Találatok a következő kifejezésre: 4 hós ebben (13 db)

Mikortól adhatok 5, 5 hós babámnak olyan gyümit, amiben van keksz, gabona? És tejpépet? Délutánra szeretnék adni, de a dokinő nem hajlandó kiirni, hogy miért nem tudom. Azt már 4 hós korától ehetné, nem? Tudtok ajánlani valamilyet, ebben van HA-s?

Legjobb válasz: Tejpépben van HA-s/milupa/,de ezt is a doktornõnek kell kiirni.A sima tejpépet bárhol megtudod venni/Tesco,dm,rossmann,stb./Az én kislányom is 5,5 hós és már 4 hónapos kora óta eszik tejpépet simát.Tápszerbõl meg HA-st eszünk mi is.Semmi baja nincs tõle! Szinte mindegyiket megeszi:Milupa vaniliás vagy banános.Dm-es tejpép gyümölcsös stb.Én is délután adom neki! Kekszet és gabonát én sem tudom.Én még csak gyümölcsöt és tejpépet adok.

Tejpépben van HA-s/milupa/, de ezt is a doktornõnek kell kiirni.A sima tejpépet bárhol megtudod venni/Tesco, dm, rossmann, stb./Az én kislányom is 5, 5 hós és már 4 hónapos kora óta eszik tejpépet simát.Tápszerbõl meg HA-st eszünk mi is.Semmi baja nincs tõle! Szinte mindegyiket megeszi:Milupa vaniliás vagy banános.Dm-es tejpép gyümölcsös stb.Én is délután adom neki! Kekszet és gabonát én sem tudom.Én még csak gyümölcsöt és tejpépet adok.
HA-a tejpépet valóban csak a doki írhat fel. viszont tudsz venni olyan tejpépet akárhol, ami prebiotikus. ez azért jó, mert nagyjából hasonló összetételû, mint a HA-s pépek. Ha kicsit is érzékenyebb kajákra tápszerváltásokra, akármire a babád, akkor elõször csak ilyet adj neki! Vannak 4 hós kortól adhatók. pl a hippnek van ilyen prebiotikus tejpépje, õszi-sárgabarack ízben, és van natúrban is. ahhoz keverhetsz mondjuk gyümölcsöt neki, és biztos hogy nagyon fog ízleni. kekszes dolgokat 6 hós kortól ajánlják. olyankor is elõször babakekszet, babapiskótát tegyél a gyümijébe. Én szoktam venni a fiamnak hippes bébikaját: õszibarack teljes kiörlésû gabonával meg van alma-szõlõ, abba bele tudna fulladni, annyira szereti. Azt hiszem 5 hós kortól ajánlott, én kb azóta adom is neki!
A Milupa HA tejpépet lehet kapni recept nélkül is.Azt nem tudom hogy árban olcsóbb e ha felírják azt kérdezd meg.Mi a Sinlac-ot esszük reggelire.Azt viszont tudom olcsóbb ha felírják.Egyébként recept nélkül 2900 ft körül van.Mi is 5 és fél hónaposak vagyunk bár neki a doktornõ azért nem ajánlotta mert 9 kg de a tápszert már nem szívesen eszi meg ezért kénytelen vagyok neki azt adni.
A kérdező hozzászólása: A mi manónk (kisfiú) 7kg, és nem értem. miért nem akar tejpépet irni neki. Azt mondja, ne terheljük a kis hasát. Õ is tápszeres, és nem mindig akarja már enni. A gyümit imádja, most kóstolja a fõzelékeket. Lehet akkor veszek neki tejpépet, baja nem lehet. Köszönöm a válaszokat.
Szerintem probáld meg a Sinlacot mert az speciális gyógyászati célra szánt allergén szegény pép.A mi doktornénink csak ezt javasolja és fel is írja.Az utolsó voltam.

Rettentő keveset eszik a 4 hós babám, a Tietekkel mi újság? Van étvágya ebben a nagy melegben?

Legjobb válasz: Az én babám 3 hós és szintén keveset szik és sokat alszik. Én is aggódom, mert emellett iszonyatosan izzad. Ma csinálam neki elõször teát is, ivott 20ml-t.

Az én babám 3 hós és szintén keveset szik és sokat alszik. Én is aggódom, mert emellett iszonyatosan izzad. Ma csinálam neki elõször teát is, ivott 20ml-t.
A kérdező hozzászólása: Én vizet adok neki, mindig iszik, amikor megkínálom vele.
Az én babám sem eszik sokat ma, 8 hónapos. Viszont jó sokat iszik szerencsére. Nálunk a lakásban 29-30 fok van. :S
Az én babám is iszik vizet és még egyelõre rendesen eszik, de viszont nehezen alszik. Meg szoktam törölni a fejét meg az arcát törlõkendõvel.
az én 21 hósom is alig eszik, viszont rengeteget iszik, tavaly nyáron is ez volt a nagy melegekben...

Ti vennétek ebben a helyzetben valamit Karácsonyra 4 hós babátoknak?

azért gondolkodok rajta, mert van egy nagytesó, akit?l minden játékot megörököl majd, persze nyilván ha nagyobb lesz, akkor kap olyanokat, amik ?t érdeklik, de jelenleg max a csörg? köti le, abból meg van ezer. És amikkel pár hónap múlva fog tudni játszani, abból szinte mindent megvettünk annó a nagynak, amit majd megkap. Csak olyan hülyén érezném magam, hogy szegény nem kap semmit, még akkor is, ha ? nem is tudja, hogy kéne kapnia, mert nagyon pici még. Vagy esetleg valami ötlet, hogy mit vehetnék?

Legjobb válasz: mindenképpen vegyél neki valamit, még ha csak kis jelképes ajándékot is! csak az elsõ karácsonya

mindenképpen vegyél neki valamit, még ha csak kis jelképes ajándékot is! csak az elsõ karácsonya
Vennék, ha csak apróságot is, de én neki is tennék valamit a fa alá.
Én a picinek ruhát vennék, az jelképesnek is nagyon jó, meg praktikus is, így te sem érzed, hogy kimaradt a baba a jóból.
Mindenképp vegyél valami ajándékot. A nagy gyerek is megfogja kérdezni, hogy a kis tesónak miért nem hozott a Jézuska ajándékot, akkor mit mondanál.
Én is vennék neki mindenképp, ahogy az elõzõ is írta, az elsõ karácsonya lesz neki. az én babám 7 hós lesz addigra, én is valami jelképeset veszek neki, igaz õt már addigra valóószínûleg érdekelni fogja a csomagolás. :-) egy kis plüss mondjuk amit nem örökölt nem úgy kapott rokonoktól, akárkitõl, amit évek múlva mutathat h ez csak az övé, élete elsõ karácsonyára kapta az ndmdõ kis családjától. :-)
Az én kisebbik fiam 3 hetes volt karácsonykor. Õ is kapott ajándékot, pedig sok játékboltban kevesebb játék van, mint amennyi a nagyobbik fiamnak volt. Szóval mivel nem volt egy nagyon halvány fényû kis lámpánk, amibe nem baj ha õ is belenéz, azt kapott. Olyan kis csillagocskásat. :-) Ilyent: http://www.jofogas.hu/budapest/Ejszakai_lampa__feny__csillag.. Nem nagy összegbe került, de a szándék a fontos, nem?!
A lányom tavaly 5 hónapos volt karácsonykor. Én vettem neki egy plüss könyvet, ami csörgött-zörgött, van benne baba"tükör", sípol, stb... Kapott még 1 új cumit is, ami éjszakai és világítós. Konkrétan ekkor fedeztem fel, hogy létezik ilyen is :) )) Anyósomék párásítót vettek neki a szobába, apukámék és a nõvéremék pedig összesen 500 darab pelenkát és 40 darab törlõkendõt. Úgyhogy, egy darabog el voltunk látva belõlük! Unokaöcsémtõl (akkor volt 4 éves) pedig kapott egy formabedobót, ami még az övé volt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek, nagyon hasznos volt az összes válasz! :)
A kérdező hozzászólása: asszem ez lesz a befutó, köszönöm tényleg a linket!!!! :) http://fakopancs.hu/rongybaba-lany-rozsaszin-15-cm.html ha van még más ötlet ezen felül) azt szívesen fogadom! :)
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó, ez egész jó, köszi :) körbenézek azon az oldalon! én nem találtam rá, mikor kerestem
A kérdező hozzászólása: a ruha is jó ötlet, köszi!
A kérdező hozzászólása: gondolkodtam puha testû rongybabán, de amiket láttam, azok vagy túl nagyok (max 20 cm-t szeretnék), vagy nem tetszenek. Nem tudjátok hol van olyan, ami kicsi és aranyos?
A kérdező hozzászólása: igen én is így vagyok, csak nem akarok ezredik csörgõt. Nincs valami ötletetek?
Szerintem még az is szomorú, hogy egyáltalán megfordult a fejedben, hogy õ nem kap semmit. Képzeld el, a nagytesó mit gondolna, ha látja, hogy a kistestvére semmit nem kap. Ezzel elég rendesen megalapoznád a "helyét" a családban, a nagytesó elkönyvelné alacsonyabb rendû családtagnak, aztán úgy is viszonyulna hozzá. Biztos van valami, amit nem "örökölt" meg a nagytól, nem csak csörgõt lehet venni egy babának.


Kislányom 6 honapos és már csak reggel és este eszik tápszert.4 hos korában kezdtünk hozzátáplálni azota sikerült kiváltani a tizorai ebéd uzsit. Anyosom szerint még tul korai ez igy. Mit gondoltok?

Legjobb válasz: Szerintem is korai. De láthatóan nem foglalkoztál eddig anyós jelzésével, tehát ezekkel a véleményekkel se fogsz...

Szerintem is korai. De láthatóan nem foglalkoztál eddig anyós jelzésével, tehát ezekkel a véleményekkel se fogsz...
szerintem is korai
Most kellett volna csak elkezdeni a hozzátáplálást, a gyomra neki sem volt elõbb érett rá.
A kérdező hozzászólása: olvastad valahol hogy anyosom véleményére nem hallgatok?? nem hinném hogy irtam ilyet csupán annyit hogy anyosom szerint korai. szerintem kicsit elbeszélünk egymás mellett de sebaj. vagy lehet hogy [email protected] napod volt ma és csak ugy jolesik belém kötni na de ez is mindegy. k...vára el tudom tölteni másal is az idõmet mint hogy itt vitatkozom valakivel aki totál azt se tudja mirõl van szó. vegyél be egy nyugtatot mert látom kicsit tulpörgetted magad!! minden jót!!
nem a tejtermelésen volt ahnagsúly, hanem azon, hogy: "babáknak 4-6 hónapos korukig „nyitott” a bélrendszere. A vékonybél sejtjei közötti réseken teljes makromolekulák is átjutnak, többek között teljes fehérjék és patogének, és ezek közvetlenül a véráramba kerülnek....más ételek nagy fehérjemolekulái és betegségeket okozó patogének is könnyedén átjutnak. A csecsemõ szervezete ezeket az antitesteket a hatodik hónap környé kén kezdi termelni, és erre az idõre már be kell fejezõdnie a záródásnak" egyébként olvastam a kérdést, de azért köszi, hogy szóltál
Minden baba más! Az én babakoromban (anyukámtól tudom) a szakkönyvek azt írták hogy 2 hótól már lehet, a mai könyvek azt írják 6 hótól. Lehet hogy mire az én gyerekemnek lesz gyerek, újra elõjön a 2 hó, vagy lehet hogy addigra iskolába is anyatejet kell majd vinni a gyerekeknek. Nem kell tankönyv-anyukának lenni. Ne anyós, és ne szomszéd Juci, és ne ide írogató Kovács Kriszti döntse el hogy mi a jó vagy a rossz a babádnak. Ketten döntsetek: Te, mert te ismered a babádat és igényeit, és a gyermekorvos mert õ ötvözi a hozzáértést és a gyermeked egészségi állapotának ismeretét.
Detto, mint nálunk. Az én babám 2 hónapos korától tápszeres volt.Ezért 4 hónaposan elkezdtük a hozzátáplálást, és 6 hónaposan váltottuk ki az összes étkezést.Nem én sietettem, a babám akarta így, szívesebben evett mást, mint tápszert...Most 11 hónaposan nem válogatós, mindent szívesen megeszik.Egyelõre a reggeli és esti tápszer még megvan, de a reggelirõl már nagyon le akar szokni a babám, mert napról napra egyre kevesebbet eszik belõle, sõt néha már szinte semmit. Én azt tanácsolom, tedd amit a babád kíván, annyit viszont tartsál be.Az életkornak megfelelõ ételeket adj neki.Attól, hogy már minden étkezést kiváltottatok ne legyetek egy "koszton", Már én sem bánom, hogy ilyen gyorsan sikerült kiváltani az étkezéseket, bár akkor még könnyebb lett volna a tápszert kevergetni, mint a konyhába pepecsülgetni...
00.17.-nek még annyit, hogy a kérdezõ tépszeres babáról ír......ami aligha segít a tejtermelésében.....
Akkor is azt mondom hogy a gyerekorvossal kellene ezt megbeszélni, mert õ ismeri az adott baba igényeit és szervezetét. Azt is mondják (én nem fogok tankönyvet bemásolni) hogy 3 hótól már a baba igényének megfelelõen lehet adni almát, barackot, krumplit, stb, stb. Más dolog, hogy én csak 4, 5 hósan adtam, gyerekorvos tanácsára, mindenki döntse el maga.
Szerintem is az orvos/védõnõ és te döntsd el mi a jó a babádnak! Én is jóval 6 hónapos kora elõtt kezdtem el hozzátáplálni (orvos tanácsára), tápszeres volt, de 8 hónapos koráig szopott is!
Igen, a véleményekre voltál kiváncsi. "Szerintem is korai." Ez volt a véleményem. Mi a problémád? Miért okosozol, "de-jól-ismersz"ezel le engem??? Mert arról is megirtam a véleményemet, amit még plussz infóként megirtál a kérdésedben? Akkor miért irtad bele a plussz infót? Fontosnak tartottad valamiért. Ezek szerint elõre szólsz, hogy anyósod véleményére nem hallgatsz, de azért kiváncsi vagy vadidegen emberek véleményére. MIÉRT? Ránk fogsz hallgatni? Szerintem NEM. És ezt a véleményemet most is tartom. No, ennyi.
A kérdező hozzászólása: KEDVES ELSÕ! Nem érvekre voltam kiváncsi csupán arra kinek mi a véleménye arrol hogy 6 hosan már csak reggel és este van tápszer. szerintem nem olvastad el a kérdésemet rendesen hiszen nem a kialakult helyzetrõl irtál véleményt hanem tulajdonképpen rolam hiszen szerinted én nem vagyok kiváncsi mások véleményére miközben pontosan véleményeket kértem. neked is szép napot és szerintem neked kéne lehiggadni.
A kérdező hozzászólása: ja!! ÉS KEDVES ELSÕ!!! nyilván azért kérdeztem a véleményeket mert kiváncsi vagyok rájuk te igen nagyon okos vagy ha ennyire ismersz hogy nem foglakozom a véleményekkel szerinted miért kérdeztem!!??????
A kérdező hozzászólása: 4 hosan az orvos tanácsára kezdtük a hozzátáplálást. akkor azt mondta az orvosunk hogy szépen sorban adjak neki mindent amit az adott korban megehet. én igy is tettem. természetesen nem egy koszton vagyunk mint ahogy irta itt valaki külön fözök a picimnek és csak olyan ételeket eszik ami megengedhetõ az õ korában. szépen fejlödik nagyon boldog kiegyensulyozott baba ezt a védönönk és az orvosunk is látja és mondja. véleményekre voltam kiváncsi mindenkinek nagyon köszönöm a választ még a KEDVES ELSÕNEK IS az õ véleményét is szivesen olvastam volna a témáról nem pedig ahogy szépen leosztott. minden jot nektek!!
Még mindig második vagyok, tudom hogy a bélrendszer meddig alalkulgat a babáknál, ezért is kell fokozatosan adni mst, nem pedig rántott hússal kezdeni :) Egyébként csak azért szóltam mert hiába láttad a kérdést, ha egyszer a tejtermeléssel érveltél.....
A napi fél liter tejalapú táplálék, amit nekem hangsúlyozott a védõnõ ebben a korban, megvan, akkor szerintem nem gond. Kislányom is tápszeres volt és 4 hónaposan elkezdtem a hozzátáplálást én is. Nem haladtunk ilyen könnyen, mint Ti, de nem is erõltettem. Az viszont biztos, hogy a mi ételeink sokkal jobban ízlenek a babámnak, mint a tápszer. Amíg kapott a reggeli tápszer után falatokat (kenyér, vaj, felvágott, sajt, stb) addig egyre kevésbé kellett neki a tápszer. Ezt látva, már 2 hete nincsenek reggeli falatkák és szépen elfogy a 150 ml tápszer, amivel jól is érzi magát ebédig. (Még mielõtt bárki megszól a tízórai hiánya miatt 8 körül kel a lányom, utána reggeli, 10-tõl délig pedig alszik) Szerintem figyelj a picidre és csináld úgy, ahogy mindkettõtöknek a legjobb. A többivel pedig ne is törõdj!!!
Tényleg vicces vagy azért. Abból szûrtem le, hogy 1. nem foglalkozol anyósod véleményével, mivel szerinte ez túl korai, 2. te pedig ennek ellenére már 2 hónapja csinálod a dolgot. Ha ez nem azt jelenti, hogy nem foglalkozol anyósod véleményével, akkor tényleg én vagyok a hülye, elismerem. De hát sajnos...

Ha 4 hós babám éjszakánként 5-6 órát alszik egyhuzamban, az "átaludt éjszakának" számít ebben a korban?

Legjobb válasz: huu nehogy teáztasd a babád!!!úgy rá fog szokni, hogy aztán már csak a miatt fog felkelni és nagyon nem tesz jót a fogainak!! Amúgy ez babafüggõ.Az én kisfiam 2 hónapos és már volt olyan hogy 9tõl5ig aludt, de általában háromnegyed9-9fele leteszem és 3körül kel.

huu nehogy teáztasd a babád!!!úgy rá fog szokni, hogy aztán már csak a miatt fog felkelni és nagyon nem tesz jót a fogainak!! Amúgy ez babafüggõ.Az én kisfiam 2 hónapos és már volt olyan hogy 9tõl5ig aludt, de általában háromnegyed9-9fele leteszem és 3körül kel.
Egy babára akkor mondjuk, hogy átalussza az éjszakát, ha legalább 8 órát alszik egyhuzamban. De a legtöbb babánál ez 6 hónapos korára van. 4 hónaposan ez is jó. Ha lassan hozzászoktatod, hogy este korábban aludjon, reggel korábban keljen, éjjel nem eteted, ha sír nem veszed fel, csak megnyugtatod, esetleg, ha kell teáztatod, akkor a te babád is jó alvó lesz késõbb.
Akkor az én babám nagyon jó alvó mert este fél 9-9 körül elalszik és reggel kb:6-ig egyhúzamban. Õ is 4 hónapos. De minden baba más.
Szerintem ez nem átaludt éjszaka. Az legalább 8 óra. Az én gyerekeim elég hamar átaludták az éjszakát, az elsõ 6 hetesen, a második 4 hetesen már este 8-tól reggel 7-8-ig aludt, pedig igény szerint szoptatottak.
kedves utolsó, hogy csináltad??mennyit esznek a babáid egy alkalommal??írhatok privit??nagyon szeretnék 1-2 dolgot kérdezni!!!!!
22:39 vagyok, nyugodtan írj privit. Bár én nem csináltam semmit, a babáim maguktól ilyen rendesek és szülõbarátok :) Az egyik 2 éves, a másik 2 hónapos :)

4 hós babám ebben a nagy melegben fáradtabnak, álmosabbnak látszik. Többet alszik napközben mint máskor. A meleg miatt van? Ugy nincs baja?

Legjobb válasz: Biztosan nincsen.Az e´n 5 hónapos lányom is gyorsabban elfárad,e´s többet is alszik. nyugi semmi gond.

Biztosan nincsen.Az e´n 5 hónapos lányom is gyorsabban elfárad, e´s többet is alszik. nyugi semmi gond.
Valószínû nincs. De azért figyeld, hogy elég folyadék jusson a szervezetébe. A kiszáradás jelei: bágyadtság, aluszékonyság, száraz nyelv, acetonos, almaszagú lehellet. Dokink mondta 3 hete, mikor a kicsim majdnem kiszáradt.

Mibe öltöztethetném fel a babámat ha kiviszem ebben 25-30 fokos melegben? 4 hós múlt, kiscsaj. Kis tutyi vagy zokni is kell rá?

Legjobb válasz: Azt én nem tudom, mi az a tutyi, én lábas nadrágot adok rá, vagy láb nélkülit, de akkor zoknival. Felülre csak egy rövid ujjú body. Ritkán egy vékony sapi. Nekem 3 és fél hónapos a lányom.

Azt én nem tudom, mi az a tutyi, én lábas nadrágot adok rá, vagy láb nélkülit, de akkor zoknival. Felülre csak egy rövid ujjú body. Ritkán egy vékony sapi. Nekem 3 és fél hónapos a lányom.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Én is ilyesmire gondoltam. A tutyi az olyan mint a kocsi cipõ, nagyon kis csinosak vannak, sztem jobb mint a zokni, mert némelyik zokni elszorította az én picikém lábát. Ezt nem tudja lerugni, de nem is szorít.:)

Most kezdtem a hozzátáplálást az ebéddel. A krumplitól és a répától is szorulása van 4, 5 hós kislányomnak. Mit lehet még ebédre adni?

Mert krumplit akartam f?leg, mindig mással vegyítve. De sem az üveges, sem az én általam készített nem vált be.

Legjobb válasz: Épp azért fogja a hasát mert nemtud vele mit kezdeni, éretlen az emésztõrendszere még ezekhez!!! 6 hónapig anyatej kizárólag (ennek hiányában tápszer) javasolt!

Épp azért fogja a hasát mert nemtud vele mit kezdeni, éretlen az emésztõrendszere még ezekhez!!! 6 hónapig anyatej kizárólag (ennek hiányában tápszer) javasolt!
Nektek amúgy van kisbabátok? Nem hinném. Mert akkor tudnátok, hogy 4 és fél hónapos baba nem kaphat sem barackot, sem szilvát. Kérdezõ, az elsõ, amit kaphat, az az alma, magában. Elöször 1 kávéskanállal, aztán kettõvel. Aztán kicsit több. Ha ez már gond nélkül megy, utána jöhet óvatosan a krumpli. Vagy ezen már túlvagytok? Ez nem derült ki.
Van, aki betartja a mostani "trendet", én speciel nem.4 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást, mert két hónapig egy grammot sem hízott a babám.Fokozatosan kapott mindent, ami problémás volt, azt egy darabig nem kapta.Azóta szépen gyarapszik, mindent, és jóízûen eszik, semmi allergia.És persze mindezt a gyermekorvossal egyeztetve. Én írtam egyébként a szilvát, hogy nálunk bevált, természetesen az üveges bébiételekbõl kivonják az allergéneket, ezért adhatod elõbb, mint magát a gyümölcsöt.Szerintem hallgass az ösztöneidre, és figyeld a babádat, és akkor nem lesz baj.Elvégre mi is itt vagyunk egészségesen.
A kérdező hozzászólása: Tudom hogy régen mi volt, én is kaptam sok mindent. 2 hetesen barackot ettem, csak 3 hónapos koromig kaptam tápot, utána tejet, tejbegrízt. Fél évesen karácsonykor halat ettem meg gesztenyepürét. Nekem sincs semmilyen allergiám :) ) De azért ez most túlzás lenne, ha én is így adnám ezeket a kislányomnak. Próbálok fokozatos lenni. Azért régen nem volt ennyi infó, bár akkor sem lehetett ezeket adni, anyám eléggé [email protected] a védõnõt :) )
mikor kicsi voltam 21 éve az volt hogy 2 hónapos korban már lehet hozzá táplálni, kaptam is almát, barackot, krumplit, répát, semmi bajom, nincs ételallergiám, ez a mostani hülyeség, hogy ne merj adni a gyereknek semmit 6 hónapos koráig, volt olyan is hogy 1 éves kor után vezesd be a glutént, megnövekedett a lisztérzékenyek száma, folyton csak kísérleteznek a babákkal, a babám 3 hónapos és kapott már almát és tejpépet, sokkal jobb mintha rengeteg tápot kapna, nem egy ismerõsöm kezdte 2-3 hónapos kora körül és semmi baja a gyereküknek, tegyél mellé barackot az meghajtja kicsit
A kislányom nagy kedvence a Hipp-es sütõtök-alma fõzelék. Kár, hogy nincs tök szezon, mert olcsóbb lenne. :) De már megeszi a sütõtök-krumplit is, pedig önmagában a krumplit nem eszi.
A kérdező hozzászólása: Csak próbáltam változatos lenni. Már vettem tejpépet, de még nem adtam neki. Azt is gondoltam, hogy abba raknék friss gyümit. Ebédre is mehet a tejpép? Nem lesz "uncsi" mindig az alma, barack, sütõtök? Meggyet is mondanak 4 hótól. De sztem az elég savanyú. Nekem a meggy furi, hogy 4 hótól van.
Nekem most 2.5 éves a kislányom, annó, mikor elkezdtem a hozzátáplálást azt mondta a védõnõm, hogy ne vegyem alapul azt, amit kihoznak a bébiételforgalmazók, (azt régebbi felfogás alapján állították össze) éppent ezért, mert már 4 hótól írják a szilvát, szõlõt stb. Ezekre még nem érett egy ekkora kis baba gyomra és a szilva különösen hajtó hatású. Fél éves volt a kislányom, mikor elõször kapott egy kanállal belõle és egybõl meglett az eredmény, pedig elég szorulús baba volt. Várj még egy kicsit, nem probléma ha tápszeres teljesen, próbálgasd frissen facsart, préselt gyümölcslevekkel. Alma és igen barack lehet elõször. A sütõtök jó, próbáljátok ki, szeretik a kicsik az édes ízem miatt! Max. 4 hótól írt tejpépet próbálnék még.
A kérdező hozzászólása: 3 hónapig szopott, de mindig kapott pótlást az elsõ naptól kezdve. Most már csak tápszeres. Alma fogja a hasát, õszibarack megcsikarja. Sütõtököt még nem kapott. Gyümölcsöt is lehet adni ebédre? Az elején krumpli + barack vagy alma volt a menü. Minden megfogta, csikarta. Merítettem ötletet a DM-ben, de mindenben van krumpli vagy répa. Nem értem az õszibarack és a szilva aggályait, mert mind a kettõbõl van 4 hónapos kortól a polcokon.
Sütõtököt evett már? Azt szabad, és elvileg nem fogja meg a pocit! Almát is adhatsz neki ebédre, egy nagyon pici krumplival, talán akkor úgy nem fogja meg a hasát. Gyümölcsökbõl mit eszik? Õszibarackot evett már? Azt is kaphatja, és az sem fogja meg (elvileg) a hasat.
2. vagyok Valóban átsiklott a szemem a 4, 5 hónapon, csak arra koncentráltam, hogy a hozzátáplált babának szorulása van. Én is az anyatej és/vagy tápszer kombinációt javaslom fél éves koráig. Ettõl eltekintve azt nem értem, hogy mi a baj a szilvával. Egyébként az alma is fog, a sütõtöktõl egyik gyerekemnek irtóra kipirosodott a popsija...
A krumpli, és a répa eléggé fog.Próbáld inkább a sütõtököt, barackot, és nálunk a szilva(üveges Kecskeméti) különösen bevált, ha gond volt a pocival.
A krumpli eleve tömény, a répa is fogja a hasat. Ne pont a krumplival kezdd, bár azzal is szoktak kezdeni, de ha ennyire megfogja a hasát, akkor kezdd sütõtökkel. Vagy alma-sütõtök, vagy sütõtök önmagában anyatejjel (vagy tápszerrel). Nézd meg egy DM boltban, hogy milyen bébikaják vannak 4 hónapos kortól, és onnan lehet ötleteket meríteni :) Én legalábbis úgy csináltam anno.
Szilvával ne kezdj!!!
Gyümölccsel is kezdhetsz nyugodtan, pl. almával vagy barackkal. A sütõtökös bébiételt nem próbáltad?
Krumpli õszibarack, vagy krumpli szilva. Ezek biztosan hajtósak.
15:36 A fiam 4 hós korától elutasította az anyatejet és tápszert is. (Nem kötekedni akarok, de vannak "ilyen esetek is") Kedves Kérdezõ! Szerintem nyugodtan adhatsz gyümölcsös ebédet is a babádnak. Nekem azt mondta a védõnõ, hogy a babáknál még nem fontos a változatosság, akár napi 2X is kaphatja ugyanazt.

Mennyire csinálom jól, vagy éppen rosszul? Tápszeres a babám (4, 5 hós). Tízórai gyümölcspüré azzal nincs gond, ott már nem kér tápszert. Utána az ebéddel próbálkoztunk, és egy egész üveggel megeszi, és már nem kéri a tápszert.

Jól van ez igy nem kevés neki a napi 3szor tápszer? Gyönyör?en fejl?dik, kiegyensúlyozott. De azért félek, hogy rosszul csinálom.

Legjobb válasz: Ebédre mit adsz neki? tejpépet kap? Mi nemrég keztük a hozzátáplálást

Ebédre mit adsz neki? tejpépet kap? Mi nemrég keztük a hozzátáplálást
Szerintem nem csinálod rosszul. Ebédre fõzeléket kap? Ha rendesen fejlõdik akkor mindent jól csinálsz. 4, 5 hónaposan mi is háromszor ittunk tápszert.
A kérdező hozzászólása: Igen igen fõziket kap! Köszönöm, akkor további sok sikert mindenkinek!

Ugy alakult par napra korhazba megyek. Apa nem tud fozni mit fagyaszthatok le 16 hos lanyomnak ebedre 4 napra?

Legjobb válasz: Rendeljetek valami futár cégtõl. Elvileg már a legtöbb dolgot eszi a kislányod. El is mehetnek minden nap és kereshetnek valami kis büfét ahol megebédelnek. Vagy fõzzön apa tésztát és lehet enni sajtos tésztát, mákos tésztát, lekváros tésztát, makarónit (elõre kész szósszal) stb. Te is megfõzhetsz 2 napra elõre azzal is már elõrébb vagytok. De ha fagyasztani szeretnél akkor, spenót fõzeléket, sóska fõzeléket, pörköltet, paradicsomos káposztát, egyszerû vadast szószt + tésztát kell fõzni hozzá (levesben fõt sárgarépát, krumplit, fehérrépát, hagymát mustárral és tejföllel botmixerrel össze turmixolsz), gyümölcs levest simán lehet fagyasztani. Lehet venni fagyasztott elõre kész szilvás gombócot amit csak forró vízben meg kell fõzni és utána zsíron egy kis prézlit pirítani hozzá ezt is apa simán eltudja készíteni. Pizza tésztát is vehet apa és szórnak rá ami nekik jól esik.

Rendeljetek valami futár cégtõl. Elvileg már a legtöbb dolgot eszi a kislányod. El is mehetnek minden nap és kereshetnek valami kis büfét ahol megebédelnek. Vagy fõzzön apa tésztát és lehet enni sajtos tésztát, mákos tésztát, lekváros tésztát, makarónit (elõre kész szósszal) stb. Te is megfõzhetsz 2 napra elõre azzal is már elõrébb vagytok. De ha fagyasztani szeretnél akkor, spenót fõzeléket, sóska fõzeléket, pörköltet, paradicsomos káposztát, egyszerû vadast szószt + tésztát kell fõzni hozzá (levesben fõt sárgarépát, krumplit, fehérrépát, hagymát mustárral és tejföllel botmixerrel össze turmixolsz), gyümölcs levest simán lehet fagyasztani. Lehet venni fagyasztott elõre kész szilvás gombócot amit csak forró vízben meg kell fõzni és utána zsíron egy kis prézlit pirítani hozzá ezt is apa simán eltudja készíteni. Pizza tésztát is vehet apa és szórnak rá ami nekik jól esik.
Répa, krumpli, tök fõzi (ezek olvasztás után is finomak), húsleves sok répával esetleg egy kis husival, tésztával.Hirtelen ezek jutottak eszembe :)
A kérdező hozzászólása: Koszi azert rendelni nem fogunk mindennap, de jo otletek.... :-) :-)
Én mindig rakok a fagyasztóba kaját, biztos, ami biztos :D Van milánóihoz szósz lefagyasztva, pörkölt lefagyasztva, mézes mustáros csirke lefagyasztva :) Ezekhez apa is tud köretet fõzni :) Fõzelékek közül nekem is van bent tök, meg spenót. VAn lefagyasztva lecsó, meg levesek közül húsleves, gyümölcsleves, és brokkolikrémleves is. És egy túrós, vagy egy sajtos tésztát egyedül is meg tud csinálni :)
Írjátok már meg miért kellett leszavazni mert minden kajához jutási formát felsoroltam? 2 napra elõre fõzöl és 2 nap kilehet bírni, hogy rendel az ember, az egyszerû kajákat apa is megtudja fõzni, és írtam olyat is ami szerintem fagyasztva is jó.
Rendkívüli öröm lehet egy ilyen faszi mellett élni. Bekakilni be tud, egyedül? Nem a kölök, a férjed. Az orrát is te fújod ki? :) ) Büszke lehet magára.
A kérdező hozzászólása: Kedves Vodnik! Mielött még fikázni kezdenéd a párom, elõször is nöjj fel. Kösz
Úgy tudom, vannak ilyen nagy gyerekeknek való üveges bébiételek. Nagyon finomak, pl. a paradicsomos-marhahúsos.Igaz, nem olcsó, de 4 napig ki lehet bírni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!