Találatok a következő kifejezésre: 4 hetes a kakija (7 db)

Mitől mehet a 4 hetes kisfiam hasa? Kicsit folyós volt a kakija, anyatejet fejem és úgy adom neki + tápszer. Az anyatej megromolhat egy nap alatt a hűtőben? Kicsit megvan fázva

Legjobb válasz: miböl gondolod hogy megy a hasa? eddig nem volt folyós a kakija? 4 hetesen föleg ha anyatejes még nem lehet összeálló kakikja. söt napi több alkalommal is lehet neki. néha nagyon folyós néha nem annyira, de az is lehet a kakira rápisil és folyik mindenhonnan.

miböl gondolod hogy megy a hasa? eddig nem volt folyós a kakija? 4 hetesen föleg ha anyatejes még nem lehet összeálló kakikja. söt napi több alkalommal is lehet neki. néha nagyon folyós néha nem annyira, de az is lehet a kakira rápisil és folyik mindenhonnan.

4 hetes kisfiamnak a kakija hígabb (peluscserénél elég masszívan jött a popsijából) , néha zöldes árnyalatú, de csak 2x vagy néha 3x van kaki naponta, tehát nem gyakrabban, valamint van benne nyák is. Ez most hasmenés vagy nem?

Felhívtam a gyerekorvost, azt mondta, hogy teljesen belefér a dolog (anyatejes és tápszeresek vagyunk), azért én megkérdezném, hogy másnak is volt-e nyák a kakiban és izgult miatta vagy minden ok???

Legjobb válasz: a more milket nem ismerem, de szerintem nem amiatt van. Nekünk is volt ilyen, attól van, hogy a pici emésztõrendszere még nem elég fejlett a tejedhez, ami valószínûleg jó tápláló, annak ellenére h mennyiségre nem sok. A tápszerrrel keverve meg fõleg ez van. Semmi baja nem lesz ettõl a babádnak, csak arra figyelj, hogy ha nagyon sok szor lenne kaki, vagy vércsöppöt találsz benne, az hasmenés vagy vmi fertõzés, szóval akkor vidd el dokihoz!

a more milket nem ismerem, de szerintem nem amiatt van. Nekünk is volt ilyen, attól van, hogy a pici emésztõrendszere még nem elég fejlett a tejedhez, ami valószínûleg jó tápláló, annak ellenére h mennyiségre nem sok. A tápszerrrel keverve meg fõleg ez van. Semmi baja nem lesz ettõl a babádnak, csak arra figyelj, hogy ha nagyon sok szor lenne kaki, vagy vércsöppöt találsz benne, az hasmenés vagy vmi fertõzés, szóval akkor vidd el dokihoz!
Ha éhes (Ez a ritkább), vagy túl van etetve attól szokott zöldes lenni.Nem vészes majd változik.
az én 3 hetes babámnak is pont ilyen volt a kakija...elég sokáig...kicsit paráztunk, mert még olyan is volt, hogy sima víz jött ki a popsiján. súlyt is vesztett. de most már úgy érzem kezd helyreállni. a kakija még néha most is olyan zöld, hogy még színezõanyagot sem találni olyat...de ez nem aggaszt.
3hetes a babám és nekünk is van, hogy zöld néha rikító zöld, néha mustár sárga és néha nyálkás.Ez a tisztulástól van még mindig.Ne aggódj meg kell szoknia az emésztõ rendszerének még az anyatejet-tápszert..hozzá kell szokni.JAh és nekünk kis darabkák is szoktak benne lenni-születésétõl így van..
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, aranyosak vagytok, egy kicsit túlaggódom a dolgokat, de remélem hamar elmúlnak ezek az aggodalmak. A More Milket akkor tovább eszem, hátha tényleg csodaszer és nekem is csinál több tejet. DE JÓ LENNE!!!!!

Ha a 4 hetes babának naponta csak 1x van már kakija, az normális? Eddig naponta többször is volt. És az normális, hogy folyton nyújtogatja a nyelvét?

Legjobb válasz: Az én kisfiamnak is egyszer van kaki egy nap, pedig eszik rendesen. Ritka, ha többször van. Állítólag normális, mert felhasználja a kaját a szervezete. Na, a nyelvnyújtogatás...normális bizony. Meg tudnám enni olyan aranyos, mikor rájön és csak nyújtja, nyújtja... :D Kommunikációs forma. Mi elértük azt, hogy ha olyan kedve van és kinyújtom rá a nyelvem simán visszanyújtja! Imádom! :D Úgyhogy nyugi, rendben vagytok!

Az én kisfiamnak is egyszer van kaki egy nap, pedig eszik rendesen. Ritka, ha többször van. Állítólag normális, mert felhasználja a kaját a szervezete. Na, a nyelvnyújtogatás...normális bizony. Meg tudnám enni olyan aranyos, mikor rájön és csak nyújtja, nyújtja... :D Kommunikációs forma. Mi elértük azt, hogy ha olyan kedve van és kinyújtom rá a nyelvem simán visszanyújtja! Imádom! :D Úgyhogy nyugi, rendben vagytok!
Az én kisfiamnak egy ideig csak minden harmadik nap volt kakija. Aztán mostmár helyre jött. Napi 3-szor is van. Most 8 hónapos.


1 hetes a babám, tegnap délelőtt volt 4 szer kaki, de azóta semmi, mit csináljak vele, várjunk még vagy valami baja van?

Anyatejet eszik,nyugodt,nem sirós kisbaba.Nem tudom ez mit jelenthet,valami baj van vagy normális ilyenkor?

Legjobb válasz: Anyatejes babánál akár az egy hét "kakimentesség" is normális.Minden rendben van,ne aggódj!:)

Anyatejes babánál akár az egy hét "kakimentesség" is normális.Minden rendben van, ne aggódj!:)
Tényleg van olyan, hogy napokig semmi, de így, hogy tegnap délelõtt 4x is volt, kell egy kis idõ, amíg újratermelõdik az anyag. :) Ne aggódj. Boldog babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:-)Csak mondták a kórházban hogy legalább 3 kakis pelus kell, emiatt aggódom.
nekem 3 napos volt a kisfiam, mikor 7 napos koráig egyáltalán nem volt kakija. Ez még a korházban volt. Azt mondták, ha pisi van, akkor nincs gond.

Kb.3-4 hetes cicának fel van puffadva a pocija. Pisi, kaki volt. Mitől lehet;? Nem evett többet, mint szokott

Legjobb válasz: Nem férges? Az anyja rendszeresen van féreghajtózva? Õ már megkapta az elsõ pasztáját?

Nem férges? Az anyja rendszeresen van féreghajtózva? Õ már megkapta az elsõ pasztáját?
A kérdező hozzászólása: anya nincs, féreghajtót is kapott, :-(
Langyos vízbe mártott vattával simogassátok a pociját. Az olyan neki, mintha az anyja nyalogatná. Talán jobb lesz.
Az én macskám, mikor kölyökként az utcáról hozzánk került, szintén kapott féregirtó pasztát, akkor nem ürült ki féreg. Utána pár hónappal kiderült, hogy mégiscsak férges, úgy, hogy nem volt kiengedve. Ez szigorúan az én laikus következtetésem: lehet, hogy a paszta nem olyan hatékony, mint a tabletta, és a te cicád is férges esetleg. Viszont, gondolom, kölyöknek nem lehet még tablettát adni. Gondolom, ha nem múlik el rövid idõn belül, úgyis konzultálsz az orvossal, biztosat ugye csak õ tud mondani :)
A kölyökcicáknak való féregpaszta nem ér semmit, mert az csak egy féregtipust nyír ki. Én elvinném dokihoz! 1 olyan korú cicának napi 4x kakilnia kell, pisi kb 8 alkalommal legyen.
Én 4 hetesen kaptam egy kiscicát, és rögtön elvittem orvoshoz, mert úgy tûnt, hogy puffadt a pocija, legalábbis a pici testéhez képest nekem nagynak tûnt. Az orvos megnyugtatott, hogy ilyen korú cicáknál ez a normális. Szerencsére tényleg nem is lett semmi baja, de azért azt figyeld, hogy rendben van-e az emésztése. Egyébként 3-4 hetes cicáknak nem kell napi többször kakilni, elég egyszer is, de azt elõ kell segíteni a poci masszírozásával, ha magától még nem megy.
5-6 napig is normális, ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszi :)
Anyatejes babánál elõfordulhat olyan is h 10 napig semmi...
nálam az elsõ hetekben hónapokban nagyon ritkán kakilt, pedig havi kilót hízott, az orvosom megnyugtatott, hogy anyatejes babáknál egy nap hétszer is normális lehet, meg hét nap egyszeri széklet is.

Tegnap a 4 hetes kisfiam pelenkájában kétszer is zöld volt a kaki! Mitől lehet?

Legjobb válasz: Vagy ha anyatejes és nem cseréled ki hamar a pelust, akkor bezöldülhet állásában. Nyálkás is?

Vagy ha anyatejes és nem cseréled ki hamar a pelust, akkor bezöldülhet állásában. Nyálkás is?
Nekünk majd nem két hétig zöld volt, mert a dokinéni is meg a védõnéni is arra fogta hogy túleszi magát. Aztán mikor már kicsi vér is lett benne, meg csökkent a baba súlya akkor már komolyan vették. Nekem furcsa is volt hogy attól ennyire zöld meg híg, hogy sokat eszik, mikor ráadásul mindig épphogy annyi tejem van amennyi kell. Úgyhogy vigyázz rá, ha egyre gyakoribb meg hígabb, zöldebb a kaki, inkább vidd orvoshoz, és ha van mérlegetek, legalább kétnaponta mérd a súlyát. Már csak azért is mert kiszáradhat, ha túl gyorsan átmegy rajt a kaja.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! köszönöm a válaszokat, anyatajes a kisfiam, de hétfõn tápszert kellett neki adni, és a dokinõ szerint vagy az nem tett jót neki, vagy én ettem olyasmit amitõl zöld lett a kakija. mára már normálisat kakilt, csak az éjszakai pelusban volt egy kis zöld szín. azért ilyedtem meg mert a testvérem kisfiánál is elõfordult ilyesmi, és neki azt mondták hogy baktérium okozta, és kapott rá a kisfia gyógyszert. akkor ezek szerint nem mindenkinél jelent betegséget.
Szia! Ez így kevés információ. Szoptatod, tápszeres? Sok mindentõl lehet, pl. ha beteg, és lenyeli a válladékot, valami olyat evett, ami nem tetszett a gyomrának, gyógyszertõl, szoptatós teától (Laktoherb). A védõnõ szerint akkor is lehet, ha fúj a szél, ezt nekem komolyan mondta. Habár az én babámon ezt nem vettem észre.
Én csak "shrek" kakinak hívom ;o) Nálunk is elõfordult már. A doktor néni szerint emésztetlen tej miatt ilyen, mert gyorsan "átszaladt" rajta a kaja. hk
Nálunk ez a Nestlé BEBA tápszernél volt, amikor arra váltottunk Humanaról. Jól meg is ijedtem elõször:) ), mert olyan volt, mint a spenót.
Állítólag az tévhit, hogy a túlevéstõl zöld a kaki.Állítólag az anyatejes babáknál a zsíros tej miatt. De a lényeg, hogy ha nincs benne vér, vagy nincs fura szaga ekkor ez normális!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!