Találatok a következő kifejezésre: 4. 5 vagyunk (1136 db)

Nem kerekítgetik, 4, 5-öt fog beírni Így jöhetnek ki félpontok, de ha kicsit gondolkodtál volna erre te is rájöhettél volna

Légpuskások figyelem! Ti melyik kalibert vennétek inkább? 4, 5 vagy 5, 5?

Legjobb válasz: 4,5. Pusztán olyan szempontból, mert sokkal elterjedtebb, így valószínûleg könnyebben kapsz hozzá lõszert, illetve nagyobb belõle a választék. 5,5-össel eddig én talán egyszer ha találkoztam.

4, 5. Pusztán olyan szempontból, mert sokkal elterjedtebb, így valószínûleg könnyebben kapsz hozzá lõszert, illetve nagyobb belõle a választék. 5, 5-össel eddig én talán egyszer ha találkoztam.
7, 5J alatt inkább 4, 5mm. Felette meg lõfegyver, így nálunk felejtõs. Lõszert meg ne keress hozzá, mert ülni fogsz 2-8 évet. LÖVEDÉK kell bele.
Elírtam, bocs :) Én azért láttam mo.-n is 5, 5-ös kaliberût, ami tuti, hogy 7, 5J felett volt... Persze engedélye nem volt hozzá a csávónak. Nem akarok senkit sem törvénysértésre bíztatni, de hacsaknem a rendõrség elõtt kezdessz el mászkálni a puskáddal, kutya nem ellenõrzi, hogy hány J-os, meg olyan is létezik, hogy valaki megvesz egy puskát legálisan (akár 4, 5-öst vagy 5, 5-öst), majd szintén teljesen törvényesen vásárol egy erõsebb rugót, ami ismeretlen körülmények között helyet cserél a puskában lévõvel... 1-es voltam .
Létezik 7, 5J alatti 5, 5-es, csak a lövedékének túl kicsi a sebessége, mert a 7, 5J-os korlátozás miatt kicsire kell butítani.
A kérdező hozzászólása: Tudjátok tisztában vagyok a szabályokkal, és a torkolati energiával, valamint a torkolati sebességekkel is... Valamint régebben volt egy 5, 5ös Weihrauch HW80 as puskám, egy Gamo 3-9x40-es optikával..... de mivel még nem volt 4, 5 ösöm így nem tudom hogy most mit vegyek mivel egy elég drága puska vásárlására készülök, és nem akarom hogy késõbb bánjam a kalibert...

IPhone 4, 5 vagy Samsung Galaxy S3?

Legjobb válasz: Mind1,de a 4-es helyett inkább a 4S-en gondolkodj.Azon kívül meg már szubjektív dolog az egész.Az S3-nak jobb a hardvere de úgysem fogod kihaználni mind a 4 magot, fõleg hogy még nem nagyon vannak rá olyan játékok és programok amik ezt mind kihasználnák.Ezesetben elég az iPhone 5 is vagy a 4S.Meghát az iPhone-al sztem jobban lehet villogni.

Mind1, de a 4-es helyett inkább a 4S-en gondolkodj.Azon kívül meg már szubjektív dolog az egész.Az S3-nak jobb a hardvere de úgysem fogod kihaználni mind a 4 magot, fõleg hogy még nem nagyon vannak rá olyan játékok és programok amik ezt mind kihasználnák.Ezesetben elég az iPhone 5 is vagy a 4S.Meghát az iPhone-al sztem jobban lehet villogni.
Attól függ hogy mire kell! Ha a suliba / villamoson akarsz menõzni akkor Sz iPhone, ha minõség kell akkor s3


Angliába egy 4, 5 vagy 6-od osztályú csapatnak van utánpótlás csapata?

Csak mert arra gondoltam h kimennék Angliába(ott van az egyik rokonom, és majd lehet ? is megpróbálja, csak ? a feln?ttek között) és megpróbálnám a játékot. Erre van lehet?ség? 14/F

Legjobb válasz: az ottani 4.-5.-6. osztályú csapatok nem olyanok mint itt, a negyedosztályba még minden csapat profi, sõt az 5. osztályban is vannak még profi csapatok szép stadionokkal. a 6. osztályba is van szerintem utánpótlás. De oda se könnyebb bekerülni mint itthon az nb3ba.

az ottani 4.-5.-6. osztályú csapatok nem olyanok mint itt, a negyedosztályba még minden csapat profi, sõt az 5. osztályban is vannak még profi csapatok szép stadionokkal. a 6. osztályba is van szerintem utánpótlás. De oda se könnyebb bekerülni mint itthon az nb3ba.
A kérdező hozzászólása: Ahha, értem, köszi, ment a zöld.

12 éves vagyok, van amikor 4, 5 vagy 6 órám van, milyen kutya illik hozzám? A yorki vagy a shih tzu? Melyik az a kutya amelyik bírja az egyedüllétet, nem rohangál egész nap a házban és nem ugat sokat?

Legjobb válasz: szia ez melett úgy is tervezd, hogy a kutya valószínû, hogy még 10 év múlva is meg lesz, szóval ne csak 4-5 órát tervezz hanem többet, meg hát azért nem csak otthon akarsz majd lenni, kutya fajtából terriert NE, mert azok hiperaktívak (én tudom nekem is azok voltak/vannak/lesznek) :D

szia ez melett úgy is tervezd, hogy a kutya valószínû, hogy még 10 év múlva is meg lesz, szóval ne csak 4-5 órát tervezz hanem többet, meg hát azért nem csak otthon akarsz majd lenni, kutya fajtából terriert NE, mert azok hiperaktívak (én tudom nekem is azok voltak/vannak/lesznek) :D
Kozmetikában. A bolognese több kozmetikai kezelést igényel.
A döglött kutya egész jól bírja az egyedüllétet és nem is rohangál a lakásban,
Szia! Nekem yorkim van Én mivel táborban vagyok 7:35-kor kb. elindulok akkor már anyum is dolgozik.Tehát a kiskutya 7:35-tõl 15:30 ig van egyedül otthon. Nem ugat egész nap alszik. :) A shih tzu.ról nem tudok semmit. De én yorkit vennék:) :)
nekem shih-tzum van, megfelelõ mennyiségû és minõségû sétával bármikor egyedül lehet hagyni, végig alszik, nyugodt, nem ugatós.... mókás, és szeretnivaló yorkie olyan, mint egy duracell nyuszi :D
A kérdező hozzászólása: De a havanese és a bolognese miben különbözik?Azt tudom hogy valamiben igen de hogy mi az......
A yorki mint tudjuk terrier szóval elsõ kutyának nem való!Én is 12 vok.Nekem is tetszett mind a két fajta de aztán utánaolvastam és rájöttem, h attól, h tetszik nem való nekem!Tovább keresgettem és rátaláltam a havanesere.Szeret aludni õ is divatkutya de ha találsz megbízható tenyésztõt akkor jó kutyád lesz.Amikor suliban vagy alszik és nem hiperaktív mint a yorki.Szóval csak ajánlani tudom a havaneset
A beagle-t ajánlani az egyik legrosszabb volt... Nekem is az van, napi 3 órát sétálunk, de nem bír egyedül lenni, rombol, ugat. Szóval semmiképp, fõleg ne egy 12 évesnek, velük nagyon határozottnak és következetesnek kell lenni. Lehetne talán mopsz...
Az egyedülhagyás tûrése inkább egyed-, mint fajtafüggõ. Próbálj egy nyugis kölyköt választani, ne a legpörgõsebbet vidd haza, mert valószínûleg az késõbb is pörögni fog, és nehéz lesz neki órákig egyedül. Ha ilyen fajtát vesztek, mindenképpen jó helyrõl szerezzétek be, mert nagyon sok a túltenyésztett szobakutya, azzal meg élete végéig járhattok állatorvoshoz meg eheti a drága speciális tápokat, attól függõen, hogy épp mi baja lett...
Elsõ kutya lenne? Ha igen és nincs elég kutyás tapasztalod, akkor a yorkshire terriert nem ajánlanám. Erõs akaratú kutyák és makacs kutyák. Mindkettõ kutya nagyon divatos és hemzsegnek a szaporítóktól. Muszáj pont ilyen fajtákat tartani? Egyébként neveléstõl függ, valamint elég idõt kell töltened a kutyáddal, hogy bírja az egyedüllétet és ne rohangáljon a lakásban. Ha jól lemozgatod suli elõtt, suli után, délután és talán még este is, akkor mikor nem vagy otthon egyszerûen alszik. Szerintem menj el egy menhelyre és fogadj örökbe egy kutyust. :) Ilyen elvárásokkal simán találhatsz egy nagyon kedves és hálás menhelyit.
Szerintem a legjobb döntés a Beagle lenne . Most , hogy még csak 4, 5, 6 órád van többet foglalkozhatsz vele és idõvel amikor már 7, 8 órád lesz addigra a kutya is meg fog komolyodni . Nekem is van egy beaglem , amelyiket akkor kaptam amikor 1.-s voltam és most 13 éves vagyok a kutyám meg már annyira lusta , hogy néha megmozdulni sincs kedve . :)
ahogy olvasom, sokan ajánlották a havaneset, de szerintem az se a legjobb választás, mert nekem is volt, 11évesen, de teljesen felvolt pörögve, mint aki megõrült..szegény kiskutya, nagyon szerettem, de 2-3 órát volta vele az udvaron(nagy udvar, teljesen kifeküdtem, de a kutya nem), és még mindíg rohangált a fotelok között.Ha ilyen kutyát választasz, akkor megbízható gazditól, mert a túltenyésztett elég gyakori, szóval vigyázz

Vajon milyen lehett a 4.5. , vagy 6. dimenziò? Ami világunk 3. dimenzios tér, idő, hosszuság mélység.

Nekűnk embereknek 3 dimenzioba vilàg nézetünk van és ebben làtjuk a vilàgot. de a negyedik dimenzio azt jelenti hogy kinyulnak a térből és az időből a tàrgyak vagy hogy dedokaéder alakban vanak a testek?

Legjobb válasz: Ezt azért nem fogod tudni elképzelni, mert te - és minden ember - csak 3 dimenzióban lát. Nem lehet egy 4, 5, 6 vagy többdimenziós test formáját leírni 3 dimenziós alakzatokkal.

Ezt azért nem fogod tudni elképzelni, mert te - és minden ember - csak 3 dimenzióban lát. Nem lehet egy 4, 5, 6 vagy többdimenziós test formáját leírni 3 dimenziós alakzatokkal.
Mire gondolsz? Ha ezek a + dimenziók ugyanolyanok lennének, mint a többi, arra már kitalálták, hogy milyen törvények érvényesek és milyen testek lehetnek bennük. De úgy néz ki, hogy ezek felcsavarodott dimenziók, ami azt jelenti, hogy csak nagyon kicsi - az atomoknál jóval kisebb - dolgok férnek el bennük. Tehát pl. az atomok már 3 dimenziósak.
Négy dimenziós alakzatok négy dimenziós térben képzelhetõk el. A három dimenziós alterekkel csak elmetszhetõk, ahonnan kinyúlnak. Ha a négy dimenziós térben rögzítenek egy három dimenziós alteret, akkor a test áttolható rajta, amit mi úgy látnánk, mintha egy térbeli test változna az idõben.
A valós tér három dimenziós. A matematikában azonban akárhány dimenzió is lehet, amelyekre jól meghatározott szabályok érvényesek, és ezeknek a dimenzióknak (nem fizikai) jelentéseket is lehet adni. Ezáltal bármilyen dimenzióban meghatározott szabályok szerint számításokat lehet végezni. A mi valós világunkban események is lezajlanak, amelynek megértéséhez bevezettük az idõ fogalmát, és sok esemény leírásához - felhasználva a matematika eredményeit - az idõt negyedik dimenziónak tekintve, könnyedén tudunk számolni, ezáltal egyes, amúgy bonyolult esemény mechanizmusát meg tudjuk érteni. De a való világra, amelyben mi emberek létezünk, csak a 3 dimenziót érdemes elképzelni, esetleg bizonyos esetekben az idõt negyediknek. Több nincs, amit mi érzékelni képesek lennének. Ugyanúgy, ahogy egy kétdimenziós lénynek is érzékelhetetlen és értelmezhetetlen a "magasság".

Hogy lehet hogy 103 cm, 16 kg-s 3 éves lányomra 4-5 vagy 5-6 éves méretű ruhák jók? Csak én találkozom ezzel a problémával?

Nadrágban 4-5 év, fels?ben 5-6 éves méret kell rá, akármilyen eddig hordott márkát is veszek (george,next,tescós stb.) Nagy lenne a súlya ehhez a magassághoz? Más ekkora gyereke milyen méretet hord?

Legjobb válasz: Tudom sose legyen nagyobb bajom, csak nem értem mert mérete alapján 104est kéne hordjon de nadrágból is kicsi az rá felsõbõl meg teljesen, nyári ruhából is a 3-4 éves méret eszméletlen kicsi rá. (sajnos mert most kaptunk jó pár db-ot). Illetve nem értem, késõbb mit fog akkor hordani mindig 2 számmal nagyobbat? Hogy méretezik ezeket a ruhákat ?

A kérdező hozzászólása: Tudom sose legyen nagyobb bajom, csak nem értem mert mérete alapján 104est kéne hordjon de nadrágból is kicsi az rá felsõbõl meg teljesen, nyári ruhából is a 3-4 éves méret eszméletlen kicsi rá. (sajnos mert most kaptunk jó pár db-ot). Illetve nem értem, késõbb mit fog akkor hordani mindig 2 számmal nagyobbat? Hogy méretezik ezeket a ruhákat ?
Mi is 4-5-6 éves ruhákat hordunk már 110-116-os, sokan kérdezik a lányom, hogy milyen lesz iskolába menni várja-e már. Erre a "kicsi" közli, hogy most kezdte az ovit. :D 108 cm és 15 kg. 3 éves kislány. Szép magas növésû. Még szerencse, hogy vegyes csoportba jár, mert nem lóg ki annyira a sorból, mint sima kiscsopotba :)
Fiam pont 4 éves, 109cm, 17, 5kg. Teljesen jó rá az új next és tescos 4-5 éves, 110-es méretû ruhák minden tekintetben. Használtban már én is találkoztam sokkal kisebbel, mint aminek lennie kellene.
kislányom 93cm 13kg 98-104 ruhák kellenek neki vagy 3-4 évesre valok, ha turikbol veszem.
Nem egyszerû a felpróbáltatás(két kicsivel csinálom, a lányom sem konfekció, súly-magasság szerint normál méret, mégis kicsi, így nagy amit veszek rá) Egy bõ napos program a ruhavásárlás, pontosabban kettõ, A nap nagy, B nap a kicsivel, és fél év múlva újra. És pont ezért nem merek netrõl rendelni.
3 éves a lányom 95 cm és 14 kg, szóval teljesen átlagos testalkatú kislány! De én sem értem a méretezést. Van amelyikbõl kellene már a 104-es, pedig hol van még ahhoz a mérethez, van olyan 98-as ruhája amelyikbõl már kinõtt. Én úgy vásárolok, hogy ha jön õ is akkor hozzámérem, vagy viszek olyan nadrágot-pólót ami jó rá és akkor összemérem...mert sokszor a beleírt méretre nem lehet hagyatkozni. Én most úgy jártam a Tescoban, hogy megvettük a 98-as ruhát, és éppen-hogy jó rá...
Az én kisfiam 3 éves múlt pár nappal 96, 5 cm és összevissza 12 kilo. Csak gumis derekú nadrágot tudok ráadni, hosszra pedig elkelne a nagyobb is. A ruhavásárlás egyik esetben sem könnyû:)
A kérdező hozzászólása: Hát igen csak olyan nehéz minden szituációban próbálgatni rá meg sok mindent így netrõl rendelek, mindegy most már tudom hogy nem lesz jó rá a 3-4 éves nyári ruhában is 5-6 évest nézek neki (ez az egész ruha) illetve ujjatlan trikóból rövidujjú felsõbõl is minimum 4-5 évest. Csak nem értettem a jelenséget mert nem látom daginak vagy nem is gondoltam hogy esetleg sok lehet ez a súly, én úgy láttam hogy jó vannak nála vékonyabbak meg dagibbak és õ olyan középméret tehát elvileg rá pont hogy jó kéne legyen a szabvány:) De ezekszerint akkor nem szabvány :)
8-as vagyok azt elfelejtettem, hogy most volt 3 éves.:)
Az én fiacskám is 105cm és 17kg, teljesen átlagos testalkatú, tehát senki nem mondta hogy kövér, és nem is az. Na õ is 5-6 éves ruhákat hord. 2 éves koráig a korának megfelelõt hordta, de az utóbbi egy évben sokat nõtt, nyúlt. Most külföldrõl hazaérkezõ keresztszülõktõl kapott egy 3 évesre való nagyon csini ruhát, hát nagyon kicsi rá, de sebaj örökli a most 8 hónapos öcsikéje.:)
Fiam 3, 5éves 110cm 17kg. Hát a 110es overál szûk, és egy picit hosszú(1cm-vel) Szóval én már nem is értem. Viszont volt egy nadrágja, ami 2-3évesekre volt írva, és most nõtt bele. Széles és hosszú volt a nadrág. Szóval én már csak úgy veszek rá ruhát, mint magamra, csak ha felveszi, és jó rá.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó értem. A tescóson kívül mondjuk Nextet meg Georget is fõképp használtan veszem, de nemrég vettem újonnan is és a 3-4 éves george felsõ RÖVID a lányomra :((( Pedig nem is volt olcsó, na mindegy:) A te kicsikéd akkor kicsit alacsonyabb meg súlyra is kevesebb ezekszerint õ rá azért jó a szabvány 104-es. Érdekes egyébként a dolog mert egyébként egészen a mostani õszig mindig jó volt rá a saját mérete. Tehát nyáron 2-3 évest hordott és tavasszal is. Elõtte levõ télen mikor 2 éves volt akkor 18-24 hó illetve 92-98 ast hordott de inkább 92 est. Holott 2 évesen 93 cm volt és 13.7-14 kiló, nem értem én se. Ezek szerint akkor sem volt kis súlya.
Én ezt nem értem. Kislányom most lesz 3 éves, kb. 100 cm és 14, 5-15 kg, vékony testalkatú. Neki az összes ruhája 98-104-110-es, de a 110-esek még kicsit nagyok. Ha az évszám van beleírva, akkor pedig a 3-4 éves címkéjû ruhák jó rá, a 2-3 éves már mindenhol rövid. Van egy-két 4-5 éves darab is, azok még lötyögõsek. Én is veszem azokat a márkákat amiket Te, de én mindig megnézem, hogy valóban akkora legyen ami bele van írva. Ha pedig turisat veszel, sok az összement ruha, ott tök mindegy mi van a címkébe írva, azok közül sok összement már, nem számít a méretezés. (mindhárom említett márkára jellemzõ, hogy összemegy, fõleg a next felsõkre)
Szintén zenész :) A fiam is nagyobb az átlagnál. Õ is 4-5-6 éves cuccokat hord. Ez mind nem zavar amíg én veszem a ruháit:) De ha a korához képest kap rokonoktól tuti kicsi ...:)
A kérdező hozzászólása: aha szóval dagi :) ) Na csak mert nekem õ elsõ gyerek, nem tudom mennyi súly a szokásos ennyi idõsen, percentilen mindig 75 körül volt /van, orvos, védõnõ se mondta hogy dagi lenne de ezekszerint akkor mondjuk úgy 14 kilóra szabják ezeket a rucikat?
Azért mert súlyban és hosszban is a lányod kicsivel nagyobb, mint az átlag 3 éves gyerekek. A hossza még annyira nem is, de a súlya igen. Az én fiam méretei is mindig meghaladták az átlagos méreteket, de nála inkább hosszban, bár súlyban se volt annyira elmaradva, így mindig fél évvel vagy 1 évvel nagyobb ruhákat hordott, mint amennyi idõs volt.
Nekem is mindig nagyobb méretet kell venni a lányomnak. 3 évesen 101 cm és 17 kg volt, én sem láttam daginak egyáltalán, nem is volt az, max husisabb. Már 6 éves, most a 8-9 éves (128-134-es) ruhákat hordja. 125 cm és 22, 5 kg. Nemrég együtt vettünk ruhát, õ kereste is magának a 6 éves méretet, és szegényem csodálkozott, mikor mondtam, hogy ne azt nézze, hiszen õ még nincs is 8 éves. :) )

4-5 vagy több gyerekes anyukák, rátok is így néznek?

4 gyerekünk van és jövőre tervezzük az ötödiket,de ha ezt megemlítem valakinek,mindjárt úgy néznek rám mintha gyilkolni készülnék.Tegnap is beszélgettem egy 1 gyermekes anyukával,amikor megemlítettem neki az ötödik babát,hát olyan szemet meresztett rám,mintha azt mondta volna hogy nem vagyok normális.Már olyan rosszul esnek ezek a dolgok,hogy ma már azon gondolkodtam hogy lehet mégsem szülök meg egy babát,pedig nagyon szeretnék.A fiam osztályában is van egy család akinek 6 gyereke van,őket is megszólják rendese,sőt a helyi lelkésznek most született meg a 7. gyereke és ő is mondta hogy naponta éri a gyerekeket emiatt atrocitás.Mért ilyenek az emberek,nem mindegy nekik hány gyerekem van?

Legjobb válasz: ez olyan rossz:((nem értem miért van, de ne vegye el a kedvedet!!!!mi 5en vagyunk tesók és a legjobb a nagycsalád:) Nekem van egy 1,5 éves fiam, most 8 hetes terhes vagyok és mi sem 2 gyereket tervezünk.Pont ma nézett rám is egy anyuka furcsán, mikor mondtam neki, hogy 2nél többet szeretnénk.Azt mondta jó bátrak vagyunk...:/ Hát nem értem miért van ez így,viszont az biztos,hogy a család egy nagy kincs!!! Azt megkérdezhetem mennyi idõsek vagytok pároddal és a gyerekek mennyi idõsek?

ez olyan rossz:((nem értem miért van, de ne vegye el a kedvedet!!!!mi 5en vagyunk tesók és a legjobb a nagycsalád:) Nekem van egy 1, 5 éves fiam, most 8 hetes terhes vagyok és mi sem 2 gyereket tervezünk.Pont ma nézett rám is egy anyuka furcsán, mikor mondtam neki, hogy 2nél többet szeretnénk.Azt mondta jó bátrak vagyunk...:/ Hát nem értem miért van ez így, viszont az biztos, hogy a család egy nagy kincs!!! Azt megkérdezhetem mennyi idõsek vagytok pároddal és a gyerekek mennyi idõsek?
Ha normalis korulmenyek kozt eltek, akkor nincs ezzel semmi baj :) DE..nekem van ismerosom akinek 9 testvere van, de csak azert hogy az anyjanak ne kelljen dolgoznia (amugy is sz*r korulmenyek kozt elnek, de megint terhes..de amugy magyarok) Amugy meg sz*rd le oket mit mondanak..ti tudjatok hogy mi az amit megengedhettek magatoknak :) es mielobbi babasodast! :)
Én is csodálkozom, ha olyan családot látok, ahol 3-nál több gyermek van, de szó sincs róla, hogy lenézném õket, vagy furcsállanám. Egyszerûen csak abba gondolok bele, hogy mennyi tennivaló lehet ennyi gyermek mellett. Én még az elsõ babámmal is úgy érzem, hogy semmire sincs idõm. Majd a következõnél biztos belejövök a dolgokba :) Szerintem ne foglalkozz másokkal, mert ha szeretnéd az ötödiket, de végül ilyen dolgok miatt nem vállalod be, egész életedben emészteni fogod magad, hogy mi lett volna, ha...
Nálunk is 4 gyerkõc van. Tisztességesen neveljük õket, GYED-en vagyok, dolgoztam elõttük, közöttük és hamarosan újra megyek vissza. Én [email protected], már bocs, hisz nekem kell adni nekik enni. Sokat hallom panaszkodni az 1-2 gyerekeseket, itt is, hogy hónap végén már nincs pénz, csak lesik a családit... Nálunk ilyen még soha nem volt. Mindegyik gyereknek van megtakaritása, a nagyoknak már elég szép summa, mi is szeretnénk ötödik gyereket Hozzáteszem, hogy nálunk minden gyerek új holmit kapott születésekor(pusztán a nemek eltérése miatt) a két kisebb késõbb érkezett és már más volt a módi, õk pedig ezért. Tehát ha anyagilag megteheted és nem függsz a caláditól, gyestõl, ami bármikor elvehet ez a szär ország, akkor vállaljátok be , és ne érdekeljen ki-mit mondd
Sajnos ezt én is szinte minden nap tapasztalom. Az ember próbál nem foglalkozni velük. Nekem abból van elegem, hogy a pénztárcánkban turkálnak. Azt sokan sajnos el sem tudják képzelni, hogy azért vállal valaki több gyereket, mert vágyik rá. És igen, tud velük boldogulni, és mind megkapja a szeretetet és odafigyelést. Sajnos ma itthon ez van. Amerikában pl teljesen normális, ha valakinek 4 gyereke van. Nem ütközik semmiféle akadályba. És nem okoz gondot, ha testvérkocsiba ülnek a kicsik, vagy be kell menni egy boltba... Sajnos M.o. nem támogatja a nagy családokat, vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy nem család barát. És itt nem az anyagi dolgokra gondolok. 4 gyerekes anyuka
Elõször is gratula a 4 gyerkõchöz. (Hogy szervezed a napjaitokat? Mennyi a különbség köztük?) Szerintem ne foglalkozz azokkal az emberekkel akik emiatt piszkálnak, megszólnak stb. A mai helyzetben igenis szép, ha valakinek sok gyereke van. Ha ti szeretnétek és megengedhetitek magatoknak akkor hajrá! :) Nekünk mégcsak 1 van, de többet szeretnénk mi is. Az olyan emberek, csak irigyek, hogy nektek nagy a családotok. (Nehéz egyébként 4 gyerekkel? ) :)
5 gyermekünket várjuk (34 hetes km vagyok), ráadásul a legnagyobb is csak 5.5 éves. Naponta találkozom ezzel a korlátolt, buta, irigy, felszínes szemlélettel, amiket említettél. Én már meg tudom csinálni hogy nem foglalkozom vele. Segítséget még senkitõl sem kaptam soha, úgyhogy más vonatkozásban sem érdekelnek más emberek. Az beszéljen, aki utánunk tudja csinálni (anyagilag, szellemileg, fizikailag, stb...)
A kérdező hozzászólása: Örülök hogy ilyen sokan írtatok.39 évesek vagyunk, a gyerekek pedig 18, 16, 10 évesek és van egy picink is aki 3 hónapos.Mindketten 3 gyerekes családból származunk és mindig is sok gyereket szerettünk volna.Nem vagyunk gazdagok de mindenünk meg van, a házunk is elég nagy, bár külön szoba nem jut mindenkinek de a gyerekek jól megvannak egymással.Van még helyünk, ki tudnák alakítani még 2 szobát ha szükség lenne rá.Egy kis városban élünk kertes házban, van egy óriási kertünk amiben minden megterem, vannak tyúkjaink és disznónk is, ez nagy segítség anyagilag.Eddig még nem szorultunk segélyekre, még gyerekvédelmit sem kértünk.Most csak apa dolgozik, de ha már nem lesznek nagyon picik a gyerekek én is megyek dolgozni.Nem leszek fõállású anya, eddig sem voltam az, 3 év gyes után visszamentem dolgozni, sõt gyes alatt is dolgoztam 4 órában.Nekem a gyerekeim jelentik mindent én így érzem teljesnek az életem, nekem nagyobb boldogság az ha gyerekem rám mosolyog, örül , mert kapott valamit, mintha magamnak venném meg azt a valamit.Igazatok van hogy nem kéne másokkal foglalkoznom, de olyan rosszul esik amikor beszólnak és abban is igazatok van hogy mindenkinek más a fontos.Mi például nem álmodozunk évente többszöri tengerparti nyaralásról és más luxus dolgokról, ellenben imádjuk a biciklis kirándulásokat, a hétvégi grillezõs partikat és a nagy családi bulikat.Hát mi így élünk boldogan....
Általában az ember (tisztelet a kivételnek) furcsállja azon döntéseket, amik eltérnek az õ döntéseitõl. Ráadásul ennyi gyereket eltartani nagyon sok pénzbe kerül, ezért a megjegyzések egy részét azok teszik akik vagy irigyek, vagy elképzelhetetlennek tartják, hogy valaki annyit keres hogy 4-5 gyermeknek VALÓBAN mindent megadjon, ne alacsony színvonalon tartsa a családot. (mármint úgy értem, sokan azért vállalnak csak kettõt max, hogy nekik mindent megadhassanak, valaki meg szül 5-öt, de ruházni sem tudja tisztességesen) Plusz: 5 gyerek mellett anyukák általában háztartásbelinek, fõállású anyának mennek. Sok embernek ez is furcsa lehet adott esetben, hogy valaki nem dolgozik, hanem fõz-mos-takarít (kisarkítva persze). És hát ugye ott a jó öreg elõítélet, miszerint "tuti csak a segélyért meg kedvezményekért szülte halomra õket". Ronda dolog az elõítélet, de sajnos sokszor van alapja. Mármint nem mindenkire nézve, hanem általánosságban. És hát az ember gyarló, ami neki nem adatott meg (rengeteg pénz hogy ennyi gyereket tisztességesen nevelhessen), azt irigyli másoktól, VAGY az ember lehet mondjuk megfontolt, és csak annyit tart jónak vállalni, amennyit még nem használt ruhákban járat és vajaskenyérrel etet. És hát nehéz sokszor elképzelni, hogy van család, aki tényleg megteheti, hogy mind az 5 gyerek jólöltözött legyen, kapjon azért finomságot is, ne csak grízes tésztát, és járhasson sportolni, Állatkertbe, stb. De ami tény: nem kellene senkinek a más életével foglalkozni, csak hát az ember nem tud elmenni (ebben is tisztelet a kivételnek) amellett szó nélkül (sajnos), ami más, mint az általa megszokott.
Bocsi, véletlenül elküldtem... Azt tanácsolom neked, hogy próbálj meg nem foglalkozni ezzel az egésszel. Ha csak furcsálkodva néznek, az igazán nem fáj. Ha kérdeznek, válaszolj, hogy ti miért szerettek így élni. Ha az emberek azt tapasztalják, hogy nem számítasz különleges bánásmódra, amiért több gyereked van, és azt látják, hogy minden rendben van velük, akkor kizárt, hogy hosszú távon foglalkoznának a Te 5. babáddal. Szóval emiatt ne mondj le róla!
A lakóhelyünkön nem tapasztaltam negatív megnyilvánulást. Kedvesek velünk az emberek, ismernek, tudják, hogy rendben vannak a gyerekek, odafigyelünk rájuk, hogy nem állunk sorba segélyért. Maximum olyan megjegyzést kapunk, amikor éppen az összes gyereket kirakom a kocsiból, hogy: Mindet elhozta, vagy maradt még otthon is? Ha idõnként együtt megyünk be egy nagyvárosba, megnéznek. De ott is leginkább csak mosolyognak az ikerkocsin, és a körülötte tébláboló kamaszokon. Egyedül Pest szokott kicsit cinkes lenni, ott már szóltak meg, hogy miért szállok fel dupla kocsival a metróra. Összességében nincs negatív tapasztalatom:-)
És persze a lényeg, hogy nagy lakás biztosan kell hozzá. Nekünk 3 szobás, de egyre nagyobb konfliktusok vannak, és ez bizony a helyhiány miatt van. Ha külön szoba nem is, de kettesével egy szoba biztosan.
Nekem négy van, de én is mindig ezt hallom úristen négy gyerek.A legnagyobb 14 éves most fog ballagni a legkisebb 2, 5 éves decemberbe megy oviba. 15 éve gyesen vagyok.Most elmentem 15 év után dolgozni éjszaka egy pár órára takarítani, hát mi ne mondjak belefúltam. Nem bírtam, hogy nappal 7 embert látok el s nem alszok este pedig húzom az igát.Mert én egy fekvõbeteg nagymamát is ápolok 20 éve, Így nem egyszerû.Így felmondtam egybõl. Ha anyagilag bírjátok hajrá.Nekünk már nem férne bele, mert egyre nagyobbak a gyerekek és egyre nagyobb az igény. Kis gyerek kis gond nagy gyerek nagy gond. Hány éves vagy és mekkorák a gyerekek?
Oh, ez peregjen le rolad, ne foglalkozz vele. Nekem csak ketto van, viszont csak 14 honap kozottuk es ezert is furcsan neznek. Sokszor rakerdeztek regebben, hozy becsuszott-e a masodik es ha mondtam hogy nem, akkor meg mar nem is tuntem epelmejunek. Es lesz harmadik is, de nem is mondom senkinek, max ha eleve ugy kerdeznek ra, hogy "ugye tobb mar nem lesz???". Ilyenkor azert is mondom, hogy persze, ha sikerul, akkor egy-ket babat meg szeretnenk.
A kérdező hozzászólása: vagy legalább 1 4 -es re mennyi?
Valaki írta hogy kevesebb mint 1%, igen sokkal kevesebb. 1% meg pár tizedes vesszõ elé. 80 ezerbõl nyerni sokkal közelebb van az esélye a nullához mint az 1%-hoz sajna.
90 szám van, vagyis 90*89*88*87*86= 5.273.912.160db szelvényt kellene venned.
buta is vagy meg erõszakos is a hozzászólásaid alapján. Az elsõ a nõk többségénél nem gond, hisz attól, hogy nõk, nem okosabbak, ez inkább tanulásnál, munkánál gond. Az erõszakosság viszont mindenhol. Vagy csak itt beszélsz csúnyán?
1. >kiveszem a múltheti nyerõszámokat Minden kombinációnak egyenlõ az esélye, ugyanannyira esélyes, hogy megint a múlt hetit húzzák ki, mint hogy bármelyik másik kombinációt húzzák ki. Valószínûségszámítás egyszeregy. 2. A sorban levõ számoknak is ugyanakkora esélyük van, mint bármelyik másik kombinációnak. Az 1; 2; 3; 4; 5-öt mondjuk érdemes kivenni, mert arra valószínûleg többen is tesznek. Ne adj ki pénzt lottóra, fõleg, ha ennyire fogalmatlan vagy a valószínûségszámítában. Minden szerencsejáték úgy van kitalálva, kiszámolva, hogy a játékosoknak átlagban ne érje meg. Rulett, 21, póker, lottó, nyerõgép, minden. Persze, valakinek néha óriási szerencséje van, néha elviszik a kétmilliárdot, de a vesztesek közben sokmilliárdot veszítenek összesen. Értelmetlen dolog arra tervezgetni és költeni, hogy lottót nyerj.
Akkor tanulj, mert késõbb rájöhetsz hogy a lottó pedig matematikailag soha nem lesz kifizetõdõ.
A kérdező hozzászólása: az emberek éhbérért dolgoznak a munka az Magyarországon NEM kifizetõdõ
A kérdező hozzászólása: egyébként jelenleg taulok most lett meg az érettségi sztem maradok technikumon közbe mega JP.-be dolgozok de az a napi 3650Ft, hogyha még így jó is mert ezt arra gyûjtöm amire akarom de ha kajára költeném elég szegényes
A kérdező hozzászólása: áhh nagyon :DD
Most lett meg az érettségid? AZ hogy? Abban benne van a valószínûség számítás, ami neked nagyon nem megy.. Ráadásul ezen felül logikusan se tudsz gondolkodni, hisz MATEMATIKAILAG ugyanannyi az esélye az 1, 2, 3, 4, 5-nek mint a 3, 45, 54, 50, 72-nek. De megértem, hogy próbálkoztál, hisz az eszedbõl sosem fogsz megélni.
Jah és én nem éhbérért dolgozom, pedig nem vagyok sokkal idõsebb nálad, csak nekem van agyam.
Nyilvános adat, hogy mennyi a nyerés esélye: [link] (Off. Nem olyan bonyolult számolással ki is jön, nem kell hozzá matematikusnak lenni, azt mondom, hogy fakultációs középiskolások többnyire ki is tudják számolni.) Anyagilag várható érték alapján (ez matematikai szakkifejezés) nem éri meg szerencsejátékot játszani, lottót sem.
A kérdező hozzászólása: Amúgy ezt nézzétek: [link] [email protected]@ bele a milliárdjába
A kérdező hozzászólása: jó én az emberrre értettem na
>minden biológiai lénynek van agya Mint például a papucsállatkának, a medúzának és a fûnek, ugye? :D
A kérdező hozzászólása: na így már mindjárt másabb:)
Nem lennék rá büszke.. De agyilag még éretlen vagy.
A kérdező hozzászólása: Na de megmutatom nektek , hogy nyerni fogok és akkor majd ide feltöltöm a nyertes szelvény képeit;)
A kérdező hozzászólása: Tiszta hülyeséget beszélsz minden biológiai lénynek van agya egyébként meg 2-es Matek érettségit írtamxD
Inkább dolgozz, az kifizetõdõbb.
A kérdező hozzászólása: Áh ha megnyerném...
az egymást követõ 5 szám kihúzásának a matematikai esélyei nem kisebbek, mint bármi más 5 számnak
és akkor ha kivesszük az egymást követõ számokat és még a 4 egymást követõt is, az már lecsökkentené kicsit variációk számát?
Én úgy emlékszem, hogy hatványozni kell (de nem vagyok benne biztos). 5 a 90-ediken? Valami ilyesmi volt.
Nem éri meg, sokkal de sokkal több a lehetõség a 80ezrednél. Gondolom ha a matematikai levezetés is érdekelne, a tudományok témába tetted volna a kérdést.
és ezt egy mezei középiskolás tanuló kitudja számolni. nekünk általánosban vezette le a tanár
ha vennél annyit hogy biztosan megnyerd vele a lottót akkor közel sem annyi pénzt kapnál vissza
egyszer valami matematikus kiszámolta hogy hány szelvényt kéne venni és hány kombináció van és hogy biztos ötöse legyen annyiba kerülnének a szelvények hogy a nyeremény nagy része elvinné a lottó árakat (milliós összeg ha nem több nem akarok hülyeséget mondani) keress rá a neten :)
Kevesebb, mint 1%.
A kérdező hozzászólása: Megnézem azt mikor húznak ki egymás utáni 5 számot ;)
Akkor azt is nézd meg, hogy mikor húzzák ki a te választott számaidat, ugyanis az egymásutániak húzása tippre kb 85-ször valószínûbb.
A kérdező hozzászólása: nekem meg semmi szerencsém az életbe se a nõk terén meg sehol
A kérdező hozzászólása: Miért csak [email protected] Viktor lehet gazdag?
A kérdező hozzászólása: ÓÓÓÓÓÓ más , hogy a [email protected]@ nyeri meg most is elvitték a 2 milliárdot , hogy [email protected]+
Kilencven számból tetszõleges sorrendben 5-öt 90 alatt az 5, azaz 43 949 268-féleképpen választhatsz ki. Ennyi lottószelvényt kéne vásárolnod ahhoz, hogy biztosan ötösöd legyen. Még ha egy szelvény 1 forintba kerülne is, több, mint 43 millió forintot kéne rá költened és alig hiszem, hogy egy hét alatt az összes szelvényt ki tudnád tölteni. Azt a havi 80 ezret fektesd be valamibe, mondjuk vásárolj kötvényeket, vagy tedd félre és tíz év múlva vegyél egy fagyizót, vagy ilyesmi és sokkal jobban jársz.
A kérdező hozzászólása: vagyis úgy akartam mondani , hogy nem annyira amennyi a max húzható és abból mert lehet van olyan , hogy 10-es lotóó stbs stb tehát biztos nem volt még 10/10 ból mind egymás utáni vagy 6/6 vagy 5/5
A kérdező hozzászólása: jó de nem 5-re
egymás utáni számokra nem volt példa? magyar lottón talán még nem, de külföldin tuti
A kérdező hozzászólása: eddig még soha a büd*s életben nem volt rá példa és nem is lesz :)
Pár hónapja én is nyerni akartam a lottón de sose jött össze! Szerintem felesleges álmodoznod heti 2 kockát kitöltöl ha jó helyen van úgyis nyersz és még pénzed is marad! Csak egy állom világot szülsz magadnak! Ne a lottóra alapozd a életed! :)

4+5 vagyok, elmúlt a cicifájás mára. Ez gond lehet? Ugye nem lesz baj?

Illetve nem elmúlt,de nagyon lecsökkent,már csak ha megnyomkodom,akkor érzékeny.Félek baj lesz ebb?l,még csak jöv? hét szerdán mennék uh-ra:(

Legjobb válasz: Szia! én 4+1hetes vagyok és nekem hol jobban fáj hol meg alig érzem,egyébként éjszaka szokott nekem jobban fájni.szerintem nincs semmi baj!Ja és gratulálok!

Szia! én 4+1hetes vagyok és nekem hol jobban fáj hol meg alig érzem, egyébként éjszaka szokott nekem jobban fájni.szerintem nincs semmi baj!Ja és gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Köszi, viszont:) Az elõbb felálltam a gép elõl, és megint nagyon fájt, szóval én sem értem nagyon, de megnyugtattál, köszike:)
szia. én 33 hetes kismama vagyok, nekem kb az elsõ 5 hétben nõtt a mellem (+fájt is) azóta semmi. Se növés, se fájás.. A baba rendben van, egészséges. Minden szervezet más és más. Az a lényeg hogy a picurkád jól legyen.
Szia, nekem a 7.héttõl kezdett fájni, úgyhogy ne aggódj!Néha ma is úgy fáj ha felkelek, hogy masszirozni kell.12km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm lányok:)
Szia! 25 hetes vagyok, nekem még egyszer sem fájt, de sokat nõtt. A bimbó szokott érzékeny lenni érintésre néha... A bab jól van! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!