Találatok a következő kifejezésre: 4. emeleti lakunk (13 db)

13 hetes kismama vagyok! A 4. emeleten lakunk. Ugye nem árthat a lépcsőzés még ilyenkor?

Legjobb válasz: Ha nem mostanság költöztetek, akkor sztem nem okoz semmi gondot, hiszen a szervezeted megszokta a napi többszöri lépcsõzést is. Mi is a 4. emeleten lakunk, az elõzõ tulaj 8. hónap végéig bírta a lépcsõzést, utána kiköltözött az anyjáékhoz kertes házba.

Ha nem mostanság költöztetek, akkor sztem nem okoz semmi gondot, hiszen a szervezeted megszokta a napi többszöri lépcsõzést is. Mi is a 4. emeleten lakunk, az elõzõ tulaj 8. hónap végéig bírta a lépcsõzést, utána kiköltözött az anyjáékhoz kertes házba.
Mi a harmadikon laktunk, a harmadikra jártam dolgozni, és szintén a harmadikra az egyetemi óráimra. Mivel a liftben pánikolok, mindig lépcsõztem. Nem volt soha semmi baj. Napra pontosan lett meg a babám teljesen egészségesen. Mellesleg nem volt rajtam semmi felesleg: 6 kg plusszal mentem szülni, amibõl 3 a pici volt, a többi meg a hozzá tartozó cucc:)
Egy barátnõmék is a 4. emeleten laknak már jó pár éve, és a terhessége alatt semmi gondot nem okozott, max mire felért elfáradt.
Ártani nem ártassz vele, fõleg, ha hozzá vagy szokva. Azért ha érzed, hogy nehezebben veszel levegõt, inkább állj meg egy kicsit pihenni. Mi a 3.on lakunk, másfél éve, de én sosem bírtam a lépcsõzést. Nem is tudtam megszokni. 2 hét múlva költözünk vidékre, úgyhogy már a babakocsit nem kellessz felcipelni a harmadikra, szerencsére. :) ) Boldog babavárást! 21 hetes kismama
Barátnõm párja hegyen lakott, 100 lépcsõ vezetett odáig ha enem több.Szülés elõtt 2 nappal még vígan ment fel s alá rajta:DAzért a 4 emeet nem 100 lépcsõ, akárhogy is nézzük:D
Én 3. emeleti vagyok, elõtte csak magasabban laktam. Nincs semmi gond. persze már nem tudok úgy rohanni, de nem is kell. Csak szépen, nyugisan, kismamásan :) Ennyi testedzés kell! :) 29hetes kismama

Helyén való az, hogy 4 emeletes házban a 4. emeleten lakunk társasházban és a Wc-ben a víz nem megy le, csak pumpa segítségével? Kinek kell szólni: közös képviselő vagy vízvezetékszerelő?

A fekália ott úszkál, miközben rá kell pumpálni 1-2x.

Legjobb válasz: nagy a valószínûsége, hogy nem a gyûjtõcsatorna van eldugulva (mert azt hiába pumpálnád a negyedikrõl) hanem a ti bekötésetek a gerincig ... szerelõ (és átgondolandó, hogy mit dobtok a wc-be)

nagy a valószínûsége, hogy nem a gyûjtõcsatorna van eldugulva (mert azt hiába pumpálnád a negyedikrõl) hanem a ti bekötésetek a gerincig ... szerelõ (és átgondolandó, hogy mit dobtok a wc-be)
Szerintem a közös képviselõnek kell szólni . Egyébként sok minden lehet az oka . Lehet , hogy régiek a csövek és a sok lerakódástól leszûkült . Vagy le lett húzva valami és az megakadt az egyik 45 vagy 90°ban hogy csak akkor mozdul el amikor pumpáljátok . De azt se tartom kizártnak , hogy idióta volt aki csinálta a szennyvíz csöveket és össze vissza rakta be a könyököket . Már láttam olyat , hogy 3 90°ot raktak be egymás után és az új társasházban pár wc használat után egyáltalán nem folyt le semmi .
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Nem rég óta lakom ott, más panelban ilyen gond nem volt soha, ezért is ért váratlanul. A víznyomással is vannak gondok, levegõs lehet a rendszer, mert megengedem a csapot, pár pillanat múlva kicsap akkorát, hogy még én is vizes vagyok, ha nem vigyázok. Közös képviselõre gondoltam elsõ körben.

Cane Corso-t szeretnék, csak az a baj, hogy 4. emeleten lakok lakásban és nincs lift. Bírná ez a fajta lépcsőzést?

Legjobb válasz: Nem, csak akkor, mikor már teljesen kifejlõdött. Addig viszont megterhelné.

Nem, csak akkor, mikor már teljesen kifejlõdött. Addig viszont megterhelné.


36 hetes kismama vagyok 4. emeleten lakunk és nincs lift! A lépcsözéstől beindulhat a szülés?

Legjobb válasz: Aztmondják igen,de nekem nem sikerült beinditsam 41.héten se a lépcsõzéssel.

Aztmondják igen, de nekem nem sikerült beinditsam 41.héten se a lépcsõzéssel.
Nyugi. Én is harmadikon lakom, 39. hétben vagyok és hát még a lépcsõzéstõl sem bújik ki. Pedig nagyon nem bánnám már :) 7 hónapos terhesen még a 9-re is felmentem gyalog - a kórházban a liftesnénik nem voltak hajlandók felvinni, nem volt választásom!
Szia. Én 10-diken lakom, és jelenleg rossz a lift. Mit ne mondjak, mire felérek már kész hulla vagyok. Hát én sem bánnám ha már kibújna. Kitartást mindenkinek. Könnyû szülést. 38hkm
Az én dokim anno azt mondta, hogy kár a gõzért, ne túráztassam magam fölöslegesen, mert ettõl nem fogok hamarabb szülni.
A kérdező hozzászólása: Oké köszönöm a válaszokat akkor ettöl nem félek! :-)
Második vagyok újra: kedves kérdezõ, második nap mászkálok meredek dombokon aránylag nagy sebességgel, hogy jöjjön már ki ez a manó, de meg se lövi... :)

Megoldható? Kis korkülönbséggel szeretnénk kistesót (max 2 év). Most lesz 10 hós a kisfiam. De a 4. emeleten lakunk lift nélkül, terhesen cipeljem, már 10, 5 kg?

este cicin alszik el, de úgy tudom terhesen nem ajánlott szoptatni. Így is nagyon nehezen alszik el,sokszor van fent. Tudom mindenre van megoldás, de hogyan? Köszönöm!

Legjobb válasz: Hát én nem ajánlom. És hogy fogod ha megszületett a kistesó cipelni õket fel le? Hisz addigra még a nagy sem igazán fog tudni lépcsõzni.Ha neadj isten császár lesz,akkor meg aztán duplán,hetekig segitség nélkül ki sem fogsz tudni mozdulni.

Hát én nem ajánlom. És hogy fogod ha megszületett a kistesó cipelni õket fel le? Hisz addigra még a nagy sem igazán fog tudni lépcsõzni.Ha neadj isten császár lesz, akkor meg aztán duplán, hetekig segitség nélkül ki sem fogsz tudni mozdulni.
ha nincs probléma a terhességgel, akkor semmi kontraindikáció nincs a szoptatásra. Én tudom magamról , hogy nem tudnám felcipelni a nagyot a negyedikre minden áldott nap kismamaként, de ezt Neked kell tudnod, érezned, hogy menne-e, elvégre nem Te lennél az egyetlen. Mondjuk lehet, hogy az van bennem, hogy nekem nagyon nehéz volt a második terhességem, kórházban is feküdtem, korábban is kellett indítani. 17 hónap van a gyerekeink között, nagyon jól kijönnek egymással, csak ajánlani tudom a kis korkülönbséget.
Igaz nálunk 2, 5 év a korkülönbség, de a lányom elég hamar "rákényszerült", hogy megtanuljon lépcsõzni. :) Az elején persze két kezét fogva, majd a korlátba kapaszkodva stb... A tesótól függetlenül sem cipeltem volna, ha már tud járni, használnia kell a lábait neki is.:) Tudom milyen magas az a 4. emelet. A terhesség végén meg gyorsabban ment már fel, mint én. Egy kis cipekedés, míg nem megy fel önállóan, nem fog problémát okozni a terhességben. Alvástémában nem tudok segíteni.
Elsõ vagyok. Még annyi hogy nem a levegõbe beszélek, 16 hónap van a lányaim közt, és mi is második emeleten lift nélkül laktunk. Ha lett volna választásom többet vártam volna köztük.
Lassan 3 és fél éve szoptatok egyfolytában, akkor született a lányom, azóta van egy fiam és most ismét várandós vagyok. :-) Végig szoptattam az elõzõ terhesség alatt is, majd tandemban kettõt, most már csak a fiamat, de ugye ott a pocaklakó. Emelésrõl meg annyit: második babóval 37 hetesen még egyedül átrendeztem a lakást, eltologattam a bútorokat... Kertes házban lakunk, de 3 szintes, egész nap lépcsõt járok, legtöbbször legalább a közel 11 kilós fiam a kezemben van, de sokszor felcipelem a lányomat is, õ már majdnem 17 kiló. Ne aggódj, a terhesség nem betegség. :-)
most 10 hós a fiad. mondjuk mikor teherbe esel lesz 1 éves, aztán majd csak 4-5 hónaposan nem lehet már cipelni. szóval majd 1, 5évesen szépen megfogod a kezét és lesétáltok! nem kell túl bonyolítani a dolgokat :) a szopit meg te döntöd el. csak arra figyelj, hogy ha elhatározod akkor történjen bármi, végig is csinálod! vagy ha nem vagy biztos akkor ne is kezd el. én elválasztanám ha terhes lennék, mondjuk én nem vagyok a sokáig tartó szoptatás híve, 10 hónaposan nem akart cicizni már a fiam, én 1 évesen választottam volna el ha másképp alakul. azóta egyedül alszik el, elõtt 1-2 órás gyötrelem volt.... :)
A kérdező hozzászólása: már most sokat megy, úgy, h csak az ujjomat fogja, és már 1-2 emeletet mentünk le. Szeretném rászoktatni, h ne kelljen cipelni. Na meg ugye, ki tudja mennyi idõ mire összejön a tesó, addigra menni fog, remélem. A kisfiamat császárral szültem, hamar rendbe jöttem! Köszönöm a válaszokat!
Off: Mintha én írtam volna a kérdést :) Ugyanez a dilemmám hónapok óta. Még a fiaink kora és súlya is egyezik!!! :)

Rendeltem csomagot, futárcég hozza ki. 4. emeleten lakom, nincs lift. Ilyenkor illik lemenni érte, vagy jöjjön fel a futár?

Legjobb válasz: A futár örül neki, ez nem kérdés:P Én legutóbb lementem (F/26), szerintem kevesebb kellemetlenség volt nekem, mint neki lett volna. Neki illik felvinni (illetvehát jobb híján kötelezõ is), de te sem vagy utolsó paraszt, ha lemész érte, érted mire gondolok.

A futár örül neki, ez nem kérdés:P Én legutóbb lementem (F/26), szerintem kevesebb kellemetlenség volt nekem, mint neki lett volna. Neki illik felvinni (illetvehát jobb híján kötelezõ is), de te sem vagy utolsó paraszt, ha lemész érte, érted mire gondolok.
Talán túlzottan elmélyültem az illemben; csak arra akartam célozni, hogy álszent dolognak tartom a "kinek illik"-merengést. Mint ahogy a köszönésnél: aki igazán úriember, azt nem lehet benne megelõzni. A futár (ahogy említettem) felviszi, ami helyénvaló ha kisgyereked van, féllábú vagy, vagy akár akkor is, ha nõ vagy (sõt, még akkor is, férfi létedre semmi kedved), de ha felmerül benned hogy talán le is mehetnél, akkor ne az tartson vissza, hogy "az õ dolga", mert így leszünk orkok:P
Menjen fel a futár.Neki ez a munkája, és ha van lift ha nincs akkor is fel kell vinnie.
Nálunk mindif feljön a futár. Elvégre, azért fizetik, hogy szó szerint házhoz, lakáshoz hozza a csomagot.
Kedves második.. Abban igazad van, hogy neki sem kerül semmibe lemenni a csomagért, de miért is? Hiszen a kérdezõnek akkor is fel kell gyalogolnia a csomaggal együtt.A futárnak meg ez a munkája ezért kap fizetést. Neki annyival jobb felmenni a csomaggal az emeletre, hogy õ a lépcsõzésért pénzt kap..Arra is gondolj, hogy mi van akkor ha a kérdezõnek kis gyermeke van.AKkor menjen le gyerekkel, és vissza? Aki ilyen munkát vállal az vállalja azt is, hogy emeleteket kell megmásznia..Ha nem tetszik neki, el lehet menni egy másik munkahelyre.. Én szintén olyan helyen lakom ahol nincs lift.(igaz én a másodikon) Én nem mászkálok le, mert neki ez a dolga..De kap tõlem mindig valami kis pénzt, így én is valahol "megfizetem"..
Nekem egyszer kell lemenni a küldeményért, neki meg ki tudja hány emeletet kell megmásznia naponta - és szerintem nincs túlfizetve! Ha felviszi, lehet borravalót adni és mindenképpen meg lehet köszönni, akkor is, ha ez a dolga.
Hát basszus. Tényleg az a dolga, de az is igaz másik oldalról, hogy szétlépcsõzi az arcát egész nap. Agyon sincs fizetve. Ezért illik borravalót adni. Na nem úgy, hogy holmi ezres tételért még öcccázat, de egy ötezresbõl már nem kérnék vissza 4500ft-os cuccnál, ha tényleg felhozta. Õ is örül, én is. 500-ért én megjárom a negyediket kétszer is. Szerintem. Fõleg, ha ez a melóm ;-)

Hamarosan kis cicacat fogadok be, de a problemam az hogy a 4. emeleten lakom. Felek, hogy ki fog majd ugrani most vagy mar amikor nagyobb lesz. Milyen ovintezkedeseket csinaljak?

Legjobb válasz: A szúnyogháló gyenge, macskaháló nem kapható, a macska elõbb utóbb kiesik. Én rostahálót vettem, és felszögeltem. Nem olyan ronda, mint a csirkeháló (amíg nem rozsdásodik), de erõs. A macsek szúnyog- és bogárvadászat közben teszteli rendesen: van, hogy felmászik rajta...

A szúnyogháló gyenge, macskaháló nem kapható, a macska elõbb utóbb kiesik. Én rostahálót vettem, és felszögeltem. Nem olyan ronda, mint a csirkeháló (amíg nem rozsdásodik), de erõs. A macsek szúnyog- és bogárvadászat közben teszteli rendesen: van, hogy felmászik rajta...
Macskáknak nagyon jó a térérzékelése, már kölyökkorban is. Szóval ne aggódj, nem fog a 4. emeletrõl kiugrani! Egyedül az okozhat problémát, ha "baleset" történik, pl. becsapja a huzat az ablakot, miközben a cica a párkányon ül (nagyon szeretnek egyébként nézelõdni). Fentebb az ablakkitámasztó jó ötlet volt!
vegyél ablakkitámasztót. Pár száz forint http://www.zar-vasalas.hu/WEBSET_WEBLAPOK/Zar-Vasalas/HU/ARU.. csak annyira nyitod ki az ablakot, hogy ne férjen ki. A szúnyoghálót kilyuggatják (nálam legalábbis)
Semmit. Ha már megtörtént a baj egyszerûen csak szerezz be új macskákat.
"Ha már megtörtént a baj egyszerûen csak szerezz be új macskákat." Fogalmad sincs mi az ha egy kisállatot megszeretsz és elveszted! Nagyon jó macska tartó lehetsz Szánalmas
Van macskaháló! http://www.petdrogeria.hu/web/petdrogeria/category/900 Félreértés ne essék, semmi közöm a céghez, de innen vettünk tavasszal hálót. És bizony, ha ki nem is ugrik a macska, kieshet. Ugyanis a fémen nem tud kapaszkodni, így ha kimegy az ablakpárkányra, lecsúszik.
A kérdező hozzászólása: Igen tudom milyen megszeretni es sajnos tudom azt is, hogy milyen elvesziteni!
Bizony nekem is leesett kétszer a cicám az ablakpárkányról fordulás közben, mert megcsúszott. Szerencsére elsõn lakom így nem lett baja.
Mi a 7.-en lakunk. A cicám ki szokott ülni az ablakba, de soha nem ugrott ki. Mikor ideköltöztünk megmutattam neki, hogy milyen magasan vagyunk, és mondtam neki, hogy nem szabad kiugrani, mert veszélyes. Mindenesetre ha azt látom, hogy a ablak keretnél kívülre megy (a párkányra) akkor rászólok, és bejön.
kedves kérdezõ, szerintem csak ovatosan a lécsõkket!Na mi a helyzet veled sikerült?

Budapest X. kerületében a Szőlőhegy_utcában lakom és a szemközti tömb 4. emeletén az egyik lakást egy népes romacsalád bérlete ki. Nem tartják be az együttélés szabályait. Kitől kérhetünk segítséget? A jegyzőtől?

Néhány dolgot ki lehetett deríteni pl.: a 2 szobás lakásba 11 roma van bejelentve. A tulajdonos egy olcsóbb rezsij? lakásba költözött, nagyon szegény, kell neki a pénz, nem adózik a bérbeadás után, konkrétan [email protected], hogy a szomszédok élete pokollá lett a roma bérl?k miatt. A szomszédok sokszor tettek a tulajnál panaszt, de az elzárkózik, mondván, ?t csak az érdekli, hogy ki legyen fizetve neki a pénz. Ha roma fizet, ha magyar, neki mindegy. Nem volt betörés a lépcs?házukban az elmúlt 10 éven, de mióta ott vannak a romák, fél év alatt már 3 lakást törtek fel. Micsoda véletlen. Viselkedésükkel a lépcs?házukban él?k életét megkeserítették, a szomszédos és a szemben lév? tömb néhány lakójának nyugalmát pedig rendszeresen megzavarják. Havonta (!!!!) tartanak házibulit és éjfél után is dübög a zene, harsog az utca, mert verekednek az erkélyükön. Dohányoznak és hangoskodnak a lépcs?házban, ha buli van akkor folyamatosan és éjfél után is. Ilyenkor mindenki bezárkózik, senki nem mer nekik szólni, mert aki már megtette, az meg is bánta. Szemtelenül válaszolnak és fenyeget?en lépnek fel, f?leg a vendégeik. A vendégek között vannak rettenetesen sötét b?r?ek akárcsak a bérl?k között... Féltjük a kis k?bányai dolgozó életünket.... A terrorizálásuk még épphogy elkezd?dött.. még itt az elején kellene valamiféleképpen megállítani ?ket.

Legjobb válasz: Rossz szomszédság, török átok... Nem nagyon tudtok hová fordulni, mert a rendõrség letojja, ha meg szóltok, akkor jönnek, hogy nem szabad diszkriminálni õket, mert sötét a bõrük... Mindannyian tudjuk, hogy a legnagyobb részük milyen, de tehetetlenek vagyunk. :( Talán ha összefog a lakóközösség, és ugyanazt csináljátok velük, mint õk veletek??

Rossz szomszédság, török átok... Nem nagyon tudtok hová fordulni, mert a rendõrség letojja, ha meg szóltok, akkor jönnek, hogy nem szabad diszkriminálni õket, mert sötét a bõrük... Mindannyian tudjuk, hogy a legnagyobb részük milyen, de tehetetlenek vagyunk. :( Talán ha összefog a lakóközösség, és ugyanazt csináljátok velük, mint õk veletek??
"2 szobás lakásba 11 roma van bejelentve" - kétlem hogy be vannak jelentkezve. Nem lepõdnék meg ha valami szabolcsi állandó lakcímük lenne. Az én szomszédom egy alkesz. Mindenféle homelesseket hozz fel akik fizetnek neki egy kis italat. Olyan büdös van a szinten mint egy nyilvános wc-ben. Közösköltséget, villanyt, vizet, stb nem fizet. Villanyt kikapcsolták nála, távfütést, vizet nem tudják. Elvannak a melegbe. Isznak egész nap.
1. Többi lakótól aláírást gyûjteni, jegyzõhöz bemenni. Mondjuk ez a közös képviselõ dolga lenne. 2. Bérbeadót NAV-nál felnyomni. Alapból szemétségnek tartom, de ha õ letojja, hogy jól kicseszett Veletek, akkor Ti se legyetek tekintettel rá. Mi is társasházban lakunk, de az összes lakó megegyezett, hogy bármi történjen is, romának nem adjuk ki/el a lakásunkat.
Gondoskodjatok róla hogy ne érezzék jól magukat. Fogjatok össze és terrorizáljátok õket ti is addig amíg el nem költöznek. Vagy szóljatok 1-2 bõrfejûnek akik egy kis pénz fejében adnak a fejüknek egy kis áldást. Nevetséges a magyarság mostanában hogy egy 800 fõs falut 2-3 roma család tart rettegésben.De ugyanilyen a kérdezõ esete is.
Van egy rossz hírem, nem nagyon tudtok velük mit csinálni, nálunk is van a városban ilyen, hála istennek a város túlfelén, és nem felénk, román cigányok költöztek be egy házba, még az önkormányzat sem törõdik velük, pedig még a helyi újságban is volt róluk szó, nem bírják õket a környékbeliek.Az utcán zajonganak, táncolnak, mivel az áramot meg a vizet sem fizetik, így mindent kikapcsoltak náluk.Nem zavarja Õket, nyáron a kölykeik a közeli utcai kútnál fürdenek, meztelenkednek.Lassan cigánytelep lesz a környék.Ja, és mindezt a mi költségünkbõl, mert a vizet természetesen a város állja, tehát mi.
Vegyétek fel a kapcsolatot a helyi Jobbikkal. Nálunk ilyen esetekben õk segítenek rendezni a dolgot.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nagyon köszönöm mindenkinek a hozzászólást, kaptam néhány megvalósítható ötletet!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!