Találatok a következő kifejezésre: 4 hetes félig (118 db)

4 és fél hetes terhes vagyok, és nagyon félek, mert éjszaka nagyon görcsöltem, még most is egy kicsit, és már barnázok is! Ugye nem hagy itt a kicsim?

Reggel volt egy kis halvány vérzésem, az már nincs, csak néha a barna folyás. Utrot használok, doki azt mondta, a természet dönti el, hogy mi lesz.

Legjobb válasz: Én ugyanígy voltam,5 hetes voltam,mikor emiatt mentem orvoshoz.Utrogestant,meg sok pihenést írt fel az orvos.Most vagyok 9+4 hetes,a barnázás elmúlt,viszont a hasam még mindig fáj,mintha meg akarna jönni.

Én ugyanígy voltam, 5 hetes voltam, mikor emiatt mentem orvoshoz.Utrogestant, meg sok pihenést írt fel az orvos.Most vagyok 9+4 hetes, a barnázás elmúlt, viszont a hasam még mindig fáj, mintha meg akarna jönni.
Voltál már orvosnál? Duphastont szoktak felírni! Nem akarlak elkeseríteni de meg van az esélye, hogy ez a baba elmegy! Feküdj sokat, és kövesd az orvos utasításait! Azért van még remény van aki napokig barnázik!
Mindenképpen menjél el dokihoz nehogy méhen kivüli terhesség legyen!De nyugi nekem is volt barna folyásom és a hasam is fájt(barna folyás még most is van néha)de eddig minden oké volt, bár itthon vagyok veszélyeztetett terhességgel!
Szia! Én voltam így, ha nem terveztük volna a babát nem is csináltam volna tesztet mert barnáztam a nemvárt mensim elõtt. Aztán 2-3 nap után elmúlt a dokim megállapította a terhességet. Majd 8 hetesen újra kezdõdött de ekkor már erõsebb volt ekkor irány a dokihoz így írta ki nekem is az Utrogestant és szednem kellett a 12. hétig. De maga a barnázás a 8. héttõl a 11. hétig tartott kisebb nagyobb erõsséggel. De görcsölni soha sem görcsöltem szedtem az Elevitet, és a Magne B6-ot. Nekem is ezt mondta a dokim, meg azt is hogyha elmenne akkor sem én vagyok a hibás hanem nem lett volna egészséges a baba jobb lett volna neki így. De azért én is felhívnám a dokit...mikor voltál nála?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Tegnap voltam dokinál, akkor mondta, hogy nagyon korai még a terhesség, reménykedjünk. Hüvelyi UH volt, utána kezdõdtek a görcsök halványan, aztán estére erõsödött meg. Lehet az UH miatt?
A kérdező hozzászólása: Ja, és az uterusban, azaz méhen belül látta a petezsák kezdeményt vagy mit :)
Ha volt már vetélésed, akkor tudod, hogy sem a görcs, sem a barnázás nem jót jelent. Ennek ellenére sok olyat is lehet hallani, hogy valaki végig barnázza, vagy többször is vérzik a terhesség alatt és mégis minden rendben. Az is elõfordulhat, hogy az UH. kicsit felsértett. Remélem ez utóbbiról van szó. Nagyon szorítork Neked , írd majd meg mi volt!
A kérdező hozzászólása: Még mindig barna, de már vannak benne kis darabok... :(
A kérdező hozzászólása: Sajnos már vérzek is... :(
4 hónap és 3 hetes.20 hetesen leszel 5 hónapos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.Igen én is erre gondoltam csak kerekítettem :) .
mond meg az ismerõsödnek hogy menjen vissza általános iskolába és tanuljon meg számolni!
Én a hónapokat elválasztottam a hetektõl (mivel a hónapok ugyebár nem 4 hetesek, hanem 30-31 naposak), mindig a kiírás idõpontjához mértem. december 1-re voltam kiírva, így mindig egy-egy hó elsején töltöttem be egy-egy hónapot. Tehát mondjuk június 1-én mondtam magam 3 hónaposnak, mert még 6 hónap volt hátra a szülésig. A 40 hét amúgy is csak körülbelül 9 hónap (akkor jön ki a nagyjából 9 hónap, ha 38 héttel számolsz, vagyis a fogantatástól számítod a terhességet, nem az utolsó mensitõl). De szerintem is jól mondtad, kb. 4 és fél hónapos terhes lehetsz. Amúgy meg, hogy ki hogyan számolja és mondja, szerintem nem olyan téma, amin érdemes lenne összeveszni, ha valaki nagyon köti az ebet a karóhoz (akármennyire hülyeséget is mond), hát hagyd rá :o)
A kérdező hozzászólása: Igazad van azt tettem a végén, csak furcsa, hogy mindenki okosabb olyan is aki még se kismama se anyuka nem volt. Köszönöm a választ.
Szerintem ha mar valaki ki tudja szamolni, hogy 20 het 5 honap es nagy bolcsen meg ezekutan masokat szol le, akkor szamoljon tovabb es mondja mar meg nekem, hogy akkor 40 het hany honap. Tiz??? Kezdjuk az elejen. 28 nap egyenlo 4 hettel, ami egyenlo egy HOLDHONAPPAL. 40 het tiz holdhonap. De ezt igy igen ritkan hasznaljuk. A honapok ritkan 28 naposak. Ha a terhesseget naptari honapokban akarjuk kifejezni (az emberek altalaban igy szoktak), akkor egy terhesseg 9 egesz honap es egy bo het. Ha nem akarsz ossze-vissza kalkulalni es tiz honapos terhes lenni, akkor egyszeruen nezd meg, hogy az utolso mensid ota mennyi ido telt el.Ez a legegyszerubb. Most meg az elejen talan nem lesz nagy kulonbseg a fent emlitett szamitashoz kepest, de minel tobb honap telik el es minel tobb napot csalunk el, annal nagyobb lenne az elteres, a terhesseg vegere ez majd egy honap lenne.
Én is úgy számolom, ahogy az utolsó hozzászóló írta. Mivel egy hónap nem négy hétbõl áll, hanem pár nappal mindig több, így én is a szülés kalkulált dátumától számolom visszafelé. okt.25-re vagyok kiírva, tehát minden hónap 25-én töltök be egy újabb hónapot. Gondolj csak bele, a terhesség 40 hét, de csak 9 hónap! A 40 hét alapján 10 hónapnak kellene mondani, ha egy hónapnak 4 hetet számolsz. Így nem igaz, hogy 20 hetesen 5 hónapos valaki.
A terhesség 9 naptári hónap de 10 holdhónap.
:) )))))Nagyon vicces ezt olvasni:) Mindig csak vitáztok

35+ 4 hetes vagyok és már 2. éjszaka arra ébredek fel többször, hogy fáj az alhasam. Olyasmi, mintha izomlázam lenne egy kis menstruációs görccsel megspékelve. Ilyenkor ez már természetes?

Legjobb válasz: Szia! Én 34 hetesen ugyanezzel a kérdéssel hívtam fel az orvosomat. Õ azt mondta, hogy menjek be hozzá, mert szeretné megnézni, hogy nem nyílik e a méhszáj. Nem volt olyan vészes fájdalom, csak kicsit aggasztó. Kiderült hogy megrövidült a méhnyak, és kinyílt a külsõ és a középsõ méhszáj. Mivel a belsõ még zárt volt, másnap hazaengedtek, de addig kaptam magnézium infúziót, illetve tüdõérlelõ injekciót, hogy ha netán hamarabb jönne a baba, akkor rendben legyen a légzése. Azóta 38+2 hetesek vagyunk, szóval nem volt semmi gond, de azért akkor kicsit aggódtam. Lehet hogy nálad semmi ilyen nincs, de a következõ vizsgálaton szerintem említsd meg.

Szia! Én 34 hetesen ugyanezzel a kérdéssel hívtam fel az orvosomat. Õ azt mondta, hogy menjek be hozzá, mert szeretné megnézni, hogy nem nyílik e a méhszáj. Nem volt olyan vészes fájdalom, csak kicsit aggasztó. Kiderült hogy megrövidült a méhnyak, és kinyílt a külsõ és a középsõ méhszáj. Mivel a belsõ még zárt volt, másnap hazaengedtek, de addig kaptam magnézium infúziót, illetve tüdõérlelõ injekciót, hogy ha netán hamarabb jönne a baba, akkor rendben legyen a légzése. Azóta 38+2 hetesek vagyunk, szóval nem volt semmi gond, de azért akkor kicsit aggódtam. Lehet hogy nálad semmi ilyen nincs, de a következõ vizsgálaton szerintem említsd meg.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Tegnap voltam dokinál és 2000-es méhszájam (végig annyi volt), de ma éjszaka kipróbáltam egy új módszert. Tettem a pocakom alá egy kispárnát és így nem fájdult meg. Megpróbálok most így aludni, hátha nem tér vissza.

Milyen gyakran csuklik a babátok? Az enyém 4 hetes, és napi háromszor is csuklik evés után fél órán át.

Legjobb válasz: Nekem is négy hetes a babám, és ugyanezt csinálja. Fõleg akkor, ha hiába büfiztetem fél órán keresztül de hiába. Lerakom és visszabukik és rögtön elkezd csuklani, szintén jó sokáig, ilyenkor általában apa hasán kötünk ki. Barátnõm babája hat hetes, szintén szokott csuklani. Sõt nekem a hasamban is napi rendszerességgel csuklott.

Nekem is négy hetes a babám, és ugyanezt csinálja. Fõleg akkor, ha hiába büfiztetem fél órán keresztül de hiába. Lerakom és visszabukik és rögtön elkezd csuklani, szintén jó sokáig, ilyenkor általában apa hasán kötünk ki. Barátnõm babája hat hetes, szintén szokott csuklani. Sõt nekem a hasamban is napi rendszerességgel csuklott.
4 hetesen az én babám minden evésnél csuklott :) Mára már csak 2-3 naponta 5 hónapos
Ne aggódj, amikor ilyen picura volt a lányom, õ is sokat csuklott. Azt mondta adoki, hogy mohón eszik, és/vagy sok levegõt nyel, normális jelenség. Én kislányom is a pocakban is nagyon csuklós volt :) majd kinövi, nem kell vele semmit csinálni, csak bennünket, felnõtteket zavar :) Kb 2-3hós koráig így volt, majd elhagyta, már ritkán csuklik. 8, 5hós :)
Jaaa! És a rekeszizmuk fejlõdéséhez szükség van több csuklásra ilyenkor :) (elõzõ voltam)
Az és kisfiam is sokat csuklott ennyi idõsen. A doktornénink azt mondta, egy kiskanálnyi vízbe csepegtessünk pár csepp citromlevet és itassuk meg vele. Bevált, azonnal elmulasztja a csuklást. :D 9 hónapos kisfiú anyukája :-)))
A kérdező hozzászólása: Nekem is csuklott pociban is :-) És dettó, nálunk is nehezen megy a büfi, és mohón habzsol, fõleg cumisüvegbõl.
ez ilyen pici babáknál normális :)
Biztosan 4 hetes???
Sajnos így szokták :( nálunk is így volt, néztem hogy a szomszéd nyanya kiabál, hogy engedjem oda a kutyát, mert hozott neki kaját *pfff* Én végül elkerítettem azt a részt, így nem tudta etetni.
4 hetesen szopnak...
A kérdező hozzászólása: Igen biztos hogy, 4 hetesek szopnak is, de eteti is öket.
Próbáld neki értelmesen, érthetõen elmagyarázni, h 4 hetes kölyköknek nem szabad adni ilyen ételt, mivel még szoptatja õket az anyjuk, és meghalhatnak. Ha nem használ, küldd rá az állatvédõket. Jobb ötletem nincs.
A kérdező hozzászólása: Próbálkoztam, de sajna begyepesedett agya van
Ha a te kutyáid 4 hetesek, akkor hogy fér hozzájuk a szomszéd? Elletõládában, zárt helyiségben kéne lenniük, kimenniük csak felügyelettel szabad.Így esélye sincs etetni õket...
A kérdező hozzászólása: Nem az én kutyáim a sajátjai.
Jaaa, hát az rosszabb eset.Mondd meg neki, ha így folytatja súlyos pénzeket fog a dokinál hagyni...ha már a kutyák egészsége nem fontos, hátha a smucigsága nyer...

4 és fél hetes baba mellett elkezdhetek hasizmozni?

Egészségügyileg teljesen jól vagyok, semmi akadályát nem érzem, csak a szoptatás miatt aggódom..nem lesz ugye kevesebb tejem ?? nem 1000 felülést akarok megcsinálni, csak lassan és többször keveset, hogy mégis vissza rázódjak, kicsit jobban érezzem magam... szerintetek??

Legjobb válasz: szerintem ha már biztosan nem vérezgetsz (mondjuk egy nagyobb séta, takarítás után nem jelentkezik semmi) és jól érzed magad, akkor ha jól esik, egy kis mozgást végezhetsz... én is fürödtem már 4,5 hét után, annyira vágytam egy forró lazító fürdõzésre, és nem lett semmi bajom... a 6 hetes vizsgálatnál nekem a doki semmit nem mondott, csak mondta, hogy felír fogamzásgátlót, gondolom õk már megszokták, hogy az anyukák nem a papír szerint, hanem érzés szerint kezdik a szülés utáni aktivitást, tevékenykedést :) de ne erõltesd túl magad. amúgy meg jó, hogy van energiád, nekem még úgy is kevés volt az erõm, hogy segítségem is volt, annyira kimerült voltam az elsõ 10 hétben! a tejet a torna nem apasztja el. a tejet egy dolog apasztja el, ha nem igény szerint szoptatsz. vagyis az újszülött amikor kér akkor kapjon cicit és annyi ideig, ameddig akarja, vagy be nem alszik. nincs cumis etetés egyáltalán (és nyugató cumi se 6 hétig legalább), és legalább 2 liter folyadék fogyasztása szükségeltetik naponta az elsõ 2 hónapban. garantálom, hogy lesz tejed. (nem ördöngõsség,megy már évezredek óta ez a nõknek) :) jó babázást!

szerintem ha már biztosan nem vérezgetsz (mondjuk egy nagyobb séta, takarítás után nem jelentkezik semmi) és jól érzed magad, akkor ha jól esik, egy kis mozgást végezhetsz... én is fürödtem már 4, 5 hét után, annyira vágytam egy forró lazító fürdõzésre, és nem lett semmi bajom... a 6 hetes vizsgálatnál nekem a doki semmit nem mondott, csak mondta, hogy felír fogamzásgátlót, gondolom õk már megszokták, hogy az anyukák nem a papír szerint, hanem érzés szerint kezdik a szülés utáni aktivitást, tevékenykedést :) de ne erõltesd túl magad. amúgy meg jó, hogy van energiád, nekem még úgy is kevés volt az erõm, hogy segítségem is volt, annyira kimerült voltam az elsõ 10 hétben! a tejet a torna nem apasztja el. a tejet egy dolog apasztja el, ha nem igény szerint szoptatsz. vagyis az újszülött amikor kér akkor kapjon cicit és annyi ideig, ameddig akarja, vagy be nem alszik. nincs cumis etetés egyáltalán (és nyugató cumi se 6 hétig legalább), és legalább 2 liter folyadék fogyasztása szükségeltetik naponta az elsõ 2 hónapban. garantálom, hogy lesz tejed. (nem ördöngõsség, megy már évezredek óta ez a nõknek) :) jó babázást!
A 6 hetet kivárnám, utána pedig az orvos tanácsát kérném ki. Egyébként sok helyen le van írva mennyi idõ után és milyen gyakorlatokat szabad csinálni.

10 hetes terhes vagyok.4 és fél éves lányunknak most mondtuk el, hogy testvére lesz, de sajnos nem nagyon örült a hírnek. Azt mondta, hogy neki nem kell. Mit tehetnénk, hogy szeretettel várja a testvérét?

Legjobb válasz: Biztos megszokja a heyzetet, az én kislányom is 4 éves, én meg 14 hetes terhes vagyok, de õ nagyon örült, és már várja. Biztos tetszeni fog neki, mikor már nõ a poci, és mozog a baba.

Biztos megszokja a heyzetet, az én kislányom is 4 éves, én meg 14 hetes terhes vagyok, de õ nagyon örült, és már várja. Biztos tetszeni fog neki, mikor már nõ a poci, és mozog a baba.
Mesélj neki sokat a testvérkérõl, hogy majd milyen lesz ha meglesz. Meg mesélhetsz neki arról is, hogy mi történik a pocakodban. Emlékszem, én 3 éves voltam, amikor tesóm született, és akkor vették meg a szüleim A sehány éves kislány c. könyvet, ami pont arról szól, hogy hogyan születik a kisbaba, de a legkisebb gyerekeknek szólóan. Mesélj neki arról, hogy õ is pont úgy volt a hasadban, mint a kisbaba. Vidd magaddal, amikor a kicsinek veszel valamit, és kérd ki a véleményét bizonyos dolgokban, engedd néha, hogy õ válasszon pl. két ruha közül, vagy hogy milyen mintájú takarót vegyetek, ilyesmik. Ha van türelme egy kis sorbanállláshoz, akkor talán vidd magaddal amikor ultrahangra mész, persze amikor már nagyobb a baba. Szóval vond be az elõkészületekbe, aztán pl. vehetsz egy falinaptárt és megmutathatod a kislányodnak, mikorra vagy kiírva szülni, melyik az a nap, és kérj meg minden családtagot, hogy tippelje meg, ehhez képest melyik nap fog megszületni a baba. A kislány is mutasson rá valamelyik napra a naptárban. Hát nekem ilyesmik jutottak eszembe.
Én márciusra várok, nálunk már várja a kistesót a 4 éves lányom.DE, mi már fél éve emlegetjük ezt a témát és így nem volt idegen neki. Azt mondtuk, hogy õ az ügyes nagy testvér, aki megtaníthatja pl. beszélni, bilizni, mászni stb.Az együtt való felkészülés is remek dolog. Minden nap van valami kedves szava a pocaklakóhoz, pláne, hogy a pici már hall bennünket.Jó dolog az együtt vásárlás, válogatás is. Minden jót
Meg fogja szokni! Vonjátok bele mindenbe, hogy érezze, számítotok rá, és a kicsi is számítani fog rá, mint nagyra, ha megszületik! Ezért is jó a tesó... Ne ijedj meg! AZ csak a javára válik, ha megtudja, hogy nem csak õ van a világon. :-)
Szia.Az én nagy fiam is igy reagált rá kezdetben.Utána ahogy nõt a hasam, már egyre jobban érdekelte a tesó.Most két hónapos a kisebbik fiam és a tesója nagyon szereti!

Pajzsmirigy tultengéssel kezelnek.7 hetes terhes vaggyok. Metothyrint szedtem.4 hetes voltam mikor átcserélték a propicilre. A belgyógyász mindenképp abortuszt javasol. Az értékeim már fél éve normál szinten vannak. Tényleg el kell vetetnem a babát?

Legjobb válasz: A www.konzilium.hu oldalon lehet írni egy pajzsmirígy szakembernek, egy nap után válaszol, én már többször kértem ki a véleményét. Szerintem vedd fel vele a kapcsolatot!

A http://www.konzilium.hu oldalon lehet írni egy pajzsmirígy szakembernek, egy nap után válaszol, én már többször kértem ki a véleményét. Szerintem vedd fel vele a kapcsolatot!
Szia! Én a kezdetektõl propicilt szedtem, és gyönyörû egészséges babát szültem. Sõt a terhesség végére ki is gyógyultam ebbõl a nyavalyból, pedig már 8 éve küzdöttem vele! Keress fel egy endokrinológust, ne hallgass a belgyógyászra. Nem tudom mennyit számít az a 7 hét amig a metothyrint szedted, de sztem nem lehet akkora gond, hogy el kéne vetetned a babát! Ha gondolod a SOTE-n tudok egy nagyon szupi dokit! Minden jót!
A kérdező hozzászólása: csak a 4-ik hétig szedtem a metothyrint.azóta már a propicilt.gyõrbe járok már 3 éve endrokrinológushoz.most kerültem át egy olyan fõorvos asszonyhoz akinek a pajzsmirigyes kismamák a szakterülete.õ azt mondta hogy nincs is semmi gond.csak a belgyógyász akarja mindenképp az abortuszt.
Az elõzõ vagyok...Én nem vetetném el a babát a helyedben! Ha a szakorvos is ezt javasolja akkor nem is kérdés! Az a lényeg, hogy a rendszeresen kell járnod a kontrollra a terhesgondozás mellett. Nekem havonta kellett mennem! És mint említettem a terhesség végére már gyógyszert sem kellett szednem, meggyógyultam! A szülés után 6 hónapos kontoll is igazolta ezt! Egyébként a nõgyógyász is azt fogja mondani, hogy ha rendszeres ellenõrzés alatt vagy akkor nem lesz gond! Én is nagyon féltem az elején, hogy baj lesz a babával, de az endokrínológus megnyugatott! Tudja dolgát, bízz benne! Minden jót neked!

4 hetes terhes, 1 éve konizáciom volt, mire számithatok a 9 hónap alatt és a szülésnél? Olvastam hogy nagy az esélye a koraszülésnek a rövid méhnyak miatt vagy a szülésnél számithatok arra hogy nem nyill majd a méhnyakam és szétrepedek. Félek.

Legjobb válasz: Szia, én is egy évvel késõbb lettem terhes konizáció után. Semmi gondom nem volt terhesség alatt. Nem is rövidült a méhszájam. Ne félj. Konizáció után egy év türelmi idõt mondott a dokim, hogy annyit várjunk a babával. Szerencsére rögtön sikerült és problémamentes terhességem volt. 38 hetesen született meg a lányom egészségesen. Most 15 hónapos és jön a testvére, és ezzel a terhességgel sincs semmi gond. Üdv 33 hetes

Szia, én is egy évvel késõbb lettem terhes konizáció után. Semmi gondom nem volt terhesség alatt. Nem is rövidült a méhszájam. Ne félj. Konizáció után egy év türelmi idõt mondott a dokim, hogy annyit várjunk a babával. Szerencsére rögtön sikerült és problémamentes terhességem volt. 38 hetesen született meg a lányom egészségesen. Most 15 hónapos és jön a testvére, és ezzel a terhességgel sincs semmi gond. Üdv 33 hetes
Tegnap olvastam a nõk lapja fórumon errõl, megkerestem neked, ott ezt írja egy anyuka: "Szia! Ne félj, nem lesz gond a szüléssel, én most jöttem haza a kórházból az újszülöttemmel egy konizáció+részleges kaparás után. Ez szeptemberben történt, november elején már terhes voltam. Tudom, nem ez a topik, csak eszembe jutott. 2.5 óra alatt lett meg a gyerek, annyi volt csak, h a közepén kaptam egy méhszájlazító injekciót, mert nagyon heges-rögös volt a méhszáj, és nem akart egy pont után tágulni. " Itt a link, megnézheted: http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=37242
Szia! Nekem 4 éve volt.Most vagyok 38 hetes terhes, és eddig még nem szültem meg:) Teljesen zárt a méhszájam, és minden oké volt a terhességem alatt. Sok sikert neked is!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat. A második válasz irotójátol szeretnék érdeklödni.- A méhnyakad rövidült-e meg a terhesség 38 hete alatt? Ha már ugyis rövidebb, még jobban rövidül mivel nö a baba? Az enyém másfél ujnyi. -sokat kellet pihenj a terhesség alatt? -gyakran kell járj a dokihoz és mire kell nagyon ügyelj ilyen rövidebb méhnyakkal? várom a választ és kivánok könnyü szülést neked. kati
Nem rövidült meg jobban, tényleg semmi gondom nincs.Nem kellett sûrûbben dokihoz járnom emiatt, és pihenni sem pihentem többet.Tehát semmi problémám nincs:) Nekem anno mondták, hogy ettõl nyugodtan szülhetek, és nem lesz semmi baj.Így is lett! Neked is minden jót!
A kérdező hozzászólása: Még csak annyit szeretnék kérdezni a 2ik válasz adojától, hogy neked menyi mm er lett konizáció után a méhnyakad? Az enyém 17mm . Köszi elõre a választ sokat segitettél.
Szia! Nekem 2 évvel a szülés elõtt volt konizációm. Nem rövidült meg a méhnyak. Legalábbis nem tudok róla. A doki azt mondta, hogy sokkal jobban fog szülésnél tágulni. Nem is volt semmi baj sem terhesség, sem a szülés közben. 3 óra alatt meg is lett a baba. Ne félj! Gondolj csak bele, tényleg jobban tágul, mint egy sebes, heges méhszáj! :)
A kérdező hozzászólása: koszi a valaszokat lanyok, remélem rendben lessz minden, és a rövid méhnyakam ellenére nem lesznek problémák.

Mit tegyek? 4 hetes a kisfiam. Tudok szoptatni, de kevés a tejem.4 napja kap éjszakára tápszeres pótlást. Kezdetektõl bimbóvédõvel szopizik, mégis nagyon félek a tápszert cumisüvegbõl adni neki, mert félek, hogy lusta lesz szopizni.

A kisfiam egyébként két héttel elõbb érkezett, a kórházban az 5. napon indult meg reggelre a tejem, addigra már annyira bestresszeltem, hogy végigsírtam az éjszakákat. A gyerekem éhezett, a kórház viszont annyira szoptatáspárti volt (én is nagyon és megértem, hogy jót akartak), hogy hiába kértem, még egy kis teát sem adtak neki. Nagyon lefogyott, emiatt késõbb is engedtek minket haza. A csecsemõs nõvérek mutattak sok technikát, segítettek, de a bal mellbimbóm nagyon vaskos volt, a jobb túl puha, emiatt megengedték, hogy használjak bimbóvédõt. Medelásat szereztem be, azt mondták, a za legjobb.Annyira boldog voltam, hogy azzal végre sikerülni látszott a sikeres szoptatás, hogy azóta is azt használjuk. Viszont sokat hallottam arról, hogy a bimbóvédõvel való szoptatáskor nem érik olyan ingerek a mellet, mint "natúrban", emiatt elõbb elapadhat a tej. Mi észrevettük pár napja, hogy sajnos kevés is neki. Egész nap és éjjel cicin akart lenni, ha nem , akkor ordított. Azt hittük, fáj a hasa, ráfogtuk a frontra stb...De sajnos rá kellett jönnöm, hogy éhes. Két napig sírtam, hogy nem tudom neki biztosítani a kellõ mennyiségû tejet. Mindennel próbálkozok, hogy szaporatsam a tejem:tea, homeós bogyó, szopi után fejés, rengeteg folyadék, de sajnos kell az éjszakai pótlás.Most attól félek, ha azt a pótlást, -amibõl gondolom idõvel majd napközben is kell neki, ha csak nem szaporodik valami csoda folytán a tejem- cumisüvegbõl kapja, akkor végleg leszokik a cicirõl. Én pedig belebetegszem, ha nem jön szopizni. Egyszerûen imádom, mikor ébred és "megérkezik" a mellemre és néz azokkal a kis bogár szemeivel, miközben szívja a tejecskét. Legalább azt a napi kevéskét szeretném megadni neki a tápszer mellett.Ez egyenlõre megnyugtat. Szerintetek, ha amúgy is bimbóvédõvel szopizik, akkor nem kavarja meg a cumisüveg? Vagy erõltessem a poharas megoldást? Vagy tanuljunk meg bimbóvédõ nélkül szopizni, hátha több lesz a tej? (Próbálta már anélkül is, de csak nyüglõdik rajta.)Segítségeteket elõre is köszönöm!

Legjobb válasz: Este ha éhes, egyik mell, másik mell, megint egyik mell, másik mell, megint egyik mell, másik mell. Ez a legjobb a tejszaporításra, hogy minél többet szívja a cicit, érje az inger! Na meg egyél sok táplálót! Tészta, rizs, krumpli. Napközben minden szopi után fejj, ha csak 5-10 mili marad, gyûjtsd, s este jó lesz pótlásnak! A lényeg, minél többet szopizzon, annàl több lesz a tejed! Próbáld elhagyni a bimbóvédõt, jobban tud anélkúl szopizni a baba, hatékonyabban tudja szívni, jobb vákumot tud anélkül csinálni.

Este ha éhes, egyik mell, másik mell, megint egyik mell, másik mell, megint egyik mell, másik mell. Ez a legjobb a tejszaporításra, hogy minél többet szívja a cicit, érje az inger! Na meg egyél sok táplálót! Tészta, rizs, krumpli. Napközben minden szopi után fejj, ha csak 5-10 mili marad, gyûjtsd, s este jó lesz pótlásnak! A lényeg, minél többet szopizzon, annàl több lesz a tejed! Próbáld elhagyni a bimbóvédõt, jobban tud anélkúl szopizni a baba, hatékonyabban tudja szívni, jobb vákumot tud anélkül csinálni.
Elõször is, NYUGODJ MEG!!!Tudom, nem könnyû, de ez az elsõ lépés ahhoz, hogy jól menjenek a dolgok!Akkor is jó anya vagy ha szoptatsz és akkor is ha tápszert adsz! Na ha ezt kipipáltuk, akkor mehetünk tovább:) Én mindkét fiamat fél éves korukig bimbóvédõvel szoptattam.Az elsõnél még görcsöltem, hogy leszokjunk, nem ment, aztán fél évesen egyik napról a másikra már tudott nélküle szopizni, a másodiknál már nem idegeskedtem.Szóval szoptass nyugodtan azzal, nem lesz baj, nem lesz kevesebb tej! Semmi baj az éjszakai pótlással, de még nagyon pici a babád!Az elsõ 6 hét, a gyermekágyas idõszak minimum arról szól, hogy beálljon a kereslet kínálat, tehát annyi tejed legyen amennyi kell.Nem feltétlen az a baj, hogy kevés a tejed, hanem lehet hogy keveset eszik és hamarabb éhes lesz, nem?Én lehet mérném, de csak akkor, ha ez neked nem okoz újabb frusztrációt, ha e miatt is aggódnál akkor hagyd!Nekem segített, ezért írtam! Lehet már kapni nagyon jó újszülött cumisüvegeket, amibõl nem dõl a tápszer, szerezzetek be egy ilyet.De mindig elõbb szoptass, és ha úgy veszed észre, hogy közvetlen szopizás után nyügös, éhes, akkor keverj be neki tápszert.De mindig a szoptatás legyen az elsõ!!!Ha viszont megnyugszik a ciciden és legalább 1-1, 5 órát elvan utána akkor szerintem nem kell pótlás, ha sír, megint tedd rá a cicidre, de a másikra!Ha kettõbõl szoptatsz, akkor arra, amibõl utoljára evett. Szerintem a pohár még neki nagyon korai!Korábban jött, pici még, orális inger kell neki!Esetleg azt is kipróbálhatjátok, hogy szopizás után elfogadja-e a cumit.Mert ha igen és cumizásra, ringatásra megnyugszik, akkor tuti nem éhes!! Hát remélem tudtam segíteni, ne aggódj, minden rendben lesz, és jól csinálod, bele fogsz jönni mindenbe, csak próbálj kicsit lazítani:)
2-es vagyok, igen, ahogy elsõ írja az ivás mellett baromi fontos a fehérje bevitel, egyél rendesen!!!
Én 2 nap után kezdtem bimbóvédõt használni, mert nagyon fájt, igaz, azzal is. Nálam igaz volt, hogy lecsökkent a tej tõle, pedig az elején rengeteg volt. Én is mindent bevetettem (az egyetlen tudományosan is hatékony szer a görögszéna, ill. azt hiszem a kecskeruta. Én görögszénát szedtem (napi akár 6 tbl), a másikban azért nem vagyok biztos. És az tényleg segìtett. De az esti tápszert csak akkor tudtam elhagyni, amikor bimbóvédõ nélkül mertem szoptatni. Akkor 1 nap alatt annyi tejem lett, hogy az arcába spriccelt :) Mivel azt ìrod, Neked muszáj a bimbòvédõ, nem tudom, hogy lehetne elhagyni. Esetleg szoptatási tanácsadó segìthet. De van, akinek olyan a melle, h tényleg csak azzal megy. Azért próbálkozz nélküle is. Nálunk a cumisüveg nem zavart be, Mam-osat használtunk, annak jó az alakja. Kitartás!
Elõször meg kellene nyugodnod és kipihenni magadat amennyire lehet. Ez is segít a tejtermelésben. A bimbóvédõ nem ördögtõl való dolog és 9+10 hónapig szoptattam azzal, mert anélkül nem ment. A pótlás se ördögtõl való. Tedd minél többet mellre, tanuljatok. Én is kínlódtam az elsõ gyerekemnél, annyira akartam. Egy pár hét után éreztem azt, hogy menni fog, akkor megnyugodtam. Ha elõbb gondolkozok, lehet hogy én is kerestem volna szoptatási tanácsadót. Egy telefont neked is megérne, az lll-nél segítséget kérni.
A kérdező hozzászólása: Jaj, nagyon szépek köszönöm a kedves, nyugtató szavaitokat, valóban az lenne a legjobb, ha valahogyan meg tudnék nyugodni. Most azon vagyok és ezt fõleg most Nektek köszönhetem.Megfogadom és kipróbálom a tanácsaitokat. Egyébként vettünk mi is 3 féle cumisüveget, a MAM-os cumija nagyon hasonlít a mellbimbóhoz, arra gondoltam, ha sikerülne letenni a védõt, akkor abból próbálkoznánk pótolni, a bimbóvédõhöz pedig a másik, egy Dr Browns nevezetû cumisüvegünk cumija hasonlít, most egyébként ebbõl adom neki a pótlást, kipróbáltam mindegyik cumisüvegünket és ebbõl olyan lassan jön, hogy az éjszaka 100 ml-t 3/4 óra alatt szívott ki belõle, szóval dolgozott reggel a cicin is.Csak tudjátok, már azért is elkeseredtem, mert volt, aki azt mondta, hogy az is baj (tejügyileg), hogy 30 éves vagyok, késõi gyerek, minden macerásabb.(Egyébként azért szültem most, mert most jött össze.)Mégegyszer köszi nektek mindent!
Jaj, ne viccelj, a korodnak semmi köze a szoptatási nehézséghez. Ezt meg kell oldani és kész. Én majdnem 34 évesen szültem az elsõt, 36, 5 voltam a másodiknál. A nagyobbnál küzdöttem a szoptatással, tanultuk, a másodiknál könnyebb volt, õ egybõl rákapott, én meg már nagyjából képben voltam. De szerintem semmi sem megy nehezebben 30 felett, mint fiatalabban. Én fizikailag sokkal jobban voltam a második gyerek születése után, mint a majd' 10 évvel fiatalabb szobatársam, szintén második gyerek után. Nem ettõl függ. A Medela bimbóvédõ szerintem is a legjobb. Esetleg azt nézd meg, hogy melyik méret van, lehet belõle kétfélét is kapni. (5.vagyok)
5 napig hagyták éhezni????Hát gratulálok.Ok szopizzon a baba én is ezt támogatom, félreértés ne essék, de ez azért kicsit sok idõ szerintem.Amúgy nyugodj, meg ez az elsõ.Tedd minél többször a melledre és ha már kicsit nagyobb és ügyesebb lesz, a bimbóvédõ nélkül is tud majd szopizni.A tápszert lehet csõrös itatópohárból adni, vagy rendes pohárból.vagy nagyon jó cumisüvegek vannak, amik hasonlóan mûködnek mint az anyamell.Pl nagyon jó a medela cumisüveg is, mondjuk nagyon drága.Amúgy azt már próbáltad, hogy fejsz?Még az is segíthet, meg lehet, hogy van még ott tejcsi, csak nem tudja kiszopizni az egészet.Ha a szopizások után még alkalmanként le tudnál fejni akár 10-20 ml-t akkor éjszakára lehetne neki azt adni és nem kellene tápszer.Sok sikert

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!