Találatok a következő kifejezésre: 40 hetes holnap (12 db)

39/40 hetes kismamák hogy vagytok? Én holnap töltöm a 40. hetet és már nagyon várom, hogy megszüljek.

Már sokat jósolgat,2 hete esténként többször azt hittem megszülök, de elmúltak a görcsök. A medencém már elviselhetetlenül fáj, de nem akar kibújni ez a Pici. 2. baba és az első 39+2 hétre érkezett. Most valószínű nagyobb baba lesz (3500 grammal született a kisfiam), anno azt is mondták, hogy csak a 36. hétig húzzam ki. De már nagyon várom... :)

Legjobb válasz: Szia! Én ma vagyok 39 hetes. Én is nagyon várom már, de egyenlõre semmi komoly jele nincs, hogy jönni akarna... :( Elsõ baba lesz. Nekem is görcsölget néha a hasam, a medencém már kb 2 hónapja fáj. Igazából már mindent nehezemre esik csinálni, még a fõzés is kifáraszt, pedig nem kapkodok vele. Elkezdõdtek az "egybenvagymég??" hívások, üzenetek, ami még türelmetlenebbé tesz. Nagyon nehéz már másra gondolni, de próbálom elterelni a figyelmemet. De olyan nehéz már! :( Annyira szeretnék már találkozni Vele! :)

Szia! Én ma vagyok 39 hetes. Én is nagyon várom már, de egyenlõre semmi komoly jele nincs, hogy jönni akarna... :( Elsõ baba lesz. Nekem is görcsölget néha a hasam, a medencém már kb 2 hónapja fáj. Igazából már mindent nehezemre esik csinálni, még a fõzés is kifáraszt, pedig nem kapkodok vele. Elkezdõdtek az "egybenvagymég??" hívások, üzenetek, ami még türelmetlenebbé tesz. Nagyon nehéz már másra gondolni, de próbálom elterelni a figyelmemet. De olyan nehéz már! :( Annyira szeretnék már találkozni Vele! :)
Van valami változás?
Én még csak most töltöttem be a 37. hetet és már nagyon várom , hogy megszülessen.Nekem is fáj a baloldalt a hasam alja és emiatt kényelmetlen a fekvés és a kelés , néha úgy érzem , hogy egy mázsás súly van a hasamban és leakar szakadni.Irigyellek titeket, mert ti már látjátok az alagút végét.Idegesít ez a sok orvoshoz menés, hetente 2x ctg reggel hétre az odamenet is 1 óra gyalog. Jövõhéten pedig buszozás 45 km-re csak ctg-re.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Még aznap este rendszeres fájások lettek és éjjel bementünk a kórházba, de akkor elmúltak. Viszont bent tartottak és másnap este megszületett a kisfiam 4200 grammal és 58 cm-vel. Gondolom már Nektek is megvannak babáitok; nagyon boldog babázást! :)
Gratulálok! 4 gyerkõc anyukája

Holnap leszek 40 hetes 10 napos és azt mondta a doki, hogy ha addig sem indul be a szülés akkor be kell menjek a korházba, de már úgy, hogy ottmaradok. Mire számíthatok?

... félek

Legjobb válasz: szia! örülj,hogy eddig még nem fektettek be!Itt nálunk ha betöltötted a 40.hetet, be is kell feküdni! :( Valószínûleg minden nap meg fognak vizsgálni, ha jól tudom 2 naponta magzatviz színt néznek. Napi 2x nst és vérnyomásmérés. Különösebben semmit nem fognak csinálni ezeken kívül, ezektõl pedig ne félj! Már ismered ezeket a vizsgálatokat gondolom! Egyébként nem hiszem hogy sokat fognak várni,max.4 nap és meglesz a babád,mert gondolom 14 napi túlhordás esetén megindítják a szülést. Megindíthatják a szülést oxitocin infúzióval is, vagy burokrepesztéssel,bár hallottam különbözõ zselékrõl is. Gondolok rád, kitartás, nem lesz semmi gond, beszélj a babádhoz hogy bújjon ki minnél hamarabb!!! Könnyû szülést kívánok és jó egészséget!! :) 39 hetes kismami

szia! örülj, hogy eddig még nem fektettek be!Itt nálunk ha betöltötted a 40.hetet, be is kell feküdni! :( Valószínûleg minden nap meg fognak vizsgálni, ha jól tudom 2 naponta magzatviz színt néznek. Napi 2x nst és vérnyomásmérés. Különösebben semmit nem fognak csinálni ezeken kívül, ezektõl pedig ne félj! Már ismered ezeket a vizsgálatokat gondolom! Egyébként nem hiszem hogy sokat fognak várni, max.4 nap és meglesz a babád, mert gondolom 14 napi túlhordás esetén megindítják a szülést. Megindíthatják a szülést oxitocin infúzióval is, vagy burokrepesztéssel, bár hallottam különbözõ zselékrõl is. Gondolok rád, kitartás, nem lesz semmi gond, beszélj a babádhoz hogy bújjon ki minnél hamarabb!!! Könnyû szülést kívánok és jó egészséget!! :) 39 hetes kismami
Nekem az orvosom szex-et javasolt a párommal, mert a spermában vannak olyan anyagok, amelyek beindítják a méhösszehúzódásokat! Próbálkozzatok még meg vele, bár lehet már túl vagytok rajta! :) Könnyû szülést
Arra, hogy ottfognak, tehát minden cuccodat vigyed. Felvesznek, kivizsgálnak és megindítják a szülést, általában másnap reggel. BArátnõm reggel 6-kor megkapta a beöntést, 7-kor bekötötték az infúziót. Onnan kezdve feküdni kell, nem ehetsz, nem ihatsz, és meglesz a babád valamikor aznap.-) Ne félj, nincs mitõl!! Ha valakit szeretnél magad mellé, ott lehet veled végig!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Még nem vagyunk túl rajta, nem nagyon próbáltunk semmit ki eddig, mert szerettük volna ha magától indul be, ráadásul a fertõzésektõl is félünk, mert nem tudom ment-e már el a nyák vagy sem, ugy-e azt nem mindig lehet észrevenni.

Holnap leszek 23 hetes. Akkor ez pontosan hány hónapos terhességet jelent? Mert ugye a terhesség 40 hetes, arra jön ki a 9 hónap.

Legjobb válasz: én úgy számolok, hogy egy hónap 4 és fél hét. Ezek szerint te 23/4,5= 5 + (egy pici) hónapos terhes vagy. én 29hetes vagyok most, vagyis 6,5 hónapos. Remélem segitettem.

én úgy számolok, hogy egy hónap 4 és fél hét. Ezek szerint te 23/4, 5= 5 + (egy pici) hónapos terhes vagy. én 29hetes vagyok most, vagyis 6, 5 hónapos. Remélem segitettem.
utolsó vagyok, az elõbb hülyeséget mondtam, de jól számoltam. 40 hét az 10, és nem 9 holdhónap. A lényeg nem változik: 5 és fél hónapos vagy (vagy legalábbis leszel pár napon belül)
én úgy számolom, hogy öt és fél hónapos vagyok, mert holnap leszek 24 hetes. Ápr. 23-án jött meg utoljára, május 23-án 1, június 23-án 2, július 23-án 3, augusztus 23-án 4, szeptember 23-án 5 hónapos voltam. Ha valaki megkérdezi, azt mondom, 5 és fél hónapos vagyok. A 40 hét az holdhónapban van, vagyis 28 napos holdhónapokkal számolva. Ha így 9 hónap a terhesség, akkor 20 hetesen vagy 4, 5 hónapos, 24 hetesen pedig 5, 5 hónapos. Pár nap ide vagy oda nem számít. 5 és fél hónapos vagy.
5 hónapos.
Utolso valaszolo vagyok: egyebkent te a hatodikban vagy, kb ket hettel vagy nagyobb terhes, mint en, tehat te mar betoltotted az ot (naptari) honapot, a hatodikban vagy.
23 hetes az 6 hónapos. 21-tõl 24-ig 6 hónapos terhesség.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
En azt szoktam nezni, hogy az utolso mensim ota hany (naptari) honap telt el. Peldaul nekem majus kozepen volt az utolso mensim elso napja, tehat oktober kozepen leszek ot honapos terhes, akkor lepek a hatodik honapba. A holdhonapokkal en egyaltalan nem szamolok, mert altalaban "kulsosok" kerdezik honapokban a terhessegi koromat es ciki lesz nekik az utolso negy hetben azt mondani, hogy a tizedik honapban vagyok (ha holdhonappal szamolnek). Naptari szerint meg akkor pont a kilencedikben leszek es igy nem fognak az akkor kerdezoskodok sem furcsan nezni ram...


Mivel a végén jársz, így bármikor szülhetsz :) A jósló, a furcsa érzet mind mind természetes.
A kérdező hozzászólása: ja és visszatértek az elsõ tünetek, hányinger, rosszullét pár napja, annyira várom :) ))))
Szerintem igen- hamarosan szülni fogsz. Én nemrég szültem a 3. babámat, azt hinné az ember ilyenkor már rutinos. De most voltam a legbizonytalanabb én is. :) Könnyû szülést neked, majd írjál, hogy mikor és hogy sikerült!!
A kérdező hozzászólása: Majd írok ha meglesz a kisbabám :) köszi a választ, nekem ez volt a legbizonytalanabb :)
Mi újság?
A kérdező hozzászólása: Végre megszületett 4, 5kg és 55 cm sima szülés, nem császár, boldogok vagyunk
gratulálok a kis "kéthónapos" méretû babádhoz!!! :) Biztos nagyon aranyos. Jó egészséget nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszönjük, igen egy igazi kis álombaby <3

Lehet baj? Holnap leszek 40 hetes, de még mindig semmi jele, hogy jönni akrna!

Keddre (márc. 2.)vagyok kiírva.

Legjobb válasz: szia! Én márc. 8-ra vagyok kiírva, de nem bánnám, ha a babúci úgy döntene, hogy kibújik :-). Egyébként nekem sincs semmi jel-mégcsak elõjel sincs, egy kicsit aggódom is ez miatt, bár még van egy kevés idõm, de mindig is azt hittem korábban Elsõ kisbabám lesz, nincs túl nagy tapasztalatom, hogy mi az általánosabb, a túlhordás vagy az idõ elõtti szülés... Könnyû szülést, és reméljük már nincs sok hátra egyikönknek sem!

szia! Én márc. 8-ra vagyok kiírva, de nem bánnám, ha a babúci úgy döntene, hogy kibújik :-). Egyébként nekem sincs semmi jel-mégcsak elõjel sincs, egy kicsit aggódom is ez miatt, bár még van egy kevés idõm, de mindig is azt hittem korábban Elsõ kisbabám lesz, nincs túl nagy tapasztalatom, hogy mi az általánosabb, a túlhordás vagy az idõ elõtti szülés... Könnyû szülést, és reméljük már nincs sok hátra egyikönknek sem!
Én hétfõre voltam kiírva, jún.8-ra. 9-én reggel még semmi nem volt, csak a vizsgálatkor derült ki, hogy 1 ujjnyira nyitva vagyok. Délutánig semmi. Délután doki visszajött, megnézett, burok megrepedt. Valamikor estére lettek fájásaim, és éjfél elõtt meglett a kisasszony. A tünetekbõl (vagy inkább hiányukból) nem gondoltam volna, hogy aznap megszülök :-) Kíváncsi vagyok, Te mikor mész, majd esetleg írd meg.
Szia!! Én 2009.10.26-ra voltam kiirva november 3-án meg is lett a fiam, de ugy hogy 1-én este már 5 perces fájásaim voltak csak hát nem tágultam pedig már 7 hónaposan nyitva volt a méhszájam egy ujjnyira 2-án is csak egy ujjnyira voltam nyitva mire 3-án reggel 8 orakor megvizsgáltak 3 ujjnyira voltam nyitva burkot repesztettek fél 10-kor még sétálltam a folyosón 10:50.re meg kinn volt természetes úton!! Erre azt szokták mondani hogy majd kijön a baba ha megérik a körme!!:) 4 hónapos kisfiu anyukája!!
Szia ! Én 2008.05.25-re voltam kiirva és azon a napon de. elkezdödtek a fájások este 8 órakor elfolyt a magzatvíz és 1/2 11-re megszülettet a kislányom. Tehát lehet h éppen azon a napon de nem ritka akár 1 hetes túl hordás sem! További boldog babavárást Nagyon könnyû problémamentes szülést kívánok neked! üdv. 21 hós kislány anyukája
Én 2008dec 14.-re voltam kiírva..ugyanez volt. 12.-én este kicsit fájt, aludtam rá egyet, aztán reggel 5 percesekre ébredtem, irány a kórház, 14.-én reggelre kibújt. Én nem tágultam, azt mondta a doki ezért nem volt elõjel, mert nem volt tágulási fájdalmam, így történ. Nem kell megijedni, lehet hogy az utolsó napokban nem is lesz aktív. Itt Pécsett a 40.-héttõl naponta nst-uh volt nekem . A pénteki nst azt mutatta ráérek, este meg már kezdõdött. Ha valami nem jó érzésed van kérj nst-t ha nincs nálatok kötelezõen.
2009 agustus 18 án szültem. betöltöttem a 40 hetet és ráhuztam 3 napot még. a kislányom nem akart megszületni de a terhesgondozáson az orvos megpiszkált és beinditotta a szülést .ezt az orvos jelezte is hogy délutánra jönnek a fájások. és éjszaka el is kezdtem vajudni . 8 ora vajudás után megszületett a lánom. a rossz csak az volt hogy ö még nem nagyon akart megszületni, nehezen tágultam és mire a kitolási szakaszhoz értünk már nem volt eröm tolni. szerintem még a terhesgondozonak nem kellet volna megpiszkálnia ugyanis még lehetett volna várni ezzel 14 napot. lehet akkorra magátol akart volna megszületni a lányom és nem lett volna olyan fájdalmas, de ezt már nem tudjuk meg. a lényeg az hogy a kislányom megszületett és egésséges, most már lassan 7 hónapos lessz. fel a fejjel nem kell aggodnod azért mert nem akkor szülsz mire ki vagy irva, ha a magzatviz tiszta akkor minden rendbe van. Könnyü szülést kivánok neked!
Én arra a napra vagyok kiírva amikor töltöm a 40 hetet, március 3. Kedden vizsgált a doki c1111, pénteken a ctg mutatott ugyan fájásokat, de nem rendszeres és én semmit nem éreztem belõle. Tegnap reggel elment a nyákdugóm, viszont elmúltak a haskeményedéseim. Már egy ideje minden nap volt, most vagy három napja semmi. Se fájás, se keményedés. Fogalmam sincs mire számíthatok így.
Nekem a kiírt nap elõtt semmi jele nem volt az égvilágon, sem jósló, sem más, nem ment el a víz, a nyákdugó, nem ment a hasam, szóval semmi. Aztán a kiírt napon reggel a fájásokra ébredtem.
Márc. 3-ra vagyok kiírva, akkor töltöm a 40. hetet. Semmi jele :( Annyi talán hogy tegnap a ctg rendszeres fájásokat mutatott (igaz csak 40-esek amiket nem is éreztem), ma meg folyton keményedek de ez nem fáj egyáltalán. Hasam még fenn, nyákdugó még benn. Várom már én is jeleket. Ne aggódj amúgy, az orvosom azt mondta hogy ilyenkor bármelyik percben változhat minden és "szülésre fordulhat" a dolog :) Könyyû szülést!
Az én barátnõm mindkét gyereke ráhúzott egy hetet. :)
A kérdező hozzászólása: Ma megyek NST-re.Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz!
Igen.Remélem össze vagy csomagolva!!
Szia én is 40. hetet taposom szerdára vagyok kiírva, az én babom sem ugra-bugrál, maximum kicsit meg meg moccan. Könnyû szülést mihamarabb!!
igen, ne aggódjatok, tényleg ennyire belassulnak, ez normális! Én 9 hete szültem, tehát az élmény még friss, nagyon sok erõt, gyors szülést kívánok! A legjobb tanácsom: sose hagyjátok abba a légzést!!! Bármennyire fáj is koncentráljatk a légzésre, esküszöm nagy fájdalmat lehet vele enyhíteni! Szép élmény, fogadjátok félelem nélkül!
A kérdező hozzászólása: nektek is könnyû szülést!! most kezdem kicsit érezni a hátam, na hátha!!! de tényleg szinte meg sem mozdul! az elsõnek , esetleg így indult a szülésed?? amúgy összepakoltam:)

40 hetesen voltam ma nst-n, és nem nagyon akart mozogni, pedig lépcsőzni is küldtek. Így holnap vissza kell menni. Volt másnak is ilyen?

Gondolom nem olyan nagy baj hogy aludt egy fél óráig, f?leg hogy azóta mozog egyfolytában.

Legjobb válasz: szia,, dehogy baj..:)) az én elsõ babócám aki már 18 hónapos, ugyan ezt játszotta a 37.hétõl. Ha NST, akkor alszunk jeligére mindig kitolt velem...Lépcsõzés, evés, ivás, hogy mozduljon..:D:D De mit várnak tõlük, már ilyenkor, nem igaz??:D:D:D

szia, , dehogy baj..:) ) az én elsõ babócám aki már 18 hónapos, ugyan ezt játszotta a 37.hétõl. Ha NST, akkor alszunk jeligére mindig kitolt velem...Lépcsõzés, evés, ivás, hogy mozduljon..:D:D De mit várnak tõlük, már ilyenkor, nem igaz??:D:D:D
Szia, az én már 3, 5 hónapos fiam is folyton ezt csinálta.Elõtte utána egyfolytában, de ha nstn nézték alig alig akart :-)
Önmagában nyilván nem baj, max. lehetett volna holnap még egy nyugis napod, ha nem kellene vizsgálatra menni. Próbálj meg elõtte pár falat csokikát enni illetve a barátnõm a narancslére esküdött ilyen esetben.
Nálunk ilyen probléma nincs, mert olyan durva nõvér rakja a pocinkra a tappancsot, hogy beleremeg a baba is! Aztán ha nem mozog õ megnyomkodja ugy a pocakunkat, hogy nem fogok csodálkozni ha legközelebb az nst-rõl rögtön szülni visznek!
nekem soha nem volt olyan nst-m ahol elsõre sikerült volna produkálni magát, mindig ismételni kellett. az egész nap erre ment ki a 41 héten:-)

40 hetes kismama vagyok és ma csinálták nekem a flowmetriát, és rendben volt a magzatvízem. Holnap meg aminoszkopiát csinálnának, ezt muszáj vagy elég volt a flowmertia is?

Legjobb válasz: Sajna muszály, mert azzal a magzatvíz "tisztaságát" nézik, és az fontos. Nekem 3x csinálták, az elsõ nem volt kellemes, de a többi már olyan volt, mint egy rendes vizsgálat, ne aggódj! A flow-val, nem a magzatvizet nézik, hanem az erekben lévõ vér áramlását.

Sajna muszály, mert azzal a magzatvíz "tisztaságát" nézik, és az fontos. Nekem 3x csinálták, az elsõ nem volt kellemes, de a többi már olyan volt, mint egy rendes vizsgálat, ne aggódj! A flow-val, nem a magzatvizet nézik, hanem az erekben lévõ vér áramlását.
Egyetértek. A flivmetria a keringését nézi a kicsinek, az aminoszkópia pedig a magzatvizet nézi. Én sem voltam kitágulva, igen kellemetlen volt az elsõ vizsgálat. Elsõre nem is akarta megcsinálni a doki, de a legkisebb csõvel sikerült. Aztán a többi sem volt kellemes, de már elviselhetõbb. Nálunk ilyet NST-vel együtt 2 naponta csinálnak szülésig-illetve befektetésig.

40 hetes vagyok, holnap be kell feküdnöm. Merjek szexelni?

Annak érdekében , hogy meginduljon és ne kelljen befeküdjek. Ugyanis nállunk a korházban elég furcsa körülmények uralkodnak .Pl nincs melegvíz. A méhszáj 2222 Bajt okozhat a szex???

Legjobb válasz: És nyitva van a méhszáj? Mert azt hiszem akkor nem lehet vagy ha valamelyikõtõknek fertõzése van.

És nyitva van a méhszáj? Mert azt hiszem akkor nem lehet vagy ha valamelyikõtõknek fertõzése van.
Ha nem távozott még a nyákdugó, akkor hajrá!!! :) ))
A kérdező hozzászólása: De a nyákdugó 10 napja elment:-(
Teljesen nyitva vagy, kulso-belso kozepso mehszaj, most mar ne szexelj! De minek befekudni? Nem mehetsz csak CTG-re es haza naponta?
ilyenkor már tényleg jobb befeküdni. föleg ha meszi van a korház. ha a te városodban szülsz akkor tényleg nemkel befeküdni
A kérdező hozzászólása: A korház gyalog is csak 15 perc töllünk. A férjemet bedig bármikor riaszthatom autóval , ha indulni kell. Ugy kb 3 perc.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!