Találatok a következő kifejezésre: 4 hetesen valami a (84 db)

Tényleg fájhat a babám hasa a laktoherb teátol? Mit adjak hasfájásra probáltuk az infankolt, espumizant papaverines oldatot. V an valami még? 4 hetes és a teát nem issza meg, anyatejes.

Legjobb válasz: Az enyémnek fájt,amikor én ittam vagy késõbb neki csináltam a filteres babateát.Neki az Infacol bevált.Próbáld ki a kamillát vagy a fodormentát,esetleg ne egyél-igyál 3-4 napig tejes dolgot,ha jobban lesz,lehet nem bírja a tehéntejet a gyomra.Az én babámnak az is segített,hogy én alkoholmentes sört ittam az elsõ pár hétben.

Az enyémnek fájt, amikor én ittam vagy késõbb neki csináltam a filteres babateát.Neki az Infacol bevált.Próbáld ki a kamillát vagy a fodormentát, esetleg ne egyél-igyál 3-4 napig tejes dolgot, ha jobban lesz, lehet nem bírja a tehéntejet a gyomra.Az én babámnak az is segített, hogy én alkoholmentes sört ittam az elsõ pár hétben.
Az elõzõ válaszoló vagyok esetleg még a grapewather
A Laktoherbrõl én csak rosszat hallottam, így mi ki sem próbáltuk. Nekünk segített némileg a Sab Simplex (Pfizer termék), ugyanakkor hiszem és vallom, hogy anyatejes babák pocakja csak akkor fáj, ha mami nem megfelelõt evett. Nekem van egy táblázatom, amiben le van írva hogy mit lehet, mit lehet csínyán és mit TILOS enni a szoptatós anyukáknak. Én betartom, megtanultam hogy mit lehet ennem, melyik napszakban és mit nem, azóta semmi baja a pocakjának! Nekem nem iszik/eszik semmit csak anyatejet és nagyon szépen fejlõdik, pocak fájás nélkül! Szóval szerintem próbálj meg a te étkezésedre figyelni és meglátod babád hasa is megnyugszik! Ha érdekel, hogy mit szabad és mit nem, írj privát levelet (ha gondolod). Sok sikert :)
Én a Laktoherbet iszom és semmivel sem erölködik többet így, mint elõtte, sõt, most tartottam pár nap szünetet, hogy leellenõrizzem és tényleg ugyanúgy mozgolódott vagy pukizott, mint elõtte. Én Infacolt adom neki, most vettem én is az Espumizan cseppet, de azt még nem próbáltam. Mondják még az angol vizet is egyhónapos kortól. Amúgy az is lehet, hogy valami olyan van az étrendedben, amitõl fáj a hasa, nem biztos, hogy a teától van. 1 hónapos leányzó anyukája
Igen , sokaktól hallottam, hogy a laktoherb teától fájt a babájuk hasa. Persze valóban más is okozhatja azok közül az ételek közül, amiket Te fogyasztasz. Egyébként meg spontán is lehet hasfájós, mert én nem tudtam sokáig szoptatni, de tápszer mellet is hasfájós volt a kisfiam és végül 3 hónapos korára "kinõtte". Mindenesetre nekünk egyik csodaszer sem segített - pedig mindegyiket próbáltuk - csak az ezer éves "gyógyszer" az édeskömény tea.(A neve Babamosoly, patikákban kapható)Ha nem issza meg kisbabád a teát, ugyanez kapható szirup formában is, nálunk legalábbis készítenek a patikusok. Ezt az édeskömyény szirupot lehet adni naponta 3-szor egy kiskanállal és ez töményebb , talán azért hatásosabb is mint a tea.A mi gyerekkorukban is ezt használták és nem mindig tudnak jobbat kitalálni a mostani tudorok sem, mellesleg semmi "mû anyag" nincs benne.Sok sikert és jó babázást kívánok!
A laktoherbtõl eleinte nekem volt hasmenésem. Próbáld meg a Babának a mecsek teát vagy az édesköményt ízesítés nélkül.

Vettünk (12000FT) egy 5-6 hetes roti kölyköt. De már 4 hetes korától elvették az anyjától.2, 5 hónaposan megkapta szopornyica elleni védőoltását és 4 nap múlva elpusztult. Terheli ilyenkor valami felelősség a tenyésztőt?

Legjobb válasz: Mit tartalmaz a szerzõdés? Egyáltalán írtatok szerzõdést a vásárláskor? Szerintem az olyan ember, aki 4 hetes korában elválaszt egy kölyköt az anyjától, az nem tenyésztõ. Tudtok valamit az alom többi kölykérõl? Õk is betegek? Élnek még? Mit mond a "tenyésztõ". Ennyi pénzért gyanúsan olcsó.

Mit tartalmaz a szerzõdés? Egyáltalán írtatok szerzõdést a vásárláskor? Szerintem az olyan ember, aki 4 hetes korában elválaszt egy kölyköt az anyjától, az nem tenyésztõ. Tudtok valamit az alom többi kölykérõl? Õk is betegek? Élnek még? Mit mond a "tenyésztõ". Ennyi pénzért gyanúsan olcsó.
Tenyésztõt? 12ezer forintért? Hehehe, ne vicceljünk már! Támogatsz egy szaporítót és még te akarsz kártérítést? Örülj, h ennyi ideig is élt szerencsétlen kiskutya.
Szerintem ne nevezd tenyésztõnek. Jobb ha elfelejted, és legközelebb - a mostani állatvédelmi törvény szerint is - 8 hetes koráig a mamájánál hagyod a kölyköt. Ha oda akarják adni, akkor menekülj. Tanulópénz volt, bár kicsit fájdalmas....
Nem, mert egy mocsok szaporító volt akitõl elhoztad, gondolom semmilyen írásos nyoma nincsen, hogy elhoztad. Olcsó húsnak híg a leve, erre mást nem tudok írni.. de itt biztos viccbõl mondja mindenki, hogy ne vegyetek ilyen helyrõl kutyát.
Baráti áron, mi? Téged jól hülyére vettek... Egy fajtatiszta kutya ára 60-70 ezernél kezdõdik, baráti áron 40-50, és akkor ez kb. az önköltségi ára. És ne nevezd tenyésztõnek azt a legalja embert, aki oltatlanul, 4 hetes kölyköket ad el. Külföldön ezért börtön jár...
12:50 vagyok rosszul írtam el sem ad 5-6 hetes kutyát normális ember Tenyésztõnél 8 hetes kortól lehet csak elhozni kutyát
Nem mivel szaporítótól vettetek kutyát. Ha tenyésztõtõl vettél volna törzskönyvvel, szerzõdéssel akkor lett volna garancia! Tenyésztõtõl 5-6 hetes kutyát oltás nélkül nem kapsz!!!
Mindenképp vegyétek fel a kapcsolatot a tenyésztõvel. Neki fontos tudnia mi történt. Illetve most már kíváncsi vagyok hogy van az alom többi kölyke
2, 5 hónaposan már az utolsó kombináltját kapta, gondolom. Hogy elpusztult az oltás után annak oka lehet az, hogy nem volt egészséges a kutya, mikor megkapta az oltást. Vagy teljesen más okból halt meg.Ennek semmi köze már ahhoz, akitõl vettétek a kutyát.
Téged terhel a felelõsség, mert gondolom baráti áron oltást sem kaptál mellé, és 1 hónapig oltás nélkül volt meg, holott elsõ dolgod lett volna beoltatni.
elõzõ vagyok és még fizettél is érte.... hát jó tanulópénz volt, õ meg veri a markát mert gondolom a többi kutyus is beteg lett de õ a 12000.-ft-okat bezsebelte
Barátnak sem szabad 5-6 hetes kiskutyát akinek még szopnia kellett volna, elszakítani a családjától. Azért pusztult el mert már szopornyicás volt! Ha el is kell valami miatt választani akkor meg beoltatjuk 5-6 hetesen, mivel már nem szopik nincs védelem ! Milyen terhelhetõséget akarsz a barátodra terhelni? Te felelõtlen és tudatlan voltál , hogy ekkora kiskutyát elhoztál, és nem elsõ dolgod az állatorvos volt! Aki odaadta szintén felelõtlen volt, neki kellett volna min. 1 oltást beadatni.
Baráti ár ide vagy oda, adásvételi nélkül - amelyben az eladó fél ilyen-olyan garanciát vállal - elmehetsz a sóhivatalba!
A kérdező hozzászólása: baráti áron kaptuk mert az osztálytársamtól van :D
5-6 hetesen vettétek akkor azonnal orvoshoz kellett volna vinni és elkezdeni a védõ oltás sorozatot. Mibe pusztult el? szopornyicában? a lappangási ideje 3-7 nap... nem a szaporítónál kapta el hanem nálatok ha már 2, 5 hónapos volt, arra még a legjobb tenyésztõ se adhat garanciát ha a gazdi nem olt rendesen (nem mintha neki köze lenne a tenyésztéshez de mindegy...)
NEm, mert szaporítótól vettétek jól átvertek legközelebb csak megbízható heylrõl vegyetek
Szerintem verd el az osztálytársadat, hogy egy életre leszokjon a kutyaszaporításról. Aztán menj az állatorvoshoz is, hogy nem parvo ellen oltotta be a kutyát. És felejtsd el, hogy kutyát vegyél magadhoz, amíg az alapvetõ dolgokat meg nem tanulod.
6-7 hetesen akkor fog valamit látni.
A kérdező hozzászólása: a palástfüt nem tudod meddig ihatom?
Én 6 hetesen mentem dokihoz és már a szívverését is hallottuk. Isteni érzés volt!
Az elõzõ vagyok, és még írnám, hogy a palástfût én úgy tudom, hogy lehet inni. Gratula!
A kérdező hozzászólása: OLYAN BOLDOG VAGYOK HOGY 3 ORA OTA NEM ALSZOK MIOTA TESZTELTEM:) )))))
Elhiszem hogy boldog vagy! GRATULÁLOK! Mióta próbálkoztok? Szedtél valamit, ittál teát?
elõzõ. már úgy értem, hogy a palástfûn kívül mást is ittál? Mióta?
A kérdező hozzászólása: 6 HONAPJA PROBÁLKOZTUNK A BABÁVAL PALÁSTFÜ TEÁT 2 HONAPIG ITTAM A CICKAFARKOT 1 HONAPIG DE A PALÁSTFÜ TEÁT ISZOM MOST IS MEG SZEDEM AZ ELEVITETT 6 HONAPJA MÁR.

Kb.3-4 hetes terhes lehetek. Az orvos csak a megvastagodott méhnyálkahártyát látja.4 nap múlva kell visszamennem uh-ra. Vajon akkor látszik már valami? Késik a havim, és 2 pozitív tesztet is csináltam.

Legjobb válasz: Az még nagyon korai, akkor sem fog látni semmit, max az üres petezsákot. 7-8 hetesen már jó eéllyel embrió és szívhang is lesz.

Az még nagyon korai, akkor sem fog látni semmit, max az üres petezsákot. 7-8 hetesen már jó eéllyel embrió és szívhang is lesz.
A kérdező hozzászólása: Nem gond, már az üres petezsáknak is örülni fogok, csak már lássak valamit:) Aztán meg türelem!köszi a választ!
Nálam kb 5 hetesen látott egy 3mm-es petezsákot, elõtte 4 nappal (az elsõ UH-n) még azt mondta biztos nem vagyok terhes. Azóta már 7 hetes a pici a pocakban.
Engem az erdekelne hogy ket pozitiv teszt, mert nem eleg meggyozo hogy terhes vagy. Pozitivan gondolkoj ott a baba es minden rendben lesz vele. Lehet hogy uh nem nagyon latszik de ott van. Majd kesobb latszik.
A kérdező hozzászólása: Ma voltam dokinál, már látta a petezsákot, az embriót is halványan, jó helyen van hál'Isten!Jövõhéten újra megyek, akkor már jobban fog látszani!Kisebb a feltételezett korához képest, val.színû késõbb termékenyültem meg, mint ahogy a peteérés volt.köszi a választ mindenkinek!
Gratulálok! :) (# 3/5)
Kedves Kérdezõ! Elõször is gratulálok! Most mennyi idõs terhességet állapított meg a dr? Csak mert én 10-ére nagyon nem várom, tüneteim vannak és 5! pozitív tesztem! Érdekelne, vajon mit fog látni a dr, ha pont nemvárt napján engedtek el melóból dr-hoz!?!
A kérdező hozzászólása: kedden voltam, a petezsák és az embrió nagysága alapján, 6hetesnek mondta a doki, minden oké, és vert a picike szíve:) ))Drukkolok!köszi a jókívánságot mindenkinek!

4 hetes terhes vagyok. Ma nagyon görcsölök, és sajnos megjött a havi, de még csak kicsit van meg. Szerintem ez nem valami jó jel. Várjak amíg elmúlik, vagy már holnap menjek vissza a dokihoz?

2 hét múlva kellene visszamennem a dokihoz vérvétel eredménnyel. És Algopyrint bevehetek a görcsök ellen?

Legjobb válasz: Vérzel és 4 hetes terhes vagy? Hát én tuti kórházba mennék a helyedben, ez nem normális dolog...

Vérzel és 4 hetes terhes vagy? Hát én tuti kórházba mennék a helyedben, ez nem normális dolog...
Ha 4 hetes terhes vagy az azt jelenti, hoyg ma kéne megjönnie is, valszeg még sem vagy terhes csak elindult valami és most elmegy. Sajnálom.
A kérdező hozzászólása: És hol van az ügyelet? A kórházban?
A kérdező hozzászólása: Igen elmentem ma reggel. Sajnos elment a baba. De semmi különös ellátást nem kaptam. Megnézte uh-n. Ha esetleg nagyon görcsölnék, akkor menjek az ügyeletre. Ennyi!!!!
12-es vagyok. Sajnálom ami történt. Amúgy igen a nõgyógyászat épületében a földszinten van. Balra a gyermek ambulancia jobbra a nõgyógyászati ambulancia. Reméljük legközelebb nem lesz szükség erre az infóra.
Nem értem, miért stresszeltétek a kérdezõt! Nem riogatni kell, hanem normálisan megírni, hogy sajnos 4 hetesen gyakran elõfordul, hogy elmegy a baba. Ha nem csinált volna tesztet, nem is tudta volna, hogy terhes. Ez sok nõvel elõfordul. Az esetek nagy többségében semmilyen probléma nem marad, nem kell mûteni, mert a menstruációval kiürül minden. Ha 4. héten valaki görcsöl meg vérzik, hiába rohangál összevissza, nem segít rajta semmi. Kérdezõnek: ha legközelebb van ilyen, gyógyszert csak akkor lehet bevenni, ha már bizonyított, hogy nincs meg a baba. +A 6-7. hét elõtt nem nagyon érdemes dokihoz meg vérvételre menni, mert bármi lehet. (Amúgy nekem a 8. héten ment el, és sajnos azt már mûteni is kellett. Fel a fejjel, ti már azonnal próbálkozhattok, nekem még várni kell. Legközelebb sikerülni fog. :) Legalábbis nagyon remélem...) Könnyebb elviselni, ha arra gondolsz, hogy jobb így, mintha késõbb hal meg, amikor már mindene megvan, vagy ha el kell vetetni, mert beteg, pedig él és mondjuk 12 hetes. Vagy netán betegen születik...
A kérdező hozzászólása: Tényleg köszönöm a segítséget mindenkinek. Igazad van egyébként, mert szinte csak szidást kaptam, meg letolást, hogy miért nem megyek el az ügyeletre. Persze azt tudtam, hogy még nagyon korai az egész terhesség , ezt a doki is mondta. Azért kellett volna 2 hét múlva visszamennem. Dehát így már nem kell mennem. Legalábbis hétfõn nem mondta a másik doki aki éppen megnézett. Csak azért mentem el ilyen hamar, mert úgy gondoltam ha tényleg az vagyok, akkor a munkahelyemen olyan munkát kell kérnem, ahol nem kell emelgetni meg egész nap állni. Meg azért, hogy megnyugodjak, hogy 38 évesen is lehetek terhes :) . Így már lelkesebben állhatunk neki újra a BABA Project-nek. . Tudjuk, hogy nincs velünk semmi baj!!!! Kár, hogy így alakult, de inkább ez, mint hogy késõbb legyen baj. Tényleg nincs semmi baj. Lelkesedésben nincs hiány!!!
Kinél voltál? Mohos doki fváron nagyon jó, csak ajánlani tudom! ambulancián van õ is fváron, én nála voltam õ is mûtõt mikor tavaszal méhen kívülim volt! Most mi is újra rajta vagyunk 2. próbálkozós hónapunk! :)
A kérdező hozzászólása: Én a Család és Nõvédelmi központba járok, mert ott nem kell fizetni. :) Ott is a Dr. Vas Aleftyinához. Sok sikert a próbálkozáshoz :)
Fehérváron van nõgyógyászati ügyelet, sõt kimondottan terhes ambulancia. Amikor elvetéltem egy vasárnap délután én is odamentem, lehívták az ügyeletes orvost az osztályról és azonnal elláttak.
Na milett az eredmény? végül elmentél ma dokihoz?
Épp elvetélsz, te meg megvárod a reggelt???
Jobb lenne ha mennél ügyeletre ha szeretnél babát! 12 hetes babát vesztettem el :( kis vérzéssel
Akkor ne menj! De ne csodálkozz, akkor hogy nem lesz belõle baba!
A kérdező hozzászólása: Szerintem megvárom a reggelt és a dokimhoz megyek . Itt Fehérváron borzasztó az ügyelet.
Hátha már látott petezsákot akkor irány most az ügyeletre, bár ha rendesen megjött már sokmindent valszeg nem tudnak tenni.
A kérdező hozzászólása: Pontosan ez a 33.napom. Pénteken voltam dokinál, és látta a petezsákot. 2 hét múlva kell visszamennem vérvétel eredménnyel. Ja és 25 napos a ciklusom.
A kérdező hozzászólása: Ilyenkor hova lehet menni? Holnap reggel mindenképp megyek dokihoz.
dokihoz gyorsan
ambulancián se kellett :) és nagyon szuper a hely :)

6 hetes és 4 napos terhes vagyok. De UH-n csak 3 hetesnek látja a doki. Olyan rossz, mert az előző terhességemnél ilyenkor már volt szívhang. Most meg csak a petezsák. Nem lehet valami baj?

Legjobb válasz: Ha jól tudom, szívhang legkorábban az 5. héten tapasztalható. Ha tényleg 3 hetes a terhesség, akoor még korai lenne. Bár van olyan, akinél csak 7-8 hetesen van szívhang. Nyugi!

Ha jól tudom, szívhang legkorábban az 5. héten tapasztalható. Ha tényleg 3 hetes a terhesség, akoor még korai lenne. Bár van olyan, akinél csak 7-8 hetesen van szívhang. Nyugi!
nyugi nekem 8-9hetesen volt szivhang, és mégis elöbb szültem 10nappal
Nekem se volt még 6 hetes 1 naposan szívhang, mondta a doki, hogy késõbb volt a peteérés, és most volt 9+1 hetesen és már volt, tehát valamikor a kettõ között alakult ki. Lesz ott, csak még hamar van, nyugi!
És mi volt?Láttál valamit a bugyidon?Nekem bõvebb folyásom lett, most 7 hetes vagyok, és csillapodott a dolog.
és mi folyik bebõled?mert ha terhes vagy akkor a folyásod több lesz mint elõtte volt!!de azt nem értem hogy azt írod hogy a hasad alját középen vagy bal oldalt érzed!!?ezzel mire gondolsz?22hkm
A kérdező hozzászólása: Semmi sincs a bugyiban ; csak folyamatosan azt érzem mintha valami folyna belõlem, de nincs semmi, A hasam alján bal oldalt szurkálódásokat érzek, illetve a hasam alján középen. Az elsõ terhességemnél semmit sem éreztem, és ezért fura nekem.
szerintem az ilyen érzetek mind normálisak, a méh most kezd alakulni, helyet csinálni a picinek, a méhszáj is alakulhat, plusz a megnövekedett véráramlás miatt is érezhetsz pl. folyás érzést, meg hasonlókat. csak akkor van gond, ha erõsebb görcs, vagy vérzés van
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, kicsit megnyugodtam.
Én is éreztem ilyet, végig azt hittem most jött meg.

4 hetesen már látni valamit a pocakban?

Babás vagyok de még múlt héten nem látott semmit az orvos UH-n.

Legjobb válasz: 5-6-7 hetesen inkább,valakinek akkor is csak petezsákot lát. nyugi, ott van, csak picike még :)

5-6-7 hetesen inkább, valakinek akkor is csak petezsákot lát. nyugi, ott van, csak picike még :)
4 hetes terhességgel a legtöbb orvos hazaküld, h gyere vissza két hét múlva......én is kb így mentem, mondta, h meg se néz, jöjjek vissza....volt egy pozitív tesztem.....amúgy meg megkérdezte, h feszül e a mellem, és van e hányingerem....mert akkor ok
6-7.hétnél elõbb nem is érdemes orvoshoz menni. Elõtte nem túl sok látszik, konkrétan semmi, vagy jó esetben egy petezsák.
A kérdező hozzászólása: Azért vagyok türelmetlen, mert Pcos vagyok és félek, nehogy baj legyen...

A 9.5 mm petezsák nem nagy egy 4 hetes terhességnek? Vagy talán az orvosom számolt el valamit?

Késő pete érésem volt így ciklus végén lettem terhes. Március 7-12 között foganhatott a baba 25.-én teszteltem pozítívat és április 4.-én voltam először orvosnál. Ahol megállapította a terhességet, és azt írta a papírra hogy petezsák 9.5 mm 4 hetes terhesség. Holnap kell vissza mennem uh-ra hogy ellenőrize minden rendben van e. Nem tudom hogy jól számolta e és hogy nem e lesz ebből gond.

Legjobb válasz: Nekem 6 hetesen volt a petezsák 24 mm. 5 hetesen 11 mm volt. Ehhez képest nem nagy a 9,5 mm, de nem is kell rajta rágódnod. A terhesség alatt mindig lehet majd olyan, hogy a baba nem az "elõírt" méretek szerint fejõdik. Ennek oka, hogy az uh gépek nem egyformák, a dokik sem mérnek egyformán, és a babák sem fejlõdnek precízen egyformán! De ez nem gond, nem kell már most aggódnod, hogy késõbb mi lesz ebbõl.

Nekem 6 hetesen volt a petezsák 24 mm. 5 hetesen 11 mm volt. Ehhez képest nem nagy a 9, 5 mm, de nem is kell rajta rágódnod. A terhesség alatt mindig lehet majd olyan, hogy a baba nem az "elõírt" méretek szerint fejõdik. Ennek oka, hogy az uh gépek nem egyformák, a dokik sem mérnek egyformán, és a babák sem fejlõdnek precízen egyformán! De ez nem gond, nem kell már most aggódnod, hogy késõbb mi lesz ebbõl.
4 hetesen nekem csak megvastagodott nyálkahártyát látott, szóval nem, nem nagy. Ezen felesleges aggódnod.
Teljesen normális.
Nekem 5+2 volt 11, 4mm, es az enyemet par nappal kisebbnek mondjak, szoval sztem a tied is jo! Gratulalok! :-)
A kérdező hozzászólása: Ma voltam dokinál 14.5 mm-es most. Jövõ héten már szívhang is lesz azt mondta az orvos.
Nagyszeru! ;-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
szia küldtem neked privát emailt, én is angliában vagyok, én is fizikai munkát végzek és én is terhes vagyok a teszt alapján.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!