Találatok a következő kifejezésre: 4 hetes vagyok. Normalis (84 db)

38+4 hetes vagyok! Normális az, hogy tegnap óta sokat keményedik a hasam, és tegnap egész délután, és most is picit görcsölget a hasam? úgy mint mielőtt megszokott jönni a mensi. Nagyon gyengén!

Legjobb válasz: 38+6 hetes vagyok. Nekem délelõtt óta feszül a hasam, néha görcsölget és tök zizis vagyok, úgyhogy arra gondoltam, lehet vmi. front van vegy a szeles idõ teszi. Nem tudom, eddig nem voltak se jóslómim, a nyákdugó sem ment el.

38+6 hetes vagyok. Nekem délelõtt óta feszül a hasam, néha görcsölget és tök zizis vagyok, úgyhogy arra gondoltam, lehet vmi. front van vegy a szeles idõ teszi. Nem tudom, eddig nem voltak se jóslómim, a nyákdugó sem ment el.
A kérdező hozzászólása: szia! nekem tegnap volt egy hete, hogy a nyákdugó elment! hát lehet, hogy tényleg ez a front lesz a hibás! boldog babavárást, és könnyû szülést neked! szia
Az normális, úgy hívják jósló fájás és ha rendszeres idõközönként jelentkezik, akkor már nem jóslás. (Nekem egy napig görcsölgetett, aztán másnap reggel már 5 percenként és kicsit erõsebben is, de nem voltak nagyon erõs fájások azok még.) Szóval könnyû szülést nektek, valamint jó babázást. Szerintem ez már annak az elõszele.
Na csajok, ez lehet tényleg a front. Én is 38 hetes 4 napos vagyok és ugyanezt érzem, igaz nem bánnám, ha már történne valami.... Szép szülést!
Már én is türelmetlen vagyok, de amilyen "szerencsém" van, nem fog megindulni magától és indítás lesz a vége, mint a fiamnál. Kedden megyek dokihoz, kívánncsi vagyok mit mond. elsõ

37+4 hetes vagyok. Normális hogy pár napja néha hányinger gyötör? Ilyenkor visszatér? A terhesség elején sem volt nagyon hányingerem, nincs gyomorsavam, eddig ilyen panaszom nem volt.

Másnál is volt hányinger? Néha nagyon elkap.

Legjobb válasz: Szia! Én 37 hetes vagyok, és néha nekem is hányingerem van, már 1 hete. Én az elején nagyon szenvedtem a hányingertõl, ez azért nem olyan erõs, inkább csak émelygés. Már én is várom a végét, mert úgy érzem már egyre nehezebb:) Könnyû szülést!

Szia! Én 37 hetes vagyok, és néha nekem is hányingerem van, már 1 hete. Én az elején nagyon szenvedtem a hányingertõl, ez azért nem olyan erõs, inkább csak émelygés. Már én is várom a végét, mert úgy érzem már egyre nehezebb:) Könnyû szülést!
Éppen ma akartam megkérdezni ugyanezt. 37 hetes vagyok szintén és néha elég erõsen rámtör a hányinger. Bár valahol olvastam régebben, hogy ez normális, de mégis nekem is furi. Lehet, hogy már annyira kevés helye van a gyomrunknak, hogy ez okozza.
Nyomja már a gyomrodat, attól van. Keveset egyél gyakran, de ez se segít mindig. Normális. Nekem is volt.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszi a választ, akkor nem csak én szenvedek tõle. Szerencsére több panaszom nincs, bár hamar fáradok, de egészen jól viselem a végét. :) Nektek is kitartást és könnyû szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Mindig keveset eszek, mert ch diétán vagyok. :( Eddig sem nyomta a gyomromat, csak most jelentkezett kb 2 napja. De a lényeg hogy normális.

Az normális terhesség alatt hogy 37, 8 a hőm, erős fájdalmat érzek alul a hasamban, szédülök, vérzik az ínyem és nem tudok sokáig ülni? Kb 4 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Nem tudom mi a normális, elsõ baba lenne, de még csak sejtés, hiszen orvos még nem látott.de direkt csináltuk,és ezért gondolom hogy az vagyok...eddig a hõm normálisnak mondható volt, 37,6 fölé nem ment.37, 6 is csak tegnap este volt mikor elsõnek rosszul lettem.a derekam is fáj kicsit, meg az izmaim.és nagyon fáradtnak érzem magam...valahogy az az érzésem hogy baj van.elmenjek a sürgõsségire, vagy várjam meg a holnapot?

A kérdező hozzászólása: Nem tudom mi a normális, elsõ baba lenne, de még csak sejtés, hiszen orvos még nem látott.de direkt csináltuk, és ezért gondolom hogy az vagyok...eddig a hõm normálisnak mondható volt, 37, 6 fölé nem ment.37, 6 is csak tegnap este volt mikor elsõnek rosszul lettem.a derekam is fáj kicsit, meg az izmaim.és nagyon fáradtnak érzem magam...valahogy az az érzésem hogy baj van.elmenjek a sürgõsségire, vagy várjam meg a holnapot?
Hát én ugyan csak 6 hetes vagyok, de nekem nem ment ilyen magasra a hõm! Már a 37, 6 is láznak számít, sztem menj dokihoz!!! Ettõl persze még lehetsz terhes, de fõleg ezért kellene, hogy orvos is lásson!!! Drukkolok, hogy ne legyen gáz! Megírod majd?
A kérdező hozzászólása: igen, megírom, de akkor megyek hûtõfürdõre, aztán doki
A kérdező hozzászólása: elmentem ide a helyi ügyeletre, és hazaküldtek, hogy menjek vissza holnap reggel.és addig igyak sok folyadékot, meg hûtõfürdõzzek, be sem engedtek a rendelõbe, kint a folyosón vizsgálat nélkül mondták ezt.én meg tökre szarul vagyok, és szédülök.ennyit az ügyeletekrõl.2 perc alatt lerendeztek:(
Csak ma olvastam a válaszodat! Hát ez durva, fõleg azért, mert kismama vagy! Ezek az orvosok néha olyan kretének tudnak lenni, ilyenkor vajon mit szólnának, ha az ember jól beolvasna nekik??? Amúgy jobban vagy már? Nõdoki látott? Ja, a másik véglet velem történt, én a fogam miatt mentem ügyeletre (csak simára, mert akkor nem volt fogorvosi), mondtam hogy mi a gondom, meg hogy kismami vagyok és még a fenekemet is kinyalták! Aztán másnap a fogászaton (sztk) uez, bezzeg a magándokim nem fogadott!!! Pedig õ cseszte el a fogamat és mondta a párom, hogy terhes vagyok, meg minden, de nem hatotta meg... Remélem gyorsan gyógyulsz, mert a bébinek is jobb egy fitt Anyuka! :-)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszod, mára kicsit jobban vagyok, de van egy olyan tippem hogy az elevittõl van...mert csak az óta vannak bajok mióta elkezdtem.ma abba hagyom és meglátjuk....elég érzékeny vagyok ilyesmire...a dokiról lekéstem, de szerdán megyek...meglátjuk...köszi a tapasztalataidat, kicsit idegesítõ ez a helyzet, hogy ha baj van sem számíthatsz az orvosokra.pedig ez a dolguk.


25 hetes vagyok. Normális, hogy kb.3-4 napja nagyon keveset mozog a babám? Máskor nagyokat rugdos és elég sokat, de most szinte csak akkor hajlandó rúgni, ha simogatom a hasam, de akkor is csak egyet-kettőt rúg.

Egyébként szombaton voltunk 4D-s Uh-n és minden rendben volt, de ott sem tudtuk felkelteni. Az id?járás okozhatja?

Legjobb válasz: Az elmúlt 3-4 napban nekem is kevesebbet mozog a babám és nem is rúg olyan erõseket. Lehet az idõjárástól. Vagy lehet h nekem épp úgy fordul h befelé rúg és azt nem érzem annyira. De szerintem ne aggódj! A lényeg h mozog! 20km

Az elmúlt 3-4 napban nekem is kevesebbet mozog a babám és nem is rúg olyan erõseket. Lehet az idõjárástól. Vagy lehet h nekem épp úgy fordul h befelé rúg és azt nem érzem annyira. De szerintem ne aggódj! A lényeg h mozog! 20km
Én a helyedben elmennék orvoshoz csak a biztonság kedvéért, mert ilyenkor napi 10 mozgást érezned kéne. Menj el csak hogy ne idegeskedj miatta.
25 hetesen még nem kell számolni a mozgásokat, csak a 32-36. héttõl! Nyugi, ilyenkor vannak nagyon aktív és nagyon nyugis idõszakok. Ha minden nap érzed 1x-2x, akkor nincs gond! Persze, ha nagyon aggódsz, inkább kérdezd meg a dokit, hogy megnyugodj.
Elso vagyok. Nekem a vedono 24 hetes koromtol mondta a napi 10 mozgast, igaz en nem Mo-n elek, mindenhol mas..
Ne aggódj, az én babám is nagyon lusta.29 hetes vagyok de soha nem volt az a hiperaktív típus.Sõt!!2* VOLTUNK 4D-n mindig azt mondta a doki, hogy nagyon lusta baba, mert hiába ébresztette csak mocorgott.Amúgy idáig minden rendben vele egészséges.

Az normális, ha éjjel mocorog a baba és nem alszik? Nem kellene aludnia? 17+4 hetes vagyok

Mindig is mocorgott éjjel, csak eddig nem ébredtem fel, vagy valami baja van?

Legjobb válasz: Semmi baja nincs hidd el.Az enyém is rászokott,hogy éjszaka van fent.Sokszor arra ébredek,hogy rugdos.Pedig nem bánnám,ha aludna.Nem elég,hogy már jó nagy a pocim,legalább 6szor megyek pisilni,még õ is felkelt.Én elneveztem kis terroristának:) 31 heteske

Semmi baja nincs hidd el.Az enyém is rászokott, hogy éjszaka van fent.Sokszor arra ébredek, hogy rugdos.Pedig nem bánnám, ha aludna.Nem elég, hogy már jó nagy a pocim, legalább 6szor megyek pisilni, még õ is felkelt.Én elneveztem kis terroristának:) 31 heteske
szia az én kisfiam szerintem a nap 24órájából, 22õt rúgdalózott a pocimban.ezt ide kinn is folytatta. most kezd kicsit "nyugottabb" lenni. boldog babavárást 9hetes kisfiú anyukája
én majdnem 19 hetes vagyok, nekem is este/ejszaka aktiv a draga! vagyis lehet, hogy tobbszor, csak ekkor erezzuk a legjobban. amugy hidd el, pihen annyit, amennyi neki kell :D
Az enyém is mindig este indul be. Az ok, nappal mozogsz, elringatod õt, tud aludni. Viszont éjjel nyugalmi állapotban van, nem ringatod õt, ilyenkor felébred. :) Éjszaka én is többször ébredek arra, hogy fent van, illetve nehezebben tudok elaludni. Ilyenkor simizem õt, aztán szép lassan õ is belaszik. 23 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Jövöhét hétfõn kell visszamennem újra. Azért ugye hogy a szikhólyagot tutira lássa?
szia!! szerintem nyugodj meg, mi 4-5.héten voltun elõször uh-n és akkor volt 4-6mm között a petezsák. a sejthetõt vagy épnek látszót még sokat fogod hallani az orvosoktól, mivel biztosra csak a szülés után lehet megállapítani mindent. szóval nyugodj meg, minden rendben lesz!! boldog babavárást!! 26 hetes pocakos
Nekem a doki 5 hetesen látott 7mm-es petezsákot.Nincs ezzel a mérettel semmi gond!Nyugi!Sok boldogságot, és boldog baby-várást!26 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Nektek! Boldog Babavárást nektek is!
Kedves Kérdezõ! Kérlek írd meg a fejleményeket, hasonló cipõben járok! köszönöm

8+4 hetes vagyok, és furcsán szurkál a pocak, néha belenyílal méhszájamnál, plusz fáj a derekam. Ez normális?

Legjobb válasz: Ha tudod, hívd fel az orvosod és kérj tanácsot tõle, de ha nem vérzel valószínûleg normális. Növekedés, átalakulás meg ilyenek. A magnézium jó lehet rá! Na meg próbálj meg pihenni! De biztosan jobban megnyugszol ha a dokid is meghallgatod! Boldog babavárást!

Ha tudod, hívd fel az orvosod és kérj tanácsot tõle, de ha nem vérzel valószínûleg normális. Növekedés, átalakulás meg ilyenek. A magnézium jó lehet rá! Na meg próbálj meg pihenni! De biztosan jobban megnyugszol ha a dokid is meghallgatod! Boldog babavárást!
Szia! Igen normális, ezek a tünetek az egész terhesség során fentállhatnak, fõleg ha elsõ várandóság. Azért, hogy tényleg megnyugodj, hívd fel a dokidat, engem is csak õ tudott mindig megnyugtatni. A magnézium tényleg jó ötlet, az sokat segíthet. Szép babavárást!
A kérdező hozzászólása: Néha olyan érzés mintha csak a szelek bántanák a pocim, de aztán lejebb érzem a méhemnél. Tudom, hogy még alakul a méhem, csak furi, így az elsõ terhességnél:) Sajnos a dokimat nem akarom már zargatni, mert orvosválltást tervezek, és így elég furin jönne ki, de ma megyek védõnõhõz, megkérdem tõle.
Nekem is igy volt, neha nem is szurkalt hanem inakk egybol bele nyilalt 2 -3 masodpercre aztn elmult...a hatam es a derkem majd' leszakadt a 11.hetig aztan mekem elmut...szerintem is ezzel jar....Persze nallam az is volt a baj , h ha kicsit fajt a hatam kepes voltam "gorbe" hattal jarni, ugyhogy meg az is tett ra...de azota megszoktam h csak egyenes hattal jarok...es nincs semmi gond. 2 hete becsipodott 1 idegszal a hatamban, a doki azt mondta h Diklofenek-kal kenhetem nyugodtan.Ha nagyon nagyon faj a hatad probald ki te is... Gratulal a babahoz! 20 hetes pocakos!

34+4 hetes vagyok. Ejszaka arra kelltem hogy nagyon faj a derekam es menszi szeruen a hasam alja. Imkabb a derekam faj a hasam nem annyira. Normalis? Vagy ez az elojele valaminek?

A hasam alja olyan mintha folyamatosan fajna de csak kicsit.A kislanyom jol van,mocorog.Sokat pihenek.Ha lehet nem ulok.

Legjobb válasz: szia nem akarlak ijesztgetni nekem is volt ilyen másnapra elmúlt teljesen aztán 2 napra rá megszültem de ne aggódj neked még korai lenne.

szia nem akarlak ijesztgetni nekem is volt ilyen másnapra elmúlt teljesen aztán 2 napra rá megszültem de ne aggódj neked még korai lenne.
Nekem is voltak/vannak ilyenek, állítólag normális dolog, készül a szervezet a szülésre. Ha nem erõsödnek a fájdalmak, akkor nincs nagy baj.
Szia Én 33 hetes vagyok de nekem is vannak ilyenek, ezek jósló fájások ami nem jelenti azt hogy hamarabb fogsz megszülni!! Még túl is hordhatod!

6 hetes+4 napos vagyok. Normális méret a 15mm-es petezsák és hogy nem látható a szívhang?

6+0 hetesen a petezsák 10 mm volt, babáról nem tett említést az orvos. Most azt mondta nincs kifejl?dve egy fontos szerv sem. A terhesség ideje pontos, mert konkrétan tudom a fogamzás napját. Hónapban 1 alkalom volt.

Legjobb válasz: Szia. Nem akarlak megijeszteni, de nekem is volt olyan,hogy csak a petezsák nõtt. Ilyen korban legalább már embriócsomót vagy szikhólyagot kellene látni. Kell menned ismétlésre?

Szia. Nem akarlak megijeszteni, de nekem is volt olyan, hogy csak a petezsák nõtt. Ilyen korban legalább már embriócsomót vagy szikhólyagot kellene látni. Kell menned ismétlésre?
A kérdező hozzászólása: Nagyon sajnálom ami Veled történt! :( Szívembõl. Írtad, hogy két hét alatt nõtt a peteszák 10 mm-rõl 16 mm-re. Nekem ugyanez a méretnövekedés 4 nap alatt következett be. Nagyon remélem, hogy ez jót jelent.
Én sem akarlak elkeseríteni, de sajnos én is így jártam. Elõször 6 hetesen volam uh-n akkor egy 10 mm-es petezsákot látott az orvos és azt mondta hogy szikhólyagot már látnia kéne. Két hét múlva kellett vissza mennem akkor már 16 mm-es volt a petezsák de továbbra is üres, vártunk még egy hetet és most szerdán volt egy újabb uh, ott már 33 mm-es volt a petezsák és üres :( Azt mondta az orvos van ilyen. Jövõ héten megyek missed ab. mûtétre. De azért még ne add fel hátha még is van még reményed!!! Bár ha tényleg 6 hetes vagy akkor többet kéne látni :( De azért szorítok nagyon és probálj meg pozitív maradni!!!
Nekem 5 hetesen és 6 naposan nem volt még szívhang, viszont a szívcsõ már pulzált, ebbõl lehetett arra következtetni, hogy szívhang is lesz majd a 8. héten és lett is. A szívcsövet látta a dokit, nem mondott erre valamit? Sajnos van olyan, hogy a pici nem fejlõdik tovább, nem jön létre a szívhang. Ha pontos a terhesség ideje még akkor is van esély arra, hogy egy kicsit csak lemaradt. De 1 hét múlva már mindenképp dobognia kell a szívnek.
5 hetesen már szokott lenni szívhang de 8 hetes koráig nincs ok aggodalomra. számolj rá az együttléteteekre minimum egy hetet, míg megtapadt rendesen a pete, mert onnantol hívják terheségnek. 2 hét múlva menj vissza ha mást nem mondott a doki.
A kérdező hozzászólása: Két hét múlva kell visszamennem uh kontrollra. De addig megõrülök a bizonytalanságban! Azt nem mondta, hogy nem lát babát, de azt sem, hogy igen. Annyit mondott, hogy még nincs szívhang és nincs egy fontosabb szerv sem kifejlõdve.
A kérdező hozzászólása: A történetem vége: A kérdésem elküldése utáni napon megint elmentem uh-ra, de már egy klinikára. Megállapították, hogy van baba, de nem fejlõdött tovább mert nem indult el a szívverése. A missed ab mûtétem okt. 30-án volt. :(
Szia. Nagyon sajnálom, ami történt. Ahogy írtam, nekem is volt ilyen, tudom most nagyon rossz, de hidd el nem volt véletlen, lehet hogy betegen született volna meg. Nemsokára lehet újra próbálkozni a babával, és õszintén drukkolok nektek, hogy sikerüljön. Nekünk is sikerült, egy egészséges babó van a pocakomban, aki várhatóan egy hét múlva megszületik. Próbáld helyretenni a lelked, és próbálkozzatok! Sok sikert! Üdv 1. válaszoló, egy 39 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a vígasztaló szavakat. Valóban nagyon nehéz feldolgozni. De a férjem többet már nem szeretne próbálkozni és ez a végsõ elhatározása. Van már két gyermekünk, de én nagyon szeretném a harmadikat. Ezért még fájdalmasabb a veszteség.
Én is nagyon sajnálom! Nekem ok.28.-án volt a mûtét. És az én férjem sem akart több gyerkõcöt, pedig nekünk csak egy fiunk van.

11+4 hetes vagyok, de semmi változást nem látok a hasamon, ugye ez normális? Nektek mikor kezdett el nőni?

Ha lefekszem, és elkezdem tapogatni akkor sem érzek semmit. :( Olyanok válaszoljanak légyszi, akik az első babót várják.

Legjobb válasz: Nekem ekkor már volt hasam, de leginkább a puffadástól! Ha éreznél is valamit, azt csakis egész lenn, de ilyenkor ez nem valószínû! Feleslegesen ne nyomkodd a pocakod, majd idõvel nõni is fog! Egy része genetika, alkat kérdés! Sok Boldogságot! 28 hkm

Nekem ekkor már volt hasam, de leginkább a puffadástól! Ha éreznél is valamit, azt csakis egész lenn, de ilyenkor ez nem valószínû! Feleslegesen ne nyomkodd a pocakod, majd idõvel nõni is fog! Egy része genetika, alkat kérdés! Sok Boldogságot! 28 hkm
én a 12.hétig bírtam a régi gatyáimban, ekkorra már olyan szinten szorítottak, hogy bár akkora hasam még most sincs, de terhesnacit kellett vennem. napközben egyébként egész szép pocak kerekedett már ekkor, de reggel felkeléskor csak az alhasam dudorodott. mostanra, a 19. hétre már reggel is szépen látszik a pocakom, de még közel sem az a tipikus "terhes has". mindenesetre engem nem zavar, szerintem Téged se zavarjon. én is sokat nézegetem a tükörben, de biztos vagyok benne, hogy lesz idõ, amikor visszasírjuk a kispocakos idõszakot. pl majd mikor nagy hassal kell zoknit vagy cipõt felhúzni, szõrteleníteni, hajolgatni.. mindennek meg van a maga szépsége, ahogy ennek is :) élvezd! boldog babavárást, ölellek
Én is 11+4 vagyok. Párom pont tegnap jegyezte meg hogy már van egy kis hasam. De ruhában még nem lehet észrevenni.viszont mar kezdem érezni hogy kicsit kényelmetlen a farmerom.
Én 14 hetes elmultam pár napja és kb 10-12 hét körül kezdett el látszani a pocakom, igaz még kicsi de már gömbölyödik.
Nekem se látszott szinte semmi egészen félidõig, de akkor is nagyon kellett figyelni... Emlékszem a cukorterheléses vérvételnél megkérdezték, hogy mit keresek itt, mert még tuti nem vagyok annyi idõs, hogy jönnöm kellejen ;)Sõt a CTG-n is néztek rám, hogy biztos eltévedtem, alig akarták elhinni, hogy a 36. hétben vagyok ;) Mondjuk én örültem neki, hogy nem nõttem meg nagyon.Így is teljesen egészséges 47 cm 2850 gr-os kisfiam született ;)
15hetes vagyok és még nem látszik. Illetve, valamicske igen, de az még olyan "háj" pocak féle :) Szóval nem terhes pocak, de tény, már azt a kevés hasamat sem tudom behúzni, és már keményebb is. Ne aggódj, pár hét és olyan rohamosan fog nõni....
Nalam az elso babat mar 9 hetesen eszrevettek (normal testalkat). Jelenleg 8 hetes vagyok a masodikkal, de meg nem venni eszre (most sovany a testalkatom)
Igen, alulról. :) Nyugi hamarosan szép nagy pocid lesz. :) Második voltam.
Természetesen, hisz ott van a méhed, majd a hónapok teltével fentebb is "jön", vagyis majd nõ!
A kérdező hozzászólása: Még annyit szeretnék kérdezni, hogy alulról fog nõni?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) Olyan türelmetlen vagyok, mindig nézegetem a tükör elõtt, de a kis úszógumin kívül mást nem látok.
Ez alkattól függ. Én már a 9. héten sem tudtam volna letagadni. Ne aggódj, majd megnõ a te pocid is. :)
12 hét után rohamosan növekedett a méhem.
Mi már túl vagyunk a terhességen( elsõ), de azért még emlékszem rá hogy 12-13 hetesen kezdett nõni a pocim. Addig szinte lapos volt. Aztán 20 hét után gyorsan nõtt.
Teljesen ormalis. Kb a 12. Hetenhagyja el a mehex teteje a szemerdombod vonalat, szoval addig meg fekve sem kell erezni. Ha mar most pocakod lenne, az amiatt lenne mert puffadnal, vagy nem lenne tul eros a hasizmod es kiengedned a pocakodat osztonbol. Nekem egyik babaval sem igazan latszott semmi ennyi idosen, max puffadas estenkent, de pl meg a masodik baba erkezeserolis csak 16 hetesen szoltunk a csaladnak es konkretan nem vettek eszre semmit addig. Es nem vagyok molett, pont ellenkezoleg, magas vagyok es vekony, eros izomzattal, sportolok is. A doki szerint eros a hasizmom, jol tart. A babak normal sullyal szulettek, egyik 3 kg felett, masik 4 kg alatt picivel, vegig kicsi pocakom volt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!