Találatok a következő kifejezésre: 4 hós kislánykám (86 db)

4 hós kislányomat csak szoptatom. Nagyon hullik a hajam, mit használhatok ilyenkor? Mát hajhullás elleni sampont használtam, de semmi változást nem vettem észre.

Legjobb válasz: nekem is hullott nagyon, de pár hét múlva megállt. nem tudom lehet-e befolyásolni. (talán valami hormontartalmú szerrel, de én ezt nem akartam) nekem a terhesség alatt egyáltalán nem hullott. azt hallottam, hogy ilyenkor bepótolja ezt... most 11 hónapos a kislányom és látom, hogy kezdenek nõni újabb tincsek:) a vitaminok is segíthetnek talán és nézesd meg a vasszintedet

nekem is hullott nagyon, de pár hét múlva megállt. nem tudom lehet-e befolyásolni. (talán valami hormontartalmú szerrel, de én ezt nem akartam) nekem a terhesség alatt egyáltalán nem hullott. azt hallottam, hogy ilyenkor bepótolja ezt... most 11 hónapos a kislányom és látom, hogy kezdenek nõni újabb tincsek:) a vitaminok is segíthetnek talán és nézesd meg a vasszintedet
Nekem kalciumtól mult el a hajhullás(TOVITA) Ajánlom:-)
Szia! A hajhullás a szülés után teljesen normális!!! Általában a baba 3 hónapos korában kezdõdik és kb. 2-3 hónapig tart! Úgyhogy ne aggódj, tenni nem sokat tudsz ellene! A terhesség alatt a hormonok miatt egyáltalán nem hullik a nõk haja (ezért olyan szép dús akkor), és a szülés után, mivel már nem termelõdik annyi hormon a tested "bepótolja a lemaradást" és kihullik az is, ami a 9 hónap alatt nem... 13 hós baba anyukája
Nekem nagyon bevállt ez a homeopátiás bogyó a hajhullásra a szoptatás alatt: Natrium - Chloratum C30 3 naponta 1*5 golyót kell szopogatni, és amikor már hatott, akkor hetente 1*5 golyót a szoptatás végéig...

4 hos kislányom mindent a szájába vezs. Nem tudja lekötni magát semmivel. Lehet a foga? , doki azt mondta nyoma sincs a fognak.

nem alszik nappal csak 2szer 15percet.mondjuk ez karácsony ota igy van.

Legjobb válasz: Ebben a korban természetes, hogy mindent a szájába vesz.Így ismeri meg a vilgot:-) És a fogcsírák már mocorognak függetlenül attól, hogy nem látszik, hogy jönne a foga. Ezért is rágcsálhat. Lányom is csak 2x, max 3x 20-30 percet alszik, és éjjel is csak 10 órát 7 hósan.

Ebben a korban természetes, hogy mindent a szájába vesz.Így ismeri meg a vilgot:-) És a fogcsírák már mocorognak függetlenül attól, hogy nem látszik, hogy jönne a foga. Ezért is rágcsálhat. Lányom is csak 2x, max 3x 20-30 percet alszik, és éjjel is csak 10 órát 7 hósan.
A kérdező hozzászólása: Aszájába vesz alatt azt értem hogy tunkolja aztán jol felidegesiti magát és elkezd sirni .

Van összefüggés? 4 hós kislányom nem szeret hason lenni, mindig sírás lesz belőle. Félek, hogy nem fog majd kúszni, mászni. Hogyan szokassam rá a hason fekvésre?

Legjobb válasz: Nekem is 4 hónapos a kisfiam, és most kezdi megszeretni a hason fekvést, de még mindig közel sem annyi ideig van így el, mint a hátán. Én azt vettem észre, hogy ahogy erõsödik, egyre több idõt tölt el hason. Elé rakok 1-2 játékot, és azoknak beszél, visong. :) Aztán amikor elfárad, akkor meg kell fordítani a hátára. Próbálkozz minél többet, rövidebb ideig. Muszáj, hogy hason legyenek valamennyit, mert úgy erõsödik a nyaki izomzatuk is, meg õk is. Viszont aludni meg csak hason alszik :)

Nekem is 4 hónapos a kisfiam, és most kezdi megszeretni a hason fekvést, de még mindig közel sem annyi ideig van így el, mint a hátán. Én azt vettem észre, hogy ahogy erõsödik, egyre több idõt tölt el hason. Elé rakok 1-2 játékot, és azoknak beszél, visong. :) Aztán amikor elfárad, akkor meg kell fordítani a hátára. Próbálkozz minél többet, rövidebb ideig. Muszáj, hogy hason legyenek valamennyit, mert úgy erõsödik a nyaki izomzatuk is, meg õk is. Viszont aludni meg csak hason alszik :)
Ja még annyi, hogy amikor látom, hogy kezdi unni, akkor én is oda megyek, meg kicserélem a játékokat. Ezzel is nyerek még pár percet :) elsõ voltam
sehogy:) az enyém se szeretett, 7 hónapos korában kezdett el mászni, akkor meg hirtelen hason is elvolt. Most meg már mindegy neki:) /11 hós lesz/
Szia! Ha nem akarja ne erõltesd.Szerintem nincs összefüggés, elõszõr ugyis forogni fog.Probálj meg elé játékokat rakni, hátha akkor az lekõti a figyelmét.
Az én babám sem szeretett hason 4, 5 hónapos koráig.Akkor elkezdtem azt, hogy mindig egyre hosszabb idõre tettem hasra.Elõször csak pár másodpercre délelõtt, és dálután.Aztán egyre hosszabbítottam az idõt.Ha sírt, felvettem, vártam egy kicsit, és megint hasra tettem. Most meg?Nem tudom pelenkázni, mert folyton hasra fordul, és már mászik, mint a villám.6, 5 hónapos
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat


Mennyi ehet? 4 hos kislányom szombaton keztük a hozzátáplálást .

ebédere szeretném fözire szoktatni, ma megevett fél üveg bébiételt répa f?zit, utánna teát ivott pár kortyot. megkináljam ilyenkor tejcsivel, vagy megehet egy egész üveg bébiételt?

Legjobb válasz: egyértelmü anyatejes!!!, nagyrészt de már 2x potolnom kell neki táppal. e- miatt kezdtem el a hozzátáplálást, és cél hogy ne tápszer egyen, mert igy hogy tegnap kiválltottuk az ebédet elég volt a tejcsi, a gyümit mi késõbb fogjuk bevezetni, 2-3 hét. a kérdésem hogy mennyit engedjek neki megenni a bébiételbõl? ha jol esik megeheti az egészet? most 4 hónapos és 6730 g (3800-al született) nagyon szeret enni. az elsõ vállaszolónak köszönöm de a mi orvosunk 2 éves korig nem javasolja a tehén és bárminemû tejet az anyatejen kivül.természetesen nem azt adok neki:))

A kérdező hozzászólása: egyértelmü anyatejes!!!, nagyrészt de már 2x potolnom kell neki táppal. e- miatt kezdtem el a hozzátáplálást, és cél hogy ne tápszer egyen, mert igy hogy tegnap kiválltottuk az ebédet elég volt a tejcsi, a gyümit mi késõbb fogjuk bevezetni, 2-3 hét. a kérdésem hogy mennyit engedjek neki megenni a bébiételbõl? ha jol esik megeheti az egészet? most 4 hónapos és 6730 g (3800-al született) nagyon szeret enni. az elsõ vállaszolónak köszönöm de a mi orvosunk 2 éves korig nem javasolja a tehén és bárminemû tejet az anyatejen kivül.természetesen nem azt adok neki:) )
Szia! Bármilyen jól esik neki a kajcsi ha elõször adod, akkor pár kanállal adjál neki csak, mert ha megbántja a pocakját akkor várni kell vele. A többit te döntöd el milyen ütemben adsz neki. Üdv. (Elsõ válaszoló voltam. :) )

Miért nem pisil a 4 hós kislányom már két napja este 8 és reggel 6 között?

Eddig minden reggel tele volt a pelus, két napja meg semmi.

Legjobb válasz: Nálam is volt ilyen, de azért mert keveset volt hajlandó inni sima vízbõl. Amióta hippes teát adok neki azóta abból isszik 4 dl körül este is és így éjjel is van pisi. Szerintem is ha nappal van elég pisi akkor nem gond.

Nálam is volt ilyen, de azért mert keveset volt hajlandó inni sima vízbõl. Amióta hippes teát adok neki azóta abból isszik 4 dl körül este is és így éjjel is van pisi. Szerintem is ha nappal van elég pisi akkor nem gond.
Mi szinte soha nem pisilünk éjszaka. Valószínûleg olyan mélyen alszik, vagy nem tudom. Aztán felkelés után kb 20 perccel telenyomja a pelust. Szerintem amíg napközben van elég pisis pelus, nem kell aggódni.
Nálunk is volt ilyen. Én is megijedtem, de napközben pisilt, egész nap. úgy látszik nem kell aggódnunk. :)
Ha már átbökte az ínyt, akkor nem fáj. 4-5 hét alatt nõ ki teljesen egy fog.

Tápszeres anyukák, ti mind császárosok vagytok? Én simán szültem de néha pótlást kell adnom a babócámnak. Baj ez? Bármit iszom, nincs tej.4 hós kislány anyukája

Legjobb válasz: Szia engem császároztak,de 4 hónapig csak szoptattam,nem kellett hozzá táplálni, csak 4hónaposan kellett elkezdenem hozzá táplálni, és még másfél hónapig szopizott.Én is hiába ittam tejtermelõ teát nem lett több a tejem.Sajnos van ilyen.

Szia engem császároztak, de 4 hónapig csak szoptattam, nem kellett hozzá táplálni, csak 4hónaposan kellett elkezdenem hozzá táplálni, és még másfél hónapig szopizott.Én is hiába ittam tejtermelõ teát nem lett több a tejem.Sajnos van ilyen.
Szia Én hüvelyi úton szültem, rengeteg tejem volt, aztán aznap, mikor a 3 hót töltöte a lányom, megjött mensim és teljesen elapadt a tejem. Két hónapig küszködtem, de nem sikerült visszahozni, pedig MINDENT megpróbáltam!!! Két hétre volt elegendõ a fagyasztott tejcsi, eleinte azt kapta, aztán mióta elfogyott, csak tápot kap, illetve mostmár sokféle gyümit is kipróbáltunk (5, 5 hós)
Nem hiszem, hogy mind tápszereznének akik császárosak. Én is szoptattam, pedig császáros voltam. Késõbb aztán ott rontottam el, hogy erõltettem a 3 óránkéti szopit, amit a kisfiam nem így gondolt. Ezután csappant a tejem, kellett a pótlás. Majd aztán 2 és fél hósan nem akart tovább szopizni, tudta õ okosan, hogy az üvegbõl jobban jön. :) Most 5 és fél hós, majd most állok le a fejéssel mert már tényleg kevés a tejcim, csak chipsnek elég tv nézéshez :) Üdv ja és nincs baj a pótlással! Sajna ha kell akor kell, ettõl nem leszel kevesebb
a csaszarosok is ugyanugy tudnak szoptatni, mint a huvelyi uton szulok. A tejtermeles a mehlepeny levallasaval indul be.
Én is császárral szültem, a tej beindult rendesen, de két hétig csak fejtem, amíg a baba az intenzíven volt, így az elején kellett tápszer. Aztán kb. a harmadik-negyedik hónapban a legtöbbször kizárólag anyatejes volt. Késõbb újra kellett táp, most pedig hat hónapos elmúlt, elkezdtem a hozzátáplálást, és bár szoptatom még, de napközben inkább csak nassol belõle, egy teljes kajára már nem elég, csak max. egy órát bír ki. Magunk közt szólva olyan nagyon nem is bánom: nekem annyi keserû pillanatot okozott ez az egész tejkérdés, h' szívesen magam mögött tudnám már. Egyébként a tápszerrel kapcsolatban sosem voltak averzióim, sokkal inkább megnyugtat, mert tudom, h' akkor legalább biztos jóllakik.
Az a baj, ha a babád nem tud megfelelõen fejlõdni, mert ragaszkodsz a szoptatáshoz. Ne érezd bûnösnek magad! A baba érdekeit nézd! Fontos az anyatej és meg is kapja tõled. Ezen kívül még kap egy kis segítséget is a gyarapodáshoz. Miért lenne ez baj? Én mindhárom babámat hüvelyi úton szültem és mégis kellett tápszer. 4 hónapos a kicsi fiam Õ is most kezdte, mert nem fejlõdött megfelelõen. Most 2 hét alatt többet hízott mint elõtte egy hónap alatt. És ez a lényeg!
Szia! Én császáros voltam és sajna nem is igazán jött meg a tejem, bár kipróbáltam én is mindent. Viszont a kisfiam csodaszépen, nagyszerûen fejlõdik és ezért kezdek megbocsátani a természetnek, amiért én nem tudtam kizárólag anyatejjel táplálni õt ;)
Én hüvelyi úton szültem, olyan természetesen, hogy attól természetesebben már nem is lehetett volna, szerintem álom szülésem volt. Magától indult be kiírt dátum elõtt három nappal, három órát vajúdtam, nem volt idõ fájdalomcsillapításra sem, semmilyenre, gátvédelemmel bújt ki a közel négy kilós fiam, szülés után néhány órával már szó szerint olyan voltam és úgy mozogtam, mint terhesség elõtt. A baba jó étvágyú volt, még el sem volt vágva a köldökzsinór, már akkor cicire került és ott is maradt. Szóval ilyen szempontból minden indokolta volna, hogy legyen tejem, mégis tápszeres a babám az elsõ pillanattól fogva, ugyanis nem indult meg a tejem. A méhlepénnyel volt gond, nem vált le teljesen, a nagyobb része leszakadt és megszültem, egy tenyérnyi darab bent maradt és nem vették észre, két héttel késõbb vált le. Azt mondják, hogy emiatt nem indult meg a tejem, mert nem termelt a szervezetem egy bizonyos hormont. Öt hétig próbáltam tejet csinálni, nem kevés idõbe és pénzbe telt, mert még rántott égi mannát is vettem volna, ha azt mondják, hogy attól beindul. Ahhoz képest, hogy azt mondják, az elsõ három napban a gyerek el van tej nélkül is és hogy diónyi gyomruk van, az én fiam errõl nem hallott, mert reggel született és estig volt csupán ébren, akkor már úgy ordított az éhségtõl, hogy sehogy sem tudtuk megvigasztalni, tehát már akkor pótlást kellett neki adnom, ráadásul a diónyi gyomorról annyit, hogy a 30ml nem volt neki elég elsõ evésre sem, 60 ml-t lenyomott, majd azután aludt el, nem is bukta ki. Az pedig nem olyan kevés... Nem tudom elképzelni, hogy mit csináltunk volna vele, ha ragaszkodom ahhoz, hogy három napig várok a tej beindulására és addig nem adok neki tápszert, valószínûleg végig ordította volna a három napot. Úgyhogy véleményem szerint egyáltalán nem baj, ha pótolsz, mert gondolom azért pótolsz, mert szükség van rá a BABA MIATT és már mindent megpróbáltál és nem tudsz több tejet csinálni. Személyes véleményem szerint nagyobb baj az, ha valaki hosszú napokig nem vesz arról tudomást, hogy a gyereknek nem elég az anyatej, megtagadja a tápszeres pótlást és akár hetekig éhesen tartja a babáját abban bízva, hogy talán több tej lesz.

Miért bukik vissza elég sokat a 4 hós kislányom?

Nagyon sokat büfiztetem, de az sem segít, néha nagyon sok tej visszajön neki, lehet túleszi magát?

Legjobb válasz: Szoptatott babák ritkán eszik túl magukat, mert ahhoz a szopás elég munkaigényes feladat. Lehet, hogy kicsit gyengébben zár a gyomorszája, és ez okozza, ha sok levegõt is nyel mellé. Ha egyébként nyugodt, szépen fejlõdõ, nem hasfájós baba, akkor valószínûleg kinövi majd. Amúgy a "nagyon sok tej" elég csalóka, és ijesztõ is látványnak, amikor szinte sugárban jön vissza a gyerekbõl. Valójában nagyon kevés tej is tud ilyet produkálni, ha egy nagy levegõbuborék szinte "kilövi". Ugyanaz a mennyiség meglepõen kevés lenne egy pohárba töltve, mint így visszabukás közben látva.

Szoptatott babák ritkán eszik túl magukat, mert ahhoz a szopás elég munkaigényes feladat. Lehet, hogy kicsit gyengébben zár a gyomorszája, és ez okozza, ha sok levegõt is nyel mellé. Ha egyébként nyugodt, szépen fejlõdõ, nem hasfájós baba, akkor valószínûleg kinövi majd. Amúgy a "nagyon sok tej" elég csalóka, és ijesztõ is látványnak, amikor szinte sugárban jön vissza a gyerekbõl. Valójában nagyon kevés tej is tud ilyet produkálni, ha egy nagy levegõbuborék szinte "kilövi". Ugyanaz a mennyiség meglepõen kevés lenne egy pohárba töltve, mint így visszabukás közben látva.
Fiam is rettentõ sokat bukott. Szinte mindegyik szopi után bukott vissza vmennyit, volt, hogy nekem úgy tûnt, hogy nem is keveset. Minden félével próbálkoztam- szopi közben is böfögtettem, Gastrotuss Baby, kiságy fejrészének megemelése- de nem használt egyik módszer sem. Aztán mikor elkezdtük a hozzátáplálást teljesen megszûnt és azóta sose bukik a fiam.
Nekem 10 hónapos a kicsi, és mostanra múlt el.
A kérdező hozzászólása: Köszi, megnyugtattatok, remélem majd ha elkezdjük a hozzátáplálást, akkor mi is kinõjük... végül is lehet igazatok van és csak nekem tûnik soknak, mert súlya gyarapodik, jó kedélyû baba...
Ha egy csíkot látsz, akkor az a foga lesz.
Nem korai fognak, kisfiam 4 hónapos volt, amikor kibújt neki az elsõ foga.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom mi lehet ez. Végül is nem csík, hanem pötty. Kedden megyünk tanácsadásra, ha még ott lesz, akkor megmutatom a dokinõnek. Azt olvastam, hogy a metszõfogak sokkal késõbb, 9-13 hó körül bújnak ki.
Az enyémnek is volt egy pötty. Nagyon pici. Ha végigsimítottam a kezem kemény volt. Pár nap múlva eltûnt.
"Azt olvastam, hogy a metszõfogak sokkal késõbb, 9-13 hó körül bújnak ki." Nem tudom ezt hol olvastad, de nem így van. Ezek jönnek ki elõször, igaz, minden gyereknél máskor. Van akinek már négy hónaposan kint van, van akinek csak egy éves kora körül jön ki, de az átlag 6-7 hónapos kor. A 2. kislányom 7 hónapos volt, amikor kijött az elsõ két foga, majd alig egy hónappal késõbb a követkõ 6 egyszerre. Tehát simán lehet a foga, ne aggódj.
Bõven lehet a foga.. lehet még kis pöttyöt látsz, holnap meg kis csík lesz. Az 5 hónapos státuszra kisfiamnak már két foga volt. Az egyik válaszoló jól írta, a metszõk az elsõk és mivel a babák nem olvassák a nagy könyvet ezért egyiknél akár 4 hónaposan bújnak ki, míg másiknál akár 1 éves kora után.
5 hónapos volt a fiam amikor kijött az elsõ foga, rá 10 napra a második :) Ha pöttyöt látsz az valószínûleg a foga. Késõbb abból egy vékony csík lesz ahogy közeledik.

Segítsen valaki, hogy a Ca-Kid Forte kalcium szirup mire való? Mert ezt írt fel a doki 4 hós kislányomnak, aki 2 napja náthás és köhög. Jó ez a torkára vagy náthára? Kiváltsam?

Legjobb válasz: A kálcium adása megfázásnál és egyéb betegségeknél (fõleg felsõ légúti) meggyorsítja a gyógyulást.

A kálcium adása megfázásnál és egyéb betegségeknél (fõleg felsõ légúti) meggyorsítja a gyógyulást.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!