Találatok a következő kifejezésre: 40. hetes vagyok még zárt a (6 db)

A székesfehérvári kórházban mennyi idő után indítják a szülést? Ma vagyok 40 hetes. és teljesen zárt a méhszáj. Lehet ebből még 'magától' is baba?

Legjobb válasz: Persze, egy nap alatt is kinyílhatsz. Én ott szültem, 40+5. napon, már én is szerettem volna, ha indítják. Nekem azt mondta a doki, hogy 1 hét után indítanak, ha az hétvégére esik, akkor elõbb. Nálam ez pont csütörtök volt, már péntekre meg volt beszélve, hogyha nem jön, akkor indítják. De ez már 2 éve volt. Most azt is hallottam, hogy napi 1-nél több indítás nem lehet. Ezért inkább az a szokás, hogy jó vadállat módra megvizsgálnak, hogy magától elinduljon.

Persze, egy nap alatt is kinyílhatsz. Én ott szültem, 40+5. napon, már én is szerettem volna, ha indítják. Nekem azt mondta a doki, hogy 1 hét után indítanak, ha az hétvégére esik, akkor elõbb. Nálam ez pont csütörtök volt, már péntekre meg volt beszélve, hogyha nem jön, akkor indítják. De ez már 2 éve volt. Most azt is hallottam, hogy napi 1-nél több indítás nem lehet. Ezért inkább az a szokás, hogy jó vadállat módra megvizsgálnak, hogy magától elinduljon.
Én is ott szültem. 1 hét után indítanak.De fõorvosi bemutatás van elötte.
Ne is mondd... 1 hetet lehet túlhordani, utána indítják.... Én vasárnap leszek 40 hetes, de nekem is tök zárt a méhszáj egyelõre... Szintén Fehérváron fogok szülni.

40. hetes terhes vagyok még zárt a méhszáj van még 2-3 napom a szülésig? Papás szülés lenne, de a páromat holnap 2 napra külföldre küldi a főnöke. Menjen vagy ne?

Legjobb válasz: Én ha a helyedben lennék,meggyõzném,hogy ne menjen el.Mi van ha közben megszülsz és lemarad egy csodálatos élményrõl(amugy meg sgítségre lessz szükséged).Könnyû szülést:-)

Én ha a helyedben lennék, meggyõzném, hogy ne menjen el.Mi van ha közben megszülsz és lemarad egy csodálatos élményrõl(amugy meg sgítségre lessz szükséged).Könnyû szülést:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget, nem ment el, de gyerek még sehol. Furdal a lelkiismeret, de ezt talán könyebb lesz feldolgozni, minthogy egyedül legyek a szüléskor.
Nekem 37 hetesen az mondta pénteken a dokim, hogy szerinte hétvégén baba lesz, mert kinyilt és felpuhult a méhszáj, ctg fájásokat mért és minden jel arra utalt, hogy hamarosan szülök. Aztán a lányom úgy gondolta, hogy hideg van és várta a jóidõt a 42. hétig.:-) Szóval az, hogy zárt a méhszáj nem jelent semmit. Viszont, ha akkor szülsz, amikor nincs itthon a párod, akkor téged megvon az apás szülés élményétõl, saját magát pedig a gyermeke világrajöttének átélésétõl. És ezt soha semmi nem pótolja, át kell élni. Nem ér annyit a meló...
Ha elmegy, valõszínûsíthetõleg lesz Benned egy kis feszültség ami esetleg könnyíthet a szülés beindulását. És még itt van a jó öreg Mörphi is... Ha biztonságban akarjátok kivárni az idõt, lehet az a jó, ha Párod megbeszéli a Fõnökével, hogy most ne õ menjen. Bár nem is értem, mert a Fõnök is gondolom tudja, hogy a napokba kopgtat a gólya, akkor miért õt kéri fel az utazásra....:o(
Szerintem se menjen ilyenkor. Garantált, hogy akkor indul be a szülés, amikor nem lesz itthon. Én amikor születtem, még 3 hét lett volna hátra, anyu elengedte aput egy két napos valamire a munkájával kapcsolatosan. Mire hazaért, én már idekint nyivákoltam!:-)) Ebbõl okulva a párom - bár még csak 31 hetes vagyok - el se mozdul mellõlem, ha mégis elmegy pár órára - pl. meló - akkor a kezében van a mobilja. Pedig nekünk remélhetõleg van még idõnk.:-) Könnyû és szép papás szülést!:-))
Én sem engedném ..:)
Ne menjen!!!
Engem 3 orvos vizsgált meg délután 4-kor és azt mondta nem fogok még szülni, a páromat hazaküldték (én már bentfeküdtem, mert letelt a 40 hét), teljesen zárt méhszáj, méhösszehúzodás semmi. 5-kor felhívtam, hogy jöjjön vissza mert szülünk. Elfolyt a magzatvíz és 7-kor már kezemben foghattam a babócám. A vizsgálatokól számítva nem telt el 3 óra. Errõl ennyit.
Nos, az hogy most mi van az nem azt jelenti, hogy 1-2 óra múlva is az lesz.Tehát a méhszájad elkezdhet kinyílni, és elfolyhat a magzatvíz egy pillanat alatt is. A többi elõjellel, jóslófájások, arcváltozás stb, h állsz? Ha 3nappal ezelõtt kell válaszolnom azt mondom menjen csak.Azóta egyre komolyabban jelentkeznek a szülés elõjelei, és már minden órában várom, hogy végre tisztességesen beinduljon.
Ne legyen lelkiismeret furdallásod, inkább Õ maradjon otthon, mint Te szülj egyedül:) Az én párom már nem mer elmenni messzire dolgozni, elvileg 4 nap múlva szülök-de már buszozni sem enged. Mert mi van ha, meg neki itt kell lenni, idõben hazaérnie... Kicsit már komikus, ahogy "parázik". De örülök, inkább ilyen legyen, mint az elentettje.

Ma vagyok 40+2 hetes. Méhszáj még teljesen zárt. Mire számíthatok? Meddig hagynak így? Beindítják a szülést, vagy esetleg császár?

Legjobb válasz: A fiammal 40+4 délben voltam nst-n meg vizsgálaton: teljesen zárt, megtartott (3000) méhszáj, nulla fájás. Délután 4-kor kezdõdtek a fájások, 7-kor bementünk a kórházba, ahol elment a magzatvíz, és bõ 3 ujjnyira ki voltam tágulva. Vagyis ez nem jelent semmit, ettõl akár még ma megszülhetsz. Nem kell a méhszájnak napokig nyílnia:) Könnyû, gyors szülést neked!

A fiammal 40+4 délben voltam nst-n meg vizsgálaton: teljesen zárt, megtartott (3000) méhszáj, nulla fájás. Délután 4-kor kezdõdtek a fájások, 7-kor bementünk a kórházba, ahol elment a magzatvíz, és bõ 3 ujjnyira ki voltam tágulva. Vagyis ez nem jelent semmit, ettõl akár még ma megszülhetsz. Nem kell a méhszájnak napokig nyílnia:) Könnyû, gyors szülést neked!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! 28-án megszületett a fiam. :) 27-én este 9kor totál zárt méhszáj, 6 órája tartó 5 perces fájások mellett. Éjjel 2kor már 2 ujjnyira nyitva. Nem volt vészes szülés, de most azt gondolom hogy soha többet. :D
Ha már fájdogál az már jó. Lehet, hogy be is indul közbe.Egyszercsak elfolyik a magzatvíz és már indulhattok is. Minden jót és könnyû szülést!Majd írj, hogy mi lett veled? 4 gyerkõc anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :) Ma mintha változás történne, fájdogál a hasam és a derekam, de nem a megszokott módon és ha minden igaz akkor reggel óta folyamatosan találkozok a nyákdugóval. Pénteken be kell feküdnöm a kórházba, de van egy érzésem hogy addig nem húzzuk :)
Nem fognak ok nélkül császározni. Lehet, hogy beindul magától, de ha nem akkor beindítják, ha az indítás ellenére sem lesz semmi akkor lesz császár.
Ha elsõ baba általában várnak 1-2 hetet.Nekem a negyediknél indították el 4 nappal késõbb, mert nagyon nagy volt.
Dec. 30-ra voltam kiírva, 2-án be kellett feküdnöm, 3-án megindították prepidin zselével(reggel 9-kor). 16:48-kor pedig megszületett a kisfiam. :) Mielõtt megindították, nekem is teljesen zárt volt a méhszáj. Sõt, mikor dél körül elkezdõdtek a fájások még akkor is csak 1 ujjnyi volt. Elfolyt a magzatvíz negyed 3kor és úgy kerültem fel a szülészetre. Aztán gyorsan meglett. :) Ha nincs baj, nem hinném, hogy császároznak.
40+4. aznapi vizsgálat, semmi elõjel, zárt méhszáj, semmi jósló, semmi keményedés, viszont jóóóól megvizsgált a doki (megbeszéltük, nem ért váratlanul). Így aztán 40+6. icipicit megnyílt méhszáj, de még mindig semmi elõjel, megbeszéltük, hogy másnap reggel indítja oxival és burokrep-sel. Délben voltam nála, hazajöttem, pár óra múlva már jöttek is a fájások váratlanul, mentem be a kórházba, nagyon gyors szülés :)
Nem hagynak így, valójában bármikor beindulha magától.Ha mégse, akkor a 41-ik héten beindítják, császározni csak akkor fognak ha az egészségetek róvására menne a szûlés.Könnyû szûlést:)
A méhszáj percek alatt képes kinyílni. Én 40+4 napra szültem, elõtte semmi tünetem nem volt, jártam keltem mindent csináltam. Este elment a nyákdugóm, görcsölgettem (fogalmam nem volt hogy lassan szülök) hajnalban erõsödtek a fájások, 6kor bementünk elõkészítettek, 9kor burkot repesztett a doki és 10.45-kor kint volt a kisfiam. Császározni nem fognak, hacsak a magzatvízvizsgálat során nem lesz mekóniumos a magzatvíz, akkor ki szokták venni egybõl a babát. Nem tudom, hol szülsz, nálunk (Szolnok) 2 hét túlhordást engednek, utána beindítják a szülést. Lépcsõzz, szeretkezz sokat :) Könnyû szülést!
gratu :)


40 hetes kismama vagyok, a nyákdugóm még nem ment el és még teljesen zárt vagyok. Ilyenkor is segit a sex beinditani a szülést?

Este forró vízben zuhiztam, utána picit görcsöltem, de abba maradt sajnos

Legjobb válasz: Szia!Igen a szex az beindítja szülést a forró víz is,meg a lépcsõzés.Ne izgulj nemsokára kezedben tarthatod babádat! nekem még 2hónapom van hátra,de már nagyon szenvedek:(

Szia!Igen a szex az beindítja szülést a forró víz is, meg a lépcsõzés.Ne izgulj nemsokára kezedben tarthatod babádat! nekem még 2hónapom van hátra, de már nagyon szenvedek:(
Ha élvezed az együttlétet a pároddal, akkor az izgalom hatására oxitocin termelõdik a szervezetedben, ami fokozza a méhösszehúzódást. Bár vannak, akik más kérdéseknél azt írták, hogy nem mentek ezzel a módszerrel semmire. De 40 hetesen már egyébként sem kell sokáig várnod. Szorítok.
Az orgazmus hatására elvileg összehúzódások jönnek, de nekünk nem vált be. Magától döntött, hogy mikor van itt az idõ. Nekem a szülés elõtt 6 órával, már az összehúzódásoknál vált le a nyákdugó is. Nyugi! Ne siettesd, eljön az ideje!
Nekem is a meleg fürdõ-de nem tovább, mint 20 perc- és a szex vált be:-) Bár 8 napot túlhordtam. Annyira azért ne akard siettetni, oka van, hogy nem jön még ki:)

40 + 2 hetes vagyok. Vasárnapra voltam kiírva, akkor még teljesen zárt volt a méhszáj, ma pedig ujjbegynyire volt nyitva. Mi várható?

Gondolom alkati kérdés a tágulás gyorsasága, de kb. mikor indulhat be a szülés? Nagyon sokat keménykedik a poci, van hogy fáj, van hogy nem. Nyákdugóval még nem "találkoztam", lehet, hogy nem is fogok?

Legjobb válasz: Lehet:-) Szeretkezzetek egy jót, majd vegyetek egy kellemes meleg fürdõt. És ezt nem kell 3 napnál tovább ismételgetni, meghozza a hatását:-) (tapasztalat)

Lehet:-) Szeretkezzetek egy jót, majd vegyetek egy kellemes meleg fürdõt. És ezt nem kell 3 napnál tovább ismételgetni, meghozza a hatását:-) (tapasztalat)

Mikor fogok már szülni? 40+6 hetes vagyok. Nyákdugóval nem találkoztam, méhszájam teljesen zárt.. Már nem bírok várakozni! Nyugtassatok meg! Még sok idő mire beinditják a zülést, közben az eredményeink romlanak. Aggódom!

Legjobb válasz: Szia! Ha a dokid nem aggódik, akkor szerintem te se aggódj. Megkérdezted egyébként,hogy meddig engedik túlhorani a gyereket? Az én dokim azt mondta (MÁV-ban szültem, s a 2.-at is ott tervezem), hogy 1 hetet engedi túlhorani, utána befekvés, aztán majd akkor elválik. A barátnõm (aki Körmenden szült) 2 hetet húzott rá. 1,5 hét után befektették, és a 14. nap közölték, hogy másnap beindítják a szülést. Na persze, hogy hajnalban megindult minden magától, és a baba is, anyukája is tökéletes egészségnek örvendett. Lényeg, ne görcsölj, bízz a dokidban! Minden jót!

Szia! Ha a dokid nem aggódik, akkor szerintem te se aggódj. Megkérdezted egyébként, hogy meddig engedik túlhorani a gyereket? Az én dokim azt mondta (MÁV-ban szültem, s a 2.-at is ott tervezem), hogy 1 hetet engedi túlhorani, utána befekvés, aztán majd akkor elválik. A barátnõm (aki Körmenden szült) 2 hetet húzott rá. 1, 5 hét után befektették, és a 14. nap közölték, hogy másnap beindítják a szülést. Na persze, hogy hajnalban megindult minden magától, és a baba is, anyukája is tökéletes egészségnek örvendett. Lényeg, ne görcsölj, bízz a dokidban! Minden jót!
Szerintem se aggódj!! A barátnõm is túlhordta de megunta és szeretkezett a barátjával eggyet!!Másnap megszült, állítólag beindítja a szülést! 21 heteske
Én voltam a 18.23-as . Mi újság? jól vagytok?
Megint én vagyok. 14.03-as. Akkor nagyon szorítok, tudom én is milyen szar érzés ez a várakozás. Borzalmas volt. Ügyesek legytek holnap.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!!Nagyon köszönöm a válaszokat! Hát ha minden jól megy, holnap beindítják a szülést!!!! Nagyon várom! Szorítsatok!!! Köszönöm a segítséget, amiket idáig a fórumon kaptam!Írok ha túl vagyunk rajta, addig is mindenkinek minden jót kívánok!
Szia! Én ugyanígy voltam. Annyi különbséggel, hogy másnaponta jártam magzatvíz vizsgálatra és NST-re, illetve nekem jók voltak az eredményeim. Betöltött 41 hetesen befektettek a kórházba, akkor mondták, hogy 42 hétig lehet várni, és ha jók az eredmények, akkor ki is várják. (bár ez orvos és kórházfüggõ) Bennt mindennap jártam mindenféle vizsgálatra. 41+6 naposan vizsgálat után mondta a fõorvos, hogy nem fogom tudni megszülni a babót károsodás nélkül, tehát másnap császár. De még aznap sor került rá, mert leesett a szívhangja. Egy hétnél több Neked sem lehet már vissza. Sok sikert!
Hetente egyszer? Nekem ilyenkor már rég kellett járnom mindennap vizsgálatra. 8 nappal hordtam túl a babót, végül császár lett. Azért ugye ctg-t csinálnak minden nap, vagy minden másnap? És a dokid mégnézi azokat a rossz eredményeket? És nem mondd semmit? Én azért szólnék neki, ha már õ nem foglalkozik Veled. Kitartás, már nincs sok. Lehet a front beindítja. Egyik pillanatról a másikra elindulhat az a babus.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! A dokim jövõ hét közepén akarja beindítani, de az aggodalmam akkor is nagy, mert a súlya csökkent, a szívhangja már nem olyan jó, és a méhlepényem 4-es...Nem értem miért várunk, a dokim hetente egyszer néz meg:-(((Az ügyeletes meg nem akarja beindítani a szülést...A lépcsõzés, bábakoktél, szex és egyéb dolgokon már túl vagyunk...semmi:-(((
én viszont csodálkozom a dokidon, álltalábban nem engedik hogy 41 hétnél tovább bent legyen a babóca.. szerintem beszélj a dokiddal errõl... egy szülésznõ és 2hetes kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:-)))


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!