Találatok a következő kifejezésre: 4. hónapja A doki (23 db)

Ha 4 hónapja nincs rendezve a TB-m, de kb.1 hónap múlva dokihoz kell mennem, akkor az elmaradt 4 havi TB-t (+ a jövő havit ) visszamenőleg ki kell fizetnem?

Ha igen, akkor egy összegben kell rendeznem vagy részletekben is ki lehet fizetni?

Legjobb válasz: Ki kell fizetned. De a szerencséd hogy mindig az elõzõ hónapot kell kifizetni, ez egy ilyen hülye rendszer, tehát most befizeted a 4*6660 forintot és rendben is vagy.

Ki kell fizetned. De a szerencséd hogy mindig az elõzõ hónapot kell kifizetni, ez egy ilyen hülye rendszer, tehát most befizeted a 4*6660 forintot és rendben is vagy.
a doki mondani fogja, hogy piros vagy, és valszeg kapsz egy kis papírt amiben leírják, hogy blabla, el vagy maradva, rendezd stb. az ellátás jár. Az apeh ha rájön, hogy el vagy maradva, akkor behajtja. 5 havi az kb 30e Ft. Ha nem vág a földhöz, akkor menj be apehhoz és fizessed be, esetleg kérj részletfizetést. mondd meg, hogy nem tudod kifizetni egyben, szerintem hajlanak rá, de lehet, hogy csaj 2-3 részletbe mennek bele.
simán elmehetsz a dokihoz, van még neked érvényes biztosításod,
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm.
A 3. válasz nem jó, mert már nincs biztosítási jogviszonyod. Az ugyanis csak az utolsó munkád (vagy egyéb jogviszonyod) megszûnése utáni 45. napig áll fenn; erre az idõre nem kell fizetni, utána igen. A NAV-nál kell bejelenteni, és ott ki is számolják a pontos összeget. (Ez jelenleg havi 6600 Ft, ahogy már írták.) Az összeget havonta, mindig az aktuális hónapot követõ hónap 12. napjáig kell rendezned (átutalással vagy csekken). Lehet részletekben is fizetni az elmaradást, de a mindenkor esedékes összeget pótlékolják. (Azaz kamatot számolnak fel rá, sõt, a jelenlegi tartozásra is; tehát a tartozás nõni fog, ha nem rendezed egyszerre.) Nem írtál pontos idõpontot, de ha pl. március 1-je óta nincs munkaviszonyod, akkor április 14-én telt le a 45 napod; így április 15-tõl fogják kiterhelni a TB-t. Ezt a fél hónapot május 12-éig kellett volna rendezned, tehát akkortól ketyeg a kamat; a május havié pedig június 12-tõl. Az ehavit július 12-éig kell rendezned. Ha munkanélküli vagy, és már az álláskeresési járadékot sem kapod, jelentkezhetsz a helyi önkormányzatnál az ún. aktív korúak ellátásáért. Ez huszonezer forint, ami nem sok, de több a semminél; ráadásul a TB-det is fizetik ekkor. A szerzõdéskötés viszont azzal jár, hogy adott esetben behívhatnak közmunkára, amire némileg magasabb díjat fizetnek. Viszont ennek a megállapodásnak is jogszabályban megállapított feltételei vannak, így a benyújtott kérelmet akár el is utasíthatják (pl. a család jövedelme vagy értékesíthetõ ingatlan megléte esetén). Elvileg van lehetõség arra, hogy a TB fizetését ekkor is kérd az önkormányzattól, gyakorlatilag nem hiszem, hogy esélyes lenne.

Terhes vagyok:-) ma voltam uh on. És a doki mondta ma vagyok 4 hetes terhes! Na de én nem értem? Nagyon örülök :-) ) Régóta várjuk már 28 hónapja.

hogy jött neki ez ki??? A utolós menism szeptember 27-én volt.

Legjobb válasz: a terhességet az utolsó mensihez képest számolják, mivel a konkrét teherbeesés idejét nem lehet meghatározni. még akkor is ha tudod biztosan hogy mikor történt...elõfordulhat hogy a megtermékenyülés a nagy találkozás :) kicsit késõbb történt meg. amikor a petesejt érni kezd, onnan már a terhesség elkezdõdik... mondjuk tényleg furcsa, mert eszerint minden hónapban 2 hetes terhesek vagyunk... csak aztán nem termékenyülünk meg :) de ez persze csak vicc... NAGYON NAGYON BOLDOG BABAVÁRÁST. üdv a 2. hónapban :) a többi már nem fog ilyen gyorsan telni :)

a terhességet az utolsó mensihez képest számolják, mivel a konkrét teherbeesés idejét nem lehet meghatározni. még akkor is ha tudod biztosan hogy mikor történt...elõfordulhat hogy a megtermékenyülés a nagy találkozás :) kicsit késõbb történt meg. amikor a petesejt érni kezd, onnan már a terhesség elkezdõdik... mondjuk tényleg furcsa, mert eszerint minden hónapban 2 hetes terhesek vagyunk... csak aztán nem termékenyülünk meg :) de ez persze csak vicc... NAGYON NAGYON BOLDOG BABAVÁRÁST. üdv a 2. hónapban :) a többi már nem fog ilyen gyorsan telni :)
Nagyon-nagyon gratulálok a picihez és nagyon vigyázz magatokra!Igaza van az elõttem szólónak, tényleg az utolsó menstruáció elsõ napjához számolják a terhességi kort.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen
Na de éppen ezt nem érti a kedves kérdezõ, hisz ha az utolsó mensije szeptember 27-én volt, akkor ma 5 hetes, és 1 napos terhes:)
Nekem pl. nagyon hosszúak a ciklusaim, így a múlt héten amikor elmentem az elsõ uh-ra már kb. 6 hetesnek számítottam aszerint, amit az elõzõ válaszolók leírtak. De mivel tudom - és az uh szerint beigazolódott - hogy a ciklus vége felé volt a fogantatás, így a terhesség csak 3, 5 hetes a doki szerint. Magzat még nem is látszott csak petezsák (5 mm). Tehát az elfogadott számítási módszert felülírhatja a doki a fejlettségi szint alapján. Hiszen nagyon fontos pl. az AFP miatt, hogy hányadik hétben vagy ténylegesen. Gratulálok a babóhoz!
A kérdező hozzászólása: hihi, igen kedves utólsó elötti:-))))
Nekem az elejétõl fogva több, mint egy héttel kisebb a baba mint a kalkulátor/menzesz szerinti kor. Ezt már e legelsõ uh-n megállapította a doki, a 12. heti uh-n meg már egyértelmú volt, hogy 9 nappal kisebb, mint a kalkulált. Ezeket a méreteket azóta is pontosan tartja, mindig pont akkora, amekkorának az elsõ uh szerint a doki megállapította a korát.A lényeg az, hogy 2 uh között megfelelõen fejlõdjön. Higgy a dokinak, he nem mondja, hogy valami gond van, akkor nem kell parázni. Biztos, hogy nem te vagy az elsõ kismamája, tudja, hogy mikor van gáz. Vigyázz Magatokra és ne parázz feleslegesen, mert az árthat a legtöbbet. Lényegtelen, hogy mikor fogant, a lényeg, hogy minden ok legyen vele és szépen fejlõdjön.
felborult a hormonháztartásod.majd néhány hónap alatt helyre jön.

Bromokriptint kaptam mert magas a dokim szerint a prolaktinom (205, 7 mU/l) de mindenhol azt olvasom, hogy az normális nem magas érték. Akkor most mire kaphattam? Babát szeretnénk de nem jön össze 4 hónapja más bajom nincs ami indokolná a szedését.

Legjobb válasz: ugy tudom a gyerektervezeshez nem eleg csak az hogy az ertek hatarokon belul legyen, hanem az also hatarhoz kell kozel lennie. legalabbis pl a tsh eseteben biztos hogy igy van. ott is pl a 4 ertek meg jonak szamit, de teherbeeseshez az 1-2 kozotti erteket szoktak szeretni.

ugy tudom a gyerektervezeshez nem eleg csak az hogy az ertek hatarokon belul legyen, hanem az also hatarhoz kell kozel lennie. legalabbis pl a tsh eseteben biztos hogy igy van. ott is pl a 4 ertek meg jonak szamit, de teherbeeseshez az 1-2 kozotti erteket szoktak szeretni.
én is sokáig szedtem aztán kattant az agyam eldobtam az osszes gyogyszert és a kovetkezo ciklusban már babás is lettem:) szorítok hogy minden jo legyen:)
Mensesed rendesen megjön, Keller megnyomod jön pici tej? A vérvételen be volt csillagozva?
Biztos, hogy a prolaktinra kapod, mert én is arra szedem.Nekem is magas volt, 1 hónap alatt csodálatosan helyre állt!Ja, és nálam 4 éve nem jön a baba.Lehet, hogy van ott más probléma, a hormonokból nem derül ki minden.Sok sikert :)

Ki kap vagy kaphat tüszőrepesztő injekciót? Én Clostys vagyok, és a 2. hónapban vagyok, ma voltam uh-n, 4 érett tüszőm van, nem mondta a doki hogy menjek vissza, vagy ír fel tüszőrepesztőt.

Vagy nem is kaphatok csak azok a párok, akik több hónapja vagy éves sikertelenül próbálkoznak?

Legjobb válasz: Szia! Én is Clostyt szedtem, két pete érett 21-21 mm volt a két petefészekben egy- egy. És most ez a két petécske, már 11 hetesen ficereg a hasamba, mint baba.:) Nem kaptam injekciót. Az endometrium elég kicsi volt a 13. napon 8mm, de csak a 16. napon voltunk együtt és sikert is hozott! :) Sikereket! :) Nekem ez volt a második clostys hónapom. Én nem kérnék szurit fõleg, hogy négy érett pete van, legalább ennyit bízz a természetre! Egy- kettõ biztos megreped, de lehet a szuritól akár négy is megrepedne, ami azért túl sor szerintem... Sok sikert!

Szia! Én is Clostyt szedtem, két pete érett 21-21 mm volt a két petefészekben egy- egy. És most ez a két petécske, már 11 hetesen ficereg a hasamba, mint baba.:) Nem kaptam injekciót. Az endometrium elég kicsi volt a 13. napon 8mm, de csak a 16. napon voltunk együtt és sikert is hozott! :) Sikereket! :) Nekem ez volt a második clostys hónapom. Én nem kérnék szurit fõleg, hogy négy érett pete van, legalább ennyit bízz a természetre! Egy- kettõ biztos megreped, de lehet a szuritól akár négy is megrepedne, ami azért túl sor szerintem... Sok sikert!
Én ha tehetem, peteérés idején kétnaponta megyek ultrahangra, hogy tudjuk, hogy mikor reped meg a tüszõ. Ez a legbiztosabb módja szerintem. Egyébként a teszteket a closty befolyásolhatja, nem biztos, hogy valós eredményt látsz majd. Tüszõrepesztõ injekciót recept nélkül is lehet kapni a gyógyszertárban (legalábbis az ovitrellet), persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy orvos véleménye nélkül lépj, csak egy info.
A kérdező hozzászólása: tegnap csináltam egy lh tesztet és egy hangyányit volt világosabb a kontroll csíktól, szinte alig látszott, akkor ez negatívat jelent? Mit gondolsz?
A kérdező hozzászólása: mindennap együtt voltatok a pároddal vagy 2 naponta elég?
A kérdező hozzászólása: félidõben voltak már ilyen nagyok?
Nagyon jók az erdeményeid, ne izgulj a tüszõrepesztõ miatt. Én ugyan azt is kaptam closty mellé, de csak azért mert alacsony volt a progeszteron szintem. De ha a tiéd jó, akkor felesleges repeszteni, megreped az magától is.
Mi kétnaponta voltunk együtt és elõtte kicsit kihagytunk, úgy 3-4napot.
A kérdező hozzászólása: nekem a múlt hónapban a closty kitolta a mensim 32 napos lett, most fogalmam nincs mikor lesz ovum, most használom elõszõr az Lh tesztet, de még eddig negatív volt, ma vagyok a 13.napon.
Szia! Lehet, hogy a dokid nem akar fölöslegesen hormonokkal terhelni. A 4 érett tüszõ szerintem nagyon szép eredmény; lehet, hogy abban bízik, hogy az egyik csak megreped. Ha netalántán nem sikerül (szorítok, hogy ne így legyen), a legközelebbi ciklusnál kérdezz rá, hogy nincs-e rá lehetõség! Szerintem egyébként független a dolog attól, hogy ki mióta próbálkozik, mert én már az elsõ Clostis hónapban kaptam. Sikerült is teherbe esnem, de sajnos elment a baba, de a következõ próbálkozásnál szintén kaptam tüszõrepesztõt is és akkor is sikerült. Tehát nálam két ciklusból, mind a két alkalommal használtuk, de nekem alig volt értékelhetõ tüszõm. Lehet, csak rásegítésnek alkalmazta a dokim, de hála a z égnek bejött és ma már van egy 7, 5hós babócám. Ha szükség lesz még egy kúrára, említs meg mindenképp az orvosodnak, hátha akkor elmondja, miért nem vagy felírja és segít! Sok sikert a mostani tüszõkhöz!
A kérdező hozzászólása: nekem eddig 28 naposak voltak, most a múlt hónapban 32-re kitolta a closty
Nem tudom, hány naposak a ciklusaid. 10-16. napok közé szokott általában esni az ovuláció, de ezt biztos te is tudod. A stimuláció viszont kicsit korábbra is hozhatja és ki is tolhatja, tehát, ezért sem egyszerû a kérdésedre válaszolni. A mai napig nem tudom én sem, hogy mikor estem teherbe, mert ahogy írtam az uh-os kép semmit nem mutatott, de utána még volt tüszõrepesztõs napom, tehát lehet, hogy addigra érettek meg. Az, hogy megreped-e, szintén jó kérdés. Mivel tüszõrepesztõd nincs, így tényleg csak a természetre bízhatod magad. Az orgazmus segíthet, ahogy írtam, így most erre különösen figyeljetek oda és próbálkozzatok!!!
A kérdező hozzászólása: 13. napon vagyok, kb mikor lehet ovum akkor szerinted? Mit gondolsz, megfog repedni egyáltalán a 4-bõl valamelyik?
A 10mm-nél vastagabb nyálkahártyára már azt mondják, hogy jó alap a beágyazódásra, de azt nem írtad, hányadik ciklusnapon vagy. Elvileg ez még vastagodhat is kicsit, ami még jobb lenne. A 19mm-es tüszõk nagyon jók, de a többi is nõhet még. Szerintem minden esélyetek megvan, csak repedjen is meg valamelyik vagy inkább mindegyik. :)
A kérdező hozzászólása: most így néz ki az eredményem a reggeli uh -n: 78 mm-s uterus, 12 mm-es endometrium, jobb oldalon:19, 14, 13 és bal oldalon 19 mm-es foll, szerinted milyen eséllyel indulok?
A kérdező hozzászólása: Régóta szedted a clostyt?Mióta próbálkoztatok?
A kérdező hozzászólása: Aranyos vagy és köszi, a leleteim: 78 mm uterus, 12 mm endometrium, J.o-ban: 19, 14, 13 foll, és B.o-ban: 19 foll milyenek az esélyeim? Neked mekkora tüszõid voltak?
A kérdező hozzászólása: engem nem hívott vissza a doki további ultrahangra mondta hogy az elkövetkezõ 1 hétben legyünk sokat együtt

Nestle beba tápszerböl milyet e szik a 4 honap körüli babátok? Létezik ebböl olyan ami nem ha-s és lehet adni 4 hos babának? A dokink csak hétfön rendel ma nem volt.

Legjobb válasz: 6 hóig 1-es,6 hótól 2-es,8 hótól 3-as tápszere van a Bebanak.Patikában a sima 1-es recept nélkül is kiadják.Esetleg Tesco,Spar,Rossmann ban is meg lehet próbálni.

6 hóig 1-es, 6 hótól 2-es, 8 hótól 3-as tápszere van a Bebanak.Patikában a sima 1-es recept nélkül is kiadják.Esetleg Tesco, Spar, Rossmann ban is meg lehet próbálni.
A Beba 1-es tápszere (Start Aktív) nálunk vénnyel 2024 Ft a patikában, vény nélkül pedig 2700 Ft.
Lemaradt a vége. Szóval, ha sürgõs volt, én még így is kiváltottam. Annyira nem gáz a 600 Ft, ha az ember rá van szorulva. (persze jól nem esett, de legalább adnak tápszert vény nélkül, nem igaz?)

4 honapja irt fel a doki clostit napi 1 szemet, és volt peteérésem tőle. Mostis irt fel de napi 2 szemet, mert ugyemlékezett annyit irt fel előtte. Nem hitt nekem. Most akkor mennyit szedjek?

mert teljesen jol reagáltam csak a méhnyálka vékony maradt. de kiderült a hormonommal volt a gond. csak most is felirta a clostit,és aztmondta jolfogok rá reahálni mivel a multkor is jol reagáltam. mondtam neki akkor 1 szemet szedtem azthitte összetévesztem a másik gyogyszerrel. most napi 2 szemet irt fel. de én nemerem annyit szedni mert ha volt pémn 1 t?l is akkor minek?nehogy becisztásodjak rt?le. mittegyek?

Legjobb válasz: de itt most tévedésrõl van szó nem????

de itt most tévedésrõl van szó nem????
Szedj továbbra is csak egy szemet!!!!
Õ az orvos, ha most úgy ítélte meg hogy napi 2 kell, akkor annyit szedjél, lehet már múltkor is anynit kellett volna. Higyj neki, 10 évig tanult az egyetemen és kitudja hány év tapsztalattal bír. Segíteni akar, hogy babátok lehessen... Bízz benne és ha azt mondta, szedjél 2-t.
szerintem is hallgass az orvosra. az én dokim is napi 2 szemet írt fel. nekem a mensi utáni 3. naptól kell szedni.
Nyugodtan hallgathatsz a dokira, én is kettesével szedem naponta, mensi harmadig napjától a 8.-ig!
A kérdező hozzászólása: igen. mert elõször aztmondta hogy 1 et naponta. és az hatott is. mostmeg már nememlékezett hogy mitirt fel és nemhitte el hogy 1 et irt annakidején. aztmondta az nemlehet hogy 1et irt. és most napi 2 õt irt fel. amikor 1 et szedtem 1 petém ért . ésha most cysta lesz belõle mivel többet irt?
Minek jársz egyáltalán orvoshoz ha nem hallgatsz rá? Ha önkényesen akarsz dönteni és sok bugyutára hallgatni a neten (lehetek az én is, félre ne értse senki) akkor tedd azt. Vagy keress egy orvost akit meg tudsz gyõzni arról, hogy egy tabi elég és ne akarjon változtatni semmit a Te érdekedben.
egyszerû: ha megvan még a régi closti doboza, arra valoszinuleg rafirkalta a gyogyszeresz, hogy hanyszor hany szemet. beviszed, megmutatod neki. ha bizol a dokidban, rahallgatsz, ha nem, akkor mar most keress masikat, mert az o kezebe teszed az eleted, meg a leendõ babadet is. tudom, kemenyen hangzik, de en vakon bizok a dokiba, es ha kis ketsegem is lenne, addig keresnek masikat, amig nem talalok olyat, amelyikben vakon bizok. ha mar fizetunk nekik, akkor valasszunk olyat, aki tokeletes.

4. hónapja próbálkozunk. A doki szerint minden rendben, de akkor miért nem sikerül?

Elegem van a számolgatásból! Be lehet ett?l csavarodni?!

Legjobb válasz: Szerintem felesleges számolgatni, meg teóriákat gyártani. Csak szexeljetek, amikor kedvetek van, és kész. Ha görcsölsz a dolgon, akkor nehezebben jön össze.

Szerintem felesleges számolgatni, meg teóriákat gyártani. Csak szexeljetek, amikor kedvetek van, és kész. Ha görcsölsz a dolgon, akkor nehezebben jön össze.
Szerintem keress másik orvost!Én velem megtörtént hogy elmentem orvoshoz és megállapította hogy lesz baba.Nagyon örültem minden happy volt.Aztán egy hónap múlva mentem megint és egy helyetesítõ doki volt és azt mondta nincs baba , valószínüleg elnézte a doki. Szõrnyû érzés volt!(azóta már összejött a baba)De olyan is van hogy beképzeled magadnak a tüneteket mert annyirra szeretnél babát.Mindenesetre ne görcsösen gondolj a dologra.DE egyszóval csak próbállkozzatok még és próbálj másik orvost keresni! Remélem azért összejött mégis a baba , vagy nemsokára összejön!
Mi 11 hónapja próbálkozunk, mindenki azt mondta ne aggódjunk.Az orvosok közlték, hogy csak akkor fognak kivizsgálni, ha már legalább 1 éve próbálkozunk.Ismerõs által elõbb elkezdtek kivizsgálni és kiderült, hogy alacsony a progeszteron szintem, a többi vizsgálat még csak most jön :( Szóval keress egy másik orvost, de valóban ne görcsölj az nem jó, inkább élvezzétek a "gyártás" folyamatát :)
Szia! Szerintem túl görcsösen akarod. Mi is 5 hónapon keresztül eredménytelenül próblkoztunk, s minden gondolatom e körül forgott. Feladtam , hogy már ugy sem sikerül. Hát nem így lett! Próbálj lazítani. Üdv: 27 hetes kismami
akkor ne számolgass, ne méregess!szex amikor csak jól esik, és kész!!!dobj el mindent, a bugyit is és...sok sikert!!!
szexelj életed pasijával jó sokat! :) ne számolgass, nem kell a naptár, dobd ki!
Csak alátámasztani tudom az elõttem szólók tanácsait. Mikor elindult Nálunk a babaprojekt, az elsõ hónaptól már minden lehetséges módszert bedobtam, és figyeltem mindenre. Ezt 4 hónap után meguntam, hasonlóan éreztem magam, mint Te most. Kidobtam/félretettem minden kelléket (ovuteszt, hõmárõ stb.) Erre, az 5. hónapban, amikor csak úgy spontán éltük az életünket, simán (fogalmam sincs, hogy mikor) összejött. Én voltam a legjobban meglepõdve a pozitív teszt láttán. :-))
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a bíztató válaszokat! :) Megfogadom a tanácsaitokat! Lesz, ami lesz... :D Köszi!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!