Találatok a következő kifejezésre: 40. hétben és (163 db)

Méhszáj vizsgálat mikor van utoljára a 40 hétben? És ha túlhordom, akkor utána milyen sűrűn van? A 40. hét után milyen vizsgálatok vannak?

Legjobb válasz: eleinte havonta vizsgálnak meg,utolsó harmadban 2 hetente,majd a vége felé hetente. ha túlhordod,heti 2x-3x is behivhatnak vizsgálatokra

eleinte havonta vizsgálnak meg, utolsó harmadban 2 hetente, majd a vége felé hetente. ha túlhordod, heti 2x-3x is behivhatnak vizsgálatokra

Mi az UH szerinti kiírás vagy időpont? Nekem csak az utolsó mensiből számoltak egyet 40. hétre és az első mozgásból számoltak másikat, ami előbb lejárt. Más időpontot nem mondtak.40hetes vagyok.

Legjobb válasz: Nekem is a nemvártól számolták,majd túlhordás után számoltak egy másikat,majd még egyet,mert a 40 hetet 28 napos ciklusra számolják nekem pedig 35 naposak voltak.

Nekem is a nemvártól számolták, majd túlhordás után számoltak egy másikat, majd még egyet, mert a 40 hetet 28 napos ciklusra számolják nekem pedig 35 naposak voltak.
Nekem muszály volt az uh alapján számolni, mert a terhességem elõtt egy évig nem volt peteérésem, így menstruációm sem. Most a másodiknál pedig még nem jött meg az elsõ szülés után, így nekem megint az ultrahangon mért méretek alapján állapítják meg a szülés várható idõpontját.

Holnap töltöm a 40. hetet és mennem kell amnioszkópiára. Miből áll pontosan ez a vizsgálat? Fáj?

Legjobb válasz: Szia!azért mert ezzel nézik,hogy a manód nem kakilt bele a magzatvízbe.Minden rendben van -e?Nekem a 3839,40,41,42 héten csináltak!végül császároztak. 3 hetes baba anyukája

Kedves 36 heteske! Nem bepofátlankodtál! Ez a fórum azért van, hogy ha nem tudsz valamit, kérdezz! Csak nyugodtan! :)
Szia!azért mert ezzel nézik, hogy a manód nem kakilt bele a magzatvízbe.Minden rendben van -e?Nekem a 3839, 40, 41, 42 héten csináltak!végül császároztak. 3 hetes baba anyukája
Szia!egy kacsát helyeznek fel, és ebbe tolnak fel egy csövet, amiben egy kis tûszerûség van és azzal vesznek magzatvizet, ez nem fáj, inkább kicsit kellemetlen, de kibírható!Pár perces vizsgálat, ezzel nézik, hogy nem zavaros-e a magzatvized. 3 hetes baba anyukája
Oké, aranyos vagy csak ilyenkor a "szabály szerint" ki kéne írnom a kérdésem és nem a másikéba belemászni mert õ gondolom tudja miért csinálják ezt neki. De így egyszerûbb volt ha már így összejöttünk :-).
Igen, jól tudod! Pontosan akkor csinálják ha már túlhordtad a babát. Nem akarlak elijeszteni, de nekem nagyon fájt és ez a vizsgálat után folyt el a magzatvizem és mentem szülni. Sajnos nem tágultam és császár lett belõle sajnos! Sok sikert!
Aha, értem. Én köszönöm a válaszokat és még egyszer bocsi, h. bepofátlankodtam :-/. 36 hetes kismama
Sziasztok! A magzatvíz tisztaságát nézik, nálam pl azt nézték a 39. hét elején szivárog-e a vizem. Nem túl kellemes, de gyorsan megvan. Ja... vizsgálat után 6 órával megszültem. Megcsinálták este 9kor, hazamentem, elaludtam, durva 3 percesekre keltem és 4re meglett. Szóval készülj...:-DDD Nagyon sokszor beindítja a szülést!!! Szorítok!!
Ha jól tudom, akkor erre azért van szükség, mert túlhordtad a picit. Akkor fennáll a veszélye, hogy a magzatvíz fertõzõdik (beleürít a baba). Ha ez van, akkor megindítják a szülést. Jól tudom?
Bocsánat, h beleszólok, engem csak az érdekelne, h. ezt miért csinálják? Mindenkinek kell ezt? 36 hetes kismama
Szerintem a kérdés feltevõje se haragszik meg érte. És az jobb lenne, ha egymás után ugyan olyan kérdések szerepelnének? Nem hiszem. :) És kedves kérdezõ! Szerintem is cuccolj össze. :)

Most kezdtem a 40. hetet, és görcsölgetek (de nem vészes) kezdek cseppekben vérezgetni, ez már a szülés kezdete? Érdemes beszélnem a Szülésznőmmel?

Legjobb válasz: Hívd fel a szülésznõt és az orvost...a vérezgetést mindig pontosítani kell, ráadásul a 40. hétben vagy. Szerintem be fognak hívni..

Hívd fel a szülésznõt és az orvost...a vérezgetést mindig pontosítani kell, ráadásul a 40. hétben vagy. Szerintem be fognak hívni..
Persze, nyugodtan hívd a szülésznõd. Valószínû behívnak. Könnyû szülést kívánok!

Fel lehet turbózni kicsit a baba növekedését? A 37. hétben vagyok és 2600 gramm a kicsi. Úgy néz ki nem bírjuk végig a 40. hétig és jó lenne ha nőne (hízna) kicsit.

Legjobb válasz: Szedsz vitamint? Én Femibiont szedtem a végéig, illetve megszületett a babám a 38. héten 3850g lett. Egyél tápláló ételeket. Sok zöldség és fehérje, de ezt csak én gondolom. Kívánsz egyébként valami kaját?

Szedsz vitamint? Én Femibiont szedtem a végéig, illetve megszületett a babám a 38. héten 3850g lett. Egyél tápláló ételeket. Sok zöldség és fehérje, de ezt csak én gondolom. Kívánsz egyébként valami kaját?
nyugodj meg.most fog a legtöbbet hízni majd.egyébbként nem lehet adni a súlytalálomra.mikor szültem volt egy kismama benn a korházba.37. hétbe lépett pont.(akkor még nem szült-ez szombaton volt és utána kedden császározták).mondta h azért császározzák, mert nagyon pici a baba(2500gramm körül van).na ennek ellenére 3, 5 kg fölötti lett a babája.szóval ne adj erre a súlytalálgatásra annyira.lehet h neked is már nagy a babád, csak rosszul mérték. könnyû és gyors szülést. /S/
(már) nem tudod. szinte mindegy mit eszel nem tudod felgyorsítani a növekedését. ha nagy baj lenne, már befektettek volna infúzióra. a második gyerekemmel infúziós kezelést is kaptam, mert kicsinek találták a 34. héten. az infúziós kezelés 4 hete alatt sem fejlõdött jobban, 2, 7-tel született. semmi bajunk nem lett. tehát ne aggódj!!!!!! nyugi. ami talán a legtöbbet segít az a szõlõcukor. egyszerre vegyél be folsavat + vasat + szõlõcukrot (ez utóbbit nagy mennyiségben). de alapvetõen ne számíts jelentõs gyarapodásra. és a válaszolónak igaza van, félresaccolás is lehetséges.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Elkezdek megint vitamint szedni az egyikünknek sem árt. Igen, tudom hogy elég gyakran nem találják el a baba súlyát, pont ezért félek, nehogy még kisebb legyen mint mondják. üdv,
Nekem a 36 hetes UH-on azt mondták, hogy szüléskor meglesz a 3 kg. Ennek ellenére 4, 16 kg lett és a terhesség végén kellett vasat szednem, de mást nem szedtem, viszont iszonyú mennyiségû gyümölcsöt ettem. Ez 4 éve volt. Most 35 hetes terhes vagyok. Májusig szedtem az Elevitet, mert most eddig kevesebb gyümölcsöt fogyasztottam, most viszont, ha a nap folyamán eszem gyümölcsöt, akkor nem veszek be vitamint. Nekem a 33+1 napos UH-on 2010 g-ra becsülték. Most kb. 2, 5 kg lehet, de szerintem nagyobb lesz. Ne aggódj, az egyik ismerõsömnek 2 kg-os lett a babája és 39 hétre szülte. Semmi baja nincs.
Egy barátnõmnek megakarták a 33. héten indítani a szülést, mondván, hogy túl nagy a baba, akkor saccolták 3600 g-ra, na ennek ellenére a 41. héten született meg 3200g-mal! Tehát tényleg nem biztos a saccolás! Amúgy, ha valóban 2700 g körül van már az is jó súlynak számít, a lényeg, h 2500 alatt ne legyen, de tényleg kezd el szedni a vitamint, hátha segít vmit!
Szia, nekem anno a 34.heti Uh-on 1770gr-ra becsülték a babámat.Azonnal küldtek ctg-re.Borzasztóan magam alatt voltam, elkezdtem szedni ijedtemben az Elevitet is.Persze mondta a doki, hogy sohasem pontosak a mérések.Egy hét múlva megint mérték, akkor már 21oo volt.3150-el született meg a lányom, a 41.hétre.

39/40 hetes kismamák hogy vagytok? Én holnap töltöm a 40. hetet és már nagyon várom, hogy megszüljek.

Már sokat jósolgat,2 hete esténként többször azt hittem megszülök, de elmúltak a görcsök. A medencém már elviselhetetlenül fáj, de nem akar kibújni ez a Pici. 2. baba és az első 39+2 hétre érkezett. Most valószínű nagyobb baba lesz (3500 grammal született a kisfiam), anno azt is mondták, hogy csak a 36. hétig húzzam ki. De már nagyon várom... :)

Legjobb válasz: Szia! Én ma vagyok 39 hetes. Én is nagyon várom már, de egyenlõre semmi komoly jele nincs, hogy jönni akarna... :( Elsõ baba lesz. Nekem is görcsölget néha a hasam, a medencém már kb 2 hónapja fáj. Igazából már mindent nehezemre esik csinálni, még a fõzés is kifáraszt, pedig nem kapkodok vele. Elkezdõdtek az "egybenvagymég??" hívások, üzenetek, ami még türelmetlenebbé tesz. Nagyon nehéz már másra gondolni, de próbálom elterelni a figyelmemet. De olyan nehéz már! :( Annyira szeretnék már találkozni Vele! :)

Szia! Én ma vagyok 39 hetes. Én is nagyon várom már, de egyenlõre semmi komoly jele nincs, hogy jönni akarna... :( Elsõ baba lesz. Nekem is görcsölget néha a hasam, a medencém már kb 2 hónapja fáj. Igazából már mindent nehezemre esik csinálni, még a fõzés is kifáraszt, pedig nem kapkodok vele. Elkezdõdtek az "egybenvagymég??" hívások, üzenetek, ami még türelmetlenebbé tesz. Nagyon nehéz már másra gondolni, de próbálom elterelni a figyelmemet. De olyan nehéz már! :( Annyira szeretnék már találkozni Vele! :)
Van valami változás?
Én még csak most töltöttem be a 37. hetet és már nagyon várom , hogy megszülessen.Nekem is fáj a baloldalt a hasam alja és emiatt kényelmetlen a fekvés és a kelés , néha úgy érzem , hogy egy mázsás súly van a hasamban és leakar szakadni.Irigyellek titeket, mert ti már látjátok az alagút végét.Idegesít ez a sok orvoshoz menés, hetente 2x ctg reggel hétre az odamenet is 1 óra gyalog. Jövõhéten pedig buszozás 45 km-re csak ctg-re.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Még aznap este rendszeres fájások lettek és éjjel bementünk a kórházba, de akkor elmúltak. Viszont bent tartottak és másnap este megszületett a kisfiam 4200 grammal és 58 cm-vel. Gondolom már Nektek is megvannak babáitok; nagyon boldog babázást! :)
Gratulálok! 4 gyerkõc anyukája

Miért van az, hogy mondjuk hétfőn töltöm a 40. hetet, és a kiírás meg szerdán van?

Akkor már 40+2 napos vagyok. Csak kiváncsiságból, mert ezt nem nagyon értem!

Legjobb válasz: Ez jó kérdés!Én febr.13-ra voltam kiírva védõnõ számítása szerint!A kalkulátorok febr.10-re írtak,a baba méretei alapján a dokinõm már elõrehozott febr.6-ra, ami vasárnap mégis utána kedden lennék betöltött 40. hetes, most elméletileg kiskönyvembe írtak szerint 38+4 napos vagyok!Úgy vagyok vele, hogy majd csak kibújik valamikor.A babám méretei 33 hetesen pl. 36 hetesnek feleltek meg!

Ez jó kérdés!Én febr.13-ra voltam kiírva védõnõ számítása szerint!A kalkulátorok febr.10-re írtak, a baba méretei alapján a dokinõm már elõrehozott febr.6-ra, ami vasárnap mégis utána kedden lennék betöltött 40. hetes, most elméletileg kiskönyvembe írtak szerint 38+4 napos vagyok!Úgy vagyok vele, hogy majd csak kibújik valamikor.A babám méretei 33 hetesen pl. 36 hetesnek feleltek meg!
Nem mindegy mikor? Lehet akkor van hely a mûtõben-ennél nem kell messzebb menni. Amúgy minden kórház máskor indítja meg a túljhordott szülést, a 40+0 és a 42+0 között...
A kérdező hozzászólása: Nincs megbeszélve semmi, ha túlhordom esetleg nem kell még befeküdnöm. Ezt az idõpontot még a védõnõ állapította meg az utolsõ menstruáció idõpontjából. Utána az orvos is ugyanezt mondta. De egyébként ha ennyire terhes válaszolni, akkor nem kell.
Ez nálam is pont így volt. A dokim elmagyarázta mihez adnak hozzá x hetet majd vonnak ki x napot....a lényeg hogy hogy én is 40+2 napra voltam kiírva. + 8 napot hordtam túl és megindították.
Én holnapra vagyok kiírva, akkor már 40+2 hetes leszek. Én is gondolkodtam már ezen, hogy miért nem a betöltött 40 hétre vagyunk kiírva, de nem jutottam semmire:)
Ez tök jó kérdés. Nekem az utolsó mesnim 1. napja szerda. Ahhoz képest a védõnõ szombatra állapította meg a napot. Azt mondta, hogy a peteérés nem biztos, hogy szerdán volt. A neten több terheskalkulátoron is megnéztem, és ott is szerdai nap. Lehet, hogy a védõnõk valami hibás szoftverrel dolgoznak? Ja, a dokim csütörtököt állapított meg, de nem írta át. Szóval elvileg én is 40+3 napra szülnék.
Hány napos a ciklusod? Ha nem pont 28, akkor lehet, hogy mást állapítanak meg.

Ma töltöm be a 40. hetet és legapróbb jele sincs a szülésnek, méhszáj is zárt. Mire számíthatok?

Eddig megúsztam a striákat, de ha még 1-2 hétig kell viselnem a terhességet, nem kizárt, hogy kireped a b?röm. A baba tovább hízik a 40. hét után is?

Legjobb válasz: A 38. hét környékétõl lelassul a hízás, a kismamánál is. De nem a striák miatt írom. Az a legkevesebb-szerintem.

A 38. hét környékétõl lelassul a hízás, a kismamánál is. De nem a striák miatt írom. Az a legkevesebb-szerintem.
Már bocs, de ilyenkor már a te bõrkéd a legutolsó szempont. A túlhordás sok más komplikációt okozhat, de ezeket nyilván tudod. Ha vki hajlamos szétrepedni, az megtörténik így is úgy is, ráadásul akkor fog csak látszani, ha már megszületett a baba, és kezd visszahúzódni a hasad.
Én úgy szültem 40+2-re, hogy este még semmi jele nem volt hogy másnap szülni megyünk. Úgyhogy bármi lehet! Striákról: tényleg számíthat pár nap is vagy egy hét is. Nekem pl a 36. héten kezdtek el megjelenni, és napról napra szaporodtak. Nem volt mit tenni. Kenjed a hasad krémmel, ez a legtöbb amit tehetsz. Könnyû szülést kívánok!

Holnap töltöm a 40. hetet, és tegnap este zuhanyzás előtt nagyon fájdalmasan belenyilalt a hüvelyembe. Ez folytatódott a zuhi alatt is, és amikor lefeküdtem még akkor is. Mitől lehetett?

Annyira hirtelen,éles fájdalom volt,hogy legtöbbször összegörnyedtem.A baba csinálta volna?Már azon gondolkodtam,hogy bemegyünk az ügyeletre,de aztán el tudtam aludni.

Legjobb válasz: szia ezek jósló fájások, azt jelzi, hogy a baba felkészült a megszületésre. Ne aggódj, lassan itt az idõ! Minden jót kívánok neked és a babádnak is.

szia ezek jósló fájások, azt jelzi, hogy a baba felkészült a megszületésre. Ne aggódj, lassan itt az idõ! Minden jót kívánok neked és a babádnak is.
A kérdező hozzászólása: Háát, nem tudom.Szoktak lenni éjjel jóslóim, de az közel sem ilyen, az inkább mensi szerû.De gondolom tapasztalatból írod, hogy ez is az.Köszi!
Ilyen nagyon erõs belenyilalások nekem is vannak már egy ideje, kiváncsi vagyok én is mi lehet, de valószinû közeledik a vége. 38hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Beszéltem a védõnõmmel, és õ azt mondta hogy valószínüleg tágulok, nyílik a méhszáj.De kiváncsi lennék még hasonló tapasztalatokra.
Szia elsõ válaszoló vagyok. 2 gyerekem van, innen a tapasztalat. :-) Ne izgulj.

Csütörtökön töltöm a 40. hetet, és pár napja elég sok folyásom van. Ez normális ilyenkor?

Legjobb válasz: Persze,sõt ez nagyon jó,hisz jel,hogy tested már fel van készülve baba megszületésére. Nekem is sok volt a végén és ezután ment el a nyákdugóm. Semmi gond! Könnyû szülést kívánok :) és persze egészséget!

Persze, sõt ez nagyon jó, hisz jel, hogy tested már fel van készülve baba megszületésére. Nekem is sok volt a végén és ezután ment el a nyákdugóm. Semmi gond! Könnyû szülést kívánok :) és persze egészséget!
A kérdező hozzászólása: Köszi!Megnyugodtam!!
Szia. Pont tegnap kérdeztem rá a dokimra, hogy ez normális e, merthogy nekem is megnõtt, és megnyugtatott, hogy teljesen normális így a vége felé. Minden jót! 38 hetes kismama.
Szia. Szintén csütörtökön töltöm a 40.-et. Nekem is sok folyásom van, és szombaton végre a nyákdugó is elment. De más jele nincs a szülésnek a jóslókon kívül :( Te székesfehérvári kismama vagy, ugye?
Nekem is nagyon sok folyasom lett az utobbi heten, bar tegnapelottol csokkent, mar nincs is.Ma toltottem a 40hetet.Semmi jele hogy jonne mar a baba:-(
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Nem vagyok szfvári, csak ott fogok szülni.De honnan tudod????
A kérdező hozzászólása: Jaa, te vagy a miskolcon szülõ kismama?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!