Találatok a következő kifejezésre: 40. hetes vagyok még (46 db)

Farfekvéses a babám, 2111-es a méhszáj értékem, ma a második magzatvíz vizsgálatom után elment a nyákdugó. Szerintetek mire számíthatok? 40 hetes vagyok UH szerint, mensi szerint meg 38 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szerintem készülj fel a császárra..nekem a kórházban(Miskolc)volt egy szobatársam,akit faros babával fektettek be a 40.héten..vártak pár napot,hogy hátha megfordul a kisasszony a pocakjában,de nem tette..azt is mondták neki,hogy megpróbálják a természetes szülést.Félt tõle nagyon a szobatársam.Ha jól emlékszem május 9-re volt kiírva.Én 3.án felkerültem a szülõszobára hajnali 5 órakor..reggel fél8-kor volt vizit,és mondta a szobatársamnak a doki,hogy na akkor irány a szülõszoba.Teljesen meglepõdött és váratlanul érte,mert senki nem mondta neki,hogy szülni fog aznap.A mellettem lévõ szülõszobán elõkészítették császárra,délelõtt 11-kor megszületett a kislánya.Az õ babája hamarabb született meg mint az én kisfiam. :)

Szerintem készülj fel a császárra..nekem a kórházban(Miskolc)volt egy szobatársam, akit faros babával fektettek be a 40.héten..vártak pár napot, hogy hátha megfordul a kisasszony a pocakjában, de nem tette..azt is mondták neki, hogy megpróbálják a természetes szülést.Félt tõle nagyon a szobatársam.Ha jól emlékszem május 9-re volt kiírva.Én 3.án felkerültem a szülõszobára hajnali 5 órakor..reggel fél8-kor volt vizit, és mondta a szobatársamnak a doki, hogy na akkor irány a szülõszoba.Teljesen meglepõdött és váratlanul érte, mert senki nem mondta neki, hogy szülni fog aznap.A mellettem lévõ szülõszobán elõkészítették császárra, délelõtt 11-kor megszületett a kislánya.Az õ babája hamarabb született meg mint az én kisfiam. :)

Mért BPD 39/40 hetesnek felel meg, AC és FL pedig csak 34/35 hetesnek. Én pedig épp most vagyok 37+0 hetes. Mitől lehet ekkora eltérés? Volt más is így?

Ma voltam UH-on és megijesztettek kicsit az eredmények. BPD: 96,4 mm AC: 307 mm FL: 66 mm Mért terhességi kor 35+4 hét Becsült súly: 2600 gr Ahogy írtam két dolog is zavar. Miért nagyobb 5 héttel a fejkörfogata, mint a teste többi része? A másik pedig, hogy hirtelen miért esett vissza a mért terhességi kor több mint 1 hetet. Eddig mindig pontosan annyi hetesenk mérték amennyinek kellett lennie. Orvos nem reagált rá semmit, nem sz?rny?lködött, ezt jó jelnek veszem :) A héten megyek hozzá vissza, akkor kifaggatom, csak ma rengetegen vártak rá én meg csak azután olvasam el a leletet miután már kijöttem. Szerintetek ilyen eltérések el?fordulhatnak?

Legjobb válasz: T. (leendõ) anyatárs! Az uh szinte sosem pontos. Nálam az elsõ gyerkõcnél két hét mínusz volt a terhességi korom és az uh között, ami fõleg a végefelé mutatkozott meg. Ezenkívül hosszú volt a combcsontja is.(az átlagnál") A fej nagysága meg relatív, és genetika. Sosem lesz "szabályos" egy baba, ezért is nem a "megfelelõ" a hét az adatokhoz képet. Megközelítõleg ennyi.

T. (leendõ) anyatárs! Az uh szinte sosem pontos. Nálam az elsõ gyerkõcnél két hét mínusz volt a terhességi korom és az uh között, ami fõleg a végefelé mutatkozott meg. Ezenkívül hosszú volt a combcsontja is.(az átlagnál") A fej nagysága meg relatív, és genetika. Sosem lesz "szabályos" egy baba, ezért is nem a "megfelelõ" a hét az adatokhoz képet. Megközelítõleg ennyi.
Nézd meg az apját- gondolom fiú lesz .:) az én fiamnak 36 hetesen volt 96-os BPD-je, 38 hetesen 103, stb. Combja neki is kisebb volt kb 2 héttel. Súlyt- terh. kort mindenhol másféle képlettel számolják, ha eltolódnak az arányok, mozognak ezek is.
Ezek az adatok csak átlagok amiket ugye az átlag alatti és fölötti adatokból hoznak ki. van még akár 3, de lehet, hogy 5 hete is odabent a babádnak, hogy változzon, nõjön, stb. Én külföldön élek, itt nem mondják meg az adatokat olyan részletességgel mint otthon pont azért, mert akkor csak aggódnak a kismamák fölöslegesen. Itt nem is becsülnek pl súlyt, mert nagyon sok esetben ad téves becslést a gép állítólag. Mikor az otthoni bevált dolgok alapján kérdezek néha a dokitól itt valamit, igen furcsán tud rám nézni. Ha bármi baj lenne, biztos szólt volna a dokid. Jól teszed, hogy jó jelnek veszed és tényleg ne aggódj.
Nalunk is hasonloak voltak az aranyok. A dokim sulyt soha nem becsult, csak mm-ben kaptam meg az adatokat. Az FL mindig az also hataron volt. Teljesen egeszsegesen szuletett a kisfiam, csak alacsonyabb volt a sulya es a hossza (3010 g, 49 cm)
ugyanez volt nálunk is :) a feje 5 héttel nagyobb volt az átlagnál, a teste többi része átlagos, sõt a feje akkora volt, hogy 4D-n a gép kidobta a koponyához, hogy abnormal :( mégis makkegészségesen született, gyönyörû, szabályos buksival :) ) szóval elõfordulhatnak ekkora eltérések, amik mégsem jelentenek bajt! beszéld meg az orvosoddal is, de hidd el nekem, semmi baj nem lesz!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Igen fiú lesz és apukája nagyon formás ;) Ma megyek az orvoshoz, de már Ti is nagyon megnyugtattatok!
27+1-en lány BPD: 92 AC:342 FL:75 HC:335 OFD:119 súly: 3301 gramm születésekor -kirás napján: 3950 gr, 57cm, 36-os fej korához képest mindig magasbb volt, (most 2, 5 éves sincs és 95 cm-es), a 92-es BPD-hez képest meg nem születte kis fejjel
elõzõ 37+1-en!
Szia, szerintem minden rendben a babáddal, az én babámnak is 4 héttel volt nagyobb a feje a 32.heti Uh-n. Aztán 3650 grammal született és 36-os fejjel, de minden rendben volt.

Már lassan 40 hetes vagyok és még semmi jele hogy szüljek! Már annyira bosszant várom, hogy elfolyjon a magzatvíz vagy fájásaim legyenek de semmi! Volt már valaki így?

Legjobb válasz: Én igen, de nekem meg is mondta az orvos, hogy egy héten belül ne számítsak szülésre. Totál zárt voltam, fájásom se volt soha. Öt nappal késõbb volt programozott császárom.

Én igen, de nekem meg is mondta az orvos, hogy egy héten belül ne számítsak szülésre. Totál zárt voltam, fájásom se volt soha. Öt nappal késõbb volt programozott császárom.
Én nagyon együtt érzek vele. 40+4 hetes vagyok, és még semmi jele a szülésnek. Ma voltam NST-n ott jelzett fájásokat, de én nem éreztem abból semmit, így a dokim hazaküldött. Bár azt nem tudom, hogy ez, hogy lehetséges.
Azt tanacsolom inkabb elvezd ki. Nekem se volt semmi, 3 hete 1 ujjnyira nyitva voltam, azt hittuk elobb fog jonni. Elso lanyom a 38. het vegen szuletett, remeltem a masodik is hasonlo lesz. Kozeledett a kiirt idopont, en egyre idegesebb voltam. 26-ra voltam kiirva, mondta a dokim, ha addig nem szulok meg, magzatviz vizsgalat lesz. Hat en ugy be voltam tojva hogy minden praktikat bevetettem hogy elobb induljon meg. Mondanom sem kell, hogy semmire nem reagalt a kisasszony. Aztan szomoruan beletorodtem, hogy na akkor mar tok mindegy, igyis-ugyis meg fogjak csinalni azt a vizsgalatot. Erre most szombaton, kiirt datum ejjel elkezdett szivarogni a magzatvizem. Fajasom nem volt de menni kellett a korhazba. Beerkezestol szamitott 8 ora mulva megszuletett a kislanyom :-) Ma delelott engednek haza elvileg ha minden jol megy. Szoval addig is ne aggodj, nalad is barmi lehet ;-) konnyu es gyors szulest kivanok!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat akkor várok más választásom nincs!Elsõ babánk lesz és elképzelésem sincs milyen a szülés de hamarosan megtudom:)
a harmadik babámmal a kiírás napján elmentem biciklizni a városba(addig is bicikliztem minden nap)az ismerõsök megállítottak megkérdezték mikorra vagyok kiírva.Nevettem és mondtam nekik hogy mára:) Egybõl ment a szörnyülködés hogy miért bicózok mondom max megszülök....másnap bementem a dokimhoz hogy mi legyen jó sokat vártam nst-re meg még elküldött uh-ra stb.Jól elfáradtam a sok mászkálásba, megvizsgált és azt mondta biztos nem szülök még a hétvégén(péntek volt)Mikor beszálltam a kocsiba hogy hazamenjek éreztem a derekemben egy kis roppanásfélét és utánna egész délután mensiszerû görcsöket.Én már tudtam hogy éjjel szülni fogok.fél 12 kor folyt el a magzatvízem, éjjel behívtuk a dokit aki meg volt róla gyõzõdve hogy nem szülök meg a héten
Én ma vagyok 40. hetes. 3hete 2111 a méhszájam, és a nyákdugóm is elment már 3 hete.Folyamatos keményedéseim vannak. Mindenkit megcáfolt a babám, az orvos is azt mondta, h korábban fog jönni. Most egy esetleges indításról beszélgetünk mert kevesebb a vizem mint kéne. Szeretném ha magától indulna... még van 3nap talán beindul addig magától. Kitartást neked, tudom mit érzel!
Én us így voltam... Két napja hordtam túl a lányomat. Már naponta jártam ctg-re. Nagyon kész voltam már... Mondta a dokim, hogy három napot várunk, utánna indítás, de azért megvizsgál, hogy mi a "helyzet". Mindkettõnk meglepetésère 2 ujjnyira nyitva voltam. Azt mondta, hogyha aznapra nincs más programom, akár szülhetnék is. Mondtam, hogy rendben. Vizsgálat közben levált a burok a méhszájról, így gyakorlatilag magától beindultak a dolgok... Szóval onnantól kezdve, hogy lebiggyesztett szájjal bementem a vizsgálóba, hogy megbeszéljük, mikor lesz indítás, 5 óra múlva a kezemben volt a lányom :)
Egyik pillanatrol a masikra is beindulhat. En a masodikkal beultem meg a mozifilmre, es a film alatt kezdottek el a fajasok. A mozibol szulni mentem...
Ha jönni akar majd jön ne aggódj, tudom hogy ilyenkor már tûkön ül az ember.Szeretnél rajta túllenni.Dõlj le és tedd fel a lábad, élvezd a csendet, a nyugalmat.Pár nap múlva egy ideig ez a múlté marad.Én mind a 3 gyereket túlhordtam, kettõt betöltött 41 hét után indították.
én 41 hetesen szültem meg a fiamat burokrepesztéssel bementem a korházba másnap kaptam opt (fájásgenerálot) máestére megrepesztette a burkot és 18 ora mulva megszültem :)


Harmadik gyermekemet várom. A lányom 8 a fiam 7 éves. Első szülésnek számít vagy nem a korkülömbség miatt? 40+1 hetes vagyok még csak egy újjnyi és semmi jele, hogy indulni akarna.

Legjobb válasz: Ha az utolsó szülésedtõl 10 vagy több év telik el akkor számít orvosilag elsõ szülésnek.Hogy miért azt nem tudom.A lányom 8 hónapos a kisebbik fiam 14 éves.

Ha az utolsó szülésedtõl 10 vagy több év telik el akkor számít orvosilag elsõ szülésnek.Hogy miért azt nem tudom.A lányom 8 hónapos a kisebbik fiam 14 éves.
Nekem 9 év van a két gyerek között. Annyira kemény, vaskos ... volt a méhszájam mint az elsõszülõknél szokott lenni :( Viszont míg 11 éve a fiammal lényegében nem tágultam, most 2 ujjnyival mentem be... Csak lassan ment.
szerintem attól is függ, az eddigi szüléseid milyenek voltak. Anyukám engem otthon "kipottyantott", fiatal volt nagyon, azt hitte, hasmenése van folyamatosan, kb 32-34 hetes terhes lehetett, nem beszél errõl. Az öcsém 11 év múlva érkezett. Pénteken megvizsgálták, azt mondták, ha hétfõig nem szül meg, befektetik. Hétfõn bebuszozott a kórházba, ahol a doki nézett egyet, mert 4 ujjnyira nyitva volt, jó, h el nem hagyta a gyereket, mondták neki. És ezt minden elõzmény nélkül, nem érzett semmit, max hõhullámai voltak, aug. eleje volt. Õ is olyan könnyen szülõ típus, hála a Jóistennek, ezt "örököltem" én is. 3 gyerekes
Igen.Remélem össze vagy csomagolva!!
Szia én is 40. hetet taposom szerdára vagyok kiírva, az én babom sem ugra-bugrál, maximum kicsit meg meg moccan. Könnyû szülést mihamarabb!!
igen, ne aggódjatok, tényleg ennyire belassulnak, ez normális! Én 9 hete szültem, tehát az élmény még friss, nagyon sok erõt, gyors szülést kívánok! A legjobb tanácsom: sose hagyjátok abba a légzést!!! Bármennyire fáj is koncentráljatk a légzésre, esküszöm nagy fájdalmat lehet vele enyhíteni! Szép élmény, fogadjátok félelem nélkül!
A kérdező hozzászólása: nektek is könnyû szülést!! most kezdem kicsit érezni a hátam, na hátha!!! de tényleg szinte meg sem mozdul! az elsõnek , esetleg így indult a szülésed?? amúgy összepakoltam:)

40 hetes vagyok, utoljára 34héten voltam uh. -n! Azóta minden héten ctg-re járok. Szülés előtt a doki még fog csinálni egy uh-t?

Legjobb válasz: Mert a fogadott doki és mindig kapkod, és én figyelmeztetem a vizsgálatokra. Utoljára mikor voltam szabin volt, holnap megyek ctg-re szoljak neki, hogy csináljunk egy ultrahangot, vagy ilyenkor már nem szükséges?

A kérdező hozzászólása: Mert a fogadott doki és mindig kapkod, és én figyelmeztetem a vizsgálatokra. Utoljára mikor voltam szabin volt, holnap megyek ctg-re szoljak neki, hogy csináljunk egy ultrahangot, vagy ilyenkor már nem szükséges?
szia! nálunk még a 36., 38. és 40. héten is van ultrahang, és flowmetria, megnézik a méhlepény állapotát is, és én úgy tudom a végén még meg szokták nézni, hogy fekszik a baba. Szóval, szerintem azért jelezd neki.
Nekem a 36. héten volt az utolsó nagyobb uh. Most voltam terhesrendelésen, ott is ránézett a doki a babára. Szerintem még egyszer nézesd meg, hogy biztos tudjátok fejjel lefelé van-e a baba.
Nekem csak akkor csináltak a 36.hét után, amikor már 2 napja túlhordtam, de akkor is csak azért, mert befektettek.
Szia! A barátnõm egy hete szült, neki a 40.hét után naponta, felváltva kellett járni nst-re, uh-ra, majd napi kétszer és ötször kapott oxitocynt is, mégsem indult meg a szülés. Aztán kitalálták, hogy elszámolták pár nappal(!)a szülés idõpontját. (aug. 1 helyett 16-án szült...) Inkább szólj a dokinak, nem baj az, ha többször ránéznek a babára!

40+1 hetes vagyok. Még nem akar beindulni a szülés. Méhszájam cx2111. Szerintetek mikor jön a baba? Jóslózgatok néha. MI lehet?

Miért jön később a baba? A méretek alapján pár nappal nagyobb. Utalhat arra hogy később fogant? VAgy nincs összefüggés?

Legjobb válasz: Hát a 2111 alapján még ráérsz... de bármilor elfolyhat a magzatvíz,és bármikor elkezdhetsz tágulni,görcsölni. Problémamentes szülést és jó egészséget kívánok :)

Hát a 2111 alapján még ráérsz... de bármilor elfolyhat a magzatvíz, és bármikor elkezdhetsz tágulni, görcsölni. Problémamentes szülést és jó egészséget kívánok :)
nekem is pont ugyanennyi volt ennyi idõsen 41/2 napon könyörögtem a dokinak hogy indítsa meg lécci azt mondta jó mondom ennyi?????? ha elõbb szólok elõbb indítják?????? némelyik olyan majom
Én ma vagyok 41+2. Jóslózok már 2 hete, néha erõsen, de sehol semmi. Azt hiszem szerdán bemegyek a kórházba, aztán hátha valami történik... Szerintem nem lehet megmondani mikor jön. De megértem, hogy már szeretnéd, ha jönne. Én is :)
40+1 voltam amikor este fájt egy kicsit a derekam.Ezután hajnalban fájásokra ébredtem és fél 1re meglett a babám.

40 hetes vagyok. Mindent kipróbáltam már hogy bújjon ki a baba de semmi. Gugoltam, lépcsőztem sex is volt de semmi. A jó fűszeres kajától meg fájt a pocim. Mit lehetne még kipróbálni?

Legjobb válasz: Én az egész virágoskertemet megkapáltam de semmi. Naponta nézték a magzatvizet, de attól sem indult be, pedig azt mondják az hatásos. Az orvosom inditotta be kézzel, nem tudom mit csinált, de addig vizsgált, míg a kesztyû nem volt olyan. Mire lementem a férjemhez, 7 perces fájásom volt. Sok sikert a szüléshez :)

Én az egész virágoskertemet megkapáltam de semmi. Naponta nézték a magzatvizet, de attól sem indult be, pedig azt mondják az hatásos. Az orvosom inditotta be kézzel, nem tudom mit csinált, de addig vizsgált, míg a kesztyû nem volt olyan. Mire lementem a férjemhez, 7 perces fájásom volt. Sok sikert a szüléshez :)
Én is csináltam mindent de nem használt. Nekem a 41. héten megindították infúzióval. Még mondják, hogy a meleg fürdõ de nálam az se vált be.
Szia!Hidd el ha a baba is úgy gondolja meg akar születni meg is fog.Akkor fog majd beindulni mikor nem is várnád.Légy türelmes elhiszem alig várod.Sok sikert könnyü szülést!
Szia! Én gyalog mentem fel az ötödikre, majd jó erõs kínai csípõs levest ettem. Létrán szereltem egy kicsit és 2-szer megjártam a 3. emeletet. Még az nap este megindulta szülés. Kitartást, amikor itt az ideje kibújik, ha nem akar csinálhatsz bármit.
A kérdező hozzászólása: bocsi: bioparox
En a szules elott egy nappal hultem meg, lazam nekem sem volt es hiaba szopogattam torokra cukorkat, teaztam, nem hasznalt meg.Rossz volt hogy dugult az orrom, de hoztak a korhazba nekem orrspret.Mivel sokat vajudtam kellemetlen volt be es ki lelegezni..Ahogy megszuletett a baba, maszkot adtak es aszpirint.Tehat ilyenekre felkeszulhetsz de nem lessz gond a szulesnel, ugy ertem a baba nem kapja el.Nekem meg 2 hetig volt ez a hules, nurofent is kellett szedjem hulesre, maszkot vegig hordtam mikor a babaval foglalkoztam.A babam nem kapta el.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Én is attól félek, nehogy a baba elkapja. Félek 2 nap alatt nem gyógyulok ki belõle. Nem valami szerencsés :(
Szia! Ha nem is gyógyulsz ki belõle mire a baba megszületik, szerezze be egy szájmaszkot!Így legalább a baba nem kapja el a betegséget!Én is így csináltam.

Mennyi lehet még? 40+1 hetes vagyok.

C:2111, a méhlepény 3. fokban érett.Vízesedem, rendszertelenül görcsölgetek néha.A nyákdugóm távozgat.

Legjobb válasz: Ha nem volt semmi gond a vérnyomásoddal,akkor már csak nem lesz! de! tényleg fontos a vérnyomásmérés,mert lehetsz toxémiás,vagy ebbõl kifolyólag leválhat a méhlepény,és az nagyon gáz! én is 40 hetes,vizesedés itt is van!!

Ha nem volt semmi gond a vérnyomásoddal, akkor már csak nem lesz! de! tényleg fontos a vérnyomásmérés, mert lehetsz toxémiás, vagy ebbõl kifolyólag leválhat a méhlepény, és az nagyon gáz! én is 40 hetes, vizesedés itt is van!!
vérnyomásodat is mérik a vizesedés miatt?
A kérdező hozzászólása: Nem nem nézték már egy ideje.Miért baj az??
hát ha vizesedsz, akkor azt is kellene a toxémia miatt. te nem tudod magadnak megnézni? fehérjét a vizeletben azt sem néztek mostanság? de jársz sûrûn nst-re nem?
Szia.Én ma vagyok 39. hetes.Nekem a méhszáj már 3 hete 1100, és a nyáktömlõ is kb azóta tûnöget el.De a belsõ méhszájam még zárva.Igazából nme lehet már semmit se tudni.Lehet, hogy bármikor jön, de lehet, hogy várat még magára, bár manapság már nem várnak a 42.hétig.Jó szülést!
A kérdező hozzászólása: Naponta járok nst-re.Sem a vizeletem nem nézik sem a vérnyomásom.Nemtudom nézni, mivel nincs vérnyomásmérõm:-( Köszike:-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!