Találatok a következő kifejezésre: 4 hete a (1469 db)

TGYÁS-t lehet előre igényelni 4 héttel a várható szülés előtt vagy csak szülés után és akkor visszamenőleg 4 hétre?

Második babámat várom. Elméletileg június 11-re vagyok kiírva. Ahogy lejárt a GYED-em elmentem szabira a cégemhez, de az lejár most május 11-én. Menjek szerintetek fizetés nélküli szabira? Szívesen mennék táppénzre, de az nem bunkóság a cég felé? Mert ugye ténylegesen nem dolgoztam most ott egy napot sem, csak a szabikat vettem ki és a táppénzt eleinte a cégnek kell fizetni, nem az OEP-nek. Ezért gondoltam pár nap fizetés nélküli szabira mennék, és ha lehet akkor igényelném a TGYÁS-t. De nem tudom előre lehet-e vagy csak szülés után visszamenőleg. :S

Legjobb válasz: TGYAS-t szules elotti 1 honapban vagy legkesobb szules napjatol igenyelheted.

TGYAS-t szules elotti 1 honapban vagy legkesobb szules napjatol igenyelheted.

4 hete a barátom megujjazott, én meg kivertem neki. és rá két napra hamarabb megjött a menstruációm. és rá két hétre megint megjött. Ugye nem lehetek terhes? Félek:$. Ja és még szüz vagyok csak nem tudom h átszakadt. -ea szűzhártyám. :$:S

Legjobb válasz: de, terhes lehetsz, mert a pasid egy ufo, akinek a kis ufó spermiái az ujján keresztül, közlekednek és kis ufó-ember mutánsocskáid lesznek...jobban játfál volna, ha az ufó-fütykösét mártja meg benned, mert akkor legfeljebb beléd izzad...(-.-")

de, terhes lehetsz, mert a pasid egy ufo, akinek a kis ufó spermiái az ujján keresztül, közlekednek és kis ufó-ember mutánsocskáid lesznek...jobban játfál volna, ha az ufó-fütykösét mártja meg benned, mert akkor legfeljebb beléd izzad...(-.-")
látom téged sem világosítottak fel rendesen... terhes akkor lehet az ember ha egy csávó fogja a péniszét belenyomja a punidba és beleélvez... ujjazástól igen nehezen...
Meg azóta kétszer menstruáltál...... Gondolkodj el ezen... :DDD
Mondd, mitõl lennél terhes? ha nem az ujján át közlekednek a kis spermiumok, akkor csekély rá az esély. A menstruációd meg azért borult fel, mert a testi örömöktõl kicsit megbolondultak a hormonjaid. ne gondold, hogy itt valaki is kitalálja, mi a bajod, menj orvoshoz, nem harap.
felborult a hormonháztartásod(: ez lesz akkor is ha elveszted(: nyugi nincs semi baj.
szerintem is felborult a hormonháztartásood :) bár nekem nem volt ilyenem, de az lesz. Tuti nem vagy terhes:)

Normális dolog, hogy 4 héttel a szülés után vérzik a gátsebem?

El?ször nem figyeltem, mert azt hittem, hogy a tisztulási vérzésem az, de most, hogy barnázgatok lehet látni, hogy a gátvarrásból friss piros vér szivárog.

Legjobb válasz: Ne eröltetted meg magad?? Hívd fel a dokit mit mond.Nekem 5 hétre rá már semmi nem is volt.A párommal elözször bújtunk össze hosszú idö után. 4hétre is a sebnek már össze kellett volna forrnia.

Ne eröltetted meg magad?? Hívd fel a dokit mit mond.Nekem 5 hétre rá már semmi nem is volt.A párommal elözször bújtunk össze hosszú idö után. 4hétre is a sebnek már össze kellett volna forrnia.
A kérdező hozzászólása: :( én is úgy gondolom, hogy már össze kellett volna forrnia most pl nagywc után kezdett vérezni, pár nappal ezelõtt hosszabb séta után
Nem normális dolog!!!Feltétlen nézesd meg a dokiddal.Nekem 4 héttel a szülés után már csak egy heg volt a gátsebem, teljesen meggyógyult.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, mindenképp megnézetem :(

Kb.4 héttel a kullancscsípés után ha baj lenne már jelentkeztek volna tünetek?

Szombaton lesz 4 hete :( Voltam ugyan náthás(+ ami ezzel jár), de mindenki a családból, szóval gondolom /remélem/ inkább járvány és nem a kullancs miatt... Köszi el?re is...

Legjobb válasz: Már igen nekem 3-4nap után piros folt volt körülötte ügyeletre mentem megmutatni injekciot kaptam utána 1-2 nap és elmult menj el dokihoz mutasd meg veszteni valód nincs max kapsz szurit,de még mindig jobb mint hogy bajod legyen.

Már igen nekem 3-4nap után piros folt volt körülötte ügyeletre mentem megmutatni injekciot kaptam utána 1-2 nap és elmult menj el dokihoz mutasd meg veszteni valód nincs max kapsz szurit, de még mindig jobb mint hogy bajod legyen.

Törleszthetek előre egy hónapot (4 hetet) a Provident átutalásos szolgáltatásánál?

Így megspórolnám 3 utalásnak a díját.

Legjobb válasz: igen. De ettõl ugyanannyit fogsz fizetni.

igen. De ettõl ugyanannyit fogsz fizetni.
Miért ne fizethetnél? Legalább egyszerre letudod a havi törlesztést, nem lesz rá hetente gondod.

Gimisek, diákok! Ti hogyan "vészelitek még át" a maradék 3-4 hetet a suliból?

Csak érdekel.Mi pár dogát biztos fogunk még írni.De igyekszek valahogy már túlélni. :D Ti mire gondoltok mostanság?

Legjobb válasz: nekünk érettségi van. hidd el, szarabb :D vigasztaljon ez.

nekünk érettségi van. hidd el, szarabb :D vigasztaljon ez.
Szerdán lesz francia érettségim, szóval megy a franciázás ezerrel. Aztán jöhet az emelt töri és egyéb finomságok, remekül érzem magam, mondhatom. Arra gondolok, hogy utána végre elmehetünk nyaralni párommal, aztán meg pihenni fogok. Ha nem vesznek fel, akkor meg kétségbeesek. :D De olyan jó lenne panaszkodni egy év múlva az egyetemi vizsgáim miatt. :)
Nekem még megvan a 3 szülõ által igazolható napom, azzal simán kihúzom azokat dogákat, amik komolyabb tanulás nélkül veszélyt jelentenének az év végi jegyemre :)
én még csak 10-dikes vagyok, szóval még nem számítanak az évégi jegyeim, úgyhogy nem aggódom nagyon ez miatt a pár hét miatt, ami még hátravan. :) nem fogok görcsölni egy ötösért, amibõl meg rosszabbul álltam azt második félévben már sikerül kijavítanom úgy, hogyha becsusszanna egy rosszabb jegy akkor sem változtatna túl sokat a végeredményen. :)
Arra, hogy a biológia szóbeli emeltemen legyen meg 50/45 pont és szevasz öcsém.
Nehezen, még javában tart az érettségi, jelenleg két érettségi közt vagyok, az íróasztalom tele van tételekkel szépen elrendezve, a laptopomon is külön helyen vannak a tételeim, plusz a telefonom is azokkal van tele hogy ha úton vagyok akkor áttudjak nézni legalább 1 tételt. Akkor a füzetembe szintén fél kész tételek vannak amiket suliban csinálunk heti 3 órában mert még van néhány tétel ami nincs kész vagy fél kész és nem árt átvenni közösen a tanárral mert teljesen értelmezhetetlen ez számunkra sajnos. Június közepén lesz a szóbeli angolból még semmit nem tudok szinte, abból 5 ös a cél és jelenleg csak a 4 esnél tartok. A történelem 80% ban már megy, de van még pár tétel amit mindenképp meg akarok beszélni a tanárral, mert azokon az órákon amikor azokat beszélték meg nem voltam ott. Szóval nekem ezt kell túl élnem, utána meg buli ezerrel majd lazítás a nyáron aztán megyek OKJ-ra
Itt is érettségi... magyarra kell tanulnom, mert abból emelt szóbelim lesz és muszáj lenne egy max pontos teljesítményt nyújtanom. Még szerdán nekem is a francia, meg hát utána júniusban a többi. Ja meg reménykedem a héten, hogy továbbjutottam a felvételin. Ha ezek lementek, akkor egy hónapig megnyugszom, aztán megint jöhet a para, hogy felvettek e vagy sem :D

Sokat dolgozom számítógéppel.3-4 hete a csuklócsontom be van gyulladva alul, és kihat az egész kézfejemre, ujjaimra, regelente mozgatni is fáj. Hogyan-mivel érdemes kezelni ezt? Ez lenne az inhüvelygyulaldás? Vagy izületi gyulladás?

Legjobb válasz: Valószínûleg jól sejted. Menj el a háziorvoshoz, gyulladáscsökkentõt fog felírni. Valószínûleg valamilyen diclofenac hatóanyagút, pl. Cataflam

Valószínûleg jól sejted. Menj el a háziorvoshoz, gyulladáscsökkentõt fog felírni. Valószínûleg valamilyen diclofenac hatóanyagút, pl. Cataflam

Köteles vagyok kivenni a szülési szabadságot 4 héttel a szülés várható időpontja előtt?

A gyed után kivettem a szabikat, gondoltam utána elmegyek táppénzre szülésig, ez 6 hét lenne, de a főnököm 2 hét után meg akarja velem szakíttatni a táppénzt, mert szerinte szabályellenes, ha ő nem adj ki a szülési szabadságot 4 héttel a kiírt időpont előtt. Én inkább maradnék táppénzen végig.

Legjobb válasz: Nem vagy köteles kivenni. Én végig táppénzen voltam és szülés napjától voltam TGYÁS-on.

Nem vagy köteles kivenni. Én végig táppénzen voltam és szülés napjától voltam TGYÁS-on.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, remélem a fõnököm is megérti ezt.
Tényleg nem, a szülés napjáig nem vagy köteles kivenni, csak egy lehetõség, hogy 1 hónappal korábban kezdd.
A kérdező hozzászólása: Szerintetek milyen eszközök vannak a kezemben, amelyekkel rá tudnám bírni, hogy ne kötelezzen a szabi kivételére?
Minden jogszabály:) Amúgy nem is tud kötelezni rá, ha te még ki vagy írva betegállományba, akkor õ azt nem írhatja felül:) A Munka törvénykönyve sem kötelez rá, hogy kivedd, annyit ír, hogy LEHETÕLEG úgy kell kiadni, hogy ebbõl 4 hét a szülés várható idõpontja elé essen. Ez alapján meg nem vagy kötelezhetõ. És nem mellesleg meg az OEP is csak akkor számol el neked tgyást, ha már kéred, és attól az idõponttól, amikortól kérted. A fõnököd meg nem bírálhatja ezt felül, mert a doki lejelent táppénzre téged, így ha õ ennek ellenére szülési szabadságra tesz, akkor az OEP meg fogja büntetni, mert nyilván azért csinálja, hogy ne kelljen a ráesõ 1/3-ot kifizetnie:)
Én is táppénzen voltam a szülésnapjáig és csak utána kezdtem a TGYAS-t.Tõlem megkérdezte a fõnökség, hogy szeretném és ebben maradtunk.
Nem kötelezhet rá. Egyszerûen nem töltöd ki a szülésig a papírokat és ennyi. Addig meg marad a táppénzes papír. Kénytelen kelletlen el kell fogadnia.

Mitől fájhat 4 hete a mellem? Terhes sajnos nem vagyok teszt negatív és ma meg is jött minden átmenet nélkül.

azt hittem terhes vagyok nem is izgattam rajta magam de így most már érdekelne...

Legjobb válasz: Beütötted lehet... én elmennék azonnal a dokihoz, én nem tudom megvizsgálni magam, és tuti mindent csomónak éreznék...

Beütötted lehet... én elmennék azonnal a dokihoz, én nem tudom megvizsgálni magam, és tuti mindent csomónak éreznék...

A szülési szabadságot kötelező legalább 4 héttel a szülés időpontja előtt kivenni?

Én úgy számoltam, jobban járnák, ha szülésig táppénzen maradok, mivel elég jó összeget adnak, így 4héttel jobban járnék, az anyagiakat tekintve. Nem tudom, lehet ezt így? Illetve lenne-e hátránya?

Legjobb válasz: Nem, a szülés napjától is kiveheted, én is úgy csináltam, ahogy leírtad, jobban jártunk igy.

Nem, a szülés napjától is kiveheted, én is úgy csináltam, ahogy leírtad, jobban jártunk igy.
Nem kötelezõ. Én csak a lányom születése napján kedtem meg a tgyást, addig betegszabin, táppénzen, vagy szabin voltam.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.
Azért szerintem kérdezz utána, pont én is holnap fogok, mert ha július 1-tõl csak 60% a táppénz, akkor már lehet, hogy más a helyzet. Én is ettõl tettem függõvé, hogy táppénz vagy szülési szabi.
Szia! Nem kötelezõ, nekem is azt tanácsolták, hogy csak a baba születésétõl kérjem. Én úgy tudom, hogy augusztus 1-tõl csökkentik a táppénz összegét, és a már megkezdett táppénzre nem vonatkozik a csökkentés. Legalábbis remélem, hogy nem változtattak ezeken is, mert direkt utána jártam.
A kérdező hozzászólása: Ez jó hír, ha már a megkezdett táppénzre nem vonatkozik ez a 60%. Jó lenne! Úgy tudom a GYED maximuma kb 100e lenne, ennél nem sokkal, de vmivel jobb lenne a táppénzem, ha marad a 70%. Köszi.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!