Találatok a következő kifejezésre: 41 hetes holnap (4 db)

Szerintetek mire számítsak? 41 hetesen holnap befektet az orvosom.

Még jóslófájásom se volt nagyon,talán kétszer eddig. A méhszáj már jó ideje c2110. Semmi változás. A babám becsült súlya ma 4500 g. Ami ugye lehet plusz minusz is. Ismer?sömnek is ennyire becsülték,aztán 5100 g lett. Mire számíthatok? Tudom,minden doki más,de mégis kb. Beindíthatja?

Legjobb válasz: Szerintem vár még vele 2-3 napot.

Szerintem vár még vele 2-3 napot.
Igen be fogják indítani:burokrepesztés, oxitocin, aztán már tolod is ki a pici babát. Viszont ha ilyen nagy a becsült súlya benne van a pakliban a császár is. Mivel már 1 hete túlhordtad kénytelenek megindítani nehogy túl sokáig legyen bent a pici mert az súlyos mellékhatásokkal jár a babára nézve. Fel a fejjel, sok sikert és könnyû szülést!!:)
Nekem mindkét gyerekemmel a befektetés elõtti éjszakán beindult magától. :) AMúgy attól függ melyik kórház. A Szent Imrében még plusz egy hetet várnak, tehát 2 héttel a kiírt után indítják be. Persze ha minden ok.
Én is az Uzsokiban szültem. :) Nekem kereken 1 hetet engedtek túlhordani. 40+5 naposan kellett befeküdnöm, és 41 hetesen indították volna zselével. De zavaros volt már a víz, így császár lett. (Ja, 2995gr-ra becsülték szerdán a fiam, csütörtökön 3000gr-mal született meg:) )
Szerintem m ég várni fognak. Két héttel hordtam túl mindkét babómat. Az elsõnél be kellett feküdnöm elõtte pár napra a másodiknál pedig mikor lejárt a két hét bementem és azonnal indítottak. 4010gr és 3890gr-osak voltam a kicsik, természetes úton születtek
Meleg vizes fürdõ, szex. Ügyesek legyetek.
Ma voltam a dokinál mert már túlhordásban vagyok és azt mondta felejtsem el ezeket a javasolt praktikákat mert a méh nincs felkészülve a szülésre, éretlen és feleslegesen lépcsõzök stb.Csak azt csináljam amit amúgy is csinálnék.
Mindent kipróbáltam a meleg vízes fürdõtõl kezdve, a lépcsõzésen át (kénytelen voltam, utolsó héten elromlott mind2 lift, 10. emeleten lakunk..), a szex nálunk alap volt szinte minden nap, homeobogyó, málnelevél tea, nagytakarítás, fûszeres étel, tonic, a frontok meg sem hatottak.. És még sorolhatnám, lenne bõven mit. :) De semmi nem vált be!
Semmi nem vált be, pedig az egyikkel a 24.héten, a másikkal a 8.héten már kinyíltam. Pihenni nem pihentem egyikkel sem és túlhordás, majd indítás lett a vége. Az egyik 40+4 napon, a másik 42+0 napon. Nyugi:)
Sziasztok! Sajnos azt kell mondjam, hogy nem lehet. Nekem indított volt és igen csak bent akart maradni mert a doki megindítása után 14 órával lett csak meg. Nem akart kibújni így elég fárasztó szülés volt. Ez a babón áll és akkor ment csak jobban mikor megnyugodtam és vátam lesz ami lesz kivárom, nem járkáltam tovább nem görcsöltem, türtem és vártam. Van egy biztos tipp de azt csak szülés közben lehet csinálni és felügyelettel hogy gyorsabban tágulj , úgyhogy a saját érdekedben nem mondom. Bízd a babódra tudja mikor mit kell csinálni, és ha indítják akkor sincs semmi baj! A kisfiam gyünyörû és már 3 és fél éves.
Én meg nagyon sok olyat hallottam, hogy a túlhordás is igen veszélyes lehet a babára nézve és ezért indítják be az orvosok a szülést!!! A 41 hét után beindítani szerintem nem butaság, hanem felelõsségteljes! Mert egy átlagos, normális terhességnél a baba minden szerve tökéletesen fejlett, általában már hetekkel elõtte be van fordulva a baba a szülõcsatornába, csak egyszerûen valamilyen indok miatt miatt nem indul meg a szülés, de nem azért, mert a baba még nem érett rá! Amúgy utána lehet olvasni az interneten is, hogy a 41 hét után való túlhordás minden egyes nappal kockázatosabb. Nekem 41+3 hetesen indították, amúgy már 3 centire nyitva voltam, de fájás sehol... Még csak egy jósló se... Én nem tudtam kicsalogatni semmivel se, pedig próbálkoztam...
Abban egyetértek az elõzõekkel, hogy a lépcsõzés, meg a túlzott fizikai aktivitás nem tesz már jót a túlhordás alatt. Viszont sokszor oka van annak, hogy a baba nem indul meg magától, nálam pl. rajta volt a köldökzsinór egyszer a nyakán és egyszer a testén, emiatt nem tudott leereszkedni. A gépek nem mutatták ezt, mert amúgy minden rendben volt. Így indították a szülést, ott derült ki, de semmi probléma nem volt belõle, csak elhúzódott a kitolás, a doki segített kinyomni :) Szóval én azt mondom, hogy nem kell félni az indítástól.
Tegnap 21.54-es válaszolóval tökéletesen egyetértek! Ha a baba jól van, a ctg jó eredményeket mutat, akkor várni kell. Ha a doki indítani akar, te ne engedd, ennyi. Felnõtt ember vagy, magad döntesz. Senki nem kényszeríthet sem befekvésre, sem szülésindításra. Aláírod, hogy saját felelõsségre, kész. De mondjuk én tuti nem járnék olyan dokihoz, aki ilyen õskõkorszaki nézeteket vall, mert abból valóban csak komplikációk lehetnek, ha egy rendben lévõ, de a születésre még fel nem készült babát erõszakkal kicsalogatnak. Más kérdés, ha gond van a babóval, mert akkor ugye nincs kérdés, cselekedni kell. De csak azért, mert pár nappal túl vagy a terminuson, a világ legnagyobb baromsága indítani a szülést.
Én is ebben a cipõben járok és nem igazán örülök az indításnak de az anyukák azt írják nem kell félni.Kapunk ilyen gyorsítót az segít abban hogy legyenek fájásaink ami által nyílik a méhszáj és hamar meglesz a pici...De azért ennek ellenére félek :)
Lánykámat sikerült túlhordanom. Vele berohantunk vaklármával a khba, hogy végre. Haza már nem engedtek, úgyhogy az egész napot azzal töltöttem, hogy a körmöm rágtam, lépcsõztem- olyan jól esett, bóklásztam a khban. Kicsit aludtam délután, és éjjel kiültem a szülõszobák elé olvasni... 2óra alatt meglett a kicsi. Nekem a hely hozta meg a babát.
A szülésznõm szerint az összes fent említett módszer butaság, elterjedt hibás tévhit. A lépcsõzés és a fizikai megerõltetés kifejezetten ártalmas a babára nézve, a szex a nyitott méhszáj melletti fertõzés lehetõse miatt nem annyira javasolt. Elmondása szerint a 25 éves szakmai pályafutása alatt beigazolódott, hogy a szülés beindulását nem szabad gyorsítani, sem a nõ részérõl, sem orvosilag gyógyszerrel. Amíg a szervezet nem áll erre készen és a baba nem helyezkedett maximálisan a legmegfelelõbb helyzetbe, addig várni kell. Ha valamelyik nem áll fent, akkor nem lesz sima szülés, valami kis gigszer várható.
Ja és 32. héttõl 1000 volt a méhszájam.
Szóval: - lépcsõzés - terhestorna - sex - csípõs evése - szénsavas ivása - pici futás (egy helyben, de nem megerõltetve) - szobabringa - hosszú séták - költözés (pakolás, dobozok cipelése, pár kilók emelése) - festés, etc 40+5 naposan szültem sürgõsségi császárral (autóbalesetünk volt). Az élet fintora, így alakult ..
nekem inditas elott harom oraval hirtelen megindult.. 12 oran az vajudtam.. most orulnek, ha kibujna mar, de szerintem csak rohog rajtam benn :) egyebkent negykezlabra allva felmosni a lakasra eskusznek sokan

Holnap leszek 41 hetes. Gondolnátok kicsit rám, hogy beinduljon a szülés? Vajon sikerülhet beindítanunk?

Már 41 hetes leszek, és tudom, hogy legjobb lenne türelemmel várni, de higgyétek el, nagyon sok okom van már várni ezt a babát. Nagyon jó lenne már, ha kint lehetne. Segítenétek, csak egy gondolat erejéig nekünk? Nagyon szépen köszönjük!

Legjobb válasz: Nekünk a nõdoki (sulis órán) anno azt mondta, a szex segíthet beindítani, de túlhordáskor már nem javasolt... :(

Nekünk a nõdoki (sulis órán) anno azt mondta, a szex segíthet beindítani, de túlhordáskor már nem javasolt... :(
Gratulálok! :)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Végül kedden megszületett a kisbabám, de császárral. Köszönöm, hogy gondoltatok rám! :)
En is mindent kiprobaltam, keserut, csiposet, setaltam nagyokat lanyommal, stb de meg mindig egyben. :-( miert vagyok ennyire turelmetlen?
En is.... nekem a tonik se jott be :D 39+4 hkm
Nagyon ugy nez ki hogy babazik:-) de irigylem!!:-) 39+5 hkm.
Van egy olyan érzésem, hogy sikerült :) Nem véletlenül nem ír a kérdezõ :)
Én vagyok az ananászos :) Én frisset ettem, de sztem a konzerv is mûködik :) Drukkolok, hogy sikerüljön elõcsalogatni a pocaklakókat :)
Szia! Gondolok rád, sõt át is érzem a helyzeted. Én csütörtökön leszek 41 hetes, de nem érzem, hogy nagyon ki akarna jönni. Szorítok hogy beinduljon! (Amúgy én már 1 hete forró vízben fürdök, sokat sétálok, és még sincs semmi eredménye)
Jofele fahejas-almas palacsinta? Lepcsozes? Drukkolok! :) (az ananaszt es a tonikot en is ki fogom probalni :) ) 39 hkm
Koszi utolso a tippet! En mindenkepp kiprobalom holnap:-) Eros pistat ettem most (azt mondjak a csipos is besegiti) na meg kivantam is de holnap ananaszt is venni fogok. Az mindeggy hogy konzerves vagy inkabb frisset?
Én már nagyon terhes voltam a 39. héten, (mint mindannyian, mert akkor már mindenhogy kényelmetlen), ezért elküldtem Apát ananászért. Este 8 körül megettem, hajnal 3-kor elfolyt a magzatvíz. Tényleg vízhajtó hatású :) Ha van lehetõséged tégy egy próbát :) Gondolok rád :)
Remélem, mihamarabb beindul a szülésed és nemsokára együtt örülhettek a gyönyörû és egészséges babának, sok sikert és könnyû szülést kivánok!
Szorítok neked! Könnyû és gyors szülést! 33 hkm
Bizony setalgass, vagy egyel valami csiposet, esetleg igyal tonikot (en ezeket hallottam szules meginditas celjabol). En is probalkozni fogok, sajna keserut nem birom es velem sincs itt a parom de a csiposet holnap kiprobalom. 39+2hkm. Drukkolok neked!!
Én csak azt kívánom, hogy induljon be természetesen! Remélem így lesz, mert az indítást én nagyon nem vállalnám még egyszer (sajnos nekem is indították a 41. héten). Könnyû és gyors szülést kívánok! Esetleg sétálgass nyugodtan, és hátha a gravitáció megteszi hatását vagy fürödj meleg vízben!
A kérdező hozzászólása: Sajnos a férjem nincs is velem most, mert én az ország másik részén szülök, õ meg otthon maradt dolgozni. (a szabi a szülés utánra kéne)36. héttõl látni akart az orvosom. Már 6 hete külön vagyunk. Ez az egyik ok, amiért nagyon várjuk már a picit. Ezt nagyon nehezen viselem.
Gratulálok a kisbabádhoz, jó egészséget kívánok!


41 hetes leszek holnap ás a dokim még várni akar szerdáig hátha elmegy a magzatvizem addig, de mikor? Éjjel alvás közben vagy menjek sétálni?

Legjobb válasz: Szia! Nekem mindkét szülésemnél csak a kitolási szak elõtt ment el a vizem, illetve a másodiknál 3 ujjnyinál repesztették a burkot. Csak néhány tippet tudok adni a fájások beindításához, de "vizet fakasztani" otthon nem lehet (nem is szabad ilyesmivel kísérletezni). Tehát: Lépcsõzés, szex (a sperma és az orgazmus is elõsegíti a méhösszehúzódásokat), tonik ivása (kinin), forró fürdõ körkörös poci-masszázzsal, fûszeres, csípõs ételek fogyasztása. Ezeket ha lehet naponta többször ismételd. Ha mégsem hozza meg gyümölcsét, akkor sincs gond, a szülésbeindítás egyáltalán nem gáz, ha rendes a dokid, és burokrepesztéssel kezdi. Szép szülést! :o)

Szia! Nekem mindkét szülésemnél csak a kitolási szak elõtt ment el a vizem, illetve a másodiknál 3 ujjnyinál repesztették a burkot. Csak néhány tippet tudok adni a fájások beindításához, de "vizet fakasztani" otthon nem lehet (nem is szabad ilyesmivel kísérletezni). Tehát: Lépcsõzés, szex (a sperma és az orgazmus is elõsegíti a méhösszehúzódásokat), tonik ivása (kinin), forró fürdõ körkörös poci-masszázzsal, fûszeres, csípõs ételek fogyasztása. Ezeket ha lehet naponta többször ismételd. Ha mégsem hozza meg gyümölcsét, akkor sincs gond, a szülésbeindítás egyáltalán nem gáz, ha rendes a dokid, és burokrepesztéssel kezdi. Szép szülést! :o)
szia én épp aludtam mikor éreztem hogy valami folyik, még szerencse hogy este a szobába hagytam a törölközõm.Míg folyt a wc-n ültem, mikor már kevesebb lett akkor lezuhanyoztam, hajatmostam , megborotválkoztam , megszárítottam a hajam és így indultunk kórháza(20km)Akkor még csak menszeszhez hasonló eyhe görcseim voltak .15óra vajúdás után szültem.
Ez nem gombnyomsára mûködik, lehet el sem fog folyni, hanem repeszteni kell. Ezt nem lehet elõre tudni. 42. hétig normális ha vár a doki, de akkor már megindítják a szülést. Jogg az egészség, minthogy bajt csinálj.Bent még nem maradt baba, a tied is ki fog bújni:-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!