Találatok a következő kifejezésre: 4 hetes babát (386 db)

Ti rá tudtatok hagyni egy 4 hetes babát 5 órára a nagyszülőkre? Baj hogy nincs lelkiismeret furdalásom?

Már komolyan attól, hogy nincs... Tudtuk hogy majd jönnek át a szüleim estére, ezért otthagytuk a picit, hazamentünk, beszélgettünk, filmeztünk, pihentünk, kicsit aludtam. Jó volt csak vele lenni úgy hogy tudtam nem kell egyikünknek sem kipattanni az ágyból. Nem nyűg egyébként a picike, nem érzem annak, mégis jó volt most csak a férjemmel lenni. Egy ismerősöm viszont "beszólt", hogy nem érti hogy tudtam ennyi időre otthagyni egy ilyen kicsit, ő nem tudta volna.

Legjobb válasz: Igény szerint szoptattam, ezért 4 hetessel ezt még nem tudtam volna megcsinálni. Második babámat 8 hetesen már nagyira hagytam 3 órára, igaz volt lefejt tej, és persze elõtte-utána megszoptattam. A férjemmel mi az alvó babák mellett is remekül tudtunk kikapcsolódni. De ha Nektek így jó, engem nem zavar! :D

Igény szerint szoptattam, ezért 4 hetessel ezt még nem tudtam volna megcsinálni. Második babámat 8 hetesen már nagyira hagytam 3 órára, igaz volt lefejt tej, és persze elõtte-utána megszoptattam. A férjemmel mi az alvó babák mellett is remekül tudtunk kikapcsolódni. De ha Nektek így jó, engem nem zavar! :D
Én azért sem hagytam volna ilyen hosszú idõre, mert szoptatom. De mondjuk 2-2.5 órára simán. Az elsõnél még egy kutyasétáltatásra sem szívesen hagytam másra, de most egy kicsit lazább vagyok. Az apja is gyakorlottabb, most már tud kezdeni valamit egy kisbabával is.
Én sem tudtam volna otthagyni és nekem is furcsa, hogy más anya ezt könnyû szívvel megteszi. Még a wc ajtót sem mertem bezárni ennyi idõs korában. (bár az is hozzátartozik, hogy nekem nem volt olyan nagyszülõ a közelben sem, aki be akart volna segíteni...) Ahová edzésre járok, oda jár több kismama (gyerekágyasok is), akiknek a szülés után a második, harmadik héten már a fitness klubba vezet az utuk. Naponta mérlegre állnak (a mérlegelés elõtt alaposan kifejik a mellüket a mosdóba, hogy könnyebbek legyenek...). Csak döbbenten nézem õket.
enyém tápszeres volt és heti legalább egyszer a nagyszülõkre hagytuk pár órára, addig mi elmentünk bevásárolni meg ilyesmi. Igazából gyakrabban kéne ilyet csinálni, mert az ember be tud csavarodni a sok otthonléttõl és attól hogy állandóan a babával van, bármennyire is szeretni. Nincs ezzel semmi baj
Én ennél ragaszkodóbb vagyok, és kizártnak tartom, hogy filmet tudnék nézni és pihengetni, mikor a pici máshol van, ráadásul egy hónapos csak. Számomra kizárt ez, de nem lepõdöm meg, hogy van, akinek ez kényelmes. Amíg jó kezekben van, biztonságban, szerintem nem elítélendõ egyáltalán. Ettõl függetlenül személy szerint nekem nem férne bele. Mellette akarok lenni.
Miért lenne baj? Ha nektek így jó, csináld így. Az ismerõsöd másképp gondolja, ennyi. Én sem hagytam volna a 4 hetes babámat senkire, ha nem muszáj. Én még nem tudtam betelni a babával akkor és a férjem is így gondolta.
Szerintem nem baj. Én az 1 hetes babámat hagytam anyósomra, amíg elmentem a dokimhoz varratszedésre, meg a melóhelyemre papírokat intézni. Kb 3-4 órát voltam távol, és nekem sem volt lelkiismeret furdalásom. Olyan emberre bíztam, akinél a legjobb helyen volt (rajtam kívül), így nem is aggódtam. Tejet lefejtem elõre, így nem volt gond a kajálással sem. Most 5 hetes, és egy délelõttöt már apával töltött kettesben, amíg bevásároltam, meg ilyenek. Én kimondottan igénylem néha a kimozdulást, esetlegesen az egyedüllétet. Nem hiszem, hogy ettõl rossz anya lennék! Nem vagyunk összenõve, és ha olyan emberre bízom, akiben maximálisan megbízom, akkor mi baj lenne? Szerintem.
Hú, 16! Te aztán sokat tudsz. Képzeld, nekem is elapadt a tejem a másodikkal, mert nem szopott rendesen, elkezdtem fejni, de nem volt ugyanaz sajnos. Az elsõnél meg minden rendben volt, hónapokig tudtam szoptatni. Én aztán nem vagyok "lepasszolós" fajta, ezt kikérem magamnak! Mindenhová viszem magammal õket, ahová csak lehet. Arról nem beszélve, hogy szoptatás alatt is ki lehet mozdulni, csak szervezés kérdése, csakúgy, mint a tápszeres babáknál.
Nem ismerlek, de 5!!!! órára egy újszülött babát, aki a tied szerintem gáz rábízni bárkire is. 2-3 óra, de hogy 5 óra????? Baby blues, ezt úgy hívják, késõbbiekben pedig depresszió.
A kérdező hozzászólása: Ha hajlamos lennék depresszióra, már ezerszer felkötöttem volna magam, biztos nem a saját gyerekem miatt leszek az.
8as vagyok. Írtam hogy már hét hetes korukban jártam edzeni, eljárok barátokkal, férjemmel. Az elsõ gyereket 1, 5 évig szoptattam, a kicsi 1 éves még mindig szopizik. Annak ellenére hogy "lepasszolós" fajta vagyok. Ezt rakd össze:)
nagy francokat hívják így. Ne találjuk már ki, hogy ez az út vezet a depresszióig. A szoptatásról meg nagyon vicces a vélemény.
Amikor a nagyobb született, akkor 3 hetesen otthagytam anyukámnál 1 órára, hogy elmenjek szoptatós melltartóért, de akkoriban fél napra még nem hagytam volna ott. A másodiknál már lazábban kezeltem, nem is voltam annyira kikészülve a két gyerek mellett, mint egyedül az elsõvel. Igaza van annak, aki írta hogy nem a Taigetoszra raktad ki. Ha neked ez kellett ahhoz, hogy picit pihenj, a gyerkõc jobban járt egy kipihent, mosolygós anyukával, mint egy hisztérikával. Egyébként meg tök mindegy hogy mit csinálsz, akkor is sz.r anya vagy. Nekem beszóltak már azért, hogy hogy tudom leadni a gyerekeket anyukámnak, mert a kötõdés meg jajistenem, de emellett le is toltak, hogy miért vittem magammal õket ide-oda kendõben és miért szoptattam mind a kettõt sokáig, mert ezzel betegesen magamhoz láncolom õket.
Aki azt írta, hogy annak apad el a teje, aki "lepasszolja" a gyereket, aki meg nem, annak meg nem apad el a teje, annak azt ajánlanám, hogy olvasson és mûvelõdjön! Ha egy anya nem visz be elegendõ tápanyagot a szervezetében, a teje is el fog apadni, vagyis nem fog tudni szoptatni. És ha valaki beteg és mondjuk orvosi utasításra nagyon szigorú diétát kell tartson(baromfifelvágott, párolt rizs és krumpli, semmi más) az egészsége érdekében vagy inkább a nagyon rossz közérzet és fájdalmak elkerülése érdekében, annak el fog apadni a teje. És ehhez semmi köze az anyukának a hollétéhez. Nekem ugyanis ettõl apadt el a tejem!
A kérdező hozzászólása: Bocs, hogy kiakadtam, de vannak dolgok amivel nem illik kötekedni. Van rá okom, de semmi köze senkinek hozzá. Volt régebben betegségem, szóval már annak is örülök, hogy gyermekem van, szerettem volna szoptatni, de nem ment. Próbáltam!
A kérdező hozzászólása: K.-ra nem ismersz, fogalmad sincs miért nem szoptatok
rosszindulat nélkül nem lehet élni? én meg ezt csak úgy kíváncsiságból kérdezem...
És azért nem erõlködtél a szoptatáson, hogy így le tudd passzolni? Ezt rosszindulat nélkül kérdezem. Mert sokan írjátok, hogy "jajjjj, sajnos elapadt a tejem, nem tudok szoptatni". Érdekes mód azoknak apad el vagy nincs is eleve teje, aki ilyen lepasszolós fajta, eleve meg sem próbálja igazán szoptatni a babát épp azért, hogy a régi életét tudja élni. Milyen érdekes ez, nem???
szerintem semmi baja nem lesz attól, hogy nagyszülõkre hagytad erre az idõre. Kell a kikapcsolódás nektek is :)
Én nem hagytam volna, de te érzed mi a jó neked. 7 hónapos a kisfiam, még most is csak 1-2 órára adom ki a kezeim közül anyukámnak.
Nálam egyetlen egy oka volt, amiért pár órára a nagyszülõre hagytuk a pár hetes fiamat, ami miatt nem kellett, hogy lelkiismeret furdalásom legyen, mert nem én akartam úgy, csak nagyon hiányzott mindvégig a fiam és az pedig az volt, hogy kórházba kellett mennem a sürgõsségire, mert nagyon rosszul voltam. Szülés után kiderült, hogy epeköveim vannak és rengeteget görcsöltem vele, mire mûteni tudtak és több ilyen is volt, hogy kórházba kellett menni. 2 és fél hónapos volt a fiam, mikor mûtöttek, akkor 4 teljes napot voltunk a fiammal egymás nélkül. Nagyon hiányzott, de nyilván a cél az volt, hogy rendben legyek utána és el tudjam látni a fiamat. A másik, amikor otthon hagyták 2-3 órára az pedig akkor volt, amikor bevásároltunk neki. Mivel vidékiek vagyunk, így 25 km-t kellett utaznunk, ha be akartunk vásárolni mindent, amire szükség volt a fiúnknak. Akkor is siettünk, hogy minél hamarabb hazaérjünk, de ilyenkor sem kellett hogy lelkiismeret furdalásunk legyen. Viszont csak azért, hogy kikapcsolódjunk, azért nem hagytuk el sosem a fiúnkat másra. Mert akkor viszont lett volna lelkiismeret furdalás. Mert az nem egy olyan dolog, ami feltétlen szükséges. Persze egyébként meg kell hagyni, hogy néha bizony jót tenne mind az anyának, mind az apának, ha heti egyszer legalább 2-3 órát együtt lehetnének baba nélkül, mert az feltöltõdés lenne, kikapcsolódás, az anya és apa kapcsolatát is erõsítené, mivel azt azért kicsit megtépázza a baba érkezése, tehát ez miatt sem kéne senkinek lelkiismeret furdalást éreznie, csak nem vagyunk egyformák, van aki, mint ahogyan én is, ilyenkor éreznék. És ezért nálunk ilyen nem volt.
Én sem tudtam volna otthagyni, de nem vagyunk egyformák. Ha jól esett és feltöltõdtél, akkor meg miért van lelkiismeret furdalásod? Ez azért nem olyan sok idõ, amit megsínylene egy gyerek, ha jó kezekben van. Ezt soha nem értettem, hogy miért mások véleménye fontos.
A kérdező hozzászólása: Tápszeres baba sajnos, így ezzel nem volt gond.
A kérdező hozzászólása: Mikor hazahozták akkor nyilván olyan volt "csoda" volt, mintha a Mikulás jött volna:) Még 2 órát voltunk távolt csak egymástól (azt muszáj volt), de attól még nem éreztem azt, hogy nem kellett volna. Csak örültem hogy újra velem van.
Igen. Rossz idõ volt, mi a sógornõmet vittük autóval egy pár száz km-rel messzebb lévõ orvoshoz. Fõtt a fejem, hogy vigyem e kicsit, vagy sem... Aztán úgy döntöttünk, hogy ha mi balesetet is szenvedünk, legalább a kicsi biztonságban legyen. Anyunál hagytuk, nagyon jól elvoltak. Sajnos tápszeres, így az étkeztetés is meg volt oldva.

Mivel kötöd le/szórakoztatod 2-4 hetes babádat amikor ébren van úgy, hogy közben van otthon egy nagyobb (2-3 éves) gyerek is?

Legjobb válasz: Most három hónapos, és van egy három éves is, de szerencsére nem nagyon kellett még 2-4 hetesen lekötni. Akkor ha felébredt, evett, tisztába tettem, kicsit talán nézelõdött, aztán a nap nagy részében aludt is tovább. Késõbb,mikor már egyre többet kezd fent lenni, akkor oda teszem, ahol mi játszunk a naggyal és szerencsére jól elvan, nézelõdik, ha elunja magát, kicsit odébb teszem :). Most a kezét fedezte fel azt nézegeti folyton. De azt a picit (2-4 hetes) szerintem még nem kell (meg nem is nagyon lehet) lekötni, szórakoztatni (vagy csak mi vagyunk ilyen szerencsések?).

Most három hónapos, és van egy három éves is, de szerencsére nem nagyon kellett még 2-4 hetesen lekötni. Akkor ha felébredt, evett, tisztába tettem, kicsit talán nézelõdött, aztán a nap nagy részében aludt is tovább. Késõbb, mikor már egyre többet kezd fent lenni, akkor oda teszem, ahol mi játszunk a naggyal és szerencsére jól elvan, nézelõdik, ha elunja magát, kicsit odébb teszem :) . Most a kezét fedezte fel azt nézegeti folyton. De azt a picit (2-4 hetes) szerintem még nem kell (meg nem is nagyon lehet) lekötni, szórakoztatni (vagy csak mi vagyunk ilyen szerencsések?).
Én a zenélõ forgót tudom javasolni.Nekünk anno bevált.
KOntrasztos képek nézegetése esetleg, azt fel rakod neki a kiságyra valahogy, esetleg zenélõ forgó (az én fiamat csak 2 hónaposan kezdte igazán érdekelni), de élénk színû legyen. Vagy vidd magaddal babakocsiban, vagy hordozóban, mózesben, oda ahol éppen vagytok, beszélj hozzá, vagy dúdolj, énekelj neki, és közben szabad marad a két kezed. Vagy kösd magadra ha szereti.
Kisfiam 3 éves múlt, a lányom 1 hónapos. Már egész sokat tölt ébren, de még nem igazán lehet lekötni. Zenélõ forgót még nem nézi. Pihenõszékbe rakom 10-10 perceket, ott elnézelõdik, aztán ha sír ölben van picit, aztán vissza. a csörgõt már figyelgeti, a fiam lelkesen rázza neki.:) )) szerintem 6-7 hetes kora körül kezd el figyelni jobban, akkor talán a forgó is már leköti picit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Igen, nekem is ez a bajom, hogy nem köti le még semmi, így pakolgatom õt ide-oda, mikor ol vagyunk a nagyobbal, de kb 5 perc után mindent elun. Próbálom minél kevesebbet kézben tartani, de sokszor ez a vége, amit a nagyobb nehezen visel.

Van valakinek ilyen? Megéri megvenni egy folyton nyűgös, sírós, karban ringatós, hasfájós, most még csak 4 hetes babának?

http://www.c-sale.hu/index.php?akt_menu=30&kk_id=826&t_id=43..

Legjobb válasz: Nekünk volt pihenõszékünk (bár nem ennyire drága és azt is úgy kaptuk) és nagyon jó szolgálatot tett. A folyton nyûgös, karban ringatós lányom jól elvolt benne kb. 5-6 hetes korától 3,5-4 hónapos koráig. Akkor elkezdett forgolódni, húzkodta magát ülésbe (persze még nem ment neki) és egyre kevesebbet volt benne. Szóval, ha megtehetitek, akkor vegyétek meg (fõleg, ha több babát is terveztek) de sokáig nem lehet használni.

Nekünk volt pihenõszékünk (bár nem ennyire drága és azt is úgy kaptuk) és nagyon jó szolgálatot tett. A folyton nyûgös, karban ringatós lányom jól elvolt benne kb. 5-6 hetes korától 3, 5-4 hónapos koráig. Akkor elkezdett forgolódni, húzkodta magát ülésbe (persze még nem ment neki) és egyre kevesebbet volt benne. Szóval, ha megtehetitek, akkor vegyétek meg (fõleg, ha több babát is terveztek) de sokáig nem lehet használni.
Nekünk is van, bár ennél egyszerûbb. Sokan dicsérik és jó hasznát veszik. Én elég hamar "feladtam", a babám nem nagyon volt oda érte. Jobb pillanataiban is 10-15 perc után nyûgös lett benne, jobban szeret az ágyon feküdni.
Mi 3 hónapos korában vettünk egy hintát lányunknak. Nem volt olcsó, de nagyon megérte. Sok nyûgös órát vészeltünk át benne. Azóta is áldom a nevét annak, aki feltalálta :-)
Volt pihenõszékünk is, de nem igazán jött be Neki, adamo hintát megvettem, és imádja! és azt nem csak pár hónapig, hanem 3 éves korig lehet használni, újszülött kortól!
http://www.adamo.hu Mi ilyen hintát vettünk a hasfájós babánknak, és nagyon jó, azóta már kinõtte a hasfájást de még mindig nagyon jókat alszik benne.Amióta megvan 1x sem kellett elringatni, sõt ha a foga jön csak ebben nyugszik meg éjszaka. Szerintem ezt jobban ki tudnátok használni.
Én ilyen picinek még nem tenném pihenõszékbe, de sokan megteszik. A fiamnak 3.5 hós korában vettünk. SZerette nagyon, amíg meg nem tanult 4kézlábra állni. De csak azért szerette, mert nem kellett feküdnie. Egyébként a rezgõ funkciójának nem vettük hasznát és a hinta funkciójának sem. CSak a csüngõ játékokat szerette. A szobahintában összesen nem volt 1 órát még :(. Az Adamot nem ismerjük. Ja, és a rugós hintában sem szeret. Azt hiszem a fiam speciális eset :(


Mit csináljak 4 hetes babámmal? Nem akar elleni sehol, csak a kezemben. Ha lerakom ordít, ha felveszem elhallgat.

megpróbáltam sokak tanácsára, h hagyjam sírni, és egész nap üvöltött, majdnem be is fulladt, annyira hergeli magát.megsajnáltam és kivettem.azóta azt csinálom, h sír, kiveszem, megdajkálom, visszateszem, erre ? újraordít, akkor kezdem elölröl és így tovább...kérlek segítsetek, mi a megoldás?nagyon elrontottam?els? babám..

Legjobb válasz: hát sírni ne hagyd. minek? semmi értelme. dajkálgasd. õ még nagyon pici. 1 4 hetes babát nem lehet elkényeztetni. gondolom erre gondoltál. nyugodtan vedd fel!:)

hát sírni ne hagyd. minek? semmi értelme. dajkálgasd. õ még nagyon pici. 1 4 hetes babát nem lehet elkényeztetni. gondolom erre gondoltál. nyugodtan vedd fel!:)
szia.Hát aki azt tanácsolta, hogy hagyj sirni egy 4 hetes babát, annak nincs szive, én belehaltam volna.babám 8 hónapos, de a mai napig nem hagyom sírni, és nincs elrontva.lehet azért szeret a kezedbe lenni, mert ott meleg van, és puha és szük.A babák nem szeretik a hideget és nagy tereket.megpróbálhatod pólyába rakni, vagy egy puha takaróba csavarni és berakni a kocsiba.ott kicsi a tér, fordítsd oldalára, és ha netán sírni kezdene csak elég megringatnod.de sirni ne hagyd, igy tanuljameg hogy benned mindig bíthat, és segítesz neki.biztos fájhat már a pocakja is, az ellen is tudsz tenni sokmindent.kitartást.
SZia! Én ugyanígy voltam a lányommal, ahogy te. Igazából én elkapattam, igenis el lehet, mert mindig ahhoz szoktattam, hogy a kezemben volt. Õ azt kéri amihez szoktatjuk. Addig dajkálgattam, csak akkor csináltam valamit, amikor aludt. Mikor nagyobb lett, kaptunk játszószõnyeget, azóta el van olyan szépen ha leteszem. Ha a kiságyába rakom nem kezd el ordítani, mert van bent neki 2 játék és azokért nyúl, lefoglalja magát. Igaz õ már 6 hónapos. De míg kisebb volt nekem is így volt ahogy írtad, mert nem volt szívem hagyni ordítani, majd meg akart fulladni a sírástól. Amióta forog, próbálja elérni a tárgyakat akkor is el van ha leteszem, mert lefoglalja magát. Hidd el késõbb nektek is könnyebb lesz.
Nekünk is volt ilyen, kb ilyen korban. Mintha valami bekapcsológomb lett volna rajta, ahogy tettük le, rögtön lááááá. Én is azt csináltam amit te, hogy sírt, felvettem, megnyugodott letettem. Azért szerintem egy-két percet hagyatod. Vagy próbálj neki szokatlan hangokat produkálni (taps vagy nálunk nagyon bejött az ásványvizes flakon recéjének a körömmel való kaparása.) Ez eltereli a figyelmét. Nálunk 4 nap alatt elmúlt ez a "csakkézbenakaroklenni" Amúgy meg pár hónap és azt veszed észre, hogy úgy dajkálnád, de õ már csak lefele kéretõzik.:)

Lázas vagyok, szoptathatom így a 4 hetes babámat?

38.8 a lázam. Az anyatejbe vannak baktériumok? Szoptatástól beteg lehet a babám?

Legjobb válasz: 2 hetes volt a babám amikor begyulladt a mellem, 39 fokos volt a lázam. A doki azt mondta szoptathatok, sõt, még antibiotikumot és lázcsillapítót (Panadolt) is kaptam.

2 hetes volt a babám amikor begyulladt a mellem, 39 fokos volt a lázam. A doki azt mondta szoptathatok, sõt, még antibiotikumot és lázcsillapítót (Panadolt) is kaptam.
Nyugodtan szoptathatsz! Nekem a szoptatási tanácsadó mondta annak idején ezt! Ha meg tejláz, akkor pláne szoptass mert a baba tudja úgy kiszívni a tejet csak, h kiürüljön teljesen a melled!
Szoptass, azzal nem a nyavalyát, hanem pont az ellenanyagokat adod a Babinak :) Nekem a nyáron volt egy lázas éjszakám, 39, 6 volt a csúcs. Nem mertem gyógyszert bevenni, így borogatással vittük le. Másnap estére elmúlt. Jobbulást!
Szoptass nyugodtan, csak fokozottan figyelj a folyadékbevitelre és a pihenésre:) ! Jobbulást! Nem a szoptatástól lesz beteg a kicsid, hanem attól, hogy "együtt vagytok". Szóval hacsak nem vonulsz karanténba, nagy az esélye, hogy elkapja, viszont(!), az anyatejjel átadod az általad már termelt immunanygaokat is, amivel könnyebben túl lehet a baba a betegségen ha el is kapná:) .
Így van! És nincs felsõ hõfok-határ. Addig "lehet" szoptatni, amíg fizikailag is bírod.
A kérdező hozzászólása: Gondoltam tejlázra, ki is fejtem a mellem fél órája. Sok kijött belõle, 220 mili. Várok kicsit, ha nem megy lentebb, veszek be gyógyszert. De egyébként meg is vagyok fázva, szóval lehet betegség miatt vagyok lázas. :(

Lehet játszani egy 4 hetes babával?

Nem bújocska és társaira gondolok (miel?tt még vki megjegyezné h h..e vok) hanem pl ha cuppogok,puszikálgatom játékosan, akkor mennyit fog fel ebb?l? A mosoly az arcán az "valódi" vagy még nem örömében mosolyog? Nem tudom h meddig arcmimikázik és mikortól "komoly"

Legjobb válasz: 4 hetes kicsi meg cask fintorog es onnan a mosoly. ...es hat persze hogy lehet jatszani. Olelni es szeretni amig csak lehet! Nem erti meg csak azt tudja, hogy biztonsagban van es szereted.

4 hetes kicsi meg cask fintorog es onnan a mosoly. ...es hat persze hogy lehet jatszani. Olelni es szeretni amig csak lehet! Nem erti meg csak azt tudja, hogy biztonsagban van es szereted.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)
Kb ilyen korban kezdenek el tudatosan mosolyogni. :) Szóval igen, lehet. Olyat is játszhattok, hogy a kezedet lassan mozgatod a szemei elõtt, számára ez nagyon érdekes lesz.
Kézben tartva énekelj neki halkan. Ne túl melankolikusat, mert sírni fog. Ha van otthon ajándéktáskád, ami pl. csíkos, virágos, pöttyös, a lényeg, hogy kétszínû és azonos mintás, akkor az nagyon fogja érdekelni. Nem feltétlen ajándéktáska, bármi lehet, ruhadarab is. Csak a szeme ügyébe tedd, pl. a kiságy rácsának támasztva, ráhajtva arra az oldalra, amelyre néz.
Fiam kb. ennyi idõsen figyelt fel a zenélõ körforgóra az ágya fölött. Imádta!
Tudatos mosoly csak késõbb lesz:) Én aranyosnak tartom és 1 hónapos baba is élvezi az az ujjbábok:) Ilyen pl: http://www.praktika.hu/csaladban/allatfiguras_ujjbabok/5100/

4 hetes babám olykor álmában hangosan, keservesen felsír. Mitől lehet ez? Talán rosszat álmodik? Ma már többször előfordult.

Legjobb válasz: Az én 3 hetes lányom is csinálja, ahogy nézem, a hasa a ludas:( Lehet a te babádnak is a hasa csikar.

Az én 3 hetes lányom is csinálja, ahogy nézem, a hasa a ludas:( Lehet a te babádnak is a hasa csikar.
Az enyém már 9 hónapos, és még mindig csinálja, már ugyan nem olyan gyakran, mint régebben. Újra álmodja, ami történt vele, van, hogy kacag hangosan.
Nálunk az alvás közben kiküldött pukik, meg rotyik elõtt van!

4 hetes babák milyen messzire látnak el? Tegnap este vettem észre először hogy észrevett és hosszasan nézett rám, mikor a kiságya melleti fotelben üldögéltem (1-1, 5 méter távolságban)

Legjobb válasz: 4 hetesen szerintem már ellátnak odáig. Ha ilyen van, akkor úgy is le lehet "tesztelni", hogyha így néz rád, és te hirtelen megmozdulsz,akkor pislog egyet, vayg összerezzen, vagy bármi más reakciót kivált, akkor tuti, hogy téged nézett, nem csak úgy bambult! Jó babázást!!:)

4 hetesen szerintem már ellátnak odáig. Ha ilyen van, akkor úgy is le lehet "tesztelni", hogyha így néz rád, és te hirtelen megmozdulsz, akkor pislog egyet, vayg összerezzen, vagy bármi más reakciót kivált, akkor tuti, hogy téged nézett, nem csak úgy bambult! Jó babázást!!:)

4 hetes babám nappal nagyon rossz alvó, szinte nem is laszik. Estére annyira kifárad szegény, hogy akkor meg már a túlzott fáradtságtól nem tud elaludni. Adhatok neki Sedatif PC homeopátiás szert?

Legjobb válasz: 4 hetes baba gyógyszerezését - legyen az hoemos cucc vagy akár csak tea - mindenképp gyógyszerésszel kell egyeztetni! Biztosan szívesen segítenek!

4 hetes baba gyógyszerezését - legyen az hoemos cucc vagy akár csak tea - mindenképp gyógyszerésszel kell egyeztetni! Biztosan szívesen segítenek!
szerintem is beszéld meg az orvosoddal, mielõtt bármit adsz neki. amúgy nálunk is ez volt anno. Kb. 4 hónapos korában kezdett el normálisabban aludni. de a mai napig éjjel sokszor ébred, nappal kb. 2x alszik 1 vagy 1.5 órát. most 10 hónapos.
Szia! A homeós bogyók helyett próbáltad már ringatni egy kicsit, vagy babazenét hallgatni? Nekünk ez vált be, ugyanígy voltunk. :) Most már megszoktam hogy keveset alszik, sokat játszunk így jól lefárad :D

Mennyit kell kakilnia egy 4 hetes babának?

Van hogy minde nap, va hogy 2 napig nem, de tgnap három nap után volt trotty el?ször, élénk jókat alszik, pisis pelus mindig van, rendesen eszik, csak anyatejes. Forduljak orvoshoz, vagy ez így rendben van? Olyanaoka is olvasok hogy napi 3 kakis pelus...

Legjobb válasz: szia, 6 hetes kisfiú anyukája vagyok, és nekem is ez a "problémám", meg voltam ijedve, hogy székrekedése van, de hála az égnek a 3 napon mindig behozza...:) Ha csak anyatejes a babád, akkor valószínû, hogy majdnem teljesen felhasználja a tápanyagokat, ezért nem kakil sûrûn, ne aggódj e miatt! Késõbb lesz úgy, hogy hetente 1x fog kakilni, és az is teljesen normális lesz! Ha nem fáj a pocikája, akkor semmi baj nincs ezzel! Általában a tápszeres babáknál áll fenn jobban ez a probléma, mert a tápszer nehezebben emészthetõ és okozhat székrekedést, de arra is megvannak a megfelelõ módszerek, hogy hogyan könnyíthetsz, segíthetsz neki. Remélem segítettem!

szia, 6 hetes kisfiú anyukája vagyok, és nekem is ez a "problémám", meg voltam ijedve, hogy székrekedése van, de hála az égnek a 3 napon mindig behozza...:) Ha csak anyatejes a babád, akkor valószínû, hogy majdnem teljesen felhasználja a tápanyagokat, ezért nem kakil sûrûn, ne aggódj e miatt! Késõbb lesz úgy, hogy hetente 1x fog kakilni, és az is teljesen normális lesz! Ha nem fáj a pocikája, akkor semmi baj nincs ezzel! Általában a tápszeres babáknál áll fenn jobban ez a probléma, mert a tápszer nehezebben emészthetõ és okozhat székrekedést, de arra is megvannak a megfelelõ módszerek, hogy hogyan könnyíthetsz, segíthetsz neki. Remélem segítettem!
Ha anyatejes, akkor az se baj, ha minden nap van és az se, ha heti 1-szer. Nincs meghatározva, hogy mikor mennyi legyen. Ezt a védönöm mondta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm megnyugodtam,


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!