Találatok a következő kifejezésre: 4 hetes vagyok, amikor (55 db)

17, 4 hetes vagyok. Kb 4-5 napja a hasam aljába egy nap többször is belenyilal vagy szúrkáló érzésem van, mint amikor megjön. Mitől lehet? Ugye nincs semmi baj?

Legjobb válasz: Szia' Hasonló problémával,pont tegnap voltam az orvosomnál,és azt mondta a vizsgálat után,hogy minden rendben van.Valószínû,hogy a baba helyezkedik,és a bélfalban levõ levegõt feszíti a hasfalnak.Ettõl is lehet a szurka-piszka.Azért ha nem múlik,menj el a dokidhoz,hogy megnyugodj!És pihenj amennyit csak tudsz! 18 és fél hetes kismami vagyok

Szia' Hasonló problémával, pont tegnap voltam az orvosomnál, és azt mondta a vizsgálat után, hogy minden rendben van.Valószínû, hogy a baba helyezkedik, és a bélfalban levõ levegõt feszíti a hasfalnak.Ettõl is lehet a szurka-piszka.Azért ha nem múlik, menj el a dokidhoz, hogy megnyugodj!És pihenj amennyit csak tudsz! 18 és fél hetes kismami vagyok
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Jõvõhét kedden kell majd mennem a dokihoz, majd mondom neki. És megpróbálok többet pihenni. Boldog babavárást!

10+4 hetes vagyok, természetes amit érzek?

Néha picit kellemetlen alhasi szurka, tudom, hogy a méhtágulástól, meg az izmok alakulásától érzem. De egy picit er?sebb megakar jönni érzésem is van, fáj a derekam, néha feszít a pocim. Nagyon tartok t?le, hogy elmehet a baba. eddig nem foglalkoztam vele, de így, hogy közeledek a 2 trimeszterhez nagyon beparáztam. Els? baba, ezért nem tudom mit kell érezzek.

Legjobb válasz: Nyugi!Nem kell mindjárt a legrosszabbtól tartani!Nekem is volt ilyen,ami persze nem azt jelenti,hogy Neked azért amiért nekem.Hogy teljesen megnyugodj,szerintem konzultálj a dokiddal,vagy a védõnõvel.Boldog baby-várást!24 hetes kismami

Nyugi!Nem kell mindjárt a legrosszabbtól tartani!Nekem is volt ilyen, ami persze nem azt jelenti, hogy Neked azért amiért nekem.Hogy teljesen megnyugodj, szerintem konzultálj a dokiddal, vagy a védõnõvel.Boldog baby-várást!24 hetes kismami
Szia. Csatlakoznék az elõttem szolóhoz de annyit még hogy egy kis magnézium szedése nem árt meg de ezt a dokik is szokták felírni.
A kérdező hozzászólása: 25db-nál tartok ma. Peddig ritkán szoktam 1-nél többet szedni.
A kérdező hozzászólása: Mármint 2db:) :)
Szia, Nekem is sokszor nyilalt, (4. héttõl) kicsit görcsölgetett (volt hogy elég sûrûn is a 11. héten) akkor elmentem egy uh-ra, orvossal beszéltem. 3x2-re emelték a MgB6-ot, de nem szedtem csak 3-at, max egy nap. Végül jobb lett...
Szia! Ebben az idõszakban nekem is sokszor volt nyilaló, szurkáló érzésem és erõsebb görcseim is. Természetesen végig izgultam a 12. heti UH-ig, de felesleges volt. Most vagyok 21 hetes és minden rendben van. A derék és lábféjéson kívül minden ilyen panaszom elmúlt, most már csak a fiam rugdos belülrõl. Ha az megnyugtat beszélj a dokival, vagy a védõnõvel, de szerintem nem kell izgulni. Boldog babavárást:)

Árthat a picimnek? 5+4 hetes vagyok, erősen köhögök és az orrom is folyik. Az előbb amikor köhögtem belenyilalt a fájdalom a hasamba.

Legjobb válasz: Semi baj, fog még "bekeményedni, begörcsölni" is. Amit tehetsz, amikor köhögsz, tüsszentesz, akkor összehúzod magad, megfogod a pocidat és kiengeded a tüsszentést. Tudod, nem fojtod el, mert az nyomást eredményez nem csak a fejben, hanem ott lent is. Nem lesz baj, kihaltunk volna már ha ez gondot okozna. Mellesleg múlt héten voltam megfázva és feltettem ugyen ezt a kérdést. :)

Semi baj, fog még "bekeményedni, begörcsölni" is. Amit tehetsz, amikor köhögsz, tüsszentesz, akkor összehúzod magad, megfogod a pocidat és kiengeded a tüsszentést. Tudod, nem fojtod el, mert az nyomást eredményez nem csak a fejben, hanem ott lent is. Nem lesz baj, kihaltunk volna már ha ez gondot okozna. Mellesleg múlt héten voltam megfázva és feltettem ugyen ezt a kérdést. :)
A baba könnyedén átvészeli a fertõzést, nem lesz tõle baja. Amitõl óvakodni kell, az a tartós, magas láz. Egy napnál tovább tartó, 38 fok feletti láz fejlõdési rendellenességet, vetélést okozhat, ezért mindenáron, akár gyógyszeresen is le kell nyomni.
Én MagneB6-ot szedtem elevit és a folsav mellet kisebb görcsökre!
Igen leginkább a magnézium jó erre. Én is magneb6-ot szedtem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!!
Én is MagneB6-ot szedek rá, én eléggé görcsöltem, így a maximumot szedem, 3-szor 2-t.

4 hetes terhes vagyok. Ma nagyon görcsölök, és sajnos megjött a havi, de még csak kicsit van meg. Szerintem ez nem valami jó jel. Várjak amíg elmúlik, vagy már holnap menjek vissza a dokihoz?

2 hét múlva kellene visszamennem a dokihoz vérvétel eredménnyel. És Algopyrint bevehetek a görcsök ellen?

Legjobb válasz: Vérzel és 4 hetes terhes vagy? Hát én tuti kórházba mennék a helyedben, ez nem normális dolog...

Vérzel és 4 hetes terhes vagy? Hát én tuti kórházba mennék a helyedben, ez nem normális dolog...
Ha 4 hetes terhes vagy az azt jelenti, hoyg ma kéne megjönnie is, valszeg még sem vagy terhes csak elindult valami és most elmegy. Sajnálom.
A kérdező hozzászólása: És hol van az ügyelet? A kórházban?
A kérdező hozzászólása: Igen elmentem ma reggel. Sajnos elment a baba. De semmi különös ellátást nem kaptam. Megnézte uh-n. Ha esetleg nagyon görcsölnék, akkor menjek az ügyeletre. Ennyi!!!!
12-es vagyok. Sajnálom ami történt. Amúgy igen a nõgyógyászat épületében a földszinten van. Balra a gyermek ambulancia jobbra a nõgyógyászati ambulancia. Reméljük legközelebb nem lesz szükség erre az infóra.
Nem értem, miért stresszeltétek a kérdezõt! Nem riogatni kell, hanem normálisan megírni, hogy sajnos 4 hetesen gyakran elõfordul, hogy elmegy a baba. Ha nem csinált volna tesztet, nem is tudta volna, hogy terhes. Ez sok nõvel elõfordul. Az esetek nagy többségében semmilyen probléma nem marad, nem kell mûteni, mert a menstruációval kiürül minden. Ha 4. héten valaki görcsöl meg vérzik, hiába rohangál összevissza, nem segít rajta semmi. Kérdezõnek: ha legközelebb van ilyen, gyógyszert csak akkor lehet bevenni, ha már bizonyított, hogy nincs meg a baba. +A 6-7. hét elõtt nem nagyon érdemes dokihoz meg vérvételre menni, mert bármi lehet. (Amúgy nekem a 8. héten ment el, és sajnos azt már mûteni is kellett. Fel a fejjel, ti már azonnal próbálkozhattok, nekem még várni kell. Legközelebb sikerülni fog. :) Legalábbis nagyon remélem...) Könnyebb elviselni, ha arra gondolsz, hogy jobb így, mintha késõbb hal meg, amikor már mindene megvan, vagy ha el kell vetetni, mert beteg, pedig él és mondjuk 12 hetes. Vagy netán betegen születik...
A kérdező hozzászólása: Tényleg köszönöm a segítséget mindenkinek. Igazad van egyébként, mert szinte csak szidást kaptam, meg letolást, hogy miért nem megyek el az ügyeletre. Persze azt tudtam, hogy még nagyon korai az egész terhesség , ezt a doki is mondta. Azért kellett volna 2 hét múlva visszamennem. Dehát így már nem kell mennem. Legalábbis hétfõn nem mondta a másik doki aki éppen megnézett. Csak azért mentem el ilyen hamar, mert úgy gondoltam ha tényleg az vagyok, akkor a munkahelyemen olyan munkát kell kérnem, ahol nem kell emelgetni meg egész nap állni. Meg azért, hogy megnyugodjak, hogy 38 évesen is lehetek terhes :) . Így már lelkesebben állhatunk neki újra a BABA Project-nek. . Tudjuk, hogy nincs velünk semmi baj!!!! Kár, hogy így alakult, de inkább ez, mint hogy késõbb legyen baj. Tényleg nincs semmi baj. Lelkesedésben nincs hiány!!!
Kinél voltál? Mohos doki fváron nagyon jó, csak ajánlani tudom! ambulancián van õ is fváron, én nála voltam õ is mûtõt mikor tavaszal méhen kívülim volt! Most mi is újra rajta vagyunk 2. próbálkozós hónapunk! :)
A kérdező hozzászólása: Én a Család és Nõvédelmi központba járok, mert ott nem kell fizetni. :) Ott is a Dr. Vas Aleftyinához. Sok sikert a próbálkozáshoz :)
Fehérváron van nõgyógyászati ügyelet, sõt kimondottan terhes ambulancia. Amikor elvetéltem egy vasárnap délután én is odamentem, lehívták az ügyeletes orvost az osztályról és azonnal elláttak.
Na milett az eredmény? végül elmentél ma dokihoz?
Épp elvetélsz, te meg megvárod a reggelt???
Jobb lenne ha mennél ügyeletre ha szeretnél babát! 12 hetes babát vesztettem el :( kis vérzéssel
Akkor ne menj! De ne csodálkozz, akkor hogy nem lesz belõle baba!
A kérdező hozzászólása: Szerintem megvárom a reggelt és a dokimhoz megyek . Itt Fehérváron borzasztó az ügyelet.
Hátha már látott petezsákot akkor irány most az ügyeletre, bár ha rendesen megjött már sokmindent valszeg nem tudnak tenni.
A kérdező hozzászólása: Pontosan ez a 33.napom. Pénteken voltam dokinál, és látta a petezsákot. 2 hét múlva kell visszamennem vérvétel eredménnyel. Ja és 25 napos a ciklusom.
A kérdező hozzászólása: Ilyenkor hova lehet menni? Holnap reggel mindenképp megyek dokihoz.
dokihoz gyorsan
ambulancián se kellett :) és nagyon szuper a hely :)

4 hetes kiscicákat elkezdhetem hozzászoktatni a szilárd ételhez, vagy várjak még vele, amíg az anyamacskának van teje?

Befogadtunk kb 6 hete egy cicát, aki rá 2 hétre leellett 4 tündéri cicát. Holnap lesznek 4 hetesek, már vettünk kiscicáknak való tápot, de várhatok még az etetéssel? Az anyamacskának van még teje, de látom, hogy eléggé megviselte ?t, hogy kidobták, majd a 3 cica még az életét is leszívja. Az anyacica elég kis termet?, szerintem még nincs 1 éves. De amíg van teje, addig várjak ezzel szerintetek? Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Az elsõ mondatban rosszul írtam, 3 cicát szült, akik 4 hetesek lesznek, ezt kevertem össze! :)

A kérdező hozzászólása: Az elsõ mondatban rosszul írtam, 3 cicát szült, akik 4 hetesek lesznek, ezt kevertem össze! :)
a macskákat 6-8 hetesen lehet elhozni egy gazdától pont azért mert addig van szükségük az anyatejre utánna meg ha akarnak szopnak ha nem akkor nem , szóval NEM adhatsz nekik
Szia! Hát megpróbálhatsz adni a kicsiknek valamit szilárdat, de ne a táppal kezd, az még túl kemény lenne nekik. Esetleg próbálj meg adni nekik tejet tálkában, aztán jöhet egy kis junior konzerv, meg ilyen könnyen elrágható kaják. Mikor nagyobbak lesznek akkor adhatsz nekik junior tápot is :) Azért túl sok konzervet +tejet ne adj nekik, hasmenést okozhatnak.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi a válaszod. A táp alatt a konzervet értettem, nem a szárazat, csak rosszul írtam. Akkor lassan elkezdem õket etetni. Köszi! :)
A kérdező hozzászólása: Megtartom a kiscicákat, nem adom oda õket senkinek, szóval nem ezért kérdeztem. Csak, hogy ki hogyan csinálja, mert van, aki már 4 hetesen elkezdi õket etetni, és van, aki csak akkor, ha már nem cumiznak. Köszi a válaszod!

Mit csináljak? 4 hetes 3 napos terhes vagyok ma kicsi barna foltott láttam a bugyimon meg amikor pisilni voltam a wc papiron. Ugye nem a vetélés jele ez?

fel hivtam nödokimat el mondtam mi van azt mondta vasárnap menjek be mert akkor leszek 5 hetes terhes talán már lát valamit akkor.miért nem hivott ma be ilyen problémával?

Legjobb válasz: Ne aggódj biztosan nem lesz semmi baj.Nekem még nincsen babám,de azt olvastam valahol, hogy akkor kell aggódni, ha piros vér folyik, vagy talán darabos is. Állítólag ha csak egy kis barnázás van akkor az valószínû a beágyazódás miatt van.De ezt csak olvastam valahol.Ja és az egyik ismerõsöm is barnázott, semmi gond nincs velük már 12 hetes elmúlt és a 8. héten barnázott, sõt még görcsölt is.A doki meg azért nem hív most mert még nem igen lát túl sok mindent, mert nagyon kicsi a terhességet.Az ismerõsömnek 5 hetesen még csak egy kis buborékot látott. Szurkolok neked, bár én is már kismama lehetnék.

Ne aggódj biztosan nem lesz semmi baj.Nekem még nincsen babám, de azt olvastam valahol, hogy akkor kell aggódni, ha piros vér folyik, vagy talán darabos is. Állítólag ha csak egy kis barnázás van akkor az valószínû a beágyazódás miatt van.De ezt csak olvastam valahol.Ja és az egyik ismerõsöm is barnázott, semmi gond nincs velük már 12 hetes elmúlt és a 8. héten barnázott, sõt még görcsölt is.A doki meg azért nem hív most mert még nem igen lát túl sok mindent, mert nagyon kicsi a terhességet.Az ismerõsömnek 5 hetesen még csak egy kis buborékot látott. Szurkolok neked, bár én is már kismama lehetnék.
Próbálj meg ne aggódni, de sajnos én is igy voltam 9 hetes terhesen. Nem görcsöltem, nem véreztem többet, csak 3 csepp barnás valami volt, nekem még a wc papiron sem volt nyoma. Az orvos megállapitotta, hogy elhalt a magazat. De egyébként õ is azt mondta a vizsgálat elõtt, hogy elõfordul ez gyakran, minden komolyabb gond nélkül. Dtos azért mondta a vasárnapot, hogyha baj van, anak jele lesz adig, és ha nincs gond adig, minden rendben. Nehogy aggódj, mert az nem tesz jót!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. azt mondta a doki pihenjek és ha véreznék akkor menjek be ma az ügyeletre mert ö csak este 9 kor lesz bent.most nincs semmi barnázás remélem nem azt tett be hogy 5 kgot cipeltem.
Szia. Nekem 4 hetesen volt inkább véres folt a bugyimon mint barna. Amolyan mélyvörös és kb 20 forintos nagyságú. Pont aznap teszteltem szép pozitívakat. Volt már vetélésem, ami barna pöttyel kezdõdött. Gondoltam na remek, ebbõl sem lesz semmi, és elkeseredtem. De most 9 hetes múltam, 6 hetesen már volt szívmûködés. De még mindíg félek hogy mi van odabent, azóta nem voltam dokinál. Jövöhéten megyek. Szóval nem biztos hogy bajt jelent, feküdj sokat, és ha nem jelentkezik több, akkor minden rendben, de ha vérzéssé megy át, azonnal doki! Remélem minden rendben lesz! Gratulálok a babához!
A kérdező hozzászólása: köszike. remélem nem lesz gond a dokim azt mondta vasárnap menjek mert akkor leszek 5 hetes és talán már látt valamit.elsö baba lenne nem szeretném ha elvetélnék.de szerencsére nekem kb 5ft nagyságu barnázás volt a bugyimon.de már nincs meg a wc papiron sem.

26 hetes terhes vagyok. Tegnap voltam a védőnőnél.1 hónap alatt 6 kg-ot híztam. Az ő meglátása szerint ebből 4 kg víz, ami rettenetesen látszik rajtam. Elkezdett emelkedni a vérnyomásom is. Most kezdjek aggódni?

Legjobb válasz: Bocsi,ha bunkónak tûnök,de miért nem a védõnõtõl kérdezed meg,hogy aggódnod kéne e!?Végül is õ ismer téged,neki kéne tudnia,hogy Nálad menni lehet a természetes vizesedés,és mi az ami már "kóros".Inkább tõle kérdezd,mert mi nem tudunk sok okosságot mondani ezzel kapcsolatban.Remélem a segítõ szándékot veszed ki a válaszomból,és nem érzed nagyon lekezelõnek.23 hetes kismami

Bocsi, ha bunkónak tûnök, de miért nem a védõnõtõl kérdezed meg, hogy aggódnod kéne e!?Végül is õ ismer téged, neki kéne tudnia, hogy Nálad menni lehet a természetes vizesedés, és mi az ami már "kóros".Inkább tõle kérdezd, mert mi nem tudunk sok okosságot mondani ezzel kapcsolatban.Remélem a segítõ szándékot veszed ki a válaszomból, és nem érzed nagyon lekezelõnek.23 hetes kismami
Szerintem kérj tanácsot az orvosodtól! Mondj el neki minden tünetet, ha teheted mérj naponta vérnyomást és írd fel mennyi volt, így nyomon lehet követni, hogy valóban emelkedik, vagy csak a védõnéni ijesztett rád!
Szia ugyanígy voltam, kicsit le is szúrtak, változtattam a kaján, nem sokat, de tény hogy rendben van minden azóta!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Már egy ideje só, fûszermentes diétán vagyok, de semmivel nem lett jobb, sõt. Néha már a lélegzetvétel is nehéz. Iszom a zöldteát is. Nem tudom mi mást tehetnék, hogy elkerüljem a kórházat.
Nem akarlak elkeseríteni, de ha tényleg diétázol is és ennek ellenére még a vérnyomásod is emelkedik nem vagyok benne biztos, hogy el tudod kerülni a kórházat. De az szerintem még mindig jobb, mintha senki sem figyelne rád és valami nagy baj történne. A dokit minél elõbb keresd fel, õ vagy meg fog nyugtatni vagy tud lépéseket tenni az ügyben.
Egy hónap alatt, ez nagyon sok. Esetleg valami könnyû mozgásformát nem végzel? Pl. séta, stb. Tudom, hogy megterhelõ így, de a víz jobban ürül a szervezetbõl.
A kérdező hozzászólása: De, mozgok is, csak 1 óra séta után már lábra sem tudok állni, ugy bedagad.
Hogy vagy? Remélem mindketten egészségesek vagytok a babáddal. Szeretném tudni a mai helyzetedet, mert a Menyem hasonló cipõbe jár most. Üdv.

24 hetes vagyok és folyton éhes. Eddig 4 kilót híztam. A gyümölcstől még éhesebb leszek. Van valami praktika a gyümölcsön kívül amivel csökkenthető az éhség?

Legjobb válasz: Szia. A négy kiló nem sok. Nem próbáltad még ki, hogy két étkezés között mondjuk egy kis joghurt, kétszersültet nasizol? Mondjuk én ha éhes vagyok szemrebbenés nélkül eszem is, és azzal bíztathatlak, hogy ez elmúllik. Legalábbis nálam elmúlt. A 30-ik hétig 17 kilót híztam, és azóta egy grammot sem. Nem is bírsz majd már annyit enni, mert a gyomrodnak nem lesz elég helye. Boldog babavárást! 37 hetes kismama.

Szia. A négy kiló nem sok. Nem próbáltad még ki, hogy két étkezés között mondjuk egy kis joghurt, kétszersültet nasizol? Mondjuk én ha éhes vagyok szemrebbenés nélkül eszem is, és azzal bíztathatlak, hogy ez elmúllik. Legalábbis nálam elmúlt. A 30-ik hétig 17 kilót híztam, és azóta egy grammot sem. Nem is bírsz majd már annyit enni, mert a gyomrodnak nem lesz elég helye. Boldog babavárást! 37 hetes kismama.
Ha éhes vagy, egyél nyugodtan, mert a 4 kiló még semmi, én is 24 hetes vagyok, s már 14 kilónál tartok. Szerintem annál rosszabb érzés nincs hogy azon agyal az ember, megegyem, vagy ne egyem! Majd leadod amit felszedtél!
Szia Leves, joghurt és gyümölcs, sok sok séta a friss levegõn. Az éhség sok mindennel csökkenthetõ, de ezek nagy része kilókban mérhetõ, gondolom szeretnél emellett minél kevesebb plussz kilót felszedni. Szóval az édességet és a tésztákat módjával fogyaszd csak. Vigyázni kell a diétára is hiszen a babának mindenféle vitaminra, szüksége van.
Nemrég nekem is ez volt a gondom, írtam is róla kérdést. Nálam kb. a 21-24 hét között volt ez a folytonos ehetnék. Aztán egyik napról a másikra elmúlt, és most megint úgy eszem, mint elõtte. Most 25 hetes vagyok, szintén 4 kg plusszal. Nagyon sok gyümölcsteát fogyasztok (ízesítés nélkül), illetve 0%-os joghurtot, kefírt, müzlit.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Engem nem a súlynövekedés, hanem a folyamatos éhség zavar :) Már vagy 4*ebédeltem ma és most az uzsin gondolkodok, aztán 5 körül jön a vacsi ami szinte lefekvésig tart.

3-4 napja fáj a hasam alja és le akar szakadni a derekam. Van, amikor erősen fáj, és egyik percről a másikra teljesen megszünik. Ha fáj, folyamatosan fáj akár órákig is. Mi lehet ez? 32 hetes vagyok.

És ilyenkor a hasam is bekeményedik.

Legjobb válasz: szia! ezek jóslófájások. Mindenképp beszélj a dokiddal, lehet, hogy több magnéziumot kellene szedni. De ne aggódj, nekem is voltak korán, és még mindig egyben vagyunk. 39 hetes kismama

szia! ezek jóslófájások. Mindenképp beszélj a dokiddal, lehet, hogy több magnéziumot kellene szedni. De ne aggódj, nekem is voltak korán, és még mindig egyben vagyunk. 39 hetes kismama
Én is ugyanigy érzek napok óta és estére mindig a legrosszabb!! A meleg fürdö nekem szokott segiteni...33 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Igen, estére a legrosszabb. Ilyesmi lehet a rendes fájás is?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!