Találatok a következő kifejezésre: 40. hétben holnap (29 db)

Holnap töltöm a 40. hetet. Kedden pedig be kell feküdnöm kórházba mert lejárt az idő. Mindenki be szokott ilyenkor feküdni?

Pár percre lakom a kórháztól inkább mindennap bejárnék a kötelez? vizsgálatokra.Otthon azért jobban el van az ember,mint a kórházban.Szülészeten hely sincs csak majd ha meg van a baba akkor lehet átköltözni addig n?gyógyászati osztályon kéne várakozni mikor indul meg kifelé a pici.Mi a véleményetek err?l?

Legjobb válasz: kórháza, orvosa válogatja. Nálunk 2 hetet simán rá lehetett (volna) húzni, de 40+3 naposan elfolyt a magzatvizem. A túlhordás elsõ hetén 2 naponta kellett bejárni nst-re, a második héten naponta kellett volna.

kórháza, orvosa válogatja. Nálunk 2 hetet simán rá lehetett (volna) húzni, de 40+3 naposan elfolyt a magzatvizem. A túlhordás elsõ hetén 2 naponta kellett bejárni nst-re, a második héten naponta kellett volna.
Vasárnapra voltam anno kiírva, szerda reggel befektettek. Nem örültem, szívesebben jártam volna be naponta, mondtam is a dokimnak. Aztán a befektetés éjszakáján elkezdett szivárogni a vizem. Nem tudom, mi lett volna, ha ez otthon történik. De így nagyon jó volt, tök nyugodt voltam, egyáltalán nem estem kétségbe. Így a férjem is csak reggel jött be, tudott aludni éjjel. Ha otthon vagyok, tuti nem tudott volna. Szóval akármennyire is ki voltam akadva a befekvés miatt, nagyon örültem, hogy bent voltam, amikor elkezdõdött. :)
Nekem is be kellett feküdnöm 40 hetesen.
Én is túlhordtam a babámat, nem feküdtem be, minden másnap mentem vizsgálatokra. Biztos, hogy nem feküdtem volna be, minek, ha minden rendben. Valahogy próbálj beszélni a dokiddal.
Én egy vasárnapi napra voltam kiírva, és azt mondta a doki, hogy ha nem jön meg, akkor hétfõn be kell feküdni. Nagyon nem akartam (kocsival 3 perc a kórház) és kikönyörögtem 1 nap haladékot :) A babám lehet ráérzett a dologra, mert hétfõn reggel megindult :) Szóval nálunk is a kiírt nap utáni napon már befektetnek, és 5 napot még várnak az indítással. (pénteken indítottak volna)
Nem mindenhol fektetnek be. Ahol en szultem ott csak be kellett jarni nst-re, vizsgalatra. Nem tudom, hogy mennyire igaz, de egyszer a dokim azt mondta, hogy akkor szoktak befektetni a 40. hetet betoltott kismamakat, ha nagyon sok ures agy van a nogyogyaszati osztalyon. Akkor is azert fektetik be, hogy kihasznaltabb legyen az osztaly (mert ugye a tb minden egyes bent toltott ejszakadra, minden egyes pluszban elvegzett vizsgalatodra fizet a korhaznak, szoval nekik rossz, ha nagyon nagy az uresseg). Nem tudom, hogy igaz-e, de ha igen, akkor emiatt en biztosan nem fekudnek be, ha nem fontos.
szia köszi már jól van amúgy vákummal született emiatt nem is szopikázott fejfájás miatt meg inkubátorban volt és lehet nem szoktunk össze eleinte.. szóval voltak gondok és nem mondhatnám hogy kihevertem egyhamar nem lesz kistesó :) és örülök hogy nálatok komolyan veszik a dolgokat kívánom hogy minden rendben legyen jó egészséget neked és pici babádnak is :)
A kérdező hozzászólása: Remélem a kislányod most már jól van és el is felejtettétek a történteket amennyire lehet.Holnap megyek vizsgálatokra aztán majd meglátjuk mit mondanak.Egyébként ha valami gond van akkor rögtön indítanak meg az nst-t is elég komolyan veszik ugyhogy remélem ilyen nálunk nem fordul majd elõ!
A kérdező hozzászólása: Hát nálunk mindenkinek be kell feküdnie elõ van írva sajnos ha sokan vannak akkor is ha kevesen akkor is!Azért köszönöm válaszod!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszokat!Nálunk 1 hetet várnak az indítással.Nem kötelezõ a befekvés csak legfeljebb nem néznek az emberre jó szemmel/persze ezt csak én gondolom/.Egyébként azt tudom, hogy ha nem megy be valaki akkor alá kell írni egy papírt, hogy saját felelõsségünkre maradunk itthon.Igazából kíváncsi voltam, hogy ki mit gondol a dologról és volt-e már aki nem feküdt be vagy csak én gondolkodom ilyenen.
A kérdező hozzászólása: Köszönjük szépen!Én is bízom benne minden rendben lesz a babával és velem is, bár már jó lenne ha megszületne mert igazán akkor nyugszik csak meg az ember. Egyébként még ha nehéz is elfelejteni a veletek történteket a lényeg az, hogy azóta már jól vagytok és minden rendben!:)

Holnap töltöm a 40. hetet, megnézték a méhszájamat, és azt írta a doki a kiskönyvembe hogy cx2111! Ez szerintetek jó? És mit jelent?

Legjobb válasz: szia nekem is ennyi volt az értékem a 40 dik hétben ez azt jelenti hogy a méhnyak rövidült 2 centit, és nyitva van a méhszáj teljesen könnyû szülést, hiszen már csak napok kérdése :-)

szia nekem is ennyi volt az értékem a 40 dik hétben ez azt jelenti hogy a méhnyak rövidült 2 centit, és nyitva van a méhszáj teljesen könnyû szülést, hiszen már csak napok kérdése :-)
Ó, én egy ilyenért mit nem adnék. :D 39 hetes vagyok, és még mindig 2000 a méhszájam... Na de egyszer csak elõbújik! :) ) Neked már csak napok kérdése, sok boldogságot!
Nekem 37 hetesen írtak ilyet a kiskönyvbe, mégis a 40+6 napon szültem.

40. heti vérvételre kell mennem holnap! Lehet, ill. kell előtte ennem valamit? Vagy éhgyomorral kell menni? Timi.

Legjobb válasz: Rá van írva a beutalóra, hogy mit néznek. Egyébként meg akkor kellett volna megkérdezni, amikor megírták a beutalót. 40 hét alatt még nem "gyakoroltad be", hogy mindenre rákérdezz? :-)

Rá van írva a beutalóra, hogy mit néznek. Egyébként meg akkor kellett volna megkérdezni, amikor megírták a beutalót. 40 hét alatt még nem "gyakoroltad be", hogy mindenre rákérdezz? :-)
Ezt sajnos mi nem tudjuk megmondani, de menj el éhgyomorral, az a biztos, vigyél magaddal szendvicset. A legtöbb vérvételre éhgyomorra kell menni, szerintem Nálad is így lesz. Ha mégsem akkor szólnak és megeszed a szendvicset és kész. Üdv.


Holnap töltöm a 40. hetet és mennem kell amnioszkópiára. Miből áll pontosan ez a vizsgálat? Fáj?

Legjobb válasz: Szia!azért mert ezzel nézik,hogy a manód nem kakilt bele a magzatvízbe.Minden rendben van -e?Nekem a 3839,40,41,42 héten csináltak!végül császároztak. 3 hetes baba anyukája

Kedves 36 heteske! Nem bepofátlankodtál! Ez a fórum azért van, hogy ha nem tudsz valamit, kérdezz! Csak nyugodtan! :)
Szia!azért mert ezzel nézik, hogy a manód nem kakilt bele a magzatvízbe.Minden rendben van -e?Nekem a 3839, 40, 41, 42 héten csináltak!végül császároztak. 3 hetes baba anyukája
Szia!egy kacsát helyeznek fel, és ebbe tolnak fel egy csövet, amiben egy kis tûszerûség van és azzal vesznek magzatvizet, ez nem fáj, inkább kicsit kellemetlen, de kibírható!Pár perces vizsgálat, ezzel nézik, hogy nem zavaros-e a magzatvized. 3 hetes baba anyukája
Oké, aranyos vagy csak ilyenkor a "szabály szerint" ki kéne írnom a kérdésem és nem a másikéba belemászni mert õ gondolom tudja miért csinálják ezt neki. De így egyszerûbb volt ha már így összejöttünk :-).
Igen, jól tudod! Pontosan akkor csinálják ha már túlhordtad a babát. Nem akarlak elijeszteni, de nekem nagyon fájt és ez a vizsgálat után folyt el a magzatvizem és mentem szülni. Sajnos nem tágultam és császár lett belõle sajnos! Sok sikert!
Aha, értem. Én köszönöm a válaszokat és még egyszer bocsi, h. bepofátlankodtam :-/. 36 hetes kismama
Sziasztok! A magzatvíz tisztaságát nézik, nálam pl azt nézték a 39. hét elején szivárog-e a vizem. Nem túl kellemes, de gyorsan megvan. Ja... vizsgálat után 6 órával megszültem. Megcsinálták este 9kor, hazamentem, elaludtam, durva 3 percesekre keltem és 4re meglett. Szóval készülj...:-DDD Nagyon sokszor beindítja a szülést!!! Szorítok!!
Ha jól tudom, akkor erre azért van szükség, mert túlhordtad a picit. Akkor fennáll a veszélye, hogy a magzatvíz fertõzõdik (beleürít a baba). Ha ez van, akkor megindítják a szülést. Jól tudom?
Bocsánat, h beleszólok, engem csak az érdekelne, h. ezt miért csinálják? Mindenkinek kell ezt? 36 hetes kismama
Szerintem a kérdés feltevõje se haragszik meg érte. És az jobb lenne, ha egymás után ugyan olyan kérdések szerepelnének? Nem hiszem. :) És kedves kérdezõ! Szerintem is cuccolj össze. :)

Holnap töltöm a 40. hetet! Van valaki hasonló helyzetben?

Én már nagyon türelmetlen vagyok,pénteken ha nem indul meg be kell feküdnöm,jövõhéttõl pedig naponta be kell járnom,úgy érzem,h a gyerkõc soha nem fog már kibújni,fáradt és feszült vagyok.

Legjobb válasz: Nyugi:-) en is így voltam vele:-) 40+5 napra született a kislányom :-) bármelyik pillanatban meg lehet:-) 8 hetes anyuka

Nyugi:-) en is így voltam vele:-) 40+5 napra született a kislányom :-) bármelyik pillanatban meg lehet:-) 8 hetes anyuka

Holnap töltöm a 40. hetet. Megcsinálják már holnap az amnioszkópiát?

Holnap töltöm a 40. hetet és holnapra van időpontom NST-re és UH-ra. Akkor az amnioszkópiát is megcsinálják holnap vagy arra kapok más időpontot.

Legjobb válasz: Mondták, hogy csinálnak? Mind a két gyerekkel ráhúztam 5 ill 3 napot, de sose csináltak.

Mondták, hogy csinálnak? Mind a két gyerekkel ráhúztam 5 ill 3 napot, de sose csináltak.
Nálunk egybõl nst után van amnio is, annak, akinél ez aktuális. Szerintem nálatok sem tökölnek külön idõpontokkal. Nekem az elsõ 39+6-nál volt, és így 2 naponta, összesen 3-hoz volt szerencsém.

39/40 hetes kismamák hogy vagytok? Én holnap töltöm a 40. hetet és már nagyon várom, hogy megszüljek.

Már sokat jósolgat,2 hete esténként többször azt hittem megszülök, de elmúltak a görcsök. A medencém már elviselhetetlenül fáj, de nem akar kibújni ez a Pici. 2. baba és az első 39+2 hétre érkezett. Most valószínű nagyobb baba lesz (3500 grammal született a kisfiam), anno azt is mondták, hogy csak a 36. hétig húzzam ki. De már nagyon várom... :)

Legjobb válasz: Szia! Én ma vagyok 39 hetes. Én is nagyon várom már, de egyenlõre semmi komoly jele nincs, hogy jönni akarna... :( Elsõ baba lesz. Nekem is görcsölget néha a hasam, a medencém már kb 2 hónapja fáj. Igazából már mindent nehezemre esik csinálni, még a fõzés is kifáraszt, pedig nem kapkodok vele. Elkezdõdtek az "egybenvagymég??" hívások, üzenetek, ami még türelmetlenebbé tesz. Nagyon nehéz már másra gondolni, de próbálom elterelni a figyelmemet. De olyan nehéz már! :( Annyira szeretnék már találkozni Vele! :)

Szia! Én ma vagyok 39 hetes. Én is nagyon várom már, de egyenlõre semmi komoly jele nincs, hogy jönni akarna... :( Elsõ baba lesz. Nekem is görcsölget néha a hasam, a medencém már kb 2 hónapja fáj. Igazából már mindent nehezemre esik csinálni, még a fõzés is kifáraszt, pedig nem kapkodok vele. Elkezdõdtek az "egybenvagymég??" hívások, üzenetek, ami még türelmetlenebbé tesz. Nagyon nehéz már másra gondolni, de próbálom elterelni a figyelmemet. De olyan nehéz már! :( Annyira szeretnék már találkozni Vele! :)
Van valami változás?
Én még csak most töltöttem be a 37. hetet és már nagyon várom , hogy megszülessen.Nekem is fáj a baloldalt a hasam alja és emiatt kényelmetlen a fekvés és a kelés , néha úgy érzem , hogy egy mázsás súly van a hasamban és leakar szakadni.Irigyellek titeket, mert ti már látjátok az alagút végét.Idegesít ez a sok orvoshoz menés, hetente 2x ctg reggel hétre az odamenet is 1 óra gyalog. Jövõhéten pedig buszozás 45 km-re csak ctg-re.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Még aznap este rendszeres fájások lettek és éjjel bementünk a kórházba, de akkor elmúltak. Viszont bent tartottak és másnap este megszületett a kisfiam 4200 grammal és 58 cm-vel. Gondolom már Nektek is megvannak babáitok; nagyon boldog babázást! :)
Gratulálok! 4 gyerkõc anyukája

40. hétben járó kismama vagyok és pár napja dagad a lábam. A furcsa az hogy a jobb, kicsit jobban mint a bal. Normális lehet ha valakinek különböző mértékben dagadt a lába? Holnap megyek orvoshoz és rákérdezek, de addig is jó lenne némi információ.

Legjobb válasz: Kedves szülésznõ hallgató: jársz órákra? A terhesség utolsó hetében-heteiben NORMÁLIS a vizesedés, sõt szükségszerû, a szülés közeledtét jelzi! Légyszi ne ijesztgesd a kismamákat, a toxémia nem a vizesedésbõl áll, hanem több tünet együttes megléte! Kamu

Kedves szülésznõ hallgató: jársz órákra? A terhesség utolsó hetében-heteiben NORMÁLIS a vizesedés, sõt szükségszerû, a szülés közeledtét jelzi! Légyszi ne ijesztgesd a kismamákat, a toxémia nem a vizesedésbõl áll, hanem több tünet együttes megléte! Kamu
Igen, a két oldalunk majd mindent másképp csinál, normális dolog. Nekem pl a jobb mellemben mindig több tej termelõdött mint a balban:)
Nem akarlak beijeszteni, de a lábdagadás (vizesedés) egy nagyon súlyos terhességkor jelentkezõ betegség jele lehet. Szülésznõ hallgató vagyok a sote-n, találkoztam már ilyennel. Jó lenne minél hamarabb orvoshoz menni ezzel a tünettel. Remélem tévedek és egészséges leszel. Boldog babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Igen, tudom hogy utalhat toxémiára, sajnos már volt hozzá szerencsém, de most a vérnyomás és a fehérje normális. Remélem nem lesz gond.
Szia! Nekem is sokkal durvábban vizesedett a jobb lábam, mint a bal és semmi gond nem volt belõle. Pedig majdnem 2-szer akkora volt az egyik bokám...

40 hét + 2 napos vagyok. Holnap be kell feküdnöm, a méhszájam c 2111 mire számithatok? Lesz baba a hétvégén?

Legjobb válasz: Nekem 40+5 naposan indult be a szüle´s,és 38óra után lett meg a lányom. Szorítok.Lehet,hogy már éjjel be indul.

Nekem 40+5 naposan indult be a szüle´s, és 38óra után lett meg a lányom. Szorítok.Lehet, hogy már éjjel be indul.
A 2111 csa fél ujjnyi, nekem 29 hetesen volt annyi. A méhszájad nem jelenti, hogy szülni fogsz, de van akinek a szülés beindulásakor teljesen zárt a méhszája. A négyújjnyi még messze van, de lehet hogy gyorsan tágulsz. Nem tuti a baba hétvégére.

40. hetet betöltöttem tegnap. Holnapra írtak ki. Fáj a derekam, keményedik a hasam, azt érzem mintha meg akarna jönni, alul tompa fájdalom. Sok hüvelynyilalás már két hete. Mire figyeljek? Mikor szülök, talán még ma?

Legjobb válasz: Nem mindenki tapasztalja ugyanazt a szülés várható jeleként.Én például nem éreztem semmit,az orvosom a kiírás reggelén megvizsgált és két ujjnyira nyitott volt a méhszáj.Még az nap este meglett a baba.Szülés várható jelei:magzatvíz elfolyik,fájások.Én egyiket sem éreztem.

Nem mindenki tapasztalja ugyanazt a szülés várható jeleként.Én például nem éreztem semmit, az orvosom a kiírás reggelén megvizsgált és két ujjnyira nyitott volt a méhszáj.Még az nap este meglett a baba.Szülés várható jelei:magzatvíz elfolyik, fájások.Én egyiket sem éreztem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!