Találatok a következő kifejezésre: 4 hós kislánykám lehet (15 db)

4 hos kislányom mindent a szájába vezs. Nem tudja lekötni magát semmivel. Lehet a foga? , doki azt mondta nyoma sincs a fognak.

nem alszik nappal csak 2szer 15percet.mondjuk ez karácsony ota igy van.

Legjobb válasz: Ebben a korban természetes, hogy mindent a szájába vesz.Így ismeri meg a vilgot:-) És a fogcsírák már mocorognak függetlenül attól, hogy nem látszik, hogy jönne a foga. Ezért is rágcsálhat. Lányom is csak 2x, max 3x 20-30 percet alszik, és éjjel is csak 10 órát 7 hósan.

Ebben a korban természetes, hogy mindent a szájába vesz.Így ismeri meg a vilgot:-) És a fogcsírák már mocorognak függetlenül attól, hogy nem látszik, hogy jönne a foga. Ezért is rágcsálhat. Lányom is csak 2x, max 3x 20-30 percet alszik, és éjjel is csak 10 órát 7 hósan.
A kérdező hozzászólása: Aszájába vesz alatt azt értem hogy tunkolja aztán jol felidegesiti magát és elkezd sirni .

Milyen hosszú ideig lehet "ültetni" (kb:120-150fokban) egy 4 hós kislányt?

er?s,egészséges,hamar jön a foga is. kb:8 kb lehet. anyatejes és tápszeres. nem lesz baja a hát és gerincének? elég szépen tartja magát ülve amikor az ölemben van.

Legjobb válasz: Napi 2-3x 10-20 perctõl nem lesz baja, azaz a közös étkezésekkor veletek lehet, ha alaposan ki van támasztva, feltéve, ha a fejét már stabilan tartja. Ha nem tartja, akkor ne ültesd sehogyse.

Napi 2-3x 10-20 perctõl nem lesz baja, azaz a közös étkezésekkor veletek lehet, ha alaposan ki van támasztva, feltéve, ha a fejét már stabilan tartja. Ha nem tartja, akkor ne ültesd sehogyse.
Nekem azt javasolta a doki, hogy ne ültessem sehogysem (még 120-150 fokban sem), amíg magától nem ül. Gondolj arra, hogy kislány és egyszer szülnie kell... ne játssz a csontjaival!
Ha egy csíkot látsz, akkor az a foga lesz.
Nem korai fognak, kisfiam 4 hónapos volt, amikor kibújt neki az elsõ foga.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom mi lehet ez. Végül is nem csík, hanem pötty. Kedden megyünk tanácsadásra, ha még ott lesz, akkor megmutatom a dokinõnek. Azt olvastam, hogy a metszõfogak sokkal késõbb, 9-13 hó körül bújnak ki.
Az enyémnek is volt egy pötty. Nagyon pici. Ha végigsimítottam a kezem kemény volt. Pár nap múlva eltûnt.
"Azt olvastam, hogy a metszõfogak sokkal késõbb, 9-13 hó körül bújnak ki." Nem tudom ezt hol olvastad, de nem így van. Ezek jönnek ki elõször, igaz, minden gyereknél máskor. Van akinek már négy hónaposan kint van, van akinek csak egy éves kora körül jön ki, de az átlag 6-7 hónapos kor. A 2. kislányom 7 hónapos volt, amikor kijött az elsõ két foga, majd alig egy hónappal késõbb a követkõ 6 egyszerre. Tehát simán lehet a foga, ne aggódj.
Bõven lehet a foga.. lehet még kis pöttyöt látsz, holnap meg kis csík lesz. Az 5 hónapos státuszra kisfiamnak már két foga volt. Az egyik válaszoló jól írta, a metszõk az elsõk és mivel a babák nem olvassák a nagy könyvet ezért egyiknél akár 4 hónaposan bújnak ki, míg másiknál akár 1 éves kora után.
5 hónapos volt a fiam amikor kijött az elsõ foga, rá 10 napra a második :) Ha pöttyöt látsz az valószínûleg a foga. Késõbb abból egy vékony csík lesz ahogy közeledik.

4 hós kislányom 3 napja nem kakilt, és a második este be is lázasodott! Lehet összefüggés a két dolog között?

Legjobb válasz: Az orvost kérdezted? Gondolom egy lázas négy hónapos felett nem csak a fejedet ingatod.

Az orvost kérdezted? Gondolom egy lázas négy hónapos felett nem csak a fejedet ingatod.
A kérdező hozzászólása: Lázcsillapító hatására lement a láza!Nem is jelentkezett újra. Azért nem mentünk az orvoshoz. Csak kíváncsi lennék hogy van e valami összefüggés a két dolog között, mert az anyatejes babák több napig is elõfordulhat hogy nem kakilnak. Csak nem tudom hogy mért lázasodhatott be? Azért kérdeztem hogy ezzel lehet-e összefüggésben?
Már ne haragudj, de egy 4 hónapos babánál én orvost hívnék, ha belázasodik, H1N1 járvány közepén meg még gyorsabban hívnám, mint máskor... A láz és a szorulás között lehet összefüggés, sõt elég gyakori, úgy szokták mondani, hogy "a láztól belesül a kaki"... Én a gyerekeimnek ilyenkor egy kis darabka glicerines kúpot adtam be, attól hamarosan lett kakijuk. De azért ez a láz azért ne hagyjon nyugodni, menjetek orvoshoz, vagy hívd ki az orvost, ha nem akarsz a babával zsúfolt rendelõben várakozni.

A fogzás miatt nem eszik 4 hós kislányom? Mi lehet?

2 napja nagyon ny?gös,alig eszi,szinte egész nap sír.Éjszaka is fent van,már 2 hónapos kora óta tömködi szájába az öklét,lehet most már kibújik a foga?Viszont amit ti leírtatok,fenékpirosság,h?emelkedés nincs.

Legjobb válasz: Nekünk se volt popsipir., hõem. Nekünk a chamomilla vulgaris jött be és a dentinox gél. Én babám sem evett tõle, kb 1 hétig tartott,amíg botrányos volt a szopi :(

Nekünk se volt popsipir., hõem. Nekünk a chamomilla vulgaris jött be és a dentinox gél. Én babám sem evett tõle, kb 1 hétig tartott, amíg botrányos volt a szopi :(

Miert van ez a hirtelen valtozas? 5 napig 13 hos kislanyom egyszer ebredt fel egesz ejszaka teaert, de ket napja meg megint 4, 5, 6 szor is felsir de nem mindig kell neki tea. Nem latok fogacskat ami ki akar bujni. Mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is ennyi idõs a kislányom. Szerintem a foga jön. A négy hátsó kint van neki? Az egyik lehet a bûnös. Nekünk ott van a nyakában a borostyánlánc, észre sem vesszük a fogzást. Azért gondolok a fogra, mert írtad, pár napig nem, aztán most megint ébred.

Szia! Nekem is ennyi idõs a kislányom. Szerintem a foga jön. A négy hátsó kint van neki? Az egyik lehet a bûnös. Nekünk ott van a nyakában a borostyánlánc, észre sem vesszük a fogzást. Azért gondolok a fogra, mert írtad, pár napig nem, aztán most megint ébred.
A kérdező hozzászólása: Szia.koszike a valaszt.nincs kint a negy hatso fogacskaja csak a negy elso ketto lent es ketto fent.es honnan tudhatom meg hogy tenleg a hatso fogacska bulyik? meg tudom nezni ugyertem latszik ha tenleg ott van?
A kérdező hozzászólása: Sajnos biztos vagyok benne hogy nem a foga mert meg mindig nem latszik semmi sehol. de akkor mi ? nem beteg egszseges kislany.
Nekünk se látszott, aztán egyszercsak ott volt.Pedig nem is volt duzzadt az inye.

4 hós anyatejes kislányom ma nem akar szopizni. Ordítva áll ellen, ha cicire akarom tenni. De azért éhes, mert a lefejt tejet üvegből kiszívta. Mi lehet a baj, elválasztaná magát ilyen korán? Szopiszrájk? Vagy ritkább szopira akar átállni?

Legjobb válasz: Nálunk is pont ugyan így volt minden.Nem tudom a te babád miért csinálja,de az én kislányom este 5-kor elfogadta a cicit.Õ is sírt egész nap.Nem akart se szopizni,sem üvegbõl enni.Már a kórházba akartam vinni. Most nagyon együtt érzek veled.Próbáld bele erõltetni a cicit a szájában.Én ezt csináltam!!! Kitartás......

Nálunk is pont ugyan így volt minden.Nem tudom a te babád miért csinálja, de az én kislányom este 5-kor elfogadta a cicit.Õ is sírt egész nap.Nem akart se szopizni, sem üvegbõl enni.Már a kórházba akartam vinni. Most nagyon együtt érzek veled.Próbáld bele erõltetni a cicit a szájában.Én ezt csináltam!!! Kitartás......
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válszt, igen, én is ezt tettem, közelharcban mellre kényszerítettem a lányom... de azért jó lenne tudni, mi lehet az oka, vagy ez is egy X-akta...
Szopi sztrájk. Fogzás..?
Biztosan nem választja még le magát ennyi idõsen. Nálunk egyébként pont 4 hósan jelezte, hogy köszöni, õ már nem kér ilyen sûrûn cicit, így napi egy szopi kiesett, de így is bõven elég volt. A másik a fogzás, simán jöhetnek neki a kis fogacskái! De tuti nem leválasztás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a többi választ is! Inkább a ritkább szopit tudom, mint okot elképzelni, sokszor volt már olyan érzésem, hogy én erõltetem a szopit, de õ még nem is annyira éhes... holnap megpróbálok több idõt hagyni két szopi között, aztán meglátjuk... Szerintem nem fogzás, mert megnéztem a száját és semmi különöset nem látok az ínyén. Persze látszanak a kis fogacskái, de nincs megduzzadva sehol sem...?????
Menstruáció? Mármint nálad :)

Napok óta nyűgös a kislányom. Mitől lehet? Főleg esténként. Másfél óra mire sikerül elaltatnom, és éjfél mire elalszik. Közbe hisztizik miközbe altatom. Mitől lehet ez vele? 4 hós.

Legjobb válasz: Jön a foga, fáj a hasa, szar az idõ...stb. Nagyon sok minden lehet. Az én kisfiam is elég sokszor csinálja ezt, pl. tegnap este...De csak hiszti vagy fájdalmasan sír? Nem mindegy...Ha az enyém hisztizik elalváskor, akkor bent szoktam hagyni a kiságyban egy 5-10 percre, kifárad és utána sikerül elaltatni.

Jön a foga, fáj a hasa, szar az idõ...stb. Nagyon sok minden lehet. Az én kisfiam is elég sokszor csinálja ezt, pl. tegnap este...De csak hiszti vagy fájdalmasan sír? Nem mindegy...Ha az enyém hisztizik elalváskor, akkor bent szoktam hagyni a kiságyban egy 5-10 percre, kifárad és utána sikerül elaltatni.
A kérdező hozzászólása: inkább hiszti.mert ha rendesen sír, fájdalmában akkor a könnye is folyik.de ilyenkor nem.ha hasa fáj azt megismerem.és napközben is elég nyügi szegénykém.én is a fogára gondoltam, mert már egy hónapja nyálzik is elég rendesen, és állandóan eszi az öklét.4 hós lesz 17.-én.

Mivel lehet kezelni egy 4, 5 hós kislány szemét, eléggé könnyezik, csipás? Holnap reggel viszem orvoshoz, de addig is szeretnék neki segíteni valahogyan.

Gondoltam rá, hogy főzök kamilla teát, de azt olvastam, hogy allergizálhat, így félek több kárt tennék mint hasznot. Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Sima forralt vízzel is lehet, de én kamilláztam már 2 hetese is az enyémnek, semmi baja nem lett. 1-2 alkalommal kellett, és el is múlt.

Sima forralt vízzel is lehet, de én kamilláztam már 2 hetese is az enyémnek, semmi baja nem lett. 1-2 alkalommal kellett, és el is múlt.
Szerintem csinálhatsz egy gyenge kamillát, vagy sima forralt vízzel is letörölheted.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
én fecsibe tennék enyhén sós vizet és azzal kiöblíteném
nekünk azt ondta agyerekorvos hogy sima forralt vizzel mossam neki mert a kamilla szärit es attol meg jobban fog csippäzni a szeme!
Anyatejes-vizes vattával törölgesd le, azzal biztosan nem ártasz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek. Sajnos tápszeres, szóval az anyatej kilõve... :(
Szia! Kamillázni nem szabad, nekem a gyerekorvos mondta. Forralt hûtött vízzel töröld meg neki, belülrõl kifele, ne fordítva, mert akkor csak belekened a szemébe.

Mitől lehet az h kislányom 4 hós kora óta átalussza az éjszakát és most lett 1 éves és most meg felkel 2-3-4x is és elég nehéz vissza altatni?

Sajna vissza mentem dolgozni-ez van:-((((-lehet ett?l?De napközben nem vettem észre rajta semmi féle "anya"hiányt!

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy vmelyik fogacskája kínozza? Nézd, meg hátha az a probléma. De az anya hiány sem kizárt, mert akkor most nem kicsit változott meg a picike élete. Szeretgesd sokat!!!

Nem lehet, hogy vmelyik fogacskája kínozza? Nézd, meg hátha az a probléma. De az anya hiány sem kizárt, mert akkor most nem kicsit változott meg a picike élete. Szeretgesd sokat!!!
Hát sajnos ilyen többször is elõfordulhat a babák és anyukáik életében. Nálunk is kétszer volt olyan hosszabb idõszak 2-3 hónap, amikor többször, akár 10-15x is kelt éjszaka. Ez lehet a fogától, szeparációs szorongástól, mozgásfejlõdésbeli változástól, meg természetesen az életében bekövetkezett változástól. Illetve nálunk elõfordul, hogy nem találjuk el az öltözékét vagy melege van vagy fázik és ezért is többször felébred. 15, 5 hónapos kislány anyukája.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!