Találatok a következő kifejezésre: 4 hetes hasfájós, hogyan (6 db)

Babám 2 éjzaka és ma egész délelőtt sír. Hasfájós lehet? Létezik hogy 4 hetesen jön ki rajta? Dokit hívtam, mondta hogy adjak neki SMECTA port. Más is használta ezt?

30-40grammokat eszik,majdnem óránként eszik,mert valamennyire cicim tudom megnyugtatni,befeszíti magát,sehogy sem jó neki,éjjel már annyira fáradt,hogy már a fáradságtól sír,éjjfélig,fél1-ig fennt van,utána már a sírástól elalszik,ez tényleg hasfájás? Nem lehet hogy más baja van? Nem értem hogy a doki így látatlanban hogy hogy nyugodtan rávágja hogy smectát adjak neki,ha nem javul vigyem le.

Legjobb válasz: szerintem hasfájós lett. az enyém is így kezdte, és 4hósan múlt csak el. próbálkozz mindennel ami elérhetõ, tornáztasd, ringasd, figyeld meg mit eszel, mi után panaszkodik jobban. ha azonban bármi kételyed van, vidd orvoshoz, nehogy mégis betegség legyen a háttérben. mi próbáltuk a teákat, homeos görcsoldókat is, de a legjobban a hason ringatás jött be, ráfektettem a karomra és ringattam egy kimerítõbb torna után. ami még enyhítette egy picit, hogy szopi elején egy 20-30ml tejet lefejtem és azt nem kapta meg, hanem fagyasztottam. csak a "sûrûbb" kevésbbé édes tejcsit ette. remélem õ gyorsabban túl lesz rajta!

szerintem hasfájós lett. az enyém is így kezdte, és 4hósan múlt csak el. próbálkozz mindennel ami elérhetõ, tornáztasd, ringasd, figyeld meg mit eszel, mi után panaszkodik jobban. ha azonban bármi kételyed van, vidd orvoshoz, nehogy mégis betegség legyen a háttérben. mi próbáltuk a teákat, homeos görcsoldókat is, de a legjobban a hason ringatás jött be, ráfektettem a karomra és ringattam egy kimerítõbb torna után. ami még enyhítette egy picit, hogy szopi elején egy 20-30ml tejet lefejtem és azt nem kapta meg, hanem fagyasztottam. csak a "sûrûbb" kevésbbé édes tejcsit ette. remélem õ gyorsabban túl lesz rajta!

4 hetes kisfiam hasfájós, hogyan segíthetnék rajta?

Minden evés után (sajnos tápszeres) nagyon fáj a pocija, emiatt rosszul is alszik, mert mindig felriad a görcsökre. Mivel tudnám enyhíteni a fájdalmait?Tornáztani is szoktam, kipróbáltuk az Infacolt és a Mecsek teát , amiben édeskömény van, de nem igazán segít egyik sem! Ezen kívül van még valami szer, amit kipróbálhatnánk?

Legjobb válasz: Szia! Nálunk is ez a helyzet, bár az én kislányom szopizik. Most 7 hetes és úgy néz ki hogy a lycopodium homeopátiás bogyó segít. 2X2-t eszik babavízben feloldva reggel és este. Belésztem egy homeopátiás doktornõvel és ezt mondta, hogy ha ez nem válik be akkor még a magnesium phosphoricum segíthet. Ugyanúgy kell adni és 2-3 nap után csökkenteni az adagot majd szép lassan elhagyni, ha visszajön a hasfájás akkor megint lehet neki adni. Remélem nektek is segít.

Szia! Nálunk is ez a helyzet, bár az én kislányom szopizik. Most 7 hetes és úgy néz ki hogy a lycopodium homeopátiás bogyó segít. 2X2-t eszik babavízben feloldva reggel és este. Belésztem egy homeopátiás doktornõvel és ezt mondta, hogy ha ez nem válik be akkor még a magnesium phosphoricum segíthet. Ugyanúgy kell adni és 2-3 nap után csökkenteni az adagot majd szép lassan elhagyni, ha visszajön a hasfájás akkor megint lehet neki adni. Remélem nektek is segít.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszod, remélem segíteni fog! Mihamarabb kipróbálom! Nektek is minden jót és sok sikert a tünetek enyhítéséhez!
Van még (bár ez nem homeopatias) az Espumisan csepp. És van még vmi, aminek sajnos nem tudom a nevét, de gyógyszertárban biztosan tudják! Hülyeséget nem akarok írni, inkább nem írok semmit. De kérdezz rá nyugodtan. Ha esetleg a homeopatia nem válna, be próbáld ki! (Az édesköménytõl fájhat a hasa, azzal vigyázni kell!!) Sok sikert és jó babaázást! 3 hós kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! Neked is jó babázást!
Nálunk is ez volt a helyzet és sokmindent kipróbáltunk. Mi most ott tartunk, hogy a picit hasra fektetjük, sõt hason is alszik. Sokkal nyugodtabban alszik-pihen ezáltal, nem görcsöl annyit a pocija. (5 hetes baba anyukája)
Szia! Nekünk a Gripe Water vált be(patikában lehet kapni, talán erre gondolt valamelyik korábbi hozzászóló), 4 hetes kortól lehet adni. Mi 3 ml-t adtunk neki napi 3x, és sokat enyhített a görcsein. Szerintem csodaszer nincs, ami végleg megszüntetné a hasfájást, sokat lehet enyhíteni rajta, de csak akkor múlik el teljesen, ha kinövi.(Férjem ezen fel is volt háborodva, mikor dokibácsink mondta neki."Manapság, amikor lábakat varrnak visza és sziveket ültetnek át, egy hasfájás a bébiknél kifog az orvosokon??! :-) Kitartást nektek! 2 és fél hós leányzó anyukája
Szia! Mi is 4 hetesek vagyunk és most kezdõdtek a poci problémák, én anyatejjel etetem a picit, de nagyon mohó és túleszi magát nekünk a Sab Simplex szuszpenzió vált be szerintem kérdezt meg a gyógyszertárban, bár nekem már a kórházban mondták, hogy nagyon jó.
Szia! Hasonló cipõben jártunk. Mennyiket eszik Babád? Üdv.: L.
Nekünk volt olyan, hogy 24-30 órán keresztül sírt a pici, talán közbe 1x2x aludt 1/4, 1/2 órát(annyira hasfájós volt, nem segített semmi).Ez csak néhányszor fordult elõ.Viszont minden nap kb du 5-tõl, hajnal 3-4-ig üvöltött szegénykém.Voltunk mindenféle vizsgálaton, egy hét kórházi megfigyelés, és semmit sem találtak a hasfájáson kívül. Most 10 hónapos a lányom és hála az égnek semmi baja.
hogy próbálod nyugtatni? 4 óra sírás nagyon sok!
A kérdező hozzászólása: igen, minden ok
Ultrahangon voltatok?
A kérdező hozzászólása: Közvetlen szoptatás után bebódul, meg látszik rajta, hogy tele van, de felriad és kezõdik a tortúra...
A kérdező hozzászólása: Lefejt tejet próbáltam még adni, hátha nincs türelme kiszívni a tej végét, és éhes, de 10ml után kiköpi a cumisüveget, úgyhogy szerintem elég a tej.
Lehet, hogy keveset eszik.
A kérdező hozzászólása: Már orvosnál is voltunk.Elvileg nincs "baja". Mármint egészségileg.
Az én két gyerekem együtt 8 év alatt nem sírt ennyit összesen, szerintem kicsit sem normális. Valami baja van. Én hiszem, ok nélkül egy percet sem sír a baba. Úgyhogy ha 4 órát üvölt akkor komoly baja lehet. De te vagy az anyja, neked kell rájönnöd és megoldani.
A kérdező hozzászólása: 80-120 g között szopik.
óóó az én fiam rengetegszer sírt 4-5-6-7 órákat egyben az elsõ 6 hétben!Volt két éjszaka, mikor az éjjel 1es szoptatás után reggel6ig sírt...rájöttünk, hogy a paradicsom bántotta a hasát, kemény éjszakák voltak. De sokszor volt, hogy ez volt a délutáni "program"...sírt 2-3 órán keresztül, a következõ szoptatásig... mondjuk mi nem vittük dokihoz, elmúlt magától a sok sírás. Ha doki is azt mondja, hogy semmi baj, akkor tuti csak a "korral jár" ez a sírás, meg fájhat a hasa.Nekünk is ez volt, semmi sem használt rá. Most 8 hónapos, és alig sír...:)


igen érdemes, nagyon jó! orvosok is ajánlják!!!!
A MAM-nak is van kólikaelleni cumija, mi azt használtuk, nagyon jó volt.
Lehet a cumi a baj, de lehet, hogy meg nem szokta meg a tapszert es maris valtottatok. 4 het alatt 4 tapszer kicsit soknak hangzik, de a doki biztos jobban tudja!! Ne ertsd felre nem kotekedni akarok!! Csak ez jutott eszembe. Mi is ebbe a hibaba estunk.A lanyom bukott es HA tapszert javasolt egy baratnom (szuleszno es apolono egy gyermekorvosi rendeloben) en nagy hevvel kuldettem postan anyukammal, mert kulfoldon lakunk. Hasznaltuk 4 napig.4 napig nem volt kakija a lanyomnak a napi 4-5hoz kepest.Panik es tapszervaltas. Erre kiderult, hogy ez tok normalis reakcio.... Tenyleg nem piszkalasbol irtam le, csak nehogy Ti is ebbe a hibaba essetek, hogy jot akartok es az ellenkezojet csinaljatok :( 1-2 het mire megszokja a gyomra teljesen. De persze ez csak az en tippem, hogy ez is lehet baj...nem ertek hozza mint irtam!!
Szia En irtam a kisregenyt :) Nalunk az is gond volt, hogy nem tudott bufizni a lanyom. Mi Gripe Watert vettunk ra, es az segitett. Irtad, hogy hasznaltok valamit, de azt nem, hogy mit. Talan ha azt lecserelnetek, mert lehet, hogy az nem hat. Bar az sem, jo ha mindent egyszerre csereltek le... lehet az uveg hatna de az uj hasafajra valo "gyogyszer" meg rontana a helyzeten. Tenyleg nem tudom, csak probalok agyalni, mi lehetne jo. Tudom, hogy borzaszto amikor sir es ezert szeretnek otletelni Veled, hatha eszunkbe jutna valami :)
A kérdező hozzászólása: Elõször próbáltuk az Espumisan-t, az brutális volt, azt hittem megfullad a sírástól, úgy görcsölt a hasa tõle. Ezután próbáltuk a Mecsek Baby teát naponta többször is, azt sem hozta meg a kellõ hatást, végül az Infakol-t kezdtük el használni, és használjuk még most is, kb. 2 napja. Eddig ettõl sem látok javulást, de az van ráírva, hogy 3-4 nap után van hatása. Próbálkozunk!!
Nemtudom mi lehet csak a szemelyes tapasztalatom tudom irni, sokadik probalkozas utan... milupa aptamil 1es tapszer avent cumisüveg szigoruan kornak megfelelö cumival es lefax nevü csepp hasfajasra. Nemetorszagban elünk. a Beba nekünk nem valt be tapszernek espumisan nalunk se nem segitett se nem rontott.
Szia!A kislányom is 4 hetes, és nálunk is ez a probléma.Sokszor a hangja is elcsuklik úgy görcsöl.A milupa milumilHA tápszert használjuk, és elég szeles is a gyerek, nem tudom attól-e.Az infakol csepp egyáltalán nen használt.Kaptunk gyógyszertári port hasfájásra de az sem használ.Nem is hallottam, hogy cumitól és tápszertõl is görcsölhet a baba, Mi is próbálkozunk több mindennel.Bocs , hogy hosszú voltam.
Ha az eszpumisan nem hatott az infacol sem fog - ugyanaz a hatóanyaga. Nem értem, hogy ha a Beba plusz-al minden ok volt miért próbáltatok másik 5 tápszert ki. Próbáljátok hason feve altatni, legjobb ha a combotokra teszitek és úgy simogatjátok a hasát. Ezen kívõl állítóla a cseresznyemagos párna is jó, melegíteni kell és a hasára tenni. Ezt a barátnõm mondta, hogy nekik már csak ezek segítettek. Az én fiam elvolt az espumisannal, nem volt túlzottan hasfájós.

4 hetes kisbabám néha nehezebben kakil, ilyenkor egy ideig sírdogál, erőlködik, fáj a hasa míg nincs elég puki. Ez azt jelenti, hogy hasfájós lenne? Mit tehetek?

Naponta legalább 4-szer van széklete (sárga) és pisi is van elég. Evés után mindig büfizik és látszólag minden rendben, de akkor mi okozza neki a fájdalmat?

Legjobb válasz: Két gyermekem van.Ha ilyen gondjuk volt mindég a köménymagos tea oldotta meg a problémát.

Két gyermekem van.Ha ilyen gondjuk volt mindég a köménymagos tea oldotta meg a problémát.
Igen, fáj a hasa, de ez még nem azt jelenti, hogy hasfájós. Néha az én lányomnak is fáj, néha nem. VAn, hogy napokig semmi, aztán két napig sírás esténként, majd megint semmi. Elsõ lépésként ne egyél igyál olyat, amit nem lehet. Aztán tornáztasd a kis lábát a hasa felé , ez is segít neki. Ami még segíthet, sokminden van: infacol, espumisan, tea...stb sok minden, de van baba, akinek semmi nem használ, csak az idõ. Én FLP-s Aloe Vera Activatort adok neki, kilónként 2 cseppet napi 2 adagra elosztva, bevált:-)) És fájni azért fáj nekik, még ha van is böfi meg kaki, mert a tejet nehéz feldolgozni, önkéntelen is megcsikarja a pocakját. De ha csak néha ilyen, az teljesen normális, örülj neki, hogy nem ordít állandóan, és hogy van böfi, kaki és puki is:-) Semmi baj!

A hasfájós 7 hetes babámnak Sinlac-ot írt fel a dokinő. A dobozon az áll, hogy 4 hós kortól. Adta már valaki ilyen korán a babájának?

Legjobb válasz: Ez azért durva!!! Nagyon korai még szegénykének!!! Ha a doki azt mondja, 4 hónaposan pörit egyen nokival, akkor azt is beletömöd?!?!?

Ez azért durva!!! Nagyon korai még szegénykének!!! Ha a doki azt mondja, 4 hónaposan pörit egyen nokival, akkor azt is beletömöd?!?!?
szia, szerintem még ne adj neki, bár nagyon jó a sinlac(tejmentes pép, nagyon tápláló, magas vastartalommal, ha esetleg vérszegény a babád, akkor szokták javasolni) , de egy 7 hetes babának még korai lenne pépet ennie. nekünk is felírta a doktornö, de 4 hónapos korától. hasfájásra inkább próbáljátok az espumisant, nekünk az használt
Hasfájásra ajánlom az Infacol cseppet, etetés elõtt kell beadni mindig. Nálunk csak ez vált be.
A kérdező hozzászólása: Ezeket már használjuk, de a görcsöket nem oldják. A pépet azért írta fel a doktornõ, mert szerinte hirtelen hízott sokat a törpikém és úgy gondolja, hogy ezzel kiválthatjuk némileg a tápszert. Eddig ma 2 etetésre adtam neki, de éhes maradt szegénykém. Szerintetek úgy jó, hogy 120 ml eszik és abból 30 ml a sinlac? A dokinõ azt mondta, hogy 60-60 legyen. Elsõre úgy adtam, de 3 órán át ordított az éhségtõl. :-)
A kérdező hozzászólása: Bármit, csak ne fájjon a pocakja. :-)
Szia, Az én fiam is ilyen korában kezdte el enni, teljesen mgegjavult a pocija, de eltelt 3, 4 nap mire a javulás beállt. Illetve mellette a PEPTI 1 tápszert itta, néha ebbe istettem egy evõkanál Sinlacot.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!