Találatok a következő kifejezésre: 4 hetes mit (455 db)

4 hetesen mit kellene látni az uh-on? Nem gond ha még csak a megvastagodott nyálkahártyát látta, van két pozíti tesztem.

Legjobb válasz: Nagyon korán mentél egy hónap múlva is ráértél volna..nem baj h csak azt látja, 5-6 hetesen már petezsákot lát, s 7-8 hetestõl szívhang.

Nagyon korán mentél egy hónap múlva is ráértél volna..nem baj h csak azt látja, 5-6 hetesen már petezsákot lát, s 7-8 hetestõl szívhang.
A kérdező hozzászólása: az biztos hogy jobb lenne kihagynod, menj csak a dokihoz és irasd ki magad.
én is tizenkét órát dolgoztam éjszaka veszélyes helyen 6 hetesen kiderült és mentem táppénzre. az alatt a két hét alatt semmi bajom se lett.(harmadik vagyok)
türelem babát terem! :-) Ilyenkor szidom azokat a hülye teszteket, hogy miért ilyen baromi érzékenyek... Reggel pozi teszt, este meg megjött. Persze, hogy vetélés. Legalábbis 99%. A dokinál ugyanez. Persze, hogy nem lát semmit, 4 hetesen még azt sem tudja megállapítani, hogy méhen kívüli-e, mert olyan szinten nem látszik semmi. CSak a megvastagodott nyálkahártya. Ami ugye mensitõl is lehet, ne felejtsük el... Bocs a kirohanásáért, de azt senki nem fogja fel, hogy ilyenkor a 2 hét parázással mennyit árt a babájának...
ájj mindig leirja az ember hogy nem kell rohanni 4 hetesen mert semmit se lát. 6 hetesen érdemes és akkor nem kell két heted parázni. biztos rossz a türelmetlenség de várni kell.
Mikor volt az utolsó menstruációd, illetve a pé-d? Azért vagyok kiváncsi, mert kb. én is 4 hetes lehetek, és holnap megyek orvoshoz, érdekelne hogy mit láthat majd az UH-n?
Aha, olvastam, regisztráltam a babaszoba-n, csak várom hogy küldjék a belépési kódomat. Utána ott tudok irni.
most néztem az elõbb válaszoltam is, csak eddig feküdtem, mert véreztem egy picit reggel, és azóta is.
A kérdező hozzászólása: viki irtam emailt
Lehet hogy nem lenne semmi bajom, illetve baja a babának, de azért ha már tudnám hogy ott van, nem szivesen kockáztatnék, ugyanis iszonyatos dohányfüstöt kellene szivnom a munkahelyen, illetve nehéz tálcákkal szaladgálni reggel 7-ig.... Ha lehet inkább kihagynám.
A kérdező hozzászólása: azóta mégegyet irtam.éppen az elõbb
Igen.:-)))
A kérdező hozzászólása: 2. válaszoló viki te vagy az?
2. válaszoló vagyok: ja, és nekem is dec. 2-án volt pé-m...
2. válaszoló vagyok: Tudom hogy nagyon korai, de én olyan munkahelyen dolgozom ami elég veszélyes lenne ha már terhes vagyok, ezért szeretném tudni hogy mi a helyzet, mert akkor már pénteken nem mennék be éjszakai mûszakra 12 órát állni a füstben.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, de azért rohantam a dokihoz mert már két babát elvesztettem és arról volt szó hogy amint kiderül hogy bab van azonnal menjek mert akkor irnak fel gyógyszert
A kérdező hozzászólása: a második válaszolónak: nov18.-án volt az utolsó mensim és dec2.-a körül a peteérésem
A kérdező hozzászólása: ok

4 hetesen mit tehetek azért, hogy a legjobban fejlődjön a babám, és végig tudjam vinni a terhességem?

Már 3 éve erre várunk, nagyon szeretném, ha minden rendben menne!

Legjobb válasz: gratulálok hát terhes vitamin sok pihenés no stressz egyél igyál mindent ami jólesik és természetesen amit az orvos ajánl mindent be kell tartani azonkívül élvezd a sikert mi is már 2 éve vártunk rá ráadásul vetélés után úgyhogy csak boldogan és minden rendben lesz 14 hetes km

gratulálok hát terhes vitamin sok pihenés no stressz egyél igyál mindent ami jólesik és természetesen amit az orvos ajánl mindent be kell tartani azonkívül élvezd a sikert mi is már 2 éve vártunk rá ráadásul vetélés után úgyhogy csak boldogan és minden rendben lesz 14 hetes km
Terhesvitamin, egészséges étkezés, mértékletes és rendszeres testmozgás, és sok-sok nyugi! Ne stresszelj, ne parázz, ne pánikolj feleslegesen, inkább élvezd a terhességet. Gratulálok a babához! 35h km
Én már nem tudok újat írni neked! De szeretnék GRATULÁLNI! Vigyázz magadra, nagyon sok boldogságot, egészséget kívánok! Olyan jó ilyet olvasni, hogy sikerült ennyi idõ után, meghozta a gyümölcsét a kitartás! Üdv 15+2 hetes km
Femibion vitamint mondják most a legjobbnak, legalább az elsõ 3 hónapban szedd ezt (én utána Gravidára váltottam), sok-sok víz, sok gyümölcs, zöldség és jó levegõ. Ha fáradt vagy, pihenj egy kicsit. Kerülni érdemes persze a cigit, kávét, szénsavasat, fûszereset, csípõset, zsírosat, nyers tojást (sajna a tiramisut mellõzni kell). Meg macskát se engedj a közeledbe, mert betegségeket terjeszt. gartulálunk! 22hetes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek! Nagyon kedvesek vagytok!
ne emelgess nehéz dolgokat. igen a sok folyadék fontos, ahogy már írták. élvezd ki a terhesség minden áldott percét, mert ez egy csoda :) ne parázz azzal csak ártasz. gratulálok.

Picim 4 hetes, mivel pici sullyal szuletett, meg le volt a nyelve picit nove nem tudtam nagyon szoptatni, fejtem, es uvegbol evett! Most szoptatom, de honnan tudom mikor evett eleget? Idoben mennyit kell cumiznia?

Kb fel ora cumizas az jo?Ha o leteszi a fejet a cicimre es elalszik akkor jollakott??

Legjobb válasz: Teljesen változó, hogy mennyit szopiznak, van aki csak az egyik cicibõl kér, van aki mindkettõn elnyammog 15-20 perceket. Ha bealszik, akkor nyilván jóllakott. :) Tudják õk, hogy mennyit kell, max ha túl sok volt, akkor visszahánynak egy picit, de ez természetes. Szép babázást!

Teljesen változó, hogy mennyit szopiznak, van aki csak az egyik cicibõl kér, van aki mindkettõn elnyammog 15-20 perceket. Ha bealszik, akkor nyilván jóllakott. :) Tudják õk, hogy mennyit kell, max ha túl sok volt, akkor visszahánynak egy picit, de ez természetes. Szép babázást!
Igen, és mindig hagyd a cicin ameddig õ maga nem köpi ki vagy totál be nem alszik rajta. Ez idõben elég változó.

Milyen volt a babátok 13+4 hetesen? Mit éreztetek, mik a tapasztalatok?

Én 15 hetesen megyek UH-ra,akkor már megtudhatom a nemét?

Legjobb válasz: Hát nekem akkor kezdtek enyhülni a rosszullétes idõszakok,úgyhogy én ezen kívül nem éreztem mást... :D És igen a következõ UH-on nekem már megmondták hogy csajszi,és be is jött... :)

Hát nekem akkor kezdtek enyhülni a rosszullétes idõszakok, úgyhogy én ezen kívül nem éreztem mást... :D És igen a következõ UH-on nekem már megmondták hogy csajszi, és be is jött... :)
Én akor még javában rosszul voltam, sõt van hogy még most is.... Nekünk már 12 hetesen megmondták, hogy kisfiú és ma voltunk 4d-n, ahol egyértelmüen látszódott, hogy kisfiú az én Drágaságom! Te hogy vagy? Rosszullét? Hangulatingadozás? Boldog Babavárást! 17 + 3 hetes km
14 hetesen voltunk Uh-on .Nagyon édes volt, igazi baba formája volt.Megállás nélkül mozgott, lubickolt.Négykézláb helyzettõl kezdve a gombócig volt minden.Láttuk egyesével a kis csigolyáit és az ujjacskáit a kezén.Egyszer megdörzsölte a szemét, mintha álmos lenne, akkor a könnyem is kicsordult.De a nemét nem tudtuk meg.Azt mondta a doki, hogy majd a 18. hetesen.
Az én babómnak 13+5 hetesen 75mm volt az ülõmagassága, ha teljes hosszat nézünk, akkor 90mm.Szép formás baba alakja volt már:) Annyira fickándozott az ultrahangon, hogy alig tudta a doki bemérni a szívét és meghallgatni:) Sajnos nem mutatta meg magát szembõl, így nem tudjuk milyen nemû.Majd talán a 18 heti ultrahangon. Mivel nekem õ már a harmadik babám, én már érzem a mozgását:) ) Rosszulléteim elmúltak, pocim rohamosan növöget:)
Én már nem voltam rosszul, és az UH-n nagyon szép kisbaba formája volt :) Napközben nagyon sokszor éreztem has-csikizést, azaz mozgott a baba de még csak csikizés formájában lehetett érezni :)

Holnap megyek dokihoz akkor leszek 6+4 hetes! Mit fogok/fog látni?

Legjobb válasz: Szia! Elsõsorban gratulálok neked, halkan! :D Amit láthatsz? Petezsák és esetleg a kisborsót, de lehet már többet is! :D Egy kis információt is kapsz szerintem majd, idõpontokat a következõ vizsgálatokra. :)

Szia! Elsõsorban gratulálok neked, halkan! :D Amit láthatsz? Petezsák és esetleg a kisborsót, de lehet már többet is! :D Egy kis információt is kapsz szerintem majd, idõpontokat a következõ vizsgálatokra. :)
1.vagyok. Én ezt láttam és nagyon kalapált a szíve a kis teste közepén! :) ) http://kepfeltoltes.hu/110609/baba_7hetes_www.kepfeltoltes.h..

4 hetesen miket kell már csinálnia a babócának?

Legjobb válasz: Enni, sokat aludni, jelezni, ha teli a pelus, vagy fáj a hasa:)

Enni, sokat aludni, jelezni, ha teli a pelus, vagy fáj a hasa:)
Az én fiam most kezdte meg a 3. hetet, de az alvás része kimaradt az életébõl!
Enni és aludni, ja! és pelust tölteni:) Egy 4 hetes babától nem igazán lehet többet elvárni. http://www.informed.hu/eletmod/care/dev/?article_hid=71773
A kérdező hozzászólása: jaj szegény utolsó---hogy hogy kimarad?nem szeret alukálni?sokat sír vagy mi?

Mivel kötöd le/szórakoztatod 2-4 hetes babádat amikor ébren van úgy, hogy közben van otthon egy nagyobb (2-3 éves) gyerek is?

Legjobb válasz: Most három hónapos, és van egy három éves is, de szerencsére nem nagyon kellett még 2-4 hetesen lekötni. Akkor ha felébredt, evett, tisztába tettem, kicsit talán nézelõdött, aztán a nap nagy részében aludt is tovább. Késõbb,mikor már egyre többet kezd fent lenni, akkor oda teszem, ahol mi játszunk a naggyal és szerencsére jól elvan, nézelõdik, ha elunja magát, kicsit odébb teszem :). Most a kezét fedezte fel azt nézegeti folyton. De azt a picit (2-4 hetes) szerintem még nem kell (meg nem is nagyon lehet) lekötni, szórakoztatni (vagy csak mi vagyunk ilyen szerencsések?).

Most három hónapos, és van egy három éves is, de szerencsére nem nagyon kellett még 2-4 hetesen lekötni. Akkor ha felébredt, evett, tisztába tettem, kicsit talán nézelõdött, aztán a nap nagy részében aludt is tovább. Késõbb, mikor már egyre többet kezd fent lenni, akkor oda teszem, ahol mi játszunk a naggyal és szerencsére jól elvan, nézelõdik, ha elunja magát, kicsit odébb teszem :) . Most a kezét fedezte fel azt nézegeti folyton. De azt a picit (2-4 hetes) szerintem még nem kell (meg nem is nagyon lehet) lekötni, szórakoztatni (vagy csak mi vagyunk ilyen szerencsések?).
Én a zenélõ forgót tudom javasolni.Nekünk anno bevált.
KOntrasztos képek nézegetése esetleg, azt fel rakod neki a kiságyra valahogy, esetleg zenélõ forgó (az én fiamat csak 2 hónaposan kezdte igazán érdekelni), de élénk színû legyen. Vagy vidd magaddal babakocsiban, vagy hordozóban, mózesben, oda ahol éppen vagytok, beszélj hozzá, vagy dúdolj, énekelj neki, és közben szabad marad a két kezed. Vagy kösd magadra ha szereti.
Kisfiam 3 éves múlt, a lányom 1 hónapos. Már egész sokat tölt ébren, de még nem igazán lehet lekötni. Zenélõ forgót még nem nézi. Pihenõszékbe rakom 10-10 perceket, ott elnézelõdik, aztán ha sír ölben van picit, aztán vissza. a csörgõt már figyelgeti, a fiam lelkesen rázza neki.:) )) szerintem 6-7 hetes kora körül kezd el figyelni jobban, akkor talán a forgó is már leköti picit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Igen, nekem is ez a bajom, hogy nem köti le még semmi, így pakolgatom õt ide-oda, mikor ol vagyunk a nagyobbal, de kb 5 perc után mindent elun. Próbálom minél kevesebbet kézben tartani, de sokszor ez a vége, amit a nagyobb nehezen visel.

Kb mikortol lehet elkezdeni egyfajta napirendre terni, szokni, a pici babaknal? Mi 4 hetesek vagyunk, korai lenne meg? Es mikortol varhato hogy ataludja az eszakat, ertem ezalatt, hogy tobbet mint 3 ora?

Legjobb válasz: Az a baj a napirendel ilyen kicsi korban, hogy gyorsan változik. Nekünk 6 hetesen volt elõször, de csak 1-2 hétig tartott. Akkor jó tartani, ha huzamosabb ideje már ugyanabban az idõben ébred, mert akkor tudsz mihez viszonyítani. Nálunk a miatt változtak, hogy nappal milyeneket aludt, mert áttértünk elõször az 5x evésre, most meg a 4x evésre. De ugyanakkor kel, ugyanakkor fekszik. Csak tovább bírja a kajával. Az, meg hogy mikor alussza át az éjszakát, sose lehet tuddni. Nekem már a kórházban is aludt 4-5 órát éjjel, örültem neki. Aztán napról napra kicsit többet, már 2 hónapja ugyanaz a napirendünk, és este 10-fél 10-ig alszik. 4 hónapos

Az a baj a napirendel ilyen kicsi korban, hogy gyorsan változik. Nekünk 6 hetesen volt elõször, de csak 1-2 hétig tartott. Akkor jó tartani, ha huzamosabb ideje már ugyanabban az idõben ébred, mert akkor tudsz mihez viszonyítani. Nálunk a miatt változtak, hogy nappal milyeneket aludt, mert áttértünk elõször az 5x evésre, most meg a 4x evésre. De ugyanakkor kel, ugyanakkor fekszik. Csak tovább bírja a kajával. Az, meg hogy mikor alussza át az éjszakát, sose lehet tuddni. Nekem már a kórházban is aludt 4-5 órát éjjel, örültem neki. Aztán napról napra kicsit többet, már 2 hónapja ugyanaz a napirendünk, és este 10-fél 10-ig alszik. 4 hónapos
Anyatejes vagy tápis? A tápis babák hamarabb kezdik átaludni az éjszakát. Az én lányom 2 hetes korától tápis is volt, de 3 hós koráig még volt cici is. 6 hetes kora óta alussza át az éjszakát mai napig(most 6 hós), de 2 hós koráig még hasfájós volt. De az utána megszünt. Így nekünk 2 hós korától állt be a napirend.
A kérdező hozzászólása: Tapis az en babam is, mert sajna nem indult be a tejem. Minden reggel kb masfel hete reggel 6.30-7 korul kel utanna mar nem alszik vissza, es este 9 korul fekszik le, es 2x kel enni ejjel ekozott az ido kozott, ugyhogy az ejszakak kb egyformak, csak van amikor jobban faj a hasa, akkor nagyon sokat felsir es simizni kell a pocijat. Napkozben meg van mikor alig alszik egesz nap csak ilyen fel orakat, van mikor meg orakat alszik evesek utan.
Én kezdettõl fogva egy könyvbõl nevelek és próbálom úgy csinálni ahogy le van írva.Eddig minden rendben ment.Nappal egyáltalán nem alszik de a könyv erre is írt megoldásokat 2 és fél óránként eszik ilyenkor a köztes idõben játék és dajkálás van de többet van az ágyában.Éjjel viszont 1* ébred fel mindig ugyanabban az idõpontban.Nekem így jó és szerintem neki is.Most 2 hónapos.
Az én kisfiam 4 hetesen aludta át elõször az éjszakát, de soha nem kelt fel elõtte sem 1nél többször. 7 hetes kora óta kap minimális tápszeres pótlást(napi 180ml), de ez nem változtatott az éjszakáin. Nálunk szerintem ez alkati kérdés volt a kisfiamnál, nem rajtam múlt. Kb 2 hónapos volt, mikor azt lehet mondani, h kezdett kiszámítható napirendje lenni, persze mindig attól függ, h mikor ébred, mennyire fárasztó a játék, meg mindentõl, ami egy felnõttet is befolyásol(idõjárás, hangulat). A fürdési idõ elejétõl fogva közel azonos idõben történt, a séta lehetõség szerint szintén, mióta kanalasat eszik, az is ad egy fix pontot. Én magam se vagyok egy szigorú napirend szerint élõ egyén, a gyerekem is szeretném, ha rugalmas lenne, ez jelenleg még úgy látszik nála is mûködik, mondjuk, mindent elmondok neki elõre, ha valami szokatlan dolog várható, hiába lehet h nem érti.

Miért írják úgy terhességekkel kapcsolatban, hogy 36+4 hetes, 38+1 hetes? Ez mit jelent? 22/L

Miért nem csak mondjuk 40 hetes, vagy 39 hetes?

Legjobb válasz: nem 38 hetes és 1 napos? vagy 36 hetes és 4 napos terhesség? Én erre tudok tippelni.

nem 38 hetes és 1 napos? vagy 36 hetes és 4 napos terhesség? Én erre tudok tippelni.
Azt jelenti, hogy betöltött 36 hét plusz 4 nap, tehát az ilyen kismama a 37.hétben van. A másiknál is betöltött 38 hét plusz 1 nap, azaz a 39.hétben van. Én ma vagyok 33+1. A védõnõm így írná a kiskönyvbe: 33/1, nála ez a jelzés. Viszont az orvosom azt írná be a könyvbe, hogy 33. Én viszont úgy mondom, hogy a 34.hétben vagyok. Ennek nincs semmi jelentõsége, csak megszokás.
A kérdező hozzászólása: Köszönom szépen a válaszokat! Így már értem!

Körülbelül 3-4 hetes kismama lehetek, csináltam 3 tesztet, mind pozitív lett. Mikor célszerű a legkorábban az első orvosi vizsgálatra menni. Ha most mennék az nem korai még?

Legjobb válasz: A terhesség heteit az utolsó mensi elsõ najától számoljuk,így tudod pontosan,hány hetes vagy. Én 4 és fél hetesen tudtam meg,szintén 3 pozitív tesztem lett.Az elsõ vizsgálat 6 hetes és 1 naposan volt,akkor már volt szívhangja is.Ha nincs problémád pl. barnázás stb. akkor elég ha a 6. héten mész dokihoz.Most még csak petezsákot látna,de azt se biztosan.Boldog babavárást!

A terhesség heteit az utolsó mensi elsõ najától számoljuk, így tudod pontosan, hány hetes vagy. Én 4 és fél hetesen tudtam meg, szintén 3 pozitív tesztem lett.Az elsõ vizsgálat 6 hetes és 1 naposan volt, akkor már volt szívhangja is.Ha nincs problémád pl. barnázás stb. akkor elég ha a 6. héten mész dokihoz.Most még csak petezsákot látna, de azt se biztosan.Boldog babavárást!
En 5 het 3 naposan voltam, mert akkorra valami isteni sugallat miatt bejelentkeztem. A 8. hetig mindenkeppen jo eljutni a dokihoz, hogy kiszurjek a mehen kivuli terhesseget (mert annak sajnos nem feltetlen vannak jelei az elejen).
Szia! Most még korai, a doki tuti nem küldene el uh-ra, kézzel pedig nem tapintható. Ha biztosra akarsz menni, menj el maszek uh-ra. Amúgy ráérsz a 8. hét körül elõször menni a dokihoz+ a védõnõt is célszerû az elsõ orvosi vizsgálat elõtt felkeresni, a kiskönyvet is õ állítja ki.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!