Találatok a következő kifejezésre: 4-5 hetesen csak a petezsák (11 db)

Miért van az hogy 4-5 hetesen csak a petezsákot látni? Nekem a petezsákom 9mm de a magzati elemeket nem látja a dokim, ilyenkor persze hogy minden kismama a legrosszabbra gondol! Vagy ez csak náalm van így?

Legjobb válasz: Én is 4 és fél hetesen voltam dokinál, nekem még a petezsákot sem látta, csak a megvastagodott méhnyálkahártyát. Azóta eltelt majd egy hét, de legközelebb csak január elején kell mennem, addig meg izgulhatok ;) Szóval ne aggódj, 2 hét múlva már talán a szívhangot is elkaphatod ;) Mikor mész legközelebb?

Én is 4 és fél hetesen voltam dokinál, nekem még a petezsákot sem látta, csak a megvastagodott méhnyálkahártyát. Azóta eltelt majd egy hét, de legközelebb csak január elején kell mennem, addig meg izgulhatok ;) Szóval ne aggódj, 2 hét múlva már talán a szívhangot is elkaphatod ;) Mikor mész legközelebb?
Teljesen normális hogy 4-5 hetesen csak a petezsák látszik. Nekem is csak az látszott. 2 hét múlva mentem újra akkor már a kis szivecskéje is látszott:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat aranyosak vagytok!am január 14dikén kell vissza mennem a dokihoz, és most megnyugtattatok egy kicsit!puszi

4 vagy 5 hetes terhes vagyok nemrég voltam hüvelyi ultrahangon ahol még csak a petezsák látható szikholyag nem! Ez normális?

Legjobb válasz: Igen teljesen normális! Nekem 6 hetesen sem láttak többet, csak annyit mondott az orvosom, hogy szép nagy a petezsák, de a babát még nem látja, igaz, egyszerû uh-gép volt. Majd a következõn 6-7 hetesen lesz szívhang is!

Igen teljesen normális! Nekem 6 hetesen sem láttak többet, csak annyit mondott az orvosom, hogy szép nagy a petezsák, de a babát még nem látja, igaz, egyszerû uh-gép volt. Majd a következõn 6-7 hetesen lesz szívhang is!
Ne izgulj, 5 hetesen még csak a petezsákot látni. A babát és a szívhangot csak 6 (esetleg 7) hetesen.

4-5 hetesen még csak a petezsák látszik?

Legjobb válasz: 4. hét A beágyazódás befejezõdik. A magzatburok és a méhlepény kezdeményeinek szétválásával kialakul az amnionüreg, amely a baba lakhelye lesz. Az embrió belsõ sejtjei két csíralemezre oszlanak. Kialakul az elsõdleges szikhólyag, a májnak megfelelõ embrionális szerv. Bemélyedések, úgynevezett lacunák keletkeznek az embrión. A beágyazódás befejezõdik, az embrió már szövettanilag kapcsolódott anyai szervezettel, a fogamzás teljessé vált. 5. hét Ekkor az embriópajzs, amelybõl késõbb a baba kifejlõdik, már 0,1 mm nagyságú. Az ultrahangos vizsgálaton már látható a petezsák, benne a primitív csík, amely már a baba testének kezdeménye. Most alakul ki a szívcsõ, az emberi szív kezdeménye is, de ekkor még nem pulzál. Megkezdõdik az érrendszer és az emésztõrendszer differenciálódása, fejlõdése. Megjelenik a másodlagos szikhólyag, ami az elsõdleges szikhólyagból fûzõdik le. A hét végére az embrió már 2 mm-esre nõ, három csíralemezbõl áll, és elkezd saját vérsejteket termelni.

4. hét A beágyazódás befejezõdik. A magzatburok és a méhlepény kezdeményeinek szétválásával kialakul az amnionüreg, amely a baba lakhelye lesz. Az embrió belsõ sejtjei két csíralemezre oszlanak. Kialakul az elsõdleges szikhólyag, a májnak megfelelõ embrionális szerv. Bemélyedések, úgynevezett lacunák keletkeznek az embrión. A beágyazódás befejezõdik, az embrió már szövettanilag kapcsolódott anyai szervezettel, a fogamzás teljessé vált. 5. hét Ekkor az embriópajzs, amelybõl késõbb a baba kifejlõdik, már 0, 1 mm nagyságú. Az ultrahangos vizsgálaton már látható a petezsák, benne a primitív csík, amely már a baba testének kezdeménye. Most alakul ki a szívcsõ, az emberi szív kezdeménye is, de ekkor még nem pulzál. Megkezdõdik az érrendszer és az emésztõrendszer differenciálódása, fejlõdése. Megjelenik a másodlagos szikhólyag, ami az elsõdleges szikhólyagból fûzõdik le. A hét végére az embrió már 2 mm-esre nõ, három csíralemezbõl áll, és elkezd saját vérsejteket termelni.
A kérdező hozzászólása: Nekem még csak egy sötét zsák alakú foltocska volt az ultrahangon, az orvos azt mondta, hogy még fiatal a terhesség. Ezért kérdeztem. Köszi a válaszokat.
Nekem 5 hét 3 naposan 2 mm-es pötty látszott, ugyhogy ne izgulj:-) nézegesd a http://www.babnet.hu és a http://www.babzo.hu oldalt, mindkettõn van heti lebontás, nálam pontosan bevált minden, ami oda van írva:-) 21 hetes kismama:-)

4.5 hetes a terhességem, az orvos "csak" petezsákot látott, amit nem valahányszor valamennyi-re mért, tehát nem 3x4 mm hanem annyit írt a papírra, hogy az uterusban 2.7 mm petezsák látható. Ez ugye jó?

Legjobb válasz: Igen, jó. A megtermékenyített pete még annyira pici, amikor beágyazódik, hogy szabad szemmel nem látszik. Majd megnõ, ne aggódj. Sok boldogságot a picúrhoz!

Igen, jó. A megtermékenyített pete még annyira pici, amikor beágyazódik, hogy szabad szemmel nem látszik. Majd megnõ, ne aggódj. Sok boldogságot a picúrhoz!
A kérdező hozzászólása: :s ki vagy? :) Ismersz, ugye? Tényleg 3 hát múlva kell visszamenni
Jó.) Godnolom visszahívott kb 3 hét mulva.
szia.igen jo. egyébként szerintem nem ismer az elsõ válaszoló, csak általában így szokottlenni, negem is így hívtak vissza mikor a fiamat vártam.
hopp :) engem

Ma voltam dokinál, 4-5 hetes terhes vagyok.2mm volt a petezsák. Ti nem féltek még így az elején, hogy ne adj Isten elmegy a baba? Csak én aggódok ennyire?

Legjobb válasz: Nem csak Te aggódsz! Bár én csak 7 hetesen csináltam pozitív tesztet (hogy miért, az hosszú sztori, de én is nagyon féltem, hogy elmegy, úgyhogy mindig beszéltem hozzá, hogy nagyon akartuk õt, és tartson ki. Késõbb már sokminden más miatt is fogsz aggódni, de azért hidd el a túlzott parázás sem tesz jót neki. Pozitív gondolkodás a lényeg. Ne hallgass meg, ne olvass el negatív, paráztatós hozzászólásokat, véleményeket. Gondolj mindig arra, hogy minden rendben lesz és vigyázz nagyon a babádra! (-:

Nem csak Te aggódsz! Bár én csak 7 hetesen csináltam pozitív tesztet (hogy miért, az hosszú sztori, de én is nagyon féltem, hogy elmegy, úgyhogy mindig beszéltem hozzá, hogy nagyon akartuk õt, és tartson ki. Késõbb már sokminden más miatt is fogsz aggódni, de azért hidd el a túlzott parázás sem tesz jót neki. Pozitív gondolkodás a lényeg. Ne hallgass meg, ne olvass el negatív, paráztatós hozzászólásokat, véleményeket. Gondolj mindig arra, hogy minden rendben lesz és vigyázz nagyon a babádra! (-:
22-14: köszi a történetet! Érdekes volt:) ) Nekem már 4 napja késik. Csütörtökön tesztelek eget, hátha. 2 nap késésnél még negatív volt:(
Ez a babó még nagyon picurka, és ha ilyen korán pozitívat teszteltél, a hormonjaiddal minden rendben lehet. Én már csak ezért sem aggódnék. Beszélgess vele, hogy mennyire szereted, és várod, és neki most az a dolga, hogy kapaszkodjon erõsen, és növekedjen! Nekem segíteni szokott még a "mantrázás", amikor azt mondogatom magamnak, hogy egy egészséges baba fejlõdik a méhemben. Majd írd meg, mi volt a köv. uh-on! ;)
21:57-nek: 10 évig azt hallgattam a dokimtól, hogy nehezen fogok teherbe esni, mert az egyik petefészkem alig mûködik és sokszor volt a másik petefészkemnél gyulladás. Amikor nem jött meg a menstruációm május 8-án, tesztet csináltam 4 napra rá, negatív lett. Elmentem dokihoz, megvizsgált, azt mondta, hogy nincs baba. Belenyugodtunk, elvégre csak 2 hete volt az esküvõnk, azóta próbálkoztunk. Az idegeskedésnek tudtuk be. Május 30-ig nagyon sok volt a munkám (könyvelõ vagyok, 15 beszámolóm, adóbevallásom volt), sokat túlóráztam, szerveztük a nászutat.(Igazából elõtte azért nem csináltam tesztet, hogy ne rontsa el a kedvünket, hogy megint negatív) Tüneteim nem voltak. Elmentünk nászútra. Ott megint nem jött meg, de görcsölgetett a hasam, és a második héten hánytam. Amint hazajöttünk pozitív lett. Kiderült, hogy kb. május 3-4. körül fogant a Drága!
Elõzõ vagyok: 22 hetes km
08:56-nak: ha 4-5 hetes vagy, akkor inkább abban reménykedj, hogy 8 hónap múlva születik meg... :D Ezt amúgy én is mindig benézem... 8 hetes kismami
Jogos a félelmed. Fõleg most, az influs idõszakban. Amint lázas leszel, rögtön csillapítsd és ügyelet vagy doki. Egy 37hetes hasas doki:-)
Szerintem természetes hogy aggódsz:) De nem kell! Az elsõ válaszolótól kérdezem hogy miért csak a 7. héten lett pozitív a tesztje?
Szia! Én is tegnap voltam dokinál és 4-5 hetes vagyok. 3mm-es petezsákot látott. egy kicsit sztem mindenki aggódik, de bízzunk benne, hogy nem lesz semmi baj és 9hónap múlva egészséges kisbabát szülünk. Így lesz, mert így kell lennie!!! Boldog babavárást!
Én is paráztam és még mindig parázok néha.De fõként a pozitív dolgokra gondolj és akkor nem lesz semmilyen gond.Ha majd elõször látod dobogni a kicsi szívét, az egy nagy élmény lesz.28 hetes km.
Szia mi annyira paráztunk párommal hogy szeretkezni nem mertünk amikor bújt már húztam el magam hogy nehogy baj legyen nagyon régóta akartuk de ez természetes hogy félsz szerintem. Ezek majd helyre állnak mindenkinél. Majd elkezdesz megnyugodni amikor kapod a dokidtól a jó híreket csak pozitívan mert nem lesz semmi bajotok! 14+5

4-5 hetes terhes vagyok. hétfön amikor voltam orvosnál csak a petezsák méretét mondta ami 4mm, azt már nem, hogy lát-e szikholyagot. miért nem mondta, nem is látta? 30-án kell visszamennem. remélem rendben lesz minden.

Legjobb válasz: Nyugi! Nekem már majdnem hat hetes korban lehetett látni csak a szikhólyagot, pláne ha egy kicsit késõbb fogant mint középidõ. Mire mész addigra már a kis szivecskéje is verni fog! Gratula!

Nyugi! Nekem már majdnem hat hetes korban lehetett látni csak a szikhólyagot, pláne ha egy kicsit késõbb fogant mint középidõ. Mire mész addigra már a kis szivecskéje is verni fog! Gratula!
Biztos, hogy minden rendben van, nyugodjj meg! És gratula!
Szia! Ilyenkor még csak a petezsák látszik, majd szépen kialakul mindene, csak adj neki ídõt! És nyugodj meg, bizti minden rendben lesz. Egy 9 hetes kismami. A legjobbakat!
Nekem is csak a petezsákot látta, és most járunk a kislányommal a 26. hét végén! További szép babavárást!

4+4-5 hetes terhességnél normális, hogy csak 2mm-es a petezsák?

Volt már sajnos 2 vetélésem üres petezsák miatt,ezért nagyon félek,ovulációs tesztet csinálok már egy pár hónapja,hogy nézzem a ciklusom menetét.16.-án együtt voltunk a párommal és 17.-én lett elõször pozitív az ovulációs teszt.Az érdekessége az volt ennek a ciklusnak,hogy máskor legkésõbb 3-ad nap szinte nem látszott a teszt csík,annyira le esett az lh szint,most viszont 5 napig egy lehelettel volt halványabb a teszt csík mint a kontrol vonal,de szerintem 18-19.-én foganhatott meg,de az orvos azt mondta,hogy a 21.-ei együttlétünkbõl is foganhatott,mert annak pont megfelelne,de ez annyiból kizárt,hogy 29.-én már pozitívat teszteltem.Nagyon félek!Nem szeretnék még egy terhességet elveszíteni.Szerintetek reménykedjek?

Legjobb válasz: Azt még elfelejtettem hozzá írni,hogy vettem fogamzás jelzõ tesztet és az is az én nézõpontom támasztja alá

A kérdező hozzászólása: Azt még elfelejtettem hozzá írni, hogy vettem fogamzás jelzõ tesztet és az is az én nézõpontom támasztja alá
Nekünk 5+2-n volt 2mm-es. Maholnap megszületik. Nyugi, minden rendben lesz, csak pozitív gondolkodás!!!
Abból még bármi lehet, kérlek ne aggódj. :) Természetes, hogy két vetélés félsz, de kérlek picit lazíts, nagyon rá vagy pörögve. Én hasonló cipõben jártam, de ennyire nem szabad csak ebben élni. Élj természetesen, nem kell oda semmilyen ovulációs teszt, a természet úgyis maga oldja meg... most pedig menj és küld a pozitív energiákat a pocidba!!! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a nyugtató szavaitokat!Bízom benne, hogy nem lesz gond.Jövõhéten kiderûl!
A kérdező hozzászólása: Ma már elõrébb vagyunk a 2üres petezsákhoz képest.Már van szikhólyag és embrió csomó is.
Szia. Mi újság veled?
Jaj d ejó Megszületett azóta?

4-5 hetes terhes vagyok. Uh-on még csak petezsák volt két hét múlva kell visszamennem. Több műszakban dolgozok és egészségre káros vegyszerekkel. Mikortól írhat ki a doki táppénzre?

Legjobb válasz: Szerintem akár azonnal is.A nõgyógyásztól kell egy javaslat a táppénzhez.De kérdezz rá a háziorvosnál is.

Szerintem akár azonnal is.A nõgyógyásztól kell egy javaslat a táppénzhez.De kérdezz rá a háziorvosnál is.
Szerintem azonnal kiírnak! Nekem annó úgy volt, hogy mensi napján pozitívat teszteltem, és lekocogtam a háziorvoshoz, hogy írjon ki mert jön a baba.Felvett tp-re és utánnak kb 2 hét múlva mentem nõgyógyihoz és mondtam neki tp-n vagyok már. Én kemény fizikai munkát végeztem, ahol sok 100 kilót kellett mozgatni.A nõgyógyi azt mondta jól tettem, hogy kiírattam magam.
Szia!én kb a 8.héttõl vagyok tp-en, mert hidegben végzndõ nehéz fizikai munkám van.a nõgyógyitól kell egy javaslat a háziorvosnak, és a munkád jellege miatt ki kell rnia.
6 hetesen írt ki a háziorvos a nehéz fizikai munkám miatt, 3 mûszakos volt.
Akár most rögtön.
Szerintem lesz, nekem is a 6. hét után látszódott!
A kérdező hozzászólása: :) Remélem! Köszi a választ! Ha van még valakinek tapasztalata, szívesen várom!
Nekem a 7 héten már szívhang is volt, lehet mire mész te is hallani fogod a babádat. Nagyon aranyos! Egy kis maszat, ami pulzál ezt láttam a képernyõn és nagyon gyors ketyegést hallottam. Megnyugtató érzés volt nagyon.
A kérdező hozzászólása: Jaj már alig birom kivárni! Legszívesebben minden héten mennék!

Csütörtöki napon megállapította a doki hogy kb.5 hetes terhes lehetek! Itt még csak petezsákot látott ami 4, 5mm volt 5 nap múlva kellett visszamennem, szerdán ahol 9mm-es volt a petezsák és benne embriócsomó volt látható! Ez nem kevés?

Ha naponta 1mm-t kell hogy n?ljön,akkor ez az én babócámnál nem így van!!!Szerintetek ez baj lehet????

Legjobb válasz: A 8.hettol no naponta 1mm-t!Elotte nem no ilyen gyorsan..Es szerintem 5hetesen ez jo.6 hetes koratol kell lennie szivhangnak,de van akinel kicsit kesobb van.

A 8.hettol no naponta 1mm-t!Elotte nem no ilyen gyorsan..Es szerintem 5hetesen ez jo.6 hetes koratol kell lennie szivhangnak, de van akinel kicsit kesobb van.
A kérdező hozzászólása: Szóval akkor a 8.-ik héttõl kell hogy napi 1mm-t nõnie???!!!Akkor ez jól hangzik!!!
Azt irjak a legtobb helyen amit eddig olvastam.:) Szerintem ne izgulj!:) Mikor mesz legkozelebb?1es valaszolo
A kérdező hozzászólása: Elméletileg a 12.-ik héten kellene mennem, de én addig nem bírom ki!!!!!Szerintem a jövõ héten kérek majd idõpontot a dokitól hogy ránézzen van e szívhang és hogy megnyugtasson a méret miatt!!!
Szerintem jó méretek. nekem mindkét törpém ekkora voltak etájt :) Gratulálok a babához. Kellemes problémamentes babavárást! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!