Találatok a következő kifejezésre: 41 hetes és a (4 db)

41 hetes terhes vagyok, ma azt allapitottak meg, h. nincs magzatviz es reggel menjek szüllés inditásra. Fölhelyeznek egy gyogyszert. (mondta a doki) és tovább mire számithatok és milyen ütemben?

Legjobb válasz: Nekem is 41+2 hetesen indították. Miután megkaptam a gyógyszert, rá 2 órára, azaz 10.15kor kezdõdtek a fájások. Rögtön 3 percesek voltak, majd hamar 2, és 1,5 percesre csökkent. 11:55 kor bújt ki a babám.

Nekem is 41+2 hetesen indították. Miután megkaptam a gyógyszert, rá 2 órára, azaz 10.15kor kezdõdtek a fájások. Rögtön 3 percesek voltak, majd hamar 2, és 1, 5 percesre csökkent. 11:55 kor bújt ki a babám.
jujjj de izgi, majd ird meg mi volt :) )
Nekem 41+3on indították kb 2ora mulva kezdodtek a fajasok ra, 3orara folyt el a magzatviz! Magzatviz lefolyása után 17oraval Császároztak mert nem tagultam! Sok sikert és könnyû gyors szulest kívánok
Egy jó kis szex:)
Szia, A szexet szokták ajánlani de azt is azért, mert a sperma tartalmaz olyan kémiai anyagokat ami méhösszehúzódásra késztet és az utolsó hetekben ez jótékony hatással van rád tehát beindulhat a szülés. Érezzétek jól egymást :o)
Szia én is pont így voltam.Nekem is a szexet ajálották de egy hétig csináltuk és semmi eredménye nem volt.Aztán eggyik ismerõsöm a fürdést ajánlotta kissé meleg vízben 20-30 percig naponta 2-3 alkalommal.Nekem ez hozott eredményt másnap reggelre jelentkeztek a fájások.Kisebb fájásokkal kora reggel még 15 percre beleültem a enyhén meleg vízbe, és délutánra meglett az eredménye 5 óra felé megszületett a kisfiam.Most a második babámat várom.Gratulálok a babához!!!! 26 hetes kismama
Az orvosok is a szexet szokták javasolni, úgyhogy hajrá.-) De 41. héten már be is szoktak fektetni és megindítani. Türelem, a baba tudja, mikor kell neki kijönni:)
A lépcsõzés (persze ésszel) jó szolgálatot tesz. Sogornõm se hitte el s aztán a 41. héten picit lépcsõzött és 3nap mulva megindult a szülés. Mondjuk õ addig az egész terhességét végigfeküdte. A séta is ösztönzi a kicsit, mert ránehezedik függõleges helyzetbe a máhszájra. Ezenkívül még hatásos szokott lenni a mellbimbók ingerlése, mert oxitocint választ ki az inger és a sex egy orgazmussal. Az ondó pedig egy olyan hormont tartalmaz amit a szülésmegindítására is használnak a kórházba. Ezek viszont mind akkor válnak be ha tényleg itt az idõ a születésre (ezt pedig a baba határozza meg:) ) Kitartás! Remélem magától kibujik nemsokára...
Nekem pont tegnap mesélte egy lány, hogy jó nagy kerti evészet után órákkal megindult a bébi. Vagyis talán ha teleeszed magad jó zsíros étellel, mint amit pl. szalonnasütéskor szoktunk enni, a székelési ingerrel (nem tudom tudományosan hogy nevezik) a baba is inkább kifelé mozdulhat. Mozdulatokkal szerintem ne kísérletezz, mert ha az igazság szerint még korai neki a kinti levegõ, a természetbe avatkozol. Mindenkitõl azt hallom én is, hogy majd várni fogom, mikor foghatom a kezembe, de sok olyan történetet is hallottam, hogy egyszerûen nem jól lett kiszámolva a szülés napja. Lehet, nem is a 41. hétben, csak a 39 + 6 hétben vagy. Akkor hova a rohanás? Ha valaki a hastáncot mondaná, zavard el, azokra nehogy halgass, tilos. A szülés kémiai hatásra indul, minden más csak beavatkozás. Front van, lehet, emiatt amúgy is már ma megszületik a kisbaba. Drukkolok ismeretlenül is Nektek. 22 hetes kismami
én is a szex-et tudom valamint a lépcsõzést (ha bírod)
Én is ezt tudom ajánlani!:-) A barátnõm is így volt, a doki hazaküldte, hogy szexeljenek egy nagyot. Ez méhösszehúzódást eredményezett, és már ment is dzülni. Az elõttem író ezzel nem viccelni akart, hidd el! Sok szerencsét!:-)
A kérdező hozzászólása: Komolyan kérdeztem...
Szerintem is a szex az ami tényleg aletermészetesebb dolog amivel rásegíthetsz és szerintemmég mindig jobb minha befektetnek-mert azért sokáig nem fognak várni sem a babóra, hiába hordod túl ..szval mintha befektetnek és burkot repesztenek stb..Szval szerintem csak hajrá.Én a lépcsõzést nem ajánlom mert az a szivednek is megterhelõ lehet és véletlenül el is csúszhatsz..inkább a szex.21hetes kismami

Ha nem kaphato ricinus olaj a kornyekunkon, mit ajanlanatok hejette? 41 hetes vagyok es tul az osszes turelmem hataran.

Legjobb válasz: Szia.A ricinusrol azt halottam,hogy mivel hashajto hatásu,valamennyi eljuthat a kisbabához és és széklet kerülhet a magzatvizbe.Fõleg tulhordás esetén.Lépcsõzést szokták még ajánlani a szex-et vagy a mellbimbo ingerlését.

Eszedbe ne jusson ricinusolajat bevenni!!!! Túlhordás esetén komoly baja lehet tõle a babának. Szex, meleg ülõfürdõ, glicerines kúp, fûszeres kaja, séta. CSak használ...
Szia.A ricinusrol azt halottam, hogy mivel hashajto hatásu, valamennyi eljuthat a kisbabához és és széklet kerülhet a magzatvizbe.Fõleg tulhordás esetén.Lépcsõzést szokták még ajánlani a szex-et vagy a mellbimbo ingerlését.
Szia!A sima glicerines végbélkúp is segít, megmozgat ott lent mindent, de nem okoz erös görcsöket, és a véredbe se jut be.Vény nélkül kapható!Sok sikert a szüléshez! üdv:28 hetes kismama
Az utolsótol kérdezem, nagyon fájt ekkora babát megszülni, de ezek szerint jól tágultál. Gratulálok!!!!!!
Szia! A vége felé mindannyian így vagyunk. Bár én még csak a 36. héten vagyok, de már minden bajom van. Szerintem kérdezd meg a szülésznödet (ha van fogadott, ha nincs akkor az ellenörzésen), s biztos kever neked egy bábakoktélt, vagy ad valami hasonlót. Az elsöt én is túl hordtam, de a 41. héten megindították a szülést! Sok sikert, a baba nemsokára a karodban lesz!!!!!
Szia! Nagyon együttérzek veled nekem 41+5 napra indította az orvos a szülést és semmi természetes módszer nem használt! 4150gr-os lett a kislányom de szerencsére sima szülés volt mindössze 5-óra! Kitartás mindjárt vége! 29-hetes kismama
Nem tudom hol kapsz, de ha 41 hetet betöltötted, akkor pár nap és indítják, nem kell felesleges görcsöket okozni magatoknak, csak, hogy pár nappal elõbb kibújjon. Ha nagy a súlya, vagy bajban van, úgyis azonnal intézkednek. Sok sikert , esetleg sétálgass sokat. Üdv 10 hetes anyuka.
A ricinust szerintem is mellõzd. Ha semmi házipraktika nem használt, akkor már csak várni tudsz. A túlhordás napjai, hetei kb annyi idõnek tûnnek, mint az elõtte lévõ 9 hónap. Én 13 napot hordtam túl a kisfiamat, és totál kész voltam abban a "pár" napban. Paráztam ezerrel, hogy mi lesz. Ráadásul faros is volt a drága, és nagynak is saccolták.
A kérdező hozzászólása: Ezeken en mar tulvagyok...lepcsoztem, osszebujtunk, mellbimbon is tulvagyunk...es semmi. Raadasul osszeszedtem valami jo kis megfazast...szoval gondolom mindenki el tudja kepzelni mennyire kivagyok
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat. A ricinusoso otletet dobtam. Az osszes tobbi (seta, szex, fuszeres kaja, furdes...stb) nem valt be, de nem adom fel. Es abban tenyleg igazatok van ez az utolso par nep, a tulhordasban, hosszabbnak tunik mint az elso kilenc honap. De ma megyek a korhazba ellenorzesre, hatha...szoritsatok


Oxitocin+ burokrepesztés! Mik a tapasztalatok? Félek mert ez vár rám! 41+6 hetes vagyok és ha 2 nap múlva sem indúl magától ez a 2 "csodás" dolog fog történni. Mire számítsak? Nem akarok tágúlni és ezért ez a beavatkozás.

Legjobb válasz: a burokrepesztés:semmit nem érzel kellemes meleg viz fog ellepni.:) oxitocin:na az kicsit kemény,de hatásos és gyorsan kitágulsz(meg van a baba).én 4hete szültem igy.sajdnos fent repedt meg a burok és nem jöttek fájások.3kor kaptam oxitocint és fél 9re megvolt a pici lányom.edát kérj!!!az szuper.én a nélkül nem birtam volna.sok sikert!!

a burokrepesztés:semmit nem érzel kellemes meleg viz fog ellepni.:) oxitocin:na az kicsit kemény, de hatásos és gyorsan kitágulsz(meg van a baba).én 4hete szültem igy.sajdnos fent repedt meg a burok és nem jöttek fájások.3kor kaptam oxitocint és fél 9re megvolt a pici lányom.edát kérj!!!az szuper.én a nélkül nem birtam volna.sok sikert!!
Nekem szivárogni kezdett a magzatizem, fájás semmi, fél 6-kor burokrepesztés, továbbra sem voltak fájások, így fél 8-kor oxitocint kötöttek be, aminek adagját szép lassan emelték, így a fájásaim is folyamatosan erõsödtek. Az utolsó 3 óra fájt nagyon, így 3:10-kor megszületett a kisfiam.
Nekem szivárgot a magzatviz, oldal repedt meg a burok, nem sürüsödtek, erõsödtek a fájások.15:30-kor burkot repesztett a doki, oxitocint kaptam, na az begyorsitotta a dolgokat két óra mulva már tolófájásaim voltak, szivtam a gázt rendesen :) , 18:10-kor meglett a lányom.
nekem az indítás napja elõtti este indult meg a szülés :) megijedt a gyerkõc biztos a burokrepesztés maga nem fáj, csak utána begyorsulnak és erõsödnek a fájások - de hát ez a cél, így gyorsabban meglesz a baba az elsõ fájástól számítva 6 óra alatt lett meg a fiam (nem tudom, hogy attól-e vagy magától is megindult volna, de nekem a mellbimbóstimulálás után pár órával indult be a szülés - itt olvastam, hogy az is természetes szülésindító - zuhanyozás közben pár percig határozottan, de nem durván dörzsölni kell a mellbimbókat)
Nálam is szükség volt mind a kettõre. Véres folyásom volt, és a doki nem látta már a magzatvizet, így muszály volt gyorsítani. Az oxitocin rögtön hatott, egybõl 3 perces fájások lettek, amik egyre inkább erõsödtek. Szerencsére nagyon gyorsan tágultam. A doki burkot is repesztett, az tényleg nem kellemetlen, csak folyik a meleg víz. Kisfiam 6 óra vajúdás után született meg. Életem legszebb emléke, bármikor szülnék újra.
Nekem több ismerõsöm úgy járt, hogy tudták, hogy 2 nap múlva megindítják a szülést és riadalmukban másnap megszültek :) A burokrepesztést nem éreztem, pedig nekem mondta a doki hogy alig tudta elcsípni, az oxitocin az tényleg hatásos, csak az volt a bökkenõ, hogy kb. 10 percig csepegett mire észrevettük hogy a lányom szíve lelassult tõle. De ez a kevés idõ is elég volt ahhoz, hogy meginduljon a tágulás. Könnyû szülést neked:)
szia!Nekem is repesztették a burkot, bár már elõtte is voltak fájásaim, de nem tágultam.Hát az szerintem semmilyen, se nem kellemetlen, se nem fáj.Az oxitocin engem nagyon megkínzott, nem kaptam érzéstelenítõt(nem is merült fel ez a lehetõség valamiért) és így is másfél óráig tolófájásaim voltak. De nekem mondjuk maga szülés nem jó élmény, csak a baba:) Csak beindulnak nálad a dolgok:) Kitartás!
A burokrepesztéssel csak segít a doki, sztem. 12 után burkot repesztett a doki 13:20-kor megszületett a baba. Oxitocint nem kaptam nekem már voltak fájások meg minden.
Én vok a2. és most olvasom az elsõt és mások a tapasztalataim. Nekem nem volt gáz. Kellemetlen de a szülési fájásokkal nem lehet összehasonlítani.Én sem tágultam, végül császár lett.
A burkot muszáj? Nem elég az ot? nekem az volt. Hétfõn reggel ot, egy órán át, enyhe fájások, aztán kedden hajnalban beindult a szülés.Burok repesztésrõl nem volt szó. Általában az ot elég. Általában!!Drukkolok!
A kismama szülni ment???:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!