Találatok a következő kifejezésre: 40. hétben Ma nagyon (5 db)

40. hetet töltöm a jövö héten. Ma nagyon intenziv sürü méh összehúzodásaim vannak a mellem alatti részen. Ez már jelenti, hogy közeleg a nagy nap vagy olyankor mást is kellene éreznem?

Legjobb válasz: Hát persze hogy közeleg a nagy nap,ha jövõ héten már a 40.hetet töltöd! Jobb ha összeszeded a kórházi motyót, mert van akinél hamar beindul a szülés. Barátnõm 20 évesen, kis sovány, keskeny csípõjû csaj, éjjel 3kor ment be a kórházba szülni és reggel 6ra meglett a baba, pedig a fájások akkor éjjel kezdõdtek. Elsõ babája amúgy...... Könnyû és komplikáció-mentes szülést és jó egészséget neked is és a babának is!

Hát persze hogy közeleg a nagy nap, ha jövõ héten már a 40.hetet töltöd! Jobb ha összeszeded a kórházi motyót, mert van akinél hamar beindul a szülés. Barátnõm 20 évesen, kis sovány, keskeny csípõjû csaj, éjjel 3kor ment be a kórházba szülni és reggel 6ra meglett a baba, pedig a fájások akkor éjjel kezdõdtek. Elsõ babája amúgy...... Könnyû és komplikáció-mentes szülést és jó egészséget neked is és a babának is!
Szia!Nekem még nincs babám de a nõvéremnek 3 is.Amikor elkezdödtek a szülések ugyan ezt érezte!Szerintem ha már pár percenként jönnek a fájások, összehúzodások már azt jelenti, hogy itt az idõ!Nem sokára neked is megfog születni a babád!

33hetes terhesen ezek joslók? Tegnap este is meg a ma is nagyon fájt a derekem, mensi szerű görcseim vannak, de azok elég gyengék. A derék fájás rosszabb. azért húzhatom a 40. hétig?

Legjobb válasz: Nekem is voltak ilyenek, de az orvosom azt mondta, hogy a görcsölgetés meg a fájogatás csak azért van mert tágul a méhem ahogy nõl a baba...A hátfájásod pedig valószínûleg a megnõtt pocakod miatt van. Ilyenkor egy kicsit eldeformálódhat a gerinc a hirtelen megváltozott súlyelosztásod miatt.de szerintem mindenféleképpen kérdezz rá a dokinál a következõ vizsgálaton ha maradnak a hasi görcsök, mert mindenki másképp viseli!

Nekem is voltak ilyenek, de az orvosom azt mondta, hogy a görcsölgetés meg a fájogatás csak azért van mert tágul a méhem ahogy nõl a baba...A hátfájásod pedig valószínûleg a megnõtt pocakod miatt van. Ilyenkor egy kicsit eldeformálódhat a gerinc a hirtelen megváltozott súlyelosztásod miatt.de szerintem mindenféleképpen kérdezz rá a dokinál a következõ vizsgálaton ha maradnak a hasi görcsök, mert mindenki másképp viseli!
Szerintem ezek jóslófájások. Készülõdik a szervezeted. Tágul a medencéd, deformálódik a gerinced a plusz súlytól stb. A menszi szerû fájások pedig szintén az izomösszehúzódásokat "gyakorolja". Ha nem nagyon erõsek, ne aggódj, ez normális. 33 hetesen ez már simán belefér. Üdv, egy háromgyermekes anya
A kérdező hozzászólása: ez a második terhességem, az elsõnél nem ilyen volt, ott rendesen méhkeményedéseim voltak, majd fájás nélkül magzatvíz elfolyással indult a szülésem.
Úgy emlékem, én is inkább a másodiknál éreztem elõfájásokat. Ill. az is lehet, hogy akkor már jobban felismertem. Szerintem belefér. Nyilván a doki véleménye és az ultrahang többet elárul, mint mi, de így kívülállóként némi tapasztalattal azt mondom, hogy ezek még csak jóslófájások. Ugyanakkor, ha jól belegondolok, ezek simán lehetnek szülés elõtti fájások is. Pláne a derékfájás miatt mondom. De tényleg a doki tudja igazán. Ha nem akar csökkenni, vagy ritkulni, akkor sürgõsen el kell kezdeni sokkal többet pihenni, ha még nem késõ. Legalábbis szerintem. Mást jót magaddal, (most doki nélkül) nem nagyon tehetsz, mint fekszel és pihensz. Akár jóslófájások, akár a baba türelmetlenkedik már, a helyedben én most lepasszolnék mindet pár napig és csak pihennék. Hátha javul.
35 +5 hetes vagyok, hetek óta vannak a menszis görcseim, bár a derekam nem fáj. Elsõ gyerekkel nekem is tök más érzés volt, éreztem az összehízódásokat, jöttek, mentek, de nem fájt. Most fáj. Eddig azt hittem, azért mert az elsõ császáros lett. eddig 2x szóltam miatta, 2 különbözõ dokinak (külföldön vagyok, nincs saját doki itt) és egyik sem aggódott.

Ma voltam vizsgálaton tök zárt a méhszáj, placenta 3 fokban érett! Lehet még, hogy megnyílik a méhszáj magától egy héten belül? Nagyon nem szeretném befekvésig húzni, van esélyem rá? Tapasztalatok? 40+1 hetes km.

Legjobb válasz: Szia! Én egy hétfõi napon voltam vizsgálaton, tök zárt volt a méhszáj, minden teljesen okés volt, semmi szülésre utaló jel, még kérdeztem is külön a dokit, aki azt mondta, semmi jele. Aztán rá három nappal csütörtökön fájásaim lettek, a dokit telefonon hívtam, mondta, biztos csak jósló fájások. Pénteken már nem bírtam tovább, bementünk, és már egy ujjnyi volt, szombaton délután fél 3kor meg már meg is született a kislányom, aki azóta már 2 éves és 4 hónapos. :)

Szia! Én egy hétfõi napon voltam vizsgálaton, tök zárt volt a méhszáj, minden teljesen okés volt, semmi szülésre utaló jel, még kérdeztem is külön a dokit, aki azt mondta, semmi jele. Aztán rá három nappal csütörtökön fájásaim lettek, a dokit telefonon hívtam, mondta, biztos csak jósló fájások. Pénteken már nem bírtam tovább, bementünk, és már egy ujjnyi volt, szombaton délután fél 3kor meg már meg is született a kislányom, aki azóta már 2 éves és 4 hónapos. :)
szia.nekem egy hétfõi nap még teljesen zárt volt (38.hét) kedden délután elkezdtem fájdogálni szerdán reggel 7.21kor meglett a kisfiam aki nekem is 24 hónapos :) Most várjuk a kistesót a külsõ méhszáj már nyílik 3 hete..de jó lenne még vagy 3at benn maradna 35hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Akkor még reménykedek:-)


Nekem is ez van, 39hetes vagyok.A doki azt mondta hogy a baba feje illeszkedik és azért szurkáll
Szia.Ha keményedik a pocakod, tulajdonképpen az már fájás. Csak az a kérdés, hogy jósjó vagy szülési?? Egyszerû a válasz. Ha rendszertelen közökkel keményedik, akkor jósló még. Ha rendszeres, csak hamarabb jöhet keményedés.Ezek még nem biztos, hogy "FÁJNAK". Esetleg kellemetlenek. Valójában kb. 2-3 percesen fájnak isten igazából. Mivel terminusod végén vagy, bármikor lehet a jósló fájásokból szülési fájás.Problémamentes, simaszülést kívánok. Erzsók próbált segíreni.

40-dik hétben vagyok. És ma reggel egyszercsak nagyon elkapott a rosszullét. Egyszerüen csak rosszul éreztem magam, még az ágybol sem tudtam kikelni. Ugy másfél oráig tartott. Jelenthet ez valamit? Készül a babám kifelé végre?

Legjobb válasz: Lehet a front vagy bármi más pl vérnyomás de a 40 .hét azért az már elégé elöre haladott,és nagyon levan terhelve a szervezeted.Én biztos konzultálnék az orvosommal.

Lehet a front vagy bármi más pl vérnyomás de a 40 .hét azért az már elégé elöre haladott, és nagyon levan terhelve a szervezeted.Én biztos konzultálnék az orvosommal.
Szia! Hát ha már el is múlt szerintem ha van orvosod hivd fel és mond el neki, nehogy valami baj legyen. Ez lehet bármi, szóval ne játsz vele.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!