Találatok a következő kifejezésre: 4 hetes vagyok, hogyan szokjak le (1 db)

4 hetes kismama vagyok, hogyan szokjak le a dohányzásról?

Nem akarok idegeskedni, hogy ne ártsak a babának!

Legjobb válasz: Én viszont azt gondolom, (bár nem terhesen szoktam le a dohányzásról, hanem hál'Istennek sokkal korábban), hogy ha fokozatosan szívsz egyre kevesebbet, azzal csak megnyújtod azt az idõt, amikor hiányzik a cigi. Ugyanis mivel kevesebbet szívsz, nyilván hiányzik az eddig megszokott mennyiségû nikotin! Ha egyik napról a másikra leteszed, akkor is nagyon hiányzik, ez tuti, de hamarabb kiürül a szervezetedbõl annyira, hogy már ne szenvedj a hiányától. (Bár az agyadnak még sokáig hiányozni fog, de az már csak a megszokott cselekvés hiánya, nem testi tünet, hanem a tudatodnak kell más elfoglaltságot találni) Ha egyszercsak leteszed, kb. két hét, amíg a testi nikotinhiányos tüneteket érzed. Ha régóta dohányzol, lehet kicsit több. Ezt kell mindenáron kibírni! Próbálj meg ennyi idõre való FOLYAMATOS elfoglaltságot találni magadnak, hogy valamennyire eltereld a figyelmedet! Teljesen úgysem fog sikerülni, mivel vszínûleg komoly elvonási tüneteid lesznek, de erre készülj fel lelkileg és semmi baj nem lesz! Sok ismerõsöm tette le a cigit így, vagy hasonló módon, de mindenképpen egyik napról a másikra, amikor megtudta, hogy babát vár. Ha elfog a kísértés, gondolj a babádra, hogy õt telítenéd a füsttel, ha rágyújtanál! Erõt és kitartást kívánok és akkor sikert már nem is kell, mert az meglesz a kitartásodtól :)

Én viszont azt gondolom, (bár nem terhesen szoktam le a dohányzásról, hanem hál'Istennek sokkal korábban), hogy ha fokozatosan szívsz egyre kevesebbet, azzal csak megnyújtod azt az idõt, amikor hiányzik a cigi. Ugyanis mivel kevesebbet szívsz, nyilván hiányzik az eddig megszokott mennyiségû nikotin! Ha egyik napról a másikra leteszed, akkor is nagyon hiányzik, ez tuti, de hamarabb kiürül a szervezetedbõl annyira, hogy már ne szenvedj a hiányától. (Bár az agyadnak még sokáig hiányozni fog, de az már csak a megszokott cselekvés hiánya, nem testi tünet, hanem a tudatodnak kell más elfoglaltságot találni) Ha egyszercsak leteszed, kb. két hét, amíg a testi nikotinhiányos tüneteket érzed. Ha régóta dohányzol, lehet kicsit több. Ezt kell mindenáron kibírni! Próbálj meg ennyi idõre való FOLYAMATOS elfoglaltságot találni magadnak, hogy valamennyire eltereld a figyelmedet! Teljesen úgysem fog sikerülni, mivel vszínûleg komoly elvonási tüneteid lesznek, de erre készülj fel lelkileg és semmi baj nem lesz! Sok ismerõsöm tette le a cigit így, vagy hasonló módon, de mindenképpen egyik napról a másikra, amikor megtudta, hogy babát vár. Ha elfog a kísértés, gondolj a babádra, hogy õt telítenéd a füsttel, ha rágyújtanál! Erõt és kitartást kívánok és akkor sikert már nem is kell, mert az meglesz a kitartásodtól :)
Párom báttyjának a felesége is terhes. Az elsõ pozitiv tesztnél letette, és azóta nem is vette elõ. 1-2 napig hiányzott neki, azóta már undorodik is tõle. Most 8 hetes. Sok szerencsét!
Én is évekig dohányoztam, és mindig úgy éreztem, hogy nem fogok tudni leszokni róla. 6 hetesen vettem észre, hogy terhes vagyok, a pozitív teszt után egy szál cigit sem emeltem a számhoz, mert a picurkára gondoltam! A legérdekesebb dolog pedig az, hogy azóta egyszer sem hiányzott, sõt megundorodtam tõle! A lényeg, hogy kerüld a bagós helyeket messzirõl, és közel se legyél senkihez, aki éppen cigizik!! Úgy talán könnyebben leszoksz róla!
én eldönöttem, hogy nem kell és kész. Ez volt a feltétele, hogy vállaljunk gyereket. Ha lemondok , lesz gyerek ha nem, akkor nem . Hát nekem inkább a baba, mint a cigi. Pedig én is 10 évig cigizgettem. És nem is akarok visszaszokni. Azzal, hogy napról napra kevesebbet úgy nem lehet leszokni! Gondolj a babádra.Amikor te cigizel, akkor a babádnak kevesebb oxigén jut!Megtudod tõle kérdezni, hogy jó e neki? Nem....
Én is évekkel a bébike elõtt leszoktam. Valóban csak úgy sikerült, hogy egyszerûen és hirtelen nem gyújtottam rá. 2 napig hiányzott, utána csak elfoglaltságot kellett keresni. Igyál minimum 4 l vizet naponta, az segít. Terhesen már biztosan húzósabb és a szervezetre mért "támadás" miatt még bajt is csinálhat, ezért mondják sokan, hogy akkor már inkább cigiznek (?!) terhesen is. Ha egyedül nem megy, kérj segítséget!! Az ÁNTSZ vagy a tüdõgondozók segítenek tanácsadással, a baba miatt orvosi felügyelettel lenne jó megszabadulni tõle. Hívd fel õket, az ÁNTSZ nek van 80-as zöld száma is. Biztosan nagy örömmel segítenek.
Szia! Én is cigiztem 8 évig. Mióta megtudtam hogy baba van, azóta azt a pénzt, amit elfüstölnék, magamra költöm. Ami valljuk be, nem is olyan kevés. Csak gondolj bele, hogy szegényke nem kap levegõt odabent, és nem tud szólni neked. Fullad, és nem fejlõdik rendesen. Gondolom nem szeretnél beteg gyermeket a világra hozni. Kitartás! 7 hetes kismama
El kéne dönteni, hogy a baba vagy a cigi!!! Ha vágytál erre a babára akkor ezt meg sem kellett volna kérdezned!
én is leszoktam pedig nincs még baba.csak szeretnénk.neked legalább sikerûlt.sok sikert hozza
Ma szombat van, szerda óta tudom, hogy babát várok. Úgy mondtam meg a páromnak, hogy a kezébe nyomtam a doboz cigimet és közöltem vele, hogy ha gondolja szívja el nyugodtan, nekünk ez már nem kell. Azóta nem dohányzom és mivel én is pont 4 hetes vok, ezért csak annyit teszek, hogy nem gyújtok rá. Iszonyat kemény, de arra gondolok, hogy neki ártok. Nem nekem lesz bajom, neki. Nagyon sokat olvastam, és pont azt írták, hogy ilyenkor, a 4-5 héten fejlõdik ki az idegrendszer alapja. Én azonnal letettem a cigit és sosem fogom megbánni, mert a gyermekem élete függ ezen. Én azt tanácsolom, hogy csak erõsen... sikerülni fog... tedd le... jobb így... komolyan... Még én is sokszor gondolok rá, de hidd el, nem éri meg tovább szívni... Sok sikert... sok sikert... sok sikert...

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Butaságot csináltam és délután megnéztem a reggeli tesztemet, amin halványan, nagyon halványan ott a 2. csík. A többit lent!?

Tudom nagy butaság volt, hisz benne van a betegtájékoztatóba hogy (jelen esetben x-epil 10 perc után nem értékelhető) ám de én mégis megnéztem (fogalmam sincs miért, talán mert sokat olvastam itt a gyakorin hogy később előbukkant) és halványan, de nagyon halványan ott a 2. csík. Tudni kell hogy már 2 hete késik, szoptatok még így eléggé össze vissza jön meg. na de a kérdésem a következő: ha továbbra sem jön meg (mert tegyük fel hogy most kezd beágyazódni) szerintetek mikor teszteljek újra? hány nap múlva?
Le lehet hurrogni hogy miért néztem meg a tesztet, de immunis vagyok a kötöszködésekre :D

6

Spermium élettartalma az előváladékban ami kijött, tehát már a pénisz hegyén van egy ideje mennyi lehet?

Barátnőmmel csókolóztunk, kimentem pisilni, előváladékos lett a kezem, de ugye az az előváladék már régebben kijött hisz ott volt. Leöblítettem a kezem, de nem töröltem meg.
Visszamentem, odanyúltam. Ez így most kockázatos lehet?
Túlaggódom?

4

Ma kellett volna megjönnie de nem jött. Tegnap fájt egy picit a bal petefészkem. Most kezdett el fájni a bal mellem. Lehet baba?

2

Pirosas vizes folyás mellett lehetek még terhes?

19.-én barnáztam nagyon nagyon kicsit, aztán 20.-án kicsit többet. 21.-én kellett volna megjönnie. Azóta vagy vizes folyásom van, vagy nyúlós, vagy vizes pirosas, vagy rózsaszínes, vagy barnás, vagy száraz vagyok. Mikor piros folyásom van, akkor ez halvány piros. Vér mennyisége összességében nagyon kevés távozott eddig. A mai tesztemen mintha lenne egy csík, de képet nem tudok felrakni. Volt már valakinek hasonló? Elképzelhető, hogy terhes vagyok?

8

Jóstesztelés kinek sikerült már? És a többi lennt! FONTOS

3napja kezdtem el kiprobálni ezt az egésszet ovuteszttel,mára egyértelmű erősödés látható a 2.csikon is.Viszont ebbe beleélni nemfogom magam a sok csalodás miatt:( Bár valahol legbelül nagyon reménykedem hogy ezmár a baba lessz,ma is együtt voltunk párommal,pici barnafolt lett a fehérneműmöm aztán se több.A pém-9-11körül lehetett mivel akkoris pozi jellegű tesztet csináltam.A hasamalja pár napja(5-6)szurkál,van hogy nyomásra érzékenyebb,vagy ha épp olyan testhelyzetben vagyok ami nemjó..nemtudom milehet ez,péntekre nemvárom!28-30Naposak a ciklusok.Deaz biztos hogy ilyen jellegű szurkákat nemszoktam érezni:/..

2

Mit gondoltok a a hőgörbém alapján van remény?

Tudom, sokakat idegesítenek ezek a kérdések, de kíváncsi vagyok véleményekre. Péntekre nem várom. :)

8

Qupido vagy clear blue digitalt ajánlanátok?

17napja voltunk együtt,holna lesz a 18.nap,nagyon fontos lenne tudnom,h.babás vagyok-e?!

3

Ovuláció a ovulációs teszt első negatív napján van?

1

Volt már más is akinek csak a nemvárt után lett pozitív a tesztje?

Ma vagyok a 42. napon ás pozitív lett a tesztem, de már másfél hete is csináltam tesztet, meg a 29. napon is de azok mind negatívak voltak.
Átlag 38-40 naposak szoktak lenni a cilkusaim, soha nem 28 napos.
Volt már valaki így? Ugye ez nem jelent bajt?
Hétfőn tudok csak dokihoz menni.
Köszönöm

3

Árthat az orgazmus, ha valójában még nem is tudom hogy terhes vagyok-e?

27-ére nem várom. Tegnap is együtt voltunk a párommal és kicsit féltem, hogy ha netán már összejött a baba, akkor árthat-e így az elején az orgazmus? egyébként múlt hónapban már előtte egy héttel mindjárt megjön érzésem volt, gyakori pisiléssel és sajna meg is jött időre. Most semmi nem érzek, nincs mindjárt megjön érzésem. Egyébként azért ebbe a kategóriába írtam és nem a teherbeeséshez, mert itt több kismama van és gondoltam ők csak jobban tudják, hogy volt nekik az elején, mint, akik még csak most próbálnak teherbe esni. Köszi előre is a válaszokat.

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!