Találatok a következő kifejezésre: 4 hetes vagyok.. meddig (14 db)

Kb.4 hetes vagyok. Van egy 4 éves, 15 kg lánykám, akit bicajon viszek a hátsó ülésen mindenhova. Meddig szabad őt emelnem vagy már inkább ne emeljem?

Szeptemberben ismét ovi, és én viszem ?t mindig. Azért kérdezem, mert nem akarom elmondani neki, hogy jön a kistesó, majd ha már betöltöm a 3. hónapot.

Legjobb válasz: inkább nem emeljed! Biztos elég ügyes és tud szépen menni , állni, kisszékrõl felülni a bringára..segítséggel persze, de ezen sok is múlhat most , inkább csak beszéld meg vele szépen hogy ez most egy ilyen idõszak lesz. mondd hogy fáj a hátad a karod stb..aztán 3 hónap után meg hogy jön a tesóka. így ha nem összefüggõ neki, hogy nem emeled fel és jön a tesó akkor kiküszöbölheted a túlzott féltékenységet is..tehát a terved jó, hogy csak késõbb mondod el neki, mert még jöhetnek a rosszullétek is és akkor fõleg nehéz lesz a kicsivel, legalábbis én nem bírtam volna most így..

inkább nem emeljed! Biztos elég ügyes és tud szépen menni , állni, kisszékrõl felülni a bringára..segítséggel persze, de ezen sok is múlhat most , inkább csak beszéld meg vele szépen hogy ez most egy ilyen idõszak lesz. mondd hogy fáj a hátad a karod stb..aztán 3 hónap után meg hogy jön a tesóka. így ha nem összefüggõ neki, hogy nem emeled fel és jön a tesó akkor kiküszöbölheted a túlzott féltékenységet is..tehát a terved jó, hogy csak késõbb mondod el neki, mert még jöhetnek a rosszullétek is és akkor fõleg nehéz lesz a kicsivel, legalábbis én nem bírtam volna most így..
Szia! Én 3 éves voltam, amikor Anyukám az Öcsémet várta. Sokat emelgetett engem, és félidõnél kinyílt a méhszáj. Persze nincs rá 100%-os bizonyíték, hogy attól volt, de utána már nem mert felemelni.
Szia! Nekem is 4 és fél éves a kislányom. Az elején mi se mondtuk el neki a nagy hírt, de nem mertem emelgetni. Azt mondtam, hogy nagyon fáj a derekem, nem tudlak felemelni. Néhányszor még próbálkozott, aztán megértette. Ma már csak apának mondja, hogy emelje fel. Nagyon okosak a kisgyerekek is, ha türelmesen megmagyarázzuk nekek, hogy mit, miért nem lehet, akkor megértik! Gratulálok! vigyázz magatokra!

Ma voltam amnioszkópian 40+4 hetes vagyok és 2111 méhszáj meddig lehet így még bent a pocak lakó?

Már nagyon szeretném,hogy meg legyen de nem szeretném azt sem,hogy meg indítsák a szülést mert azt mondják az jobban fáj.Ez igaz?

Legjobb válasz: Az, hogy ennyi az értéked, sajna nem jelent semmit. Van aki a 27.héttõl van 2111en! De elég valószínû, hogy persze nálad más. De még maradhat 1 hétig is simán! (De kívánom, hogy ne és ma meg legyen;) ) Anyum indítással szült engem. Neki nem volt rossz élménye. Pont ma beszéltünk róla! Könnyebb volt így a szülése, mint öcsémmel akivel természetesen indult meg neki:/) 39+2 hkm könnyû szülést!:-)

Az, hogy ennyi az értéked, sajna nem jelent semmit. Van aki a 27.héttõl van 2111en! De elég valószínû, hogy persze nálad más. De még maradhat 1 hétig is simán! (De kívánom, hogy ne és ma meg legyen;) ) Anyum indítással szült engem. Neki nem volt rossz élménye. Pont ma beszéltünk róla! Könnyebb volt így a szülése, mint öcsémmel akivel természetesen indult meg neki:/) 39+2 hkm könnyû szülést!:-)
Szia! Lehetett a baba.Ameddig neked jól esik addig alszol hason, ez mindenkinek más.
*Én pl.16 hetes koromig tudtam félis hason aludni.Nekem még az is elképzelhetõ, hogy nem a baba volt, hanem a beleidnél valami kis szúrkálás. Elsõ válaszoló Boldog Baba várást! 11 hetes kismami 4 hónapos kislány anyukája
Szia! Én is úgy vagyok ezzel, hogy a16-17.hétig tudtam hason aludni úgy , hogy az egyik lábam felhúztam!Sajnos most már így sem megy, most keresgélem a nekem és a babának is kényelmes alvóhelyzetet!20 hetes kismama! Kellemes babavárást!
Szia! Én 24 hetes koromig hason aludtam, igaz a vége felé már felhúzott lábbal. Onnantól viszont erõs ellenállásba ütközött a hasonalvás próbálkozása.
De jó, h bejöttem ide is:D, nincs még babám, egyenlõre mg nem is várom, de nemtudom, hogy fogok aludni ha majd bent lesz a pocakomban, mert csak hason tudok elaludni:SLehet én is majd úgy fogok csinálni mint ti, hogy félig felhúzott lábbal, de ha majd nagy lesz a hasam, mi lesz:SAjjjajjjXD
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. :) Úgy volt kényelmes hogy az egyik lábamat felhúztam. Remélem azért még pár hétig fogok tudni hason aludni. Boldog pocakosodást kívánok!
4 hetesen mi alapján állapítottak meg várandósságot? Ilyenkor még semmi nem szokott látszani...
Ha az elõzõ ciklusban fogant volna, már szívhang is lenne. De 4 hetes terhességet még nem lehet kimutatni uh-val. Nekem 24-26 napos ciklusaim voltak, korai peteéréssel, de még így is 5 hetesen látszott nagyon jó felbontású uh-val egy pici pötty... Szerintem a barátnõd valamit nagyon akart mutatni, és keresett egy pöttyöt (lehet azért találni pöttyöket ultrahanggal), és ráfogta, hogy az a petezsák... Mindenestre ha a teszt pozitív, abban alapvetõen bízhatsz, csak majd 6 hetesen csináltass ultrahangot, orvossal. :)
Lehet, hogy a bnõd is a petezsákot látta. Ha van petezsák, akkor lehet belõle baba. Az orvosnak már hihetsz, meg a tesztnek is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Én is gratulálok szívbõl mindenkinek, akinek sikerült. Hiszen tudjuk, hogy nem olyan egyszerû teherbe esni.. Aki szeretné annak nem megy, aki nem szeretné annak rögtön sikerül. Nekünk szerencsénk volt, gyakorlatilag azonnal sikerült.. Kiskorom óta az volt a rémálmom, hogy valamiért nem lehet majd saját gyermekem. Remélem minden rendben lesz, és megmarad. Kívánok mindenkinek minden jót, boldog babavárást! Akinek eddig nem sikerült annak pedig azt hogy mielõbb sikerüljön, és kitartást!
A kérdező hozzászólása: 26, 27 naposak a ciklusaim, és valószínû korai peteérésem volt. Nem jött meg, ezért teszteltem, pozitívat. Ez az utolsó menzesz szewrinti 4. héten. Barátnõm szonográfus, õ nézett hüvelyi UH-val. És látszott. Képet is adott, de jól ránagyított, és egy picike fekete foltot látni. Miért? Azt gondolod, hogy az elõzõ hónapban "készült", csak megjött mégis? Vagy miért olyan hihetetlen ez?
"És csak kíváncsiságból írtam így a kérdést, ugyanis már majdnem 6 hetes vagyok. " "2 hét múlva kell csak mennem hozzá ismét. :-(" Addigra mar 8 hetes lennel....:D meg hazudni sem tudsz.... hazudj meg valamit..hatha elhiszik a tobbiek is...
megint egy untakozo NO..... "És csak kíváncsiságból írtam így a kérdést, ugyanis már majdnem 6 hetes vagyok. " a kovetkezo hozzaszolasod mi lesz? "igazabol nem is akarok terhes lenni, mert van egy 3 honapos kisfiam, akit meg szoptatok...." vagy mi?????? anyaaaam
de tegnap atirtad, ami valamiert eltunt innen, hogy most 6 hetes terhes vagy.... akkor most mi van....??? szerintem kamu kerdes, vagy valami nagyon teves informaciot kaptal....
4.héten is látszik, csak alig. Doki is ezt mondja, hogy 90%, de 2 hét múlva ismétlés. Szóval látszik!!!
Március elsején menstruáltam utoljára, április elsején ugyanolyan fekete foltom volt méhen belül, hüvelyi uh-val, mint neked. Csak abban a ciklusban eshettem teherbe, és ugyanilyan rövid ciklusaim voltak, 25 naposak.
A kérdező hozzászólása: Igen, köszönöm! Csak itt mindenki azt mondja hogy 4 hetesen még nem lehet látni semmit hüvelyi ultrahanggal. És ezért nem értem. Hogy akkor mikor készült, mert nincs túl sok variáció.... De szerinted 4 hét 5 naposan a 8x 10 mm-es petezsák az megfelelõ?
Elõször felritkulás, aztán gesztációs gyûrû, majd szikhólyag látható. Igen, látszik már egy jó Uh val. Nem a baba, henem a hely, amit elõkészít magának. Én gratulálok:)
A kérdező hozzászólása: Ne haragudjatok, nem vagyok unatkozó, és nincs gyerekem se, és hát nem is szoptatok. Csak õszintén szólva nekem is furcsa volt ez, hogy 4 hetesen látni valamit. Én meg ott örültem akkor hogy de jó ott az én kis babám, legalábbis a kuckója. Azt mondta a barátnõm, hogy ha a teszt pozitív, akkor már lehet látni ultrahanggal is. Akkor azt gondoljátok, hogy az csak a sárgatest, vagy valami felritkulás lehet? De az is egy kis folt a képen? Azt hiszem ez azért fontos számomra, mert nem szeretném ha õ nézegetne úgy, hogy közben nem tudja mit néz, és engem pedig illúziókba ringat, és valótlan dolgokat mutogat nekem. Azóta voltam orvosnál, rá 6 nappal. Tehát 4hét 5 naposan, és õ mért nekem 8x10 mm-es petezsákot. Neki azért hihetek? 2 hét múlva kell csak mennem hozzá ismét. :-(
Annyi látszik, amennyit mondott. Hogy volt ovulációd, és a petesejt helyén kialakult a sárgatest, ami amúgy is minden ciklusban kialakul, ha volt ovu. Még nem látja a babát ilyenkor, majd 5 hetesen kb. a petezsákot, szívcsõpulzációt meg a 6. hét körül.
jah most irtad, hogy pozitiv... bocs... hat akkor gratulalok... :) de hat akkor miert nem kerdezted meg ott, hogy medig normalis ez? Mi nemtudhatjuk...hiszen ez a teherbeeses, es nem a terhesek kerdesbe irtad be.....
2. vagyok. pozitiv tesztet van mar?
A kérdező hozzászólása: Akkor én ezt már végképp nem értem... Lehet hogy az elõzõ hónapban fogant? De akkor csak a ciklus közepén lehetett, mert csak akkor voltunk együtt. És arról nem is beszélve, hogy akkor még megszakítással, de védekeztünk. Hó végén csináltam tesztet is, az negatív lett (de mondjuk azt lehet túl korán.), és meg is jött rendesen a menzeszem. És a menzsz utáni napokban már nem védekeztünk. Szóval vagy egy héttel a menstruációm után fogant, vagy már az elõzõ ciklus közepén, de akkor meg miért jött meg? És a negatív teszt? Meg hát akkor ez már kb. 8 hetes terhesség, amikor is ugye már embrió van szívmúködéssel, meg nem is tudom, de kb 15-20 mm CRL. Na ezt lehet találgatni... Segítsetek, erre már nagyon kíváncsi vagyok.
Tyûha ez furi!Azt láthatták hogy történ-e peteérés, de hogy te négy hetes terhes vagy, és ezt orvos mondta ez lehetetlen!!Szerintem válts orvost!
4 hetes magzat akkora, mint egy makszem... nem lehet eszrevenni meg az UH-on.... ez lehet a legelso foto a 4 hetes magzatrol..... http://babafalva.hu/files/2010/01/clearblue-terhess%C3%A9gi-..
A kérdező hozzászólása: Nem kamu, és nem hazudtam. Nem töröltem ki innen semmit. Kamu volt igen a kérdésben, hogy 4 hetes vagyok. És ennyi. Így könnyebb volt feltenni. Holnap töltöm elvileg a 6.hetet, és igen, a doki csak 2 hét múlva rendelt vissza. Bocsi mindenkitõl, aki esetleg azt gondolta kamu az egész, és ezen felbosszantotta magát. Az volt a célom, hogy kiderítsem a barátnõm vagánykodni akart-e csak, vagy valóban lehet látni 4 hetesen bármit is. Azért köszönöm a válaszokat, itt se voltam... :-((
6-7 hetesen akkor fog valamit látni.
A kérdező hozzászólása: a palástfüt nem tudod meddig ihatom?
Én 6 hetesen mentem dokihoz és már a szívverését is hallottuk. Isteni érzés volt!
Az elõzõ vagyok, és még írnám, hogy a palástfût én úgy tudom, hogy lehet inni. Gratula!
A kérdező hozzászólása: OLYAN BOLDOG VAGYOK HOGY 3 ORA OTA NEM ALSZOK MIOTA TESZTELTEM:) )))))
Elhiszem hogy boldog vagy! GRATULÁLOK! Mióta próbálkoztok? Szedtél valamit, ittál teát?
elõzõ. már úgy értem, hogy a palástfûn kívül mást is ittál? Mióta?
A kérdező hozzászólása: 6 HONAPJA PROBÁLKOZTUNK A BABÁVAL PALÁSTFÜ TEÁT 2 HONAPIG ITTAM A CICKAFARKOT 1 HONAPIG DE A PALÁSTFÜ TEÁT ISZOM MOST IS MEG SZEDEM AZ ELEVITETT 6 HONAPJA MÁR.

40+4 hetes kismama vagyok. Meddig lehet húzni a szülést?

Csak azért kérdezem mert a ctg szerint nagy összehúzódásaim vannak de én nem érzem ?ket.Sajnos sz?k egy ujjnyira vagyok tágulva de a méhnyak az nagyon er?s.Lehet hogy császár lesz a vége?

Legjobb válasz: minden lehet, de már igazán csinálhatna valamit a doki, amíg mondjuk nem fáj, addig ne aggódj nagyon, de egy jobb érésû orvos ilyenkor már beavatkozik. még nem tuti a csaszi, de ha ilen szûk vagy, akkor lehet, hogy azzal végzõdik, de lehet, hogy könnyen tágulsz, ez kétesélyes.

minden lehet, de már igazán csinálhatna valamit a doki, amíg mondjuk nem fáj, addig ne aggódj nagyon, de egy jobb érésû orvos ilyenkor már beavatkozik. még nem tuti a csaszi, de ha ilen szûk vagy, akkor lehet, hogy azzal végzõdik, de lehet, hogy könnyen tágulsz, ez kétesélyes.
Szia! Mintha az én esetemet írtad volna le. 41+6 napig húztam, amikor a baba rossz szívhangja miatt császár lett. Aznap is csak szûk 1 ujjnyira voltam nyitva.
Szia! Én a második lányomat 7-nappal hordtam túl de szépen magától megindult a harmadikat pedig 12-nappal és infuzióval indították, szóval bármi lehet kitartás :) ! 38-hetes kismama

A 3-4. fokban érett méhlepény meddig képes még ellátni a babát? 40+1 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Sokáig már nem,de nem is kell Székesfehérváron 41héten szülésinditás gondolom neked is emliteték, ha nem indul meg magától.

Sokáig már nem, de nem is kell Székesfehérváron 41héten szülésinditás gondolom neked is emliteték, ha nem indul meg magától.
A kérdező hozzászólása: Nálunk sajnos 2 hetet várnak... Köszi a választ:-)))

Kb.4 hetes terhes vagyok, meddig "normális" a mensi jellegű vérzés?

Nem is igazán vérzés, mert barnább, nem élénkpiros, viszont egyáltalán nem fáj a hasam, nem görcsölök, s?t a mennyisége is jóval kevesebb, mint egy menstruációnál. A mellem ugyan nem feszül, de hányingerem van.

Legjobb válasz: Nem valószínü, de azért jó lenne, ha megmutatnád magad dokinak. Sokan akár a terhesség egésze alatt "menstruálnak", van akinek az elsõ 2-3 hónapban van ilyen gondja. Azért mindig jobb, ha a doki is tud róla, inkább nézzen meg, mint baj legyen:-) De ha gond lenne, akkor erõs, piros vér lenne, nagy valószínüséggel görcsökkel is. Ne félj, nyug:-)

Nem valószínü, de azért jó lenne, ha megmutatnád magad dokinak. Sokan akár a terhesség egésze alatt "menstruálnak", van akinek az elsõ 2-3 hónapban van ilyen gondja. Azért mindig jobb, ha a doki is tud róla, inkább nézzen meg, mint baj legyen:-) De ha gond lenne, akkor erõs, piros vér lenne, nagy valószínüséggel görcsökkel is. Ne félj, nyug:-)
Szia. mindenképp menj dokihoz minél hamarabb, én 5 hetes és 1 napos voltam, és 2 napja barnás-rózsaszínes valami volt hasfájás nélkül, most meg fáj a hasam és nagyon megvan!!!!! Én is voltam dokinál de nekem nem csinált semmit. Annyit mondott hogy biztos csak a szervezetem produkálta a 3 + tesztet. UH-n nem látszódott semmi tegnap. Neked milyen adatok vannak az uh-n ? Szorítok hogy ne így járj!
Nem most menstruálnál? Nekem 4 hetesen, akkor volt barna folyásom (nem véres), amikor hivatalosan meg kellett volna jönnie. Pár napig tartott csak, aztán semmi, csak egy babó!

4 hetes terhes vagyok.. meddig dolgozhatok? táppénzre menjek? :

ma kiderült hogy 4 hetes terhes vagyok.fizikai munkát végzek sokat emelek és huzok..nem tudom meddig csináljam.mikortol irnak ki?táppénzre menjek?1 éve dolgozok itt bejelentve 70000-rel.akkor mennyit kapok kb táppénz alatt?és nem rughat ki a munkáltato ha megmondom hogy terhes vagyok?segitsetek..tanácstalan vagyok.kockáztatni sem akarom a babámat de pénz nélkül sem akarok maradni..

Legjobb válasz: én négy hónapot dolgozhattam,nehéz fizikai munkát végeztem de a fõnök már nem szeretett volna nagy pocival látni.terhessen is 30kg-at kellett emelgetnem.úgy gondolom ha rendessen megtapadt és beágyazódott a baba akkor nem kel félni csak óvatosan!a pénzt próbáld megbeszélni vele(sok mód van arra hogyan kaphatnál többet mert amire most bevagy jelentve talán pelenkára ha elég lesz(nem akarlak elkeseríteni)ez most csakis a fõnöködön múlik.

én négy hónapot dolgozhattam, nehéz fizikai munkát végeztem de a fõnök már nem szeretett volna nagy pocival látni.terhessen is 30kg-at kellett emelgetnem.úgy gondolom ha rendessen megtapadt és beágyazódott a baba akkor nem kel félni csak óvatosan!a pénzt próbáld megbeszélni vele(sok mód van arra hogyan kaphatnál többet mert amire most bevagy jelentve talán pelenkára ha elég lesz(nem akarlak elkeseríteni)ez most csakis a fõnöködön múlik.
bocsi de én nem bántásképpen írtam(az elsõ válaszoló).már elmehetsz táppénzre, fogadd meg a többiek tanácsát!sok sikert a babához és a megoldásokhoz!
Ha ilyen munkát végzel, akkor amilyen hamar csak tudsz, menj el táppénzre.
Szia! Én 5 hetesen mentem védõnõhöz, már volt papírom a nõdokitól, és igen, menj el táppénzre, ezek nem azok a súlyok amit egy babás nõnek emelgetnie kell, eu komoly, túl nagy súlyokról van szó, ne kockáztass egy napot sem!!!!!! Boldog babavárást! Ha megvan a kiskönyved, nem rúghat ki a fõnököd, ha nem vagy próbaidõs.És látom egy éve dolgozol, tehát nem rúghat ki.
Ja, és a háziorvossal szerintem addig is ki tudod magad iratni, amíg nincs meg a kiskönyved.
Ha már kaptál a dokitól papírt, hogy terhes vagy, akkor mehetsz a védõnõhöz. Védõnõtõl függ, hogy hányadik héten állítják ki, némelyik csak a 10. hét környékén hajlandó, de ha mondod neki, hogy táppénzre szeretnél menni a munkád miatt akkor biztosan megcsinálja. Én 7-8 hetesen voltam nála és rögtön kiállította a kiskönyvet az orvos papírja alapján.
A kérdező hozzászólása: kiskönyvet a védönö adja nem?hozzá miokor menjek?ha jövöhét hétfön van szivhang akkor mehetek a védönöhöz?nem korai?csak mert addig lépni sem tudok.de félek nehogy baj legyen..
Szerintem is menj el táppénzre, ha nem tudsz más jellegû munkát kérni a munkahelyeden (ami nem jár ekkora emelgetéssel), ha megvan a kiskönyved, akkor nem rúghatnak ki.
Azonnal menj táppénzre! Ki fog írni az orvos. Az én munkám is nehéz, de nem ennyire. Én most 9 hetes vagyok, és elsejétõl megyek táppénzre, ha jól számolom, 11 hetesen. Boldog Babavárást!
A kérdező hozzászólása: csak az a gondd hogy én nem 30 kg-t emelek hanem 50-100-at olykor..emelek huzok...mindent ami kell.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat..döntöttem..megvárom a hétföt.akkor megyek apával ujra babakukucsba...és aznap megyek is a védönöhöz.mi hamarabb elmegyek táppénzre..mindennél többet ér ez a babo.és nem kockáztatok

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!