Találatok a következő kifejezésre: 41. héten Semmi (7 db)

Ez a hét a 41. hetem és még mindig semmi, lehet hogy valami gond van?

Nov. 28.-ára voltam kiírva, a normális, vagy az átlagos a 40. hét nem? Félek, hogy gond van.

Legjobb válasz: nem jársz naponta NST-re? én két napot húztam rá de van aki többet is.

nem jársz naponta NST-re? én két napot húztam rá de van aki többet is.
Egyrészt nem biztos, hogy pont a ciklus 14. napján fogant a baba, így a kiírás dátuma sem szentírás (sõt, azt olvastam a babák 4%-a születik csak a kiírt napon, a többi elõbb vagy késõbb). Én 40 hét 5 napnál szültem, de nem magamtól, hanem indították, mert az utolsó napokban nagyon felment a vérnyomásom és terhességi cukros is voltam. De ha nem lettek volna ezek a gondok, akkor hagytak volna még, azt mondták ha minden rendben van az anyával és a babával is akkor az a protokoll, hogy 40. hét betöltése után naponta CTG, 2 naponta amnioszkópia, ha a CTG indokolja akkor flowmetria, 41. hét betöltésekor befektetnek megfigyelés miatt, napi 2 CTG, 2 naponta flowmetria és amnioszkópia, és a 42. hét betöltésekor indítanak csak.
Ja, és minden rendben volt, a fiam teljesen egészséges, a csecsemõsök azt mondták nem nézett ki úgy, mint egy túlhordott baba. (2-es voltam.)
Én kiírt nap után naponta voltam NST-n meg UH-n + magzatvíz vételen, bár az utóbbit sosem sikerült venniük. Végül 40+5 napra lett sürgõsségi császárom, mert már gondok voltak. Elõbb megakart már a dokim császározni, csak a kórház igazgatóssága nem engedte a statisztikák miatt. Nem tudom, hogy van-e orvosod, de ha van, akkor kérdezz rá nyugodtan, hogy mi a jó istenre vár még? Ha nincs, akkor pedig reménykedj, hogy olyan ügyeletest fogsz ki, aki legalább megindítja a szülésed vagy tesz valamit az ügy érdekében. 41-42 hetesen szoktak még szülni, de nagyon ritka, akit hagynak még "szenvedni" ennyi hetesen.
Kérdezõ semmi gond nincsen. házi praktikákat vessél be, vagy szülésedet beinditják a korházban
nekem 40 + 2 napra szuletett

Ma töltöm be már a 41. hetet. De babuci nem akaródzik kibújni. Méhszájam zárt (a hét elején még az volt legalábbis), semmi jóslófájásom nincs. Szexelhetünk már gond nélkül?

Tudom, hogy kismillió hasonló kérdés van, de tanácstalan vagyok. A terhességem kb 6-7. hetében véreztem elég rendesen szeretkezés után. A dokinak nem szóltam róla, hanem felfüggesztettük eme tevékenységünket (kibekkeltük máshogy). Ma töltöm be már a 41. hetet. De babuci nem akaródzik kibújni. Méhszájam zárt (a hét elején még az volt legalábbis), semmi jóslófájásom nincs. Olvastam itt, hogy a szex beindíthatja a szülést. Mit tanácsoltok (guggolás, séta és a többi nem jött be, homeos bogyókat+málnalevál teát eszem/iszom)? Ha megpróbálozunk az "összebújással" akkor biztosan nem lesz már baja a babának? Igen tudom, ami nekem jó, az elvileg neki is, de féltem babót nagyon, nehogy már a célegyenesben szúrjam el... és félig-meddig "kényszerb?l" (nem ez a jó szó rá) tennénk, mert nekem azért nem sok kedvem van hozzá ekkora bálnaként.

Legjobb válasz: Szia én is azt hallotam hogy a spermiumban van valami ami megindithatja,és ha zárt a mészáj akkor lehet szeretkezni mert nincs fertözés veszély nekem a dokim mondta,meg olvastam.Csak ovatosan!(szerintem én is ki fogom probálni ha nem indul malyd el)Soksikert.37hetes kismama

Szia én is azt hallotam hogy a spermiumban van valami ami megindithatja, és ha zárt a mészáj akkor lehet szeretkezni mert nincs fertözés veszély nekem a dokim mondta, meg olvastam.Csak ovatosan!(szerintem én is ki fogom probálni ha nem indul malyd el)Soksikert.37hetes kismama
a kolléganõmék is ezt alkalmazták (szexet), és még aznap megszült.
Igen a spermium tartalmaz oxitocint, ami beindíthatja a szülést.Azt adnak a kórházban is.A babának nem lessz baja, de óvatosan..

41 hetemet töltöm kedden. A hasam még semmit nem ment le. Így mikkorra várható a szülés?

A második babámat várom.Az els?vel lement a hasam,de 42 hetessen szülést kellett indítanni.Lehetséges hogy a második babóval is kell majd indítanni szülést?Köszike a válaszokat.

Legjobb válasz: Nekem úgy indult meg a szülésem a 40. hét után, hogy nem ment le a hasam, úgyhogy szerintem ettõl még bármikor beindulhat.

Nekem úgy indult meg a szülésem a 40. hét után, hogy nem ment le a hasam, úgyhogy szerintem ettõl még bármikor beindulhat.
A kérdező hozzászólása: Köszike a választ mostmár megnyugottam.
bármikorra.nekem se ment le, pedig a 40 hetes uhg-on szépen be volt ékelõdve a baba feje.de még 2 hétíg hordtam.aztán mikor be kellett feküdnöm hogy megindítsák a szülést, az én kicsikén határozottan sztrájkolt.jött magától.szép, könnyû szülést és jó babázást!!!
Szia! Nem mindenkinél megy lejjebb a pocak ez miatt ne aggódj! Nekem mind két terhességemnél fent volt a pocim annak ellenére, hogy a 39.-ik héten a feje mindkettõ babámnak beilleszkedett. És még két hétig hordtam mindkettõt, majd megindították a szülést, de amikor a magzatvíz elfolyt akkor sem ment lejjebb a poci. Ne aggódj ez miatt. Könnyû szülést, jó egészséget, és sok boldogságot kívánok!!!!


szerintem már a kórházban vannak... Sok boldogságot! Majd írj!
Szerintem már a szülõszobán lehetsz! Sok boldogságot!
Szia! A 41. hétben ez már természetes. A barnázás lehet a vizsgálattól is. Persze, nemsokára fogsz szülni, mivel már ennyi idõs vagy, de korántsem jelenti azt, hogy ma, vagy holnap... Mondom én, aki mindkét gyerekkel koraszülés miatt volt veszélyeztetve, ilyen méhszájjal, mint a tied. Az elsõvel a 20. héttõl, a másodikkal a 9. héttõl. A végén úgy kellett indítani mindkettõt:)
Lehet, hogy már reggel babázol:) Könnyû szülést! 4hónapos nagylány anyuja
Készülj a szülésre!!! Gratula!!!
A kérdező hozzászólása: Sajnos még mindig dehol semmi :( :( Most már aztán teljesen ki vagyok borulva. Közben teljesen elment a nyákdugó, de ezen kívül semmi jel nincs. Hétfõ este indítják, ha addig nem indul el magától, de akkor is valami ballonos módszerrel, amitõl iszonyatosan rettegek, mert állítólag jobban fáj, mint a szülés. Egész este könyörögtem a babának, hogy szülessen meg, de reggel van, és meg egyben :( :( :(
Úgy látom, ma nem írtál. Szerintem már babázol! Remélem legalábbis!!! Sok boldogságot nektek!
A lányok már csak ilyenek:) Az én babám is nehezen indult, aztán annyira belehúzott, hogy 1, 5óra alatt meglett.Neked is gyors és könnyû szülést kívánok!!Hol fogsz szülni?
Kíváncsi vagyok, hogy mikor lesz meg a babád! :)
A kérdező hozzászólása: Ja, és most látom, hogy a vizsgálat óta van egy kis barnázgatás is...
A kérdező hozzászólása: Hát, erre én is... Van olyan, aki szintén így kihúzta a végét? Most vannak ugyan valami jóslóim, de messze állok a szüléstõl. Hacsak egyik percrõl a másikra nem indul be... Pár hete még izgatott voltam, aztán türelmetlen, majd csalódott, most pedig csak nézek ki a fejembõl :( Bárcsak elindulna az éjjel... De hiába imádkozom :(
nekem azt mondta, az orvos, hogy ne egyek, mert éhes lesz a babám, és akkor ikjön egész nap alig ettem, már majd elájultam az éhségtõl, de semmi. lassan sajnállak, biz isten, de ne aggódj, ki fog jönni. vagy így, vagy úgy, de meg lesz! drukkolok neked!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok lányok, tegnap délután, közel egy napos vajúdás után végre megszületett Viktória! Nagyon szép, imádom :)
Szia.Szivbõl gratulálok nektek a kicsihez!!Sok egészséget kivánok mindkettõtöknek!
05-13 14:26 vagyok Gratulálok és üdv az anyukák között!:) ) Jó egészséget és sok tejet kívánok! Találkozunk a babák témakörben.
A kérdező hozzászólása: Ja és kislány, aki a Viktória nevet fogja kapni, ha végre elõbújik!
A kérdező hozzászólása: Jaj, nagyon jól esik, hogy így ismeretlenül is ennyien drukkoltok nekem! Még itthon, fájdogál a derekam, és a hasam is tompán görcsöl. A nap folyamán volt még némi barnázás, és a nyákdugóból is ment el egy kevés. Közben beszéltem a szülésznõvel, és felvilágosított, hogy nem egy centire, hanem egy ujjnyira vagyok nyitva, ami 2 cm :) Szerinte a hétvégén meglesz a baba, remélem igaza van! Remélem, most már nem fogja abbahagyni, ha eddig eljutottam! A kórházba is viszem a laptopot, írok, ha végre megtörténik!
Szia!Még otthon vagy??
A kérdező hozzászólása: :D :D :D
sztem is.mélyen ne aludj azert mert sztem lehet h már éjszaka beindul.írj majd.könnyü és gyors szülést kívánok:) 11 hetes vigyori anyuja:)
Lehet, hogy reggelre, vagy akár még ma este meg lesz a babád! Sok boldogságot és jó egészséget nektek!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok csajok, még itthon vagyunk :( Nem nagyon történt semmi az éjjel, leszámítva, hogy azóta is barnázgatok, és úgy fáj a derekam, meg a hasam, mint a boldog mensis idõkben... Csak sajnos folyamatosan, nem pedig akárhány percenként. Ez is lehet a szülés kezdete? Remélem, most már tényleg történik valami. Az sem baj, ha csak ma este, vagy éjjel, vagy holnap, csak történjen már végre...
A kérdező hozzászólása: Sajnos még mindig itthon vagyok, elmúltak a görcsök, és a barnázás is :( Pedig már olyan boldog voltam, hogy végre szülni fogok! Nem tudom, mit tegyek. Már mindent kipróbáltam (lépcsõ, homeó, forró fürdõ, csípõs kaja, szex, ...). Nem hiszem el, hogy még most sem indult be a szülés :( :( :(
Nagyon szorítok neked, hogy minél elõbb meginduljon!!!Kisfiú vagy kislány lesz a baba?
Szia!Én dettó így voltam mint te, de nekem végül indították mert nem indúlt be magától.Könnyû gyors szülésem volt.
Sétálj egy nagyot. Az segít a legjobban tágulni. És nyugalom, nincs már sok.:)
De izgalmas ez! :D Nekem 3 kisfiam van, a kicsi 18 hónapos: Nekem 2 napig fájt a drekam, mire megindult a Szülés! Írd meg mi törétént! Sok boldogságot!
Szia! Én vagyok, akit éheztetett az orvos :D Örülök, hogy jól vagytok! Nagyon sok boldogságot és jö egészséget kívánok nektek!

Meddig húzom még, ha már a 41 hétben járok és az NST sem mutat ki semmit?

Ma megyek újra dokihoz,de már nagyon nem bírom.Szenvedek!Joslok azok éjjel-nappal vannak,de ennyi!Kétségbe vagyok esve!

Legjobb válasz: Köszi!:)

A kérdező hozzászólása: Köszi!:)
Hol vagy? Én Fehérváron szültem. Itt azt mondták, hogy az a protokoll, hogy 5 nap túlhordás után megindítják. Én 4 napot hordtam túl, és a magzatvízvételtõl indult meg. Az sokszor megindítja. Próbálj még tornászni, vagy szexelni, az is szokott segíteni.
Ne légy:-)) Én 8 napot hordtam túl, 0 elõjellel:-) Semmi nem utalta a szülésre:-) Jobban voltam, mint a terhesség bármely szakaszában:-)) De kibújt:-) Hidd el, baba még nem maradt bent:-)
Ha ez megnyugtat, én is így voltam.Nálam a 42. hét végén meg kellett már indítani a szülést.Burkot repesztettek meg infúziót kaptam, mert nem voltak fájásaim.Tudom milyen rossz ez.Kitartás már nincs sok hátra!!!

41. héten tartok. Semmi jele a szülés megindulásának. Holnap kell a kórházba mennem ellenőrzésre. Mikor indítják meg a szülést, ha magától nem kezdődik?

Legjobb válasz: én ugy gondolom ha be kell feküdnöd holnap akkor már meg is inditják a szülést kivánok neked sok sikert a szüléshez és örömet a babához

én ugy gondolom ha be kell feküdnöd holnap akkor már meg is inditják a szülést kivánok neked sok sikert a szüléshez és örömet a babához
A kérdező hozzászólása: Még nem kell befeküdnöm, csak ellenörzik a CTG-t.Eze´rt lennék kíváncsi, hogy esetleg mikor indi´tják meg a szülést.
Akár holnap is megindíthatják. Ha a doki úgy látja és ha beleegyezel. De a 42. hét utolsó napja után már nem szoktak várni vele. 2 hetes túlhordás után már biztosan indítják ha addig nem indul magától. Amúgy meg nem véletlenül hívták ezt régen mindenórás állapotnak. Hiszen már minden órában, bármikor megindulhat. Az én babám a 38. héten már nem igazán érezte jól magát odabent. A doki befektetett és kiírt másnapra egy csomó vizsgálatot. A vizsgálódásból nem lett semmi, mert éjjel elkezdett folyni a magzatvizem :D
Szerintem a biztonság kedvéért vidd magaddal a kórházi cuccot.
ez érdekes, mert úgy tudtam (és az orvosom is így mondta), hogy amelyik nap betöltöm a 40-ik hetet be kell feküdnöm és megindítják!Ha nem indul rá 1 hétre ismét indítják, hiszen az nem jó a babának, ha már ennyivel tovább van bennt! 36 hetes kismama

Ciklusom 41. napján vagyok. És még semmi mensire utaló jel.2 hete csináltam tesztet de negatív lett. A melleim majd leszakadnak és 3 napja szúrkál a hasam, és a bimbóim is fájnak. mitől lehet?

Változó a ciklusom (sajnos), és amit még nem értek a ciklus.hu májusra nem mutatott mensit, de ovulációt igen,ez hogy lehet?

Legjobb válasz: Nekünk elsõre sikerült, és szintén nagyon rendszertelen. Volt 21 napos, 35 napos, 67 napos ciklusom is, igazából sose lehetett tudni, hogy mikor fog megjönni. Mértem a hõmet, használtam a ciklus.hu-t, és mikorra bejelölte az ovut, akkor együtt voltunk (a hõm is pont akkor jelölt PÉ-t), és össze is jött elsõre. A megszakításos közösülés nem 100%-os, szóval balesetek történhetnek. Próbálkozz újabb tesztel, de az 50. napon mindenképp menj el dokihoz. Megvizsgál, csinál UH-t, és gyógyszeresen helyre rakja a ciklusodat

Nekünk elsõre sikerült, és szintén nagyon rendszertelen. Volt 21 napos, 35 napos, 67 napos ciklusom is, igazából sose lehetett tudni, hogy mikor fog megjönni. Mértem a hõmet, használtam a ciklus.hu-t, és mikorra bejelölte az ovut, akkor együtt voltunk (a hõm is pont akkor jelölt PÉ-t), és össze is jött elsõre. A megszakításos közösülés nem 100%-os, szóval balesetek történhetnek. Próbálkozz újabb tesztel, de az 50. napon mindenképp menj el dokihoz. Megvizsgál, csinál UH-t, és gyógyszeresen helyre rakja a ciklusodat
A kérdező hozzászólása: Köszi, azért megnyugtat hogy nem csak én járok ebben a cipõben. Sajnos hõt nem tudok mérni, mert 3 mûszakban dolgozom és nem tudnám egy idõben mérni. A ciklus.hu ebben a hónapban 20-ra jelölte az ovulációt. lehet hogy csak valami hormon problémám van és attól fáj így a mellem?
Ilyen esetem nekem is volt a terhesseg elott a doki e vitamint irt fel harmadnapra meg is jott.Veny nelkul kaphato, 100 grammosat kell es egy darabot kell bevenni egy nap.Es ha megis terhes lennel nem karositja a magzatot sem..szerintem probald ki, ha nem jon meg par napra akkor babas lehetsz..es irany doki..
Doki!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!