Találatok a következő kifejezésre: 4 hetes vagyok, hogyan szokjak le (1 db)

4 hetes kismama vagyok, hogyan szokjak le a dohányzásról?

Nem akarok idegeskedni, hogy ne ártsak a babának!

Legjobb válasz: Én viszont azt gondolom, (bár nem terhesen szoktam le a dohányzásról, hanem hál'Istennek sokkal korábban), hogy ha fokozatosan szívsz egyre kevesebbet, azzal csak megnyújtod azt az idõt, amikor hiányzik a cigi. Ugyanis mivel kevesebbet szívsz, nyilván hiányzik az eddig megszokott mennyiségû nikotin! Ha egyik napról a másikra leteszed, akkor is nagyon hiányzik, ez tuti, de hamarabb kiürül a szervezetedbõl annyira, hogy már ne szenvedj a hiányától. (Bár az agyadnak még sokáig hiányozni fog, de az már csak a megszokott cselekvés hiánya, nem testi tünet, hanem a tudatodnak kell más elfoglaltságot találni) Ha egyszercsak leteszed, kb. két hét, amíg a testi nikotinhiányos tüneteket érzed. Ha régóta dohányzol, lehet kicsit több. Ezt kell mindenáron kibírni! Próbálj meg ennyi idõre való FOLYAMATOS elfoglaltságot találni magadnak, hogy valamennyire eltereld a figyelmedet! Teljesen úgysem fog sikerülni, mivel vszínûleg komoly elvonási tüneteid lesznek, de erre készülj fel lelkileg és semmi baj nem lesz! Sok ismerõsöm tette le a cigit így, vagy hasonló módon, de mindenképpen egyik napról a másikra, amikor megtudta, hogy babát vár. Ha elfog a kísértés, gondolj a babádra, hogy õt telítenéd a füsttel, ha rágyújtanál! Erõt és kitartást kívánok és akkor sikert már nem is kell, mert az meglesz a kitartásodtól :)

Én viszont azt gondolom, (bár nem terhesen szoktam le a dohányzásról, hanem hál'Istennek sokkal korábban), hogy ha fokozatosan szívsz egyre kevesebbet, azzal csak megnyújtod azt az idõt, amikor hiányzik a cigi. Ugyanis mivel kevesebbet szívsz, nyilván hiányzik az eddig megszokott mennyiségû nikotin! Ha egyik napról a másikra leteszed, akkor is nagyon hiányzik, ez tuti, de hamarabb kiürül a szervezetedbõl annyira, hogy már ne szenvedj a hiányától. (Bár az agyadnak még sokáig hiányozni fog, de az már csak a megszokott cselekvés hiánya, nem testi tünet, hanem a tudatodnak kell más elfoglaltságot találni) Ha egyszercsak leteszed, kb. két hét, amíg a testi nikotinhiányos tüneteket érzed. Ha régóta dohányzol, lehet kicsit több. Ezt kell mindenáron kibírni! Próbálj meg ennyi idõre való FOLYAMATOS elfoglaltságot találni magadnak, hogy valamennyire eltereld a figyelmedet! Teljesen úgysem fog sikerülni, mivel vszínûleg komoly elvonási tüneteid lesznek, de erre készülj fel lelkileg és semmi baj nem lesz! Sok ismerõsöm tette le a cigit így, vagy hasonló módon, de mindenképpen egyik napról a másikra, amikor megtudta, hogy babát vár. Ha elfog a kísértés, gondolj a babádra, hogy õt telítenéd a füsttel, ha rágyújtanál! Erõt és kitartást kívánok és akkor sikert már nem is kell, mert az meglesz a kitartásodtól :)
Párom báttyjának a felesége is terhes. Az elsõ pozitiv tesztnél letette, és azóta nem is vette elõ. 1-2 napig hiányzott neki, azóta már undorodik is tõle. Most 8 hetes. Sok szerencsét!
Én is évekig dohányoztam, és mindig úgy éreztem, hogy nem fogok tudni leszokni róla. 6 hetesen vettem észre, hogy terhes vagyok, a pozitív teszt után egy szál cigit sem emeltem a számhoz, mert a picurkára gondoltam! A legérdekesebb dolog pedig az, hogy azóta egyszer sem hiányzott, sõt megundorodtam tõle! A lényeg, hogy kerüld a bagós helyeket messzirõl, és közel se legyél senkihez, aki éppen cigizik!! Úgy talán könnyebben leszoksz róla!
én eldönöttem, hogy nem kell és kész. Ez volt a feltétele, hogy vállaljunk gyereket. Ha lemondok , lesz gyerek ha nem, akkor nem . Hát nekem inkább a baba, mint a cigi. Pedig én is 10 évig cigizgettem. És nem is akarok visszaszokni. Azzal, hogy napról napra kevesebbet úgy nem lehet leszokni! Gondolj a babádra.Amikor te cigizel, akkor a babádnak kevesebb oxigén jut!Megtudod tõle kérdezni, hogy jó e neki? Nem....
Én is évekkel a bébike elõtt leszoktam. Valóban csak úgy sikerült, hogy egyszerûen és hirtelen nem gyújtottam rá. 2 napig hiányzott, utána csak elfoglaltságot kellett keresni. Igyál minimum 4 l vizet naponta, az segít. Terhesen már biztosan húzósabb és a szervezetre mért "támadás" miatt még bajt is csinálhat, ezért mondják sokan, hogy akkor már inkább cigiznek (?!) terhesen is. Ha egyedül nem megy, kérj segítséget!! Az ÁNTSZ vagy a tüdõgondozók segítenek tanácsadással, a baba miatt orvosi felügyelettel lenne jó megszabadulni tõle. Hívd fel õket, az ÁNTSZ nek van 80-as zöld száma is. Biztosan nagy örömmel segítenek.
Szia! Én is cigiztem 8 évig. Mióta megtudtam hogy baba van, azóta azt a pénzt, amit elfüstölnék, magamra költöm. Ami valljuk be, nem is olyan kevés. Csak gondolj bele, hogy szegényke nem kap levegõt odabent, és nem tud szólni neked. Fullad, és nem fejlõdik rendesen. Gondolom nem szeretnél beteg gyermeket a világra hozni. Kitartás! 7 hetes kismama
El kéne dönteni, hogy a baba vagy a cigi!!! Ha vágytál erre a babára akkor ezt meg sem kellett volna kérdezned!
én is leszoktam pedig nincs még baba.csak szeretnénk.neked legalább sikerûlt.sok sikert hozza
Ma szombat van, szerda óta tudom, hogy babát várok. Úgy mondtam meg a páromnak, hogy a kezébe nyomtam a doboz cigimet és közöltem vele, hogy ha gondolja szívja el nyugodtan, nekünk ez már nem kell. Azóta nem dohányzom és mivel én is pont 4 hetes vok, ezért csak annyit teszek, hogy nem gyújtok rá. Iszonyat kemény, de arra gondolok, hogy neki ártok. Nem nekem lesz bajom, neki. Nagyon sokat olvastam, és pont azt írták, hogy ilyenkor, a 4-5 héten fejlõdik ki az idegrendszer alapja. Én azonnal letettem a cigit és sosem fogom megbánni, mert a gyermekem élete függ ezen. Én azt tanácsolom, hogy csak erõsen... sikerülni fog... tedd le... jobb így... komolyan... Még én is sokszor gondolok rá, de hidd el, nem éri meg tovább szívni... Sok sikert... sok sikert... sok sikert...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Terhességi tesztem tegnap negativ lett ma pozitivat mutat. Miért?

Tegnap csináltam egy tesztet negativ lett. Elfelejtettem kidobni ma megnéztem és a második csik halványan de ott van. Csináljak majd mégegyet a közeljövőben vagy ez tuti negativ?

Köszönöm!

7

Tegnap (nem várt után 4 nappal) a terhességi teszt közepesen erős, jól látható csíkot mutatott. Ma reggel ugyanaz a típusú teszt sokkal halványabb eredményt hozott. Ez mitől lehet?

Mindkét nap csinaltam mégegy tesztet kicsit később és tegnap a második is ugyanolyan erős volt, ma pedig ugyanolyan halvány mint az első.

Miért csökken a csík erőssége? Egy nap alatt ennyit csökkenhet a hcg szint?

6

Akinek nem rendezett a ciklusa, mikor gondol tesztelni?

nem kiszámítható a mensim,fogalmam sincs mikor kellene megjönnie...

6

Lehet babám? Már hosszú ideje próbálkozunk, jobban mondva számomra egyre nehezebb a sok kudarc utáni hónap feldolgozása.

Már néztek hormont,clostyl-os hónapok tüszőrepivel,átjárhatósági,a páromat is vizsgálták.Minden eddigi eredmény tökéletes.Most a Kaáliba is kezdtünk,a Pct tesz idejét eltolták a köv hónapra a nov 1 miatt.Én komolyan nem tudom mi lehet a baj.Én már azt szeretném,h valamit inkább találjanak,gyógyítsák meg és akkor tudom,h itt volt a gond...de így nagyon nehéz.

4

Terhesség jele lehet a bő, színtelen, illetve kissé fehéres folyás?

Egy hete volt peteérésem,akkor volt a szokásos tojcsis nyák,na akkor rágyúrtunk a kistesóra :) azóta nyilallgat a hasam alja,s ami szokatlan:ez a fenti bő folyás,betétet kell használnom,pedig ilyenkor már száraz szoktam lenni!(egy 7 van hátra a nemvártig). Első terhességemnél folyás egyáltalán nem volt,csak has-és cicifájás.
Reménykedhetek szerintetek?

5

Milyen azaz ovulációs fájdalom? Mit szoktatok érezni? Peteéréskor vagy ovulációkor kell együtt lenni?

Én középidőbe petefészek szurkálást szoktam érezni. Azaz lehet?

2

Tudom már unalmas kérdés, de tapasztalatlan vagyok, de múlt hét szerdai együttlét után létezhet hogy ma reggel nagyon halvány pozit teszteltem?

13-àn vasárnap, 16-án szerdán és 18-án pénteken voltunk együtt. Oktober 3-án jött meg a mensim.
Létezhet hogy halvány pozi ez a teszt valóban vagy csak elázott?

8

10 napja késik lehetek terhes?

Sziasztok olyan kérdésem lenne hogy lehetek -e terhes 10 napja késik .. két és fél hete nagyon fájt a derekam és a hasam alja aztán az elmúlt 2-nap után azóta annyira fájnak a melleim hogy nem tudom felvenni a melltartómat .. semmi tünetem nem volt hogy megjönne csináltam tesztet egy hete és az Negativ volt próbálkozzak még egyszer a tesztel szerintetek ?

4

Mondanátok nekem olyan tesztet, ami hamar kimutatta nektek a babát és megbízható?

Vettem ma egy legolcsóbb dm-es tesztet (Dipstick hcg quick test). 5 perc körül látható második csík jött ki, ami most is látszik, de nagyon extra halovány,ami nem csoda, hiszen 3-4 nap van a mensiig,és 25-ös teszt.Csak nem bírtam magammal, mert a 20. ciklusnaptól görcsölget a hasam, és fáj a cicim, ami nem jellemző rám ,főleg nem a 20. napon. Szerintetek adhatott már valós eredményt? Lehet hamarabb volt esetleg pé-m.

8

13. dpo negatív teszt? !

Mellfájdalom és néha-néha "megfogjönni" érzés van,de a remény... kezd elveszni... történhet még csoda?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!