Találatok a következő kifejezésre: 4hónapos a és csak (6 db)

Hogy szoktassan szobatisztaságra a 4hónapos csivavámat? Amikor csak tehetem leviszem sétélni és amikor napközben egyedül van nincs is vele semmi baj, de hétvégén, amikor otthon vagyunk hiába viszem le mégis bepisil, miért van ez?

Legjobb válasz: Háát... ha hét közben, nap közben nincs semmi baj, és csak akkor pisil be, amikor egész nap vele vagytok, akkor lehet, hogy direkt csinálja, és valamiért fel akarja magára hívni a figyelmet. Ha a munka napokon, hét közben is fordulnak elõ balesetek, akkor egyszerûen még nem tudja szabályozni 100%-ig. A módszered jó: amikor csak lehet, vidd le. Ha készülõdik pisihez, kakihoz, akkor rá kell szólni, és leszaladni vele, vagy ha nem tudsz azonnal lemenni vele, mert mondjuk egy szál bugyiban vagy, akkor ráhúzod egy újságpapírra vagy rongyra, hogy oda végezze a dolgát. A rongy, újságpapír maradhat ott egész nap, és ha nem bírja ki, akkor arra mehet, persze meg kell mutatni neki, hogy oda kell csinálni, nem a lakás más részeibe.

Háát... ha hét közben, nap közben nincs semmi baj, és csak akkor pisil be, amikor egész nap vele vagytok, akkor lehet, hogy direkt csinálja, és valamiért fel akarja magára hívni a figyelmet. Ha a munka napokon, hét közben is fordulnak elõ balesetek, akkor egyszerûen még nem tudja szabályozni 100%-ig. A módszered jó: amikor csak lehet, vidd le. Ha készülõdik pisihez, kakihoz, akkor rá kell szólni, és leszaladni vele, vagy ha nem tudsz azonnal lemenni vele, mert mondjuk egy szál bugyiban vagy, akkor ráhúzod egy újságpapírra vagy rongyra, hogy oda végezze a dolgát. A rongy, újságpapír maradhat ott egész nap, és ha nem bírja ki, akkor arra mehet, persze meg kell mutatni neki, hogy oda kell csinálni, nem a lakás más részeibe.
4 hónaposan még nem tudja úgy szabályozni, mint majd felnõtt korában. Amikor vele vagytok akkor aktív, sokat van ébren, így néha elõfordul a baleset. Megoldás, ha többször viszed le, vagy a kutyapelus, vagy ahogy elöttem is mondták, az újság. Ha egyedül van, valószínûleg végig alussza az egész idõt, igy pisilnie sem kell.

4hónapos a kisfiam és csak a mellkasomon tudom elaltatni! Hogyan tudnám máshogyan álomba ringatni?

Nagyon imádom hogy együtt alszunk de már elmúlt 7kg és kicsit nehéz!:-)Sokszor alig kapok leveg?t!

Legjobb válasz: Hát, mostmár eléggé hozzászokhatott, nem lesz könnyû, de szerintem mostmár neki is kényelmesebb lenne, ha álmában rendesen ki tudna nyújtózni, meg felvenni a neki legjobb testtartást, így mindenképp elõnyös, ha megtanítod egyedül elaludni. Én ma kísérleteztem ki egy új módszert a hat hónapos fiamnak. Eddig is egyedül aludt, csak amikor elkezdett jönni az elsõ foga, kicsit el lett kapatva, és mostmár a régi módszer nem válik be. Ma azt csináltam, hogy addig ringattam, amíg igazán álmos nem lett, de még nem aludt el, csak már ellazult. Akkor letettem és az oldalára fordítottam, mielõtt igazán rázendített volna, és közben a hátát simogattam. Nem hittem, hogy ez bejön, de nem kezdett el sírni, hanem hümmögött (így altatta magát eddig is), és a fejvédõ rojtjait kezdte birizgálni. Ezt kb. 5 percig csináltam, megtámasztottam a hátát a macijával, aztán kiosontam. Ez két órája volt. Alszik mint a tej. A macit azóta kivettem a háta mögül :)

Hát, mostmár eléggé hozzászokhatott, nem lesz könnyû, de szerintem mostmár neki is kényelmesebb lenne, ha álmában rendesen ki tudna nyújtózni, meg felvenni a neki legjobb testtartást, így mindenképp elõnyös, ha megtanítod egyedül elaludni. Én ma kísérleteztem ki egy új módszert a hat hónapos fiamnak. Eddig is egyedül aludt, csak amikor elkezdett jönni az elsõ foga, kicsit el lett kapatva, és mostmár a régi módszer nem válik be. Ma azt csináltam, hogy addig ringattam, amíg igazán álmos nem lett, de még nem aludt el, csak már ellazult. Akkor letettem és az oldalára fordítottam, mielõtt igazán rázendített volna, és közben a hátát simogattam. Nem hittem, hogy ez bejön, de nem kezdett el sírni, hanem hümmögött (így altatta magát eddig is), és a fejvédõ rojtjait kezdte birizgálni. Ezt kb. 5 percig csináltam, megtámasztottam a hátát a macijával, aztán kiosontam. Ez két órája volt. Alszik mint a tej. A macit azóta kivettem a háta mögül :)
Én is csak csatlakozni tudok az elõttem szólóhoz. Ne kényeztesd el nagyon, mert akkor igen nehéz lesz leszoktatni róla... ez vonatkozik a cumira is (nehéz utána visszatenni a cicire). És vigyázz, hogy a párod meg ne tudja, hogy altatod a picidet: képes lesz, és õ is így akar majd aludni :-()
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat!:-D Az utolsó válaszolonak :-D!Tettszik nagyon!:-))
Én is így jártam, már egy éves a lánykám, és csak nemrég szokott rá, hogy az esti szopi közben aludjon el, utána már át tudom tenni az ágyába. Más módszer nem jött be... csak az idõ.

Mért iszik keveset a 4honapos lanyom? Tápszeres, és mindíg csak rendetlenkedik a teával, vagy nevedgél.

Legjobb válasz: Egyik ismerõsöm tiszta vizet ad szintén 4hónapos lányának, mert a teát nem akarja meginni.Azt hiszem átforralja elõtte.

Egyik ismerõsöm tiszta vizet ad szintén 4hónapos lányának, mert a teát nem akarja meginni.Azt hiszem átforralja elõtte.
próbáld meg, hogy mást adsz neki! Attól se ijedj meg, ha nem fogad el semmit. míg csak tápszert ittunk, nálunk sem volt szinte semmi plusz folyadékivás. nem kérte. Aztán mióta eszik mindenféléket, kicsit jobb a helyzet, de most is nehezen itatom. Gyümileveket még jobban megissza általában, csak azzal meg eltelik a gyomra és a tízóraizás pl rendszeresen kimarad nála. Próbálgass több féle ízt adni neki.
Szia! A kislányom most 4, 5 hónapos tápszeres, 4 hónapos koráig ugyanezt mûvelte a teával és szinte nem ivott semmit. Aztán miután elkezdtük a hozzátáplálást, azóta sokszor kínálom és el is fogadja a teát. Szerintem ha szomjas lenne a kislányod elfogadná, ne aggódj.


4hónaposnak lázra ajánlanátok valamit? Injekció után vagyunk és 3órája adtam be neki a kúpot, de nem vitte le csak 37, 2re.

Legjobb válasz: Ez teljesen normális, mégcsak nem is hõemelkedés! Norm testhõ: 36,5-37,4 Hõemelkedés: 37;5-38,0 Láz:38,1-38,9 Magasa láz:39 felett Lázcsillapítas csak 38 felett szükséges ,magas láznal kombinált lázcsillapítas kell: vagyis gyógyszeres és fizikális( borogatás, hûtõfürdõ, zuhany)

Ez teljesen normális, mégcsak nem is hõemelkedés! Norm testhõ: 36, 5-37, 4 Hõemelkedés: 37;5-38, 0 Láz:38, 1-38, 9 Magasa láz:39 felett Lázcsillapítas csak 38 felett szükséges , magas láznal kombinált lázcsillapítas kell: vagyis gyógyszeres és fizikális( borogatás, hûtõfürdõ, zuhany)
Az tökéletes hömérséklet.
A kérdező hozzászólása: Nem 36, 5 az ideális?
NEM! A 37, 2 tökéletes!Ennél jobban le ne vidd neki!!! Honnan vetted a 36, 5??
Lényeg, hogy lement 38 alá, ez csak hõemelkedés.
37, 2-re tényleg nem kell semmi, ha esetleg vissza megy a láza vagy a késõbbiekben bármikor lázas lesz, használhatsz akár nurofen szuszpenziót is. Nekünk nagyon be vált, mert én ódzkodtam a kúptól, azt csak ha nagyon muszáj akkor használjuk.
Kölyök még! majd idõvel felemeli magátol, vagy az is lehet hogy sosem fogja.
A kérdező hozzászólása: A kutya számomra új, mert 2 napja van nálam, és egyébként azért írtam ide, hogy segítséget kérjek, nem pedig azért, hogy kioktatást kapjak. De azért köszi, hogy vetted a fáradságot és válaszoltál.
Teljesen korrekt választ adott az elsõ, miért veszed kioktatásnak?
Tényleg azért csinálja, mert még kölyök...anyumék kutyusa is fiú, 4hónapos és õ is így pisil...össze-vissza, állva, sétálva...ahol épp rájön...=) Ne aggódj, kinövi és "rendesen" fog pisilni...=)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat, eddig én azt hittem, ez kezdettõl úgy megy, mint felnõtt korukban. Mindig tanul az ember, ha nem tanult idõben. :)

4hónapos mult a kisfiam. Eddig csak anyatejet kapott, dw mostmár nem laktatja, 1-2 oránként szopizna és akkor is éhes már elkezdtem a hozzátáplálást tápszert nem szeretnék neki adni. Hogy etessem őt?

Legjobb válasz: Ha kizárólagosan szoptatsz, kizárt dolog, hogy nem elég neki. Sûrûbben szopizik, mert biztos fejlõdési ugrása van, fogzik stb. Én fél éves koráigáig nem adnék neki mást. Más anyuka örülne, ha lenne teje...

Ha kizárólagosan szoptatsz, kizárt dolog, hogy nem elég neki. Sûrûbben szopizik, mert biztos fejlõdési ugrása van, fogzik stb. Én fél éves koráigáig nem adnék neki mást. Más anyuka örülne, ha lenne teje...
Egyetértek az elõttem szólóval. Én örülnék ha lenne még tejem. Türelem és kitartás, lesz neki még elég. egy 6 hónapos kisfiú anyukája.
Nekem is ez volt a problémám, már nem lekott jól a tejjel. Délelött kap két étkezés között gyümölcspépet, vacsora elött pedig tejpépet. Most 5, 5 hónapos és egy hónapja már így eszik és szépen fejlõdik és jó a kedve. Sokan elítélik, ha hat hónap elött hozzátáplálsz, de ne foglakozz velük.
Nekem van tejem, kislányomat 6 hónapig kizárólagosan szoptattam, azóta eltelt 2 hét, annyi változott, h napi egy mokkáskanálnyi gyümölcsöt eszik. Lehet lenullázni, de ez így van ahogy leírtam:-)
Az tök jó kedves 2. válaszoló hogy van tejed és tudod szoptatni a babádat, de azt hiszem a kérdés nem erre irányult. A tejpép jó megoldás szerintem meg a rizsnyák. Találtam kecsketej alapú tápszert az interneten, azt hiszem ha eljutunk oda, olyat fogok neki adni.
Bocs, a 4.válaszolónak szólt, csak nem jelentek meg a "haszontalan" válaszok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos válaszokat!! Én örülnék a legjobban, ha még nem kellene hozzátáplálnom, de másfél hónapja küzdünk 1-2 óránkénti evéssel/éjjel 2-3szor kel/nagyon kicsi a sulygyarapodása+vérszegény is a picikém.Igy nincs más megoldás.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!