Találatok a következő kifejezésre: 4 hetes vagyok, hogyan szokjak le (1 db)

4 hetes kismama vagyok, hogyan szokjak le a dohányzásról?

Nem akarok idegeskedni, hogy ne ártsak a babának!

Legjobb válasz: Én viszont azt gondolom, (bár nem terhesen szoktam le a dohányzásról, hanem hál'Istennek sokkal korábban), hogy ha fokozatosan szívsz egyre kevesebbet, azzal csak megnyújtod azt az idõt, amikor hiányzik a cigi. Ugyanis mivel kevesebbet szívsz, nyilván hiányzik az eddig megszokott mennyiségû nikotin! Ha egyik napról a másikra leteszed, akkor is nagyon hiányzik, ez tuti, de hamarabb kiürül a szervezetedbõl annyira, hogy már ne szenvedj a hiányától. (Bár az agyadnak még sokáig hiányozni fog, de az már csak a megszokott cselekvés hiánya, nem testi tünet, hanem a tudatodnak kell más elfoglaltságot találni) Ha egyszercsak leteszed, kb. két hét, amíg a testi nikotinhiányos tüneteket érzed. Ha régóta dohányzol, lehet kicsit több. Ezt kell mindenáron kibírni! Próbálj meg ennyi idõre való FOLYAMATOS elfoglaltságot találni magadnak, hogy valamennyire eltereld a figyelmedet! Teljesen úgysem fog sikerülni, mivel vszínûleg komoly elvonási tüneteid lesznek, de erre készülj fel lelkileg és semmi baj nem lesz! Sok ismerõsöm tette le a cigit így, vagy hasonló módon, de mindenképpen egyik napról a másikra, amikor megtudta, hogy babát vár. Ha elfog a kísértés, gondolj a babádra, hogy õt telítenéd a füsttel, ha rágyújtanál! Erõt és kitartást kívánok és akkor sikert már nem is kell, mert az meglesz a kitartásodtól :)

Én viszont azt gondolom, (bár nem terhesen szoktam le a dohányzásról, hanem hál'Istennek sokkal korábban), hogy ha fokozatosan szívsz egyre kevesebbet, azzal csak megnyújtod azt az idõt, amikor hiányzik a cigi. Ugyanis mivel kevesebbet szívsz, nyilván hiányzik az eddig megszokott mennyiségû nikotin! Ha egyik napról a másikra leteszed, akkor is nagyon hiányzik, ez tuti, de hamarabb kiürül a szervezetedbõl annyira, hogy már ne szenvedj a hiányától. (Bár az agyadnak még sokáig hiányozni fog, de az már csak a megszokott cselekvés hiánya, nem testi tünet, hanem a tudatodnak kell más elfoglaltságot találni) Ha egyszercsak leteszed, kb. két hét, amíg a testi nikotinhiányos tüneteket érzed. Ha régóta dohányzol, lehet kicsit több. Ezt kell mindenáron kibírni! Próbálj meg ennyi idõre való FOLYAMATOS elfoglaltságot találni magadnak, hogy valamennyire eltereld a figyelmedet! Teljesen úgysem fog sikerülni, mivel vszínûleg komoly elvonási tüneteid lesznek, de erre készülj fel lelkileg és semmi baj nem lesz! Sok ismerõsöm tette le a cigit így, vagy hasonló módon, de mindenképpen egyik napról a másikra, amikor megtudta, hogy babát vár. Ha elfog a kísértés, gondolj a babádra, hogy õt telítenéd a füsttel, ha rágyújtanál! Erõt és kitartást kívánok és akkor sikert már nem is kell, mert az meglesz a kitartásodtól :)
Párom báttyjának a felesége is terhes. Az elsõ pozitiv tesztnél letette, és azóta nem is vette elõ. 1-2 napig hiányzott neki, azóta már undorodik is tõle. Most 8 hetes. Sok szerencsét!
Én is évekig dohányoztam, és mindig úgy éreztem, hogy nem fogok tudni leszokni róla. 6 hetesen vettem észre, hogy terhes vagyok, a pozitív teszt után egy szál cigit sem emeltem a számhoz, mert a picurkára gondoltam! A legérdekesebb dolog pedig az, hogy azóta egyszer sem hiányzott, sõt megundorodtam tõle! A lényeg, hogy kerüld a bagós helyeket messzirõl, és közel se legyél senkihez, aki éppen cigizik!! Úgy talán könnyebben leszoksz róla!
én eldönöttem, hogy nem kell és kész. Ez volt a feltétele, hogy vállaljunk gyereket. Ha lemondok , lesz gyerek ha nem, akkor nem . Hát nekem inkább a baba, mint a cigi. Pedig én is 10 évig cigizgettem. És nem is akarok visszaszokni. Azzal, hogy napról napra kevesebbet úgy nem lehet leszokni! Gondolj a babádra.Amikor te cigizel, akkor a babádnak kevesebb oxigén jut!Megtudod tõle kérdezni, hogy jó e neki? Nem....
Én is évekkel a bébike elõtt leszoktam. Valóban csak úgy sikerült, hogy egyszerûen és hirtelen nem gyújtottam rá. 2 napig hiányzott, utána csak elfoglaltságot kellett keresni. Igyál minimum 4 l vizet naponta, az segít. Terhesen már biztosan húzósabb és a szervezetre mért "támadás" miatt még bajt is csinálhat, ezért mondják sokan, hogy akkor már inkább cigiznek (?!) terhesen is. Ha egyedül nem megy, kérj segítséget!! Az ÁNTSZ vagy a tüdõgondozók segítenek tanácsadással, a baba miatt orvosi felügyelettel lenne jó megszabadulni tõle. Hívd fel õket, az ÁNTSZ nek van 80-as zöld száma is. Biztosan nagy örömmel segítenek.
Szia! Én is cigiztem 8 évig. Mióta megtudtam hogy baba van, azóta azt a pénzt, amit elfüstölnék, magamra költöm. Ami valljuk be, nem is olyan kevés. Csak gondolj bele, hogy szegényke nem kap levegõt odabent, és nem tud szólni neked. Fullad, és nem fejlõdik rendesen. Gondolom nem szeretnél beteg gyermeket a világra hozni. Kitartás! 7 hetes kismama
El kéne dönteni, hogy a baba vagy a cigi!!! Ha vágytál erre a babára akkor ezt meg sem kellett volna kérdezned!
én is leszoktam pedig nincs még baba.csak szeretnénk.neked legalább sikerûlt.sok sikert hozza
Ma szombat van, szerda óta tudom, hogy babát várok. Úgy mondtam meg a páromnak, hogy a kezébe nyomtam a doboz cigimet és közöltem vele, hogy ha gondolja szívja el nyugodtan, nekünk ez már nem kell. Azóta nem dohányzom és mivel én is pont 4 hetes vok, ezért csak annyit teszek, hogy nem gyújtok rá. Iszonyat kemény, de arra gondolok, hogy neki ártok. Nem nekem lesz bajom, neki. Nagyon sokat olvastam, és pont azt írták, hogy ilyenkor, a 4-5 héten fejlõdik ki az idegrendszer alapja. Én azonnal letettem a cigit és sosem fogom megbánni, mert a gyermekem élete függ ezen. Én azt tanácsolom, hogy csak erõsen... sikerülni fog... tedd le... jobb így... komolyan... Még én is sokszor gondolok rá, de hidd el, nem éri meg tovább szívni... Sok sikert... sok sikert... sok sikert...

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hőmérőzési problémáim vannak? Segítene valaki?

Azt mondják ébredés után, mindig kb.ugyanabban az időben mérjem. Pl.ma felébredtem 4-kor, kíváncsiságból megmértem:36.5 volt.Aztán fél óra forgolódás után elaludtam és 6-kor (a szokott időben) 36.7-et mértem. Akkor most melyik a jó? Amúgy nem hiszem el, hogy mindenki pontosan ugyanabban az időben ébred fel.

2

Most már nyugodt lehetek? Eleget erősödött?

http://kepfeltoltes.hu/view/131030/20131030_072233_www.kepfe..

7

Petefészek ciszta műtét hogyan zajlik? Utána mennyi idővel lehet babával próbálkozni?

Nyáron műtöttek szív alakú méhhel.Múlt hónapban derült ki a kontrollon, hogy a jobb oldalon van egy 5*4 centis ciszta. Vártunk 2 menzeszt, de sajnos csak annyit változott a helyzet, hogy "átvándorolt"bal oldalra és már 71mm. Műteni kell. Állítólag 1 éjjel kell bent aludnom, mert laparoszkópos műtét lesz.Hogyan zajlik és mikor lehet terhességgel póbálkozni?Már 4 éve küzdök a 2. gyerekért.

1

Mennyi az esélye így? Nagyon félek.

az lenne a kérdésem hogy úgy lehetek e terhes hogyha a barátommal együttvoltunk kb. 2-3 percet óvszer nélkül. nem ment el de előváladék szerintem jutott belém.nagyon félek. de előtte nem csináltunk semmit, előtte nem ment el meg semmi. mennyi igy az esély a terhességre?:s
meg az "aktus" volt 18án most ebbe a hónapba és volt valami vérzésem 23án. pár pötty piros vér, de nem menzesz az majd 11/11én kéne hogy megjöjjön de még nem állt be. ez nem lehet pecsételő vérzés mert azt olvastam hogy az menzesz előtt van 1 héttel kb.
de előtte vagy 1 hétig nem voltunk ugy együtt. és ez az egész vagy 2 perc volt, és else ment meg semmi. később csináltuk gumi nélkül de több órával. így ugye nem lehetek terhes?

meg azt olvastam hogy az előváladékot a cowper mirigyek termelik és ott nem termelődnek spermiumok és azokat a vizelet kimossa a húgycsőből.

9

Terhes lehetek?

igaz , menzeszemnek november 9-en kell megjonnie,de pattanasok jonnek ki rajtam,es elég fura.+ nayon hanyingeem van most, fáj gyomrom is. De biztos attol hogy tele ettem magam.
tipp? ötletek?

5

November 5 - én van elvileg a nemvártam. Korai lenne még esetleg a tesztelés? Tüneteim; gorcsoles, hasfeszules ötletek?

8

Lehet összefüggés a terhesség és a fekete széklet között? Többi lent.

Nem szedek semmiféle vitamint. Nem is biztos még, hog y terhes vagyok a doki tegnap azt mondta, hogy se igent se nemet nem tud még mondani. 5 napja maradt ki a menzeszem, eddig 4 teszt halvány pozitiv lett. Vasárnapi viszont negativ, azóta nem teszteltem. Ma este nagyon erősz hányinger jött rám , életembe ilyet nem éreztem...3 napja a székletem pedig fekete. Mondam édesanyámnak, de ő egyből nyomor dologra gondolt. Szerintetek ez normális, lehet összefüggés?

3

Terhességre utaló tünetek mensi elött? (kinek mik voltak tapasztalatai aki terhes lett)

Mensi elött vagyok november 1én kell megjönnie tüneteim:höemelkedés féle 37 körül mozog,cici fájás nem szurka,hasfájás nem mensiféle görcs,szédülés,émelygés,fáradtság,1hétig tartó szárazság hüvelyben ilyen nem kifolyó folyással,de most nemkifolyó nedvességet érzek 1napja hüvelyben(bugyin semmi jele),fejfájás!24-25 napos ciklusaim vannak,elöre is köszönöm ki elmondaná tapasztalatait!

7

Mennyire biztos a teszt?

Babát akarunk már nagyon rég. Most nem jött meg a páromnak, és 2 teszt is csíkos lett, de csak halványan. A doki meg csak pár nap múlva akarja ultrahangozni. Mennyire biztosak ezek a tesztek, lehet még hogy mégsem terhes? Félek nagyon beleéljük magunk és aztán nagy koppanás lesz.

5

Gyógyszer mellett terhesen?

Kihagytam 2-3szem tablettát a levelem elejéből.Ez kb két hete volt.Meg is jött a megvonásosom a levelem közepén.Napok óta fájdogál a hasam alja,fáradt vagyok és teljesen megszűnt a folyásom mégsem vagyok száraz..Lehet mégis teherbe estem?Tudom,nem a gyógyszer hibája lenne..Kiegészítő védekezést nem alkalmaztunk,nem mertem megmondani barátomnak hogy elbénáztam 1-2szemet -.- érdemes aggódnom szerintetek?Elvileg ha megjön a megvonásos nem vagyok terhes?Még 3szem tabletta hátra van a levelemből,mivel az én gyógyszerem 24aktív tablettát tartalmaz.Vasárnap-hétfőre várom nagyon! -.-

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!