Találatok a következő kifejezésre: 4 honapos hasfájás (11 db)

4 hónaposan hasfájás normális? Mert a dokim szerint az, csak azért fáj mert nő a baba. Az elsőnél nem fáj egyszer sem.

Legjobb válasz: Szia! Én pont a 4. hónap végén vagyok és nekem is fáj a hasam. Eleinte csak szúrkált, majd folyamatosan görcsölt. Mostanra ott tartok ha 40-50 percnél többet ülök egy széken, a köldököm alatt bekeményedik, és rettenetesen fáj, viszont egyébként elmúlt a fájdalom. A derekam sokkal rosszabb. AZ olyan mintha néha kikattanna, és nem mozogna...úgy kell összekanalazni a kanapéról.... A dokim szerint ez is normális!!!

Szia! Én pont a 4. hónap végén vagyok és nekem is fáj a hasam. Eleinte csak szúrkált, majd folyamatosan görcsölt. Mostanra ott tartok ha 40-50 percnél többet ülök egy széken, a köldököm alatt bekeményedik, és rettenetesen fáj, viszont egyébként elmúlt a fájdalom. A derekam sokkal rosszabb. AZ olyan mintha néha kikattanna, és nem mozogna...úgy kell összekanalazni a kanapéról.... A dokim szerint ez is normális!!!

4 hónapos babának lehet még Infacolt adni hasfájásra?

Legjobb válasz: Adhatsz neki, de valószínû, hogy nem azért sír, mert a hasa fáj. A klasszikus hasfájás 3 hónapos korban megszûnik. A lábát húzkodja a hasához, úgy sír? Ha nem, akkor valószínûbb, hogy álmos/éhes. Attól is nagyon ki tudnak borulni.

Adhatsz neki, de valószínû, hogy nem azért sír, mert a hasa fáj. A klasszikus hasfájás 3 hónapos korban megszûnik. A lábát húzkodja a hasához, úgy sír? Ha nem, akkor valószínûbb, hogy álmos/éhes. Attól is nagyon ki tudnak borulni.
Nekünk 4 hós kora után szûnt meg a hasfájás, és úgy kellett "leszoktatni" a GripeWaterrõl. Mi ezt használtuk. Gondoltam olyan jól van már, egyik nap úgy döntöttem nem adom neki többet. Rögtön roszabb lett. Úgyhogy folyamatosan kezdtem csökkenteni az adagot. Szóval nekünk is csak bõven 4 hós kora után szûnt meg a hasfájás. (Volt kb két-három hét nyugi aztán most jön a foga :-( )

A kisfiam 1 hónapos volt amikor megettem 2 nagy tál paradicsomlevest és utána szegény nagyon killodott. Most már 4. hónapos! Ehetek már ugy paradicsomlevest hogy ne legyen hasfájás belőle? (a babámnak)

Legjobb válasz: Gondolom szoptat, azért érintett benne a baba. Én várnék még vele pár hónapot a helyedben, a paradicsom elég allergizáló felnõttek számára is.

Gondolom szoptat, azért érintett benne a baba. Én várnék még vele pár hónapot a helyedben, a paradicsom elég allergizáló felnõttek számára is.
Anyatejre kihat az, amit az anya eszik...
De a tejbe nem a paradicsom kerül, ilyenrõl még nem hallottam. Mért gondolod, hogy attól fájt a hasa?
Mi van? :D
Most kinek is van hasfájása?
én ettem paradicsom leves kb 2 hós korában, de nem volt baja tõle. egyél csak 1 tányérral, és majd meglátod.


Nyerset még ne.Az univeres közt van vilmos körte desszet én azt adtam.
A Hipp-nek is van.A Kecskemétit ne vedd meg, abban van hozzáadott cukor.

4 hónapos babámnak elkezdtem adni őszibarackot. Ettől jelentkezhet ismét hasfájás?

Legjobb válasz: Igen, jelentkezhet. Hagyd egy pár napig a hozzátáplálást, 4-5 nap múlva próbáld az almát. Ha megint fáj a pocija, akkor akár egy hónapot is várhatsz.

Igen, jelentkezhet. Hagyd egy pár napig a hozzátáplálást, 4-5 nap múlva próbáld az almát. Ha megint fáj a pocija, akkor akár egy hónapot is várhatsz.

Visszatért 4 hónapos babám hasfájása, de csak reggelre görcsöl. Miért lehet ez és mit tegyek, hogy elkerüljük?

A fiam nagyon hasfájós volt 2,5 hónapos koráig. Aztán egyszerűen elmúlt egyik napról a másikra, illetve elkezdte végigaludni az éjszakát. Most 4 hónapos lett és újra felkel enni éjszaka, illetve mindig hajnalra rengeteg gáz gyülemlik fel benne és elkezd nyomni, meg erőlködni, de nem tud pukizni. Az éjszakai evések után rendesen meg büfiztetem, úgyhogy az biztosan nem baj, meg nappal is a gáz jó erős benne, mert nagyon nagyokat és nagy erővel pukizik. Gondolom éjszaka nem mozog annyit és felgyülemlik benne csak nem tudom, hogy ez ellen lehet-e valamit tenni? Meg miért ennyire sok benne a gáz? Az hogy éjszaka ismét eszik összefüggésbe hozható ezzel a gázproblémánkal? Kinövi ezt valaha? Már pici korától ezzel szenvedünk, örültem végre, hogy elmúlt, meg az éjszakát is símán végig tudja aludni és most meg 4 hónaposan kezdődik előröl minden. :(

Legjobb válasz: Éjjel ne etesd,csak teát adj neki. Túlterheli a gyomrát. A gázképzõdés okát pedig az orvostól kérdezd meg.

Éjjel ne etesd, csak teát adj neki. Túlterheli a gyomrát. A gázképzõdés okát pedig az orvostól kérdezd meg.
Mèg csak 4 hònapos, az elsö vàlaszolòval nem èrtek egyet! Etesd meg èjjel nyugodtan! Anyatejes vagy tàpszeres? Nem kezdted mèg el a hozzàtàplàlàst? Szerintem az èjszakai kelès nincs összefüggèsbe a pocakfàjàssal. Kislànyom 5 hònapos ès mèg mindig fàj a hasa :(
A kérdező hozzászólása: Csak anyatejes. Egyenlõre még vizet meg teát sem fogad el. Még nem kezdtem el a hozzátáplálást, mert szeretném legalább 6 hós koráig csak szoptatni ha lehetõségem lesz rá.
Masodik vagyok. Nem tudom.mitöl fàjhat neki. Nekünk este fàj a pocak ès màr 5 hònapos, szintèn csak anyatejes.

Mikor múlt el babátok hasfájása? 3 hónap után? Kislányom már 4 hónapos.

A nagykönyv 3 hónapot ír...de a kislányom 4 hónapos, és sokszor szenved a pukikkal, kakival...azóta van ez mióta hazahoztuk a kórházból. Minden nap sír. Van, hogy reggel, van hogy este. Ami furcsa, hogy viszont nem minden kakinál sír...de ha sír, akkor nagyon szenved.

Legjobb válasz: Az én kislányom is hasfájós volt. A 3. hónap után nem múlt el ugyan, de ritkábban jelentkezett. Az õszibarack valóban nagyon jó rá, és nem kell anyatej helyett adnod, csak kóstoltass vele két evés között valamennyit.

Az én kislányom is hasfájós volt. A 3. hónap után nem múlt el ugyan, de ritkábban jelentkezett. Az õszibarack valóban nagyon jó rá, és nem kell anyatej helyett adnod, csak kóstoltass vele két evés között valamennyit.
Nekem az én étkezésem nem változtatott a baba hasfájásán. Amikor már tényleg csak szinte kenyeret ettem vízzel, akkor is ugyanez volt. A doki nem azt ajánlotta, hogy csináljak kamillateát a babának és cukrozzam meg, hogy jó édes legyen, na ez segített! A másik, amit ajánlott az az volt, mikor már elmúlt három hónapos, hogy kóstoltassak vele barackot, és hála égnek nagyon bejött a fiamank, úgyhogy ez is nagyon sokat segített a kakilásban. Mivel már 4 hónapos a babád, én biztos megpróbálnék adni neki egy kis rostos gyümit. A banán egyébként az én fiam nem fogta, de úgymond hashajtósak még a körte és a szilva bébiételek is. Nem rábeszélni akarlak, ha csak anyatejet fél évig párti vagy, de ez nekünk és másoknak is a környezetünkben segített. Egyébként nem kevés pénzt költöttünk mi is mindenféle csodaszerre, így utólagosan feleslegesen.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Akkor szerintem megpróbálom a barackot! Már ha kapok most valahol .:)
Nem hallottam még.Elnövik, egyik baba elõbb másik utóbb.
Szerintem ezt a 3 honapot nem kell szentirasnak venni. Lehet, hogy ilyen lesz a hozzataplalasig, vagy meg azutan is, mire megszokja a kulonfele eteleket. Egyebkent probalsz valamilyen szert adni neki? (infacol, stb)
Mi is ennyi idõsek vagyunk és még mindíg sokszor fáj a pocója.Azt mondta a doktornõ(szoptatás párti)hogy el lehet kezdeni a hozzátáplálást és majd szépen lassan elmúlik.Van ismersöm akinél még 7hónaposan is fáj a baba hasa(csak szoptat). Én még nem vettem rá magam hogy mást is adjak, ezért inkább még szenvedünk :( Mûtétrõl és egyéb beavatkozásról nem beszélt a doktornõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, picit megnyugodtam. Kislányom is szopizik, én is még várnék a hozzátáplálással. Ugyanakkor nagyon sajnálom is.
A kérdező hozzászólása: Infacol, Espumisan, Grippe Water, egyik sem használt, sõt. Sajnos.
négy hós hasfájós ismerõsömnek a gyümölcsök segítettek, te döntesz
A BABAMOSOLY teát még nem próbáltad?
A kérdező hozzászólása: Azt még nem próbáltam. Az is segíthet?
Nekünk nem használt és amikor itta kevesebbet szopizott. Azt mondták elfoglalta a tea a tejnek való helyet...

Normális, hogy 4 hónapos babám, ha háton fekszik állandóan fel van húzva a lába a pocakjához? Ez ugye nem a hasfájás miatt van? Nem sír, nem nyűgős, abban kapaszkodik.

Legjobb válasz: Ha a hasa fájna, sírna is. Õ csak megtalálta a lábait, ismerkedik a testével. Ez természetes dolog. Minden baba csinálja.

Ha a hasa fájna, sírna is. Õ csak megtalálta a lábait, ismerkedik a testével. Ez természetes dolog. Minden baba csinálja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, elsõ baba így én is folyamatosan ismerkedek vele. Egyébként nagyon édi így, olyan, mint egy kis gombóc.
Nálunk már a 4. ...
Ebbõl a lábemelésbõl fog késõbb oldalra fordulni, aztán pedig hasra. Az enyém is ezt csinálja, szintén 4 hónapos.
Nálunk már a 4. baba.. :) ))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

4 honapos babának hasfájás esetén édesköményes tea és az angolviz mehet együtt, vagy az már sok egyszerre?

Legjobb válasz: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/3/ Amennyiben szoptatsz én egyiket sem ajánlom. Kérdezd õt errõl, hátha ki tudjátok deríteni a fájdalom okát.

http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/3/ Amennyiben szoptatsz én egyiket sem ajánlom. Kérdezd õt errõl, hátha ki tudjátok deríteni a fájdalom okát.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!