Találatok a következő kifejezésre: 4 hetes hányszor (13 db)

4 hetes tápszeres babátok hányszor eszik egy nap, és mennyit? Milyen tápszert adtok neki?

Legjobb válasz: Szia! Kisfiam sajnos 1 hetes kora óta tápszeres. 4 hetesen 100-130 ml-t evett napi 6-7 alkalommal. Most 6 hetes és 150-170 ml-t eszik napi 5 alkalommal. Milupa Milumil HA 1 optima tápszert használunk, mást szerencsére nem is kellett kipróbálnunk, remekül bevált.

Szia! Kisfiam sajnos 1 hetes kora óta tápszeres. 4 hetesen 100-130 ml-t evett napi 6-7 alkalommal. Most 6 hetes és 150-170 ml-t eszik napi 5 alkalommal. Milupa Milumil HA 1 optima tápszert használunk, mást szerencsére nem is kellett kipróbálnunk, remekül bevált.

4 hetes tápszeres babád hány óránként eszik és mennyit? Éjszaka hányszor kell megetetned? Milyen tápszert használtok? Hány óránként cserélitek a pelust? Hogy birjátok az éjszakázást? Napközben alszotok ti is néha mikor a babátok alszik?

Összehasonlitásra szolgálnának a válaszaitok! :) Köszönöm előre is!

Legjobb válasz: Nappal 6-szor eszik, 3 óránként. Éjjel nem ébredt 4 hetesen már. Pelust etetés elõtt szoktam cserélni, de néha kaja végére megint kell. Nappali alvás nálunk kilõve, mert van nagyobb tesó is.

Nappal 6-szor eszik, 3 óránként. Éjjel nem ébredt 4 hetesen már. Pelust etetés elõtt szoktam cserélni, de néha kaja végére megint kell. Nappali alvás nálunk kilõve, mert van nagyobb tesó is.
Mi pont ma vagyunk 4 hetesek :) 3-4 óránként eszik, 80-90 miliket, van hogy megy a 120 mili is, de csak azért, mert szomjas. Ma mellette megivott 260 mili vizet, 120 mili teát. Éjszaka nem kel fel, már születése óta. Este 11 tõl reggel 5 ig alszik. Minden etetés elött cserélem a pelust, meg akkor ha látom, hogy kell... Mivel nem éjszakázok mellette, tudok aludni én is, és nem kell vele aludnom nappal :P Bár néha elõfordul az is. :) Nálatok hogy vannak ezek, kedves kérdezõ?
A kérdező hozzászólása: Mi is pont ma vagyunk 4 hetesek :) ))))
:) )
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó lenne kedved privizni, tök jo, h egy napon szültünk ;)
Az enyém anyatejes, de éjjel 2x kel! Nehezen bírok felkelni:) van egy 4 évesem, aki nappal nem alszik, pedig én de aludnèk:)
Csatlakoznék, mi is ma vagyunk 4hetesek! :D
Na gyûlnek itt a 4 hetes babócák :D

Mennyit eszik egy átlagos 4 hetes kisbaba 1 evésre? És hányszor?

1-2 hetesen 100-130at evett a babám, most meg 40-50-eket. Másnál is ennyire változó?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem gond. A pindur babák nem csak akkor kéreckednek cicire, ha éhesek, hanem ha nyûgösek, és közelségre vágynak, de persze ilyenkor is szopiznak egy kis tejet... Ha nem született kirívóan kis súlyal a babád, vagy nem bealvós típus, vagy koraszülött, akkor ne méricskélj minden evést. Megkockáztatnám, hogy csak hetente 1x mérj, és ha hízott legalább 100-150g-ot, nyugodt lehetsz. Addig meg azt figyeld, van-e napi 4-6 pisis pelusa, és ha nem "kómás", akkor biztosan eszik eleget, szoptasd igény szerint! Ha nagyon nyugtalan vagy, akkor naponta 1x mérd a súlyát, nagyjából u-abban az idõben, és abból is látszik, hogy jól fejlõdik-e. 2 éves és 7 hetes anyuka

Egyáltalán nem gond. A pindur babák nem csak akkor kéreckednek cicire, ha éhesek, hanem ha nyûgösek, és közelségre vágynak, de persze ilyenkor is szopiznak egy kis tejet... Ha nem született kirívóan kis súlyal a babád, vagy nem bealvós típus, vagy koraszülött, akkor ne méricskélj minden evést. Megkockáztatnám, hogy csak hetente 1x mérj, és ha hízott legalább 100-150g-ot, nyugodt lehetsz. Addig meg azt figyeld, van-e napi 4-6 pisis pelusa, és ha nem "kómás", akkor biztosan eszik eleget, szoptasd igény szerint! Ha nagyon nyugtalan vagy, akkor naponta 1x mérd a súlyát, nagyjából u-abban az idõben, és abból is látszik, hogy jól fejlõdik-e. 2 éves és 7 hetes anyuka
A kérdező hozzászólása: Szia! 2 nap volt, hogy egész nap aludt. Én ennek örültem. Akkor ezek szerint az sem jó, ha szinte fel sem ébred?:( Félig alva etettem... Felkeltettem, hogy meglegyen a napi adagja.
A kérdező hozzászólása: Fú, jó hogy mondtad a kakit!! Mert mostanában nem kakilt. Kezdtem megijedni... Köszönöm a válaszokat!
Szia, elsõ vagyok megint. Ösztönösen jól csinálod, ha egész nap alszik, akkor legalább 4 óránként ébreszteni kell. Nekem az elsõ lányom volt ilyen aluszka típus. A kórházban tanítottak meg rá, h szopi közben hogy tartsam ébren: (bár lehet, h ez nálatok már nem aktuális) A tarkójára tettem az ujjam, és azzal ütemesen "löködtem", kb. kortyolásnyi sebességgel, ez pont arra elég, h ne hagyja abba. Jó szoptatást nektek!
A kérdező hozzászólása: Tisztagáz, de már a második éjszaka van fent hajnalig, nappal meg alszik. Nem bírom felébreszteni. Ha mégis sikerül, nyámnyog a cicin 2 percet, és visszaalszik. Lehet, hoyg felcseréli a napszakokat??


Hányszor kakil egy kiscica? Találtam két 3-4 hetes kiscicát, nem egy alomból valók de az egyik már többször is kakilt a másik meg semmit sem produkált. Mi a megoldás keddig? Akkor tudom csak orvoshoz vinni.

Legjobb válasz: Az anyamacska úgy szokta õket kakilásra bírni, mikor elkezdenek táplálkozni, hogy nyalogatja a végbélnyílásukat, ezáltal jön nekik az inger. Megpróbálhatod langyos vizes vattával törölgetni a fenekét és közben alomra, vagy homokra tenni. Ez nálunk is bejött mikor kaptunk egy egy két hetes még cumizós kiscicát.

Az anyamacska úgy szokta õket kakilásra bírni, mikor elkezdenek táplálkozni, hogy nyalogatja a végbélnyílásukat, ezáltal jön nekik az inger. Megpróbálhatod langyos vizes vattával törölgetni a fenekét és közben alomra, vagy homokra tenni. Ez nálunk is bejött mikor kaptunk egy egy két hetes még cumizós kiscicát.
ilyen piciknek még az anyukájuk szokta elrendezni, a végbél nyalogatásával. ha már nem szopiznak , és már konzervet is esznek, lehet, hogy Neked kell segíteni elõször. amelyik még nem tud kakilni, nagyon finoman masszírozd a pociját, és , ha kell kamillás vattával törölgesd a fenekét. muszáj neki valamit produkálnia, mert felpuffadhat. ha alomra teszed, az is kiválthatja az ingert. ösztönösen keresik a megfelelõ helyet kakiláshoz. én is négy " félvad " háromhetes kiscicával küzködök, mert az anyukájuk nem a legjobb anya, lévén nagyon fiatal. valaki az õsszel betette hozzánk, mert tudják, hogy meg akarok menteni minden cicát, csak sajnos az én lehetõségeim is végesek. üdv.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, de ezeket már próbáltam, a puffadás meg szerintem már megvan, úgy gondolom, hogy ügyelet lesz a vége.
mi lett a cicakkal?
A kérdező hozzászólása: A Cicusok már jobban vannak. Igaz, hogy megjártuk az ügyeletet, de úgy néz ki minden rendben. Beszáradt a bélsár a kis beleibe, ezért ki kellet mosni. Szegény nagyon sírt. De már ugra-bugrálnak, és sokat rosszalkodnak. Ha valaki tudna gazdi ügyben segíteni azt nagyon megköszöném.
És gubbasztott elõtte a cica? Én is most azt figyelem, miért nem kaksizik, de ennél életvidámabb macskát még nem láttam -.- Amióta megvan, nem láttam kakilni, és kb. olyan 7 hetes. Most bent fogtam a szobában, de már letelt az egy nap :/
A kérdező hozzászólása: Nem látszódott rajta semmi! Játszott, ugrált, de ami az orvos szerint is furcsa volt, hogy még így is rengeteget evett. De azt mondta, hogy nem élte volna túl!! Annyira meg volt már kövesedve, hogy magától nem dobta volna ki a szervezete. Nem mondom, hogy olcsó mulatság volt, (tekintve, hogy ügyeletre mentünk) de mindenképpen érdemes elmenni az orvoshoz ha 2-3 nap alatt nem produkál semmit
Jaj, hála az égnek kaksizott két napon keresztül vagy 3x, aztán most visszább vett napi egyre :D Annyira örültem neki :D Köszönöm a válaszod, ha nem oldódott volna meg, már tuti rohantam volna én is :S:S Eszméletlen mennyire meg lehet szeretni egy ekkora kismacskát... :)

Hányszor szoptatjátok egy nap 3-4 hetes babátokat?

Hány óránként? Éjszaka is felkeltek vagy van egy nagyobb szünet? Ha méritek, kb. mennyit eszik egy nap?

Legjobb válasz: Igény szerint természetesen, kb 2 óránként. De ha sûrûbben kér akkor sûrûbben. 5 hetes korától aludta át az éjszakát, addig kelt egyszer-kétszer. Soha nem mértem hogy mennyit eszik, a szoptatási tanácsadó azt mondta hogy csak a saját idegeimet tenném vele tönkre.

Igény szerint természetesen, kb 2 óránként. De ha sûrûbben kér akkor sûrûbben. 5 hetes korától aludta át az éjszakát, addig kelt egyszer-kétszer. Soha nem mértem hogy mennyit eszik, a szoptatási tanácsadó azt mondta hogy csak a saját idegeimet tenném vele tönkre.
Szia!Én egy 21 hónapos kisfiú anyukája vagyok, nekem a kisfiam min 2 óránkét szopizott.Éjjel 2*-3*kellet neki.
Szia!Az elsö válaszadó vagyok megint.Azt mondják, hogy 2-3 óránként kell öket szoptatni õk ezt jelezni is fogják.Ha óránként kéri adjál neki , de ha 4 óránál tovább alszik ébreszd fel akkor ujra meg kell etetni.Mert vannak lustább babák is.
A kérdező hozzászólása: Az 1-2-3 órát a szoptatás elejétõl számoljátok? Mert az én elég lassan eszik, lustább, van, hogy 1-2 órát, akkor mennyi szünetet érdemes hagyni? Mert neki is kell pihennie a szopizások között...
Szia! Nekem 7 hetes a babám, 4 hetes koráig kb. 3 óránként evett. Azóta már 4 óránként reklamál és egyre többször alszik egész éjjel. Eddig is csak egyszer kellett felkelni hozzá. Ne jusson eszedbe felkelteni, egy baba alvás alatt fejlõdik. Fel fog ébredni, ha éhes. Csak abban az esetben kell felkelteni, ha nagyon kis súlyú vagy besárgult. Amúgy tudják õk maguktól, hogy mikor mire van szükségük.
Szia! Nekem holnap lesz 4 hetes a babám. Napközben kb 9, 12-13, 15-16, 19 órakor (19-kor keveset) eszik. Este fürcsi után 8, fél 9 fele. Majd éjfél, 4 óra és reggel 6 fele. De van h 1 órán belül 2szer eszik, mondjuk ez ritka.
Ja, mérni nem mérem mennyit eszik, de hízik rendesen. :)
A kérdező hozzászólása: Elég tanácstalan vagyok ezekkel a nagyobb szünetekkel, az hagyján, hogy én nem bírom és nem alszom ki magam, mert kibírom (igaz, állítólag, a tejtermelés miatt fontos lenne az alvás), de a babának nagyon fontos, hogy kialudja magát... Az tényleg nem megoldás, hogy elalszik és én félóra-1 óra múlva keltem.
Én xStefix válaszára lennék nagyon kíváncsi, nagyon hasznos dolgokat szokott írni!!!

Hányszor lehet naponta Espumisan cseppeket adni 4 hetes, hasfájós babának?

Az szerepel a tájékoztatóban,hogy etetés el?tt vagy után.Oké,de ha 6x-7x eszik?Nem gond?Kisgyermekkorban meg-azt írja-3-5 alkalommal.Nekem ez kicsit furcsa...

Legjobb válasz: Minden kaja elõtt adtam neki. Ez nem szívódik fel, fizikálisan segíti a gázokat feloldani. A védõnõ azt mondta próbáljam ki, cseppentsek egy pohár sörbe néhány cseppet. Nézd meg mi történik.

Minden kaja elõtt adtam neki. Ez nem szívódik fel, fizikálisan segíti a gázokat feloldani. A védõnõ azt mondta próbáljam ki, cseppentsek egy pohár sörbe néhány cseppet. Nézd meg mi történik.
Szerintem az orvost kérdezd meg.
Szia!!Mi is az Espumisant adtuk a lányunknak, kb.2 hónapos koráig volt nagyon hasfájós, és minden étkezés elõtt kellett adni.A doktornõ is ezt mondta, illetve a gyógyszertárban is a gyógyszerész.Igen, nekem is kb.7 alkalommal szopott akkor még a lánykám.Nem volt semmi baja tõle.
Naponta maximum 3-5 alkalommal lehet adni neki és ilyenkor evés elõtt vagy után add neki. Attól még, hogy többször eszik, nem szabad neki annyiszor adni. 1-2 étkezésnél nem adsz neki cseppet. A mi fiúnk is hasfájós volt picinek, neki is kellett az Espumisan csepp, de 3-szor elég volt neki adni, az is hatott.
Én azt a tanácsot kaptam, hogy csak akkor adjak neki, ha már nagyon szenved, hogy ne avatkozzak bele az emésztésébe, mert akkor tovább lesz hasfájós. 2 hét után kinõtte.
A kérdező hozzászólása: KÖSZI!Adtam neki, és szinte azonnal hatott.Olyan kis nyugis lett, mert 3x sikerült kakilnia.
A kérdező hozzászólása: Itt vagyok, csak elhoztam a nagyobbat az oviból.Köszi a válaszokat.Akkor azt csinálom, hogy délután és este-éjszaka adok Neki, mert délelõtt semmi gond a pocakkal.Ez így napi 3-4 alkalom.Még 1x köszi a segítséget!
szia! még nem vagyok anyuka, csak kismama, nekem ilyen promós mappám van és az van ráírva javaslatnak, hogy minden etetés után adható.

4 hetes babának hányszor kell, hogy kakiljon egy nap?

Milyen az hogyha hasmenése van? Szopizik és tápszert is kap. Eddig 3-4 naponta volt kaki , mostanában naponta 2-3. Normális ez?

Legjobb válasz: Nálunk is ugyanúgy elõfordult a napi négy, mint a 3 naponta 1. Ne izgulj!

Nálunk is ugyanúgy elõfordult a napi négy, mint a 3 naponta 1. Ne izgulj!
Hanem folyós, bûzös akkor igen. Az anyatej hajtja, a tápszer inkább fogja a pocit. az enyém is napi 2-3al kezdte, aztán jött a heti 1-es idõszak, rendesen hasfájós is volt tõle!

4 hetes kiscicát fognak hozni hozzám. Csak a kertben tarthatom sajnos. Hová tegyem vagy mibe, hogy ne szökjön el és jól érezze magát? Mivel etessem és hányszor egy nap?

Még nem volt cicám, ?t is csak azért hozom el h. ne tegyék utcára! Minden érdekel ami segíthet!

Legjobb válasz: jajj ha még 4hetes az pici még szopnia kell neki!! De ha nincs anja akkor te etesd mert még nem eszi meg a tápot vagy más ilyen ételt tejet adj neki, ha tálból nem issza meg akkor orrcseppes üvegbõl etesd, még pici ne hadd szabadon vidd le a pincébe vagy garázsba egy tágas dobozba tegyél régi,meleg ruhát de az a fontos hogy meleg és puha legyen! A kiscicák többet esznek mint a felnõtt cicák mert a cicatejtõl nem laknak jól ezért egy nap 4szar etesd meg reggel amikor mész a suliba meg amikor megjössz a suliból meg délután és este lefekvéskor, ne legyen mindig egyedül sokat foglalkozz vele beszélgess hozzá és szeretni fog. Ha vele vagy ne legyen a dobozba játsz vele huzogass neki madzagot vagy akármit. sok szerencsét és remélem tudtam segíteni

jajj ha még 4hetes az pici még szopnia kell neki!! De ha nincs anja akkor te etesd mert még nem eszi meg a tápot vagy más ilyen ételt tejet adj neki, ha tálból nem issza meg akkor orrcseppes üvegbõl etesd, még pici ne hadd szabadon vidd le a pincébe vagy garázsba egy tágas dobozba tegyél régi, meleg ruhát de az a fontos hogy meleg és puha legyen! A kiscicák többet esznek mint a felnõtt cicák mert a cicatejtõl nem laknak jól ezért egy nap 4szar etesd meg reggel amikor mész a suliba meg amikor megjössz a suliból meg délután és este lefekvéskor, ne legyen mindig egyedül sokat foglalkozz vele beszélgess hozzá és szeretni fog. Ha vele vagy ne legyen a dobozba játsz vele huzogass neki madzagot vagy akármit. sok szerencsét és remélem tudtam segíteni
Nem akarlak elkeseríteni, de nem szabad elválasztani még ilyen pici korban, ha pedig tényleg nincs anyukája, akkor nem biztos, hogy megmarad. Egyszer én is pont egy 4 hetes kiscicát akartam elválasztani, de vígasztalhatatlan volt, sehogy nem volt hajlandó lenyelni a tejet, pedig mindent megpróbáltunk, és egész éjjel keservesen nyávogott, pedig sokszor felkeltem vígasztalni. Másnap visszavittem az anyukájához. Vártunk még 3 hetet, és akkor már nagyon jól viselte az elszakadást! Gyönyörû, egészséges, és boldog nagycica lett! Szóval hidd el érdemes még egy picit várni!:)
Elvileg 4 hetesen még nem szabad elválasztani, de én is pont ilyen korú cicát kaptam. 2 napig tejet kapott cumisüvegbõl (de csak cicáknak való tejet, mert a tehéntejet nem emészti meg és hasmenése lesz tõle). 2 éjszaka sírt, akkor éjjel is cumiztattam, 2 nap után már evett junior cicaeledelt (naponta 4-szer egy keveset), és már nem sírt. Az elsõ hetekben ne tartsd az udvaron, ahhoz még nagyon pici, amúgy is kell néhány hét, hogy megszokja a környezetet. Sajnos, az ilyen korán elválasztott kölykök nem tanulják meg a többi cicával vagy kutyákkal való viselkedés szabályait, viszont nagyon ragaszkodnak az emberhez, aki neveli õket. Legalábbis az enyém olyan kedves és bújós lett, mintha engem tekintene az anyukájának. És 8-9 hetes korában vidd állatorvoshoz, oltásra és féregtelenítésre!!

Mennyit és hányszor eszik egy nap 4-6 hetes babád? Mennyi a súlya?

Legjobb válasz: 6 hetes, és 4,7 kiló. 400-500 gramm között eszik összesen egy nap. Szerintem nem eszik túl sokat, de úgy látszik, neki ennyi elég. Tápszerrel is ki kell egészítenünk a tejemet.

6 hetes, és 4, 7 kiló. 400-500 gramm között eszik összesen egy nap. Szerintem nem eszik túl sokat, de úgy látszik, neki ennyi elég. Tápszerrel is ki kell egészítenünk a tejemet.
4hetes, 3850g és 500-600g eszik naponta. Evésenként olyan 100gáot.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!