Találatok a következő kifejezésre: 4. hónapja a fogamzásgátlót (96 db)

4 hónapja szedek fogamzásgátlót. Ebben a hónapban 3szor voltam együtt ugy a partneremmel h belémélvezett. Lehetséges a terhesség? Kérlek irjatok nagyon kéttségbe vagyok esve

a fogamzásgátlot mindig beszedtem egy tabi sem maradt ki. maximum egykét órás különbséggel vettem be.ez számit valamit?

Legjobb válasz: Már bocsi, de te beleolvastál egyáltalán a betegtájékoztatódba?:D Ha rendszeresen szeded a fogamzásgátlót, akkor már az elsõ hónap után véd. (Kivéve persze ha antibiotikumot szedsz, vagy hasmenésed van, de ez részletesen le van írva.) Ne aggódj, már bõven hatnia kell!

Már bocsi, de te beleolvastál egyáltalán a betegtájékoztatódba?:D Ha rendszeresen szeded a fogamzásgátlót, akkor már az elsõ hónap után véd. (Kivéve persze ha antibiotikumot szedsz, vagy hasmenésed van, de ez részletesen le van írva.) Ne aggódj, már bõven hatnia kell!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!
1. válaszoló vagyok. Még mindig úgy gondolom, hogy nem kell aggódnod, de ha ilyen stresszes vagy, akkor jobb lenne valami kiegészítõ védekezés is, mondjuk gumi. Vagy ha azt nem bírja a párod, akkor mondjuk pharmatex krém/kúp. :) Ha valamelyiket használjátok a tabletta mellé, akkor szinte kizárt a terhesség! :)
nyugi, attól is késhet hogy ennyit stresszelsz azon hogy késik, plusz négy hónap alatt még nem is biztos hogy 100%ra beállította a tabletta a ciklusodat, egy-két napot még simán változhat, nekem is mikor elkezdtem tablettát szedni eleinte mindig kedd délután jött meg, mostanában meg szerdán szokott, pedig semmit nem változtattam. magyarul ha mindent a betegtájékoztató szerint csinálsz akkor ne aggódj :) az egy-két óra különbség meg semmi extra, a lényeg hogy a 12 óra ne teljen le. (persze azért törekedni kell az egy idõpontban bevevésre)
A kérdező hozzászólása: ma vagy holnap kéne megjönie mert volt h hétfönként jött meg este volt h kedden fogalmam sincs és stresszes idöszakom van közbe. nemtudom h késik e vagy sem de nagyon pánikba estem
"annyi ésszel amennyi egy ceruzavégi radírba szorult" Drágám, ha olyan ostoba vagy, hogy nem tudod elolvasni a betegtájékoztatót és/vagy úgy gondolod, te beletartozol abba a 0, 01-0, 1%-ba aki teherbe esik fogamzásgátló mellett, akkor egész egyszerûen ne szexelj. A szexhez nem csak testileg, hanem fejben is elég érettnek kéne lenni, és láthatóan nálad az utóbbi még hiányzik. Nem gond, csak be kéne ismerni, hogy ez a dolog még nem neked való.
Én 8 évig dugtam a páromat ilyen módszerrel és egyszer sem lett terhes addig! És amikor elhagytuk, hogy legyen végre gyerekünk, akkor meg egybõl :) 44/F
Van bármi tüneted vagy okod arra, hogy így problémázz? Ha nincs, akkor nem is értem, mitõl vagy kétségbeesve.
"csak mi van ha ----mégis----"
A kérdező hozzászólása: utolso ezt most nem értem? mi az h hamégiS? akkor ez most mit jelent?
Hát ha mégis, akkor elég nagy az esélye ;)
A kérdező hozzászólása: azt értem azzal tisztába vok. csak mi van ha mégis? ennek mekkora az esélye?
Hát ennek a világnak biztos jobb lenne, ha nem lennél terhes, ennyi ésszel ne szexelj csak dupla gumival!

4 hónapja szedek fogamzásgátlót, eddig teljesen elfogyott a levél tabi, de ennél maradt 7db és megjött. Lehet valami baj?

Sziasztok! Aki tud segíteni bent annak köszönöm.

Legjobb válasz: Mivel 3 hónapig mondják normálisnak az ilyet, én elmennék dokihoz és megkérdezném, mitõl lehet ez, lehet gyenge neked a gyógyszer...de ez csak tipp. Az a biztos ha orvoshoz elmész.

Mivel 3 hónapig mondják normálisnak az ilyet, én elmennék dokihoz és megkérdezném, mitõl lehet ez, lehet gyenge neked a gyógyszer...de ez csak tipp. Az a biztos ha orvoshoz elmész.
Menj vissza az orvoshoz, 4 hónap szedés után ez nem normális.
kihagytad a 7 napos szünetet?
A kérdező hozzászólása: 4. havi levélnek kéne elfogyni. itt milyen szünetet kéne tartani?
Minden levél után kell 7 napos szünetet tartani, ilyenkor kell megjönnie.
A kérdező hozzászólása: igen persze. amikor elfogy akkor szünet. :)
Terhes vagy! Ikreid lesznek:DD
A kérdező hozzászólása: az ilyenek kíméljenek meg...
Ha rendesen szedted semmi baj nem lehet! Jó persze ennek is van pár %-os hibaküszöb, de nem valószínü. Úgyhogy tessék megnyugodni, és élvezni a dolgokat :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm az értelmes választ :) minden nap pontban szedem, oda figyelek rá :)
4 hónap alatt már jócskán kialakult a megfelelõ védettség. ne félj:)
A kérdező hozzászólása: remélem, köszönöm :) )

Most 4. hónapja h fogamzásgátlót szedek első 3 hónapban a 21nap eltelte után jött meg normálisan, most viszont a 19napra gyógyszerszedés ideje alatt! Viszont Én ugyan úgy bevettem még a másik két nap a gyógyszert! Ez nagy gond?

Legjobb válasz: Nem baj, sõt, be kell venni mind a 21-et. A baj az, hogy 21 nap után jött meg, most meg 19. A tabletta szünetben, a 2-5 napon kellene megjönnie. A szervezet nem tud számolni, nem tudja, hogy hány tabit vettél be és még hányat fogsz. Nem tudja, hogy a 21 tabletta az utolsó. Megvonásos vérzés van, amikor megvonják a hormont, vagyis nem veszed be a tablettát. Tabi mellett szabályos 28(!) napos ciklusok vannak, nem 21. Összegezve: nagyon sürgõsen vissza kell menni a dokihoz, ez a tabi nagyon nem jó neked.

Nem baj, sõt, be kell venni mind a 21-et. A baj az, hogy 21 nap után jött meg, most meg 19. A tabletta szünetben, a 2-5 napon kellene megjönnie. A szervezet nem tud számolni, nem tudja, hogy hány tabit vettél be és még hányat fogsz. Nem tudja, hogy a 21 tabletta az utolsó. Megvonásos vérzés van, amikor megvonják a hormont, vagyis nem veszed be a tablettát. Tabi mellett szabályos 28(!) napos ciklusok vannak, nem 21. Összegezve: nagyon sürgõsen vissza kell menni a dokihoz, ez a tabi nagyon nem jó neked.
miért szedi akkor azt a sz*rt? minek szedi, ha azt se tudja mire jó?
mikor régen? minden megeshet, de most ne már.. ezért nem kell kislányoknak tablettázniuk, mert azt se tudják h mi h mûködik.. ne haragudj, de ez a véleményem.. hány éves amúgy?
Mondd meg a barátnõdnek, h eleinte én is féltem, de már 6 hónapja szedem a tablettát, és NINCS ATTÓL JOBB ÉRZÉS, mint amikor belém élvez a barátom. :)
Ferike! Tûrd!
Mond meg nyugodtan a barátnõdnek, hogy akkor tegye le nyugodtan a tablettát, mert feleslegesen terheli hormonnal a szervezetét! A fogamzásgátló tablettát pont erre találták ki. Ha valaki pontosan szedi és figyel rá, hogy olyankor, amikor gyengülhet a hatása, alkalmaz kiegészítõ védekezést, akkor nem igen szoktak teherbe esni. Viszont aki kicsit is figyelmetlen a szedés során, azok igen, azok szoktak... Én összesen amióta élek nemi életet jó 7 évig szedtem tablettát és egyszer sem lettem mellette terhes. És még rengeteg nõ rajtam kívül.
Legyen már neki esze! Olyan mindegy h benne mész el vagy kiveszed elõtte, így is úgy is teherbe eshetne! De nem esik teherbe mert szedi a tablettát! Pont azért szedi hogy beleélvezhess és ne legyen terhes. Én is szedtem, 3 évig volt barátom, EGYSZER sem vette ki...Soha...és nem lettem terhes. Szóval nyugi!
Még ha nem zuhanyoztok le azonnal, akkor se fog teherbe esni :D ma már teljesen máshogy vannak kialakítva ezek a tabletták, mint pl 10 évvel ez elõtt, más a hormoni összetételük, és teljes biztonságot nyújtanak :) mondom, eleinte én is trippeltem, de már 6 hónapja szedem, és szuper :)
Azért mert kimosni nem birja.. ahh, ha ez ilyen egyszerû lenne:D
Hogy tudsz egy ilyen brainless csajjal egyáltalán járni?? Siralmas hogy milyen csajok vannak!
Nézz utána hogy hogyan mûködik, mi a hatása a szervezetre, (habár ezt gimibe a tanár is elmagyarázza biológia órán) miért nyújt védelmet és miért nem lehet terhes, majd olvasd el neki a beteg tájékoztatónak ide vonatkozó bekezdését és ha még ezek után sem képes felfogni, akkor nem fél csak hülye, vagy nem akarja a kapcsolatotoknak ezt a szintjét. Mellesleg nem nagyon van jobb érzés, mint amikor belédélveznek.
Creampie!:)
mondd meg neki, hogy én hónapok óta szedem, és a barátom MINDIG oda szokott, (sportoló, 19 éves, szóval aktívak a kis "haverok :D) és még nem vagyok terhes.
A kérdező hozzászólása: Én nem szedek :D
Mert nem lehet jól kimosni! Sõt: így inkább bemosod, ha nem vigyázol! Amúgy, aki nem ért hozzá, az minek szexel/szed tablettát? Ez mindkettõtökre vonatkozik.
A kérdező hozzászólása: Nem lehet neki megmagyarázni hogy nem lehet probléma.. mert régen is volt olyan hogy gyógyszer mellet teherbe estek....
Semmi különös érzet nincs. :-) Kérdezd meg tõle, hogy szájába lehet-e helyette. Ha meg semmi sem megy, akkor lapátold. :-)
de nyugtass meg, ugye gumit nem kell húznod?:D
A kérdező hozzászólása: Õ 17 éves én 20. hallotta hogy 10 éve született is gyerek.. Írták sokan hogy nagyon jó a punciban elmenni, ezért szeretném de nem engedi :(
hallottam.... omg.... en is sok mindent hallok, h mik vannak az utcán, de attól még kimegyek.. nem tudom, az ilyennek nem tudnám megmagyarázni....
A kérdező hozzászólása: De jó neked :) Sajna õ nem így fogja fel... Pedig jó lenne:) Semmi esély nincs rá hogy teherbe essen ugye? Fõleg ha utána egybõl zuhanyzunk.
a zuhanyozásnak semmi köze az egészhez.. ha ennyire fél, ne szexeljen..
A kérdező hozzászólása: Miért ne lenne köze ha kimosod a punciból teljesen?
az elõzõ vagyok, hozzáteszem: tényleg nincs annál jobb! csak egyszer próbálja ki, milyen ha benne mész el, és soha többé nem akarja máshogy! a zuhanyzásról meg annyit, hogy totál semmi értelme, még ha hüvelyöblítést végez sem. 1. ha vízzel teszi, hagyja abba, mert nem tesz jót, ha víz kerül bele. 2. a spermák olyan gyorsak, hogy mire kihúzod, már késõ lenne, nemhogy mire kiöblítené.. :)
Endokrinológushoz kell menni, nem nõgyógyászhoz. A nõgyászok 90%-a vagy nem csinál semmit, vagy még jobban elb.ssza.
A kérdező hozzászólása: róla még nem hallottam. õ mit tud csinálni ? mert elvileg hormonjaimmal is minden rendbe van.
Mindenképp endokrinológus. Az elvileg nem elég. Több vizsgálat kell pl terheléses inzulin. Ne hagyd hogy elrázzanak azzal hogy semmi baja. nekem 2 évig mondták hogy nincs semmi bajom.
Ja és mit csinál: hromonvérvételeket csináltat a ciklus több napján
A kérdező hozzászólása: és neked mit mondtak mitöl volt ? mi a gond ?
"mert elvileg hormonjaimmal is minden rendbe van" Ha minden rendben lenne, akkor nem összevissza menstruálnál.
Én PCOS vagyok. ennek a kizárására kell a terheléses inzulin vizsgálat. Tuti hormonális alapú a Te bajod is ezért kell endokrinológus.
A kérdező hozzászólása: orvos azt beszélte h hát nem müködik a petefészked. de hát az is a gondolom akkor a hormonok miatt nem.

Fogamzásgátlót szedek 4 hónapja. A menstruációm előtt és alatt nagyon ki vagyok készülve lelkileg. A gyógyszer miatt lehet?

Régen soha nem volt problémám, az első napokban voltak enyhébb görcseim, de mindössze ennyi. Mióta fogamzásgátlót szedek ezek megszűntek, viszont egy lelki roncs vagyok ezalatt az 1 hét alatt, és ez nem az első alkalom volt már azóta, hogy szedem a bogyókat. Lehetséges, hogy amiatt van ? Érdemes lenne ezért valami más gyógyszert felíratni? Elég rosszul viselem ezt.Egyébként vérzésmentes időszakban nem tapasztaltam mellékhatást.( se fizikailag, se lelkileg nem észleltem semmit).

Legjobb válasz: Hát ha eddig nem volt, most meg igen, akkor köze lehet a gyógyszerhez. Próbálj ki másikat.

Hát ha eddig nem volt, most meg igen, akkor köze lehet a gyógyszerhez. Próbálj ki másikat.
Szerintem biztosan nem ettõl van. Inkább más okozza. Ne válts gyógyszert, ha ez már bevállt!
Miért ne lehetne a gyógyszertõl? Azért az jelent vmit, hogy amíg nem szedte nem volt ilyen baja. Tájékoztatóban is benne van, hogy akár depressziót is okozhat.
A kérdező hozzászólása: Mitõl olyan biztos, hogy nem ez okozza? Nekem sajnos egyre erõsebb a gyanúm.De félek, hogy ha egy másikat szednék, attól még több bajom lenne:S Bár már valóban úgy érzem magam, mint egy depressziós, de ez a mensim végére el is múlik szerencsére.
igen igen teljes mértékben lehet a bogyóktól....kérd ki a doki tanácsát
Velem is ugyanez volt az elso bogyomtol. Olyan szinten kifordultam onmagambol ilyenkor, hogy gyanusitgattam a paromat hulyesegekkel, es meg is utottem... Masnap pedig minden jo, utana megint gyanusitgatas... Szerencsere megerto volt es valtottam tabit.

Változókor? 51 éves vagyok! 4 éve szedtem a fogamzásgátlót. Most 4 hónapja abba hagytam, de a vérzésem azóta sem jött meg! A változókor minden tünete előfordul nálam.

Lehetséges,hogy végleg elmúlt a menzesz???

Legjobb válasz: elképzelhetõ. de akkor már nem kell a fogamzásgátló. de az is lehet, hogy a fogamzásgátló hormonok zavarták meg a szervezeted és ezért nem jön meg. (van olyan, akinek több hónapig nincs, miután abbahagyta)

elképzelhetõ. de akkor már nem kell a fogamzásgátló. de az is lehet, hogy a fogamzásgátló hormonok zavarták meg a szervezeted és ezért nem jön meg. (van olyan, akinek több hónapig nincs, miután abbahagyta)

4 hónapja fogamzásgátlót szedek (belara), és a 3. levél beszedése után több alkalommal is óvszer nélkül voltam együtt a párommal. Kb. 1 hete esténként hányingerem van. Terhes vagyok?

Legjobb válasz: 4 hónap után már védettséget ad a gyógyszer.Ha rendesen szedted,és nem hánytál,vagy nem volt hasmenésed a gyógyszer bevétele után 5-6 órával,akkor elvileg nagyon csekély az esélye,hogy teherbe estél.Lehet más oka van a hányingernek,el kell menni dokihoz!Én 13 évig szedtem fogamzásgátlót,és egyszer sem volt baj.Szurkolok,hogy nálad se legyen!!

4 hónap után már védettséget ad a gyógyszer.Ha rendesen szedted, és nem hánytál, vagy nem volt hasmenésed a gyógyszer bevétele után 5-6 órával, akkor elvileg nagyon csekély az esélye, hogy teherbe estél.Lehet más oka van a hányingernek, el kell menni dokihoz!Én 13 évig szedtem fogamzásgátlót, és egyszer sem volt baj.Szurkolok, hogy nálad se legyen!!
Szia.Elöfordul, hogy teherbe esnek tabi mellett.Barátnöm is így lett terhes kétszer is.Az elsöt elvetette, és utánna 4 hónapra rá, ismet teherbe esett, e´s a kicsi ma´r 3 éves.Szóval menj dokihoz, mert lehet, hogy nálad is ez a hejzet.De nem kel mindíg rosszra gondolni.Nem írtad, hogy kimaradt-e a menzeszed??A hányinger lehet mástól is.De ha cinálsz egy tesztet, megtudod.
Nem artad, hogy hol jár a ciklusod.Ha rendesen megjött a leutolsó mensid, és nem csak 1-2 nap ippeghogy valami barnázgatás volt, nem hiszem, h babás vagy.Statisztika szerint 10ezer nõbõl 2-3 esik teherbe a tabi remdes szedése mellett is.De ha a fönti dolgok nem igazak rád, akkor nem hiszem, h az.Hogy megnyugodj csinlj egy tesztet, mert ha má hányingered van, akkor kell lennie annyi HCGnek a szervezetedben, h kimutassa.

Tisztelt Doktor Úr! Amiatt érdeklődnék, hogy kb. 4 hónapja rendszertelen a menstruációm. Ez év januárjától abbahagytam a fogamzásgátló tablettát. Utána hónapokon keresztül rendszeres volt, de 4 hónapja rendszertelen. Előző hónapban 2 hetet késett és barná

Tisztelt Doktor Úr! Amiatt érdeklődnék, hogy kb. 4 hónapja rendszertelen a menstruációm. Ez év januárjától abbahagytam a fogamzásgátló tablettát. Utána hónapokon keresztül rendszeres volt, de 4 hónapja rendszertelen. Előző hónapban 2 hetet késett és barnás pecsételő vérzés volt, ez volt november hónap elején, majd a végén is megjött, tehát így novemberben kétszer volt menstruációm. Voltam UH-on, ott sok apró tüszőt láttak mindkét petefészkemben. Azt mondta az orvos, hogy policystás ovárium syndromám van, viszont sem hormonszint vizsgálatra sem más vizsgálatra nem küldtek el, csak UH-ra. Ön szerint valóban lehet ez a sok apró tüsző cysta? Én azt gondolnám, hogy akkor nem sok apró tüsző van írva hanem cystának van írva. Premens tablettát érdemes erre szedni? Szeretnék már babát és félek, hogy nincs peteérésem. Viszont ehhez kellene hormonszint vizsgálat, de sajnos nem küld a nőgyógyászom. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Szilvia

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Az ultrahangvizsgálat alapján felvetődött állapot valóban csak hormonvizsgálattal tisztázható, ezért azt mindenképpen indokoltnak tartom. Enélkül nem lehetséges a kezelésre vonatkozó tanácsokat sem adni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Az ultrahangvizsgálat alapján felvetődött állapot valóban csak hormonvizsgálattal tisztázható, ezért azt mindenképpen indokoltnak tartom. Enélkül nem lehetséges a kezelésre vonatkozó tanácsokat sem adni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!