Találatok a következő kifejezésre: 40 hetes Mit tegyek, (11 db)

Mit tegyek? El vagyok kenődve. Hány óránként etessem 2 hetes babámat, ha ő simán aludna 4 órákat, de csak 40-50-eket szopizik? És mennyi ideig szoptassam? Bővebben lent

3900 gramm, szóval szerintem több tejci kellene neki, de nem szívja ki mind, ami a cicimben van. Szerintem kicsit lusti, mert az elején szopizik, aztán a zsíros tejcit már nem szívja ki, azt mindig le kell fejnem. Szopizás közben rendszeresen elalszik. Van aki azt mondja igény szerint szopiztassam, de akkor semmi rendszer nincs. Van aki szerint meg, ha törik, ha szakad keltsem 3 óránként, hogy szokja, hogy nem akkor van cici, ha sír, hanem rendszer szerint és max 40 percig szoptassak, ha utána üvölt, akkor se vegyem cicire, mert akkor sosem szívja majd ki a zsíros tejet.

Legjobb válasz: Szerintem egyszerûen igazodj a gyerekhez. Rendszert ráértek kialakítani késõbb, most még nagyon pici. Figyeld a gyarapodását, ha gyarapszik, akkor nincs gond. A 40-50 ml nem kevés, az én babám kevesebbeket eszik két hetesen, de már több mint fél kilót hízott, vagyis nem törvényszerû, hogy óriási mennyiség kell a babának.

Szerintem egyszerûen igazodj a gyerekhez. Rendszert ráértek kialakítani késõbb, most még nagyon pici. Figyeld a gyarapodását, ha gyarapszik, akkor nincs gond. A 40-50 ml nem kevés, az én babám kevesebbeket eszik két hetesen, de már több mint fél kilót hízott, vagyis nem törvényszerû, hogy óriási mennyiség kell a babának.
Ha nem sír és ö elégedett a súlyával akkor ne keltegesd. mérd hetente és ha hízik akkor nincs baj. persze ha nem hízik akkor kell keltegetni. még nem kell rendszer. nekem tápos volt de ilyenkor még semmi rendszer nem volt. föleg éjszaka ne keltegesd. 4 óra nem nagy gond. 6 óránál ne aludjon nappal többet. de éjszaka hagyjad.szerintem.
Ez a rendszermánia szerintem nem jó dolog. Egy ilyen pici babára szívtelenség ráerõltetni a felnõttek által kitalált elõírásokat. Ilyen fiatal babuci persze hogy elalszik szopi közben, hiszen az komoly munka, elfárad. :) Ha õ ennyit igényel, akkor ennyit igényel. Ha nagyon aggódsz a gyarapodása miatt, akkor nap közben keltsd fel esetleg, amikor látod hogy éberebben alszik, vagy csak simán feküdj mellé és adj neki cicit olyankor, lehet hogy félálomban is nekiáll enni. Annak meg hogy éjjel hosszan alszik, örülj! :) Én soha nem hagyom üvölteni az enyémet (fél éves múlt). Egy kisbaba nem üvölt ok nélkül, mindig akar vele valamit közölni. Nagyon ajánlom ezt a könyvet: Jean Liedloff: Az elveszett boldogság nyomában. ;)
ne idegesítsd magad semmin, ha van 3-4 kakis és több pisis pelusa, akkor szard le hogy ki mit mond, a babádnak így jó és csak az érdekeljen. Az elsõ babánál én is majd belebolondultam a sok "okos" tanácsba, most a 2. már tudom hogy csak az õ igényei számítanak. Csak rá figyelj, senki másra. Itt sem fogsz ennél jobb tanácsot kapni. Vannak ez elborult agyú szoptatás mániákusok, akik birtokolják a bölcsek kövét, rájuk egyáltalán nem kell hallgatni, mert csak a hülyeséget szajkózza az összes.
A kérdező hozzászólása: És akkor is hagynátok, ha csak 20-at eszik, vagy 30-at??? Mert ilyen is van.
Hát én hagynám. Részemrõl elfogadtam, hogy nincs rendszer, vagyis az a rendszer, amit a baba kialakított, és ha neki az összevissza volt, akkor az volt a rendszerünk. Én nem mérem itthon a babát, a tanácsadáson mérik, egyébként meg látom, hogy szép pufi, van kakis és pisis pelus elég, így nem idegeskedtem, ha idõnként keveset szopizott. Esetleg kínálgasd cicivel, pl amikor alvás közben félálomszerûségbe kerül. Ha nem is kelted fel, de mondjuk érzékeli, hogy ott a cici, lehet, hogy szopizik kicsit, és alszik is tovább. 2 hetes babánál szerintem is korai még rendszert kialakítani, még ha késõbb szeretnél is, õ még nagyon pici és a szopizás is kifárasztja. Én mindenképpen az õ igényeihez igazodnék.

5 hetes babám nem nagyon akar szopizni. Nem nagyon hízott semmit az elmúlt 2 hétben. Noszogatom evés közben de 40-60 gr nem eszik többet akár mit csinálok vele. Mit tegyek? Tápszer cumisüveg nem nagyon szeretném de ha muszáj. Adjatok tanácsot!

Tejem van elég azzal nincs gond ha elengedi a cicit és megnyomom spriccel bel?le.Már nagyon el vagyok keseredve Eddig hízott de 2 hete kb csak 200 gr-ot.

Legjobb válasz: Én ugyanígy jártam.2 hétig nemhogy 200grammot,hanem semmit nem hízott,egyszerûen nem akart enni,hol 60at,hol 40et,de max 70et evett.Tejem rengeteg van,mert lefejtem a napi 1 liter felesleget.Most már megjött egy kicsit az étvágya,90-100at eszik,7 hetes,elkezdett hízni is végre.Elsõ fiam viszont óriási étvágyú volt,heti 500grammot hízott,3500grammal született és 6 hetesen már 6 kiló volt...Gondolhatod,hogy egy kicsit aggódtam,hogy ez a gyerkõcöm meg nem akar rendesen enni,de a védõnõ azt mondta,van ilyen,õ egy kisétkû gyerek. Úgyhogy szerintem kár lenne tápszerhez nyúlnod mielõtt meg nem bizonyosodsz róla,hogy tényleg nincs elég tejed vagy csak egyszerûen a gyerkõc nem kíván többet.Egyébként meg a 200grammal nincs semmi probléma,igaz hogy a minimum,de legalább hízott.

Én ugyanígy jártam.2 hétig nemhogy 200grammot, hanem semmit nem hízott, egyszerûen nem akart enni, hol 60at, hol 40et, de max 70et evett.Tejem rengeteg van, mert lefejtem a napi 1 liter felesleget.Most már megjött egy kicsit az étvágya, 90-100at eszik, 7 hetes, elkezdett hízni is végre.Elsõ fiam viszont óriási étvágyú volt, heti 500grammot hízott, 3500grammal született és 6 hetesen már 6 kiló volt...Gondolhatod, hogy egy kicsit aggódtam, hogy ez a gyerkõcöm meg nem akar rendesen enni, de a védõnõ azt mondta, van ilyen, õ egy kisétkû gyerek. Úgyhogy szerintem kár lenne tápszerhez nyúlnod mielõtt meg nem bizonyosodsz róla, hogy tényleg nincs elég tejed vagy csak egyszerûen a gyerkõc nem kíván többet.Egyébként meg a 200grammal nincs semmi probléma, igaz hogy a minimum, de legalább hízott.
Nekem is ilyen gondom volt, lusta volt szopizni cicibõl, úgyhogy el kellett kezdenem lefejni, viszont igy az egész napom etetésbõl és fejésbõl állt, ráadásul nem is tudtam az összes tejet kifejni, igy szép lassan egyre kevesebb lett, majd elapadt. Most 3 hósak vagyunk, tápszert kap. Ha mindenképp anyatejet szeretnél adni neki, fejd le és add neki cumisüvegbõl. Akár többet is lefejhetsz, majd hütõbe teheted, egy napig eláll, de csak egyszer szabad felmelegiteni. Én úgy tapasztaltam, hogy ha egyszer megunja a szopit, akármit csinálhatok, nem fogadja el, hisztizik, üvegbõl eszik csak. Remélem, neked jobban fog menni a fejés.
Nincsen letapadva a kis nyelve?
Gyermekorvos mit mond, gondolom csak látta? Valóban, nincsen-e letapadva a nyelve? Védõnõ megnézte, hogyan szoptatsz, milyen pózban. Lehet ezen is változtatni kellene! Mindenképpen beszélj a gyermekorvossal és a védõnõvel!
Nos én azt ajánlanám, hogy ha tudsz valakit aki foglalkozik fejéssel érdemes lenne felhívnod. Ha nincs és Debrecen környéki vagy akkor tudok adni telefonszámot, nekem is nagyon sokat segített. Amúgy pedig azt mondanám, hogy amikor szoptatsz az egyik melledbõl( mondjuk a jobból) akkor ha végzett a pici utánna fogod magad és a magad csendességében elvonulsz, hogy csak a fejésre tudj koncentrálni. És ugyanazt a melledet ( tehát a jobbat) fejed 20percig akkor is ha csak pár csepp jön ki belõlle. A fontos, hogy nyugodt legyél közben, és ne idegeskedj, mert sok nõnél elmegy a tej ha nem tud összpontosítani. Ha nem tudsz minden szoptatás után fejni akkor legalább naponta egyszer áldozz mindkét melledre 20-20 percet. A fejésnél fontos, hogy a bõrön csússzon a kezed, ezért kend be olajjal vagy krémmel.És szépen haladj a honaljtól a bimbóig, és így tovább minden irányból finom mozdulatokkal. Nem kell magad agyon kínozni , az nem tesz jót a mellnek ha erõsen nyomkodod.
Az elõbb el felejtettem azt hozzátenni, hogy azért kellene fejned egy kicsit mert már kb 100g köröl kellene ennie. Valószínû, hogy a melledbõl nehezen jön a tej és õ pedig elfárad közbe. ezért kellene a tejcsatornákat jobban megindítani. Minden rendben lesz csak éppen az eleje egy kicsit döcögõs.
Pelusok tartalma, baba hangulata, általános állapota, bõre milyen? A hízás önmagában SOSEM AD PONTOS KÉPET!!!....
A kérdező hozzászólása: sajnos az elhasznált pelus mennyisége is csökkent.a hangulata alapjában véve jó volt, elég sokat aludt de sajnos kicsit mg mindig sárga volt talán e miatt is.feladtam és egyik nap megmelegítettünk 50 ml anyatejet akkor elõtte 20 ml szopizott és még bevágta az 50 ml meg még 15 ml tápszert.szegényke teljesen ki volt éhezve azóta rohamosan hízik és a sárgaság is elmúlt.biztos hogy nincs túl sok tejem sem, de lustácska is az biztos mert még én mindig tudok fejni egy egy szopi után 20-30 ml. próbálom szaporítani lactoherb teával meg homeos bogyóval egy hete de még semmi változás és félek is hogy így marad.

Mit tegyek hogy ne legyek lelkibeteg a terhesség okozta hízástól? Második gyermekemet várom, a terhesség előtt 40 kilótól szabadultam meg, most pedig nem tudom feldolgozni hogy gyarapodik a súlyom! 16 hetes kismama vagyok!

NAGYON FONTOS A GYERMEKEM!!nem eszem sokat,megfontoltan táplálkozom,kismamatornázom,sokat mozgolódok!

Legjobb válasz: 25 kilót fogytam terhesség elõtt, büszke voltam rá hogy csinos vagyok! Terhesség alatt 32- kg- ot szedtem fel, nem néztem mit mikor ettem mindent, az volt a legfontosabb hogy egészséges legyen a baba, mert ha korábban születne ne egy 1-1,5 kg súllyal szülessen! Szülés után lement a kórházban 5 nap alatt 18 kg, a többi pedig 9 hónap alatt! Ha fontos a babád, ne azon gonfolkodj mit eszel mit nem mert hízol, hanem kösd le magad babás dolgokkal, és nem fog az agyadra menni a hízás! Nem terhesség alatt kel fogyózni, hanem utánna! Most az a legfontosabb elegendõ tápanyagot kapjon a baba, hogy szép okos egészséges legyen, kell enni kenyeret cukort tejtermékeket, húst zöldséget, és nem csak napi 1-1 falatot!

25 kilót fogytam terhesség elõtt, büszke voltam rá hogy csinos vagyok! Terhesség alatt 32- kg- ot szedtem fel, nem néztem mit mikor ettem mindent, az volt a legfontosabb hogy egészséges legyen a baba, mert ha korábban születne ne egy 1-1, 5 kg súllyal szülessen! Szülés után lement a kórházban 5 nap alatt 18 kg, a többi pedig 9 hónap alatt! Ha fontos a babád, ne azon gonfolkodj mit eszel mit nem mert hízol, hanem kösd le magad babás dolgokkal, és nem fog az agyadra menni a hízás! Nem terhesség alatt kel fogyózni, hanem utánna! Most az a legfontosabb elegendõ tápanyagot kapjon a baba, hogy szép okos egészséges legyen, kell enni kenyeret cukort tejtermékeket, húst zöldséget, és nem csak napi 1-1 falatot!
Az elõzõ kislány nagyon aranyosan próbál vígasztalni. :) És tul.képpen igaza is van. Kivéve ebben: *Mondjuk a Mekit/gyorskajáldákat/kínai éttermeket módjával, A gyereknek nincs szüksége gyorkajára. Az egy halom szemét és csak árt. Úgyhogy nem módjával, hanem egyáltalán nem. Veled, kérdezõ, kicsit keményebb leszek. Javítsatok ki, ha tévedek, de nem kötelezõ 30-40 kilót hízni terhesség alatt! Sõt, még csak nem is "ajánlott". Igen, a koplalás tilos, de oda lehet és kell is figyelni. Megvan, hogy egy egészséges terhesség alatt mennyi a normális gyarapodás, a 30-40 kiló ezt bõven túllépi...
ha nem eszel sokat és tornázol mellé akkor nem kell aggódnod, nem fogsz sokat hízni. amennyit meg hízol az meg szülés után ill szoptatáskor lemegy. Hány kilóról indultál, mennyit szedtél fel eddig? illetve hány centi vagy ?
gondold át hogy mennyire ésszerû emiatt lelkibetegnek lenni... teljesen természtes dolog, ráadásul ha megszültél, már vissza is állithatod az állapotot...addig meg senki le se szarja hogy hogy nézel ki...most nem ez a legfontosabb... egyebkent, ha csinálod a tornát és figyelsz...nem lehet nagy a baj...
Kérd férjed, hogy segítsen ebben!Pl ha ö azt az érzést adja, hogy továbbra is szép és kívánatos vagy neked is könnyebb elviselni ezt az ÀTMENETI ÀLLAPOTOT!
megtudom érteni a félelmedet a hízással kapcsolatban (16 éves lány vagyok, anorexia-féleségbõl kezdek kijövögetni, és ELÉÉÉGÉÉÉ gyakran nézem, hogy mennyit eszek és mibõl...) de azt mondom, hogy élvezd ki a falatok ízét, és ne gondolj arra, hogy most hízni fogsz-e vagy sem! Gyermeked lesz, senki nem azt nézi az utcán, hogy mennyit szedtél/szedsz fel, hanem magukban mosolyognak, hogy: de jó annak a nõnek, hamarosan kisbabája lesz! Mondjuk a Mekit/gyorskajáldákat/kínai éttermeket módjával, de ne gondolkozz azon, hogy mennyit fogsz felszedni a terhesség végére, ahogy az elõttem szólók mondták, lefog majd menni =) nekem ebben még nincs tapasztalatom, úgyhogy nem mondhatok saját élményeket ("kicsit" korai lenne =P) Úgyhogy nyugodtan egyél, enni jóóóóóó =D


12 hetes terhes vagyok most jöttem haza a korházbol izomösszehuzódásom volt és még van is és a vérnyomásom az este rosszalkodot 110/40 volt az ájulás környékelt nagyon megijedtem. Mit tegyek ha leesik a vérnyomásom?

Legjobb válasz: nem mondták, hogy kávézz, vagy teázz? nekem alapban 95/50, de ha hirtelen lejjebb megy nagyot tudok puffanni a földig egészen..vigyázz, ha ájulnál, ne üsd meg magad..én megtanutam fejben, hogy mikor mibe kapaszkodjak mikor már nem látok, de ha van idõd el kell jutni egy fotelig, vagy ágyig..napi egy hosszú,vizes kávét megengedhetsz.

nem mondták, hogy kávézz, vagy teázz? nekem alapban 95/50, de ha hirtelen lejjebb megy nagyot tudok puffanni a földig egészen..vigyázz, ha ájulnál, ne üsd meg magad..én megtanutam fejben, hogy mikor mibe kapaszkodjak mikor már nem látok, de ha van idõd el kell jutni egy fotelig, vagy ágyig..napi egy hosszú, vizes kávét megengedhetsz.
Szõlõcukor mindig legyen nálad és persze víz.És tényleg igyál meg napi 1 kávét!
szia nekem alapjáratom 90/40 körül mozog, most se megy feljebb.én is sokat ájuldozom.reggel kávéval kezdek, de nem igatán jön be.a szõlõcukor tényleg jó , az legyen nálad mindig. izomösszehuzódásra meg biztos írtak fel magnéziumot. 35hetes kismama, boldog babavárást
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat a kávéval próbálkoztam de nem segít de a szölöcukrot ki fogom probálni.Nektek is fáj ilyenkor a fejetek vagy csak nekem de akkor is nagyon.

Most már tényleg kivagyok. Ha 40 percet ha több mint egy órát hagyom a cicin a 2 hetes babám, akkor sem eszik többet 60ml-nél. De utána meg üvölt és cuppog hogy éhes, és mikor a lefejt tejet odaadom, simán megeszi (100ml-t is akár). Mit tegyek?

Miért nem eszik a cicib?l? Pedig akár 1 órán át is szívja (vagy csak úgy csinál id?vel), és van benne, mert néha megnézem úgy hogy kiveszem a szájából, és megnyomom és jön bel?le! Nem értem mi a baj! Mit csinálok rosszul? Mégsem hagyhatom hogy több órán át szopizzon a cicin ha nem szív annyit amennyi kéne Neki!

Legjobb válasz: Ez ördögi kör, ha megszokja a cumisüveget még annyira sem fogja szívni a cicit.

Ez ördögi kör, ha megszokja a cumisüveget még annyira sem fogja szívni a cicit.
Az én kisfiam ma 8hetes. Mi külföldön élünk, itt nem jön ki se a védönö, se a gyerekorvos hetente, hogy ránézzen a babára. Mérlegünk nincs itthon, igy én soha nem mértem, mennyit eszik egyszerre. 1-1szopi nálunk is eltart 40-50percig, és nálunk is van, hogy szopi után nemsokkal úgy csinál, mint aki éhes. Szerencsére, nálunk ilyenkor bejön a cumi! az megnyugatja, ugyanis, ha a Fiamon múlna éjjel-nappal cicine :-) Szerintem nem kell rögtön arra gondolni, hogy elhagyd a szoptatást és tápszerre áttérni! Ne a lefejt tejet ad oda neki, mert akkor tényleg nem fog szopizni! kitartás! 2 hetesen még nagyon kicsi!
Akkor tényleg az van, amit 04:10 írt, hogy komfortszopizik, valszeg már nem éhes, ezért kifolyatja a tejet, de érzelmileg igényli a közelségedet. Amúgy bimbóvédõvel kevesebb ingert kap a melled, mintha anélkül szoptatsz. Ha a két ujjad közé szorítod a mellbimbó feletti részt, és úgy adod a baba szájába a mellbimbót, akkor valszeg rá fog harapni. Nekem ha tele van a mell, akkor lapos a mellbimbó, és a fent leírt dolgot szoktam csinálni, mert különben olyan helyzetben van a baba, mintha egy felnõtt rá akarna harapni egy teniszlabdára, nem sikerül neki. Az is segíthet, ha szopi elõtt kifejsz némi tejet, hogy ne legyen túl feszes a mell, és ezáltal lapos a bimbó.
én is így voltam sajnos. hiába volt tejem, nem akart szopni a lányom. sajnos tápszeres lett a végén, én meg 1 évig kínlódtam a melleimmel, mire elapadtak. Vannak ilyen babák sajnos, akik nem hajlandóak megküzdeni a tejért, kényelmesebb nekik a cumisüveg, abból jobban jön, nem kell küzdeni.
Ha most feladod, tápszer lesz a vége.Ez ilyen.De egy idõ után kialakul.Sokan itt nyulnak tápszerért.Nem kell.Szopizzon ahogy neki jol esik.A mérleget meg szerintem felejtsd el.Én sosem mértem ez miatt.nem idegesitem magam azon, hogy csak ennyi és ennyi millit evett, de mellette jókedvû és kiegyensulyozott.Az elején se éjjellem se nappalom nem volt, csak szoptattam.De megérte, most 7hónapos és mindig szopizik.Kitartás.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Igyekszem bimbóvédõ nélkül szoptatni, és megpróbálom hanyagolni a cumisüveget. Hátha akkor jobb lesz. De nehéz lesz mert sokat fog sírni. Félek nehogy elapadjon a tejem! :(
egyre kevesebbet adjál neki cumisüvegbõl, és egyre többet fog szívni a cicibõl
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszodat. Már hagytam a cicin másfél órát is és akkor sem evett többet belõle, jön a szája mellett ki a tej. Bimbóvédõt használok mert lapos a mellbimbóm én nélküle meg nem tudja bekapni.
Lehet, hogy fáradt vagy, és olyankor lassabban jön a tej. 2 hetesen nekem is sokat, sokszor szopizott. Mostanában inkább akkor, ha stresszesek a napjaim (pl. hétfõn, ha hétvégén vendégségben voltunk). Máskor jól elvan 2-3 óránkénti szopival. Meg este általában sok ideig szopizik. Most kereken 6 hetes. Nem javaslom a pótlást, mert akkor csökkenni fog a termelt tej mennyisége. Inkább etesd, amikor enni szeretne. Bár ez sok idõt kívánhat tõled az elsõ hónapokban. Tanulj meg több testhelyzetben szoptatni, ülve, fekve, hogy több tejcsatorna kiürüljön, meg fekve pihentetõbb. Szoptatás közben tudsz enni, inni, olvasni, tv-zni, ha elõtte odakészíted magadhoz a hozzávalókat. Én is hasonló cipõben járok. Sok türelmet kívánok a babához, és gratulálok hozzá.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Próbálom mindig elõször cicire tenni, hagyom is rajta, de aztán ha üvölt akkor mit csináljak? Nem lóghat egész nap a cicin, nem?
ezt hívják komfortszopizásnak! cumizza mint a cumit magyarán mondva. nem szívja csak szopizza, mert megnyugtatja. a cumisüvegbõl azért eszi meg hamar meg mindet mert azért nem kell megdolgoznia, abból jön úgyis.
Úgy értettem, hogy egyre kevesebb mennyiséget adjál neki cumisüvegbõl. a 100 ml-t csökkentsd 90 ml-re, aztán 80-ra, és így tovább. Higgy önmagadban, az a legfontosabb.

Mit tegyek? 40+5 hetesen még mindig csak 2111-a méhszáj. És semmi jósló és egyéb. Meg kell indítani? Sose fogok tágúlni?

Legjobb válasz: Nyugi ha oda kerul a sor a dokid ugyis latja hogy mi van,biztos nezz eleg gyakran mostanaban. Te irtal mar ma egyszer ugye?

Nyugi ha oda kerul a sor a dokid ugyis latja hogy mi van, biztos nezz eleg gyakran mostanaban. Te irtal mar ma egyszer ugye?
A kérdező hozzászólása: :) ) Igen, én vagyok a türelmetlenkedõ kismami:) ) Köszi a választ!
Szia! Én az elsõ babámat, 42 hétig hordtam. Semmi tágulás, semmi fájásom nem volt. Végülis császár lett a vége, pont idõben. Majd lesz valahogy ne aggódj!!!!!! 2. babáját váró 35 hetes kismama.
Szia! Bár én a 37. héten szültem, de úgy mentünk be a kórházba hogy épphogy csak szivárgott a magzatvíz, semmi fájás, alig 1 ujjnyira nyitott méhszáj. (Az orvosom 2 nappal elõtte teljesen zárt méhszájat állapított meg.) Azt mondta a doki, hogy majd reggel megindítják a szülést, addig aludjak (persze haza már nem jöhettem). Én szót fogadtam, de aludni nem tudtam, mert olyan erõs fájásaim lettek hogy csak na...(Ennek köszönhetõen nagyon gyorsan tágultam.) Az elsõ fájás után kb 3 órával már a kezemben volt a bébim! :)
Szia! Nekem betöltött 41 hetesen 3100-as volt a méhszáj. 1 hét múlva 3111-ig sikerült kitágulnom úgy, hogy naponta voltam magzatvíz vizsgálaton. Az orvos azt mondta, hogy ilyen értékekkel kb 15-20 órás víjúdás vár rám, amit a 2 héttel túlhordott kisfiam nem bírna ki. Így lett vajúdás nélküli császárom. Ja, és ráadásul faros volt babám. Kitartást kívánok, bár tudom, hogy ilyenkor már nagyon nehéz türelmesen várni!
Menj be a kórházba:)
egyébként kamu. velem ezt eljátszotta privátba... Szabó Lea.
Mit játszott le veled? Miért írna ilyent, ha nem valódi a probléma?
Szerintem is kamu, mert hihetetlen, hogy 40 hetes ikresen otthonül és nem kórházban.
A kérdező hozzászólása: Már rég lejárt. amúgy is. Van olyan, hogy otthon maradhat, ha nincs semmi gond. Amúgy is. saját felelõség... És ha már le akarsz oltani, legalább idõben tedd. (amúgy is már megszülettek)
AMÚGY IS :)
Gratulálok, milyen súllyal születtek? Már otthon vagytok?
Ohh kedves nem oltogatlak én, de egy frissen szült ikres anyukának biztos nem az a dolga, hogy szülés után 5 nappal már ilyen kommenteket írjon. Lejárt dolog, két gyerekrõl egy anyuka így nem beszél, csak esetleg egy tini lány aki nem tud magával mit kezdeni a vakációban. Jó szórakozozást a vakáció többi részében!!!!
Még elõzõ vagyok, már csak abból is látszik, hogy kamu, hogy többen is írták, hogy majd írj ha meg vannak a babák. Írtál ? Nem .. Ha nekem 5 napos babáim lennének akkor boldogan leírnám az értem aggódóknak, hogy mikor és milyen súllyal születtek meg a babák....
Nagyon kíváncsi vagyok!!!Sok-sok boldogságot Nektek!!!!
Lehet, hogy a nagy meleg miatt nyugtalanok a pociban, és ezért te is érzékenyebb vagy, de esélyes, hogy ma megszületnek az ikrek:) Gratulálok a babákhoz! Majd írj..:)
A kérdező hozzászólása: megvárjam, míg a férjem hazajön?
csak érdeklõsök, 40 hetesen otthon lehetsz még két babával? nem féltél?:) szuper, hogy eddig bent maradtak! szerintem is menj a kórházba, hívd fel a férjed, gondolom eljöhet ilyen esetben, nem?
Mikor ér haza a férjed? Ha nemsoká akkor várd meg, de ha nem akkor irány a kórház! Gratulálok az ikrekhez, szerintem ma már megláthatod õket. :) Könnyû szülést és sok kitartást az elsõ hetekhez, hónapokhoz.
A kérdező hozzászólása: 14:00-kor van vége a munkájának. olyan 15 perc az út haza :D Köszönöm a kívánságokat
Akkor várd meg nyugodtan. Zuhanyozz le, nézd át még mindened megvan-e a kórházba. És írj majd néhány sort a babákról! Kitartás
nyugodtan várd meg:) és ha majd lesz 2 perced pár hét múlva, írd meg, mi volt:) 23 hetes ikres km
A kérdező hozzászólása: viszem a laptopot, és a férjem megírja :D
Szerintem is babázni fogsz ma már! :-D Gratulálok! És nagyon ügyes vagy, hogy az ikreket ilyen sokáig benntartottad. Gyors és könnyû szülést kívánok! Ja, és én is várom a híreket! :-)
Ámen! (amúgy is) :) )))))

40 hetes terhes vagyok. Kb.1-1, 5 hónapja a bal mellbimbóm alsó része kicsit hámlik és viszket. Néhány apró barna pötty is látszik rajta, ami olyan sötét, mint a megsötétedett bimbóudvar. Mit tegyek?

Nem gombás, már kentem ellene (n?gyógyász adott krémet), mást még nem próbáltam. Szeretnék szoptatni, valami olyan szer kellene, ami alkalmazható ilyenkor is. Már nincs id?m elmenni b?rgyógyászhoz, pénteken szülést indítanak nálam.

Legjobb válasz: Én is Nipple Care-t használok már a 36. héttõl. Kislányom 8 hónapos, még mindig cicizik. Nagyon érzékenyek a mellbimbóim, de szerencsére soha nem volt olyan problémám, hogy kirepedezett volna vagy hasonlók, mert idõben elkezdtem használni a krémet és folyamatosan használom minden szoptatás után. Minden jót neked! :)

Én is Nipple Care-t használok már a 36. héttõl. Kislányom 8 hónapos, még mindig cicizik. Nagyon érzékenyek a mellbimbóim, de szerencsére soha nem volt olyan problémám, hogy kirepedezett volna vagy hasonlók, mert idõben elkezdtem használni a krémet és folyamatosan használom minden szoptatás után. Minden jót neked! :)
Nipple Care mellápoló krém én is ezt használtam mind a két babám mellett.. http://www.mindennonek.hu/mell-apolas/479-frezyderm-nipple-c..
Doki mit mondott? Mert önmagában a terhesség is okozhatja ezeket a tüneteket, és ez esetben szülés után majd elmúlik, nincs is vele teendõd. Ha fertõzés lenne, akkor pedig szintén orvostól kell kérned rá valamit, látatlanban nem lehet tudni mi lehet az!
A néhány apró barna pötty a mellbimbón, a Montgomery-mirigyek. A belõlük kiválasztódó olaj a mellbimbó és a bimbóudvar bõrét ápolja. :) Nekem is van a mellbimbómon. Az meg, hogy hámlik, nem hiszem, hogy baj lehet. 34 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek, fõként az utolsó válasz nyugtatott meg, mely a Montgomery mirigyeket írta. Köszi az ajánlott krémet is, beszerzem még ma.
Meleg vizes zuhany vagy fürdõ, ha csökkenek akkor jósló ha erõsödnek akkor ez már az!
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ ki is próbálom.
Na? Elmúltak?
??
A kérdező hozzászólása: 1 órát bent feküdtem. Kicsit mintha jobb lenne, de nem múlt el teljesen.

2 hetes babám ciciből szopizik, de hagy benne kb.20-30 ml-t, minden egyes szopi alkalmával. Viszont cici után kéri még a tápszert, amelyből kb.40-50ml-t még megiszik. Mit tegyek, hogy csak szopizzon?

Legjobb válasz: Ne adj neki tápszert, ha szopiztatni akarod. Hidd el ha éhes lesz szopni fog még! Nem fog éhenhalni ha párszor dacból nem szopik többet, majd fog. Ezek a picik szívósak ám - úgy tervezték õket :))

Ne adj neki tápszert, ha szopiztatni akarod. Hidd el ha éhes lesz szopni fog még! Nem fog éhenhalni ha párszor dacból nem szopik többet, majd fog. Ezek a picik szívósak ám - úgy tervezték õket :) )
Egyszerû ne add neki oda a tápszert ! HA nem kinálod vele szerintem nem fogja hiányolni, inkább rakd vissza a cicire
Ne add neki oda a tápszert. Ha hamarabb éhes lesz emiatt, akkor majd hamarabb mellreteszed :)
Valószínû, hogy azt már kicsit nehezebb kiszívni, amit benne hagy. Szerintem se pótolj tápszerrel, mert a cumisüvegbõl könnyebben ki tudja szívni a tejet, így rá fog jönni, hogy egyszerûbb lesz onnan enni. Úgy látszik, kicsit lustácska a drága:) ) Nem baj, majd belejön õ is:) ))) Ha kicsit kevesebbet eszik, hamarabb éhes lesz, így több is fog termelõdni és egy idõ után, mikor bejáratódtak a tejcsatornák, könnyebben is ki tudja majd szívni. Gratulálok a babához!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!