Találatok a következő kifejezésre: 4 hetes vagyok és már (65 db)

35+ 4 hetes vagyok és már 2. éjszaka arra ébredek fel többször, hogy fáj az alhasam. Olyasmi, mintha izomlázam lenne egy kis menstruációs görccsel megspékelve. Ilyenkor ez már természetes?

Legjobb válasz: Szia! Én 34 hetesen ugyanezzel a kérdéssel hívtam fel az orvosomat. Õ azt mondta, hogy menjek be hozzá, mert szeretné megnézni, hogy nem nyílik e a méhszáj. Nem volt olyan vészes fájdalom, csak kicsit aggasztó. Kiderült hogy megrövidült a méhnyak, és kinyílt a külsõ és a középsõ méhszáj. Mivel a belsõ még zárt volt, másnap hazaengedtek, de addig kaptam magnézium infúziót, illetve tüdõérlelõ injekciót, hogy ha netán hamarabb jönne a baba, akkor rendben legyen a légzése. Azóta 38+2 hetesek vagyunk, szóval nem volt semmi gond, de azért akkor kicsit aggódtam. Lehet hogy nálad semmi ilyen nincs, de a következõ vizsgálaton szerintem említsd meg.

Szia! Én 34 hetesen ugyanezzel a kérdéssel hívtam fel az orvosomat. Õ azt mondta, hogy menjek be hozzá, mert szeretné megnézni, hogy nem nyílik e a méhszáj. Nem volt olyan vészes fájdalom, csak kicsit aggasztó. Kiderült hogy megrövidült a méhnyak, és kinyílt a külsõ és a középsõ méhszáj. Mivel a belsõ még zárt volt, másnap hazaengedtek, de addig kaptam magnézium infúziót, illetve tüdõérlelõ injekciót, hogy ha netán hamarabb jönne a baba, akkor rendben legyen a légzése. Azóta 38+2 hetesek vagyunk, szóval nem volt semmi gond, de azért akkor kicsit aggódtam. Lehet hogy nálad semmi ilyen nincs, de a következõ vizsgálaton szerintem említsd meg.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Tegnap voltam dokinál és 2000-es méhszájam (végig annyi volt), de ma éjszaka kipróbáltam egy új módszert. Tettem a pocakom alá egy kispárnát és így nem fájdult meg. Megpróbálok most így aludni, hátha nem tér vissza.

Lehet, hogy mindig csak egyik oldalon érzem a babát? 16+4 hetes vagyok, és már nagyon várom, hogy érezzem Õt! Ilyenkor hogy fekszik a baba? Oldalra lóghat a lába?

Ma éppen fizettem a pénztárnál (szóval annyira nem tudtam odafigyelni) és valami kapirgászást éreztem a köldököm alatt kb. 3 ujjnyival. Tutira nem bélmozgás volt! És korábban is éreztem hasonlókat, de akkoris csak bal oldalon.

Legjobb válasz: Ha a bal oldalon "tapadt" akkor bizony ÕT érezted:):) Nekem jobb oldalon tapadt és sokáig 1.5 hétig csak ott éreztem mocorogni. Vagyis jobban ott.És most hogy már "nagylány" most is inkább azon az oldalon érzem:)

Ha a bal oldalon "tapadt" akkor bizony ÕT érezted:) :) Nekem jobb oldalon tapadt és sokáig 1.5 hétig csak ott éreztem mocorogni. Vagyis jobban ott.És most hogy már "nagylány" most is inkább azon az oldalon érzem:)
Bárhogy feküdhet. Bár én a 19. héttõl már folyamataosan tudom követni, hogy mikor hol fekszik. Akkor volt haránt. Aztán faros, most fejvégû. Mindig máshol éreztem. Tök jó neked, hogy már a 16. héten érezted! Én csak a 18. héttõl aktívan. Az én babám borzasztóan erõs. Nagyon aktív. Amikor kereszte vol (haránt), akkor éreztem két oldalt köldök alatt kicsivel a mocorgást. Majd farosan lent éreztem fõleg rúgdosni, fent csak ritkán. Most fejvégû és mindenfele dolgozik már a 21. héttõl. Lent a keze, feje, fent pedig a lábával és mindenfele. Körbe rugdosta már a pocim. Van hogy a mellem alatt érzem, amikor úgy ülök. Ja és az én babám a jobb oldalamat szereti jobban. Mármint ott szokta kinyomni a popóját. Kicsivel a köldököm alatt. Bal oldalra nagyon ritkán kucorodik. :) 24 hetes kismami

Házi praktikák a szülés beindításához? 40+4 hetesek vagyunk és már jó lenne túl lenni a szülésen, mivel indíthatnám be?

Legjobb válasz: Kapd el a párod :) (együtt voltunk a férjemmel, 3 óra múlva mentem szülni)

Kapd el a párod :) (együtt voltunk a férjemmel, 3 óra múlva mentem szülni)
Ugye nem azt akarod mondani, hogy otthon ülsz a gép elõtt, és gyakorin olvasgatva két alma megevése között beindítanád magadnak a szülést??? Normális vagy Te???
Igyál tonikot, nekem ezt mondták. Áll. gyorsítja az összehúzodásokat. 37+2 km Könnyû szülést kívánok
A kérdező hozzászólása: A lépcsõzést megpróbálom hátha bejönne
Engem az orvosom lépcsõztetett 42 hetesen, sajna a szülés nem indult be, meg kellett császározni, de a babómnak szerencsére nem lett baja tõle.
Sok sikert!Könnyû szülést kívánok!Ird majd meg a történeted! :)
A kérdező hozzászólása: Úgylegyen!!!! :) )))
Jön a front!Na attól kibújik!:) )))))
A kérdező hozzászólása: szex... hm... mozogni is alig bírok, bár a cél érdekében:)
szex, nekünk is az indította be.
Pakolászás, takarítás Sokan gondolják úgy, hogy a szülés várható idõpontját kiválóan lehet befolyásolni egy kis takarítással, pakolászással, lépcsõzéssel. Ettõl biztosan kijön majd a baba és a fészekrakó ösztön is érvényesült. Nos, ez a gyakorlat kifejezetten káros! Az utolsó napokban a fizikai munka már kifejezetten kerülendõ, a köldökzsinór a baba nyakára tekeredhet a lépcsõzés miatt. Természetesen egy laza séta megengedett, de cipekedni, nagytakarítani ilyenkor már nem szabad.
A 16.44-es a nem normális. Ez egy komplette kérdés. Ja és lépcsõzz vagy állj neki nagy takarítani. A sok hajolgatás lábemelés lehet segít.
A kérdező hozzászólása: Én úgy gondolom hogy normális vagyok és te?
A kérdező hozzászólása: Holnap beindítja a doki a szülést, most már nagyon parázok...:)

19+4 hetes vagyok és már elkezdett vizesedni a lábam. Mi tévő legyek?

8 órában dolgozom, álló- és ül?munkát egyaránt, estére leszakadnak az alsó lábszáraim, annyira feszítenek, és érezhet?en nagyobbak is. Érdemes otthon maradnom, vagy van erre valami enyhít? ötlet.

Legjobb válasz: Elõször is írdd be a karesõbe a vizesedés szót. Egy csomó választ dob ki. Ezt naponta megkérdezik. Azonkívül polcoldd fel, ha leülsz.

Elõször is írdd be a karesõbe a vizesedés szót. Egy csomó választ dob ki. Ezt naponta megkérdezik. Azonkívül polcoldd fel, ha leülsz.

Terhességi folyás milyen? 7+4 hetes vagyok, voltam már 2x Uh-on, és van élő embrió!

A helyzet az, hogy voltam pisilni ugy félórája, és papirzsepivel töröltem le, és volt benne olyan nagy darab "takony" szer? folyás (bocsi hogy igy irom, de ilyen volt), normális ez ilyenkor??? Azt megjegyzem hogy ez abszolút nincs mindennap! Nem éget, nem viszket, semmi bajom nincs t?le, csak annyi hogy megijedtem! Remélem nem baj?!

Legjobb válasz: Szia, nem, nem hiszem, h baj lenne. Azt mondják, hogy a görcsölés és vérezgetés, vagy barnás váladék a veszélyes ebben a terhességi korban. Mindenesetre akkor fogsz teljesen megnyugodni, ha elmész a dokidhoz egy vizsgálatra. Egészséges babavárást, 29 hetes Kismama

Szia, nem, nem hiszem, h baj lenne. Azt mondják, hogy a görcsölés és vérezgetés, vagy barnás váladék a veszélyes ebben a terhességi korban. Mindenesetre akkor fogsz teljesen megnyugodni, ha elmész a dokidhoz egy vizsgálatra. Egészséges babavárást, 29 hetes Kismama
A kérdező hozzászólása: Pontosan, semmi másra nem vágyok csak egy UH-ra hogy lássam minden okés -e? De sajna csak szerdán mehetek, dokim addig szabizik :(((
Szia!Ez a folyás természetes , ne aggódj, nekem elsõ perctõl van ilyen, ahogy nõ majd a terhesség egyre több lesz sajna.Amig áttetszõ, enyhén sárgás nincs vele baj, csak ha csip, viszket akkor kel kezelni.33 hetes km

Nagyon aggodom, szeretnem elkerulni a csaszarmetszest, de 38+4 hetes vagyok es babacskat mar egy hete 4000 gr korulinek saccolta az UH. Volt valamelyikotok hasonlo helyzetben? Mi lett a vege?

Elegge magasak vagyunk mindeketten a ferjemmel, en 180 cm, szoval nincs teraranytalansag vagy effele,szepen befordult, de elso baba lesz es nagyon felek, hogy esetleg elakad vagy szakadok stb es akkor csaszar lesz!

Legjobb válasz: Szia! Nekem az utolsó UH-n 4610g-ra becsülték. Az orvosom szerint a hasam nem volt akkora, hogy egy ekkora baba elférjen benne. Aztán spontán 4 óra alatt született meg "csak" 4400g-mal a kisfiam! Utána nehéz volt, de a szülés nem volt vészes! Ne aggódj! Minden rendben lesz!

Szia! Nekem az utolsó UH-n 4610g-ra becsülték. Az orvosom szerint a hasam nem volt akkora, hogy egy ekkora baba elférjen benne. Aztán spontán 4 óra alatt született meg "csak" 4400g-mal a kisfiam! Utána nehéz volt, de a szülés nem volt vészes! Ne aggódj! Minden rendben lesz!
Igen, elég nagy volt a gátseb, kicsit repedtem, nem vészesen, de az begyulladt. Meg egy kicsit több vért vesztettem, mint kellett volna... Itthon már volt segítség, de nehéz volt. A szülés viszont nem volt gáz, de én is féltem azoktól, amiktõl Te! De bíztam a dokimban, tudaj mit csinál. Nem is lett nagy baj, szép egészséges babám van! Ne stresszelj, csak bízz az orvosodban, mert õ tudja, mi a jó Neked és a picinek! Ha császár, azt is fogadd el! Könnyû, szép szülést!
Én 162cm és viszonylag sovány vagyok, a babám nekem is nagy volt 4450g és 59 cm volt.Természetes úton szültem és õszintén mondom gyorsabban meglett mint akinek 3 kg körüli volt.Sztem ez inkább annak a kérdése, hogy mennyire tágulsz.Ne félj, ha pozítívan állsz hozzá nem lesz gond, simán és gyorsan megszülöd.Nekem nem volt sok varratom és a gátvarrat is inkább csak húzódott, nem igazán fájt.Könnyû szülést!
Az én fiam is 4400 gramm és 57 cm volt, simán szültem. EDA-val. A kellemtelenség inkább az volt, hogy a "kicsikém" szétszakított belül és sok vért vesztettem. Az utána lévõ napok voltak megerõltetõek a vérveszteség miatt. A 38. hetu UH-on 3600 grammosra saccolták és a 41. héten született. Ma már 9 éves, de még mindig tartja a elõnyét (145 cm és több mint 40 kiló) Nem tudom mekkora lesz a hugicája:-)
Egy ellenpélda: nekem is azt mondta az UH-s, hogy nagy babám lesz. Szerinte 60 cm feletti és tuti, hogy több mint 4 kilós. Erre megszületett a fiam: 54 cm és 3500 gr.
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszt es egyben le a kalappal, 4400 gramm! hat remelem, mi is hasonloan leszunk...ha megengedsz meg egy kerdest, azt irod, "utana nehez volt": marmint nagyon ossze kellett varrni vagy ilyesmi?
Szia! Én a 39. héten szültem meg szintén elsõ gyermekemet. Kisfiam 56 cm és 4350 gramm volt. Könnyû szülés volt, gátvarrás is csak pár öltés volt, semmivel sem volt komplikáltabb mint egy kissebb babát megszülni. A gátsebem még egy pár napig érzékeny volt, de aztán hamar begyógyult. A nehézség csak a késõbbiekben az, hogy nehezebb bébikét kell cipelgetned, de legalább edzésben tart. :) Könnyû szülést. Üdv.: egy 13 hetes kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Mindannyiotoknak nagyon koszonom a valaszokat, jo babazast!!!

37 hetes vagyok és már 3-4 napja szurkál a hasam alja. Ez már fájás? A többi lent.

Alig tudok menni.Ha éjszaka felébredek nagyon fáj.Szerintetek mennyi id?m lehet még?Egyre jobban lent van hasam.Köszönöm a válaszokat!Boldog baba várást kívánok!37hetes km

Legjobb válasz: Szia! Szerintem inkább valamit nyomhat a manó azért szurkál a hasad. Nekem a derekam fájt nagyon. Meg beilleszkedett szépen a szülõcsatornába azért tudsz nehezen menni. Az,hogy mennyi idõd lehet még nemtudom, de már nem sok van. Kitartást. Boldog babavárást/babázást. 10 hós kisfiú anyukája

Szia! Szerintem inkább valamit nyomhat a manó azért szurkál a hasad. Nekem a derekam fájt nagyon. Meg beilleszkedett szépen a szülõcsatornába azért tudsz nehezen menni. Az, hogy mennyi idõd lehet még nemtudom, de már nem sok van. Kitartást. Boldog babavárást/babázást. 10 hós kisfiú anyukája

Kinek milyenek voltak a méretek a 6. ik héten? Ma voltam ultrahangon, CRL 4, 04mm, GS (ami gondolom a petezsák) 21, 8mm, és 6+1 hetes vagyok:-) és már ver a szivecskéje

Legjobb válasz: 6+2-n 3mm, de valószínûleg akkor 6+0 voltam még csak. Már volt nálunk is pulzálás. Lassan kibújik a kiskrapek! :)

6+2-n 3mm, de valószínûleg akkor 6+0 voltam még csak. Már volt nálunk is pulzálás. Lassan kibújik a kiskrapek! :)
Szia, én 7 heteset tudok mondani. A papírt most nem tudom elõvasászni de a CRL-t tudom fejbõl ami 6, 8 mm volt akkor :)
nekem csak 8 hetes van. Crl: 19 mm volt.
nekem 7hetes, és crl: 11ml:)
jajj, dehogy mililiter, miliméter:) csak most olvastam egy szoptatós kérdést, és még az járt a fejemben:) bocsi!!
Nekem 6h+5naposan CRL:8mm

7 hetes vagyok, és már 4-5 napja görcsöl a fejem, mit szedhetek? És hogy ne legyek álmos?

7 hetes terhes vagyok, még suliba járom. Utolsó éves bölcsész vagyok, de van úgy, hogy nem tudok be menni az egyetemre, mert fáj a fejem és csak aludnék. Mit tehetek ellene? El?re is köszönöm.

Legjobb válasz: Az álmosság a terhesség velejárója ez ellen semmit nem tehetsz,az elsõ trimeszter végéig meg szokott szûnni ez a tünet. A fejfájásra nekem algopirint engedélyezett a doki,de csak végsõ esetben alkalmazd!

Az álmosság a terhesség velejárója ez ellen semmit nem tehetsz, az elsõ trimeszter végéig meg szokott szûnni ez a tünet. A fejfájásra nekem algopirint engedélyezett a doki, de csak végsõ esetben alkalmazd!
Nyugodtan vegyél be fájdalomcsillapítót. Sokkal jobban szenvedtek mind a ketten, ha nem teszed meg. Senkinek semmi baja nem lesz tõle. A lényeg, hogy ne vidd túlzásba! Az alvásigényem nekem még most sem szûnik (9 hetes vagyok) de én élvezem. Muszály pihenned sokat, mert õnagysága azt akarja... Jó babavárást!
Bocsánat, hogy ellenkezem, de orvos tudta nélkül szerintem ne vegyél be semmit. Annyira egyedi reakciók lehetnek, hogy én biztos megkérdezném, vagy legalább a gyógyszerészt. Én terhesen még arra is figyeltem, hogy mit kenek magamra, minden felszívódik. Most jönnek-mennek a frontok, el fog múlni a fejfájás. Inkább pihenj és ne stresszelj sokat, az jobban árt! Az egyetemen halasztani is lehet, ha épp úgy alakul! Nem éri meg...
Nos, én másodéves vagyok.Amikor nekem volt ez a problémám, akkor én majd egy hétig ki sem mozdultam otthonról.Fejfájásra csak a rengeteg folyadékot tudom ajánlani.Illetve a zeller, meg a szõlõmagolaj emeli a vérnyomást egy kicsit, és akkor nem fogsz szédelegni annyira. 13hetes kismama
A gyógyszer helyett én is inkább a sok folyadékot javaslom, hatékony!! Amúgy a fejfájás is velejárója a terhességnek, nemrég olvastam. Nekem is fájogat, de nem elviselhetetlenül. A gyógyszerrõl megoszlik a vélemény, de alkalmankénti algopirynt meg szoktak engedni. Egyeztess dokiddal. A pihenést sajna nem tudod elkerülni, barátnõm ezért maradt ki a suliból, nem bírt felkelni délig...Nekem is elmarad tavasszal a diplomám a szülés miatt. Fontold meg melyik fontosabb, melyik éri meg jobban, a baba vagy a diploma. 1-2 félév halasztás nem a világ vége, én is rákényszerülök. vigyázz magatokra!!:-)
Én mindig nagyon fejfájós voltam. Amikor terhes lettem, nem akartam gyógyszert bevenni, ezért homeopátiás golyócskákat szedtem, nekem az "atropa belladonna 15 ch"-s vált be. Ettõl biztos, hogy nem lesz baja a babának. Végszükség esetén az algopyrint javasolták, de csak akkor vettem be, amikor szinte "fetrengtem" a fájdalomtól

Hol találok első babás 17 hetes pocakos képeket? 4 hónapos vagyok és "szabad szemmel" még nem látszik. Pedig már intenzíven mocorgunk!

Legjobb válasz: mármint olyanra gondolsz, amin az anyuka 17 hetes terhes? Nem sok értelmét látom, tudom, ez nem a hasznos válasz kategória, de hidd el, mindenki más és más. Teljesen alkatfüggõ. Én tudnék neked magamról küldeni, 18 hetes vagyok, de inkább nem teszem, mert agyvérzést kapnál. Úgy nézek ki, mint egy hat hónapos. Az AFP-n megkérdezték, hogy ugye terheléses cukorra jött, kismama? Nem a hasad mérete a lényeg, bár tudom, szeretnéd, hogy ország-világ lássa az állapotodat, hiszen téged annyira boldoggá tesz. Türelem, hamarosan fog látszani. A lényeg, hogy már mocorog, sokan meg ezért cserélnének veled. A barátnõm 22 hetesen érezte elõször, majd megütötte addig a guta. Boldog babavárást!

mármint olyanra gondolsz, amin az anyuka 17 hetes terhes? Nem sok értelmét látom, tudom, ez nem a hasznos válasz kategória, de hidd el, mindenki más és más. Teljesen alkatfüggõ. Én tudnék neked magamról küldeni, 18 hetes vagyok, de inkább nem teszem, mert agyvérzést kapnál. Úgy nézek ki, mint egy hat hónapos. Az AFP-n megkérdezték, hogy ugye terheléses cukorra jött, kismama? Nem a hasad mérete a lényeg, bár tudom, szeretnéd, hogy ország-világ lássa az állapotodat, hiszen téged annyira boldoggá tesz. Türelem, hamarosan fog látszani. A lényeg, hogy már mocorog, sokan meg ezért cserélnének veled. A barátnõm 22 hetesen érezte elõször, majd megütötte addig a guta. Boldog babavárást!
Írd be a google-ba hogy: 17. hét terhesség pocak és a képek közötti keresést állítsd be. fogsz látni sok sok pocakos kismamát, kinek nagyobb kinek kisebb a pocakja. ui.: nekem 19 hetesen kezdett el látszani, hogy vmi van, de akkor is csak az vette észre aki tudta h babát várok. 27 hetes pocakos
én is magas vagyok 178cm 63kg voltam de szinte az elsö perctöl van pocim .17 hetes vagyok most és már 3 honaja csak kismama nacit tudok felvenni ja és 74kg most
A kérdező hozzászólása: Hát, valóban irigyellek:) :) :) Nincs is jobb és szebb dolog, mikor büszkén mutathatod a pocid h mindenki lássa, áldott állapotban vagy..:) :) 52 kg vagyok, 172 magas és ezért nem is értem, h miért nincs még. Azt gondoltam, ha valakinek, na majd nekem korán fog látszódni. Hát nem. De türelmesen várok:) Boldog babavárást neked!
Elõbbi vagyok: itt van a kutya elásva! A magasságod.... Nekem az a tapasztalatom, hogy az átlagnál picit magasabb lányokon késõbb látszik, akármennyire vékonyak is! Több ilyen ismerõsöm is van, az egyik szinte "kétdimenziós" olyan vékony, 23 hetesen még olyan volt, mint aki lenyelt egy meggymagot....
:) ez a meggymag jo! en sem tudok neked kepet mutatni, csak megnyugtatni, hogy nem vagy egyedül.en 19hetes vagyok, 168 magas, most 60 kg, es csak ugy nezek ki, mintha jollaktam volna.a mocorgäst mär en is erzem, legaläbb ez van, ha mär poci nincs... :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, aranyosak vagytok! Jó egészséget nektek!
Nyugi, semmi gáz, Én is viszonylag vékony vagyok, és úgy 22-23 hetesen kezdett csak rendesen látszani. Úgyhogy még bõven van idõd gömbölyödni. :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!