Találatok a következő kifejezésre: 4 napja 10 hónapja (16 db)

4 hónaposom első hónapban 1.5kg-t, másodikban 1kg-t, harmadikban 1kg-t, negyedikben 60 dkg-ot hízott. Most 10 napja ugyanannyit mértem, mint tegnap. Napi 1 kaki van, és sok a pisi. Mi lehet a gond?

Legjobb válasz: Semmi... Az elsõ hónapokban voltak a növekvés ugrások ami hirtelen növéssel járt, ezt követi az amikor szinte semmit vagy nagyok keveset gyarapszik. Ha nem nyûgös, látszólag nem fáj semmije, jó kedvû nem lehet baja. Te se vagy egyforma mindennap... De ha téged az jobban megnyugtat mutasd meg az orvosodnak.

Semmi... Az elsõ hónapokban voltak a növekvés ugrások ami hirtelen növéssel járt, ezt követi az amikor szinte semmit vagy nagyok keveset gyarapszik. Ha nem nyûgös, látszólag nem fáj semmije, jó kedvû nem lehet baja. Te se vagy egyforma mindennap... De ha téged az jobban megnyugtat mutasd meg az orvosodnak.
az 3-4hónap körül leáll a rohamos súlygyarapodás, nekem is közel 5hós babám van, az elsõ hónapban 950gramm, 2hó: 1200gramm, 3.hó 1100gramm 4.hó 650gramm, és a mostani 5. hónapban 400grammot hízott. ha a babád nem sír, éber, élénk, alszik és eszik jól, akkor sztem nincs miért aggódnod. Ha meg szerinted így nem jó, nem vagy nyugodt miatta, akkor nézesd meg a dokitokkal. :-)
Semmi gond nincsen:) A fiam ugyanezt csinálta. Most hosszra gyúr a kicsi, és amúgy is az átlag fél kiló hízás havonta, a tiéd ezt bõven túlszárnyalta. Mivel nagyon sokat gyarapodott az elején, törvényszerû, hogy lelassul, gondolj bele, ebben az ütemben 1 éves korára vagy 15 kiló lenne:)
Szerintem semmi gond. Eddig igen nagyon szépen fejlõdött, sõt, igen-igen jól gyarapodott, és 4-5 hónap körül visszavesznek a súlygyarapodásból. Az lenne a gond, ha továbbra is egy kilót hízna havonta, akkor egy éves korára akkora lenne, mint egy 3-4 éves. Most vagy 3 hónapig kb fél kilót fog hízni havonta, aztán 25 dekát....majd azt hiszem, 1 éves kora után két kilót kell évente. Tehát teljesen jól fejlõdik a babád! Az én fiamnak volt olyan is, hogy amikor sokat nõtt, alig hízott. Következõ hónapban többet hízott, de nem nõtt egy centit se. :-))
min. 3 hónap mire rendezõdök
Mikor 1, 5 év után abbahagytam, nekem 2 hetet késett, viszont onnantól majdnem olyan pontos volt mint gyógyszerrel.
Szerintem ez válltozó, minden embernek másképpen viselkedik a szervezete.Benne van a pakliban az is hogy esetleg terhes lettél ilyenkor erre is gondolhatsz még ha kicsi is az esély mert azért a szervezetnek átkell állnia.Pl:én 8évig szedtem és kihagyás után a második hónaban terhes maradtam.Egy ismerõsöm 12év után hagyta abba a szedését és 6hónap kellett neki hogy minden visszazökkenjen a régi kerékvágásba.
A kérdező hozzászólása: Biztos nem vagyok terhes, mert még 3 hónapig szedtem mióta utoljára...

10 hónapja szoptatok, már csak napi 3-4 alkalommal (5-6 óránként) - teherbe eshetek-e úgy hogy még nem jött meg, de már nem védekezünk?

Legjobb válasz: Igen!a szoptatásnak nincs köze ehhez. igaz lehet számolgatni, meg azt hiszem megvan, hogy hány szoptatás kell napi szinten, akkor nem, de szerintemnem érdemes ezzel játszani, fõleg, ha nem akarsz babát.

Igen!a szoptatásnak nincs köze ehhez. igaz lehet számolgatni, meg azt hiszem megvan, hogy hány szoptatás kell napi szinten, akkor nem, de szerintemnem érdemes ezzel játszani, fõleg, ha nem akarsz babát.
igen azt mondják szoptatás alatt nem lehetsz terhes de elég sok tesó született így már. amúgy meg hogy nem jött meg még lehet éppen most érik a petéd pár nap múlva meg már várja a hímivarsjetet, ha nem jön mensi lesz belöle. szoval a mensi egy érett petesejt ami elötte akár meg is tud termékenyülni.
Akkor jelent vizsonylag nagy védettséget a szoptatás, ha 6 hónapos még nincs a baba, kizárólag szopik, nem telik el 5-6 óránál több két szopi közt. Nálatok már bármikor bármi lehet. Én is így estem teherbe, amikor 9 hónapos volt a lányom, még napi 2-3 alkalommal szopizott...
szia nekem mind a kettõ csöppöm után 11 hónap telet el amikor jött a másidik illetve a harmadik szerintem szervezet függvénye mert hiába akartam volna korábban õket nem jöttek össze
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!
Várj mg pár napot, aztán teszteljj! Remélem sikerült!
Szia! Én azonnal tesztelnék a helyedben, nekem is négy napja késett, amikor a tesztet csináltam és akkor már kimutatta, mivel ezek a mai tesztek már nagyon érzékenyek.Akkor legalább nem kell várnod tovább az eredményre, mert a bizonytalanság a legrosszabb!Szóval hajrá és sok sikert a babóhoz!

Mitöl lehet az hogy már 4. -ik hónapja késik a menstruációm 8-10 napokat?

Legjobb válasz: Enyhe hormonális zavar a pajzsmirigyben, vagy a petefészkedben. Lehet hirtelen fogyástól, hízástól, életmód váltástól, vagy valamilyen tápanyaghiánytól. A 8-10 nap nem vészes, ha abszolút kimaradna 3-4 hónapot, akkor lenne nagy a baj.

Enyhe hormonális zavar a pajzsmirigyben, vagy a petefészkedben. Lehet hirtelen fogyástól, hízástól, életmód váltástól, vagy valamilyen tápanyaghiánytól. A 8-10 nap nem vészes, ha abszolút kimaradna 3-4 hónapot, akkor lenne nagy a baj.

Endo miatt 3 gnrh szurit kaptam de mivel 4 hónap eltelte után sem menstruáltam most duphaston tablettát kaptam 10 napig 2x1-et. Már egy hete vége a tablettának ás még nincs menszesz. Nektek mik a tapasztalataitok?

Legjobb válasz: Szia nagyon sajnálom,szerintem minél elõbb keresd fel az orvosod.Nekem is volt endom,októberbe mûtöttek vele.Május végéig gyógyszert szedtem napi 2x1-et.Az elsõ menzeszem rá 7 hétre jött meg.A 2.-at jövõ kedre NEM várom.Már én is 4 éve szeretnék babát,de bizakodom.Remélem te is hamar rendbe jösz.Üdv:Marcsi

Szia nagyon sajnálom, szerintem minél elõbb keresd fel az orvosod.Nekem is volt endom, októberbe mûtöttek vele.Május végéig gyógyszert szedtem napi 2x1-et.Az elsõ menzeszem rá 7 hétre jött meg.A 2.-at jövõ kedre NEM várom.Már én is 4 éve szeretnék babát, de bizakodom.Remélem te is hamar rendbe jösz.Üdv:Marcsi
A kérdező hozzászólása: Szia! A duphaston után 7 hétre menstruáltál? Azt mondta a dokim 10 nap szedése után 2 napra rá lesz menszeszem. Ez nagyon ijesztõ. Az orvos aki mûtött már nem praktizál. Aki a gyogyszert irta fel szabin van. Köszönöm hogy irtál.
Szia 1 vagyok én nem duphastont szedtem, hanem injekció helyett nekem a Danoval gyógyszert kellett szednem az endo miatt.Mindenki azt mondta 2-3 hónap de lehet több mire megjön az elsõ menzi.Keddre nem várom most görcsölget a hasam.Szerintem keresd fel a dokit, lehet meg kéne próbálni egy másik fajta gyógyszert is.Kérdezd meg veszteni valód nincs.Sok sikert!Üdv:Marcsi

üdvözlöm 40 éves vagyok 10 éve rendszertelen a menszeszem de most valami furcsa történik velem már 2 hónapja vérzek nem minden nap de egy hétem 3-4 szer van barnás is ése világos is nemtudom mivan velem? Lehetek terhes?

eés a fejem szokot fájni mikor be vérzek és csak be vérzek egyszer több vagy kevesebb nem egész nap vérzek csak be vérzek mileht velem?

Legjobb válasz: Mindenképp menj el nõgyógyászhoz. Leginkább a méh nyálkahártyád nem tud leválni, mert nem épült fel rendesen. Írtad, hogy az utóbbi 10 évben rendszertelenné vált a menstruációd. Mielõtt a klimax végleg beköszön elõtte akár már a 35. élet év körül borulhat a ciklus / van akinél elõbb, van akinél késõbb /. Ilyenkor már nem minden ciklusban van peteérés, azaz ovuláció. Az anovulációs ciklusok megrövidülnek, de van akinél éppen ellenkezõleg meghosszabbodnak. Viszont, amikor nincs ovuláció, azaz tüszõrepedés, akkor abban a ciklusban nem képzõdik a tüszõbõl sárgatest és így nincs ami a progeszteron hormont termelje a szervezetben. A ciklus második felében elmarad a méhnyálkahártyát felépítõ hormon hatás, a méh nyálkahártya nagysága akkora marad, ami a ciklus elsõ felére jellemzõ, azaz tökéletlenül épül fel, az pedig nem tud minden esetben jól leválni és ilyen kis szigetszerû maradványokban továbbra is fentmarad. Innen a vérezgetés. Esõ körben kell egy nõgyógyászati vizsgálat és valószínûleg egy hüvelyi ultrahang . Azt követõen elképzelhetõ hogy egy egészségügyi küretet ajánl az orvos. Ez több okból is indokolt: kiüríti teljesen a beavatkozás során a méh üreget, így a következõ ciklus során tiszta lappal indul minden, valamint szövettani vizsgálatot is csinálnak belõle, mert azért valljuk be ez más nõgyógyászati betegségnek is lehet az elsõ tünete, mármint a vérezgetés. A terhességet otthon is egy teszttel ki tudod zárni vagy éppen igazolni, ha más van a háttérben azt már nem. Jelentkezz be mielõbb a nõgyógyászatra, így is elég türelmes voltál...

Mindenképp menj el nõgyógyászhoz. Leginkább a méh nyálkahártyád nem tud leválni, mert nem épült fel rendesen. Írtad, hogy az utóbbi 10 évben rendszertelenné vált a menstruációd. Mielõtt a klimax végleg beköszön elõtte akár már a 35. élet év körül borulhat a ciklus / van akinél elõbb, van akinél késõbb /. Ilyenkor már nem minden ciklusban van peteérés, azaz ovuláció. Az anovulációs ciklusok megrövidülnek, de van akinél éppen ellenkezõleg meghosszabbodnak. Viszont, amikor nincs ovuláció, azaz tüszõrepedés, akkor abban a ciklusban nem képzõdik a tüszõbõl sárgatest és így nincs ami a progeszteron hormont termelje a szervezetben. A ciklus második felében elmarad a méhnyálkahártyát felépítõ hormon hatás, a méh nyálkahártya nagysága akkora marad, ami a ciklus elsõ felére jellemzõ, azaz tökéletlenül épül fel, az pedig nem tud minden esetben jól leválni és ilyen kis szigetszerû maradványokban továbbra is fentmarad. Innen a vérezgetés. Esõ körben kell egy nõgyógyászati vizsgálat és valószínûleg egy hüvelyi ultrahang . Azt követõen elképzelhetõ hogy egy egészségügyi küretet ajánl az orvos. Ez több okból is indokolt: kiüríti teljesen a beavatkozás során a méh üreget, így a következõ ciklus során tiszta lappal indul minden, valamint szövettani vizsgálatot is csinálnak belõle, mert azért valljuk be ez más nõgyógyászati betegségnek is lehet az elsõ tünete, mármint a vérezgetés. A terhességet otthon is egy teszttel ki tudod zárni vagy éppen igazolni, ha más van a háttérben azt már nem. Jelentkezz be mielõbb a nõgyógyászatra, így is elég türelmes voltál...
Orvos mit mond erre?
Üdvözlöd? Kit? Ez nem az orvos válaszol oldal, ha esetleg azt gondoltad. Itt más egyszerû emberek, akár 8 éves kislányok válaszolnak neked. A PANASZAID ALAPJÁN FORDULJ ORVOSHOZ!
Ti is megkaptátok a magatoké, amiért azt mertétek javasolni, hogy orvoshoz kellene menni? :D 4.voltam
itt nem kell senkit üdvözölni és nagy betûvel kell kezdeni a mondatot egyébként meg miért itt kell kérdezgetni? orvoshoz kell menni talán
Bármi lehet, de a 10 év alatt még nem jutottál el az orvoshoz?
kamu

Mit tennétek ha a férjetek bejelentené, hogy két nap múlva már nem dolgozik mert elege van, hogy 10-12 órát dolgozik? (3 hónapja kb. ). lakás hitelre van. Ez a második munkahely amit otthagy.4 hónapig én tartottam el őt meg fiunkat. ő heverészett

Legjobb válasz: Megmondanám neki, hogy elõször is, ha az egész családot érintõ döntést hoz, azt beszélje meg velem, és miután megállapodtunk, utána lépjen, másrészt meg csak akkor hagyjon ott egy munkahelyet, ha talált egy másikat, ami jobban megfelel számára,és oda rögtön át is mehet. Valószínûleg rosszul választott szakmát,és nem szereti, amit csinál, ez is lehet a baj. Iratkozzon be egy olyan tanfolyamra vagy hasonlóra, amihez kedvet érez, de azért el is tud benne helyezkedni. Ugyanakkor mindezt munka mellett: Te nem vagy köteles hosszútávon viselni annak következményeit, hogy õ nem találja önmagát (Tom a Született feleségekbõl, Az egy gáz alak...) És ha mégis újra munkanélküli lesz, nem "heverészni" fog, hanem akkor szépen megcsinálja a házimunka és a gyerekkel kapcsolatos teendõk oroszlánrészét. (Ha mindketten dolgoztok, ugye csak a fele jut rá.) 29/N

Okosan gondolkodnék. Mérlegelném, hogy én+gyerekem hogyan jönnénk ki legjobban, minden szempontból. Nem biztos, hogy csak úgy kidobhatod, nem derült ki a helyzeted a kérdésbõl. És az is számít, hogy a közös fiatok életében ez mennyire okozna törést. Jobb esetben egyezségre kellene vele jutni. Megbeszélni a családon belüli terhek elosztását, amiért vállalnia kell a felelõsséget. És azt, hogyha nem akar dolgozni, akkor mibõl képzeli a hitelfizetést. Ha nem dolgozik, sem tudsz mit tenni, akkor körülnéznék, hova tovább, mi a legjobb nekem+gyerekemnek. Hová tudnál menni, vannak-e szülõk, akik segítenek...stb. Rosszabb esetben, tehát ha anyagilag nem jönnél ki jobban, ha elküldöd, ha nem tudnád egyedül megoldani a gyerek eltartását+dolgozni is, tehát mégis csak a segítségére szorulsz, akkor nem tudod "kidobni", de akkor is tudnám, hogy amit vállalok, azt miért teszem, és szememet nyitva hagyva ez nem fog örökké tartani.
akkor közölném, hogy külön kassza, ennyi a rezsi, kérem a felét, gyerekre egy honapban x ezer megy el, ennek is kérem a felét, ha már ketten csináltuk, kaját meg oldja meg magának... ha ezt meg tudja csinálni, akkor ok, ne dolgozzon... (bár már én ott huznám a számat, hogy mi az hogy engem nem kérdez meg...már nnem csak saját magáért felelõs, hanem egy gyerekért is...)
Rakd ki a szûrét, ha õ nem megy te költöz egy rokonhoz, ha elfogy a pénze és nem lesz mit kajálni észbe kap.
Akkor szépen kidobod és mehet a pi**ába. Mi az, hogy nem tetszik? Ez nem hímringyó álom! Hol él? Örüljön, hogy egyáltalán van munkája! Persze majd te fogod eltartani, nem? Ha mindenképpen munkahelyet akar váltani, azt csak úgy teheti meg, ha másnap már biztosítva van az új munkahelye! Különben repülõõõõ:S Ez van. Link alak a férjed és nincs semmi kötelességtudata. Rakd ki, ha ezt így pofátlanul meg meri csinálni! 26.L
Elmagyaráznám neki, hogy az ember manapság örül ha dolgozik, akár mennyi is legyen az.Nem õ az egyetlen, nem fog belehalni.
Megmondanám neki, hogy elõször is, ha az egész családot érintõ döntést hoz, azt beszélje meg velem, és miután megállapodtunk, utána lépjen, másrészt meg csak akkor hagyjon ott egy munkahelyet, ha talált egy másikat, ami jobban megfelel számára, és oda rögtön át is mehet. Valószínûleg rosszul választott szakmát, és nem szereti, amit csinál, ez is lehet a baj. Iratkozzon be egy olyan tanfolyamra vagy hasonlóra, amihez kedvet érez, de azért el is tud benne helyezkedni. Ugyanakkor mindezt munka mellett: Te nem vagy köteles hosszútávon viselni annak következményeit, hogy õ nem találja önmagát (Tom a Született feleségekbõl, Az egy gáz alak...) És ha mégis újra munkanélküli lesz, nem "heverészni" fog, hanem akkor szépen megcsinálja a házimunka és a gyerekkel kapcsolatos teendõk oroszlánrészét. (Ha mindketten dolgoztok, ugye csak a fele jut rá.) 29/N
Rájött, hogy eltartottként is neki áll a zászló. Aki a mai világban ilyen indokkal otthagyja a munkahelyét, semmirekellõ, lusta disznó. Visszaküldeném az anyjához.
Felvilágosítanám hogy mi az élet. És mibõl eszik a család.
Azt mondanám, jó, akkor költözöl.
kiraknám a szürét.. mit képzel ez?

Norculut (10×napi 2), és utána Closty (4 hónapig) segített vkinek? Nem jött meg, és "természetesen" nem is volt peteérésem.

Ezt írta fel a doki egy ultrahangos vizsgálat után. Azt is mondta, hogy vékony a nyálkahártyám. Ja október, novemberben volt egy 2 havi Closty szedésem, de nem volt utána ciszta. Említettem neki, hogy olvastam, hogy okozhat cisztát, de azt mondta, hogy mivel jól reagált a szervezetem rá, ezért most sem lesz baj. Szerintetek?

Legjobb válasz: Clostival 2 hónapig megjött (amikor szedtem), és amikor már nem kellett szednem, akkor nem jött meg.

A kérdező hozzászólása: Clostival 2 hónapig megjött (amikor szedtem), és amikor már nem kellett szednem, akkor nem jött meg.
Szia! Closty szedése után sem jött meg?
Szia! Nyilván nem orvos itt senki, hogy egyértelmû válaszokat adjon. A Clostiról is felemások a tapasztalatok, mert nyilván vannak emberek akiknek segített, de vannak akiknek ha gondot nem is okozott, de a problémájukat sem igazán oldotta meg. Nyilván az orvos véleménye a döntõ. Ha rendszeresen nem jön meg, illetve hosszúak a ciklusaid, akkor nem biztos, hogy a Closti segít. Nem állítom, hogy biztos ez áll a problémád hátterében, de talán nem árt ezt megnézni. http://www.pcos.hu/pcos_survey.html

Mire gyanakodjak akkor ha 10 napja késik a menzesz, 4 negatív tesztem lett, és egy hónapja vettem be esemény utáni tabit de akkor megjött, most meg nem? Melleim nagyobbak mint máskor és kemények, derekam néha fájdogál. Nem akarok babát.

Legjobb válasz: sztem nem vagy terhes. meg fog jönni ezért fáj a melled.. a késés meg lehet hogy összezavart a tbl a multkori. ha meg van még 4 negativ teszted is.. akkor tutira nem vagy terges. én várnék 3 hét kését aztán doki.. 32

sztem nem vagy terhes. meg fog jönni ezért fáj a melled.. a késés meg lehet hogy összezavart a tbl a multkori. ha meg van még 4 negativ teszted is.. akkor tutira nem vagy terges. én várnék 3 hét kését aztán doki.. 32
A kérdező hozzászólása: Voltam dokinál, de azt mondta h lehetek terhes mert nem biztos h kimutatja a teszt, lehet h csak késõbb lesz pozitív.Most már nem tudom mit gondoljak.Nagyon félek..:(
Ha már 10 napja késik, biztos az a negatív teszt, mert ezek a tesztek nagyon érzékenyek, már a korai terheséget kimutatják.Különben 2 hét késés, még egészséges, ha néha elõfordúl.Ezt mondta a nõgyógyászom.Ne aggódj meg fog jönni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!