Találatok a következő kifejezésre: 4 hetes vagyok. Van (162 db)

Kb.4 hetes vagyok. Van egy 4 éves, 15 kg lánykám, akit bicajon viszek a hátsó ülésen mindenhova. Meddig szabad őt emelnem vagy már inkább ne emeljem?

Szeptemberben ismét ovi, és én viszem ?t mindig. Azért kérdezem, mert nem akarom elmondani neki, hogy jön a kistesó, majd ha már betöltöm a 3. hónapot.

Legjobb válasz: inkább nem emeljed! Biztos elég ügyes és tud szépen menni , állni, kisszékrõl felülni a bringára..segítséggel persze, de ezen sok is múlhat most , inkább csak beszéld meg vele szépen hogy ez most egy ilyen idõszak lesz. mondd hogy fáj a hátad a karod stb..aztán 3 hónap után meg hogy jön a tesóka. így ha nem összefüggõ neki, hogy nem emeled fel és jön a tesó akkor kiküszöbölheted a túlzott féltékenységet is..tehát a terved jó, hogy csak késõbb mondod el neki, mert még jöhetnek a rosszullétek is és akkor fõleg nehéz lesz a kicsivel, legalábbis én nem bírtam volna most így..

inkább nem emeljed! Biztos elég ügyes és tud szépen menni , állni, kisszékrõl felülni a bringára..segítséggel persze, de ezen sok is múlhat most , inkább csak beszéld meg vele szépen hogy ez most egy ilyen idõszak lesz. mondd hogy fáj a hátad a karod stb..aztán 3 hónap után meg hogy jön a tesóka. így ha nem összefüggõ neki, hogy nem emeled fel és jön a tesó akkor kiküszöbölheted a túlzott féltékenységet is..tehát a terved jó, hogy csak késõbb mondod el neki, mert még jöhetnek a rosszullétek is és akkor fõleg nehéz lesz a kicsivel, legalábbis én nem bírtam volna most így..
Szia! Én 3 éves voltam, amikor Anyukám az Öcsémet várta. Sokat emelgetett engem, és félidõnél kinyílt a méhszáj. Persze nincs rá 100%-os bizonyíték, hogy attól volt, de utána már nem mert felemelni.
Szia! Nekem is 4 és fél éves a kislányom. Az elején mi se mondtuk el neki a nagy hírt, de nem mertem emelgetni. Azt mondtam, hogy nagyon fáj a derekem, nem tudlak felemelni. Néhányszor még próbálkozott, aztán megértette. Ma már csak apának mondja, hogy emelje fel. Nagyon okosak a kisgyerekek is, ha türelmesen megmagyarázzuk nekek, hogy mit, miért nem lehet, akkor megértik! Gratulálok! vigyázz magatokra!

Keményedek minden nap pedig szedem a Magne B6-ot és még csak 19+4 hetes vagyok, van aki végig keményedett és mi a jelentősége ennek? Zárt a méhszájam.

Legjobb válasz: Szia Elõször is nyugodj meg nincsen semmi baj. Nekem végig kemény volt a hasam az elsõ terhességemnél agyon rémisztgettek,hogy az ilyen nagy baj,olyan nagy baj ezért nem mertem elmondani a dokinak,most a 2.terhességemnél végig kemény volt a hasam ezért muszáj volt mindig elmondanom én is szedtem a magne B6-ot és ennyi,nem írtak fel sosem semmit csak mindig meg ultrahangozót a doki amikor vizsgálaton voltam,ennyi.

Szia Elõször is nyugodj meg nincsen semmi baj. Nekem végig kemény volt a hasam az elsõ terhességemnél agyon rémisztgettek, hogy az ilyen nagy baj, olyan nagy baj ezért nem mertem elmondani a dokinak, most a 2.terhességemnél végig kemény volt a hasam ezért muszáj volt mindig elmondanom én is szedtem a magne B6-ot és ennyi, nem írtak fel sosem semmit csak mindig meg ultrahangozót a doki amikor vizsgálaton voltam, ennyi.
Én ikerterhes vagyok, szinte a 13-14-tõl keményedik a hasam, szedek ugyan MagneB6-ot, de sokszor a mozgásoktól is befeszül, tehát nem feltétlenül segít minden esetben. Már a 31. hétben vagyok, a méhszájindexem szerencsére 3000, tehát teljesen megtartott és zárt. Amíg ezek a keményedések nincsenek hatással a méhszájra, addig a terhesség természetes velejárója, és ahogy Te is mondtad, biztosan hajlam (vagy alkat) kérdése, mert sok kismama nem is tudja mi ez, egészen a szülésig. Mi viszont... Na, de ennél nagyobb baj ne legyen! Minden jót Nektek!
Szia!Nkem az elsõ terhességemmel egyáltalán nem keményedett a hasam, a másodikkal már a 23.héttõl, de kihúztuk a 39.hétig.
A kérdező hozzászólása: De jó így ezeket olvasni, hogy másnak is van ilyen és mégis rendben mennek a dolgok, nagyon köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, akkor ez talán valami hajlamféle lehet...ki tudja...semmi ilyesmi nem volt a 18. hét elõtt...azóti kisebb nagyobb kihagyásokkal szinte állandóan van...

17, 4 hetes vagyok. Kb 4-5 napja a hasam aljába egy nap többször is belenyilal vagy szúrkáló érzésem van, mint amikor megjön. Mitől lehet? Ugye nincs semmi baj?

Legjobb válasz: Szia' Hasonló problémával,pont tegnap voltam az orvosomnál,és azt mondta a vizsgálat után,hogy minden rendben van.Valószínû,hogy a baba helyezkedik,és a bélfalban levõ levegõt feszíti a hasfalnak.Ettõl is lehet a szurka-piszka.Azért ha nem múlik,menj el a dokidhoz,hogy megnyugodj!És pihenj amennyit csak tudsz! 18 és fél hetes kismami vagyok

Szia' Hasonló problémával, pont tegnap voltam az orvosomnál, és azt mondta a vizsgálat után, hogy minden rendben van.Valószínû, hogy a baba helyezkedik, és a bélfalban levõ levegõt feszíti a hasfalnak.Ettõl is lehet a szurka-piszka.Azért ha nem múlik, menj el a dokidhoz, hogy megnyugodj!És pihenj amennyit csak tudsz! 18 és fél hetes kismami vagyok
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Jõvõhét kedden kell majd mennem a dokihoz, majd mondom neki. És megpróbálok többet pihenni. Boldog babavárást!


Ha folyamatosan émelygek és hányingerem van és a melleim is feszülnek, akkor ugye minden rendben van odabent? 8+4 hetes vagyok, holnap megyek dokihoz először.

Legjobb válasz: Igen, minden rendben, a szervezeted telejsen természetesen viselkedik. A hányingert tudod csillapítai, ha sokszor eszel keveset, nekem reggelente pár keksz és egy pohár hideg gyümilé jött be. Napközben hideg innivaló, tejföl, nekem hideg paradicsom segített, de sose legyen üres a gyomrod, ez a lényeg! Éhgyomorra ne vegyél be vitamint, csak ha már van benned valami, ami szívja. A melleden nem tudsz segíteni, az sajna ilyen. :) Kitartás! 39 hetes km

Igen, minden rendben, a szervezeted telejsen természetesen viselkedik. A hányingert tudod csillapítai, ha sokszor eszel keveset, nekem reggelente pár keksz és egy pohár hideg gyümilé jött be. Napközben hideg innivaló, tejföl, nekem hideg paradicsom segített, de sose legyen üres a gyomrod, ez a lényeg! Éhgyomorra ne vegyél be vitamint, csak ha már van benned valami, ami szívja. A melleden nem tudsz segíteni, az sajna ilyen. :) Kitartás! 39 hetes km
Szia! Minden rendben lehet odabent! Mi volt a dokinál????
A kérdező hozzászólása: Csak este megyek, de már nagyon kiváncsi vagyok én is.
A kérdező hozzászólása: Minden ok volt, 19, 5 mm-esek vagyunk. :)

Terhességi folyás milyen? 7+4 hetes vagyok, voltam már 2x Uh-on, és van élő embrió!

A helyzet az, hogy voltam pisilni ugy félórája, és papirzsepivel töröltem le, és volt benne olyan nagy darab "takony" szer? folyás (bocsi hogy igy irom, de ilyen volt), normális ez ilyenkor??? Azt megjegyzem hogy ez abszolút nincs mindennap! Nem éget, nem viszket, semmi bajom nincs t?le, csak annyi hogy megijedtem! Remélem nem baj?!

Legjobb válasz: Szia, nem, nem hiszem, h baj lenne. Azt mondják, hogy a görcsölés és vérezgetés, vagy barnás váladék a veszélyes ebben a terhességi korban. Mindenesetre akkor fogsz teljesen megnyugodni, ha elmész a dokidhoz egy vizsgálatra. Egészséges babavárást, 29 hetes Kismama

Szia, nem, nem hiszem, h baj lenne. Azt mondják, hogy a görcsölés és vérezgetés, vagy barnás váladék a veszélyes ebben a terhességi korban. Mindenesetre akkor fogsz teljesen megnyugodni, ha elmész a dokidhoz egy vizsgálatra. Egészséges babavárást, 29 hetes Kismama
A kérdező hozzászólása: Pontosan, semmi másra nem vágyok csak egy UH-ra hogy lássam minden okés -e? De sajna csak szerdán mehetek, dokim addig szabizik :(((
Szia!Ez a folyás természetes , ne aggódj, nekem elsõ perctõl van ilyen, ahogy nõ majd a terhesség egyre több lesz sajna.Amig áttetszõ, enyhén sárgás nincs vele baj, csak ha csip, viszket akkor kel kezelni.33 hetes km

Hasi szurkálás, enyhe görcs csak ritkán van kis terhességnél? Probléma ha nem minden nap fáj a hasam? 4+4 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Normális ilyenkor a hasfájás (nem görcs, vagy max csak gyenge). Nekem mindkettõ terhességem elején igencsak fájdogált a hasam, és mégsem volt semmi gond belõle. Ez normális ilyenkor, változik a méhed, ezt érzed.

Normális ilyenkor a hasfájás (nem görcs, vagy max csak gyenge). Nekem mindkettõ terhességem elején igencsak fájdogált a hasam, és mégsem volt semmi gond belõle. Ez normális ilyenkor, változik a méhed, ezt érzed.
A kérdező hozzászólása: De pont az, hogy nem minden nap fáj. Ez jelenthet problémát? Más tünetem nincs..
Ez így teljesen ok. Az is ha nincs tüneted, meg az is, ha majd lesz több. Boldog babavárást!
4-5 hetesen még van, aki nem is tudja, hogy terhes. Sajnos a problémák legtöbbször késõbb kezdõdnek... :(

2 hete nincs étvágyam, nektek is van hasonló gondotok? 28+4 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szia!Nekem annyira nincs etvagyam hogy fogytam is egy kg.-t az utobbi honapban(29 hetes),amugy pedig osszesen harom kilot hiztam.Elso terhessegem is pont ilyen volt ebbol a szempontbol,osszesen hiztam nyolc kilot amibol harom volt a gyermek +magzatviz stb.Es laboreredmenyeim allandoan azt mutattak mintha alultaplalt lettem volna,meg szegyelltem magam a vedono elott.Amugy a babara nincs kihatassal,elveszi o tolunk amire szuksege van...

Szia!Nekem annyira nincs etvagyam hogy fogytam is egy kg.-t az utobbi honapban(29 hetes), amugy pedig osszesen harom kilot hiztam.Elso terhessegem is pont ilyen volt ebbol a szempontbol, osszesen hiztam nyolc kilot amibol harom volt a gyermek +magzatviz stb.Es laboreredmenyeim allandoan azt mutattak mintha alultaplalt lettem volna, meg szegyelltem magam a vedono elott.Amugy a babara nincs kihatassal, elveszi o tolunk amire szuksege van...
Szia! Amikor meleg volt arra fogtam, de most nemtudom miért nincs étvágyam! Ha egy kicsit is eszek már úgy érzem mintha teleettem volna magam és elég kellemetlenül tud feszülni a pocim:( Kb 4kg-ot híztam eddig, de a pocimra azt is. Nem azt mondom hogy nemeszek, csak nem esik jól! 28+5 hetes kismami.

Nagy baj van? 9, 4 hetes vagyok és ma nagyon görcsöltem, görcsölök és a derekam is nagyon fáj.

Legjobb válasz: Szerintem mindenképpen keresd fel az orvosodat vagy menj be a kórházba az ügyeletes osztályra, ott biztosat tudnak neked mondani és te is megnyugszol!

Szerintem mindenképpen keresd fel az orvosodat vagy menj be a kórházba az ügyeletes osztályra, ott biztosat tudnak neked mondani és te is megnyugszol!
Bizony ehhez sürgõsen orvos kell.majd mondd el mi volt, szurkolunk!!!!
A kérdező hozzászólása: már picit enyhûlt a görcsölés, de a derekam még fáj.nem vérzek, szerencsére.
Szia! Szerintem nézezsd meg magad nehogy baj legyen.
Figyu, mindenképp menj el dokihoz és ne várj, hogy majd elmúlik.Mondja a doki hogy nincs baj...
Irány a doki! Lehet, hogy megelõzhetõ a baj. Drukkolok!
én is így kezdtem, pozitív teszt még a nemvárt napja elõtt pár nappal, aztán a tesz után 2 órával barna folyás! Még aznap elmentem egy dokihoz aki utrogestant írt fel! a 9. héten elmúlt a barna, most 11 hetes vagyok! Menj dokihoz minél elõbb!

Mitől van h olyan enyhe fájdalmat érzek mint mikor meg akarna jönni a hasam alján 33+4 hetes vagyok?

Legjobb válasz: Ezek jóslók lehetnek. Szedsz magnéziumot? Két fiús, 33+1 hkm

Ezek jóslók lehetnek. Szedsz magnéziumot? Két fiús, 33+1 hkm
A kérdező hozzászólása: Terhes vitamint szedek, meg szedtem magnéziumot is.
Még szedheted a magnéziumot 36. Hétig, amúgy normális amit érzel, csak ne legyen rendszeres.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!