Találatok a következő kifejezésre: 4 hetes vagyok, nagyon fáj a (10 db)

4 hetes terhes vagyok, nagyon fáj a fejem, bevehetek Algopirint?

Legjobb válasz: Én algopirint nem vennék be, annyi rosszat hallotam már róla, én elõször a helyedben gyógyteával próbálkoznék elõször és megpóbálnék aludni.

Én algopirint nem vennék be, annyi rosszat hallotam már róla, én elõször a helyedben gyógyteával próbálkoznék elõször és megpóbálnék aludni.
Algopyrin helyett én is inkább gyógyteát vagy homeopátiás készítményt javasolnék. Ezen az oldalon találsz bõvebb infót. http://homeopatia.info.hu/index.php?lang=hu&mode=HihModSite&..
Nekem a dokim azt mondta, hogy nem szabad 12 hetes korig algopirint bevenni mert akkor fejlõdnek ki a baba testrészei.
Ne vegyél be algopirint semmiféleképpen de a Paramax Rapid 500 mg-ot nyugodtan szedheted. Jó egészséget! 24 hetes kismama
Próbálj meg esetleg homeopátiás szert szedni. A barátnõm is terhes és elég fejfájós. Õ is inkább a homeopátiás fejfájácsillapítót szedi a gyógyszerek helyett. Nek bejött. keress kulcsszavakra a neten vagy valószínû hogy patikában is tudnak segíteni. Van egy csomó homeós patika pesten.
Szia! Nekem 10 hetesen volt egy kis megfázásom, és fájt a fejem. A patikus a sima ALGOFLEX-et ajánlotta, ami láz- és fájdalomcsillapító, persze mondtam neki, hogy az elsõ 3 hónapban vagyok. Mondta, hogy nagyon meg kell azért nézni, mit szedek be ilyenkor, de õ ezt ajánlotta (bár a használatiban minden bogyónál persze az szerepel, hogy nem ajánlott a terhesség elsõ harmadában). Én bevettem, elvileg nem lett bajom. A nõgyógyászom sem ellenezte. Azóta még 1-x vettem be, mert frontérzékeny is vagyok, akkor is elmúlt és nem éreztem mellékhatást (persze azt nem is én érzem....). De ha a homeós készítményekben jobban bízol, akkor olyat keress, vannak ott is nagyon jók. üdv, 18 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat:)
Szerintem nem szabad Algopirint bevenni, nekem az orvosom nem engedtte Elég migrénes vagyok én is, azt mondta hogy elõször próbáljam meg a Magne B6-ot, ha nem múlik el akkor Panadolt.Sajna voltam influenziába és akkor is lázcsillapításra a panadolt és hûtõfürdõt alkalmaztam.Üdv 19hetes kismama

36 hetes vagyok, péntek óta rendszertelen mensi szerű görcseim vannak és nagyon fáj a derekam. Még nem kellene szülnöm de ez már így marad még 4 hétig? Vagy előbb szülök?

Beleültem melegvízbe mert itt azt olvastam, hogy attól elmúlnak a fájások de nem. Tompán ugyan, és rendszertelenül de fáj, és a derekam is úgy fájt egyik este, hogy azt hittem szétszakad ilyet még nem éreztem és mintha kisugárzott volna a gyomromba is hányingerem is lett... terhességem el?tt is fájt a derekam de így még soha. Mi a csuda ez? Csak nem id? el?tt szülök? Vagy a hátralév? id? így fog eltelni?

Legjobb válasz: Nekem is így kezdõdött 36 hetesen a jóslófájások és majd leszakadt a derekam. 36 hetesen még a nyákdugó is elment, mégis csak a 39. héten szültem. AMikor szülni kell menni azt tudni fogod, nyugi. Addig pedig kitartást. 11 hetes baba anyukája:)

Nekem is így kezdõdött 36 hetesen a jóslófájások és majd leszakadt a derekam. 36 hetesen még a nyákdugó is elment, mégis csak a 39. héten szültem. AMikor szülni kell menni azt tudni fogod, nyugi. Addig pedig kitartást. 11 hetes baba anyukája:)
37+4 hetes km vagyok. A 36. héttõl nekem is görcseim vannak, fáj a derekam, a csípõm. Már nem egyszer jutott eszembe, hogy akkor most megyünk szülni, de eddig mindig elmúlt. Megfigyeltem, hogy ha jobban terhelem magam, sokat mászkálok, ügyintézek, jobban kifáradok és gyakrabban elõjönnek a panaszok. Úgyhogy inkább pihenj Te is többet!

Nagy baj van? 9, 4 hetes vagyok és ma nagyon görcsöltem, görcsölök és a derekam is nagyon fáj.

Legjobb válasz: Szerintem mindenképpen keresd fel az orvosodat vagy menj be a kórházba az ügyeletes osztályra, ott biztosat tudnak neked mondani és te is megnyugszol!

Szerintem mindenképpen keresd fel az orvosodat vagy menj be a kórházba az ügyeletes osztályra, ott biztosat tudnak neked mondani és te is megnyugszol!
Bizony ehhez sürgõsen orvos kell.majd mondd el mi volt, szurkolunk!!!!
A kérdező hozzászólása: már picit enyhûlt a görcsölés, de a derekam még fáj.nem vérzek, szerencsére.
Szia! Szerintem nézezsd meg magad nehogy baj legyen.
Figyu, mindenképp menj el dokihoz és ne várj, hogy majd elmúlik.Mondja a doki hogy nincs baj...


34+4 hetes vagyok. Ejszaka arra kelltem hogy nagyon faj a derekam es menszi szeruen a hasam alja. Imkabb a derekam faj a hasam nem annyira. Normalis? Vagy ez az elojele valaminek?

A hasam alja olyan mintha folyamatosan fajna de csak kicsit.A kislanyom jol van,mocorog.Sokat pihenek.Ha lehet nem ulok.

Legjobb válasz: szia nem akarlak ijesztgetni nekem is volt ilyen másnapra elmúlt teljesen aztán 2 napra rá megszültem de ne aggódj neked még korai lenne.

szia nem akarlak ijesztgetni nekem is volt ilyen másnapra elmúlt teljesen aztán 2 napra rá megszültem de ne aggódj neked még korai lenne.
Nekem is voltak/vannak ilyenek, állítólag normális dolog, készül a szervezet a szülésre. Ha nem erõsödnek a fájdalmak, akkor nincs nagy baj.
Szia Én 33 hetes vagyok de nekem is vannak ilyenek, ezek jósló fájások ami nem jelenti azt hogy hamarabb fogsz megszülni!! Még túl is hordhatod!

17 hetes vagyok, eddig 3 vagy 4 alkalommal vettem be 1 szem algopyrint, mikor nagyon fájt a fejem. NAgyon rosszul tettem?

Most voltam gyógyszertárban fejfájásra valamiért és ott mondta a gyógyszerész, hogy kismamaként a panadol a jó.

Legjobb válasz: a panadolt és az algopirint ajánlják leginkább az orvosok. az enyém algorpirint mondta h szedjem. Más a panadolt mondja. Mind a kettõt lehet mértékkel ha nagyon muszáj. Minden gyógyszerre rá van írva h kérje ki orvosa véleményét. 3hós a lányom

semmi baja nem lesz az algoprintõl. Nekem a kórházban adták az orvosok az algopyrint vénásan egy betegség miatt annyira rosszul voltam sokszor. Honnan veszitek ezt a baromságot, hogy az algo nem jó???? Megint a sok okoskodás. Mert valakitõl azt hallotta.
Szerintem nem. Ezektõl a gyógyszerektõl nem lesz semmi baja a babának.
dr. Hamvas Ferenc szerint: "Terhesség alatt milyen fájdalom- ill. fejfájáscsillapítók használhatók, illetve mit használjunk lázcsillapításra gond nélkül? Algopyrin, Quarelin, Demalgon nyugodtan használható fájdalomcsillapításra, Algopyrin, Kalmopyrin, Aszpirin, Panadol, Rubophen pedig lázcsillapítóként." Én mondjuk fejfájásra semmit sem vennék be, soha nem is vettem még be semmit, inkább tûröm, bár lehet, hogy még nem volt olyan erõs fejfájásom, mint neked. 23hkm
a panadolt és az algopirint ajánlják leginkább az orvosok. az enyém algorpirint mondta h szedjem. Más a panadolt mondja. Mind a kettõt lehet mértékkel ha nagyon muszáj. Minden gyógyszerre rá van írva h kérje ki orvosa véleményét. 3hós a lányom
Igen a Panadolt szokták ajánlani, de az Algopyrintõl sem lesz semmi baja a babádnak. Nekem a terhesség alatt húzták a fogam, operálták a lábamat 2szer is.Vettem be a 9 hónap alatt vagy 6-8 algopyrint, semmi baja sincs a babámnak. Ma már 4 hós eleven kiscsaj! :)
fejfájásra inkább panadol, mert a paracetamol alapú fájdalomcsillapítókat részesítik elõnyben várandósság idején. uakkor amikor én voltam beteg pl és lázas voltam, akkor azt mondta a védõnõ, h ha még nem töltöttem be a 28.hetet, akkor vegyek be algopyrint, mert az sokkal hatékonyabb láz ellen és a tartós láz ártalmasabb a babának, mint a gyógyszer hatóanyaga. szóval, azért van olyan, amikor még a szakemberek is ezt ajánlják és te még csak 17 hetes vagy. ne aggódj, de azért legközelebb panadolt használj a fejfájásra...
...folyt.....az algopyrin betegtájékoztatójában benne van, hogy kismamaként ne szedjék.
Hát igen, inkább panadolt kellett volna bevenni, vagy mielõtt bármit is beveszel kismamaként kellett volna megkérdezni a gyógyszertárost. Már vissza nem csinálhatod, de legközelebb figyelj erre oda! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm a válaszaitokat :) . Utólag persze okos vagyok én is.
A kérdező hozzászólása: Na akkor megnyugodtam :) Köszi mindenkinek! :)
Nekem is azt mondta a dokim, hogy vehetek be algopyrint nyugodtan. Kérdezte, hogy a terhesség elõtt mit vettem be ilyenkor. Én algoflexet szoktam. Azt mondta az is jó.
Szia! Nekem is rengeteget fáj a fejem és bizony van olyan amit csak gyógyszer tud elállítani! Na persze vannak "bivaly kismamák" akik ezt is kibírják.... Érdekes a hozzáállásuk az orvosoknak. Sztk-s (idõsödõ) doki egybõl Algopyrint mondott amikor kérdeztem. Fiatal(abb) orvosok egybõl a Panadolt mondták :) . Nekem az Advil U. F. vált be terhesség elõtt, rákérdeztem ezt is lehet a középsõ trimbe! Viszont érdekes mód egyértelmûen a Paramaxra van ráírva, hogy lehet szedni és ez a trimektõl független.... http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/algopyrin_5.. http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/panadol_500.. http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/advil_ultra.. http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/paramax_rap.. Kitartást Neked is, remélem ez idõvel elmúlik mert valóban szerez jó pár keserû órát! Jó babavárást! Üdv, egy 19 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok :) Akkor nem parázom túl. Szerencsére nincs sûrûn fejfájásom, csak ha van, akkor pár napra beáll és borzalmassá fokozódik.

26 hetes 4 napos kismami vagyok. Ma hajnalban nagyon fájt a pocakom, és még görcsölt is. És olyan kemény volt, mint a kő. Picikém tegnap óta nem nagyon mozgott. Nagy baj lehet?

Legjobb válasz: A lényeg, hogy mozogjon. Hívd fel a dokit mit javasol. A görcs az már nem fér bele... A keményedést tudod kompenzálni nagyobb adag Magnéziummal. 36km

A lényeg, hogy mozogjon. Hívd fel a dokit mit javasol. A görcs az már nem fér bele... A keményedést tudod kompenzálni nagyobb adag Magnéziummal. 36km
A kérdező hozzászólása: Délután megyek dokihoz.Ma még nem éreztem a Picikémet. Aggódom.
róbáld rávenni, hogy mozogjon. Tudom, hogy [email protected], amikor nem mozog, de ne ess kétségbe. Igyál kólát, kávét, csokit, fordulj hirtelen egyik oldalról a másikra, vedd rá, hogy mozduljon meg. Nekem vagy két hete volt ilyen periódusom, bár én nem görcsöltem. Délben már bõgtem, hogy nem mozog a kicsim. Mondjuk nálunk az is közrejátszott, hogy késõbb keltem, este hamar feküdtem, szóval az esti és reggeli mocizást statból átaludtam. 27 hetes kismami
és írd meg, mi történt a dokinál!!!!
Lehet, hogy a keményedéstõl nem érezted, én is igy voltam, bár én még csak 19hetes vagyok.Ird meg mindenképp mi volt!!!!

25. hetes km vk. Kb.3-4 hete erős alhasi fájdalmat érzek. Mitől lehet ez? Ha ülök, vagy fekszem akkor nem érzek semmit, de ahogy felkelek ez első lépések nagyon fájnak, főleg egy pontban érzek szúró, feszítő fájdalmat, ami a combonba is kisugárzik.

Normális ez a 25. héten? Valami baj lehet, vagy csak a méhszalagok nyúlnak? Az orvosam megvizsgált, a méhszáj zárt, annyit mondott pihenjek. A véreredményeim szerint "csak" vérszegény vagyok, egyébként a leleteim jók.Van (volt) valakinek hasonló panasza, és nem lett semmi gond a babával?

Legjobb válasz: Szia! Én is 25 hetes vagyok. Nekem az elején volt ilyen panaszom. Nekem akkor nyomta valamelyik eret a méhem attól is lehetett ill. nekem második terhességem és az elsõ császár volt. Összenövések lehettek és ahogy tágult, nõtt a méhem fájt a hasam alsó része. Fõleg amikor felkeltem és elindultam, volt pár nap mikor szinte csak görnyedve tudtam menni. Ne izgulj, el fog ez múlni!! Boldog babavárást!

Szia! Én is 25 hetes vagyok. Nekem az elején volt ilyen panaszom. Nekem akkor nyomta valamelyik eret a méhem attól is lehetett ill. nekem második terhességem és az elsõ császár volt. Összenövések lehettek és ahogy tágult, nõtt a méhem fájt a hasam alsó része. Fõleg amikor felkeltem és elindultam, volt pár nap mikor szinte csak görnyedve tudtam menni. Ne izgulj, el fog ez múlni!! Boldog babavárást!
Nálam is van ilyen, igaz, nekem a combig nem megy le, de olyankor járni sem tudok. Ülve, fekve jobb, vagy elõ sem jön, de ha állok, borzalmas. Olyan, mintha kést szúrnának a méhem oldalába... Nekem a magnézium segített, 30 perc alatt kivette a fájdalmat, de nagy adag volt, 250 mg. 22 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A magnéziumra már én is gondoltam, lehet megpróbálom! Boldog babavárást mindenkinek!
:) Annyira "örülök" hogy nem csak én vagyok így. Egyszerûen úgy fáj oldalt, mintha vakbélgyulladásom lenne, vagy éppen vastagbélgyulladásom. Fekvésre nekem is elmúlik, azonban ha oldalt megnyomom fáj... amikor tüsszentek, akkor is olyan érzés, mintha leszakadna ott bent valami. Hétfõn megyek orvoshoz, mondtam is a férjemnek, hogy megkérdezem, hogy a belem fáj ennyire, vagy a szalagok nyúlnak. És még valami. Ez most jutott eszembe. Nekem fõleg a bal oldalon húz nagyon, ott fáj. A baba a jobb oldalon van, amikor hanyatt fekszem ez egyértelmû. Lehet, hogy jobbról szó szerint jobban elhúzódik a méh, azért fáj sokkal jobban az egyik oldalamon. 24 hetes kiamami

10+4 hetes kismama vagyok, három napja olyan furán húzódik, meg feszül a pocakom, de nem kivül hanem belül érzem, a méhemnél és körülötte. Nem nagyon tudom leírni az érzést, nem fáj csak fura, olyasmi mintha izomlázam lenne. Ez normális?

Legjobb válasz: Na épp itt volt az ideje, ha eddig még nem érezted :o) Most már vagy 4 cm vagy már annál is nagyobb a kis lurkó odabent, kell neki a hely :o) Boldog babavárást!

Na épp itt volt az ideje, ha eddig még nem érezted :o) Most már vagy 4 cm vagy már annál is nagyobb a kis lurkó odabent, kell neki a hely :o) Boldog babavárást!
Látod ebben még én is kispájás vagyok 9 hetesként, de nekem már 2 hete van ez az érzés. Hát egy darabig biztosan maradni fog. :o)
A kérdező hozzászólása: jaj de jó! Én meg már azt hittem valami baj van! Elsõ babámat várom igy ha valami új érzés jön, mindig megijedek. köszi
A kérdező hozzászólása: mostmár mindig így fogom érezni, végig?
Szia! Én 5 hetes vagyok, de ilyesmit érzek. El is rohantam a patikába magnéziumért. Nekem ez a harmadik terhességem, és az elõzõeknél nem éreztem ilyent, csak félidõtõl. Ekkor írta fel a doki a magnéziumot.
kitartás már nincs sok hátra. voltak nekem is rossz napjaim:-)
Nem lehet, hogy magas vérnyomásod van? nem vizesedsz?
szia! én 37+5 hetes vagyok, és nekem ugyan ez a panaszom, és még mellé társul egy kis gyomorfájás is! pénteken elment a nyákdugóm, és már nagyon várom a nagy napot!
A kérdező hozzászólása: Nem vizesedek a vérnyomásom az me mindig jó volt eddig, sõt állandóan azt mondják hogy ritka hogy igy végig ilyen jó legyen a kismamáknak a vérnyomása. legutóbb 117/85 volt

A hasamban bal oldalt van egy tompa fájdalom már 4 éve. Hol előjön, hol elmúlik, hol nagyon fáj, hol kevésbé. Most terhes vagyok, 15 hetes. Árthat ez?

Már 2 x kivizsgáltak, n?gy?gyászati uh negatív, se ciszta, se más. Belgyógyászati uh negatív, se bélkinövés, se bélcsavarodás, megtükröztek mintát vettek, negatív, vérvétel negatív. Sebéeszet negatív, nincs sérvem,összenövésem. Urológiai uh negatív, vizelet negatív. De a hasam fáj...És 2 hete egyre jobban.

Legjobb válasz: Mindenképp említsd meg a dokidnak, mert tudnia kell minden kockázatti tényezõrõl! Ha az orvosok eddig semmit sem találtak, akkor szerintem nincs nagy baj(nagyon alapos vizsgálatokon estél át), de ettõl függetlenül a nõgyógyásznak is tudnia kell, mert neki még lehet hozzáfûznivalója a terhesség miatt. A babának nem hiszem hogy árthat,mert nem szervi baj a jelek szerint, inkább a rossz hangulat, ami téged érint ilyenkor, az az amit õ is megérez.

Mindenképp említsd meg a dokidnak, mert tudnia kell minden kockázatti tényezõrõl! Ha az orvosok eddig semmit sem találtak, akkor szerintem nincs nagy baj(nagyon alapos vizsgálatokon estél át), de ettõl függetlenül a nõgyógyásznak is tudnia kell, mert neki még lehet hozzáfûznivalója a terhesség miatt. A babának nem hiszem hogy árthat, mert nem szervi baj a jelek szerint, inkább a rossz hangulat, ami téged érint ilyenkor, az az amit õ is megérez.
Terhesség alatt végig fájni fog, mert a baba most kezd majd el igazán pakolászni benned, h legyen neki is helye. A szûnni nem akaró hasfájásod nem lehet valami idegi eredetû fájdalom?Vannak szellemgyógyászok, akik a fájdalom okát a lelki bajokban keresik.(pl torokfájás:kimondadtlan dolgok)Annyit tudok én is, h a bal a befogadó oldalad, tehát valamit nem tudsz befogadni, netán elfogadni.Gondolkozz el ezen, hátha megtalálod az okát.(Nálam már többször is bevált dolog ez.)Ha tudsz keress egy olyan embert, aki ezzel foglalkozik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!