Találatok a következő kifejezésre: 40 hetes 4 (13 db)

40. hetes terhes vagyok (4. terhességem) 4 hete nyittt mhszjjal szaladgálok, nyákdugó hete eltvozott.4 hete minden éjjelgörcsölök, 2- órákeresztülde reggelre mindig egbenébrek fel. Más is volt így? Végül beinultvagy kellett oxytocin?

Nagyon el vagyok keseredve.. Ma reggel már sírtam h ennyi kínldás után sem bújik ki..

Legjobb válasz: Szia, nekem is a 4. terhességem. Most betöltött 36. hétben vagyok, mindhárom lányom túlhordtam 10-10 nappal, de csak az utolsónál indítottak sajnos oxitocinos infúlzióval, de a vége császár lett a fekvése miatt. Most a kiírt idõpont elõtt elvileg 2 nappal megcsászároznak az elõzmények miatt, márcsak 26 nap.... remélem neked mihamarabb kibújik magától a kis mazsola ! :-))) Nagyon könnyû szülést kívánok neked!!!

Szia, nekem is a 4. terhességem. Most betöltött 36. hétben vagyok, mindhárom lányom túlhordtam 10-10 nappal, de csak az utolsónál indítottak sajnos oxitocinos infúlzióval, de a vége császár lett a fekvése miatt. Most a kiírt idõpont elõtt elvileg 2 nappal megcsászároznak az elõzmények miatt, márcsak 26 nap.... remélem neked mihamarabb kibújik magától a kis mazsola ! :-))) Nagyon könnyû szülést kívánok neked!!!
A kérdező hozzászólása: bocs az elírásokért, gumiklaviatúrán nehéz gyorsan pötyögni...
Szia! Az elõzõ 3 magzatvízfolyással indult? Csak azért kérdem, mert a fájásokkal induló vajúdás egy lutri, megindulhat bármikor, de ált. sokadik terhességnél a természet tudja a dolgát, nemigazán kell oxytocin.
Be fog indulni, ne aggódj, 1-2 nap és szülni fogsz :) Drukk.

40 hetes és 4 napos vagyok, a hasam még nem ereszkedett le, azt mondták NST-n is, hogy még elég magasan van a baba. Mikor lesz ebből szülés?

Legjobb válasz: Bármikor lehet!Nekem elfolyt a magzatvíz,bekötötték az oxitocint,jöttek az erõs fájások és akkor egyszer csak éreztem hogy jön a baba lefelé,másztam fel a szülkõágyra és már nyomhattam is!!!Szép szülést!(ja és elvileg 12 napot húztam rá!)

Bármikor lehet!Nekem elfolyt a magzatvíz, bekötötték az oxitocint, jöttek az erõs fájások és akkor egyszer csak éreztem hogy jön a baba lefelé, másztam fel a szülkõágyra és már nyomhattam is!!!Szép szülést!(ja és elvileg 12 napot húztam rá!)
A kérdező hozzászólása: Köszi, remélem már én is lassan mászhatok fel a szülõágyra!:) Türelmetlenül várom!
Én 38 hetesen szültem a fiamat.Mikor bementem a kórházba, hogy elfolyt a magzatvíz, azt mondta a szülésznõ, hogy annyira fönt van a baba, hogy két nap múlva se lesz meg. Rámkötöttélk az infúziót és 3 óra alatt megszületett. Ne aggódj!
Én 38 hetesen szültem a fiamat.Mikor bementem a kórházba, hogy elfolyt a magzatvíz, azt mondta a szülésznõ, hogy annyira fönt van a baba, hogy két nap múlva se lesz meg. Rámkötötték az infúziót és 3 óra alatt megszületett. Ne aggódj!

Mit tegyek? El vagyok kenődve. Hány óránként etessem 2 hetes babámat, ha ő simán aludna 4 órákat, de csak 40-50-eket szopizik? És mennyi ideig szoptassam? Bővebben lent

3900 gramm, szóval szerintem több tejci kellene neki, de nem szívja ki mind, ami a cicimben van. Szerintem kicsit lusti, mert az elején szopizik, aztán a zsíros tejcit már nem szívja ki, azt mindig le kell fejnem. Szopizás közben rendszeresen elalszik. Van aki azt mondja igény szerint szopiztassam, de akkor semmi rendszer nincs. Van aki szerint meg, ha törik, ha szakad keltsem 3 óránként, hogy szokja, hogy nem akkor van cici, ha sír, hanem rendszer szerint és max 40 percig szoptassak, ha utána üvölt, akkor se vegyem cicire, mert akkor sosem szívja majd ki a zsíros tejet.

Legjobb válasz: Szerintem egyszerûen igazodj a gyerekhez. Rendszert ráértek kialakítani késõbb, most még nagyon pici. Figyeld a gyarapodását, ha gyarapszik, akkor nincs gond. A 40-50 ml nem kevés, az én babám kevesebbeket eszik két hetesen, de már több mint fél kilót hízott, vagyis nem törvényszerû, hogy óriási mennyiség kell a babának.

Szerintem egyszerûen igazodj a gyerekhez. Rendszert ráértek kialakítani késõbb, most még nagyon pici. Figyeld a gyarapodását, ha gyarapszik, akkor nincs gond. A 40-50 ml nem kevés, az én babám kevesebbeket eszik két hetesen, de már több mint fél kilót hízott, vagyis nem törvényszerû, hogy óriási mennyiség kell a babának.
Ha nem sír és ö elégedett a súlyával akkor ne keltegesd. mérd hetente és ha hízik akkor nincs baj. persze ha nem hízik akkor kell keltegetni. még nem kell rendszer. nekem tápos volt de ilyenkor még semmi rendszer nem volt. föleg éjszaka ne keltegesd. 4 óra nem nagy gond. 6 óránál ne aludjon nappal többet. de éjszaka hagyjad.szerintem.
Ez a rendszermánia szerintem nem jó dolog. Egy ilyen pici babára szívtelenség ráerõltetni a felnõttek által kitalált elõírásokat. Ilyen fiatal babuci persze hogy elalszik szopi közben, hiszen az komoly munka, elfárad. :) Ha õ ennyit igényel, akkor ennyit igényel. Ha nagyon aggódsz a gyarapodása miatt, akkor nap közben keltsd fel esetleg, amikor látod hogy éberebben alszik, vagy csak simán feküdj mellé és adj neki cicit olyankor, lehet hogy félálomban is nekiáll enni. Annak meg hogy éjjel hosszan alszik, örülj! :) Én soha nem hagyom üvölteni az enyémet (fél éves múlt). Egy kisbaba nem üvölt ok nélkül, mindig akar vele valamit közölni. Nagyon ajánlom ezt a könyvet: Jean Liedloff: Az elveszett boldogság nyomában. ;)
ne idegesítsd magad semmin, ha van 3-4 kakis és több pisis pelusa, akkor szard le hogy ki mit mond, a babádnak így jó és csak az érdekeljen. Az elsõ babánál én is majd belebolondultam a sok "okos" tanácsba, most a 2. már tudom hogy csak az õ igényei számítanak. Csak rá figyelj, senki másra. Itt sem fogsz ennél jobb tanácsot kapni. Vannak ez elborult agyú szoptatás mániákusok, akik birtokolják a bölcsek kövét, rájuk egyáltalán nem kell hallgatni, mert csak a hülyeséget szajkózza az összes.
A kérdező hozzászólása: És akkor is hagynátok, ha csak 20-at eszik, vagy 30-at??? Mert ilyen is van.
Hát én hagynám. Részemrõl elfogadtam, hogy nincs rendszer, vagyis az a rendszer, amit a baba kialakított, és ha neki az összevissza volt, akkor az volt a rendszerünk. Én nem mérem itthon a babát, a tanácsadáson mérik, egyébként meg látom, hogy szép pufi, van kakis és pisis pelus elég, így nem idegeskedtem, ha idõnként keveset szopizott. Esetleg kínálgasd cicivel, pl amikor alvás közben félálomszerûségbe kerül. Ha nem is kelted fel, de mondjuk érzékeli, hogy ott a cici, lehet, hogy szopizik kicsit, és alszik is tovább. 2 hetes babánál szerintem is korai még rendszert kialakítani, még ha késõbb szeretnél is, õ még nagyon pici és a szopizás is kifárasztja. Én mindenképpen az õ igényeihez igazodnék.

40+4 hetesen miért van az hogy állandóan úgy érzem, hogy nagy wc-nem kell?

Kicsit puhább a székletem is, de az olyan rossz hogy azt érzem mennem kell és mire elmegyek wc-re már nem kell na meg semmi se jön. Miért van ez?

Legjobb válasz: 40 hét + 4 napra gondolsz ugye? Nálam is így volt és jött a baba. Elõtte egy jó nagy hasmenés.

40 hét + 4 napra gondolsz ugye? Nálam is így volt és jött a baba. Elõtte egy jó nagy hasmenés.
Azt hiszem lassan készítheted a csomagod ez már a szülés elõjele :-)Könnyü és gyors szülést kívánok!
1 voltam.GRATULÁLOK.SOK BOLDOGSÁGOT ERÕT EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK NEKTEK!
Nagyon-nagyon gratulálok! Nagyon sok boldogságot és sok egészséget Nektek!!! :)
A kérdező hozzászólása: sziasztok! megszületett a babám. :) ))) 17-én éjszaka ment el a magzatvizem, úgy hogy 18-án meg lett. Sokat vajudtam. De megérte!!!! Szoritok nektek.
Szia! Nekem mindkét szülésnél azt mondták, örüljek, mert ez már a kitolási szakasz kezdete!!!!! Szóval, elvileg, neked már toló fájásaidnak is kéne lenniük..., nem akarlak megijeszteni, de azért figyelj, lehet, hogy szerencsés vagy, és minimális fájások mellett már szülni készülsz.Sok szerencsét, ha meg már ott tartasz, és túl vagy rajta, az nagyon jó, irigyellek, én most várom a harmadikat! majd jelezz vissza, hogyan alakult, ha lehet!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat és a bíztatásokat! :D Sok boldogságot nektek! :D
Bizony, közeleg az idõ:) )) Könnyû szülést kívánok neked, és sok boldogságot a babádhoz.
Szerintem is már legyen összekészítve a kis cuccosod, mert ez bizony a szülés jele! Nagyon könnyû szülést és egészsége babát!
A kérdező hozzászólása: csajszika lesz :) ezt mondták. :)
bocsi, másodiknak írtam:)
Elsõ vagyok: Nekem is a 41 hét + 6 napra jött. Nyugi mindjárt itt lesz. Tudod a nemét?
A kérdező hozzászólása: igen 40 hét és 4 nap. vasárnap volt egy nagy hasmenésem. ma már többször voltam wc-n de ebbõl csak 2x volt nagy wc :( A többi pipi volt és nagy wc kényszer... bocs hogy így írtam...:( Enyhe hányingerem is van. remélem beindul a szülés már várom. nem szeretnék szülésindítást. :(
A kérdező hozzászólása: köszönöm :) )))

Április 28 az utolsó menstruációm első napja! Nem ettől kezdve kezdődik a 40 hét? Mert a doki tegnap a terhesség korát 4 hetesre ítélte. Nem értem!

Legjobb válasz: Ha a mensidtõl számoljuk, akkor ma vagy elvileg 6 hetes és 4 napos - de ez csak azoknál igaz, akiknek félidõben volt peteérésük. Nyilván nálad késõbb történt a fogantatás, nem feltétlenül jelent gondot. Mit mondott egyébként az orvosod? Mit írt a papírodra? Mekkora a petezsák?

Ha a mensidtõl számoljuk, akkor ma vagy elvileg 6 hetes és 4 napos - de ez csak azoknál igaz, akiknek félidõben volt peteérésük. Nyilván nálad késõbb történt a fogantatás, nem feltétlenül jelent gondot. Mit mondott egyébként az orvosod? Mit írt a papírodra? Mekkora a petezsák?
A kérdező hozzászólása: 6, 7 mm a petezsák.Semmi egyebet nem írt!
De, elméletileg onnan számolják. Csinált uh-t? Lehet, hogy aszerint számolta, az enyém például uh szerint 1 héttel idõsebb, mint a menstruációtól számolva.
Szia! Nekem is hasonló volt a helyzetem. Az utolsó mensim szerint 8 hetes + 1 napos vagyok. A doki, azaz az Uh szerint csak 6 hetes + 4 napos. De a terhesség idõpontját az utolsó mensihez mérik. Számomra is érdekes volt...

Tegnap este óta vannak jóslóim, méhösszehúzódás és görcsölgetés, nem rendszeresek de szép számmal vannak. Meddig tarthat még? Kihúzhatom így a 40. hétig? 37+4 hetes km.

Legjobb válasz: Siman! En is a 40 het fele közelitek, es mar az idejet sem tudom, hogy hany hete vannak joslo fajasaim, erösebb fajasaim, es meg nagyon szines a "szüles beindulasara hasolnito" tüneteim palettaja. :) Eddig haromszor mentünk be a korhazba, mert azt hittem, hogy "ez mar tenyleg az!" Ugyhogy ..... sajna..... csak a babad tudja, hogy mire var... hogy miert nem bujt meg ki.... Szep szülest, boldog kismama napokat, csodas, egeszseget babat! :)

Siman! En is a 40 het fele közelitek, es mar az idejet sem tudom, hogy hany hete vannak joslo fajasaim, erösebb fajasaim, es meg nagyon szines a "szüles beindulasara hasolnito" tüneteim palettaja. :) Eddig haromszor mentünk be a korhazba, mert azt hittem, hogy "ez mar tenyleg az!" Ugyhogy ..... sajna..... csak a babad tudja, hogy mire var... hogy miert nem bujt meg ki.... Szep szülest, boldog kismama napokat, csodas, egeszseget babat! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi válaszod, neked is könnyû szülést! remélem a lányom azért nem akar végig bent dekkolni. :-)) Elég fárasztó ennyi fájással kihúzni még 2 hetet.

A munkaviszonyom 2009 áprilisától 4 órás, ez a 40% rokkantságom miatt van amire 27000e-ft kapok.7 hetes terhes vagyok. Mire számíthatok az én esetemben Gyes, Gyed vagy akármi ügyben? Suggi

Legjobb válasz: Attól, hogy 4 órában dolgozol, még jogosult lehetsz tgyásra, majd gyedre. A tgyásod alapja 2011 lesz, a gyedé meg vagy 2011 (ha szülés elõtt már igénybeveszed a tgyást) vagy 2012 (ha csak szüléstõl igényled a tgyást). Az igénylést megelõzõ évben elért bruttó jövedelmed 70%-a mind a tgyás, mind a gyed, de gyedbõl 10%-al több a levonás.

Attól, hogy 4 órában dolgozol, még jogosult lehetsz tgyásra, majd gyedre. A tgyásod alapja 2011 lesz, a gyedé meg vagy 2011 (ha szülés elõtt már igénybeveszed a tgyást) vagy 2012 (ha csak szüléstõl igényled a tgyást). Az igénylést megelõzõ évben elért bruttó jövedelmed 70%-a mind a tgyás, mind a gyed, de gyedbõl 10%-al több a levonás.
A kérdező hozzászólása: Kösznöm a válasz.Ugy látom akkor nem sok pénzt kapok.Ez van! A lényeg, hogy babám ill.babáim lesznek.Úgy néz ki ikrek!
Gratulálok:D Ha ikrek, akkor jobban jársz majd a dupla gyessel:) Egyszerûen a gyest igényeld, ne a tgyás-gyedet, mert kb. kétszer annyit fogsz kapni a dupla gyessel:D
A kérdező hozzászólása: Ez nagyon jó hír köszönöm!Nem is tudtam létezik olyan, hogy dupla Gyes.Köszönöm!

Ma voltam amnioszkópian 40+4 hetes vagyok és 2111 méhszáj meddig lehet így még bent a pocak lakó?

Már nagyon szeretném,hogy meg legyen de nem szeretném azt sem,hogy meg indítsák a szülést mert azt mondják az jobban fáj.Ez igaz?

Legjobb válasz: Az, hogy ennyi az értéked, sajna nem jelent semmit. Van aki a 27.héttõl van 2111en! De elég valószínû, hogy persze nálad más. De még maradhat 1 hétig is simán! (De kívánom, hogy ne és ma meg legyen;) ) Anyum indítással szült engem. Neki nem volt rossz élménye. Pont ma beszéltünk róla! Könnyebb volt így a szülése, mint öcsémmel akivel természetesen indult meg neki:/) 39+2 hkm könnyû szülést!:-)

Az, hogy ennyi az értéked, sajna nem jelent semmit. Van aki a 27.héttõl van 2111en! De elég valószínû, hogy persze nálad más. De még maradhat 1 hétig is simán! (De kívánom, hogy ne és ma meg legyen;) ) Anyum indítással szült engem. Neki nem volt rossz élménye. Pont ma beszéltünk róla! Könnyebb volt így a szülése, mint öcsémmel akivel természetesen indult meg neki:/) 39+2 hkm könnyû szülést!:-)

Miért fektetnek be a kórházba 40+4 hetesen ha az orvos azt mondja nincs semmi gond és a méhszáj teljesen zárt?

Legjobb válasz: Nem akarnad mar megszulni azt a gyereket? Azert mert tulhordtad. Ez nem a legjobb a babanak sem! Baj is lehet a tulhordasbol ezert kell befekudnod hogy megfigyeljenek! En inkabb orulnek neki! A baratnom 5 nappal tulhordta a gyereket es agyverzessel szuletett.

Nem akarnad mar megszulni azt a gyereket? Azert mert tulhordtad. Ez nem a legjobb a babanak sem! Baj is lehet a tulhordasbol ezert kell befekudnod hogy megfigyeljenek! En inkabb orulnek neki! A baratnom 5 nappal tulhordta a gyereket es agyverzessel szuletett.
Akkor szoktak pl, ha messze laksz a kórháztól, ne kelljen minden nap beutazni NST-re.
Túl hordas miatt kell befekudnod! En 10nappal hordtam túl és ettõl függetlenül makk egészséges kislánynak adtam életet!
Mivel túlhordtad, fokozott megfigyelésre szorulsz. Nálunk ilyenkor már naponta legalább kétszer volt NST, naponta UH és vizsgálatok. Figyelik a méhlepény állapotát is.
39+5napon fektettek be, néztek szívhangot, nst-t, magzatvizet minden ok volt, két nap múlva megindították a szülét (toxémia miatt) szerencsére, mert akkor már meconiumos volt a magzatvíz!

4 hetes kisbabám 1 hét alatt 40 grammot hízot. Ez normális?

Legjobb válasz: Én kevésnek gondolom...

Én kevésnek gondolom...
Kicsit kevésnek tûnik. Eddig mennyit hízott, és mennyivel született? És mennyivel hoztátok haza a kórházból, és most hány kiló?
Én is keveslem egy picit. Nekünk a doki azt mondta, hogy heti 150-300 gramm között kellene lennie a hízásnak. Nem baj, ha ettõl egy-egy héten kicsit lefelé vagy felfelé van némi eltérés, csak tartósan ne legyen egyik sem.
A kérdező hozzászólása: Bocsi, lemaradt egy nulla. 400 gramm.
Jaaaa, így már más. :) )) Akkor nem kevés, hanem egy kicsit sok. De semmi gond ezzel, ha idõnként elõfordul. Tartósan azért nem jó, ha ennyit hízik, de az se mellékes, hogy anyatejes, vagy tápszeres baba?
Kezdetben ez teljesen normális, az én lánykám volt h 600 g-ot hízott egy héten. Idõvel, majd nem fog ennyit hízni. Én ezzel soha nem foglalkoztam, szoptasd bátran.
Nekem 2 hét alatt hízott 1500g-ot, a védõnõ is és a doktornõ is kiakadt, hirtelen azt hitték tápszeres és ajánlani akartak másikat, de aztán mondtam, hogy csak anyatejes. Erre mondták, hogy szuper a tejem, de próbáljak neki kevesebbet adni!Azóta szépen beállt a "normális" súlygyarapodás. MÁr 1 éves és így visszanézve a képeket nagyon duci volt, akkor meg annyira nem tûnt fel, hogy milyen kis tokás!:D (2900 grammal született, 36 vagy 38.hétre, de ezt nem tudja senki megmondani pontosan!)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!