Találatok a következő kifejezésre: 4 hete és egy óra (15 db)

4 hete szültem, és egy óra fentlét után fáj. Miért viszket a hüvelyem?

Hihetetlen de azt érzem mintha fszítene belül valami, vagy elnehezülne, vagy esetleg bent lenne 3 tele tampon. Normális ez? Repedt a hüvelyfalam, és mivel nem jött ki a méhlepény altattak és kiszedték. Aggódom, lehet többet kellene pihennem de sétáltatni muszáj a babát, és nagyon fáraszt még akkor is ha csak ide oda tologatom egy helyben. Mit tegyek? Pénteken kell orvoshoz mennem, a hat hetes vizsgálatra, (a doki szabadságra megy ezért hívott be korábban.)de nem érzem magam jobban egyik nap után sem. A múlt héten még hatalmas alvadt vér jött bel?lem akkora nagy volt, hogy lehet méhlepénydarab is volt. De olyan szövetes dolog. De mostanra már elmúlt a vérzésem. És a pecsételésem színe is fura, már nem is barnás, hanem inkább sárgás barna... sohase láttam ilyet.

Legjobb válasz: szia nekem begyuladt a méhem és antibiotikumot kellett szednem de attól helyre jöttem de a dokihoz jobb lenne minél hamarabb elmenned inkább feleslegesen menj el kétszer mint......

szia nekem begyuladt a méhem és antibiotikumot kellett szednem de attól helyre jöttem de a dokihoz jobb lenne minél hamarabb elmenned inkább feleslegesen menj el kétszer mint......
Így van kérj holnap új idópontot és ha lehet még holnapra. Inkább menj még korábban, mint, hogy nagy baj legyen.
Ez nem vicc! Menj gyorsan lehetõleg még ma dokihoz. Nincs valami segítséged a háztartásba?
Én nem akadnék ki ennyire. A sárgás folyás nekem is megvolt.Valószínûleg azért fáj jobban, mert a hüvelyfalad is berepedt.4 hetesen még én sem bírtam órákat gyalogolni.Egy óra után le kellett ülnöm, mert olyan volt, mintha egy görödginnye nyomná a gátizmomat.Ha elmúlt a vérzésed az jó.ráérsz péntekig vele.Néha még most is érzem a gátvágás hegét, ha többet gyalogolok, pedi már több, mint 8 hete szültem. Ha altatásban pucoltak ki, akkor alaposan megcsinálták.Nekem rendesen levált a méhlepény, így én ébren "élveztem" az utómunkákat. Igen, többet kellene pihenned.Anyukám mondta, hogy régen felkelni sem engedték az asszonyokat gyermekágy alatt, hiszen nem véletlenül ágy.Ha tudsz keríts segítséget.Édesanyád, anyósod, férjed szabin bárki.Nekem nem volt segítségem, de inkább elhanyagoltam a háztartást, mintsem az egészségem rovására menjen. Én azt mondom ráérsz péntekig a dokival. Jah, és a sárgaság attól is lehet, hogy esetleg csöpög picit a vizeleted.Ezt kegel gyakorlatokkal meg lehet szüntetni.

4-órásnak vagyok felvéve de heti 2x 8-órát dolgozok, szabit akartam kivenni és az egy 8-órámra 2-nap szabit vonak le, azzal indokolták hogy a 8-órában 2-napot dolgoztam le . Jogos ez igy?

Legjobb válasz: Kedves Kérdezõ! Ha teljesen hivatalosan vesszük a dolgot, felmerül a kérdés, hogy kötetlen munkaidõben dolgozol-e? Mert ha nem, tehát hivatalosan a munkaszerzõdésedben, ill. a munkaidõ nyilvántartásodban az van, hogy Te napi 4 órát dolgozol, akkor már az sem jogos, hogy ezt Te 2x8 órában dolgozod le. Ha ezt most félretesszük, akkor jön egy újabb kérdés, hogy a napi 4 óra az egy héten 20 óra, viszont Te 2x8 órát dolgozol, ami csak 16. A 4 óra különbözetet hogy kell ledolgoznod? Ha pedig az egészet nem jogilag nézzük, csak "jó érzéssel", akkor bizony teljesen jogos a 2 nap szabi. Hisz valóban 2 napot dolgozol le. Köztes megoldás lehet, ha nem kell az egész nap, dolgozz 4 órát, és vegyél ki 1 nap szabit. manju

Kedves Kérdezõ! Ha teljesen hivatalosan vesszük a dolgot, felmerül a kérdés, hogy kötetlen munkaidõben dolgozol-e? Mert ha nem, tehát hivatalosan a munkaszerzõdésedben, ill. a munkaidõ nyilvántartásodban az van, hogy Te napi 4 órát dolgozol, akkor már az sem jogos, hogy ezt Te 2x8 órában dolgozod le. Ha ezt most félretesszük, akkor jön egy újabb kérdés, hogy a napi 4 óra az egy héten 20 óra, viszont Te 2x8 órát dolgozol, ami csak 16. A 4 óra különbözetet hogy kell ledolgoznod? Ha pedig az egészet nem jogilag nézzük, csak "jó érzéssel", akkor bizony teljesen jogos a 2 nap szabi. Hisz valóban 2 napot dolgozol le. Köztes megoldás lehet, ha nem kell az egész nap, dolgozz 4 órát, és vegyél ki 1 nap szabit. manju
Szerintem igen. neked egy nap az 4 órából áll.

Egy hete kezdtem hőmérőzni, általában reggel 8 körül mérem, viszont, ha dolgozni megyek, (folyamatos munkarend, 2 munka, 2 pihenő) gyakran kelek hajnalban fél 4 és 5 óra között. Ezeken a napokon is korrekt hőt mutat a lázmérő?

Legjobb válasz: Szia! Úgy tudom, közel egy idöben (1-2 óra eltérés) kell mérni, hogy láss is valamit. Én egy idöben még hétvégén is 6 -kor keltem ( egyébként 5-kor), hogy mérjem. Nem kell kimászni az ágyból, utána alhatsz tovább! Fontos az is, hogy ha 3-4 óránál kevesebbet alszol, ez is befolyásolja a pontosságot. Sok sikert!

Szia! Úgy tudom, közel egy idöben (1-2 óra eltérés) kell mérni, hogy láss is valamit. Én egy idöben még hétvégén is 6 -kor keltem ( egyébként 5-kor), hogy mérjem. Nem kell kimászni az ágyból, utána alhatsz tovább! Fontos az is, hogy ha 3-4 óránál kevesebbet alszol, ez is befolyásolja a pontosságot. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Nektek bevált a hõmérõzés? Esetleg már baba is van? :)
Szia! Az elsö válaszoló vagyok. Most várom a második babámat. A második elött egy jó évet höméröztem, s mivel késön volt a tüszörepedésem, így pár homeos szert illetve teát is kipróbáltam. Sok sikert neked is!

Update napi 40 perc torna, plusz egy óra biciglizés amikor csak tudom csinálom, ez heti kb 3-4-5 nap, hatásos lehet? Mennyi idő kell neki? Kb 4-5 kg-ot szeretnék fogyni, most 170 cm vagyok és 56 kg.

Legjobb válasz: 170cm és 56kg? Miért akarsz te még 4-5kg-ot fogyni? Semmi szükséges rá. Megérteném, ha fittebb, egészségesebb akarnál lenni. De fogyni?... Hmm...

170cm és 56kg? Miért akarsz te még 4-5kg-ot fogyni? Semmi szükséges rá. Megérteném, ha fittebb, egészségesebb akarnál lenni. De fogyni?... Hmm...
Hát nem is tudom. Ha testsúlyt akarsz csökkenteni, akkor ez nem lesz jó. Mert elég vékony vagy és inkább az izmaid fogna erõsõdni, mint a zsírod jönne le elöbb és így a tessúlyod inkább növekedni fog. De egyetértek az elõttem szólóval, fogynod egyáltalán nem kell, de ha rendesen eszel, szerintem a tested mindenképpen jobban fog kinézni ennyi sportolással.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!! A combomon van felesleg, azt szeretném ledolgozni, meg a popsimat formázni.

11 hónapos goldenem 2 hete hagyta abba a tüzelést és a tüzelés abbahagyása előtt 4 nappal véletlen kicsuktuk egy órára mert amikor kimentünk elcsavargott és 1 óra múlva vettem észre hogy nyűszít és kaparja az ajtót. Lehet e terhes?

Mióta abbahagyta a tüzelést nagyok maradta az eml?i és a nemiszerve sem húzodott vissza csak egy kicsit. Most egy kicsit jobban meg vannak duzzadva az eml?i 2 hét telt el de nem hány meg ezeken kívül semmi jele nincs a terhességre remélem nem terhes mert elég sok gondot okoznának a kiskutyák.

Legjobb válasz: A kutyáknál az vemhesség és nem terhesség.És a kutyáknál nem ugyanazok a vemhességi tünetek vannak mint az embernél. Amugy meg ha összefutott egy kankutyával akkor tuti lesznek kölykei.

A kutyáknál az vemhesség és nem terhesség.És a kutyáknál nem ugyanazok a vemhességi tünetek vannak mint az embernél. Amugy meg ha összefutott egy kankutyával akkor tuti lesznek kölykei.
A kérdező hozzászólása: Bocs most elírtam de most ez nem csak emberi tünet olvastam hogy van ilyen kutyánál egybkent még olvastam olyat hogy ha vemhes akkor sokat akar enni meg semmi kedve mozogni hát most a kutyám nem sokat eszik nemis azért mert nemadok kivan neki rakva a reggeli és nem sokat eszik belõle meg imád mozogni labda után fut többi kutya stb meg az álterhesség na mind1 azért még örülnék ha válaszolnátok.
Hát a kutya nem igazán hány vemhesség alatt, Vidd el állatorvoshoz az biztosra megtudja mondani és esetleg még tud neki adni valami injekciót amitõl nem lesznek kölykök.
de az is lehet hogy álvemhes! ami azt jelenti , hogy a has nagyobb, az emlõi megduzzadnak, sõt lehet még teje is van! vidd állatorvoshoz! az a legjobb!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat most úgy tûnik mégse terhes mert akkor álterhesség volt.

Ha egy hónapig nem eszek, kenyeret, tésztát, krumplit, meg édességet és heti 4-5 alkalommal másfél órát edzek, akk letudok egy hónap alatt fogyni 16 kilót? 169 cm vagyok és 65-66 kiló

Legjobb válasz: Biztos, hogy le tudsz fogyni valamennyit, de 16kg-ot nem valószínû. Az túl sok, és ahhoz képest neked nincs annyi felesleged!!!!!!sõt...Amúgy az ideális heti 0,5-1kg lenne, mert az tartós, ha ezt megcsinálod, lemegy hirtelen rólad esetleg több, de abban a pillanatban, hogy újra elkezdessz majd visszatérni a szénhidráthoz, vissza fog jönni belõle. De ez egy életmódváltás, nem is fogyókúra annyira,ha utána is tudod ezt tartani, nem lesz gondod. Sok sikert hozzá, fõleg, hogy sportolsz is, az meg mindennél jobb lesz!!!Majd írj, hogy hogy állsz!!!!!

Biztos, hogy le tudsz fogyni valamennyit, de 16kg-ot nem valószínû. Az túl sok, és ahhoz képest neked nincs annyi felesleged!!!!!!sõt...Amúgy az ideális heti 0, 5-1kg lenne, mert az tartós, ha ezt megcsinálod, lemegy hirtelen rólad esetleg több, de abban a pillanatban, hogy újra elkezdessz majd visszatérni a szénhidráthoz, vissza fog jönni belõle. De ez egy életmódváltás, nem is fogyókúra annyira, ha utána is tudod ezt tartani, nem lesz gondod. Sok sikert hozzá, fõleg, hogy sportolsz is, az meg mindennél jobb lesz!!!Majd írj, hogy hogy állsz!!!!!
A 169 cm-hez az ideális vékony súly az 54, 5 kg. Úgyhogy ez alá nem kell menned! Max. 10 kilót kellene fogynod Ezt két hónap alatt úgy leadod, hogy sportolsz mellette, és tényleg kihagyod a kenyeret, tésztét, akkor szupi. Én igazából hiába vagyok 50 kiló (de 162cm) egy kis izmosítással még jobb lennék. Szóval sport (akár otthoni torna is). Néha azért egyél ebédre egyél fõtt krumplit vagy barna rízst, hidd el, én is azt tettem. És fogytam !!!! Ha nassolni lenne kedved, igyál meg egy bögre kakaót édesítõvel! 169 cm-hez az 50 kiló nagyon kevés. Azt nem értem, miért egy hónap? Miért? Eddig miért nem volt fontos? Ezzel az étrenddel és sporttal lefogysz 2 hónap alatt 10 kilót. így nem fog lötyögni a bõröd és lógni a melled a gyors fogyás miatt.
Mindenki úgy akar fogyni hogy nem eszik ez nem helyes!!!! Fogyni úgy kell hogy kevés szénhidrátot kell bevinni heti 3x valamilyen testmozgás és a ételt fokozatosan kell úgymond megvonni magadtól egyél napi 4-5x és keveset ezáltal jobb lesz az anyagcseréd a szervezeted könnyebben be tudja építeni a testedbe nem marad felesleges tápanyag vagyis biztos marad csak nem annyi mint ha hirtelen sokat viszel be.És 16 kg-ot ne akarj fogyni szerintem én 168 cm vagyok és 68 kg igaz testépítéssel foglalkozom.már olyan szálkás lennél mint egy hal ha lefogynál annyit.Remélem segítettem
Nagyon nem így kéne, de legalább már akarsz. Tehát a válasz nem, több okból is. A többit majd akkor ha érdekel.
A kérdező hozzászólása: ahham érdekel:) szerintem 1 hónapra nem olyan sok ez, vagy akk legyen másfél hónap
Akkor tuti hogy le fogsz fogyni hogy ha tényleg rendesen be tartod hogy nem eszel szénhidrátot meg 4-5 alkalommal sportolsz de tényleg rendesen kell csinálnod. De mért egy hónap alatt szeretnél?
Mi is a testvéremmel minden nap edzünk és nem is az a fontos hogy ne egyél szénhidrát ott persze ha 1 hónap alatt akarod le adni ezt a 16 kilót akkor semmi szénhidrátot ne egyél de ha nem 1 hónap alatt akkor elég ha 5-6óra után már semmit nem eszel!Persze az edzést be kell tartanod!Meg sok gyümit joghurtot egyél az a lényeg hogy nehéz kaját és mérsékelten egyél szénhidrátot mert az sem jó ha egybõl mindent megvonsz magadtól mert ugyanúgy vissza hízód!Ajánlom neked mint mondtam a joghurtot.gyümölcsöket, barna kenyereket, elõször nagyon nagyon rossz lesz de egy idõvel már egész kellemes az íze .Ez csak egy jó tanács egy megértõ testvérpártól!
Útólsó válaszoló vagyok de a 16 kiló tényleg sok lenne mert akkor márt nagyon sovány lennél szerintem elég lenne leadnod azt az 5-6 kilót.
Szerintem is iszonyatosan sok a 16kg 1 hónap alatt. Felteszem, hogy ezt a "súlytöbbletet" felszedni sem egy hónap volt, akkor miért várod a szervezetedtõl, hogy ilyen rövid idõ alatt adja le? Másrészt ennek a 16 kg-nak valóban csak egy része lenne zsírveszteség, és a zsírvesztéssel is vigyázni kell. A zsírszövet ugyanis méreganyagokat raktároz, amik a zsírégetés során felszabadulnak, és a májadat meg a vesédet terhelik...sõt akár tönkre is tehetik. Heti 1-1, 5 kg-nál többet fogyni nem egészséges.
A kérdező hozzászólása: elfelejtettem + 6 óra heti néptánc minden héten.
Nem vagy kövér, csak lehet pár kg felesleged (6-8 kg). Heti 4 óra mozgás mennyiségben jó, de mit takar pontosan? Hogy este nem eszel, azt felejtsd el, belassítja az anyagcseréd. Egyél este is, csak leginkább fehérjét (sovány túró, tojás, sovány húsok, zöldségek), és lefekvés elõtt 2 órával egyél utoljára. Nasikat, édességeket, cukros italokat mellõzd, meg a túl zsíos ételeket.
A kérdező hozzászólása: 4 óra mozgáshoz tart hát minden nap megyek a suliba a suliig van majdnem 1 km, szabadidõmben biciklizés, torna óra... Köszi a segítséget!
nem eggyátalán.Ha kövér, dundi, duci , dagadt közül kéne választanom az a kicst duci

Szerintetek ez így jó lesz a suli kezdetével? *reggelire: müzli vagy egy szendvics *tízorai: gyümölcs *ebéd:menza kaja *uzsonna:gyümölcs *vacsora:jukort *és még hozzá minden héten minimun 4 órát tornáznék.

12 éves vagyok 152 cm és 50 kiló

Legjobb válasz: Nem tudom mi az a "jukort". Amúgy kevés. Tuti nem fogsz 4 órát tornázni. Mellesleg minek akar egy fejlõdésben lévõ gyerek fogyózni?

Nem tudom mi az a "jukort". Amúgy kevés. Tuti nem fogsz 4 órát tornázni. Mellesleg minek akar egy fejlõdésben lévõ gyerek fogyózni?
Zöldséget is egyél! Csokit, édességeket mértékkel. Csipszet meg rágcsálnivalókat lehetõleg egyáltalán ne. Cukros italokat szintén mértékkel.
A kérdező hozzászólása: 1.válaszoló:nem jukort henem joghurt bocsesz elírtam. azért akarok fogyni mert szerintem meghíztam és most szeretnék le adni egy kicsit. És biztos fogok 4 órát edzeni mivel járok sportra és ott van még a tesi óra is. 2.valaszoló:értem mindent mértékkel :)

Lombik beültetésem lesz. Merjek dolgozni? Heti 3-4 napot nálam lakik egy 4 hónapos baba, és nem tudom szabad lesz -e emelgetnem őt, vagy akár órákig állni vele és ringatni.10 éve vágyok gyermekre!

Legjobb válasz: Szia. Elvileg mindent lehet csinálni, ami nem megerõltetõ fizikailag. És amihez kedved van. Ha pld. irodában dolgozok, és szereted is a helyet, akkor lombik után nyugodtan bemehetsz, és dolgozhatsz, de ha pld. fizikai munkát végzel, azt nem ajánlják. Nekem kolléganõnek volt 2 lombikja, öt éven belül, mindkettõ sikeres volt :) Mennyi idõs vagy amúgy, barátnõmék is 10 éve vágynak babára, és egy inszem se sikerült, õk is lombikra várnak (38 és 43 évesen).

Szia. Elvileg mindent lehet csinálni, ami nem megerõltetõ fizikailag. És amihez kedved van. Ha pld. irodában dolgozok, és szereted is a helyet, akkor lombik után nyugodtan bemehetsz, és dolgozhatsz, de ha pld. fizikai munkát végzel, azt nem ajánlják. Nekem kolléganõnek volt 2 lombikja, öt éven belül, mindkettõ sikeres volt :) Mennyi idõs vagy amúgy, barátnõmék is 10 éve vágynak babára, és egy inszem se sikerült, õk is lombikra várnak (38 és 43 évesen).
Ha sikerült a lombikbeültetésed ugyanúgy kell "viselkedni" mint egy normál terhességnél. Igaza van az utolsó hozzászólónak. Én a beültetés után 4 napot pihentem, utána visszamentem irodába dolgozni és azóta is dolgozom. Remekül vagyunk:) De azért vigyázz magadra, nehezet ne emelj, szedj vitaminokat, kerüld a zajos-füstös helyeket, aludj sokat, étkezz egészségesen stb. stb. Minden jót 25 hetes lombikos km
Ezt kérdezd meg az orvosodtól, nem tudok jobb választ adni.
Szia! Nekem inszeminációm volt, ami után ugye már mehettem is a dolgomra, ugyanúgy folytattam a megszokott tevékenységeimet. De szerintem lombiknál egy darabig nem árt pihizni, azért az komolyabb dolog. Szerintem inkább legyél most óvatos, minthogy valami baj legyen... Sok sikert kívánok Neked!
Mindenképpen pihenj, most az a legfontosabb, hogy a saját babára koncentrálj. Nehogy amiatt legyen baj, hogy emelgetel és órákat talpon vagy, mert ha emiatt történik valami azt sosem bocsátanád meg magadnak. Sok sikert és egészséges babát(babákat)kívánok neked.
Most megyek vissza konzultációra a dokimhoz, valószínû, hogy novemberben kezdõdik a stimu és a leszívás. Bennem is felmerült kérdésként, hogy menjek-e dolgozni, de most azon az állásponton vagyok, hogy 1 hét pihi mindenféleképpen kell! Persze nem a folyton-fekvõs itthonlét, hanem az ideg-mentes állapot nálam a cél. (Okmányirodában dolgozom, nem hiányzik az az õrület és anyázás, ami néha ott van.) Az 1 hét után pedig majd érzem, hogy szükségem van-e méitthon töltött idõre: Ha kiderül, hogy lesz babóca, akkor meg nem kérdés!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Persze én is úgy gondolom , hogy elsõ az én babám.Tehát 2 hetet tuti nem dolgozok, amíg megtapad-nak, de utána ha terhes leszek akkor 9 hónapig ne melózzak, vagy akkor már lehet gyereket emelgetnem?Lehajolni a kiságyba stb. Amúgy 33 éves vagyok.
Amikor nekem volt a lombikom és kiderült, hogy sikerült azt mondta a doktornõ innentõl kezdve ez egy normális terhesség.Tehát semmit mást nem kell másképp csinálni mint egy "normális" terhesnek, a munkahely ha nem nehéz lehet dolgozni nyugodtan.Ja és attól, h én lombikos voltam semmivel sem foglalkoztak velem többet az orvosok a vizsgálatokkor mint a simán teherbe esett kismamákkal.De nem is vártam el, h máshogy legyen.

4, 5 hónapos babám eddig átaludta az éjszakákat kb 8 hetes kora óta, 21-6 között aludt. Kb 3 hete szinte minden éjjel felébred olyan 4 körül. Ilyenkor csak játszik egy fél órát és utána visszaalszik. Mitől lehet?

Legjobb válasz: Nálunk ugyanez van, szintén 4,5 hónapos, csak nálunk enni is kér hajnalban... Szerintem a foga bántja az én kislányomat, eléggé be van már dagadva az ínye. Lehet, hogy nálatok is ez van.

Nálunk ugyanez van, szintén 4, 5 hónapos, csak nálunk enni is kér hajnalban... Szerintem a foga bántja az én kislányomat, eléggé be van már dagadva az ínye. Lehet, hogy nálatok is ez van.
Nálunk ugyanez a helyzet. Már átaludta a kislányom az éjszakákat, mostanában viszont 3-4 körül enni kér, utána pedig nem alszik vissza. Egy darabig nézelõdik, "beszélget", aztán mikor jól elfáradt, elkezd sírni. és csak eztán tudom elaltatni. A fogzás szerintem nálunk még korai, még csak 3, 5 hónapos. Viszont más ötletem nincs. Minden jót nektek!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!