Találatok a következő kifejezésre: 4 napja van 3 (338 db)

Ha a ciklusom során 4 napig van peteérés előtt tojásfehérjeszerű nyálkám, majd pozitív az ovutesztem utána szárazság van kb.3 napig, akkor volt ovulációm?

A ciklusom nem szabályos 35-40 nap közötti.

Legjobb válasz: A száraz napon már biztosan elmúlt z ovulációd, hiszen a nyáknak az a lényege, hogy csúszóssá, könnyebb tegye az utat a petéhez. Szerintem ha száraz napjaid voltak, vannak, akkor teljesen rendben van a ciklusod.

A száraz napon már biztosan elmúlt z ovulációd, hiszen a nyáknak az a lényege, hogy csúszóssá, könnyebb tegye az utat a petéhez. Szerintem ha száraz napjaid voltak, vannak, akkor teljesen rendben van a ciklusod.
A kérdező hozzászólása: A ciklusom nem pontos 34-40 nap közötti, néha 42. Így is teherbe eshetek?
A kérdező hozzászólása: Senki nem tud tanácsot adni?
Szia! Hõmérõzöl vagy használsz ovu tesztet? Ezekkel ki tud számítani mikor van pé és persze, miért ne eshetnél teherbe 42 napos ciklussal!!!
A kérdező hozzászólása: Ovutesztet használok, egy vagy két napig pozitív szokott lenni. Az nem gátolja a teherbeesést ha változó a ciklusom, hol 35 hol 42 napos vagy mikor mennyi?

Az normális ha már kb.3-4 napja van tojásfehérje szerű folyásom?

Már fél éve próbálkozunk, és ilyen még soha sem volt. Mármint, hogy ennyi napig tartson. Ráadásul már a ciklus 23. napján tartok és általában a 18. napon szokott lenni Pé-m. Átlagosan 30-33 nap körül szokott alakulnia ciklusom. Ebb?l lehet még bébi? Köszi.

Legjobb válasz: Igen. Nekem is ennyi ideig szokott, de van, hogy 5 napig is. Az utolsó ilyen napon van a pé.

Igen. Nekem is ennyi ideig szokott, de van, hogy 5 napig is. Az utolsó ilyen napon van a pé.
Elõzõ ciklusomban nekem is több napig tartott, de baba sajnos mégsem lett. Remélem neked összejön!

Találtam egy kb.2-3 hónapos kiscicát. Kb.4 napja van nálunk. Hogyan kezeljem?

Olyan gyönge volt, amikor rátaláltam, hogy lábra se tudott állni. Az összes csontja kilátszott és a szőre is hullott. Tele van betegséggel: csipás, rühös a füle, nagy barna bogarak vannak benne és bolhás. A szemét langyos kamillaborogatással kezelem mindennap. A fülére kértem a kisállatboltban valami szert és kaptam ilyen Panzi fülcseppet. Azt mondták, hogy fültisztító pálcikával óvatosan pucolgassam, de nem vagyok biztos abban, hogy teljesen sikerülni fog kitisztítani, szóval muszáj leszek állatorvoshoz vinni. (Jól tűri, annak ellenére, hogy a fülét piszkálom belülről. Még dorombol is a lelkem. :) Egy idő után persze unja, de utána kiengesztelem.) Addig - amíg a dokihoz eljutunk - tudtok valamit javasolni? Bele szabad cseppenteni úgy, hogy még van benne rüh és zsír? Nem fogja úgy feloldani, hogy beljebb folyjon a hallójáratba? Sajnos tapasztaltuk, hogy rosszul hall a drága, de ma meglehetősen sok mocskot kiszedtem a füléből és már a csettintésre reagál valamit, de nem "antennázik" a fülével, mint a többi macska. Eddig nem mertem a cseppel tisztítani, csak kamillateával. Azt javasolták, hogy WU2-vel fürdessem meg és attól is rendbe jön. Van itthon 100%-ban gyógynövényes sampon. Az jobb lehet neki? Milyen gyakran fürdethetem? Nem fogja túlenni magát? Félek, hogy a hirtelen sok kaja megárt neki, mivel - mint mondtam - elég gebe volt, amikor hazahoztam. Egyébként már kezd jobban kinézni. Van egy jó nagy pocija, de a csontjai még mindig kilátszanak. A széklete rendben van, olyan macskás, tehát ilyen problémája aligha van. Azért nem tudom most állatorvoshoz vinni, mert az drága és csak hónap végén kapok fizetést, de nem fogom tétlenül nézni ezt a kis jószágot. Fogok előleget kérni, de az még legalább 1 hét... Még hagy jegyezzem meg, hogy egész nap csak eszik, alszik és néha mosdik, de nem túl tiszta ettől függetlenül. A válaszokat előre is köszönöm! :)

Legjobb válasz: Nagyon sok gondja van szegénynek. Jobb lenne minél hamarabb orvos, õ tudna válaszolna a kérdéseidre. Esetleg felhívhatod, hogy õ milyen készítményeket javasol. A rühekkel majd az orvos foglalkozik, azt otthon nem hiszem, hogy lehet kezelni. Féreghajtót vegyél neki patikában, nem drága, de nagyon fontos. Azért van felfúvódva és a férgek miatt nem tud hízni sem. Csipás lehet macskanátha miatt is, azt is a doki intézi. Vegyél neki bolha és élõsködõ elleni spray-t/port és sampont. A gyógynöényessel felesleges megfürdetni, a bolhák nem fognak elmenni tõle. Etesd elõször többször kevesebbel, majd térj rá a napi kétszeri etetésre. Sok sikert a cicához, remélem meggyógyul és jó társad lesz. :)

Nagyon sok gondja van szegénynek. Jobb lenne minél hamarabb orvos, õ tudna válaszolna a kérdéseidre. Esetleg felhívhatod, hogy õ milyen készítményeket javasol. A rühekkel majd az orvos foglalkozik, azt otthon nem hiszem, hogy lehet kezelni. Féreghajtót vegyél neki patikában, nem drága, de nagyon fontos. Azért van felfúvódva és a férgek miatt nem tud hízni sem. Csipás lehet macskanátha miatt is, azt is a doki intézi. Vegyél neki bolha és élõsködõ elleni spray-t/port és sampont. A gyógynöényessel felesleges megfürdetni, a bolhák nem fognak elmenni tõle. Etesd elõször többször kevesebbel, majd térj rá a napi kétszeri etetésre. Sok sikert a cicához, remélem meggyógyul és jó társad lesz. :)
A kérdező hozzászólása: Félreértés ne essék. A bogarak nem benne, hanem a bundájában van.
A Frontline-nak a felét rácsepetettheted. Én is ezt tettem a két és fél hónapos cicáimmal, bár õk egészségesek.
A kérdező hozzászólása: Még szerintem nincs 1 kiló és a Frontline használati utasítása azt írja, hogy csak az ennél nehezebb állatoknál lehet használni. Veszek valami jó kis sampont neki és ma délután nekilátunk a tisztulási folyamatnak. :)
A bolhák 40 fokot is kibírnak csak a nagyon forró öli meg õket, házban pl gõztisztító, de azzal nem mosunk macskát és forróval sem.és ne adj neki semmit ilyen korban, nem is biztos hogy annyi idõs mint amit írtál, dokihoz vidd el, õ jobban tudja.
Szia! A megoldás az 1800 ft-os Frontline Spot On cat! Úgy kell használni, hogy levágod a pici tubus tetejét és a tarkójára csepegteted, de úgy, hogy oda, ahol nem tudja megnyalni magát és közvetlen a bõrre, széthúzod a szõrét. Elsõ nap az élõsködõk kb 90%-át öli meg, utána meg a környezetre is hat, illetve felszívódik és a szõrében marad. Kb 5 hétig bolhamentes lesz! Ugyanilyen cipõben jártam. A kiscicák is sokat esznek, tegyél ki nyugodtan, nem fogja túlenni magát, beosztja, vagy ha negyon mohó, akkor büfög, de késõbb visszamegy enni majd. Fürdetés is fontos ilyenkor, de a csepp elõtt, mert 27 fokos hõ felett alapból megdöglenek a bolhák meg ilyesmik. A kismacseszok ezt tûrik simán, csak határozott (nem erõszakos) legyél vele fürdetés közben. Na meg porszívózz ki minden nap.
fürdetheted, nem eszi túl magát, kiscicák még nem annyira alaposan mosakodóak :) a cseppentést nem tudom! Nagyon rendes vagy! :)
Gratulálok, még sok ilyen embert kívánok a világnak !! :)
A kérdező hozzászólása: Igyekszem. :)
a sampon tuti jó, azt használhatja! Mikor viszed orvoshoz? Majd írj mi volt! :)
hát akkor tesztelj!
A kérdező hozzászólása: Megvettem a tesztet, Gábrilet, de nem szeretnék csalódni. Máskor is késett már 3-4 napot, de nem fájt 10 napot elõtte a cicim. Viszont a hõm nem emelkedik :(
Szia! A teszt mond biztosat, sõt még az sem. Várj 1-2 napot, ha nem jön meg tesztelj nyugodtan, és ne foglalkozz a hõddel. Hõemelkedés nem úgy jelentkezik terhesség esetén, hogy mindenképp 37 felett van, ami orvosilag már hõemelkedésnek minõsül, hanem ha például 35, 4 az alaphõd, akkor egy 36-36, 6-ra felmegy terhesség esetén. Persze vannak kirívó példák, ahol nem emelkedik a testhõmérséklet. A testhõ napi pontos méréséhez nagy önfegyelem és türelem szükséges, ezért is csalóka. Szurkolok és várom az eredményed :) :)
Tesztelj nyugodtan, bármi is legyen úgy is kiderül. Egy tesztel semmit se veszítesz. Remélem babás vagy! Szurkolok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, aranyosak vagytok, várok egy-két napot és megcsinálom a tesztet :)

A munkáltatóm beépítette a fizetésünkbe az erzsébet utalványt és a minap hozott egy határozatot, hogy ha valaki 3 vagy 4 napot van táppénzen, akkor az utalványból levon 4000-et, ha 5, vagy több napot van, akkor az egészet elveszi, szabályos ez?

Hol lehetne errõl hivatalos tájékoztatást kapni ?

Legjobb válasz: "Tudom, hogy az utalvány, csak adható és nem kötelezõ" Te magad is tudod, minek kérdezed? Nincs olyan, hogy "beleépítette".

"Tudom, hogy az utalvány, csak adható és nem kötelezõ" Te magad is tudod, minek kérdezed? Nincs olyan, hogy "beleépítette".
A kérdező hozzászólása: De nekünk úgy adják a fizut, hogy az összegben benne van az utalvány is! Az érthetõség kedvéért és a lámáknak! pl 100 e a fizum és ebbõl csak 92-t kapok kp-ba a maradék 8-at utalványba! Így már érthetõ ?!
A kérdező hozzászólása: Ezért is tettem fel a kérdést.
A bérednek az utalvány nélkül is el kell érni a minimálbért, ennyi a szabály.
"pl 100 e a fizum és ebbõl csak 92-t kapok kp-ba a maradék 8-at utalványba! Így már érthetõ ?!" Eddig is értettem, hogy mit mondasz, csak az nem beleépítés. Ebben a példában is 92 ezer a fizetésed, és 8 utalványt kapsz ajándékba. Az ajándékot elvehetik. A fizud 92 ezer, kész.
Szia! Az én volt munkahelyemen is csináltak olyat, hogy ha táppénzen voltam, akkor következõ hónapban nem járt a Cafateria. Ezt azzal indokolták, hogy sokan indokolatlanul mennek táppénzre, s vissza akarták szorítani. Igazából ezt azok szívták meg, akik valóban betegek voltak, s esetleg nem akarták megfertõzni a többieket egy jó kis influenzával.Mert ugye ha bement valaki betegen ( a Cafateria miatt), akkor meg a többiek "szúrták le", hogy õket is megfertõzni.
Igen, szabályos. A béren kívüli juttatások feltételeit - mivel nem kötelezõek - a munkáltató szabja meg. Lehet, hogy az egyik évben ez a feltétel, a másik évben változtat rajta, vagy akár év közben is. Egy a lényeg: Pofára nem mehet. Tehát, ha úgy dönt, hogy a táppénzeseknek nem ad egy kanyi étkezési jegyet sem, akkor a cégnél dolgozó és éppen táppénzen lévõ asszonykája sem kaphat! Amit a cég eldönt, azt minden dolgozójára egységesen köteles alkalmazni. A juttatás feltételeit belsõ szabályzatban kell rögzíteni, és azt be kell tartani. Persze, ezt lehet változtatni... (egy icike-picike kiskapu):)
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: http://www.ciklus.hu/images/diagramok/a7dce5066599198d380828..
Jön az még, ne aggódj!
Az ovuteszt 24-48 órára elõre jelez. Most lesz majd peteérésed, de még nem volt. Vagyis lehet akár ma is, akkor holnapra már magasabb lesz a hõ.
A kérdező hozzászólása: oké akkor nem izgulok annyira .szeretném ha elkapnánk és jönne már a kismanó:)

11 dpo-n totál negatív teszt. Még 3-4 nap van a nemvártig. Lehet még ebből pozitív?

Reménykedhetek még? 25-ös X-epillel teszteltem. Van hasszurka, feszül a hasam, gyakran járok pisilni és a mellem is meg van duzzadva. Persze ezeket be is képzelhetem magamnak vagy lehetnek a menzi el?jelei... de még nagyon reménykedek! :)

Legjobb válasz: persze, hogy lehet, nagyon korán teszteltél...még 5-6 napot várnék a tesztel, így csak elkeseredsz... nagyon drukkolok Neked!!!!

persze, hogy lehet, nagyon korán teszteltél...még 5-6 napot várnék a tesztel, így csak elkeseredsz... nagyon drukkolok Neked!!!!
Szerintem többet is várhatsz.Fõleg, hogy a hõd, és a nyákod alapján nem 21-én, hanem 25-26-án lehetett. Tehát várd ki azt a 3-4 napot, utána tesztelj, reggel és lehetõleg 10-es teszttel.
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyosak vagytok, hogy ilyen hamar írtatok és ilyen biztatót!!! :) ) Jó volt olvasni:) Várok még akkor min. 5-6 napot és utána tesztelek! Majd megírom mi lett az eredmény:) Köszi nektek!

Albérletben lakom és vettem egy kiskutyát! A főbérlőnek nem tetszik és azt mondta hogy 3-4 napom van hogy megoldjam! Ezzel arra gondolt hogy tüntessem el! Köteles vagyok elvinni?

Megteheti hogy ezért kidob a lakásból? A szerzödésem dec-ig szól és én nem emlékszem hogy kitért volna a kutya tiltásra! Az se baj ha elküld csak a kaukciot kérhetem e, mivel ő mond fel idön belül?!

Legjobb válasz: Nekem a szerzõdésben le volt írva, hogy nem tarthatok kutyát vagy macskát, de alapul véve a józan észt és a gyakorlatot, akkor is elõre kell megkérdezni. A kutya más, mint egy hörcsög, mivel az akármilyen jólnevelt a gazdi szerint, ugatásával zavarhatja a szomszédokat és ha bizony hasmenése van, akkor igenis odarottyant a parkettára/szõnyegre akármilyen szobatiszta. Egyik barátomék németjuhász kutyakölyke pl betonig rágta az ajtófélvát és feltépte a linóleumot. A tulajdonosnak emiatt van döntési joga, értékében ugyanúgy kárt tehet egy "biztos jólnevelt lesz és odafigyelek rá" kutya.

Nekem a szerzõdésben le volt írva, hogy nem tarthatok kutyát vagy macskát, de alapul véve a józan észt és a gyakorlatot, akkor is elõre kell megkérdezni. A kutya más, mint egy hörcsög, mivel az akármilyen jólnevelt a gazdi szerint, ugatásával zavarhatja a szomszédokat és ha bizony hasmenése van, akkor igenis odarottyant a parkettára/szõnyegre akármilyen szobatiszta. Egyik barátomék németjuhász kutyakölyke pl betonig rágta az ajtófélvát és feltépte a linóleumot. A tulajdonosnak emiatt van döntési joga, értékében ugyanúgy kárt tehet egy "biztos jólnevelt lesz és odafigyelek rá" kutya.
A kaució minden esetben visszajár a bérlõnek (*), attól függetlenül, hogy eljött e a szerzõdés vége, vagy valamelyikõtök elõbb felrúgja. És itt jön a csillagos rész: a kaució arra való, hogy ugyanolyan állapotban add át a tulajnak a kecót ahogy átvetted, magyarán nem történt semmi kár, nem tettél semmit tönkre, illetve minden amit fogyasztottál (víz, villany, gáz, telefon, stb.) ki is fizesd. Ha ez oké akkor a kauciót teljes egészében visszakapod. Mondjuk érdemes lenne megpróbálni beszélni vele, már ha szeretsz ott lakni, hátha meggyõzhetõ. Mondjuk az igazsághoz hozzá tartozik, hogy valóban illett volna kutyavásárlás elõtt engedélyt kérni a tulajtól, és az nem mentség, hogy nem volt a szerzõdésben. Mondd el neki, hogy nagyon vigyáznál a lakásra továbbra is, : a kutya az elsõ perctõl kezdve szobatisztaságra van szoktatva, és meg fogod nevelni, hogy amikor egyedül hagyod otthon akkor se tegyen kárt a lakásban. Ne rágjon, semmit, ne kaparja az ajtót, illetve folyamatos sírással, nyüszítéssel, vonyítással, ugatással ne zavarja a többi lakót.
Az állattartás egy fontos kérdés, amit bele kellett volna foglalni a szerzõdésbe. Alapból a tulaj joga meghatározni, hogyan szeretné kiadni a lakását. Ha kifejezetten nem kaptál erre engedélyt, akkor neki van igaza. Akár rendkívüli felmondással is élhet. Ha egy évet aláírtál és nem telt még le, akkor buktad a kauciót is.
Igen, megteheti, az engedélye nélkül nem lehet semmi ilyesmit tenni, például még dohányozni sem, ha korábban nem állapodtatok meg arról, hogy lehet.
Az ajtóra szerelhetsz valamit, ami megvédi. Elsõ körben ragassz rá papírt, azon látod a kaparásnyomokat, mielõtt még az ajtón is nyoma lenne, így idejekorán észreveszed, ha a kutya kezd erre rászokni.
A kérdező hozzászólása: ez igaz szólhattam volna!:) nem szeretnék megválni a kutyustol, jo lenne itt maradni de ha mégse megy bele, akkor a kaukciot jo lenne visszakapni hogy egy másikba tudjak menni!egyébként minden butor az enyém, de az ajtót tényleg megkaparhatja!
nincs olyan szó, hogy kaukció kaució van...

Az ajkam alatt miért van egy dudor? Pattanásnak indult 3-4 napja van itt.15/F

Legjobb válasz: Valószínûleg pattanás is maradt, csak nehezen érik be. Ne nyomkodd, hanem próbáld meg tonikkal lemosni naponta. Esetleg beszerezhetsz valamilyen pattanástalanító ecsetelõt.

Valószínûleg pattanás is maradt, csak nehezen érik be. Ne nyomkodd, hanem próbáld meg tonikkal lemosni naponta. Esetleg beszerezhetsz valamilyen pattanástalanító ecsetelõt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!