Találatok a következő kifejezésre: 4 hetes vagyok, hogyan szokjak (2 db)

4 hetes kismama vagyok, hogyan szokjak le a dohányzásról?

Nem akarok idegeskedni, hogy ne ártsak a babának!

Legjobb válasz: Én viszont azt gondolom, (bár nem terhesen szoktam le a dohányzásról, hanem hál'Istennek sokkal korábban), hogy ha fokozatosan szívsz egyre kevesebbet, azzal csak megnyújtod azt az idõt, amikor hiányzik a cigi. Ugyanis mivel kevesebbet szívsz, nyilván hiányzik az eddig megszokott mennyiségû nikotin! Ha egyik napról a másikra leteszed, akkor is nagyon hiányzik, ez tuti, de hamarabb kiürül a szervezetedbõl annyira, hogy már ne szenvedj a hiányától. (Bár az agyadnak még sokáig hiányozni fog, de az már csak a megszokott cselekvés hiánya, nem testi tünet, hanem a tudatodnak kell más elfoglaltságot találni) Ha egyszercsak leteszed, kb. két hét, amíg a testi nikotinhiányos tüneteket érzed. Ha régóta dohányzol, lehet kicsit több. Ezt kell mindenáron kibírni! Próbálj meg ennyi idõre való FOLYAMATOS elfoglaltságot találni magadnak, hogy valamennyire eltereld a figyelmedet! Teljesen úgysem fog sikerülni, mivel vszínûleg komoly elvonási tüneteid lesznek, de erre készülj fel lelkileg és semmi baj nem lesz! Sok ismerõsöm tette le a cigit így, vagy hasonló módon, de mindenképpen egyik napról a másikra, amikor megtudta, hogy babát vár. Ha elfog a kísértés, gondolj a babádra, hogy õt telítenéd a füsttel, ha rágyújtanál! Erõt és kitartást kívánok és akkor sikert már nem is kell, mert az meglesz a kitartásodtól :)

Én viszont azt gondolom, (bár nem terhesen szoktam le a dohányzásról, hanem hál'Istennek sokkal korábban), hogy ha fokozatosan szívsz egyre kevesebbet, azzal csak megnyújtod azt az idõt, amikor hiányzik a cigi. Ugyanis mivel kevesebbet szívsz, nyilván hiányzik az eddig megszokott mennyiségû nikotin! Ha egyik napról a másikra leteszed, akkor is nagyon hiányzik, ez tuti, de hamarabb kiürül a szervezetedbõl annyira, hogy már ne szenvedj a hiányától. (Bár az agyadnak még sokáig hiányozni fog, de az már csak a megszokott cselekvés hiánya, nem testi tünet, hanem a tudatodnak kell más elfoglaltságot találni) Ha egyszercsak leteszed, kb. két hét, amíg a testi nikotinhiányos tüneteket érzed. Ha régóta dohányzol, lehet kicsit több. Ezt kell mindenáron kibírni! Próbálj meg ennyi idõre való FOLYAMATOS elfoglaltságot találni magadnak, hogy valamennyire eltereld a figyelmedet! Teljesen úgysem fog sikerülni, mivel vszínûleg komoly elvonási tüneteid lesznek, de erre készülj fel lelkileg és semmi baj nem lesz! Sok ismerõsöm tette le a cigit így, vagy hasonló módon, de mindenképpen egyik napról a másikra, amikor megtudta, hogy babát vár. Ha elfog a kísértés, gondolj a babádra, hogy õt telítenéd a füsttel, ha rágyújtanál! Erõt és kitartást kívánok és akkor sikert már nem is kell, mert az meglesz a kitartásodtól :)
Párom báttyjának a felesége is terhes. Az elsõ pozitiv tesztnél letette, és azóta nem is vette elõ. 1-2 napig hiányzott neki, azóta már undorodik is tõle. Most 8 hetes. Sok szerencsét!
Én is évekig dohányoztam, és mindig úgy éreztem, hogy nem fogok tudni leszokni róla. 6 hetesen vettem észre, hogy terhes vagyok, a pozitív teszt után egy szál cigit sem emeltem a számhoz, mert a picurkára gondoltam! A legérdekesebb dolog pedig az, hogy azóta egyszer sem hiányzott, sõt megundorodtam tõle! A lényeg, hogy kerüld a bagós helyeket messzirõl, és közel se legyél senkihez, aki éppen cigizik!! Úgy talán könnyebben leszoksz róla!
én eldönöttem, hogy nem kell és kész. Ez volt a feltétele, hogy vállaljunk gyereket. Ha lemondok , lesz gyerek ha nem, akkor nem . Hát nekem inkább a baba, mint a cigi. Pedig én is 10 évig cigizgettem. És nem is akarok visszaszokni. Azzal, hogy napról napra kevesebbet úgy nem lehet leszokni! Gondolj a babádra.Amikor te cigizel, akkor a babádnak kevesebb oxigén jut!Megtudod tõle kérdezni, hogy jó e neki? Nem....
Én is évekkel a bébike elõtt leszoktam. Valóban csak úgy sikerült, hogy egyszerûen és hirtelen nem gyújtottam rá. 2 napig hiányzott, utána csak elfoglaltságot kellett keresni. Igyál minimum 4 l vizet naponta, az segít. Terhesen már biztosan húzósabb és a szervezetre mért "támadás" miatt még bajt is csinálhat, ezért mondják sokan, hogy akkor már inkább cigiznek (?!) terhesen is. Ha egyedül nem megy, kérj segítséget!! Az ÁNTSZ vagy a tüdõgondozók segítenek tanácsadással, a baba miatt orvosi felügyelettel lenne jó megszabadulni tõle. Hívd fel õket, az ÁNTSZ nek van 80-as zöld száma is. Biztosan nagy örömmel segítenek.
Szia! Én is cigiztem 8 évig. Mióta megtudtam hogy baba van, azóta azt a pénzt, amit elfüstölnék, magamra költöm. Ami valljuk be, nem is olyan kevés. Csak gondolj bele, hogy szegényke nem kap levegõt odabent, és nem tud szólni neked. Fullad, és nem fejlõdik rendesen. Gondolom nem szeretnél beteg gyermeket a világra hozni. Kitartás! 7 hetes kismama
El kéne dönteni, hogy a baba vagy a cigi!!! Ha vágytál erre a babára akkor ezt meg sem kellett volna kérdezned!
én is leszoktam pedig nincs még baba.csak szeretnénk.neked legalább sikerûlt.sok sikert hozza
Ma szombat van, szerda óta tudom, hogy babát várok. Úgy mondtam meg a páromnak, hogy a kezébe nyomtam a doboz cigimet és közöltem vele, hogy ha gondolja szívja el nyugodtan, nekünk ez már nem kell. Azóta nem dohányzom és mivel én is pont 4 hetes vok, ezért csak annyit teszek, hogy nem gyújtok rá. Iszonyat kemény, de arra gondolok, hogy neki ártok. Nem nekem lesz bajom, neki. Nagyon sokat olvastam, és pont azt írták, hogy ilyenkor, a 4-5 héten fejlõdik ki az idegrendszer alapja. Én azonnal letettem a cigit és sosem fogom megbánni, mert a gyermekem élete függ ezen. Én azt tanácsolom, hogy csak erõsen... sikerülni fog... tedd le... jobb így... komolyan... Még én is sokszor gondolok rá, de hidd el, nem éri meg tovább szívni... Sok sikert... sok sikert... sok sikert...

4 hetes kiscicát fognak hozni hozzám. Csak a kertben tarthatom sajnos. Hová tegyem vagy mibe, hogy ne szökjön el és jól érezze magát? Mivel etessem és hányszor egy nap?

Még nem volt cicám, ?t is csak azért hozom el h. ne tegyék utcára! Minden érdekel ami segíthet!

Legjobb válasz: jajj ha még 4hetes az pici még szopnia kell neki!! De ha nincs anja akkor te etesd mert még nem eszi meg a tápot vagy más ilyen ételt tejet adj neki, ha tálból nem issza meg akkor orrcseppes üvegbõl etesd, még pici ne hadd szabadon vidd le a pincébe vagy garázsba egy tágas dobozba tegyél régi,meleg ruhát de az a fontos hogy meleg és puha legyen! A kiscicák többet esznek mint a felnõtt cicák mert a cicatejtõl nem laknak jól ezért egy nap 4szar etesd meg reggel amikor mész a suliba meg amikor megjössz a suliból meg délután és este lefekvéskor, ne legyen mindig egyedül sokat foglalkozz vele beszélgess hozzá és szeretni fog. Ha vele vagy ne legyen a dobozba játsz vele huzogass neki madzagot vagy akármit. sok szerencsét és remélem tudtam segíteni

jajj ha még 4hetes az pici még szopnia kell neki!! De ha nincs anja akkor te etesd mert még nem eszi meg a tápot vagy más ilyen ételt tejet adj neki, ha tálból nem issza meg akkor orrcseppes üvegbõl etesd, még pici ne hadd szabadon vidd le a pincébe vagy garázsba egy tágas dobozba tegyél régi, meleg ruhát de az a fontos hogy meleg és puha legyen! A kiscicák többet esznek mint a felnõtt cicák mert a cicatejtõl nem laknak jól ezért egy nap 4szar etesd meg reggel amikor mész a suliba meg amikor megjössz a suliból meg délután és este lefekvéskor, ne legyen mindig egyedül sokat foglalkozz vele beszélgess hozzá és szeretni fog. Ha vele vagy ne legyen a dobozba játsz vele huzogass neki madzagot vagy akármit. sok szerencsét és remélem tudtam segíteni
Nem akarlak elkeseríteni, de nem szabad elválasztani még ilyen pici korban, ha pedig tényleg nincs anyukája, akkor nem biztos, hogy megmarad. Egyszer én is pont egy 4 hetes kiscicát akartam elválasztani, de vígasztalhatatlan volt, sehogy nem volt hajlandó lenyelni a tejet, pedig mindent megpróbáltunk, és egész éjjel keservesen nyávogott, pedig sokszor felkeltem vígasztalni. Másnap visszavittem az anyukájához. Vártunk még 3 hetet, és akkor már nagyon jól viselte az elszakadást! Gyönyörû, egészséges, és boldog nagycica lett! Szóval hidd el érdemes még egy picit várni!:)
Elvileg 4 hetesen még nem szabad elválasztani, de én is pont ilyen korú cicát kaptam. 2 napig tejet kapott cumisüvegbõl (de csak cicáknak való tejet, mert a tehéntejet nem emészti meg és hasmenése lesz tõle). 2 éjszaka sírt, akkor éjjel is cumiztattam, 2 nap után már evett junior cicaeledelt (naponta 4-szer egy keveset), és már nem sírt. Az elsõ hetekben ne tartsd az udvaron, ahhoz még nagyon pici, amúgy is kell néhány hét, hogy megszokja a környezetet. Sajnos, az ilyen korán elválasztott kölykök nem tanulják meg a többi cicával vagy kutyákkal való viselkedés szabályait, viszont nagyon ragaszkodnak az emberhez, aki neveli õket. Legalábbis az enyém olyan kedves és bújós lett, mintha engem tekintene az anyukájának. És 8-9 hetes korában vidd állatorvoshoz, oltásra és féregtelenítésre!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!