Találatok a következő kifejezésre: 4-5 hetesen csak a (38 db)

Miért van az hogy 4-5 hetesen csak a petezsákot látni? Nekem a petezsákom 9mm de a magzati elemeket nem látja a dokim, ilyenkor persze hogy minden kismama a legrosszabbra gondol! Vagy ez csak náalm van így?

Legjobb válasz: Én is 4 és fél hetesen voltam dokinál, nekem még a petezsákot sem látta, csak a megvastagodott méhnyálkahártyát. Azóta eltelt majd egy hét, de legközelebb csak január elején kell mennem, addig meg izgulhatok ;) Szóval ne aggódj, 2 hét múlva már talán a szívhangot is elkaphatod ;) Mikor mész legközelebb?

Én is 4 és fél hetesen voltam dokinál, nekem még a petezsákot sem látta, csak a megvastagodott méhnyálkahártyát. Azóta eltelt majd egy hét, de legközelebb csak január elején kell mennem, addig meg izgulhatok ;) Szóval ne aggódj, 2 hét múlva már talán a szívhangot is elkaphatod ;) Mikor mész legközelebb?
Teljesen normális hogy 4-5 hetesen csak a petezsák látszik. Nekem is csak az látszott. 2 hét múlva mentem újra akkor már a kis szivecskéje is látszott:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat aranyosak vagytok!am január 14dikén kell vissza mennem a dokihoz, és most megnyugtattatok egy kicsit!puszi

Most került hozzánk egy 4-5 hetes cicus, tegnap óta megy a hasa. Nem tudom megállapítani, hogy mitől, eddig csak tasakos Whiskas Juniort adtunk neki + a Rossmannból vettünk neki macskatejet. Lehetséges, hogy ezektől van a probléma?

Legjobb válasz: Normális körülmények között egy 4-5 hetes cicának még anyatejre van szüksége. Ennek híján tejpótló tápszerrel kellene etetni. Ezt lehet kapni állatos boltokban, állatgyógyszertárban vagy állatorvosnál. A tápszert cumisüveg vagy fecskendõ segítségével tudod vele megitatni. A tápszer mellett már kaphat szilárd ételt is, de ilyenkor még nem ez a fõ tápláléka. Az anyacica kb. 7-8 hetes korukig szoptatja a kicsiket, ekkor lehet teljesen áttérni a junior tápra. Lehet, hogy az eledeltõl van hasmenése, de lehet más oka is pl. paraziták vagy vírusos fertõzés. Mindenképpen nézesd meg egy állatorvossal. Õ majd bõvebb információval tud szolgálni.

Normális körülmények között egy 4-5 hetes cicának még anyatejre van szüksége. Ennek híján tejpótló tápszerrel kellene etetni. Ezt lehet kapni állatos boltokban, állatgyógyszertárban vagy állatorvosnál. A tápszert cumisüveg vagy fecskendõ segítségével tudod vele megitatni. A tápszer mellett már kaphat szilárd ételt is, de ilyenkor még nem ez a fõ tápláléka. Az anyacica kb. 7-8 hetes korukig szoptatja a kicsiket, ekkor lehet teljesen áttérni a junior tápra. Lehet, hogy az eledeltõl van hasmenése, de lehet más oka is pl. paraziták vagy vírusos fertõzés. Mindenképpen nézesd meg egy állatorvossal. Õ majd bõvebb információval tud szolgálni.
A kérdező hozzászólása: Mi is úgy gondoltuk, hogy ott kéne maradnia még az anyukájánál, de sajnos meghalt, és mivel már ettek is, ezért ideadták már most. Köszönöm szépen a választ, mindenképp utána járok! :)
Egyenlõre én is fecskendõvel etetném cicatápszerrel. Majd 7 hetes korától ráérsz neki adni száraztápot és alutasakost!
Én is kb. ilyen idõs korában kaptam a cicusomat.Pot ugyan ez volt:hányt az elsõ napokban, de ez nem vírus vagy betegség, csak simán megviselte az, hogy mégcsak most vált el az anyukájától meg a tesóitól.Tehát nem kell izgulni és nem kell egybõl az állatorvoshoz rohanni.A gyomrát is megviselte a kaja váltás.Csak arra ügyelj, hogy nehogy kiszáradjon.Inkább gyakrabban itasd a macskatejjel+azért rakj ki vizet is.Nem kell aggódnod, pár napig még tuti ilyen lesz, de amint beilleszkedik, ez is elfog múlni:)
Elõzõ vagok: Hoppá, azt akartam írni, hogy hányt és hasmenés is volt, szóval ugyanúgy igaz a hasmenésre is, csak azr elfelejtettem írni...Bocsi!:)
Féreghajtót kapot? Az is okozhat ilyesmit. Meg a hirtelen eledelváltás. Még nagyon kicsi és érzékeny.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! :) Nem kapott féreghajtót, de várok még vele 1-2 napot, hátha tényleg csak az eledelváltás, és az új környezet miatt rossz a gyomra. Szegénykémnek még ma is ment a hasa, remélem megoldódik, ha pedig nem elviszem állatorvoshoz!
Azt ugye tudod hogy féreghajtó mindenképpen kell neki. Már csak azért is mert az emberre is veszélyes lehet.
A kérdező hozzászólása: Nem gondoltam, hogy szükséges, de akkor kapni fog! Köszönöm az értesítést!

Ma voltam dokinál, 4-5 hetes terhes vagyok.2mm volt a petezsák. Ti nem féltek még így az elején, hogy ne adj Isten elmegy a baba? Csak én aggódok ennyire?

Legjobb válasz: Nem csak Te aggódsz! Bár én csak 7 hetesen csináltam pozitív tesztet (hogy miért, az hosszú sztori, de én is nagyon féltem, hogy elmegy, úgyhogy mindig beszéltem hozzá, hogy nagyon akartuk õt, és tartson ki. Késõbb már sokminden más miatt is fogsz aggódni, de azért hidd el a túlzott parázás sem tesz jót neki. Pozitív gondolkodás a lényeg. Ne hallgass meg, ne olvass el negatív, paráztatós hozzászólásokat, véleményeket. Gondolj mindig arra, hogy minden rendben lesz és vigyázz nagyon a babádra! (-:

Nem csak Te aggódsz! Bár én csak 7 hetesen csináltam pozitív tesztet (hogy miért, az hosszú sztori, de én is nagyon féltem, hogy elmegy, úgyhogy mindig beszéltem hozzá, hogy nagyon akartuk õt, és tartson ki. Késõbb már sokminden más miatt is fogsz aggódni, de azért hidd el a túlzott parázás sem tesz jót neki. Pozitív gondolkodás a lényeg. Ne hallgass meg, ne olvass el negatív, paráztatós hozzászólásokat, véleményeket. Gondolj mindig arra, hogy minden rendben lesz és vigyázz nagyon a babádra! (-:
22-14: köszi a történetet! Érdekes volt:) ) Nekem már 4 napja késik. Csütörtökön tesztelek eget, hátha. 2 nap késésnél még negatív volt:(
Ez a babó még nagyon picurka, és ha ilyen korán pozitívat teszteltél, a hormonjaiddal minden rendben lehet. Én már csak ezért sem aggódnék. Beszélgess vele, hogy mennyire szereted, és várod, és neki most az a dolga, hogy kapaszkodjon erõsen, és növekedjen! Nekem segíteni szokott még a "mantrázás", amikor azt mondogatom magamnak, hogy egy egészséges baba fejlõdik a méhemben. Majd írd meg, mi volt a köv. uh-on! ;)
21:57-nek: 10 évig azt hallgattam a dokimtól, hogy nehezen fogok teherbe esni, mert az egyik petefészkem alig mûködik és sokszor volt a másik petefészkemnél gyulladás. Amikor nem jött meg a menstruációm május 8-án, tesztet csináltam 4 napra rá, negatív lett. Elmentem dokihoz, megvizsgált, azt mondta, hogy nincs baba. Belenyugodtunk, elvégre csak 2 hete volt az esküvõnk, azóta próbálkoztunk. Az idegeskedésnek tudtuk be. Május 30-ig nagyon sok volt a munkám (könyvelõ vagyok, 15 beszámolóm, adóbevallásom volt), sokat túlóráztam, szerveztük a nászutat.(Igazából elõtte azért nem csináltam tesztet, hogy ne rontsa el a kedvünket, hogy megint negatív) Tüneteim nem voltak. Elmentünk nászútra. Ott megint nem jött meg, de görcsölgetett a hasam, és a második héten hánytam. Amint hazajöttünk pozitív lett. Kiderült, hogy kb. május 3-4. körül fogant a Drága!
Elõzõ vagyok: 22 hetes km
08:56-nak: ha 4-5 hetes vagy, akkor inkább abban reménykedj, hogy 8 hónap múlva születik meg... :D Ezt amúgy én is mindig benézem... 8 hetes kismami
Jogos a félelmed. Fõleg most, az influs idõszakban. Amint lázas leszel, rögtön csillapítsd és ügyelet vagy doki. Egy 37hetes hasas doki:-)
Szerintem természetes hogy aggódsz:) De nem kell! Az elsõ válaszolótól kérdezem hogy miért csak a 7. héten lett pozitív a tesztje?
Szia! Én is tegnap voltam dokinál és 4-5 hetes vagyok. 3mm-es petezsákot látott. egy kicsit sztem mindenki aggódik, de bízzunk benne, hogy nem lesz semmi baj és 9hónap múlva egészséges kisbabát szülünk. Így lesz, mert így kell lennie!!! Boldog babavárást!
Én is paráztam és még mindig parázok néha.De fõként a pozitív dolgokra gondolj és akkor nem lesz semmilyen gond.Ha majd elõször látod dobogni a kicsi szívét, az egy nagy élmény lesz.28 hetes km.
Szia mi annyira paráztunk párommal hogy szeretkezni nem mertünk amikor bújt már húztam el magam hogy nehogy baj legyen nagyon régóta akartuk de ez természetes hogy félsz szerintem. Ezek majd helyre állnak mindenkinél. Majd elkezdesz megnyugodni amikor kapod a dokidtól a jó híreket csak pozitívan mert nem lesz semmi bajotok! 14+5

4-5 hetes terhes vagyok. hétfön amikor voltam orvosnál csak a petezsák méretét mondta ami 4mm, azt már nem, hogy lát-e szikholyagot. miért nem mondta, nem is látta? 30-án kell visszamennem. remélem rendben lesz minden.

Legjobb válasz: Nyugi! Nekem már majdnem hat hetes korban lehetett látni csak a szikhólyagot, pláne ha egy kicsit késõbb fogant mint középidõ. Mire mész addigra már a kis szivecskéje is verni fog! Gratula!

Nyugi! Nekem már majdnem hat hetes korban lehetett látni csak a szikhólyagot, pláne ha egy kicsit késõbb fogant mint középidõ. Mire mész addigra már a kis szivecskéje is verni fog! Gratula!
Biztos, hogy minden rendben van, nyugodjj meg! És gratula!
Szia! Ilyenkor még csak a petezsák látszik, majd szépen kialakul mindene, csak adj neki ídõt! És nyugodj meg, bizti minden rendben lesz. Egy 9 hetes kismami. A legjobbakat!
Nekem is csak a petezsákot látta, és most járunk a kislányommal a 26. hét végén! További szép babavárást!

4-5 hetesen még csak a petezsák látszik?

Legjobb válasz: 4. hét A beágyazódás befejezõdik. A magzatburok és a méhlepény kezdeményeinek szétválásával kialakul az amnionüreg, amely a baba lakhelye lesz. Az embrió belsõ sejtjei két csíralemezre oszlanak. Kialakul az elsõdleges szikhólyag, a májnak megfelelõ embrionális szerv. Bemélyedések, úgynevezett lacunák keletkeznek az embrión. A beágyazódás befejezõdik, az embrió már szövettanilag kapcsolódott anyai szervezettel, a fogamzás teljessé vált. 5. hét Ekkor az embriópajzs, amelybõl késõbb a baba kifejlõdik, már 0,1 mm nagyságú. Az ultrahangos vizsgálaton már látható a petezsák, benne a primitív csík, amely már a baba testének kezdeménye. Most alakul ki a szívcsõ, az emberi szív kezdeménye is, de ekkor még nem pulzál. Megkezdõdik az érrendszer és az emésztõrendszer differenciálódása, fejlõdése. Megjelenik a másodlagos szikhólyag, ami az elsõdleges szikhólyagból fûzõdik le. A hét végére az embrió már 2 mm-esre nõ, három csíralemezbõl áll, és elkezd saját vérsejteket termelni.

4. hét A beágyazódás befejezõdik. A magzatburok és a méhlepény kezdeményeinek szétválásával kialakul az amnionüreg, amely a baba lakhelye lesz. Az embrió belsõ sejtjei két csíralemezre oszlanak. Kialakul az elsõdleges szikhólyag, a májnak megfelelõ embrionális szerv. Bemélyedések, úgynevezett lacunák keletkeznek az embrión. A beágyazódás befejezõdik, az embrió már szövettanilag kapcsolódott anyai szervezettel, a fogamzás teljessé vált. 5. hét Ekkor az embriópajzs, amelybõl késõbb a baba kifejlõdik, már 0, 1 mm nagyságú. Az ultrahangos vizsgálaton már látható a petezsák, benne a primitív csík, amely már a baba testének kezdeménye. Most alakul ki a szívcsõ, az emberi szív kezdeménye is, de ekkor még nem pulzál. Megkezdõdik az érrendszer és az emésztõrendszer differenciálódása, fejlõdése. Megjelenik a másodlagos szikhólyag, ami az elsõdleges szikhólyagból fûzõdik le. A hét végére az embrió már 2 mm-esre nõ, három csíralemezbõl áll, és elkezd saját vérsejteket termelni.
A kérdező hozzászólása: Nekem még csak egy sötét zsák alakú foltocska volt az ultrahangon, az orvos azt mondta, hogy még fiatal a terhesség. Ezért kérdeztem. Köszi a válaszokat.
Nekem 5 hét 3 naposan 2 mm-es pötty látszott, ugyhogy ne izgulj:-) nézegesd a http://www.babnet.hu és a http://www.babzo.hu oldalt, mindkettõn van heti lebontás, nálam pontosan bevált minden, ami oda van írva:-) 21 hetes kismama:-)

4+4-5 hetes terhességnél normális, hogy csak 2mm-es a petezsák?

Volt már sajnos 2 vetélésem üres petezsák miatt,ezért nagyon félek,ovulációs tesztet csinálok már egy pár hónapja,hogy nézzem a ciklusom menetét.16.-án együtt voltunk a párommal és 17.-én lett elõször pozitív az ovulációs teszt.Az érdekessége az volt ennek a ciklusnak,hogy máskor legkésõbb 3-ad nap szinte nem látszott a teszt csík,annyira le esett az lh szint,most viszont 5 napig egy lehelettel volt halványabb a teszt csík mint a kontrol vonal,de szerintem 18-19.-én foganhatott meg,de az orvos azt mondta,hogy a 21.-ei együttlétünkbõl is foganhatott,mert annak pont megfelelne,de ez annyiból kizárt,hogy 29.-én már pozitívat teszteltem.Nagyon félek!Nem szeretnék még egy terhességet elveszíteni.Szerintetek reménykedjek?

Legjobb válasz: Azt még elfelejtettem hozzá írni,hogy vettem fogamzás jelzõ tesztet és az is az én nézõpontom támasztja alá

A kérdező hozzászólása: Azt még elfelejtettem hozzá írni, hogy vettem fogamzás jelzõ tesztet és az is az én nézõpontom támasztja alá
Nekünk 5+2-n volt 2mm-es. Maholnap megszületik. Nyugi, minden rendben lesz, csak pozitív gondolkodás!!!
Abból még bármi lehet, kérlek ne aggódj. :) Természetes, hogy két vetélés félsz, de kérlek picit lazíts, nagyon rá vagy pörögve. Én hasonló cipõben jártam, de ennyire nem szabad csak ebben élni. Élj természetesen, nem kell oda semmilyen ovulációs teszt, a természet úgyis maga oldja meg... most pedig menj és küld a pozitív energiákat a pocidba!!! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a nyugtató szavaitokat!Bízom benne, hogy nem lesz gond.Jövõhéten kiderûl!
A kérdező hozzászólása: Ma már elõrébb vagyunk a 2üres petezsákhoz képest.Már van szikhólyag és embrió csomó is.
Szia. Mi újság veled?
Jaj d ejó Megszületett azóta?

Találtam egy cirmicicát. Nagyon kicsi. De eszik, meg iszik, csak éppen nem tudja az almot, és így xar. Kék a szeme neki még szal kb 4-5 hetes lehet. Nagyon kicsi, és állandoan igényli a figyelmet. Mit tegyek?

nekem erre nincs energiám...

Legjobb válasz: Add oda egy olyan ismerõsödnek,akinél jó helye van. Egyébként az alomra hamar rászoknak. Megmutatod neki 3-4 alkalommal és tudni fogja. :)

Add oda egy olyan ismerõsödnek, akinél jó helye van. Egyébként az alomra hamar rászoknak. Megmutatod neki 3-4 alkalommal és tudni fogja. :)
Sok figyelmet nem igényel. Én már felneveltem egy cicust akit 2 hetesen mentettem meg a haláltól. A nap nagy részében úgyis csak alszanak. Amikor felébred enni és inni kell Neki adni utána pedig gyengéden masszírozni a pociját majd alomra tenni és az elsõ mancsaival egy kicsit megkaparod vele a homokot. Hamar rá fog szokni.
A kérdező hozzászólása: de ez a cica folyton nyávog, és addig nem nyugszik meg míg az ölembe nem veszem itt dorombol elalszik, aztán ha leteszem valahova újra addig ordít míg nem veszem az ölembe...
Azért mert most Te vagy az Anyja. Kell Neki a meleg. Zacsit töltsd meg langyos vízzel és tedd bele egy dobozba/kosárba arra pedig tegyél törülközõt és tedd mellé a cicát. Én anno így oldottam meg.
A kicsiknek nagyobb a hõigénye, s anyja híján nálad keresi a meleg ölelést.

Együttlét után 2 és fél hónapra a csajom, csak 4-5 hetes UH alapján, ilyenkor mi van?

Legjobb válasz: Ilyen esetben NEM 2és fél hónapja lett terhes.

Ilyen esetben NEM 2és fél hónapja lett terhes.
Az van, hogy neked fogalmad sincs arról, hogy mit beszélsz!!
Tényleg nem kötekedésbõl de: MI VAAAAN? Fogalmazd már meg normálisan a kérdésed, ember!!!!
ha jól értelmezem, 2 és fél hónapja voltatok együtt a pároddal, de ultrahang alapján a barátnõd csak 4-5 hetes kismama. Azt szeretnéd tudni, hogy jól számolta-e az orvos, lehetséges-e, vagy nem akkor fogant?
Nekem mensi után két nappal fogant a fiam. 4 hetesen mentem elöször dokihoz és akkor 17mm-es nyálkahártyát látott csak.
4-5 hetes uh szerint? Ekkor még szívhang sincs, nekem 3 gyerekem van, de ilyen korán még biztos nem mutattak ki babát, max petezsákot. 4-5. héten nem lehet látni babát, hacsaknem a megtermékenyítés közvetlen a menstruáció után következett be. Mikorra írták ki az uh szerint abból vissza lehet számolni. Amúgy nem valószínû, hogy te vagy az apja, még így sem.
A kérdező hozzászólása: Én 21 õ 20 már szakítottunk, hát elég rosszvérû lány amikor kiderült 2 nevet is mondott ott betelt a pohár örülök, hogy nem tõlem van bár eléggé félek így, hogy megtartja:(
Mennyi idõsek vagytok? És tudsz róla, hogy mással is volt?
húú az akkor tuti nem a tied ha tényleg nem voltatok együtt közben...az rengeteg idõ eltérés...sajnálom ezt a helyzetet elég kellemetlen lehet. :/
A kérdező hozzászólása: Én már ezt igazából lezártam magamban akkor! Igen megtartja a babát ezért is vannak bennem kételyek ...
Ha tenyleg egyaltalan nem voltatok egyutt a baratnoddel, meg ugy sem, hogy vedekeztetek, akkor ez annyit jelent, hogy felszarvaztak.
Az UH nem téved ilyen sokat. Ha június 27-én 4-5 hetes terhes volt, akkor az azt jelenti, hogy elõtte 2-3 héttel fogant a baba. Mert a terhességi hetek úgy vannak számolva, hogy fogantatástól eltelt idõ+2 hét. Tehát valamikor Június elsõ felében, semmiképpen sem május közepe táján. Úgyhogy ha akkor voltatok együtt utoljára, akkor tuti nem tõled van. Amúgy hogy-hogy ilyen soká érdeklõdsz errõl? A babát megtartotta a barátnõd?
A kérdező hozzászólása: Igen azt szeretném tudni jól számolt e az orvos!? Tehát valószínûleg nem tõlem van a baba?! Május 15.én voltunk együtt utoljára és Július 27.én 4 5 hetes volt uh alapján a babával nem volt gond mondta az orvos!
ja a válasz lemaradt: biztos nem 2és fél hónapja fogant a baba
Vagy a babával vannak a gondok(nem fejlõdik rendesen) Vagy pedig nem 2 és fél hónapja fogant.
Nekem 5+3nal volt mar szivveres de a hetek tenyleg nem jonnek ki ahoz, hogy a Tied legyen a baba

Mar 2hete tudom hogy terhes vagyok, most 4-5 hetes vagyok, az elejen nem volt hanyingerem, most viszont iszonyuan emelygek minden reggel, miert csak most jön ez a kellemetlenseg?

Legjobb válasz: Nekem is ilyenkor kezdõdött, utánna mindenkitõl azt kérdeztem, hogy meddig tart..:( Csak akkor voltam jól, amikor aludtam. Sajnos eltartott kb a 7. hónapig. De valakinek sokkal elõbb vége, valaki meg a szülésig így van. Általában mikor megmozdul, 20hetes kor körül lesz jobb.

Nekem is ilyenkor kezdõdött, utánna mindenkitõl azt kérdeztem, hogy meddig tart..:( Csak akkor voltam jól, amikor aludtam. Sajnos eltartott kb a 7. hónapig. De valakinek sokkal elõbb vége, valaki meg a szülésig így van. Általában mikor megmozdul, 20hetes kor körül lesz jobb.
Ez így teljesen jól van. Ezeket a kellemetlenségeket a HCG hormon okozza, és ilyenkor van már jelen olyan mennyiségben a szervezetben, hogy tüneteket is okoz.
szia.en 4-5 hetesen tudtam meg oyg babat varok, semmien tunetem nem volt, azt gondoltam hogy megfog jonni, de amint betoltottem a 6.hetet, attol a naptol kezdve egeszen a mai napig vannak rosszulletjeim, hanyas, emelyges, hanyinger, szoval mindenfele, raadasul nalam reggeltol estig tartottak, nem reggeli rosszulletek voltak, hanem egesz naposak, de azert mar valamelyest enyhultek amint betoltottem a 12.hetet.de Boldog babavarast Udv.16 hetes
Igen, a hormonok okozzák, és ilyen idõs terhességi korban érik el azt a szintet, hogy megbolygassanak. Viszont ha úgy számolod a terhességi korodat, ahogy az orvosok is, akkor nem 4-5 hetes vagy (ha tényleg már két hete tudod, hogy terhes vagy), hanem már 6-7. VAgyis ennyi adatból én sem tudom, de az utolsó menstruáció elsõ napjától kell számolni.

4-5 hetes terhes vagyok. Ma észrevettem a bugyimon, hogy sárgás a folyásom. Ez normális? Csak jövõhéten megyek orvoshoz, említem neki, nehogy valami fertõzés legyen. Viszketést nem igazán érzek, néha talán . Baj van?

Legjobb válasz: ÁLtalános az erösebb folyás az egész tehresség alatt, de gyakori a gombás fertözés is a hüvely PH változása miatt. Ez nem veszélyes a babára de kezelni kell.

ÁLtalános az erösebb folyás az egész tehresség alatt, de gyakori a gombás fertözés is a hüvely PH változása miatt. Ez nem veszélyes a babára de kezelni kell.
Én is kb ennyi idõs vagyok és nekem is sárgás-fehéres folyásom van, de szerintem ez normális.
Nekem is sárgás fehéres folyásom van. 10hetes km

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!