Találatok a következő kifejezésre: 40. hétben és a (137 db)

Miért van az, hogy mondjuk hétfőn töltöm a 40. hetet, és a kiírás meg szerdán van?

Akkor már 40+2 napos vagyok. Csak kiváncsiságból, mert ezt nem nagyon értem!

Legjobb válasz: Ez jó kérdés!Én febr.13-ra voltam kiírva védõnõ számítása szerint!A kalkulátorok febr.10-re írtak,a baba méretei alapján a dokinõm már elõrehozott febr.6-ra, ami vasárnap mégis utána kedden lennék betöltött 40. hetes, most elméletileg kiskönyvembe írtak szerint 38+4 napos vagyok!Úgy vagyok vele, hogy majd csak kibújik valamikor.A babám méretei 33 hetesen pl. 36 hetesnek feleltek meg!

Ez jó kérdés!Én febr.13-ra voltam kiírva védõnõ számítása szerint!A kalkulátorok febr.10-re írtak, a baba méretei alapján a dokinõm már elõrehozott febr.6-ra, ami vasárnap mégis utána kedden lennék betöltött 40. hetes, most elméletileg kiskönyvembe írtak szerint 38+4 napos vagyok!Úgy vagyok vele, hogy majd csak kibújik valamikor.A babám méretei 33 hetesen pl. 36 hetesnek feleltek meg!
Nem mindegy mikor? Lehet akkor van hely a mûtõben-ennél nem kell messzebb menni. Amúgy minden kórház máskor indítja meg a túljhordott szülést, a 40+0 és a 42+0 között...
A kérdező hozzászólása: Nincs megbeszélve semmi, ha túlhordom esetleg nem kell még befeküdnöm. Ezt az idõpontot még a védõnõ állapította meg az utolsõ menstruáció idõpontjából. Utána az orvos is ugyanezt mondta. De egyébként ha ennyire terhes válaszolni, akkor nem kell.
Ez nálam is pont így volt. A dokim elmagyarázta mihez adnak hozzá x hetet majd vonnak ki x napot....a lényeg hogy hogy én is 40+2 napra voltam kiírva. + 8 napot hordtam túl és megindították.
Én holnapra vagyok kiírva, akkor már 40+2 hetes leszek. Én is gondolkodtam már ezen, hogy miért nem a betöltött 40 hétre vagyunk kiírva, de nem jutottam semmire:)
Ez tök jó kérdés. Nekem az utolsó mesnim 1. napja szerda. Ahhoz képest a védõnõ szombatra állapította meg a napot. Azt mondta, hogy a peteérés nem biztos, hogy szerdán volt. A neten több terheskalkulátoron is megnéztem, és ott is szerdai nap. Lehet, hogy a védõnõk valami hibás szoftverrel dolgoznak? Ja, a dokim csütörtököt állapított meg, de nem írta át. Szóval elvileg én is 40+3 napra szülnék.
Hány napos a ciklusod? Ha nem pont 28, akkor lehet, hogy mást állapítanak meg.

Méhszáj vizsgálat mikor van utoljára a 40 hétben? És ha túlhordom, akkor utána milyen sűrűn van? A 40. hét után milyen vizsgálatok vannak?

Legjobb válasz: eleinte havonta vizsgálnak meg,utolsó harmadban 2 hetente,majd a vége felé hetente. ha túlhordod,heti 2x-3x is behivhatnak vizsgálatokra

eleinte havonta vizsgálnak meg, utolsó harmadban 2 hetente, majd a vége felé hetente. ha túlhordod, heti 2x-3x is behivhatnak vizsgálatokra
Ha van fogadott dokid, indít. Ha nincs, akkor a 42. héten indítanak.
Ez nem így van. A fogadott doki sem indít azonnal. Vagyis lehet hogy van aki igen, az enyém ráhagy 1 hetet. Én is ebben a cipõben járok pontosan.
Ez nagyban orvos es korhazfuggo. Sok helyen befektetnek 40 hetesen es vizsgalgatnak naponta, hatha beindul, valahol egybol inditanak, de van olyan korhaz is, ahol varnak egy-ket hetet, viszont ketnaponta be kell jarni vizsgalatra, nst-re.
Nekem volt fogadott orvosom. 40. heten semmi jele nem volt szulesnek, nem inditotta maris be, de egy hetig a szulesig bent kellett fekudnom a korhazba, es a 41. heten beinditotta a szulest.
doki, kórház, adott szituáció dönti el. sokkal jobb, ha magától indul meg a szülés, mint ha adnak oxytocint, meg egyebeket. aztán simán lehet, hogy elszámolták a baba korát (illetve nem akkor fogant, amikor szoktak, henem késõbb. a terhességet viszont menzesztõl számítják.) szóval lehet, hogya 42.héten magától szépen megszületne, de a doki valamlyen okból megindítja elõbb. ez senkinek nem jó. tehát ha nincs valami konkrét gond a túlhordással, akkor nem kell beavatkozni.

Holnap töltöm a 40. hetet, megnézték a méhszájamat, és azt írta a doki a kiskönyvembe hogy cx2111! Ez szerintetek jó? És mit jelent?

Legjobb válasz: szia nekem is ennyi volt az értékem a 40 dik hétben ez azt jelenti hogy a méhnyak rövidült 2 centit, és nyitva van a méhszáj teljesen könnyû szülést, hiszen már csak napok kérdése :-)

szia nekem is ennyi volt az értékem a 40 dik hétben ez azt jelenti hogy a méhnyak rövidült 2 centit, és nyitva van a méhszáj teljesen könnyû szülést, hiszen már csak napok kérdése :-)
Ó, én egy ilyenért mit nem adnék. :D 39 hetes vagyok, és még mindig 2000 a méhszájam... Na de egyszer csak elõbújik! :) ) Neked már csak napok kérdése, sok boldogságot!
Nekem 37 hetesen írtak ilyet a kiskönyvbe, mégis a 40+6 napon szültem.

Most kezdtem a 40. hetet, és görcsölgetek (de nem vészes) kezdek cseppekben vérezgetni, ez már a szülés kezdete? Érdemes beszélnem a Szülésznőmmel?

Legjobb válasz: Hívd fel a szülésznõt és az orvost...a vérezgetést mindig pontosítani kell, ráadásul a 40. hétben vagy. Szerintem be fognak hívni..

Hívd fel a szülésznõt és az orvost...a vérezgetést mindig pontosítani kell, ráadásul a 40. hétben vagy. Szerintem be fognak hívni..
Persze, nyugodtan hívd a szülésznõd. Valószínû behívnak. Könnyû szülést kívánok!

Holnap töltöm a 40. hetet és mennem kell amnioszkópiára. Miből áll pontosan ez a vizsgálat? Fáj?

Legjobb válasz: Szia!azért mert ezzel nézik,hogy a manód nem kakilt bele a magzatvízbe.Minden rendben van -e?Nekem a 3839,40,41,42 héten csináltak!végül császároztak. 3 hetes baba anyukája

Kedves 36 heteske! Nem bepofátlankodtál! Ez a fórum azért van, hogy ha nem tudsz valamit, kérdezz! Csak nyugodtan! :)
Szia!azért mert ezzel nézik, hogy a manód nem kakilt bele a magzatvízbe.Minden rendben van -e?Nekem a 3839, 40, 41, 42 héten csináltak!végül császároztak. 3 hetes baba anyukája
Szia!egy kacsát helyeznek fel, és ebbe tolnak fel egy csövet, amiben egy kis tûszerûség van és azzal vesznek magzatvizet, ez nem fáj, inkább kicsit kellemetlen, de kibírható!Pár perces vizsgálat, ezzel nézik, hogy nem zavaros-e a magzatvized. 3 hetes baba anyukája
Oké, aranyos vagy csak ilyenkor a "szabály szerint" ki kéne írnom a kérdésem és nem a másikéba belemászni mert õ gondolom tudja miért csinálják ezt neki. De így egyszerûbb volt ha már így összejöttünk :-).
Igen, jól tudod! Pontosan akkor csinálják ha már túlhordtad a babát. Nem akarlak elijeszteni, de nekem nagyon fájt és ez a vizsgálat után folyt el a magzatvizem és mentem szülni. Sajnos nem tágultam és császár lett belõle sajnos! Sok sikert!
Aha, értem. Én köszönöm a válaszokat és még egyszer bocsi, h. bepofátlankodtam :-/. 36 hetes kismama
Sziasztok! A magzatvíz tisztaságát nézik, nálam pl azt nézték a 39. hét elején szivárog-e a vizem. Nem túl kellemes, de gyorsan megvan. Ja... vizsgálat után 6 órával megszültem. Megcsinálták este 9kor, hazamentem, elaludtam, durva 3 percesekre keltem és 4re meglett. Szóval készülj...:-DDD Nagyon sokszor beindítja a szülést!!! Szorítok!!
Ha jól tudom, akkor erre azért van szükség, mert túlhordtad a picit. Akkor fennáll a veszélye, hogy a magzatvíz fertõzõdik (beleürít a baba). Ha ez van, akkor megindítják a szülést. Jól tudom?
Bocsánat, h beleszólok, engem csak az érdekelne, h. ezt miért csinálják? Mindenkinek kell ezt? 36 hetes kismama
Szerintem a kérdés feltevõje se haragszik meg érte. És az jobb lenne, ha egymás után ugyan olyan kérdések szerepelnének? Nem hiszem. :) És kedves kérdezõ! Szerintem is cuccolj össze. :)

39/40 hetes kismamák hogy vagytok? Én holnap töltöm a 40. hetet és már nagyon várom, hogy megszüljek.

Már sokat jósolgat,2 hete esténként többször azt hittem megszülök, de elmúltak a görcsök. A medencém már elviselhetetlenül fáj, de nem akar kibújni ez a Pici. 2. baba és az első 39+2 hétre érkezett. Most valószínű nagyobb baba lesz (3500 grammal született a kisfiam), anno azt is mondták, hogy csak a 36. hétig húzzam ki. De már nagyon várom... :)

Legjobb válasz: Szia! Én ma vagyok 39 hetes. Én is nagyon várom már, de egyenlõre semmi komoly jele nincs, hogy jönni akarna... :( Elsõ baba lesz. Nekem is görcsölget néha a hasam, a medencém már kb 2 hónapja fáj. Igazából már mindent nehezemre esik csinálni, még a fõzés is kifáraszt, pedig nem kapkodok vele. Elkezdõdtek az "egybenvagymég??" hívások, üzenetek, ami még türelmetlenebbé tesz. Nagyon nehéz már másra gondolni, de próbálom elterelni a figyelmemet. De olyan nehéz már! :( Annyira szeretnék már találkozni Vele! :)

Szia! Én ma vagyok 39 hetes. Én is nagyon várom már, de egyenlõre semmi komoly jele nincs, hogy jönni akarna... :( Elsõ baba lesz. Nekem is görcsölget néha a hasam, a medencém már kb 2 hónapja fáj. Igazából már mindent nehezemre esik csinálni, még a fõzés is kifáraszt, pedig nem kapkodok vele. Elkezdõdtek az "egybenvagymég??" hívások, üzenetek, ami még türelmetlenebbé tesz. Nagyon nehéz már másra gondolni, de próbálom elterelni a figyelmemet. De olyan nehéz már! :( Annyira szeretnék már találkozni Vele! :)
Van valami változás?
Én még csak most töltöttem be a 37. hetet és már nagyon várom , hogy megszülessen.Nekem is fáj a baloldalt a hasam alja és emiatt kényelmetlen a fekvés és a kelés , néha úgy érzem , hogy egy mázsás súly van a hasamban és leakar szakadni.Irigyellek titeket, mert ti már látjátok az alagút végét.Idegesít ez a sok orvoshoz menés, hetente 2x ctg reggel hétre az odamenet is 1 óra gyalog. Jövõhéten pedig buszozás 45 km-re csak ctg-re.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Még aznap este rendszeres fájások lettek és éjjel bementünk a kórházba, de akkor elmúltak. Viszont bent tartottak és másnap este megszületett a kisfiam 4200 grammal és 58 cm-vel. Gondolom már Nektek is megvannak babáitok; nagyon boldog babázást! :)
Gratulálok! 4 gyerkõc anyukája

Fel lehet turbózni kicsit a baba növekedését? A 37. hétben vagyok és 2600 gramm a kicsi. Úgy néz ki nem bírjuk végig a 40. hétig és jó lenne ha nőne (hízna) kicsit.

Legjobb válasz: Szedsz vitamint? Én Femibiont szedtem a végéig, illetve megszületett a babám a 38. héten 3850g lett. Egyél tápláló ételeket. Sok zöldség és fehérje, de ezt csak én gondolom. Kívánsz egyébként valami kaját?

Szedsz vitamint? Én Femibiont szedtem a végéig, illetve megszületett a babám a 38. héten 3850g lett. Egyél tápláló ételeket. Sok zöldség és fehérje, de ezt csak én gondolom. Kívánsz egyébként valami kaját?
nyugodj meg.most fog a legtöbbet hízni majd.egyébbként nem lehet adni a súlytalálomra.mikor szültem volt egy kismama benn a korházba.37. hétbe lépett pont.(akkor még nem szült-ez szombaton volt és utána kedden császározták).mondta h azért császározzák, mert nagyon pici a baba(2500gramm körül van).na ennek ellenére 3, 5 kg fölötti lett a babája.szóval ne adj erre a súlytalálgatásra annyira.lehet h neked is már nagy a babád, csak rosszul mérték. könnyû és gyors szülést. /S/
(már) nem tudod. szinte mindegy mit eszel nem tudod felgyorsítani a növekedését. ha nagy baj lenne, már befektettek volna infúzióra. a második gyerekemmel infúziós kezelést is kaptam, mert kicsinek találták a 34. héten. az infúziós kezelés 4 hete alatt sem fejlõdött jobban, 2, 7-tel született. semmi bajunk nem lett. tehát ne aggódj!!!!!! nyugi. ami talán a legtöbbet segít az a szõlõcukor. egyszerre vegyél be folsavat + vasat + szõlõcukrot (ez utóbbit nagy mennyiségben). de alapvetõen ne számíts jelentõs gyarapodásra. és a válaszolónak igaza van, félresaccolás is lehetséges.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Elkezdek megint vitamint szedni az egyikünknek sem árt. Igen, tudom hogy elég gyakran nem találják el a baba súlyát, pont ezért félek, nehogy még kisebb legyen mint mondják. üdv,
Nekem a 36 hetes UH-on azt mondták, hogy szüléskor meglesz a 3 kg. Ennek ellenére 4, 16 kg lett és a terhesség végén kellett vasat szednem, de mást nem szedtem, viszont iszonyú mennyiségû gyümölcsöt ettem. Ez 4 éve volt. Most 35 hetes terhes vagyok. Májusig szedtem az Elevitet, mert most eddig kevesebb gyümölcsöt fogyasztottam, most viszont, ha a nap folyamán eszem gyümölcsöt, akkor nem veszek be vitamint. Nekem a 33+1 napos UH-on 2010 g-ra becsülték. Most kb. 2, 5 kg lehet, de szerintem nagyobb lesz. Ne aggódj, az egyik ismerõsömnek 2 kg-os lett a babája és 39 hétre szülte. Semmi baja nincs.
Egy barátnõmnek megakarták a 33. héten indítani a szülést, mondván, hogy túl nagy a baba, akkor saccolták 3600 g-ra, na ennek ellenére a 41. héten született meg 3200g-mal! Tehát tényleg nem biztos a saccolás! Amúgy, ha valóban 2700 g körül van már az is jó súlynak számít, a lényeg, h 2500 alatt ne legyen, de tényleg kezd el szedni a vitamint, hátha segít vmit!
Szia, nekem anno a 34.heti Uh-on 1770gr-ra becsülték a babámat.Azonnal küldtek ctg-re.Borzasztóan magam alatt voltam, elkezdtem szedni ijedtemben az Elevitet is.Persze mondta a doki, hogy sohasem pontosak a mérések.Egy hét múlva megint mérték, akkor már 21oo volt.3150-el született meg a lányom, a 41.hétre.

Ha volt már egy császárom és nem indul meg a 40. hét végéig a szülés mire számítsak? Indítanak, engedik túlhordani, vagy újabb császár?

Legjobb válasz: Nekem az elsõ is császár volt és most pár hete a második is. 41. héten született a második babám (várnak vele picit) hátha megindul, ha nem túl kevés idõ telt el a 2 terhesség között. Indítani csak burok repesztéssel tudnak, oxitocint nem kaphatsz, mert szétrepedne a méhed tõle. Ha nem indul el magától akkor nagy valószínûséggel császár újra. Nekem az volt! Viszont sokkalta könnyebben viseltem, mint az elsõt. Másnap szinte már a mini maratont is lefutottam volna! :)

Nekem az elsõ is császár volt és most pár hete a második is. 41. héten született a második babám (várnak vele picit) hátha megindul, ha nem túl kevés idõ telt el a 2 terhesség között. Indítani csak burok repesztéssel tudnak, oxitocint nem kaphatsz, mert szétrepedne a méhed tõle. Ha nem indul el magától akkor nagy valószínûséggel császár újra. Nekem az volt! Viszont sokkalta könnyebben viseltem, mint az elsõt. Másnap szinte már a mini maratont is lefutottam volna! :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ. Neked mennyi idõ volt a két baba között? Nekem 2 év 3 hónap lesz.
A 2 gyerkõc között szinte ugyanennyi idõ van, mint nálatok lesz. Nálunk 2 év 7 hónap. Ha van még kérdésed szívesen válaszolok! :)
Szia nekem 4 év lesz a két császár között, pont a héten beszéltem az orvosommal és nekem azt mondta ha magától nem indul be a 38. legkésõbb a 39.hétig akkor ismét császármetszés lesz. Nekem az elsõ baba 4350 gramm volt és ettõl fél a legjobban az orvosom hogy ismét ilyen nagy lesz a baba. Ahány kórház annyi szokás. 28 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Neked is köszönöm. Én Gyõrben szülök, remélem, ott sem engedik túlhordani. Kicsit magas a cukrom, ahogy az elsõ terhességnél is. Azt egyébként 10 nappal hordtam túl, és oxitocinnal sem sikerült megindítani. Ja, és betöltöttem a 35-öt.

Ma töltöm be a 40. hetet és legapróbb jele sincs a szülésnek, méhszáj is zárt. Mire számíthatok?

Eddig megúsztam a striákat, de ha még 1-2 hétig kell viselnem a terhességet, nem kizárt, hogy kireped a b?röm. A baba tovább hízik a 40. hét után is?

Legjobb válasz: A 38. hét környékétõl lelassul a hízás, a kismamánál is. De nem a striák miatt írom. Az a legkevesebb-szerintem.

A 38. hét környékétõl lelassul a hízás, a kismamánál is. De nem a striák miatt írom. Az a legkevesebb-szerintem.
Már bocs, de ilyenkor már a te bõrkéd a legutolsó szempont. A túlhordás sok más komplikációt okozhat, de ezeket nyilván tudod. Ha vki hajlamos szétrepedni, az megtörténik így is úgy is, ráadásul akkor fog csak látszani, ha már megszületett a baba, és kezd visszahúzódni a hasad.
Én úgy szültem 40+2-re, hogy este még semmi jele nem volt hogy másnap szülni megyünk. Úgyhogy bármi lehet! Striákról: tényleg számíthat pár nap is vagy egy hét is. Nekem pl a 36. héten kezdtek el megjelenni, és napról napra szaporodtak. Nem volt mit tenni. Kenjed a hasad krémmel, ez a legtöbb amit tehetsz. Könnyû szülést kívánok!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!