelni!Gyámügy és bíróság, minél elõbb.

Kisfiam egy het mulva lesz 4honapos 70cm es 8400g anyatejet es tapszert is eszik egyarant. De olyan mint ha mindig ehes lenne. Egyszeruen nem tudom mit tudnek csinalni vele ahhoz hogy jo lakjon. Lehetseges mar szuksege lenne mast is enni?

Mivel kulfoldon elek nincs segitsegem ferjem egesz nap dolgozik neha

Legjobb válasz: Mibõl gondolod, hogy éhes lehet? Nem gondolom, hogy ha szopik és tápszert is kap, ne lakna jól. Igaz, szép, nagy baba.. Én még nem adnék neki a tejen és a tápszeren kívül mást..szerintem ráér még ..

Mibõl gondolod, hogy éhes lehet? Nem gondolom, hogy ha szopik és tápszert is kap, ne lakna jól. Igaz, szép, nagy baba.. Én még nem adnék neki a tejen és a tápszeren kívül mást..szerintem ráér még ..
A kérdező hozzászólása: Bocsanat egy picit elirtam nem fert oda az osszes kerdes.hogyan tudnek hozzakedni a hozzataplalashoz?szukseg van egyaltalan ra?mivel anyosom meg anyam is mindig ezzel nyagat.koszonom szep napot mindenkinek
Szerintem nincs szüksége másra! Szoptasd inkább meg mindig, s ha kell neki, akkor adj tápszert! Ha el kezdesz hozzátáplálni, akkor csökkenni fog a tejtermelésed is! Persze minden családtag próbál beleszólni, de döntsd el te, hogy mit teszel. Én a helyedben simán kivárnám a 6 hónapot!
Az én kisfiam is 4 hónapos, de még 6 kg sincs. Igaz, 3 kg-mal született, csak anyatejes. Szerintem még nem kell hozzátáplálnod, erre ráérsz 6 hónapos kora után. Elõször mindig szoptasd meg, utána pedig kínáld meg a tápszerrel. Nekem Õ a harmadik babám. Még nem adtam ilyenkor gyümölcsöket nekik.
A kérdező hozzászólása: Abbol gondolom hogy majdcsak minden oraban enne es ejjel is 6 szor kell fel sajnos meg mindig:-(
Elsõ vagyok: nálunk ilyenkor, ha már nem tudsz többet szoptatni, javasolják, hogy emeld a tápszeradagot, de a szoptatást sem kell elhagynod. A lényeg, hogy a babád ne éhezzen.

Ez már lehet a foga? 4hónapos a kisfiam, az már megszokott volt egy ideje, hogy könyékig állandóan a szájában jár. Párnapja viszont csak az ujjacskájával csinál úgy mintha fogat mosna.

eddig már az éjszakákat is végig aludta, most 2x-3x kel, de elég csak megsimiznem, vagy vizet adni neki és tovább alszik.napközben is nyugtalanabbúl alszik, sokat nyöszörög és fel-fel sírdogál.

Legjobb válasz: igen, lehet, nekünk is 4 hósan jött ki, és sokkal nyûgösebb a babám. elõfordul, hogy éjjel is felkel. Hát én úgy próbálok neki segíteni, hogy sokat foglalkozom vele, ölelgetem, ha sír, igaz, szinte egész nap kézben van, de azt hiszem, szüksége van most erre.

igen, lehet, nekünk is 4 hósan jött ki, és sokkal nyûgösebb a babám. elõfordul, hogy éjjel is felkel. Hát én úgy próbálok neki segíteni, hogy sokat foglalkozom vele, ölelgetem, ha sír, igaz, szinte egész nap kézben van, de azt hiszem, szüksége van most erre.

Ha 4hónapos kórtól elkezdjük a hozzátáplálást, hogy csináljam? Mivel kezdjük? és mi legyen a sorrend.5x eszünk (6, 10, 14, 18, 22) tápszeres a kisfiam.

légyszi, csak azok írjanak akik tanácsot tudnak adni ezzel kapcsolatban, a" ne kezd el a hozzátáplálás "

Legjobb válasz: Mi egy hete kezdtük az almával.Naponta egyszer kap délután evés elött.Sajnos nem igazán ízlik neki.Még mindig csak ott tartunk,hogy maximum 2 kiskanálnyit eszik belõle.Fõleg azért nem tetszik neki,mert pépes.Eleite nem tudott vele mit kezdeni,de egyre jobban nyeli már.Holnaptól a barackkal akarom folytatni,úgy hallottam azzal kell.Mondjunk én azt olvastam valahol,hogy banánt csak jóval késöbb lehet adni nekik.A 10 vagy a 14 órai kaja elöttadd neki szerintem.Mindenkitõl az almát hallottam elsõre.Sok sikert.Ja,picúrom még csak 3 és fél hónapos,de szerintem ez a kostoltatás nem korai neki.Szerintem mindenki tudja,hogy a saját gyermekénél mikor jön el az idelye.

Mi egy hete kezdtük az almával.Naponta egyszer kap délután evés elött.Sajnos nem igazán ízlik neki.Még mindig csak ott tartunk, hogy maximum 2 kiskanálnyit eszik belõle.Fõleg azért nem tetszik neki, mert pépes.Eleite nem tudott vele mit kezdeni, de egyre jobban nyeli már.Holnaptól a barackkal akarom folytatni, úgy hallottam azzal kell.Mondjunk én azt olvastam valahol, hogy banánt csak jóval késöbb lehet adni nekik.A 10 vagy a 14 órai kaja elöttadd neki szerintem.Mindenkitõl az almát hallottam elsõre.Sok sikert.Ja, picúrom még csak 3 és fél hónapos, de szerintem ez a kostoltatás nem korai neki.Szerintem mindenki tudja, hogy a saját gyermekénél mikor jön el az idelye.
Az elsõ vagyok. Nem írtam hogy mindig csak egy új ízt vezess be egyszerre kb 4-5 napig csak azt kapja, ha minden ok kóstolhat mást is. Így ki tudod szûrni mi jó mi nem. 9 hós baba anyukája vagyok. :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen.
Szívesen. Remélem segítettem.
Szia! Mi is 4 hónaposan kezdtük el a hozzátáplálást, dr.nõ tanácsára. Két szopi között a gyümölcsel kezdtük elöször a nektarint és az öszibarackot, lepépeztem és kicsi szûrön enyhén átnyomkodtam h a húsa még fent maradjon és csak a lé került a kicsi szájába ezt így folytatuk 1 hétig és utána már mehet a sûrûje is( a védõnõ mondta h lehet, szõlõt csak arra kell vigyázni ahogyan nyomod át a szûrön h a héja és a magja semmi szin alatt ne kerüljön be a tálkába , szilvát, almát banánt adni neki. Aztán ebédre meg krumpli héját vékonyan meghámozzuk, apró kockára vágjuk és kevés vizben egy nagyon pici sóval megfözzöd. Amikor már puha villával összetöröd pépesre és a fõzõ vizbõl + nekem van lefagyasztva anyatej, avval krumplipûrénél hígabbra csinálod. 1 hétig adtam ezt is, nekem a babácskámnak nagyon izlett és utána jött a sárgarépa ugyan így ekészitve, tegnap céklát krumplival készitettem neki és nem ette hanem, FALTA még a füle is céklás volt :) ! De itt én már nem tartottam be az 1 hetes verziót úgy is látod a tündérkén ha nem izlik neki, akkor nem kell erõltetni mást kell próbálgatni. Mi 3 hete kezdtük a hozzátáplálást és mondhatom nagyon jó ízûen eszik a babácska. Remélem tudtam neked segiteni, ha van még kérdésed irjál nyugodtan a privátra és válaszolok szívesen! Addig is örömteli babázást! üdv. 4hón.3 hetes babácska anyukája

4hónapos mult a kisfiam, normális dolog, hogy kb.1hete éjjel 4-5ször ébred enni utánna vissza is alszik. Ezelött végig aludta az éjszakát esetleg 1szer ébredt. Mit tehetnék? Valóban éhes lehet, vagy csak cicizés miatt kel fel?

Legjobb válasz: Általános tapasztalat, hogy 4 hónaposan "elromlanak" néha még az álombabák is. Valami miatt elkezdenek sokszor ébredni újra, nappal emiatt nyûgösebbek. Nem tudom, mi az oka, én mindig megszoptattam a fiamat, merthogy õ is ugyanezt csinálta. Azután rájöttem, hogy biztos nem éhes, ha 2 korty után visszaalszik, és utána kb óránként ébredt. Szerintem nem éhes, csak hiányzol neki. Én 7 hónaposan kénytelen voltam leszoktatni az ébredésekrõl, mert már estem-keltem a fáradtságtól. Lehet hogy a te babád magától is leszokik majd, az én kicsikémet kicsit rá kellett vezetni arra, hogy éjszaka jobb aludni, mint bulizni:)

Általános tapasztalat, hogy 4 hónaposan "elromlanak" néha még az álombabák is. Valami miatt elkezdenek sokszor ébredni újra, nappal emiatt nyûgösebbek. Nem tudom, mi az oka, én mindig megszoptattam a fiamat, merthogy õ is ugyanezt csinálta. Azután rájöttem, hogy biztos nem éhes, ha 2 korty után visszaalszik, és utána kb óránként ébredt. Szerintem nem éhes, csak hiányzol neki. Én 7 hónaposan kénytelen voltam leszoktatni az ébredésekrõl, mert már estem-keltem a fáradtságtól. Lehet hogy a te babád magától is leszokik majd, az én kicsikémet kicsit rá kellett vezetni arra, hogy éjszaka jobb aludni, mint bulizni:)

4hónapos a kisfiam és csak a mellkasomon tudom elaltatni! Hogyan tudnám máshogyan álomba ringatni?

Nagyon imádom hogy együtt alszunk de már elmúlt 7kg és kicsit nehéz!:-)Sokszor alig kapok leveg?t!

Legjobb válasz: Hát, mostmár eléggé hozzászokhatott, nem lesz könnyû, de szerintem mostmár neki is kényelmesebb lenne, ha álmában rendesen ki tudna nyújtózni, meg felvenni a neki legjobb testtartást, így mindenképp elõnyös, ha megtanítod egyedül elaludni. Én ma kísérleteztem ki egy új módszert a hat hónapos fiamnak. Eddig is egyedül aludt, csak amikor elkezdett jönni az elsõ foga, kicsit el lett kapatva, és mostmár a régi módszer nem válik be. Ma azt csináltam, hogy addig ringattam, amíg igazán álmos nem lett, de még nem aludt el, csak már ellazult. Akkor letettem és az oldalára fordítottam, mielõtt igazán rázendített volna, és közben a hátát simogattam. Nem hittem, hogy ez bejön, de nem kezdett el sírni, hanem hümmögött (így altatta magát eddig is), és a fejvédõ rojtjait kezdte birizgálni. Ezt kb. 5 percig csináltam, megtámasztottam a hátát a macijával, aztán kiosontam. Ez két órája volt. Alszik mint a tej. A macit azóta kivettem a háta mögül :)

Hát, mostmár eléggé hozzászokhatott, nem lesz könnyû, de szerintem mostmár neki is kényelmesebb lenne, ha álmában rendesen ki tudna nyújtózni, meg felvenni a neki legjobb testtartást, így mindenképp elõnyös, ha megtanítod egyedül elaludni. Én ma kísérleteztem ki egy új módszert a hat hónapos fiamnak. Eddig is egyedül aludt, csak amikor elkezdett jönni az elsõ foga, kicsit el lett kapatva, és mostmár a régi módszer nem válik be. Ma azt csináltam, hogy addig ringattam, amíg igazán álmos nem lett, de még nem aludt el, csak már ellazult. Akkor letettem és az oldalára fordítottam, mielõtt igazán rázendített volna, és közben a hátát simogattam. Nem hittem, hogy ez bejön, de nem kezdett el sírni, hanem hümmögött (így altatta magát eddig is), és a fejvédõ rojtjait kezdte birizgálni. Ezt kb. 5 percig csináltam, megtámasztottam a hátát a macijával, aztán kiosontam. Ez két órája volt. Alszik mint a tej. A macit azóta kivettem a háta mögül :)
Én is csak csatlakozni tudok az elõttem szólóhoz. Ne kényeztesd el nagyon, mert akkor igen nehéz lesz leszoktatni róla... ez vonatkozik a cumira is (nehéz utána visszatenni a cicire). És vigyázz, hogy a párod meg ne tudja, hogy altatod a picidet: képes lesz, és õ is így akar majd aludni :-()
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat!:-D Az utolsó válaszolonak :-D!Tettszik nagyon!:-))
Én is így jártam, már egy éves a lánykám, és csak nemrég szokott rá, hogy az esti szopi közben aludjon el, utána már át tudom tenni az ágyába. Más módszer nem jött be... csak az idõ.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!