Találatok a következő kifejezésre: 4 hetes vagyok, hogyan szokjak le (1 db)

4 hetes kismama vagyok, hogyan szokjak le a dohányzásról?

Nem akarok idegeskedni, hogy ne ártsak a babának!

Legjobb válasz: Én viszont azt gondolom, (bár nem terhesen szoktam le a dohányzásról, hanem hál'Istennek sokkal korábban), hogy ha fokozatosan szívsz egyre kevesebbet, azzal csak megnyújtod azt az idõt, amikor hiányzik a cigi. Ugyanis mivel kevesebbet szívsz, nyilván hiányzik az eddig megszokott mennyiségû nikotin! Ha egyik napról a másikra leteszed, akkor is nagyon hiányzik, ez tuti, de hamarabb kiürül a szervezetedbõl annyira, hogy már ne szenvedj a hiányától. (Bár az agyadnak még sokáig hiányozni fog, de az már csak a megszokott cselekvés hiánya, nem testi tünet, hanem a tudatodnak kell más elfoglaltságot találni) Ha egyszercsak leteszed, kb. két hét, amíg a testi nikotinhiányos tüneteket érzed. Ha régóta dohányzol, lehet kicsit több. Ezt kell mindenáron kibírni! Próbálj meg ennyi idõre való FOLYAMATOS elfoglaltságot találni magadnak, hogy valamennyire eltereld a figyelmedet! Teljesen úgysem fog sikerülni, mivel vszínûleg komoly elvonási tüneteid lesznek, de erre készülj fel lelkileg és semmi baj nem lesz! Sok ismerõsöm tette le a cigit így, vagy hasonló módon, de mindenképpen egyik napról a másikra, amikor megtudta, hogy babát vár. Ha elfog a kísértés, gondolj a babádra, hogy õt telítenéd a füsttel, ha rágyújtanál! Erõt és kitartást kívánok és akkor sikert már nem is kell, mert az meglesz a kitartásodtól :)

Én viszont azt gondolom, (bár nem terhesen szoktam le a dohányzásról, hanem hál'Istennek sokkal korábban), hogy ha fokozatosan szívsz egyre kevesebbet, azzal csak megnyújtod azt az idõt, amikor hiányzik a cigi. Ugyanis mivel kevesebbet szívsz, nyilván hiányzik az eddig megszokott mennyiségû nikotin! Ha egyik napról a másikra leteszed, akkor is nagyon hiányzik, ez tuti, de hamarabb kiürül a szervezetedbõl annyira, hogy már ne szenvedj a hiányától. (Bár az agyadnak még sokáig hiányozni fog, de az már csak a megszokott cselekvés hiánya, nem testi tünet, hanem a tudatodnak kell más elfoglaltságot találni) Ha egyszercsak leteszed, kb. két hét, amíg a testi nikotinhiányos tüneteket érzed. Ha régóta dohányzol, lehet kicsit több. Ezt kell mindenáron kibírni! Próbálj meg ennyi idõre való FOLYAMATOS elfoglaltságot találni magadnak, hogy valamennyire eltereld a figyelmedet! Teljesen úgysem fog sikerülni, mivel vszínûleg komoly elvonási tüneteid lesznek, de erre készülj fel lelkileg és semmi baj nem lesz! Sok ismerõsöm tette le a cigit így, vagy hasonló módon, de mindenképpen egyik napról a másikra, amikor megtudta, hogy babát vár. Ha elfog a kísértés, gondolj a babádra, hogy õt telítenéd a füsttel, ha rágyújtanál! Erõt és kitartást kívánok és akkor sikert már nem is kell, mert az meglesz a kitartásodtól :)
Párom báttyjának a felesége is terhes. Az elsõ pozitiv tesztnél letette, és azóta nem is vette elõ. 1-2 napig hiányzott neki, azóta már undorodik is tõle. Most 8 hetes. Sok szerencsét!
Én is évekig dohányoztam, és mindig úgy éreztem, hogy nem fogok tudni leszokni róla. 6 hetesen vettem észre, hogy terhes vagyok, a pozitív teszt után egy szál cigit sem emeltem a számhoz, mert a picurkára gondoltam! A legérdekesebb dolog pedig az, hogy azóta egyszer sem hiányzott, sõt megundorodtam tõle! A lényeg, hogy kerüld a bagós helyeket messzirõl, és közel se legyél senkihez, aki éppen cigizik!! Úgy talán könnyebben leszoksz róla!
én eldönöttem, hogy nem kell és kész. Ez volt a feltétele, hogy vállaljunk gyereket. Ha lemondok , lesz gyerek ha nem, akkor nem . Hát nekem inkább a baba, mint a cigi. Pedig én is 10 évig cigizgettem. És nem is akarok visszaszokni. Azzal, hogy napról napra kevesebbet úgy nem lehet leszokni! Gondolj a babádra.Amikor te cigizel, akkor a babádnak kevesebb oxigén jut!Megtudod tõle kérdezni, hogy jó e neki? Nem....
Én is évekkel a bébike elõtt leszoktam. Valóban csak úgy sikerült, hogy egyszerûen és hirtelen nem gyújtottam rá. 2 napig hiányzott, utána csak elfoglaltságot kellett keresni. Igyál minimum 4 l vizet naponta, az segít. Terhesen már biztosan húzósabb és a szervezetre mért "támadás" miatt még bajt is csinálhat, ezért mondják sokan, hogy akkor már inkább cigiznek (?!) terhesen is. Ha egyedül nem megy, kérj segítséget!! Az ÁNTSZ vagy a tüdõgondozók segítenek tanácsadással, a baba miatt orvosi felügyelettel lenne jó megszabadulni tõle. Hívd fel õket, az ÁNTSZ nek van 80-as zöld száma is. Biztosan nagy örömmel segítenek.
Szia! Én is cigiztem 8 évig. Mióta megtudtam hogy baba van, azóta azt a pénzt, amit elfüstölnék, magamra költöm. Ami valljuk be, nem is olyan kevés. Csak gondolj bele, hogy szegényke nem kap levegõt odabent, és nem tud szólni neked. Fullad, és nem fejlõdik rendesen. Gondolom nem szeretnél beteg gyermeket a világra hozni. Kitartás! 7 hetes kismama
El kéne dönteni, hogy a baba vagy a cigi!!! Ha vágytál erre a babára akkor ezt meg sem kellett volna kérdezned!
én is leszoktam pedig nincs még baba.csak szeretnénk.neked legalább sikerûlt.sok sikert hozza
Ma szombat van, szerda óta tudom, hogy babát várok. Úgy mondtam meg a páromnak, hogy a kezébe nyomtam a doboz cigimet és közöltem vele, hogy ha gondolja szívja el nyugodtan, nekünk ez már nem kell. Azóta nem dohányzom és mivel én is pont 4 hetes vok, ezért csak annyit teszek, hogy nem gyújtok rá. Iszonyat kemény, de arra gondolok, hogy neki ártok. Nem nekem lesz bajom, neki. Nagyon sokat olvastam, és pont azt írták, hogy ilyenkor, a 4-5 héten fejlõdik ki az idegrendszer alapja. Én azonnal letettem a cigit és sosem fogom megbánni, mert a gyermekem élete függ ezen. Én azt tanácsolom, hogy csak erõsen... sikerülni fog... tedd le... jobb így... komolyan... Még én is sokszor gondolok rá, de hidd el, nem éri meg tovább szívni... Sok sikert... sok sikert... sok sikert...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Csak gyakorlatban. Lehet ilyen korán tünet?

Termékeny időszakban 8 napja vágtunk bele a baba projektbe.Tegnap óta iszonyúan szédülök és émelygek.Nem görcsölök a témára,hisz már van 2 fiam,persze azért szeretném.meglepődnek ha egyből terhes lennèk,a két fiúval kellett idő.Na a lényeg,hogy gyakorlatban tapasztalt valaki ilyen korán tünetet?Köszönöm!!!

6

A páromnál ma gombát találtak a kezén lábán arcán körmein. Lehetséges hogy ez ki hat a sexuális életére? Lehetséges hogy ez miatt nem jön össze a baba?

0

Esélyek szerintetek? Október 25. -én volt ovulációm. Együtt voltunk 24. -én és 25. -én is.

Mik lehetnek az esélyek?

7

Ma voltam dokinál. Megnyomkodta a hasam, kézzel megvizsgált és mikor a méhszájamat mozgatta az fájt. Kérdezte is de nem mondott rá semmit. Ez bajt jelez? Ciklusom 20. napján járok.

2

Tüszőrepedés és peteérés?

Melyikből lesz a terhesség? Mármint a kettő között mennyi idő telik el?, és mikor kell összebújni?

4

Méhpempőről írnátok nekem tapasztalatokat? Kinek vált be, kinek nem. Milyent szedtetek, hogyan, mennyit? Segített-e, ha igen mennyi idő után? Ciklus bármely napján el lehet kezdeni szedni?

6

10.21-én inszeminációm volt. Azota duphasztont szedek 2×2 reggel és este. Hasszurka minden nap + zavarnak a nadrágjaim derekai, feszítő érzésem van alhasi tályékon. Lehet jó jel vagy csak a duphaszton miatt van?

1

AZ Elevitet mikor szedjem? Amikor babát várok, vagy előtte?

Volt Decemberben Spontán vetélésem, azóta nem tudok teherbe esni,az orvosom most irt fel, e gyogyszert /Clostilbegyt/ezt kell szednem.
Szerintetek szedhetem az Elevitet is és mikor?

9

Hogy igyam a palástfű és cickafark teát?

Egyik nap ez, másik nap az,cserélgessem őket hetente, vagy mindkettőből igyak 1-1 csészényit naponta? VAGY HOGY?

Ha közbe állapotos leszek mennyi ideig ihatom ezeket tovább? Első időbe úgy nem tudom, hogy van-e baba vagy sincs.

2

Lehet ilyen hamar peteeres? 20. -án hagytam abba a fogamzasgatlot, ma pedig érzem a peteeres tüneteit. Tapasztalat? Valaki volt így?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!