Találatok a következő kifejezésre: 4d-s uh mikor (47 db)

Jövő héten megyünk 4D-s UH-ra, izgulok, meg várom, ugyanakkor félek, mi van, ha valami nincs rendben? Mennyi lehet az esélye, hogyha idáig minden oké volt, akkor most találnak valamit?

Legjobb válasz: Jaj, emiatt végképp ne izgulj! Ha jó volt eddig az UH-s orvosod, 2 dimenzióban is gyönyörûen látja, ha valami nincs rendben. A 4D-sen persze szebben látja, de pici a valószínûsége, hogy most valami újat fog felfedezni. Inkább örülj annak, hogy látni fogod a pofiját is, s hogy milyen formás a kis teste. Sokan egyébként csak babamozinak használják a 4D-t. Most biztosan kiderül, kisfiú-e vagy kislány. Szóval,inkább erre koncentrálj! :)

Jaj, emiatt végképp ne izgulj! Ha jó volt eddig az UH-s orvosod, 2 dimenzióban is gyönyörûen látja, ha valami nincs rendben. A 4D-sen persze szebben látja, de pici a valószínûsége, hogy most valami újat fog felfedezni. Inkább örülj annak, hogy látni fogod a pofiját is, s hogy milyen formás a kis teste. Sokan egyébként csak babamozinak használják a 4D-t. Most biztosan kiderül, kisfiú-e vagy kislány. Szóval, inkább erre koncentrálj! :)
Ha eddig minden rendben volt nincs miért aggódnod.Én is voltam 4d-n és tény hogy megnyugodtam amikor láttam minden rendben van nála.Csodálatos élmény megpillantani!Ne aggodalmaskodj!Minden jót!31.-hetes kismami
Én is így voltam. Bejelentkeztem, aztán nagyon vártam, hogy mehessünk végre, de elõtte való nap már nagyon izgultam, aztán mikor kijöttünk a dokitól mindig felhõtlenül boldog lettem. Ne izgulj, mert a baba mindent megérez, persze könnyû ezt mondani, akkor nyugszunk meg, amikor a kezünkbe adják, és mosolyogva ennyit mondanak: "Gratulálok anyuka az egészséges babájához!" Aztán meg más miatt kezdünk el aggódni (evett e eleget, miért fáj a hasa stb.), ez így természetes szerintem
Egy barátnõmnek viszont a 20. héten derült ki 4D-s UH-n, hogy beteg a baba. 2D-ben meg azt mondta a dokija, hogy minden rendben. Sajnos kiderült, hogy a 4D-s UH-nak volt igaza, meg is kellett szakítani a terhességet. Hanyadik hétben vagy? Persze, persze, ne izgulj, de elõfordul, hogy valamit csak 4D-sen vesznek észre, 2D-sen nem. Ezért nem mindegy hány hetes vagy most. 23 hetes kismama
Én is mostanában megyek a férjemmel, de absz. nem izgulok. Biztos minden okés lesz nektek is és a könnyek max. a meghatódás miatt fognak végigcsorogni az arcotokon. Ne izgulj, ha eddig minden oké volt akkor már biztos nem lesz baj. 23 heteskék
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors és kedves válaszokat!!
Szia! Nem kell izgulni, ha a terhességed alatt minden rendben volt és a vérvételeredményeknél sem találtak semmi szokatlant akkor nem lesz semmi baj. tymy

Van 2 uh időpontom, az egyik január 4-én a másik március 14-én a kettő között mikor érdemes megcsináltatni a 4d-s uh-t? Esetleg meg van szabva milyen sürün lehet uh-t csinálni?

Legjobb válasz: Hány hetes vagy? Nincs meg szabva. Én 19 hetesen voltam a genetikai kötelezõ uh-n. 20 hetesen mentem elõször magán dokihoz, akkor ott õ is csinált egy uh-t. A 24. hétre hívott vissza, megint volt uh, 26 hetesen voltam 4d-n. 30 hetesen a kórházban kötelezõ uh-n.

Hány hetes vagy? Nincs meg szabva. Én 19 hetesen voltam a genetikai kötelezõ uh-n. 20 hetesen mentem elõször magán dokihoz, akkor ott õ is csinált egy uh-t. A 24. hétre hívott vissza, megint volt uh, 26 hetesen voltam 4d-n. 30 hetesen a kórházban kötelezõ uh-n.
A kérdező hozzászólása: Ma vagyok 17 hetes. Párommal azt beszéltük, hogy a márciusi uh után kellene a 4d-st megcsináltatni, mert akkor már olyan a képen, mint ahogy meg fog születni. Azért kérdeztem, mert állítolag ott jobban meg tudják mondani a baba nemét. :)
Ha a lábait úgy rakja ott sem tudják megmondani. Szerintem februárra kérhetsz egy idõpontot, csak nagyjából számoltam ki, 25-27 hetes leszel akkor. Az ideális kor 4D-re.
Szerintem is a 25-27. hét között menjetek 4D-re!

A miskolci vasgyöri kórhazba szeretnék menni majd 4d-s uh-ra Januárba. Szeretnék idöpontot kérni mi a szamuk? Milyen az uh? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Szia! Én oda járok genetikai ultrahangokra kéthetente és az ottani szonográfus Biri Zsuzsanna, aki nagyon rendes és érti a dolgát csinál 4D-t is, de nem a kórházban, hanem a diósgyõri SZTK-ban. Mi jõvõhét csütörtökön megyünk. Egy írható CD-t kell vinni, és ha jól tudom 9000 Ft lesz. A mobilját tudom: 06 30 531-0222. Délutánonként 14 órától lehet menni, csak idõpontot kell kérni. Amúgy bent a kórházban nem tudom csinálnak e 4D-t.

Szia! Én oda járok genetikai ultrahangokra kéthetente és az ottani szonográfus Biri Zsuzsanna, aki nagyon rendes és érti a dolgát csinál 4D-t is, de nem a kórházban, hanem a diósgyõri SZTK-ban. Mi jõvõhét csütörtökön megyünk. Egy írható CD-t kell vinni, és ha jól tudom 9000 Ft lesz. A mobilját tudom: 06 30 531-0222. Délutánonként 14 órától lehet menni, csak idõpontot kell kérni. Amúgy bent a kórházban nem tudom csinálnak e 4D-t.


13 hetes vagyok! Szeretnék minél előbb 4D-s uh-ra menni. Mikor a legajánlatosabb, hogy már a nemét is lássuk? Nem bírok sokáig várni! Mi volt az első mikor elmentetek és a tapasztalat pozitív?

Legjobb válasz: Szia! Én megkérdeztem a fogadott orvosomat, aki a 18.héttõl ajánlotta a 4d-s uh-t. El is mentünk, kiderült hogy fiunk lesz, az élmény pedig feledhetetlen volt. Boldog Babavárást! 31 hetes km.

Szia! Én megkérdeztem a fogadott orvosomat, aki a 18.héttõl ajánlotta a 4d-s uh-t. El is mentünk, kiderült hogy fiunk lesz, az élmény pedig feledhetetlen volt. Boldog Babavárást! 31 hetes km.
Nekünk 24 hetesen ajánlotta a doki, mivel akkorra már szép babaformája van, és a nemét is biztosabban tudják megmondani. Igaz nekem ez nem jött be, mert a 33. hétig akarta magát a Babucim. 39 h
Szia! Mi 19 hetesen mentünk el, és akkor ki is derült, hogy kisfiunk lesz.:-)
Mi voltunk a 15., 19. és a 27. héten 4D-n. Az elsõ kettõn azért, ha valami baj lenne a babával, mielõbb kiderüljön. A harmadik volt az igazi babamozi :) Akkor már jó dundika volt. Viszont a 15.héten még olyan kis ufószerû valami volt, persze szuper volt látni, nagy élmény volt, de még akkor nem olyan babás. A nemét egyiket sem tudták megmondani, mert mindig takarta magát. Mi a szülõszobán tudtuk meg, hogy lány. Drukkolok, hogy nektek megmondja majd a doki! Szerintem azért várj még a 16.hétig legalább! Vagy ha megtehetitek, akkor menjetek el most is, de a 30.hét körül is!
Nekem 16.hetesen megmondták, hogy fiú!
Az elso babaval 29 hetesen mentunk, akkor mar nagyon szep volt es mindenet nagyon alaposan megvizsgaltak. Ott a nemet mar nem tudtak megmondani, mert takarta magat (mondjuk elotte sima uh-n mar jonehanyszor mondtak, hogy fiu, szoval nem volt baj, hogy nem mutatta). Most a masodik babaval vagy elmegyunk a 15-16. heten, vagy nem megyunk egyaltalan, mert elotte es utana olyan orszagban leszunk, ahol pofatlan osszeget kernek el egy 20 perces 4d-s vizsgalatert, szoval elvi kerdest csinalok belole es nem megyek. Felhivtam mar a rendelot, hogy van-e ertelme 15-16. heten menni es azt mondtak, hogy persze, szuresekre is nagyon jo, es ha mutatja, akkor mar ugyanugy meg lehet mondani a nemet, mint hetekkel kesobb. (Es szerintem nem azert csalnak, hogy menjek, mert ismerosom az uh-s es felaras kedvezmenyt szeretne adni.)

22 hetes leszek mikor megyek genetikai tanácsadásra. Mire számítsak? Baross utca. Emelkedett AFP eredmény miatt, genetikai uh és 4D-s uh-n is minden rendben volt, nem volt a családban semmi gond, fiatal is vagyok.

Legjobb válasz: Te tudod, de én nem kérnék magzatvízvizsgálatot. Mindent látnak az UH-n ami a magas AFP miatt lehet. Ha ott nem látnak semmit nincs semmi baj. Az AFP elavult módszer. Nekem alacsony volt, nem kértem magzatvízvizsgálatot és nem lett semmi bajunk. Pedig a down-kórt nem mindig látni uh-n. Már 3 hós a kislányom. :-) Persze ez nem azt jelenti, hogy 100%, hogy nektek sincs semmi bajotok de azt tud, hogy nagyon sok mindenkinek rossz lesz az AFP eredménye. És csak kis százalékának van tényleg beteg babája.

Te tudod, de én nem kérnék magzatvízvizsgálatot. Mindent látnak az UH-n ami a magas AFP miatt lehet. Ha ott nem látnak semmit nincs semmi baj. Az AFP elavult módszer. Nekem alacsony volt, nem kértem magzatvízvizsgálatot és nem lett semmi bajunk. Pedig a down-kórt nem mindig látni uh-n. Már 3 hós a kislányom. :-) Persze ez nem azt jelenti, hogy 100%, hogy nektek sincs semmi bajotok de azt tud, hogy nagyon sok mindenkinek rossz lesz az AFP eredménye. És csak kis százalékának van tényleg beteg babája.
Számíts rá, hogy sokat kell várni, hiába van idõpontod. A genetikus fel fogja ajánlani a magzatvíz vizsgálatot, amit ha elfogadsz, vissza kell majd menned. Azt hiszem ha annak megvan az eredménye, akkor csinálnak ultrahangot.
A kérdező hozzászólása: És azt mindenképp felajánlják vagy nem mindenkinek? Nagyon félek tõle, nem szívesen csináltatnám meg. A védõnõm is azt mondta hogy ne aggódjak, nem tartozom a rizikós faktorba, mert 24 éves vagyok, a családomban (férjemében is) minden rendben volt, csak kicsit lett magas az afp és a többi eredmény tökéletes lett. De azért félek...
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! 2.6 lett a MoM. Na igen, az engem sem izgat hogy kedvesek-e vagy sem, csak jól végezzék a dolgukat. Bízom benne hogy minden rendben lesz és egészséges a kislányom!

A genetikai UH (ha elküldenek rossz afp-vel) miben különbözik a 4d-s UH-tól? Más a gép? Mást is néznek?

Legjobb válasz: uh nem különbözik csak egy másik genetikus is megnézi

uh nem különbözik csak egy másik genetikus is megnézi
Nekem sima 2d-s uh volt a genetikai, utána a genetikus elmondta a papíron szereplõ értékeket, amit magamtól is tudtam. Szóval ez volt egy genetikai tanácsadás... és mehettem amniocentézisre, hiába a tökéletes uh eredmény...

Leghamarabb mikor lehet 4D-s UH-ra menni? 13-14 hetesen már csinálnak ilyet?

Tudom, hogy ilyenkor nem sokminden látszik még a babóból, de szeretnék nyugodt lenni, hogy minden ok. Ezzel a vizsgálattal azért jobban megnézik nem?!

Legjobb válasz: Szia! Attól függ,hogy milyen célból akarod csináltatni. Babamozit,és jó képeket a 20-25 hét között célszerû csináltatni,mert ez kor a legideálisabb. Diagnosztikai célra pedig a 2d-s uh a jó,mert az a csontokról és a belsõszervekrõl is ad képet. Boldog babavárást,üdv

Szia! Attól függ, hogy milyen célból akarod csináltatni. Babamozit, és jó képeket a 20-25 hét között célszerû csináltatni, mert ez kor a legideálisabb. Diagnosztikai célra pedig a 2d-s uh a jó, mert az a csontokról és a belsõszervekrõl is ad képet. Boldog babavárást, üdv
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget!
Szia! Én a 12.héten voltam, nem bántam meg, nagyon sok mindent elmondtak, és megnyugtattak hogy semmilyen fejlõdési rendellenesség nincsen, és már nem is várható, hogy esetleg találnak valamit.Igaz hogy ici-pici volt a bébi.. Ja, meg a miénk nem volt szégyenlös, úgyhogy megmutatta a nemét is.(fütyis) Majd a 28.héten érdemes még menni, akkor elvileg látható lesz, kire hasonlít majd. remélem tudtam segíteni. 24hetes kismama
Megint az elõzõ válaszoló vagyok.. Minden szerve, végtagja, csontja ki vannak fejlõdve már, úgyhogy szerintem menj nyugodtan most is, meg akár késöbb is. :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is! Akkor kérek idõpontot, hogy minél hamarabb mehessek!
Bármikor mehetsz amikor szeretnél!Szerintem megnyugtató, hogy látod minden rendben van!

Hányadik héten a legcélszerübb 4d-s UH-ra menni? Mikor látszik jól még a baba? Befolyásolhatja a 4d minőségét a kövérség, azaz a vastag hasfal?

Legjobb válasz: Szia! Mi a 28 héten voltunk,nagyon jó képek sikerültek.Állítólag 32 hét után már nem olyan jól látszik a baba mert már akkor nagy!

Szia! Mi a 28 héten voltunk, nagyon jó képek sikerültek.Állítólag 32 hét után már nem olyan jól látszik a baba mert már akkor nagy!
Mi voltunk a 12. és a 27. héten is. Mindkettõ más okból volt jó. A 12. héten sokkal jobban látszott a felvételen, mennyit mocorog, ugrándozik, a 27. héten pedig az arca volt gyönyörû látvány. :) 32. héttõl állítólag már nem tudnak olyan jó képeket készíteni.
Szia! Mi 26 hetesen voltunk. Nagyon jól látszott minden. Most, hogy már megszületett a babánk látszik, hogy teljesen hiteles a 4d-s kép. Szinte teljesen olyan a pofikája:-D
Nekem anno a dokim azt mondta, hogy a 28-30.hét között érdemes menni, mert akkor már nagyon hasonlít a baba születéskori önmagára, illetve akkor termelõdik a legtöbb magzatvíz, ami a jó 4D feltével alapja. A kövérség valószínûleg befolyásolja, de ebben nem vagyok biztos (az egyik barátnõm molett típus, õ mondta, hogy neki emiatt nem lett olyan jó a 4D uh).
mi 30 hetesen voltunk, nagy élmény volt. A súly nagyban befolyásolja a minõséget. Ismerõsöm annyira kövér volt hogy nem tudták megnézni.
Én a 29. héten voltam, igaz, hogy a baba már nem fért bele egy képbe, de az arcocskája betöltötte a képernyõt. Gyönyörû volt! Nem mindenhol vannak jó szakemberek, érdemes olyan helyre menni, ahol mindent megtesznek a sikerért. Ajánlom a 4dGenezist, ha budapesti vagy.
mi a pólusban voltuk.
viszont a nagy súly akadály!!

Hol csinálnak Fehérváron jó 4D-s UH-t? Mit tartalmaz az ár?

Legjobb válasz: Mi a kórházban voltunk. Nekünk tetszett nagyon. 10.000 ft-ba került 20 perces volt az uh,plussz kaptunk 4 db képet a babáról, amit mi választhattunk ki.

Mi a kórházban voltunk. Nekünk tetszett nagyon. 10.000 ft-ba került 20 perces volt az uh, plussz kaptunk 4 db képet a babáról, amit mi választhattunk ki.
Ja, azt elfelejtettem, hogy orvosi véleményt is adnak a babáról.
Szia! Épp a múlt héten érdeklõdtem a kórházban már 12ezer az ára, de sokan ajánlják inkább a kórházat, mint a Sziget utcát. Telefonon tudsz idõpontot kérni!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Most kértem idõpontot a kórházba, jövõhét szerdán mehetek is. Azt hallottam ez sokkal jobb. Kérdeztem az árat, 10.000Ft, ami tartalmaz 3-4 képet. 12.000Ft, ha DVD-re íratod. Végülis annyira nem vészes. Várom a nagy pillanatot, hogy végre lássuk a Manónkat! :)
mi meg pont fordítva voltunk. elõször kisfiút mondtak, utána meg lányt.
hány hetes vagy?
elsõ vagyok: én pénteken voltam utoljára uh-n (31-32. hetin), de ott a balga fejemmel elfelejtettem rákérdezni, hogy mit lát a doki, mert ezt más orvos csinálta, kíváncsi lettem volna, hogy õ mit mond.
melyik kórházban voltál Pécsen? ki vizsgált?
A kérdező hozzászólása: 28 hetes vagyok!!Egyszerûen nem értem...:D
Szia!Az idei év kislányos!!!!6 hete szültem és az alatt a pár nap alatt amíg bent voltunk mindössze csak egy kisfiú született.Na jó ez nem garancia hogy kislányotok lesz, de te mit érzel?Én ahogy megtudtam hogy várandós vagyok azonnal azt mondtam mindenkinek a környezetemben, hogy tuti kislányunk lesz és mit ad Isten Május 5.-én egy hihetetlenül gyönyörû kislányt szültem.Tehát bejött a megérzés.Sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: 2hónapja abban a tudatban éltem, hogy kislány, mindenki azt mondta, hogy az, mert a hasam olyan lányos....erre ma az uh.on, a doki kinyögi kisfiú...ha valaki ért hozzá, szívesen elküldeném neki a felvételt, elemezze ki, hogy tényleg az e...
A kérdező hozzászólása: Szekszárdon voltam a Medi-Centrumban, ez egy magán rendelõ. Pécsen is voltam, ott a Vizer dr. vizsgált. Õ mondta, hogy kislány...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!