Találatok a következő kifejezésre: 40. hétben és a baba (9 db)

Most őszintén, minden kismama abban reménykedik a szíve mélyén, hogy 37. hét után minél előbb megszülessen a babája, csak nem vallják be? És miért ciki beismerni, ha nem szívesen várjuk emg a 40, 41-ik hetet, hiszen a baba már "kész" van?

Legjobb válasz: Én nagyon élveztem a terhességem. A végefelé bele voltam betegedve, hogy mindjárt vége. Nekem a legtöbb kismama éppen azt mondta, hogy már alig várja, hogy megszülessen, mert nagyon nem bírja már, vagy mert nagyon kíváncsi. Én viszont úgy éreztem, hogy hipp-hopp elszaladt a 9 hónap és én nagyon élveztem, hogy kismama vagyok, jól viseltem a nyári hõséget is (augusztusi babám volt), így én végig azt mondtam, hogy még fél évet simán ráhúznék. :) 40+5 naposan született a kisfiam, úgyhogy szerencsére "szót fogadott" és kihasználta az idõt. Jelenleg 29 hetes terhes vagyok, szeptember végére várjuk a kisöcsit. Most viszont nehezebben viselem, hiszen a 3,5 éves fiammal nem tudok már úgy játszani, nem tudok vele futkározni, bírkózni mint régebben, még a földön ülés is fizikai fájdalommal jár. Most sokkal hamarabb kezdett nõni a pocim és már kb. akkora, mint annó az elsõvel 9 hónaposan volt. Valahogy lelkileg is most jobban várom, hiszen tudom már, hogy mire számíthatok, hiányzik a kis babatest, a babaillat. :D Ettõl függetlenül remélem, hogy õ sem jön hamarabb, hiszen valószínûleg utoljára vagyok terhes, így szeretném minden pillanatát kiélvezni. Szóval énszerintem a legtöbben inkább azt hangoztatják, hogy már szeretnék, ha kint lenne, nem tudom mire alapozod, hogy titkolják, vagy cikinek tartják ezt.

Én nagyon élveztem a terhességem. A végefelé bele voltam betegedve, hogy mindjárt vége. Nekem a legtöbb kismama éppen azt mondta, hogy már alig várja, hogy megszülessen, mert nagyon nem bírja már, vagy mert nagyon kíváncsi. Én viszont úgy éreztem, hogy hipp-hopp elszaladt a 9 hónap és én nagyon élveztem, hogy kismama vagyok, jól viseltem a nyári hõséget is (augusztusi babám volt), így én végig azt mondtam, hogy még fél évet simán ráhúznék. :) 40+5 naposan született a kisfiam, úgyhogy szerencsére "szót fogadott" és kihasználta az idõt. Jelenleg 29 hetes terhes vagyok, szeptember végére várjuk a kisöcsit. Most viszont nehezebben viselem, hiszen a 3, 5 éves fiammal nem tudok már úgy játszani, nem tudok vele futkározni, bírkózni mint régebben, még a földön ülés is fizikai fájdalommal jár. Most sokkal hamarabb kezdett nõni a pocim és már kb. akkora, mint annó az elsõvel 9 hónaposan volt. Valahogy lelkileg is most jobban várom, hiszen tudom már, hogy mire számíthatok, hiányzik a kis babatest, a babaillat. :D Ettõl függetlenül remélem, hogy õ sem jön hamarabb, hiszen valószínûleg utoljára vagyok terhes, így szeretném minden pillanatát kiélvezni. Szóval énszerintem a legtöbben inkább azt hangoztatják, hogy már szeretnék, ha kint lenne, nem tudom mire alapozod, hogy titkolják, vagy cikinek tartják ezt.
Én vártam is meg nem is. Lövésem sincs kinek milyen indoka van a dologra. Ez enyém csak és csupán az aktuális lelki állapotra vonatkozott. Ha éppen erõsnek érzetem magam, akkor túl akartam lenni magán a szülésen, ha gyengébbnek, akkor odáztam volna még. Ha volt valami program, akkor azon imádkoztam, hogy ezt a pár napot még bírja ki odabent. Ha nagyon szenvedtem a melegtõl, nem alvástól, akkor meg azon, hogy jöhetne már.  Szóval nálam ez csak nyûglõdés volt.
Nem akartam korán szülni, sõt ha lehetett volna bármeddig elhúztam volna a dolgot. Én IMÁDTAM várandós lenni. Igaz könnyen beszélek, mert én a terhesség alatt egyszer se voltam rosszul. Az elején és a végén sürûbben kellett pisilnem, de ennyi. Szerintem az én terhességem tökéletes volt. Így nem vártam a szülést, jó volt szimbiózisban élnem a babómmal. A barátnõm viszont nem titkolva mondta el mindenkinek, hogy õ nem igazán akar sokáig várandós lenni ha lehet a 37-dik héten szülne. Ezt a várandóssága egész ideje alatt hangoztatta és meg is szült 37 hetesen. Megértem azokat az anyákat akik mihamarabb meg akarnak szülni, ha a várandóságuk egy szenvedés volt.
En nagyon varom mar ot es igen remelem hogy a 37.het utan minel hamarabb kijon. Egyreszt elso babank es annyira szeretnenk mar a karjainkba tartani, masreszt es nagyon feltem ot es biztonsagban akarom tudni magunk mellett. Mondjuk az sem egy lenyegtelen dolog h 33hetes uh-on eleg nagyra becsultek es mire vege, 4kg-val zarnank, ami eleg nehez lenne a testalkatomhoz kepest. 35hkm
Nekem az ismerõseim közül is többen mondták, hogy már ennyi idõsen jöjjön, szóval nem értem, miért ne vallották volna be. Én vártam volna, de a pontosan a 38. hét betöltésekor jött. Utólag már nem bántam, mert így is 4 kiló és 54 cm volt, szóval ha maradt volna még 1-2-3 hétig....
Én is nagyon vártam, hogy mondjuk a 38. hét körül megszületik, erre tessék! Sehol, senki :) 40+3 hkm
Huuu én nagyon vártam hogy hamarabb jöjjön legalább egy héttel, mert nagyon vizes voltam és óriás volt a pocakom, ráadásul be kerültem a kórházba 39 hetesen és onnantól még hosszabb volt.. És nem siette el..41+1 naposan lett meg a szép nagy kislányom 4150g-mal és 53cm-el.
én nem szeretném, ha hamarabb jönne, várja csak ki az idejét:) Az elsõ babánál viszont nagyon türelmetlen voltam, alig vártam, hogy megszülessen, de most a másodiknál inkább húznám még. Pláne, hogy még semmi nincs kész, csak nagy vonalakban haladok:) Sok még a munka, és mielõtt megszületik, a nagyobbal is szeretnék együtt lenni egy kis idõt:)
En azon "szerencsesek" koze tartozom, akik a 9 honap alatt vegig rosszul voltak, emelle jott meg az iszonyatos hatfajas, az allandoan feltoro gyomorsav, a szedules, a fejfajas, a fajo labak, igy en komolyan alig vartam, hogy vege legyen. Vegul 38 hetre szuletett a kisfiam, de egy csepp rossz erzes sem volt bennem, hogy elobb jott.
Én bevallottan vártam a végét. Imádtam terhesnek lenni, de a vége nagyon kemény volt. 3 darab 4-4, 5 kiló közötti gyereket szültem, a végén már lépni is fájdalmas volt, a nagy súlyuk, nagy fejük nyomta, törte a medencecsontom, a hólyagomnak nulla hely maradt, 15 percenként pisiltem, éjjel az ágyban megfordulni is kész mutatvány volt. 38+4 40+2 és 38+0 hétre születtek.
Én elsõ babánál többé kevésbé végig élveztem a terhességet, felõlem akár a 42. héten is születhetett volna...Nade a 2.!!! Itt volt már a"nagyobb", állandóan kérdez, figyelni kell rá...a 37. héten azt hittem, ha nem szülök meg, kész.... Van a terhességnek egy nagyon szép korszaka, kb. 4 hónapos kortól úgy 7-(talán 8.) hónapig, akkor a kismama nagyon aktív tud lenni normál terhességben. Ez nálam is így volt, ablakot pucoltam, naponta porszívóztam, felmostam.....de a 37. hét után, mint a lufi, leeresztettem. Semmihez se volt nagyon kedvem, már nagy volt a "terhem" is, mindig aludtam volna(de nem lehetett)....szóval mikor elhagytuk a 40. hetet is , már Nagyon nagyon türelmetlen voltam, /voltunk.... De szerintem nem ciki ezt beismerni, sõõõõt, itt a GK-n is sok ilyen kérdéssel találkozom.
5 ös vagyok úgy értem hogy az alvásRPOBLÉMÁK maradhattak volna ki, nem az alvás természetesen:)
Hát nem tudom hogy MINDEN kismama e de én reménykedtem:) Ennek ellenére 41 hetes voltam az elsõnél mire megszültem, hozzátenném hogy 38.héttõl lett kb. 30 csíkom a hasamon, elõtte semmi...:(((És királyul kitágult a hasfalam :( A második harmadik babámnál ilyen értelemben már tökmindegy volt de õk se jöttek hamarabb. A vizesedés, alvás, gyomorégés is az utolsó 1-2 hétben már nem lett volna rossz ha kimarad, kb. bálnának éreztem magam és úgy is mozogtam (pedig nem híztam sokat, 10 és 8 kilókat)
Hát én nem vártam, hogy kibújjon. Olyan jó volt pocakosnak lenni. Persze, utána még jobb volt.:) A második babánál meg már fõleg nem bántam, hogy bent van még, tudtam, addig van nyugi. Élveztük a kellemes estéket a férjemmel kettesben, amikor a lányonk elaludt.:)
Én nem vártam, szerettem terhes lenni, nem akartam sietettni! A kiírt napon született.
én nagyon várom, irtó türelmetlen vagyok amúgy is mindenben, :) de néha azért eszembe jut, hogy na innetõl jön majd csak a java (angolok erre azt mondanák: Beware what you wish for = kb. vigyázz mit kívánsz, mert még a végén valóra válik)szóval lõttek a hétvégi henyélésnek, meg az elugrunk ide-oda életmódnak..de hát valamit valamiért, nem? Amúgy totál tünetmentes terhességem volt, csak annyit észleltem, hogy nõ a hasam, szóval nem ezért várom a végét. Most két hete vizesedik a lábam de ez is inkább esztétikai bibi, mert amúgy hátrányát nem érzem vasárnap már jó lenne szülni...:) 38+1 hkm

Fel lehet turbózni kicsit a baba növekedését? A 37. hétben vagyok és 2600 gramm a kicsi. Úgy néz ki nem bírjuk végig a 40. hétig és jó lenne ha nőne (hízna) kicsit.

Legjobb válasz: Szedsz vitamint? Én Femibiont szedtem a végéig, illetve megszületett a babám a 38. héten 3850g lett. Egyél tápláló ételeket. Sok zöldség és fehérje, de ezt csak én gondolom. Kívánsz egyébként valami kaját?

Szedsz vitamint? Én Femibiont szedtem a végéig, illetve megszületett a babám a 38. héten 3850g lett. Egyél tápláló ételeket. Sok zöldség és fehérje, de ezt csak én gondolom. Kívánsz egyébként valami kaját?
nyugodj meg.most fog a legtöbbet hízni majd.egyébbként nem lehet adni a súlytalálomra.mikor szültem volt egy kismama benn a korházba.37. hétbe lépett pont.(akkor még nem szült-ez szombaton volt és utána kedden császározták).mondta h azért császározzák, mert nagyon pici a baba(2500gramm körül van).na ennek ellenére 3, 5 kg fölötti lett a babája.szóval ne adj erre a súlytalálgatásra annyira.lehet h neked is már nagy a babád, csak rosszul mérték. könnyû és gyors szülést. /S/
(már) nem tudod. szinte mindegy mit eszel nem tudod felgyorsítani a növekedését. ha nagy baj lenne, már befektettek volna infúzióra. a második gyerekemmel infúziós kezelést is kaptam, mert kicsinek találták a 34. héten. az infúziós kezelés 4 hete alatt sem fejlõdött jobban, 2, 7-tel született. semmi bajunk nem lett. tehát ne aggódj!!!!!! nyugi. ami talán a legtöbbet segít az a szõlõcukor. egyszerre vegyél be folsavat + vasat + szõlõcukrot (ez utóbbit nagy mennyiségben). de alapvetõen ne számíts jelentõs gyarapodásra. és a válaszolónak igaza van, félresaccolás is lehetséges.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Elkezdek megint vitamint szedni az egyikünknek sem árt. Igen, tudom hogy elég gyakran nem találják el a baba súlyát, pont ezért félek, nehogy még kisebb legyen mint mondják. üdv,
Nekem a 36 hetes UH-on azt mondták, hogy szüléskor meglesz a 3 kg. Ennek ellenére 4, 16 kg lett és a terhesség végén kellett vasat szednem, de mást nem szedtem, viszont iszonyú mennyiségû gyümölcsöt ettem. Ez 4 éve volt. Most 35 hetes terhes vagyok. Májusig szedtem az Elevitet, mert most eddig kevesebb gyümölcsöt fogyasztottam, most viszont, ha a nap folyamán eszem gyümölcsöt, akkor nem veszek be vitamint. Nekem a 33+1 napos UH-on 2010 g-ra becsülték. Most kb. 2, 5 kg lehet, de szerintem nagyobb lesz. Ne aggódj, az egyik ismerõsömnek 2 kg-os lett a babája és 39 hétre szülte. Semmi baja nincs.
Egy barátnõmnek megakarták a 33. héten indítani a szülést, mondván, hogy túl nagy a baba, akkor saccolták 3600 g-ra, na ennek ellenére a 41. héten született meg 3200g-mal! Tehát tényleg nem biztos a saccolás! Amúgy, ha valóban 2700 g körül van már az is jó súlynak számít, a lényeg, h 2500 alatt ne legyen, de tényleg kezd el szedni a vitamint, hátha segít vmit!
Szia, nekem anno a 34.heti Uh-on 1770gr-ra becsülték a babámat.Azonnal küldtek ctg-re.Borzasztóan magam alatt voltam, elkezdtem szedni ijedtemben az Elevitet is.Persze mondta a doki, hogy sohasem pontosak a mérések.Egy hét múlva megint mérték, akkor már 21oo volt.3150-el született meg a lányom, a 41.hétre.

40. hétben vagyok és a baba jól elvan benn. Mitől függ hogyan és mikor inditják meg a szülést?

Legjobb válasz: Ahol az én kisfiam született rutinszerûen megindítják a kiírt idõpont után 1 héttel.

Ahol az én kisfiam született rutinszerûen megindítják a kiírt idõpont után 1 héttel.
Szerintem ez kórház és orvosfüggõ. Nekem azt mondta anno a dokim, hogy max. 10 napot várnak, de van ahol 2 hét és ez a maximum.
Nálam 2 hetet várt a doki, szerencsére, mert lányom az indítás elõtt 8 órával spontán kikéredzkedett :) . Viszont van ellenvélemény is, hisz nõvérem dokija "hülye" volt, 3, 5 héttel hordta már túl (azzal a címszóval, hogy egyszer majd úgyis kijön), amikor elindította a szülést. 39 óra vajúdás után egy másik doki tolta be a mûtõbe. és a választott dokiját hazazavarták! De úgy tudom ez a doki mr külföldön van :) . Ha normális dokikkal vagy körbevéve és a babának a vizsgálatok alalpján semmi baja, akkor nem kell izgulni :) .
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.azért kérdeztem mert 24 re vagyok kiirva, és a doki be akar fektetni.remélem minnél hamarabb beinditja, hisz érett már a baba és nem szivesen feküdnék benn hetekig.

Teljesen kétségbe vagyok esve. Holnap töltöm a 40. hetet és még mindig nincs meg a baba neve?

Hétr?l-hétre változik, hogy mi legyen. Múltkor már azt hittem megeegyeztünk a férjemmel egy névben, erre kiderült, hogy egy hashajtó márka neve is és így már nem tetszik neki. Addig biztos nem is akar majd kibújni, amíg nincs neve. Hogy válasszunk? Ötletek kislány névre? Vincze a vezetéknév.

Legjobb válasz: Nekem ezek tetszenek.: Eszter, Linda, Lilla. :-) Könnyû szülést! :-)

2. babámat túlhordtam, pedig az elsõt nem is. Szerintem azért, hogy legyen végre neve :) Mi két név közül nem tudtunk dönteni. Mik tetszenek, mik közül lehet választani?
Nekem ezek tetszenek.: Eszter, Linda, Lilla. :-) Könnyû szülést! :-)
Krisztina Bár nem írtál példákat, hogy milyen stílusú nevekkel dobálózzunk. Mondjuk a hashajtós lánynév nagyon érdekelne :)
Vincze Alíz
Szerintem ne így próbálj új neveket választani. Vegyél kézbe egy utónévkönyvet, vagy nyisd meg online (adok linket, ha kell), és nézegesd, olvasgasd, lehetõleg a férjed is legyen ott. Ami megtetszik, írd le. Lesz majd egy csomó név a papírodon, és akkor hagyd nyugodni. Néha vess rá egy pillantást, ízlelgesd õket. Próbálgasd a neveket a vezetéknévhez, mondd ki együtt. Mit jelent neked ez a név? Mit sugall? Milyen embernek képzeled? És így tovább. Meglesz az igazi, ne aggódj. Ne görcsölj. Apa is segítségedre lesz, és érezni fogjátok, ha megvan az igazi név. Azért nem ajánlom, hogy itt várj javaslatokat, mert ami nekem tetszik, neked nem fog, és fordítva. Szerintem a Vincze klassz, én próbálkoznék a VV-monogrammal, pl. Viktória, de lehet, hogy te egész más irányba mennél el. Az én kedvenc nevem a Lilla, de ugye a Vincze Lilla rögtön kiesik. :) És mi az a hashajtó? O.O
Eperke, ????? jézusom de égõ lesz a gyereknek több év múlva. Eperke néni..ne csak arra kéne gondolni mi tetszik a szülõnek hanem arra is hogy a gyereknek késõbb milyen hátrányai lesznek.
Vincze Lolita, Szilvia, Maja, Jázmin, Virág... Nagyon sok név illik szerintem hozzá. Nekünk ha kislányunk lesz Szabó Linett Eperke lesz a neve. Az Eperkét csak azért, mert mielött megfogant volna végig Eperkének hívtuk és szeretnénk ha maradna. 7hkm
PORCUKORMÓKUS! Miért vacilált-at-ok ennyire? Nem tetszett semmi vagy nem tudtatok megegyezni? Milyen nevek közül választottatok? És végül miért kapta azt a nevet?
Hát mi még a szülõszobán sem tudtuk, hogy mi legyen a kislányunk neve, nagyon gáz volt.. :) ) Sõt, születése után 3nappal az anyakönyvezésnél is variáltunk.. Nemsokára megérkezik a fiúnk és ugyanebbe a cipõben vagyunk, úgyhogy megértelek!!
Vincze Tímea Brigitta Nekem a kedvenc: Réka Panna (így egyben) és a Kordélia, becézve: Délia vagy Lia
Ja és nálunk fontos volt, hogy ne tucatnevet válasszunk (bár pár év múlva úgy is az lesz - Dominikkal is így jártunk már rengetek van).
19:46-os voltam bocs
Elõzõ vagyok, még a Rita név is szép, és nagyon ritka.
Mi még nem tudjuk a nemét, de ha lány lenne Szofi(a) nevet adnánk neki. Sokan ezt is furának találják, mert rögtön a bagó jut eszükbe. Engem marhára nem érdekel nekünk nagyon tetszik :) Képzeld én Adrienn vagyok. Már kiadtak mosogatószert még talán wc tisztítót is e néven. A kútba nem ugrok és soha nem is csúfoltak. Erre ne adjatok...
Noémi, Alida, Blanka, Bettina Tamás, Nándor, Lóránt, Lénárt
Brigitta, Anita, Nina,
Vincze Patrícia
A kérdező hozzászólása: A Kittirõl a Hello Kitty jut folyton eszembe. A Mirát meg nem én vetettem el, hanem a férjem. Köszönöm a tippeket, megírom majd mi lett a vége.
Szerintem Mirella legyen :) Vincze Mirella szerintem nagyon szép lenne együtt :)
Adélbaba, ha megszülsz, megírod, mi lett a kislányod neve?
A kérdező hozzászólása: Mindenképpen. Most úgy tûnik Vincze Kitti Mira lesz. Az elõzõt majdhogynem csak én válaszottam (Vincze Lili Emma), így most asszem engedek a férjemnek.
De kár, nekem a Vincze Lili Emma nagyon tetszik!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!
Gratulálok! :)
:) Gratulálok! :)
gratu
Gratulálok!! Jó egészséget:) Szép nagy baba valóban :)
A kérdező hozzászólása: Kitti Mira lett a név, augusztus 22-n reggel 8.45-kor megérkezett közénk. 4100g és 57 cm-es szép nagy baba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)
53. vagyok Hát ezt nagyon félreértettem!:D Azt hittem, hogy elõször ezt a nevet választottad, aztán ebbõl lett a Kitti Mira.:) Akkor módosítanám a válaszomat arra, hogy nagyon szép a lányod neve!:)
A kérdező hozzászólása: Ezt a "de kár, a Vincze Lili Emma szép név" hozzászólást nem nagyon értem. A nagyobbik lányomat így hívják, a következõ nem kaphatja ugyanazt. :) Egy kutyát sem hallottam még Mira névvel, szóval ez engem kicsit sem befolyásol.
Milyen színû kutya név ugyan már.Elég hülye aki a kutyájának ezt a nevet adja! Attól is rosszul vagyok h minden 2.kutyát Fanninak hívnak pfff.Nagyon is szép név a Míra :)
Ne mondjatok már ilyeneket, hogy ez kutyanév! Nem szép dolog így leszólni a döntésüket, csak azért mert valakinek az nem tetszik! Mondjuk szerintem szép neveik vannak/lesznek a lányoknak! :)
Ne már, a Mira az kutyanév! Ennyi erõvel lehetne Vincze Buksi is
Vivient akartam írni mert jól kijön Vincze Vivien :) de látom azt nem akartok.De amúgy meg mit foglalkozol ilyennel h hashajtó márka ugyan..Tök jó már H Vincze Míra.És a Kíra nem jó?
Izabella :)
Utolsó vagyok egyébként a neked tetszõ nevek között van másik nagy kedvencem a Nóra, de Nóra Lili egy napon van a névnap és azt írtad a családi ünnepek kicsit szeretnéd ha eloszlanának. Amit teljesen megértek, nekem 2 gyerekem szülinapja és névnapja is ugyanazon hónapban van mert nem igazán figyeltem ezt hogy mikor van a névnap és ráadásul mindkettõ ugyanabban a hónapban született alig pár nap különbséggel.
A mi lányunk Lia lett. Mégpedig azért, mert nekem már évek óta tetszik ez a név. A párom részérõl pedig azért, mert a Beugró c. adás felvétele alatt találkoztunk, egymás mellett ültünk és mind a ketten szeretjük a színésznõ elõadásait. Szóval nekünk nem volt kérdés. Ha még egy lányunk lesz, akkor pedig Luca Andrea lesz a neve. Ezt pedig a császáros szobában lábadozáskor hallottam, mert a másik anyuka kislányát így hívják. Szerintem gyönyörû név ez is.
A kérdező hozzászólása: A Kira az augusztusi névnap miatt lett kilõve. Szeretném, ha kicsit el lennének osztva az évben az ünnepek, nem egy hónapban letudni mindent. Tudom hülye vagyok, hogy ilyenek is zavarnak, de nem tehetek róla.
Alapjában véve a tucatnevek tetszenek nektek. Számomra fura a Vincze Laura vagy Vivien pl, mert szerintem nem passzol a vezetéknévhez.De nem az én gyerekem lesz, ti döntitek el :) A Nikolett mostanában nem gyakori, és ez illik is hozzá. A Vincze Kitti egyenesen szörnyû, ne haragudj meg ezért. Amiket felsoroltál nevek nem jönnek be /a fent említett okok miatt/, a Nikolett még a legjobb, és ezt úgyis mindig becézik, engem sosem szólítottak még Nikolett-nek sehol. Téged Adélnak hívnak? Mert az mondjuk jól hangzana a vezetéknévhez... "Egy Niki"
Vincze Viktória! Gyönyörû lenne! :) )) (Én is Viktória vagyok, és minden túlzás és nagyképûség nélkül ez az egyik legszebb nõi név).
Kira végül miért nem jött be? Hasonlít a Mirára és a listátokon is rajta volt. Kislányomat így hívják. Tetszik még a Gréta, Jázmin, Alexa.
Angéla, Angelika? olyan szép !
A kérdező hozzászólása: A nagylány világosbarna hajú és barna szemû, bár férjemnek meg nekem is zöldesszürke szemünk van.
Juj, az eperke elég gáz, szegény gyerek... A Mira nem rossz, bár nekem nagyim kutyáját hívják így. Ha ezt nézzük, szinte minden nevet lehet valahogy csúfolni (Gréta:kréta, Ágnes:mágnes stb).
A kérdező hozzászólása: Volt már eddig Laura, Nóra, Vivien, Mira, Kira. Tetszik még a Petra, Szonja, férjemnek meg a Kitti a favorit. Nekem még a Nikolett is bejön, bár igazából csak Nikiként.
Várhatóan milyen színû szeme és haja lesz? Alacsony, magas, testes, vagy vékonyka lesz? (A neveket mindig kinézethez szoktam társítani.)
A kérdező hozzászólása: A nagylányom Lili, így a Lilla kilõve, túlságosan hasonlít. Vivien is felmerült, de abból meg úgy érezzük túl sok van.
Lilla, Laura, Barbara, Fruzsina, Hanna,
Kinga, Zsófia, Réka, Dorina, Bianka, Alma, Dalma, Diána, Szabina, Imola, Tamara, Natasa, Lara, Viola, Vanda, Gerda. Nekem tetszenek ezek, és szerintem mennek a vezetéknvetekhez.
11-es vagyok. Az utónév kalkulátor a Vivient javasolta elsõ helyen. Nekem az Anna név jutott eszembe. És vagyok olyan "illedelmes", hogy az én nevemet is javasoljam: Adrienn
A Mira nagyon gyakori név szerintem irtó ritka hogy valakinek az jutna eszébe róla hogy a Mira víz hashajtó hatású, rengeteg nõi névrõl elnevezett dolog van én lányom Dalma, és a habfürdõvel jött apósom állandóan ( az õ idejükben az volt az egyetlen habfürdõ :DD) Egyébként a férjed ötlete nagyon nem tetszik? Nekem nem kedvencem a Kitti név de a Vinczéhez olyan jól hangzik. A Vincze Vivien nekem túl sok a vi-vi miatt.
Mi is nehezen tudtunk dönteni, még a korházba menet is megkérdeztem a férjemtõl, h biztosan az legyen e. De tökéletesen jól illik rá, ti is biztos jól fogtok dönteni. Bár nekünk a fiú név okozott fejtörést. Most úgy hozta a sors, h megint kisfiunk lesz. Hát gõzöm sincs mi lesz majd a neve. Esetleg még egy név: Mona. Ismerõsünk kislányát hívják így. Valamennyire hasonlít a Mirához. De ha a Mira a favorit, akkor én se mondanék le róla csak azért, mert gyógyszer is. Megjegyzem, én nem is hallottam még ilyenrõl.
Írtad, hogy a férjes favoritja a Kitti. Az miért nem jó? Olyan kedves hangzása van Vincze Kitti. Bár nekem fiaim vannak, de a lánynevünk ami talonban volt az a Panna. De már nem bánom, hogy nem lettek lányok, már nem szeretném... túl sok lett belõle.
Nálunk is ez volt, nehezen határoztuk el magunkat, mert sok szép kislány név van. Végül engedtem a férjemnek, legyen meg neki is az öröme. De nem bántam meg. Mikor megszületett, akkor kérdeztem tõle, hogy mi legyen akkor? Õ mondta, és az lett. Válasszatok ki 2-3-at, és amikor megszületik, azok közül azt adjátok neki, amelyik szerintetek ráillik a picúrra.
Vica a Maja Goldot én is megkaptam .-)))) mondtam is h szeretnéd mi???? :-DDDDD de szerintem ha ránéznek a csöpp babára nem ez jut eszükbe .... mit ahogy a hashajtó sem :-DDDDDD
ja, és nevek :) Adrienn, Noémi, Helga, Mirjam, Alexandra, Liliána
Claritasa, látod van amiben egyformán gondolkodunk...a lányomnál én is gondolkoztam a Maján, nekem nagyon szép név...de benyögte az egyik rokonom, h "Maya Gold", úgyhogy elvette a kedvemet, terhes is voltam, a hormonok is....:S De ettõl függetlenül még mindig a top 5ben benne van nálam :)
Zsanetta! Zsani-Zsanett:)
25-ös vagyok, most látom, h a nagylányotok Lili és nem Lilla, bocsi. Akkor Lili és Miri :)
A Mira szép. Ha mindkettõtöknek tetszik, ne vessétek el egy gyógyszer miatt! Bármilyen nevet adsz, ha most nincs is, pár év múlva jöhet egy hülye brazil sorozat, amiben valakit úgy hívnak, vagy egy új gyógyszer, bármi... Szerintem a Vincze Mira kifejezetten szépen hangzik, Lilla és Mira pedig pláne. Majd írd meg, hogy döntöttetek, nagyon kíváncsi vagyok!
Lili stílusához illik a Szonja vagy a Léna.
Lányaim Janka, pocakban Zsóka De ami nekünk tetszett még: Csenge, Léna, Laura, Lilien, Bianka Ami nekem a vezetéknévhez passzolnaés egybõl beugrott a Réka név
A kérdező hozzászólása: Vincze Mira volt megbeszélve, de kiderült van egy Mira nevû hashajtó.

Múlt héten voltam orvosnál és a papírra azt írta, hogy: "f Px/3, bem. Felett mozgó kop. " Ez mit jelent? Már nagyon kivagyok, mert a 40. hetet taposom, de a baba még mindig nem jelzi, hogy ki szeretne jönni.

Legjobb válasz: Szia! A betûk és a számok jelentését nem tudom, de gyanúm szerint valami méhnyakra vonatkozó adat lehet. A beemelhetõ, mozgó koponya azt jelenti, hogy a buksija még nem illeszkedett be, azt a doki vizsgálatkor meg tudja mozdítani. A kilátásokról nem igazán tudok, mert a legutóbbi vizsgálat óta akár be is illeszkedhetett a buksi. Az én fiam se illeszkedett be, én a 40. hét után császárral szültem. Nem igazán ezért hanem az életkorom (37 évesen elsõ baba) illetve toxémia gyanú miatt.

Szia! A betûk és a számok jelentését nem tudom, de gyanúm szerint valami méhnyakra vonatkozó adat lehet. A beemelhetõ, mozgó koponya azt jelenti, hogy a buksija még nem illeszkedett be, azt a doki vizsgálatkor meg tudja mozdítani. A kilátásokról nem igazán tudok, mert a legutóbbi vizsgálat óta akár be is illeszkedhetett a buksi. Az én fiam se illeszkedett be, én a 40. hét után császárral szültem. Nem igazán ezért hanem az életkorom (37 évesen elsõ baba) illetve toxémia gyanú miatt.
Szia! Nyugodj meg! Nemsokára kijönn! A px3 az azt jelenti, hogy lejebb ment a hasad. Ez tutti!!! Így közel a cél! 3 ujjal a szegcsont alatt van a pici babád azt hiszem jól írtam. Mindegy a lényeg az hogy a pocid lejebb ment. kop- jelenti szerintem, hogy koponyavégû fekvésû. kpf másnéven. A többit sajna nem tudom. Ne ijjedj meg ez a lényeg, mert ha baj lenne akkor szólt volna, hogy héé bent maradsz a kórházban nem mehetsz haza, mert viszünk szülni. Vagy ilyesmit mondott volna, attól függ! A héten kell menned vissza!Szorítok, hogy minden okés legyen! Nagyon könnyû szülést! 39+2 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm léányok!Már úgy túl lénnék rajta.
Csak kitartást!!!!
Az nst-rõl.Azért kell 2naponta járnod. Uh sztem doki függõ, nekem csinált, indítás elõtti napon.40
elõzõ vagyok, ez lemaradt: 40+6ikon indítottak.
Örülj neki, hogy csak két naponta, nekem naponta kellett menni, minden nap nst és próbálták megnézni a magzatvizet de nem tudták, mert teljesen zárt voltam. Ez ment másfél hétig, volt hogy 5-6 órán át vártam a kórházban mire végeztem a 32 fokos melegben. Végül nem indították meg, hanem császároztak, mert a lányom semmi aktivitást nem mutatott és nagy baba volt. Azt hogy jól van-e a babád az nst-bõl fogják tudni, ne aggódj, ha valami nem oké, úgyis szólnak. ekem csak azért csinálta uh-ot, mert nagy volt a lányom a 37 hetesen és tudni akarták mennyit nõtt azóta. Kitartás.
Szerintem is örülj neki, hogy csak két naponta kell járnod, mert én úgy voltam, hogy vasárnapra voltam kiírva, jóban voltam a dokival, és mégis azt mondta, hogy ha nem jön meg a baba, kedden be kell feküdnöm a kórházba (ha nem lett volna ismerõs a doki, már rögtön másnap, hétfõn befektettek volna) Végülis erre nem került sor, mert hétfõn reggel a fájásokra ébredtem :) Az nst egyébként megmutat mindent, uh-t nálunk sem csináltak már, utoljára a 36. héten.
nálunk sem csinálnak uh-t, csak a 36. héten. Engem 41+6 naposan küldtek el flowmetriára és uh-ra.

Túl vagyok a 40. héten. Hétfőn indítják, ha nem jön addig magától a kicsim. Mik a tapasztalataitok az indított szüléssel? Valószínübb, hogy a vége császár? Egyébként 2. baba és fiú, a kisasszony 3 nappal hamarabb jött.

Legjobb válasz: 42.héten inditották.7órát vajúdtam,5 órát nyomtam.Nem voltak tolófájásaim,szóval oxi.Az utolsó órában elkezdett ijeszgetni a szülésznõ,nálam csak õ volt,h ebbõl császár lesz ha nem tudom kitolni.De csak sikerült:) 4kg lett a kisfiam. Szurkolok neked,h magától induljon és minden rendben legyen.

42.héten inditották.7órát vajúdtam, 5 órát nyomtam.Nem voltak tolófájásaim, szóval oxi.Az utolsó órában elkezdett ijeszgetni a szülésznõ, nálam csak õ volt, h ebbõl császár lesz ha nem tudom kitolni.De csak sikerült:) 4kg lett a kisfiam. Szurkolok neked, h magától induljon és minden rendben legyen.
Az én orvosom azt mondta, ha teljesen zárt méhszájról indítják a szülést, akkor valószínûbb, hogy császár lesz a vége. Én is túlhordtam, megvártuk, amíg kinyíltam 1 ujjnyira, utána indította volna (de végül magától beindult). Ha az elsõ babád természetesen született, valószínû, hogy ez a baba is sima ügy lesz, csak õ késik egy picit. Hétfõ még messze van, addig simán beindulhat magától. Drukk.
Szia, engem is indítottak, magzatvíz szivárgás miatt, viszont nulla fájásom volt, még csak jósló fájásaim sem voltak. Szóval az elsõ babámat így 12 óra alatt, természetesen szültem.
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok! Próbáltam én szugerálni a kiírt dátumot, de a kisfiam már most "tojik" rám! :D Mi lesz késöbb?! Türelmetlen vagyok már... Ma az NST-n csak egy kis fájást produkált. ASK ma nem volt, szombaton folyt. köv. ASK-val. Már mindenki felhívott, aki tudja, hogy babát várok...
Szia! Nekem oxitocinnal indította a doki reggel negyed 7kor. Fél 11-kor kezdõdtek a fájások, egybõl 2 percesek. Nagyon erõs fájások voltak, kaptam epidurált délben, kicsit könnyebb lett. Aztán fél 3kor kezdtem tolni, haladtunk is, de elakadt a babám, akárhogy nyomtam, nem jött tovább. Az ügyeletes doki jött be segíteni az én orvosomnak úgy, hogy õ könyékkel nyomta a hasamból lefelé a picit. Durva volt, mintha kibeleztek volna. :( De szerencsére megúsztam a végét mûtét nélkül, 3ra meglett a kisfiam. Nagy baba volt, 3750 gramm, és 55 cm. Ennek már 2, 5 éve, de minden pillanatára tisztán emlékszem! :) Kitartás, és remélem minden rendben lesz nálad is.
Nem csak oxival lehet indítani zárt méhszáj esetén. Az enyém is zárt egy hüvely tablettát kaptam és csak azután az oxit, hogy picit beindult! Az voltam aki tanácsolta, hogy szugeráld a picúrt :)
NA mi újság van veled? Nálam még mindig semmi, 40+3 ma Szentendrén sétálgatunk és ebédeltünk, most értem haza de semmi jel.. Te hogy vagy? 11 körül voltam ctg-én nem nagyon akart felkelni csak a végére mozgott egy picit..
A kérdező hozzászólása: 14-én bementünk 5 percesekkel a kórházba, de abbamaradt. Befektettek. Kedden reggel 6-ra kaptam idõpontot indításra, de nem volt rá szükség. Éjfélkor 2 percesekkel indult és 8:15-re született a kisfiam 41 hétre 59 centivel és 4020 grammal. :) Köszönöm mindenkinek! :)
Gratulálok, sok boldogságot!
Szuper:) Gratulálok a babádhoz:) Ugye hogy kifért?:)
Gratulálok!
GRATULÁLOK!Jó egészséget Nektek!
A kérdező hozzászólása: kifért :D Köszönöm! :)
GRATULÁLOK, sok boldogságot! Megkérdezhetem, hogy a mostani (második) szülésed gyorsabb és könnyebb volt, mint az elsõ?
A kérdező hozzászólása: :) Gyorsabb volt (20 óra volt az 1. szülésem, az 5 percesektõl számolva, most egybõl 2 percesekkel indult és 8 és fél óra volt az egész), de sokkal fájdalmasabbnak éreztem, vagy csak a tûrõképességem csökkent, nem t.om... Most 2 órát bírtam elviselni a 2 perces fájásokat és kértem EDA-t. Ezután egy álom volt, még pihenni is tudtam. Az elsõt végig szenvedtem otthon, nem volt fájdalomcsillapítás, most úgy érzem nem bírtam volna nélküle. Így jó volt. Jöhet a következõ! :)
A kérdező hozzászólása: Most olvastam vissza. Jól rászóltam! Kívánságom teljesül; 12.27-én érkezik a 3. babám, aki szintén kisfiú. :D Köszönöm mindenkinek mégegyszer a kedves szavakat, a bíztatást és a jókívánságokat! 3 hónap és találkozunk ugyanitt... :D
Szia. Az elsõ kommentedhez fûzve: az én kisfiam 4240grammal született 40+5 hétre természetes úton, kifért :) :) :) :) Csak hogy a kérdésre is válaszoljak a kislányommal indítottak, az is 12 órás vajúdás volt - mint a fiammal - az indításkor a belsõ méhszáj még nálam is teljesen zárva volt. A 12óra végén, mikor sikerült a szülésznõmnek "kitágítani" teljesen (bizony, kézzel, szörnyû volt, míg meg nem kaptam az EDA-t, utána nem éreztem) a leányzó nem volt hajlandó kijönni, nagyon fenn volt a feje, de aztán kicsalogatták :) Szerencsére nem lett császár belõle de tény, hogy az indított szüléseknél nagyobb az esély a sürgõsségi császárra. De nálad nem lesz!!!!!! Szugerálj :) :) :) :) :) Könnyû szülést kívánok neked!!!!!!
Attól függ, hogyan indítják. Nekem burokrepesztéssel indították a másodikat, oxi nem kellett. Háromnegyed 8-kor volt a burokrepesztés, fél 9-kor érkezett meg az elsõ fájás és háromnegyed tíz elõtt már a karomban tarthattam a kislányomat. :) Szóval nálam nagyon hamar lement.
Nekem 42. hét elsõ napján akarták indítani, de azt mondta a doki, hogy õ ennyi idõs terhességnél még nem látott ilyen merev, zárt méhszájat, a fõorvossal együtt, aki ráadásul azt mondta, hogy totál téraránytalanság áll fenn, azonnal megcsászároztak.
remelem szerencsesebb leszel, mint mi. Nekem ketszer inditottak, 11 nappal hordtam tul a lanyomat. A szules szornyu volt, reszleteket inkabb nem irok.
Én ugyanúgy voltam mint te. Szerdára voltam kiírva, hétfõn lett volna szülés indítás, szombaton spontán beindult a szülés. Még bármikor beindulhat!:)
Hát én annyit tudok mondani, indították és császár lett a vége.17 óra vajúdás után a kezelõorvos is felfogta amit a fõorvos mondott:súlyos téraránytalanság, nem valószínû hogy kifér a baba.Nem fért, slusszpoénnak meg a köldökzsinór 2x a nyakán.
Nos, nem ijesztgetésbõl, mert tudod, minden szülés más, de 4 friss babás ismerõsömnek indították a szülést.Abból 3 lett császár.1 természetes, ráadásul nagyon könnyen.
A kérdező hozzászólása: húha! szorítsatok értünk! azért bízom a legjobbakban. lassan 3 hete 3, 5 kilóra becsülték. A kicsi lányom ennyivel született. Remélem ki fog férni! Nagyon félek a mûtéttõl... Lehet ezért nem akar kibújni?
Szia! Tényleg ne add még fel, hogy magától beindul! Amikor betöltöttem a 40. hetet pénteken, következõ hét szerdán be kellett volna feküdnöm a kórházba. Már teljesen feladtam, hogy magától fog beindulni a szülés. Erre 40+3-ra magától megszületett a kislányom 5 hete :) ! Könnyû szülést
Akkor egy kis biztatás:az elsõ fiam 40+5 hétre született, indítani kellett, 4 óra alatt lett meg, teljesen természetes módon.A 2. fiam 37+3 hétre született, ott is burkot repesztettek(már eléggé kinyíltam, a baba feje beékelõdött, de nem volt fájásom), õ 3 óra alatt lett meg, szintén mindenféle fajta beavatkozás mentsen.Ma kezdtem a 38. hetet, már megint nyitva vagyok, keményedéseim is vannak, lehet, hogy ezt is indítani kell majd.Szóval nálam semmi hátránya nem volt.Könnyû szülést.
Engem is indítottak az ikreimmel, akkor szûk 2 ujjnyira voltam kitágulva. 9 óra volt kitolással együtt, természetes úton születtek. Oxi végig be volt kötve.
Nekem a 42.héten indítottak 3 napon keresztül, de csak annyi történt hogy a 3.napon elkezdett szivárogni a magzatvíz, 4.napra elfolyt teljesen de fájásaim nem voltak.Akkor csináltak uh.-ot és ott vették észre hogy nagyon magasan van a kislányom3 rosszul tartja a fejét, ja és nem tágultam teljesen merev volt a méhszáj.Ezért császár mellett döntöttek.Valahol még örültem is neki mert az én kislányomnak is a nyakán volt a köldökzsinór.
Nekem a 3. babámnál repesztették meg a burkot, bõ két ujjnyira nyitva volt már a méhszáj. Kb 2 óra múlva a kezemben volt a kis 4 kilósom :) Szerintem nem lesz gond, fõleg, hogy nem elsõ baba, és talán nyílik is a méhszáj addig, hogy lehessen burkot repeszteni. De addig még simán meg is szülhetsz, szorítok :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm csajok! Holnap 11-re megyek NST-re és ASK-ra a kórházba. Tegnap is volt magzatvízvizsgálat is, ami nem kicsit fájt, mert a belsõ méhszájam még zárva volt. Remélem holnap már jobb lesz és hétfõig már nem húzzuk... Próbálok optimista lenni! :) Legalább a méhszájam lenne már nyitva!
Barátnõmnek indították, mert az orvosa épp ügyeletes volt 1, 5 óra alatt mindennel készen voltak. Nekem elfolyt a magzatvizem és 18 óra után toltak a mûtõbe. Nincs két egyforma szülés.
Szia! Mindkét babám indított volt, mindkettõ spontán 4 óra alatt megszületett, a második szülés álom volt, 3.nyomásra megszületett a kislányom. Könnyû szülést!
Nekem 40 hetesen és 3 naposan indítottak totálisan zárt méhszáj mellett, nulla fájással. Burokrepesztéssel kezdett a doki, utána bekötötték az oxitocint. Burokrepesztéstõl számítva 5 óra múlva már babáztam, tehát nem gondolom, hogy hosszú szülés volt ... Az igazsághoz tartozik, hogy EDA-t kaptam, az pedig gyorsítja a tágulást és az egész folyamatot.
A 9. válaszoló vagyok.Húúúúúú, jól belehúztál, GRATULÁLOK!Nekem a válasz megírása után pár nappal(2012.szept. 28.-án) megszületett a pici lányom(3. baba, 2 fiú után)2 óra alatt, beavatkozás mentesen(se oxy, se gátmetszés, bár ez ezelõtt sem volt).Az EDA-val sem éltem-ilyen rövid idõ alatt értelme se lett volna-bár nem lett volna akadálya.Könnyû, gyors szülést, írj majd!2 fiú+(1 hét híján)1 éves csajszi anyukája

Hétvégére vagyok kiirva, és még semmi tünetem sincs, mi van akkor ha 40-hétre sincs meg a baba? Nagyon Aggódom irnátok egy pár sort?

Nem lesz túl nagy,mert arra saccolta a doki!föleg hogy elsö baba,hogy fog menni?félek egy picit!a nagy has befolyásolja a baba méretét?köszönöm

Legjobb válasz: köszönöm mindenkinek!Még egy kérdés,jelent valamit ha a 36-héten volt bpd:95mm ofd:113mm???? ebböl sem lehet semmire utalni??

Szia Sorstars! En is hetvegere vagyok kirva(szombatra). Azon kivul h mar hetek ota joslozok es nagyon vizesedek nekem se akar kibujni a draga.Pedig a dokim megmert volna eskudni ra h elobb fogok szulni a kiirtnal. Aztan mivel nekem oriasi a pocakom mindenki mondogatja h nagy baba lesz(beleertve a dokimat is) de en erre sem adok semmit. Nagyon nem szeretnem tulhordani, de elhataroztam h nem praktikazom tobbet, mert eddig minden "szules beindito" praktikat kiprobaltam de semmi nem hasznalt. Ne aggodj, tudni fogja az a baba h mikor jojjon:) Konnyu szulest es egezseges babat kivanok neked!
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek!Még egy kérdés, jelent valamit ha a 36-héten volt bpd:95mm ofd:113mm???? ebböl sem lehet semmire utalni??
A nagy has nem utal a baba méretére. Nyugi, akármekkora is, meg fogod tudni szülni, csak hinni kell benne. Én az elsõt farfekvéssel szültem meg. Amúgy :D:D:D, a húgomat kb. 10 perce vitte be a szülészetre a férjem! Úgyhogy lehet, hogy front van, reménykedj, hátha nálad is megindul. (A húgom is már a 40. héten volt) Ja, és neki sem volt semmi tünete, majd ma reggel hirtelen 2 perces fájásai lettek, pedig tegnap is még teljesen zárva volt a méhszáj.
Gratulálok! Minden jót nektek! Egy másik válaszoló:)
Gratulálok! jó egészséget az egész családnak! az egyik válaszoló :)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Örömmel irom ezt a pár sort!Mert csütörtökön megszületett a lányom.4.14dkg és 60 cm.természetes úton:) 5-óra alatt, és ebböl 2 óra volt fájdalmas!Mindenkinek ilyen szülést kívánok:)
Szia! Én ma vagyok pont 40+0 hetes km és még semmit nem érzek! Kicsit sem érzem h nekem ma kéne szülnöm! :( pedig már jó lenne! Én már a továbbiakat is megbeszéltem a dokimmal egész 30.áig várnak (persze 2 naponta ctg vizsgálat). úgyhogy még van idõ ha a lánykám nagyon nem akar jönni! Nekem is azt mondták amúgy h nem lesz nagy baba max 3000 gr. na ez is majd kiderül! :) Könnyû szülést :)
Ne aggódj! A nagy has nem befolyásolja a baba méretét. Nekem pici volt a hasam, és nagy lett a baba 3700g. Egy ismerõsömnek meg nagy volt a hasa és alig lett több3000 g-nál a baba. Ha meg túlhordod, akkor meg azt hallottam, a baba súlya csökken. Könnyû szülést!
Szia!Én április 11-re voltam kiírva.Nem akart kibújni, annak ellenére, hogy nap mint nap bevásárolni jártam, 10-12 emeletet megmásztam anyuékhoz.Szinte semmi sem utalt arra, hogy a közeljövõben szeretne világra jönni.Minden este úgy feküdtem le, hogy vártam a magzatvizet : ) Elvileg 5 napot várnak kiírt után, minden nap NST., kétnaponta ultrahang.Nálam minden rendben volt , nagyon nem akartam plusz napokat a kórházban tölteni inkább jártam vizsgálatokra.16-án már nem tudtam tovább húzni , megkaptam a beutalót másnapra.Annyira nem akartam, hogy aznap éjjel 11.30-kor megindultak a fájások.2.30-ig csak órásak, onnantól 5 percesek.A magzatvízet hiába vártam : )4.30-kor feküdtem fel .5.42-kor megszületett a lányom./41 héten/Ezek szerint Õ sem akart plusz napokra befeküdni : ))Elsõ baba, 2830 gramm, 49 cm, a második tolásra kint volt.Ne aggódj, ha minden rendben vele, tudni fogja mikor jöjjön!!!Hidd el a fájdalom ellenére is gyönyörû lesz!!!!!
Szia! Ne aggódj már! Nincs miért. Jön az a baba mikor kell. Nem törvényszerû, hogy akkor kell szülni amikorra kivagy írva. Mondjuk én pont az nap szültem, de ez a ritkább.
Bocs az uh helyett nst volt.
Nekem nagy hasam volt és a babám 3100 grammal és 53 centivel született. Én is túlhordtam 5 nappal. Mindennap menni kellett , egyik nap uh -ra másnap aminószkopiára. Ne idegeskedj hétvégéig még megindulhat. Nekem is egyik percrõl a másikra kezdõdött.Elõtte semi jóslom nem volt. Kõnnyü szülést.
Szia! Nyugi, nem fog benn maradni:) Ha nem születik meg idõben, akkor még cipelned kell egy kicsit:) Semmi különös nem történik, továbbra is mész szívhangra és figyelik a babót. Ha nincs probléma, nem kell benn maradnod a kórházban. + - 2 hét megengedett. A barátnõmnek sem volt semmi tünete a kiírt idõpont körük, majdnem 2 héttel hordta túl. Elindult magától és megszülte:) Nem feltétlenül lesz óriás baba ha nagy a pocakod. Nyugi!! Ne görcsölj ezen! Tudja a babád, hogy mikor kell kibújni:)
szia! ne aggódj! ha betöltöd a 40 hetet, kétnaponta megvizsgálnak (nst, magzatvíz színe-kukucskálással :) de nem kell kórházba feküdnöd. ha mindent rendben találnak, megvárják, míg a baba maga akar kijönni. csak a 42. héten indítanak kizárólag túlhordás miatt, egyébként csak akkor, ha láthatóan a baba nem érzi jól magát (keveset mozog - elöregszik a méhlepény, vagy bekakil a vízbe - zölddé válik). ekkor burokrepesztés vagy oxytocin az indítás módja. ettõl sem kell félni, ezek önmagukban nem fájnak, a vajúdást indítják be. a has mérete egyátalán nem befolyásol semmit. Könnyû szülést Neked!
Anyunak pl. óriási volt a pocakja, azt hitték ikreket vár (megnézni nem tudták, '70-es évek végén), aztán megszülettem 2, 5 kilósan. Ne aggódj, egyik barátnõm 3 héttel a kiírt idõpont után szült, semmi tünete nem volt még elõtte nap sem, aztán pár óra alatt meglett a babó, szintén elsõ gyerkõc. Szép szülést neked is!
Szia!De jo neked!Gratulalok!:) Az en dragam meg mindig varat magara. Ha hetfoig nem lesz meg akkor inditanak:( Jo babazast kivanok neked!:) 40+4 hetes kismami
amíg a dokid nem mondja, hogy tilos, addig lehet szexelni. :)
ja, direkt jó nyitott méhszájjal! hátha befertõzitek a magzatburkot! legyen eszed és bírd már kivárni az idõdet!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Nincs fogadott dokim, mástól meg nem akarom megkérdezni :) Csak amiatt aggódom, hogy ha nyitva a méhszáj, akkor nem okoz gondot a sperma felkerülése? (fertõzés, stb.) Vagy direkt ez indítaná be a szülést?
gumi???
a sperma puhíthatja a méhszájat de te már nyitva vagy vagyis árthat. orgazmus viszont mehet, az összehúzódásokat csinál és ha nem is indítja be a szülést, te ellezulsz, a méhed meg gyakorolhat :) orális szexszel, pettingel. sztem a hüvelyedbe már ne menjen be senki-semmi/bocsi nem tudtam jobban megfogalmazni../
Én is 5 nappal hordtam túl, de végül indítva szültem. Na de hogy válaszoljak is, én nem mertem már ekkor szexelni. Nyitott méhszájnál nagy a fertõzés veszély!!!! Most már bármikor szülhetsz, inkább lépcsõzz, mozogj, vagy csak óvszerrel próbálkozz. De annak megint nem sok értelme van, mert pont a sperma kellene.. Könnyû és gyors szülést kívánok!
Jaj, 64%-os, ne okoskodj már!Nekem is ezt javasolta a dokim pont ilyen értékem volt(1111).Gumival cseszheted, mivel a spermiumokban vannak olyan anyagok, amik beindíthatják.Végül múlt héten pénteken szültem meg, igaz, nem jutottunk el a szexig, én 39+1 voltam.3gyerekes anyuka

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!