Találatok a következő kifejezésre: 4 hetes vagyok hogy (255 db)

Kb mikortol lehet elkezdeni egyfajta napirendre terni, szokni, a pici babaknal? Mi 4 hetesek vagyunk, korai lenne meg? Es mikortol varhato hogy ataludja az eszakat, ertem ezalatt, hogy tobbet mint 3 ora?

Legjobb válasz: Az a baj a napirendel ilyen kicsi korban, hogy gyorsan változik. Nekünk 6 hetesen volt elõször, de csak 1-2 hétig tartott. Akkor jó tartani, ha huzamosabb ideje már ugyanabban az idõben ébred, mert akkor tudsz mihez viszonyítani. Nálunk a miatt változtak, hogy nappal milyeneket aludt, mert áttértünk elõször az 5x evésre, most meg a 4x evésre. De ugyanakkor kel, ugyanakkor fekszik. Csak tovább bírja a kajával. Az, meg hogy mikor alussza át az éjszakát, sose lehet tuddni. Nekem már a kórházban is aludt 4-5 órát éjjel, örültem neki. Aztán napról napra kicsit többet, már 2 hónapja ugyanaz a napirendünk, és este 10-fél 10-ig alszik. 4 hónapos

Az a baj a napirendel ilyen kicsi korban, hogy gyorsan változik. Nekünk 6 hetesen volt elõször, de csak 1-2 hétig tartott. Akkor jó tartani, ha huzamosabb ideje már ugyanabban az idõben ébred, mert akkor tudsz mihez viszonyítani. Nálunk a miatt változtak, hogy nappal milyeneket aludt, mert áttértünk elõször az 5x evésre, most meg a 4x evésre. De ugyanakkor kel, ugyanakkor fekszik. Csak tovább bírja a kajával. Az, meg hogy mikor alussza át az éjszakát, sose lehet tuddni. Nekem már a kórházban is aludt 4-5 órát éjjel, örültem neki. Aztán napról napra kicsit többet, már 2 hónapja ugyanaz a napirendünk, és este 10-fél 10-ig alszik. 4 hónapos
Anyatejes vagy tápis? A tápis babák hamarabb kezdik átaludni az éjszakát. Az én lányom 2 hetes korától tápis is volt, de 3 hós koráig még volt cici is. 6 hetes kora óta alussza át az éjszakát mai napig(most 6 hós), de 2 hós koráig még hasfájós volt. De az utána megszünt. Így nekünk 2 hós korától állt be a napirend.
A kérdező hozzászólása: Tapis az en babam is, mert sajna nem indult be a tejem. Minden reggel kb masfel hete reggel 6.30-7 korul kel utanna mar nem alszik vissza, es este 9 korul fekszik le, es 2x kel enni ejjel ekozott az ido kozott, ugyhogy az ejszakak kb egyformak, csak van amikor jobban faj a hasa, akkor nagyon sokat felsir es simizni kell a pocijat. Napkozben meg van mikor alig alszik egesz nap csak ilyen fel orakat, van mikor meg orakat alszik evesek utan.
Én kezdettõl fogva egy könyvbõl nevelek és próbálom úgy csinálni ahogy le van írva.Eddig minden rendben ment.Nappal egyáltalán nem alszik de a könyv erre is írt megoldásokat 2 és fél óránként eszik ilyenkor a köztes idõben játék és dajkálás van de többet van az ágyában.Éjjel viszont 1* ébred fel mindig ugyanabban az idõpontban.Nekem így jó és szerintem neki is.Most 2 hónapos.
Az én kisfiam 4 hetesen aludta át elõször az éjszakát, de soha nem kelt fel elõtte sem 1nél többször. 7 hetes kora óta kap minimális tápszeres pótlást(napi 180ml), de ez nem változtatott az éjszakáin. Nálunk szerintem ez alkati kérdés volt a kisfiamnál, nem rajtam múlt. Kb 2 hónapos volt, mikor azt lehet mondani, h kezdett kiszámítható napirendje lenni, persze mindig attól függ, h mikor ébred, mennyire fárasztó a játék, meg mindentõl, ami egy felnõttet is befolyásol(idõjárás, hangulat). A fürdési idõ elejétõl fogva közel azonos idõben történt, a séta lehetõség szerint szintén, mióta kanalasat eszik, az is ad egy fix pontot. Én magam se vagyok egy szigorú napirend szerint élõ egyén, a gyerekem is szeretném, ha rugalmas lenne, ez jelenleg még úgy látszik nála is mûködik, mondjuk, mindent elmondok neki elõre, ha valami szokatlan dolog várható, hiába lehet h nem érti.

35+ 4 hetes vagyok és már 2. éjszaka arra ébredek fel többször, hogy fáj az alhasam. Olyasmi, mintha izomlázam lenne egy kis menstruációs görccsel megspékelve. Ilyenkor ez már természetes?

Legjobb válasz: Szia! Én 34 hetesen ugyanezzel a kérdéssel hívtam fel az orvosomat. Õ azt mondta, hogy menjek be hozzá, mert szeretné megnézni, hogy nem nyílik e a méhszáj. Nem volt olyan vészes fájdalom, csak kicsit aggasztó. Kiderült hogy megrövidült a méhnyak, és kinyílt a külsõ és a középsõ méhszáj. Mivel a belsõ még zárt volt, másnap hazaengedtek, de addig kaptam magnézium infúziót, illetve tüdõérlelõ injekciót, hogy ha netán hamarabb jönne a baba, akkor rendben legyen a légzése. Azóta 38+2 hetesek vagyunk, szóval nem volt semmi gond, de azért akkor kicsit aggódtam. Lehet hogy nálad semmi ilyen nincs, de a következõ vizsgálaton szerintem említsd meg.

Szia! Én 34 hetesen ugyanezzel a kérdéssel hívtam fel az orvosomat. Õ azt mondta, hogy menjek be hozzá, mert szeretné megnézni, hogy nem nyílik e a méhszáj. Nem volt olyan vészes fájdalom, csak kicsit aggasztó. Kiderült hogy megrövidült a méhnyak, és kinyílt a külsõ és a középsõ méhszáj. Mivel a belsõ még zárt volt, másnap hazaengedtek, de addig kaptam magnézium infúziót, illetve tüdõérlelõ injekciót, hogy ha netán hamarabb jönne a baba, akkor rendben legyen a légzése. Azóta 38+2 hetesek vagyunk, szóval nem volt semmi gond, de azért akkor kicsit aggódtam. Lehet hogy nálad semmi ilyen nincs, de a következõ vizsgálaton szerintem említsd meg.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Tegnap voltam dokinál és 2000-es méhszájam (végig annyi volt), de ma éjszaka kipróbáltam egy új módszert. Tettem a pocakom alá egy kispárnát és így nem fájdult meg. Megpróbálok most így aludni, hátha nem tér vissza.

Múlt hét kedden voltam nőgyógyásznál akkor megállapította hogy 5 hetes kismama vagyok ma megint voltam és azt mondta hogy 6 hetes 4 napos vagyok, hogy is van ez?

Legjobb válasz: Mert korábban még nem látott méreteket igazából, csak a naptár szerint mondta, most meg már az UH által mért adatokból határozta meg a korát.

Mert korábban még nem látott méreteket igazából, csak a naptár szerint mondta, most meg már az UH által mért adatokból határozta meg a korát.
Hááát igen! Ez nehéz dolog, mivel az orvosok a baba méretébõl állapítják meg, hogy hanyadik hét! E miatt ne aggódj! Mikor mész legközelebb uh-ra? Ha megint más mond, mint amennyi szerinted, kérdezd meg!

37+4 hetes vagyok. Normális hogy pár napja néha hányinger gyötör? Ilyenkor visszatér? A terhesség elején sem volt nagyon hányingerem, nincs gyomorsavam, eddig ilyen panaszom nem volt.

Másnál is volt hányinger? Néha nagyon elkap.

Legjobb válasz: Szia! Én 37 hetes vagyok, és néha nekem is hányingerem van, már 1 hete. Én az elején nagyon szenvedtem a hányingertõl, ez azért nem olyan erõs, inkább csak émelygés. Már én is várom a végét, mert úgy érzem már egyre nehezebb:) Könnyû szülést!

Szia! Én 37 hetes vagyok, és néha nekem is hányingerem van, már 1 hete. Én az elején nagyon szenvedtem a hányingertõl, ez azért nem olyan erõs, inkább csak émelygés. Már én is várom a végét, mert úgy érzem már egyre nehezebb:) Könnyû szülést!
Éppen ma akartam megkérdezni ugyanezt. 37 hetes vagyok szintén és néha elég erõsen rámtör a hányinger. Bár valahol olvastam régebben, hogy ez normális, de mégis nekem is furi. Lehet, hogy már annyira kevés helye van a gyomrunknak, hogy ez okozza.
Nyomja már a gyomrodat, attól van. Keveset egyél gyakran, de ez se segít mindig. Normális. Nekem is volt.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszi a választ, akkor nem csak én szenvedek tõle. Szerencsére több panaszom nincs, bár hamar fáradok, de egészen jól viselem a végét. :) Nektek is kitartást és könnyû szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Mindig keveset eszek, mert ch diétán vagyok. :( Eddig sem nyomta a gyomromat, csak most jelentkezett kb 2 napja. De a lényeg hogy normális.

38+4 hetes vagyok! Normális az, hogy tegnap óta sokat keményedik a hasam, és tegnap egész délután, és most is picit görcsölget a hasam? úgy mint mielőtt megszokott jönni a mensi. Nagyon gyengén!

Legjobb válasz: 38+6 hetes vagyok. Nekem délelõtt óta feszül a hasam, néha görcsölget és tök zizis vagyok, úgyhogy arra gondoltam, lehet vmi. front van vegy a szeles idõ teszi. Nem tudom, eddig nem voltak se jóslómim, a nyákdugó sem ment el.

38+6 hetes vagyok. Nekem délelõtt óta feszül a hasam, néha görcsölget és tök zizis vagyok, úgyhogy arra gondoltam, lehet vmi. front van vegy a szeles idõ teszi. Nem tudom, eddig nem voltak se jóslómim, a nyákdugó sem ment el.
A kérdező hozzászólása: szia! nekem tegnap volt egy hete, hogy a nyákdugó elment! hát lehet, hogy tényleg ez a front lesz a hibás! boldog babavárást, és könnyû szülést neked! szia
Az normális, úgy hívják jósló fájás és ha rendszeres idõközönként jelentkezik, akkor már nem jóslás. (Nekem egy napig görcsölgetett, aztán másnap reggel már 5 percenként és kicsit erõsebben is, de nem voltak nagyon erõs fájások azok még.) Szóval könnyû szülést nektek, valamint jó babázást. Szerintem ez már annak az elõszele.
Na csajok, ez lehet tényleg a front. Én is 38 hetes 4 napos vagyok és ugyanezt érzem, igaz nem bánnám, ha már történne valami.... Szép szülést!
Már én is türelmetlen vagyok, de amilyen "szerencsém" van, nem fog megindulni magától és indítás lesz a vége, mint a fiamnál. Kedden megyek dokihoz, kívánncsi vagyok mit mond. elsõ
A kérdező hozzászólása: Jövöhét hétfõn kell visszamennem újra. Azért ugye hogy a szikhólyagot tutira lássa?
szia!! szerintem nyugodj meg, mi 4-5.héten voltun elõször uh-n és akkor volt 4-6mm között a petezsák. a sejthetõt vagy épnek látszót még sokat fogod hallani az orvosoktól, mivel biztosra csak a szülés után lehet megállapítani mindent. szóval nyugodj meg, minden rendben lesz!! boldog babavárást!! 26 hetes pocakos
Nekem a doki 5 hetesen látott 7mm-es petezsákot.Nincs ezzel a mérettel semmi gond!Nyugi!Sok boldogságot, és boldog baby-várást!26 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Nektek! Boldog Babavárást nektek is!
Kedves Kérdezõ! Kérlek írd meg a fejleményeket, hasonló cipõben járok! köszönöm

11+4 hetes vagyok.6-án megyek UH-ra, viszont kaptam plusszban egy csekket a down szűrésre. Hogy fog ez kinézni?

Legjobb válasz: Csekket? A 12 hetes uh, az genetikai, tehát down szûréses.

Csekket? A 12 hetes uh, az genetikai, tehát down szûréses.
A kérdező hozzászólása: Akkor lehet hogy tényleg csak a te kórházad csinálta/ja egy darabig ingyen?
10:45-ös vagyok ismét és tényleg nem értem nekem Nyiregyen a kórházba csinálták ingyen. Ezt a tesztet egy angol sejtbank ajánlotta fel minden kismama számára, hogy lehet, hogy van olyan kórház ahol ezért pénzt kérnek? Ja azt nem tudom visszamenõleg lehet e mert ezt 12 hetesen nézték nekem.
A kérdező hozzászólása: Tegnap voltam a védõnõmnél és meséltem neki errõl a csekkrõl, de egy árva szót sem mondott rá, azon kívül hogy jól van.Akkor most honnan tudom meg hogy mi az ami tényleg jár?????
nálunk Gyõrben ez úgy mûködik, hogy elmegy a kismama az uh-ra, majd ha akarja kérheti a down szûrést, amit ujabban kombinált tesztnek neveznek.két fajtája van, a 9ezer ft-os, és a 24 ezer ft-os.csak az az érdekes, hogy annak idején mikor elsõ babámat vártam nem volt ilyen, csak az afp.most teljesen rácsodálkoztam hogy ilyen van már?17 hetes vagyok, lehet most sokan felsóhajtanak, de én nem kértem a kombinált tesztet.ott az afp, meg az uh.
Így van ami jár, az jár!!! De vissza menõleg már nem csinálják meg? Én 14 hetes vagyok. Vagy ilyenkor már fars eredmény születne??
10:45-ös vagyok, nem korhoz kötött a kombinált teszt, mert én 21 éves vagyok és nekem csináltak, a védõnõtõl kaptam papírt amit vinnem kellett a 12 hetes Uh-ra, de ez teljesen ingyenes mindenhol én úgy tudom, kérdezz rá a védõnõdtõl, ami jár az jár:)
A kérdező hozzászólása: Hol csinálnak ingyenes kombinált tesztet?
A kombinált teszt az ingyenes? ÍÉs mindenhol csinálnak?? Vagy csak a kor miatt csinálnak valakinek? Én nekem nem csináltak a 12 hetes uh-n.
A kérdező hozzászólása: Dunaújvárosban lesz az UH, és azt mondta a doki, hogy mivel 33 éves vagyok ezért nem ártana csináltatni egy down-szûrést, és már kaptam is a csekket 9ezerrõl. De most már nem értem az egészet!!
Csak gondoltam, ha nincs fizetned kell ezért a vizsgálatért!De így nem tudom miért kaptál csekket!?A dokitól kéne megkérdezned.Ha sikerül kérlek írd meg, kiváncsi vagyok a válaszra!Ilyet még nem hallottam.Remek irányba halad az ország...
Hové mész Uh-re, mikor én voltam, megnézték Uh-n a kis drágám méreteiu, utánna vért vettek amit kombinált tesztnek hívtak és ez álltal szûrték ki a down-kor esélyét, de ez teljesen ingyen volt, 21 hetes kismama:)
A kérdező hozzászólása: Igen. természetesen. Miért?
Van biztosításod?
A kérdező hozzászólása: Szia! De én még ezen kívül is kaptam egy 9000ft-os csekket. (????)
Csak a 12. héten lehet a kombinált tesztet, illetve a 16. héten az AFP-vel együtt a 2. vérvételt ha az integrált tesztet csinálják. Az pedig, hogy kell-e fizetni érte, attól függ, hogy az intézmény, kórház ahová tartozol és ahol leveszik a vért kap-e rá állami támogatást vagy sem, milyen szerzõdése van az OEP-pel vagy esetleg valamelyik sejtbankkal. Éppen azért nem kötelezõ ez a vérvétel, mert a legtöbb helyen még mindig fizetõs sajnos.
Zuhany, helyzetváltoztatások stb ha ezektõl nem múlik hanem szépen erõsödik akkor lehet készülni.
*egészséget
Gratulálok! :-). Én is 39+4naposan szültem :-) jó egézséget ! 7hós fiú anyukája
A kérdező hozzászólása: De arik vagytok köszi :) ))
Gratulálok! :)
Én is gratulálok!:D
:-)) gratulálok!!!
A kérdező hozzászólása: utolsó, talált süllyedt :D meg is lett a fiam éjjel :P
Szerintem már kórházban van:P
Hát én mennék a kórházba, nem a zuhany alá 5 percesekkel...
Nekem így kezdõdött, ügyes legyél :)
Ha sûrûsödik és/vagy erõsödik, akkor kell indulni. Még el is múlhat, de szerintem nem valószínû. Eltarthat még egy napig is, mire tényleg beindul.
A kérdező hozzászólása: köszi, viszont :)

39+4 hetes vagyok, a doki azt írta a leletre, hogy bő ujjnyi méhszáj, nagyrészt megrövidülve. Értelmeznétek?

Ezt otthon olvastam csak el, de azt mondta a kontrollon, hogy szerinte szerdáig meglesz a pici. Amúgy csüt.re vagyok kiírva, de nincsenek joslóim, semmi el?jel......Szerintetek? Eddig mindig értékeket írt a leletre (2100, 2111 stb....), most meg b? ujjnyi méhszáj, nagyrészt megrövidülve......Ez miatt gondolhatja, hogy meglesz szerdáig?

Legjobb válasz: A bõ ujjnyi méhszáj azt jelenti, hogy kb. két cm-re ki vagy nyílva, a nagyrészt megrövidülve pedig azt, hogy elkezdett rövidülni a méhnyak, vagyis készülõdik a szervezet a pici születésére, mert mielõtt kibújik a pöttöm, eltûnik a méhnyak. Ennek az elsõ lépése a rövidülés. Könnyû szülést Neked!

A bõ ujjnyi méhszáj azt jelenti, hogy kb. két cm-re ki vagy nyílva, a nagyrészt megrövidülve pedig azt, hogy elkezdett rövidülni a méhnyak, vagyis készülõdik a szervezet a pici születésére, mert mielõtt kibújik a pöttöm, eltûnik a méhnyak. Ennek az elsõ lépése a rövidülés. Könnyû szülést Neked!
Szia!!! Én is csütörtökre vagyok kiírva...Remélem hamarosan meglesz a babód.Nekem már múlt héten kedden azt mondta bõ 1 ujjnyira vagyok nyílva..meg hogy max. 2 nap..azóta lassan egy hét telt el és semmi...pedig a nyákdugó is elment már..Hogy vagy amúgy?Kitartást és ha lesz idõd írj hogy mi újság veled!!
A kérdező hozzászólása: Fúú, akkor kól gondoltam, hogy szerintem szerdáig nem lesz szülés (bár...), nekem még a nyákdugóm sem ment el (vagy nem tudok róla.....) Nektek is könnyû szülést:)
Szio!A második vagyok..a nyákdugó ha elmegy nem nagyon jelent semmit csak hogy közeleg az idõ..nem is mindenkinek megy el..van akinek csak szüléskor.Tehát erre ne alapozz.És, hogy éled meg a hírt hogy hamarosan itt a babód?Én azóta kezdek bekattanni..minden pillanatban csak ez jár az eszemben..néha megilyedek magamtól :D
A kérdező hozzászólása: Én azt hittem az eleje óta, hogy a 38. héten szülök......ehhez képest még 3 nap és túlhordom:) Szeretném, ha péntekig megérkezne (persze tudom, ezt nem én döntöm el), péntektõl mindennap be kellene járnom...
A kérdező hozzászólása: Szia! Koszi szepen! EN is rh negativ vagyok, apuka meg rh+. kicsit felek is ettol. Nektek is boldog babavarast
A kérdező hozzászólása: Akkor magyarul raerek meg.Koszi szepen. Ha valakinek van meg esetleg mas hasznos infoja, szeretettel varom. :)
Elos vagyok. Nem felj az RH negativ miatt. Mindig fogjak ellenorizni a vered, hogy nem-e termelsz antitesteket a baba ellen es mondtak nekem, hogy ha valami gond lenne azonnal hivnak es kapsz egy szurit es minden rendben lesz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!